Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   499
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Opening to Orange Cassidy vs Big Cass o pas All Atlantic
Dobrze, że pomarańczowy wygrał. Danie pasa The Billowi to byłby jeden z największych błędów. 
W sumie ten pas mało znaczy - nawet nie wiem w jakim tierze bym go umieścił.. czy to jest midcardowy pas? Jak uważacie?
I nie chodzi o to, że ex Cass jest gówniany w ringu, ale o to, że Cassidy jest na fali wznoszącej i niech promuje pas i siebie.
No i nie lubię dryblaka - mógłby walczyć z Omosem i Braunem w triple threacie na Wrestlemanii o Wooden Championship :D

Ja bym na miejscu Moxa poszedł na jakąś terapię hormonalną, bo tak krwawić raz w tygodniu to nawet kobity nie mają ;D

W sumie tak z dupy ta rywalizacja House of Black z Elytą. 
Szczególnie, że mroczni fajnie zaczęli, ale potem zeszli na dalszy plan, a teraz są takim bezbarwnym Judgment Dayem.
Ale ringowo powinno być świetnie. Nie licząc Kinga to każdy tam jest wymiatacz w ringu.

Nie podoba mi się to co dzieję się z pasem TNT. Joe nie powinien go zdobywać będąc już innym championem. 
Dodatkowo nonstop te same osoby się biją o ich odpowiednik pasa IC. Joe-Wardlow-Allin-Sammy.
Niby ladder match, więc pewnie świetnie było, ale to tygodniówka, więc skip - interesuje mnie wynik i to kto będzie miał shota.
...do tego shota nie na PPV tylko na tygodniówce za tydzień... wygrywa Hobbs. Nawet spoko wybór. Dwóch bysiorów będzie znowu walczyło, ale Powerhouse jest chociaż świeży.

Jericho vs Avalon? Wow, ciekawe kto wygra.. Wiadome po squashu coś musiało się wydarzyć, więc wbija Ted Raimi. 
Jakoś ten feud mnie nie pociąga. 

Za to ciekawi mnie walka Kowboj/Miesiączka. A raczej jej wynik, bo może iść w obie strony.

Kryszczyn vs Tarzan też mogłoby znaleźć już swój finał. Przydługi feud spierniczony kontuzjami, squashami, licznymi turnami Dinusia i złym timingiem.

Hook wygrywa nawet po interwencjach z Fattem Hardym. Matt już nie daje rady skoro z młodym nawet chałe odwala ringowo.

Paige i Toni Storm <sex>. Riho - <nie sex> 

Jednak Keith Lee, który nie za dobrze jest prowadzony w AEW będzie w teamie z Goldustem. Ciekawe.
Ale jednak wolałbym go dobrze zabookowanego solo.

Feud Mox/Page rozszerze się na BCC vs Dark Order. Więc może to nie będzie jeszcze finał... może będzie jeszcze ostateczne stajnia kontra stajnia w jakimś coś ala Anarchy albo Stampede
A to tylko początek battle royala o miana pretendentow do pasa TT.
Szczerze to wszystko inaczej widziałem - Acclaimed sam na sam rewanż z Dupniakami i Daddy O ich zdradza i wraca do synów. A teraz mamy Fatal 4 way tagów.
Do Acclaimed, Dup i Jarrettów dołączają... przewijam.. Cassidy i Danhausen. 
Tak jak wcześniej pisałem Orange jest już mistrzem, więc nie powinien się pchać na double champa. 

Trochę brak konsekwencji ze strony AEW. Mox ciągle pokonywał D-Bryana, a ostatecznie przegrał z MJFem. A teraz MJF miałby nie mieć szans ze słabszym promocyjnie Danielsonem?
Wiem, że dobra walka i są różne match-upy, ale dla mnie kupy to się nie trzyma. Ale waleczka będzie zajebista, szczególnie, że to Iron Man match.

Czekam na PPV, ale ze względu na walki i ich niewątpliwą jakość, bo podbudowa to takie se było.

Później ostateczne typy na Revolution.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615277

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   153

Wielu segment otwierający to Dynamite nazwałoby ukoronowaniem nowych ,,filarów" w AEW, bo mieliśmy w tym segmencie MJFa, Darby'ego, Perry'ego i Guevarę, szczerze po Revolution obstawiałbym, że na MJFa może ruszyć właśnie Perry, Starks ewentualnie Page i póki co to tylko z jednym mógłbym trafić bo Starks ma Robinsona, a Page dalej się bawi w z BCC. Najgorzej z nich wyszedł chyba Perry, Guevara i Allin na mikrofonie naprawde potrafili mnie tu porwać, co wcale nie znaczy że JB wyszedł źle, poprzeczka zawieszona w segmencie została dość wysoko. Świetny sposób na przede wszystkim otwarcie show i zaprezentowanie możliwie nowych pretendentów dla Maxa. Trzeba pchać AEW Originalsów bo ile można lecieć na odrzutach z WWE. Bardzo chętnie bym zobaczył Fatal-4-Way między właśnie zainteresowanymi panami na Double or Nothing, w końcu wybiją cztery lata od powstania AEW jeśli sie nie mylę, zatem jaka lepsza będzie okazja na zrobienie Four-Wayu na DoN o pas AEW? Najbardziej spodobał mi się tu Guevara, potrafił to spersonalizować, potrafił dotrzymać tempa i chyba sam Maxwell zgłupiał odbijając co bądź piłeczkę, choć niezbyt skutecznie imo.

Rywalizacja Hangman - Moxley jak widzę dalej jest kontynuowana, czy potrzebnie? Nie do końca. Czy skutecznie? Sam nie wiem, zbyt długie rywalizacje czasem potrafią męczyć. Walka zabookowana została tak, że niby Dark Order mieli szanse wygrać, Grayson pokazał się nadzwyczaj dobrze, bo Evil Uno np. mnie nie zachwyca, ale ostatecznie i tak chodziło o to, aby BCC zdominowali. Zresztą nie bez powodu pozwolili się Stu tak pokazać - jest z Kanady - wszystko jasne, gala w Winnipeg. 

Lubię Cargill i tak dalej, ale nic dziwnego że ona klepie taki streak jak klepie w większości no-name'y albo nic nie znaczące postacie. Nawet mnie zaskoczyła Taya z pojawieniem się w AEW, z tego co widzę to podpisała kontrakt, bo poszedł komunikat, że Taya jest All Elite. Sama dzień przed galą dementowała, z racji tego że ma być w domu w LA, a tu taki psikus, szanuje bardzo xD No i ciekaw jestem jak zabookują Cargillkę w starciu z Tayą. Swoją drogą to jaką drogę przemierzyła w ostatnim czasie Taya to masakra. Od gimmicku Franky Monet w NXT po Death Dollz w Impact Wrestling, a teraz przejście do AEW i wielka niewiadoma, kto wie, może przejmie pas TBS. Dla Cargillki zawsze lepiej taki feud, niż obijanie byle kogo w 5 sekund, nawet jeśli ma z Tayą przegrać.

Nadal jestem fanem i zachwycam się runem Jarretta w AEW, Tony pokazuje jak bookować jakby nie było legendy tego biznesu, Double J w mej opinii bez wątpienia jest legendą. Od WWF, WCW po TNA gdzie odwalił niesamowitą robotę, a teraz zalicza AEW i nawet jakby jego run skończył się dziś - to był on udany i dobrze będę wspominał jego pobyt w All Elite. Cassidy jest chyba najlepiej bookowanym mistrzem w federacji, potrafi zrobić dobrą walkę z każdego rodzaju performerem, od Big Billa po właśnie Jarretta, co wynosi Orange'a już ponad jakiś poziom, który nie sądziłbym kilka lat temu, że przeskoczy. Jarrett doskonale wie jak zrobić tak, żeby przeciwnik wyglądał dobrze, zresztą same oklaski dla niego należą się za taką walkę w wieku 55 lat, podkreślę - singlową walkę, nie żaden Six-Man Tornado Elevated Pinfall or Submission 3 out of 4 Match, zwykły Singles Match i to jeszcze o pas, brawa dla JJ'a, chętnie bym zobaczył go jeszcze z jakimś mistrzostwem. Swoją drogą nie wiem, czy pisałem, ale na plus wyszła zmiana nazwy mistrzostwa z All-Atlantic na International, z takiego połamańca prosta, przyjemna nazwa. 

Mam wrażenie, że Outcasts czyli Saraya, Ruby i Toni to jest to, co dziewczyny chciały zrobić w WWE jeśli mówimy bodajże o Absolution? Tak, dobrze pamiętam? Kiedy to Paige pojawiła się z Sonyą i Mandy, a potem właśnie Ruby pojawiła się z Loganką i Morgan na SD. Ciekawe nawiązanie AEW, one chyba nazywały się Riott Squad. Spoko, Ruby zresztą mega pasuje do Sarayi, Stormowa tam wygląda jakby była z przypadku, ale okej, nie ma co narzekać, aczkolwiek z tego segmentu nic nie wyniknęło. Okej wyskoczyły fejsówki na nie, ale nic poza tym, pewnie dojdzie do paru walk w związku z tym w nadchodzących tygodniach. Toni nazwała Riho i Britt Baker ,,rookie" i w sumie nie miałbym nic do tego, gdyby nie to że Riho swój debiut miała w 2005 roku, a Toni Storm w 2011. Nawet w samej kwestii DMD nie wywyższałbym się na miejscu Toni, bo jeśli chodzi o main-stream to Baker jednak ma większe momentum i pobyt w jednej z większych federacji - just sayin' facts.

Ale jaja nawet nie wiedziałem, że i Omega i Jericho są z Winnipeg, albo okolic, chyba spałem w trakcie ich programu i w NJPW i AEW xD Mimo tego Happy Home-comingiem bym tego nie nazwał. Dobrze, że Dom Blacka obronił mistrzostwa, należą im sie na ten moment chyba najbardziej po powrocie. Zajebisty moment kiedy Page stoi między BCC a Elite, a Elite wyraźnie chce się wstawić za swoim byłym ziomkiem. Page nie jest członkiem Elity z tego co pamiętam od ponad dwóch lat, Hangman nie jest sobą od tamtej pory, nie wyszło mu to chyba na dobre, nie lubie Elity, ale tam chyba jest jego miejsce, nawet run z pasem AEW nie za bardzo mu pomógł. Chyba nawet idealnie wpisałoby się to w timing jeśli mówimy o rywalizacji Hangman - Mox i BCC - Elite, idealny moment na powrót Page'a do Elity. Fajnie, że Omega i Y2J się pokazali z dobrej strony w Main Evencie w Winnipeg, ale to BCC, Elite, Hangman byli tu na tapecie.

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615539

• Reputacja:   583
  • Urządzenie:  Android

Przewinąłem dzisiaj rano po ostatnim odcinku Dynamite i wyglądało to całkiem spoko:

• Fajny motyw z karetką i kontuzją Bucksów przez BCC.
  • Stingera karmią chyba jakimś soczkiem z gumijagód przed każdą walką, bo to niemożliwe, żeby w tym wieku i takimi kontuzjami tak się ruszać. :P 
  • Gunns/Top Flight i konfrontacja z FTR wypadła ok. Stypulacja w której FTR przy następnej porażce odchodzi z AEW dodaje emocji. Ciekawe czy zdecydowali się ostatecznie odejść bądź zostać w federacji Khana. 
  • Omega -vs- Vikingo to jedna z lepszych walk w tym roku. Styl lucha libre zwykle średnio mi podchodził, ale trzeba przyznać, że odpalili to tutaj w wyborowym wydaniu i mistrz Triple A pokazał wiele movesów których nigdy wcześniej nie widziałem. Niektóre wydawały się wręcz niemożliwe. Kenny mało nie połamał karku przy rewersalu powerbomba z narożnika w hurricanranę. Piękne 630 z lin. Polecam każdemu. ;) 
Spoiler

• Powrót Hangmana w karetce po walce świetny. Callis strzelił jakiegoś dziwnego bumpa, żeby odbić Page'a od siebie i Elity. Będzie tutaj znów jakaś telenowela. Zapowiada się BCC -vs- The Elite na Double or Nothing i nie zdziwię się, jak będzie to w stypulacji Stadium Stampede/Blood & Guts. 
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615654

• Reputacja:   254

Main event miodzio mimo tylu lat oglądania wrestlingu zaskoczyli mnie kilkoma akcjami. Brawo.

Chodzą pogłoski, że sam Punk miał poinformować, że chce wrócić, więc jak się dogada z Khanem w co wierzę to już zacieram rączki na takie Dynamite!

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615662

• Reputacja:   228

1 godzinę temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Main event miodzio mimo tylu lat oglądania wrestlingu zaskoczyli mnie kilkoma akcjami. Brawo.

Chodzą pogłoski, że sam Punk miał poinformować, że chce wrócić, więc jak się dogada z Khanem w co wierzę to już zacieram rączki na takie Dynamite!

Oby nie, bo Brooks rozpierdoli całą szatnię. Tam ludzie, po tym co odjebał, po prostu nie chcą z nim pracować i albo Khan to uszanuje, albo sobie zafunduje strajk w fedce. AEW sobie na spokojnie poradzi bez Punka, któremu i wagon Snickersów ni ch***ja by nie pomógł.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615665

I jak mają wtedy poważać takiego szefa jak opinia pracowników jest ważniejsza od własnej i od możliwości zarobku. Myślisz, że np. jak roster WWE mówi nie chcemy powrotu Goldberga to jeszcze panujący wtedy Vince się tym przejął. Kasa, ratingi nowy kontrakt TV tak musi myśleć szef. W końcu to nie kolega czy wujek.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615666

• Reputacja:   16

11 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

I jak mają wtedy poważać takiego szefa jak opinia pracowników jest ważniejsza od własnej i od możliwości zarobku. Myślisz, że np. jak roster WWE mówi nie chcemy powrotu Goldberga to jeszcze panujący wtedy Vince się tym przejął. Kasa, ratingi nowy kontrakt TV tak musi myśleć szef. W końcu to nie kolega czy wujek.

To niestety jest smutna prawda. Tak jak WWE nie potrzebuje Goldberga a AEW Punka w sensie stricto ringowym, to jednak jest to niezły starpower, żeby zagrać trochę na nostalgii i przyciągnąć iluśtam widzów więcej. Z tego samego powodu turbany chciały (chyba) Yokozunę i Undiego. Dlatego tak ważne jest budowanie gwiazd na bieżący moment, żeby mogli ciągnąć fedkę. Żeby po jakimś czasie nie okazało się, że to staruchy ciągną firmę i właściwie nią rządzą, co odbija się na jakości - vide WCW pod koniec lat '90 aż do zebrania zabawek. AEW w czasie pandemii nie ciągnęli Darby i Guevara, tylko Jericho, Omega i Moxley.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615671

• Reputacja:   583

Punk ostatnimi czasy jest coraz bardziej aktywny w social mediach. Nie tak dawno temu potwierdził fakt, że chce wrócić do ringu, a teraz dodał oliwy do ognia w usuniętym już wpisie na swoim instagram. Wspomniał m.in. o tym, że Moxley nie chciał przegrać z nim walki na All Out 2022 (niby jako pierwszy w jego karierze), że nie był fanem podbudowy pod tę walkę, a także AEW chciało, aby wystąpił z nie do końca wyleczoną kontuzją stopy... Przy okazji nazwał Dave'a Meltzera kłamcą, a Chrisa Jericho nie tylko kłamcą, ale do tego jeszcze zdrajcą... :D

https://www.f4wonline.com/news/aew/cm-punk-jon-moxleys-rocky-3-match-idea-sucked-chris-jericho-is-a-liar-and-a-stooge

Może być to jakiś motyw na narobienie szumu przed jego powrotem. Jeżeli miałby wrócić, to widzę tutaj tylko jedną walkę - Punk -vs- MJF. Planowane jest przeniesienie All Out z NOW Arena do United Center, także pewnie chcieliby mieć Punkstera na przynajmniej jeszcze jeden występ. Problem w tym, że gościu potrafi być toksyczny oraz jego ciało łamie się w co drugiej walce. Powinien stronić od single matchy i brać udział w wieloosobowych tagach jak Sting. 

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615673

Akurat z tym łamaniem bez przesady zanim zdobył pas stoczył koło 20 walk i było ok wszystko miał pecha akurat jak 2 razy zdobył pas to kontuzja.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615675

W dniu 24.03.2023 o 00:54, Jeffrey Nero napisał(a):

Chodzi o pewien balans, a nie uleganie pracownikom. AEW daje sobie spokojnie radę bez Brooksa, tak więc czy jest sens ściągać tam gościa, który ponownie zrobi burdel w szatni i będzie powodował napięcia wśród pracowników? Gdyby AEW było w zajebistej stagnacji, to i owszem - szef powinien ściągać kogoś, kto spowoduje, że o Fedce będzie znowu głośno i nie patrzeć na nic, skoro jest to zagranie wręcz konieczne. Nie uważam, żeby AEW było w takiej sytuacji i Khan spokojnie może olać Punka (bo fedka z nim czy bez niego, da sobie radę) zamiast ściągać typa, który będzie jak kij wjebany w szprychy sprawnie szusującego roweru.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615686

Można powiedzieć, że trochę tkwią w miejscu ratingi masz na poziomie od 850 do około 980 milion przekraczają ostatnio rzadko a umowa tv się kończy jasne bez problemu ja przedłużą, ale żeby dostać korzystniejsze warunki muszą mieć argumenty za tym i tak radzą i będą sobie radzić bez Punka, ale mimo wszystko to byłaby lepsza tygodniówka z Punkiem taka moja opinia a to, że ktoś nie lubi kogoś tak zawsze było jest i będzie w każdej firmie/branży. Nie liczy się co było liczy się tu i teraz przykład z życia prywatnego z mojej pracy.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615687

6 godzin temu, Jeffrey Nero napisał(a):

Można powiedzieć, że trochę tkwią w miejscu ratingi masz na poziomie od 850 do około 980 milion przekraczają ostatnio rzadko a umowa tv się kończy jasne bez problemu ja przedłużą, ale żeby dostać korzystniejsze warunki muszą mieć argumenty za tym i tak radzą i będą sobie radzić bez Punka, ale mimo wszystko to byłaby lepsza tygodniówka z Punkiem taka moja opinia a to, że ktoś nie lubi kogoś tak zawsze było jest i będzie w każdej firmie/branży. Nie liczy się co było liczy się tu i teraz przykład z życia prywatnego z mojej pracy.

Jasne, że Punk spowodowałby skok ratingów, tylko pytanie czy Khanowi by się to opłaciło długofalowo, bo Brooks ma kosę z ludźmi mającymi najwięcej do powiedzenia w szatni (Moxley i Jericho), a w ch***j zawodników zapowiedziało wprost, że nie będzie pracowało z Punkiem. Khan oczywiście mógłby postawić na swoim i wcisnąć na chama Brooksa, tylko kwestia czy by mu zagrał wówczas rachunek zysków i strat? W realu także czasem w firmach szefostwo potrafi przenieść jakiegoś bardzo skutecznego pracownika, który swoim zachowaniem lub postawą destabilizuje pracę w danym dziale.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615699

• Reputacja:   17

Zgadza się świetny main event dynamite, ale Omega nie powinien takich walk wygrywać...  Chłop ponad rok pas trzyma i przegrywa z Omegą:P  bleh

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615710

58 minut temu, Antenelles napisał(a):

Zgadza się świetny main event dynamite, ale Omega nie powinien takich walk wygrywać...  Chłop ponad rok pas trzyma i przegrywa z Omegą:P  bleh

Jeżeli planują drugą ich walkę to tą non title mógł wygrać a następną już o pas przegra.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615711

• Reputacja:   292

Widzę że zaś jakieś szambo wyjebało odnośnie Punka i AEW... Co jak co ale do tego Punka wszyscy się srają że masakra, może gość ma wybujałe ego, taki Triple H, Cena, Hogan, HBK ci dopiero mieli fochy i sapy do każdego, mimo wszystko CM Punk to legenda tego biznesu, do tego ten Jericho mimo wszystko mam do niego wielki szacunek ale gość powinien zamilknąć bo też należy do płaczków jak mu coś nie pasuje... Teraz jeszcze Jon Moxley zaczął się spinać do Punka, jemu chyba też nie co sodówka do głowy uderzyła, nie dziwię się Punkowi że nie chciał się podłożyć w kilku min. walce, to nie jest byle jaki kaliber żeby go szmacić, gość ma wyrobiony już sobie status... Ale wracając do realiów, Khan musi twardo postanowić albo ściąga Punka i każdy jakoś to przełknie, bo inaczej będą im te ratingi co raz bardziej w dół spadać i Moxley jakoś nie wybroni tej oglądalności, co jak co Brooks to dalej dużo nazwisko które będzie im robiło wyświetlenia... Podobno kosa z Omega została zażegnana i wszystko zostało wyjaśnione. 

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/56/#findComment-615718