Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1 393
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Will Ospreay vs. Blake Christian:

HDprE90bIAA-ufP.jpeg

Miałem w tym roku ograniczyć się tylko do oglądania jednej fedki, ale skoro już to złamałem i obejrzałem galę PPV o nazwie Revolution to równie dobrze mogę zobaczyć ringowy powrót takiego maestro, jakim jest William.

• Dzięki 1

WeAreSoBack.png

• 3 tygodnie później...

Legenda wrestlingu powróciła do domu:

Spoiler

Nie będę kłamał. Jako fan WWE jestem zadowolony z takiego obrotu tej sprawy. Samych sukcesów w AEW życzę.

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   1 453
  • Status:  Offline
  • Styl:  Ciemny

Teraz dopiero widzę, że Jericho wrócił. Trochę tak ten powrót jakoś przeszedł bez echa w sieci skoro dopiero teraz natrafiłem na tę wiadomość, a jednak staram się co jakiś czas skanować x czy reddita.

...

• Reputacja:   385

Ładnie podbudowali walkę tag-teamową między United Empire a Death Riders, musieli jakoś pokazać nową stajnię w AEW, pewnie gościnnie, ale wciąż. Choć oni występowali chyba wcześniej w różnych wariantach jeszcze za czasów Aussie Open, ale w tym składzie jak dziś to chyba nie. Ten z tatuażami na twarzy zrobił na mnie największe wrażenie.

Wygrana DCF to był obowiązek w momencie w którym buduje się Andrade na walkę z Darbym na Dynasty. Wiadomo było że któryś z nich zgarnie pin, trzeba było ich podpromować ale mam ostatnio problem z takimi walkami w AEW, bo gubie się kto w ogóle jest w walce, kto jest legal man tzw. i często przebieg takiej walki staje się mało przejrzysty.

Okada i Takeshita nie potrafiący znaleźć wspólnego języka zawsze będą dobrą telewizją, ale trzeba to w końcu przelać na ring, bo ile można teasować ich walkę? Bierz Gówno będzie świetnym babyfacem w AEW i jeśli w końcu oficjalnie go sturnują, to myślę że zabierze pas International Okadzie.

Aminata z całym szacunkiem nie była żadnym zagrożeniem dla Willow. Fajnie byłoby aby o pas TBS toczyło się jakieś story zamiast walki z randomami które akurat mają wolny czas i są gotowe się podłożyć Willow. Zrzuciła już te pasy drużynowe, więc można śmiało z tym pasem TBS coś zrobić, bo zaczynam mieć wrażenie że to nie z pasami TT u Willow był problem.

Speech Jericho nie był niczym więcej niż babyface generic talkiem, nie tego się spodziewałem po takim weteranie jakim jest Chris, naprawdę nic specjalnego. W pierwszej kolejności uważam, że Y2J byłby lepszym heelem, ale 35+ lat doświadczenia robi swoje i nawet jako babyface się sprawdza, więc nic przeciwko temu nie mam. Ma to w sumie sens jeśli stawiasz przeciwko niemu kogoś takiego jak Ricochet. Jest to jakby nie było też świeżość bo chyba Jericho z Ricochetem mimo okazji np. w WWE nie starli się wcześniej, choć nie - chyba się panowie minęli. No i List of Jericho powróciło, nie powiem, nie sądziłem że aż 10 lat minęło. Mamy oficjalną walkę na Dynasty i niech Y2J to wygra, bo jego ostatni run w AEW to była tragedia z The Learning Tree, czas żeby coś znaczył już nadszedł dawno.

Połączenie Okady i Takeshity w tag-team? No spoko, jest to jakiś krok w stronę ich singlowego starcia.

Pas TNT został oficjalnie zwakowany, Fletcher doznał poważniejszej kontuzji. Ciekawy występ Ciampy, jak zresztą każdy. Spoko jest ten Running Knee Smash czy jak to się nazywa, ale uważam że to DDT które robi w stylu jakby Ortona tylko trochę inaczej powinno być jego głównym finisherem. To kolano chyba zawsze będzie się kojarzyło z #DIY, a tego chyba chcą tam uniknąć.

Kwestią czasu jest aż The Dogs zostaną mistrzami Trios, mocno idą w ich promocję.

Rypanie innym matek już chyba od dawna stało się catchphrasem Christiana Cage'a, ale nigdy nie przestanie mnie to bawić mimo płytkości tego tekstu, jakoś CC robi to lepiej niż ostatnio zrobił to Jelly Roll, to jest w końcu Christian i jego gimmick w AEW mówi sam za siebie. Idę o zakład, że na Dynasty mamy nowych mistrzów AEW TT i dobrze, przydałoby się bo na FTR już się patrzeć nie da i ich monotonność tydzień w tydzień ta sama gadka. E&C powraca, Attitude Era vibe, zresztą to też jest Kanada, muszą to wygrać.

No jestem w ciężkim szoku, że Mox został przypięty nawet w TT matchu przez Ospreay'a tuż przed ich walką na Dynasty. To tylko naprowadza mnie na myśl, że Mox obroni w Vancouver swój pas, a Ospreay będzie sięgał po wyższe cele. 

Promo Omegi powinno być krótsze i bardziej konkretne, bo wychodzi to wszystko na masło maślane względem poprzednich tygodni, walka z pewnością będzie dobra, ale poprowadziłbym lepiej ten program, nie jest to to czego spodziewałem się po obu panach, zarówno program jako całokształt, jak i ten ostatni segment przed ich walką. Mimo to liczę na wygraną Omegi, zasłużył na ostatni run, ale pewnie Max obroni. 

• Lubię to 2

wrestlers-on-the-road.jpg

18 godzin temu, MattDevitto napisał(a):

Teraz dopiero widzę, że Jericho wrócił. Trochę tak ten powrót jakoś przeszedł bez echa w sieci skoro dopiero teraz natrafiłem na tę wiadomość, a jednak staram się co jakiś czas skanować x czy reddita.

Może po prostu nikt na niego zbytnio nie czekał. Znaczy fani AEW nie bardzo chcieli jego powrotu, a fani WWE nie bardzo chcieli, żeby ten zmienił pracodawcę, więc taka, a nie inna reakcja.

Teraz mi mignęło na wiadomym profilu, że powrócił do pomysłów z lat wcześniejszych, gdy był jeszcze w WWE. Cóż, może akurat to kogoś zainteresuje.

WeAreSoBack.png

• Reputacja:   796

Nie no Christian Cage to pierdolony geniusz na mic'u, na legalu sobie mówi że wydymał matkę Daxa i Dasha :leo:

• Haha 2

image-3.png

• Reputacja:   1 023
  • Urządzenie:  Android

Widok IWGP V4 na Dynamice to coś pięknego. Fajnie podbudowało te story między Death Riders i United Empire. Walka kulminacyjna świetna. Jedyny mankament dla mnie to słabo pokazany Callum Newman. Wiadomo, że to nie jego show, ale mógł się bardziej wykazać. Henare i Castagnoli w swoich momentach super. Chce się zobaczyć ich single match w przyszłości. Dużo się mówi o szerszej prezentacji gwiazd AEW w tegorocznym G1 Climax i całe Death Riders mogłoby tam sporo namieszać.

Powrót Qeen Aminaty na plus. Kenny i MJF z kolei średnio siedli mi na mikrofonie. Omega wypada lepiej jako heel w długich speechach. 

Copeland i Christian na plus. Cage z swoimi tekstami zawsze na proposie. :P

Ciekawi mnie to, co pokaże teraz Chris Jericho. Ma nieźle pod górkę po ostatnim feralnym runie.

• Lubię to 1