Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   254
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

W dniu 17.10.2024 o 18:05, RomanRZYMEK napisał(a):

Oby więcej takich storyline’ów, a może problem frekwencji powoli zacznie znikać? W końcu to story i dobrze poprowadzeni wrestlerzy wyprzedają areny. 

Mimo, że śledzę AEW od samego początku i im kibicuje to niestety wątpię aby to dało lepszą frekwencję na tygodniówkach choć chciałbym się mylić. Pierwsze 3 lata od założenia trafili na moment gdzie fani mieli już dość rządów Vinca w WWE i przerzucili się na AEW częściowo, ale jak do sterów doszedł Triple H spadła liczba fanów na Dynamite i Collsion a znowu na RAW i SD zaczęło znowu chodzić więcej ludzi. To nie jest tak, że ludzie całkowicie zrezygnowali z AEW bo mimo wszystko PPV nadal mają przyzwoitą liczbę fanów na gali. Ograniczyli się do PPV gdyż wiadomo przy tylu tygodniówkach 2 federacji nie da się chodzić na wszystko.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628018

• 1 miesiąc temu...

• Reputacja:   621
  • Urządzenie:  Windows

AEW Dynamite: Winter Is Coming:

GedC3UcXUAArhIP?format=jpg&name=small

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628751

AEW Dynamite: Holiday Bash 2024:

GfF5NVOWMAAbmVb?format=jpg&name=900x900

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628867

• Reputacja:   581

Nie wiem czy wiecie, ale te wszystkie epizody wrs-świąteczne itp. to moje guilty pleasure:D

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628868

• Reputacja:   17

Podobno 5 star 

Darby Allin vs Will Ospreay :classic_cool:

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628873

• Reputacja:   581

Godzinę temu, Antenelles napisał(a):

Podobno 5 star 

Czy ktoś powiedział 5 star?:D

DVIinUxWAAAEbqB.jpg

• Haha 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628875

Walka pyszna sporo kozackich kontr tylko kolejna porażka Willa, ale kolejnym mistrzem ma być Darby, więc go budują. Przeczuwam w przyszłości heel turn anglika.

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628880

• Reputacja:   579

AEW Dynamite 25/12/2024

• Wjazd kamery na otwarcie z rampy prosto w Hammerstein Ballroom piękny. Ogólnie ujęcia i produkcja wygląda o wiele lepiej niż podczas np sobotniego Collision. Galę tę nagrywano w niedzielę, także mieli trzy dni na popracowanie na tym nagraniem. 
  • Fajny patent z plakatem walk całej gali w pierwszych minutach, żeby zapoznać widzów z rozkładem jazdy (te plakaty btw AEW robi piękne, dobrze tam sypią grafikowi)

image.png

Continental Classic: Brody King vs Will Ospreay

Dobra walka. Sufit co prawda nie spadł na dół - a mógł przy takim składzie - ale odwalili porządne widowisko i zagrzali tym openerem na resztę show. 

Continental Classic: Darby Allin vs Ricochet

Miodny kąsek, dzięki heelowej robocie Ricocheta, zajebistej publice i oczywiście Allinowi z jak dla mnie momentum do wygrania pasa od Moxa w przyszłości. Zajebista walka, przeplatana z konkretnymi chantami publiczności (You fucked Samanta! Bald! Bald! Bald! :diabel:) i świetną akcją ringową. 630 w wykonaniu Ricocheta na stół poza ring poleciał (coś jak Guevara i Allin na Revolution 2020). Mógł sobie tutaj Ricochet darować big pop spot i oddać go Allinowi. Miał dużo pola do popisu z publicznoścą i mógł ich czasami bardziej dopingować do hejtowania. Remis na koniec sprzeda kiedyś rewanż na ppv w przyszłości. W ostatniej minucie widać jak sędzia co dziesięc sekund mówi im ile jeszcze mają czasu, hehe. Polecam!

• Gdy Allin i Ricochet byli jeszcze na ringu puścili wejściówkę Kommandera. Trzecia walka niczym na ppv bez innych segmentów pomiędzy.

Continental Classic: Claudio Castagnoli vs Kommander

Kommander robi ostatnio furorę. Można rzec, że budowany jest na nowego Reya Fenixa. Najpierw wygrana pasa ROH World Television na piątkowym ROH Final Battle, a teraz również i wygrana z Claudio dzięki kreatywnej końcówce. Kommander wyjął z kurtki jaką zostawił Allin pod ringiem kastet i uderzył nim Klaudiusza... :P Po czym doprawił go finisherem. Dobra walka, Claudio dbał o powermovesy, a Kommando latał wokół niego. 

Continental Classic: Kazuchika Okada vs. Shelton Benjamin

Kazu chyba zapomniał o fryzjerze albo zapuszcza naturalne włosy. Wolę go w blondo-złotym kolorze. :D Sheltona ogląda mi się ostatnio o wiele lepiej niż kiedyś. Przypakował, dobrze wygląda na swój wiek i doświadczenie też robi swoje. Walka to taki G1 match Okady, czyli zupełnie inny match pace od poprzednich trzech zmagań ligowych. Starcie heel vs heel przy takiej widowni to trochę strata, ale też dali o sobie znać. Okada wygrywa po mocnej walce, szczególnie jak na tv. Handshake na koniec po czym Okada puścił odwróconemu Benjaminowi "ukryty" środkowy palec bezcenne... :diabel: 

image.png

• W końcu segment na backstage w wykonaniu Swerve'a. Ricochet znów pokazał, że ten hejt na socialach, że jego heel turn się nie przyjmuje był o wiele za wczesny. Ten jego nowy catchprase "AHAAA" już nawet Strickland powtórzył... :D ""thats why you got house no more" lol :D
  • Chris Jericho z swoimi ziomkami z Nowego Jorku promuje walkę z Antony Bowensem na ostatnim Rampage ever... Nie rozumiem hejtów na Chrisa Jericho. 

Toni Storm vs Taya Valkyrie

Storm w obecnym gimmicku złapania amnezji ogląda się jak zwykle dobrze, ale zupełnie nie kupuję jej oponentki. Reakcja publiczności też nie powolała. Storm wygrywa i powoli przesuwa się dalej do wydaje mi się walki z Mariah May w Australii. 

• Promo video dla Cole vs MJF na Worlds End. Osobiście bardzo podobał mi się ich storyline z 2023 roku i szkoda było patrzeć na to, jak ze względu na kontuzje cały ten finał "Whos the Devil?" z zajebistego potencjału został rozmieniony na drobne. Cieszę się, że ta walka dostanie swój finał. 

Continental Classic: Daniel Garcia vs Kyle Fletcher

Fletcher robiony jest na super rookie gwiazdę i muszę przyznać, że w tej heelowej odsłonie przypomina nieco Randy Ortona z 2003-2004 roku. Panowie dobrze ze sobą pracowali kończąc te show przyzwoitą klamrą. Udało im się zbudować emocje po dosyć wyczerpującej gali. Kilka mocniejszych spotów, Fletcher czuje się coraz lepiej w swojej roli i jego wygrana na koniec awansuje go do półfinałów turnieju Continental Classic.

Zostawia to nas z półfinałami Continetnal Classic na Worlds End w postaci Ospreay vs Fletcher i Okada vs Ricochet. 

image.png

• Na koniec Mox z klimatycznym promo w swoim typowym wykonaniu gdzieś na backu u boku Shafir. Buduje do czegoś wielkiego na Worlds End i ciekawe, czy faktycznie chodzi o Shane'a McMahona... :P 

Ta gala, to taki G1 Climax w wykonaniu amerykańskiej tv w legendarnej hali Hammerstein Ballroom z  dobrymi walkami i na pewno jedną killer walką (Ricochet vs Allin). Jedynie jeden stinker (Storm vs Valkyrie). Nie był to typowy go home show naładowany segmentami, ale gala uderzała i w tym aspekcie tam gdzie trzeba (Mox/Hangman/Cassidy/White segment). 

To zdecydowanie najlepsza gala z 3-dniowego nagrywania w Hammerstein Ballroom. Podobała mi się zdecydowanie bardziej od Collision i Final Battle. Jak pisałem w shoutbox, zrobiłem sobie ostatnio mały maraton po wydarzeniach w tej miejscówce, m.in. Final Battle 2008 (z boskim Danielson vs Morishima) i klasykiem ECW One Night Stand 2005 i 2006. Również poleciała tygodniówka ECW on Sci Fi w sławnym "Change the channel" dla Batista vs Big Show z 2006 roku).

Świetna perspektywa, żeby po tylu latach ponownie zobaczyć tam tapingi gal wrestlingowych w większej skali niż wcześniejsze ROH w ostatnich latach. Gorąco polecam. 

• Lubię to 1
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-628909

Pierwsza tygodniówka AEW w nowym roku.

AEW Dynamite Fight for the Fallen:

GgGy6t8XkAAJOHB?format=jpg&name=large

GgGy1h7W4AEiUub?format=jpg&name=large

Cytat

FTR (Dax Harwood & Cash Wheeler) & Adam Copeland vs. The Death Riders (Jon Moxley, Wheeler Yuta & Claudio Castagnoli)

Julia Hart vs. Jamie Hayter

Orange Cassidy vs. Hangman Adam Page

Jeff Jarrett makes an announcement

Hurt Syndicate (Bobby Lashley & Shelton Benjamin) vs. The Acclaimed (Max Caster & Anthony Bowens)

Jak zaczynać rok, to z taką piękną waleczką, jak Julka vs. Jamie. Zobaczymy, w jakiej formie jest Julia i co tam wykręcą z wynikiem.

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-629371

• Reputacja:   89
  • Urządzenie:  Linux

W nowym roku postanowiłem, że spróbuję coś częściej pisać, choć nie wiem, na ile mi to wyjdzie, bo nigdy mi to jakoś nie szło.

"The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy. Do rozpadu The Acclaimed coraz bliżej. Lubiłem ich jako tag team, cieszyłem się, kiedy wygrali pasy, ale moim zdaniem więcej już chyba nie dało się z nich wycisnąć jako drużyna.

Nieźle Jeff Jarrett postraszył tym, że może ogłosić emeryturę, choć nie do końca w to uwierzyłem. Jeff podpisał ostatni kontrakt jako wrestler i chce iść po główny pas, co jest głupie, bo od razu wiadomo, że nic z tego nie będzie.

Na Wrestle Dynasty Mercedes Moné stanie w obronie pasa NJPW przeciwko Minie. Bardzo chciałbym, żeby wygrała Shirakawa, ale, mówiąc szczerze, szanse są bliskie zeru. Jedyny promyk nadziei to fakt, że to pas NJPW.

Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać.

To chyba na tyle, co udało mi się napisać.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-629433

• Reputacja:   292

Kurde Ricochet przechodzi Heel Turn! Musze przyznać że pięknie to rozpisali i uważam że to był jeden z najlepszych turnów w AEW, turn który zapadnie mi w pamięci, nie wiem czemu ale właśnie Rico chciałem zobaczyć w roli Heela i możliwe że ta przemiana mu pomoże niż zaszkodzi, pewnie trafi do ekipy Lashley'ego i czeka nas pewnie rywalizacja Undisputed Kingdom kontra ekipa Lashley'ego... Nie wiem czy to dobrze czy źle ale rywalizacja może być spoko, weźcie mi kurwa powiedźcie gdzie jest Wardlow? :D Co oni go kurwa zgubili w tej ekipie, on tam wgl nic nie znaczył... 

Mercedes Moné nie mogę na nią patrzeć, myślałem że jak zadebiutuje to będzie bardziej strawna niż WWE, myliłem się wszystkich wkurwia tym swoją gębą, kurde mam nadzieje że ktos jej to mistrzostwo odbierze jest tyle zawodniczek a akurat ten koń musi kisić pas.

The Acclaimed się rozpada? W sumie zdziałali już wszystko w rosterze AEW, mam nadzieje że na tym tylko Max Caster zyska bo akurat to on jest najlepszy z tego teamu. 

Rated R Cope dalej w dobrej formie, więc nie ma co narzekać, to dopiero początek rywalizacji między nim a Moxem i to on najprawdopodobniej ściągnie pas z Moxley'a po czym Cage wykorzysta na nim kontrakt, co jak co Cage zasłużył na główny tytuł za lata pracy on zamiast sie starzeć to z roku na rok jest jak wino i dostarcza nam na prawdę dużo rozrywki, takich stary wyjadaczy jak Cage to ja mogę oglądać. 

Oh Jay White pnie się w górę i zaczynają w niego inwestować, ale pierw sklepie Yute po drodze do solowej walki o tytuł :P 

Jeff Jarrett podpisuje pełny kontrakt i idzie po główny pas, dziadek gdzie ty się tam pchasz. 

MJF idzie po główny tytuł, no takiego Maxwella lubię oglądać nie lubię typa który się brandzluje w luksusie tylko typa który jest pojebany i posunie się do największego świństwa aby zdobyć tytuł.

Pierwsze noworoczne Dynamite fajne, fajne rozdanie kart a na tygodniówkach może być ciekawie, oczywiście RAW na Netflix zgwałci Dynamite :D 

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-629459

• Reputacja:   579

5 godzin temu, Mr_Hardy napisał(a):

Co tam jeszcze? O, Ricochet przechodzi heel turn. Ok, coś się zacznie z nim dziać

Rykoszet heeluje już ładne kilka tygodni i jest to bardzo dobrze odbierane przez publikę. Widać, że to był strzał w dziesiątke. Lepsze to niż kolejny generyczny babyfaceowy run. 

Dosyć szybko przeleciało mi ostatnie Dynamite. Z okazji debiutu na Max odświeżyli theme song, co mi średnio podchodzi i nie pasuje za bardzo do charakteru gali. Zmieniono też oświetlenie hali, przypominające te z pierwszych programów Dynamite (oświetlona widownia). Dało się też odczuć eksperymenty z kamerami - przez to np dosyć zjebali te akcje Copelanda i Moxa na stole i spear na barierki. Zacne spoty, które popsuli bezsensownym cięciem na akcje z pozostałymi. 

Muszę tutaj pochwalić Adama, czy raczej teraz Cope'a. To był jego pierwszy występ od odniesienia kontuzji i w ogóle się nie oszczędzał. Ten dropkick między linami i popsute właśnie przez prace kamery spoty na stole to w takich okolicznościach spory wyczyn. Podoba mi się ten storyline i ciekawe ile z z Copea mogą wykrzesać w 2025 roku. Cały ten nowy ringname to zajebista nazwa na heela i chętnie zobaczyłbym go w tej roli u booku heelowego Christiana Cage'a... :diabel:

5 godzin temu, Mr_Hardy napisał(a):

"The Rated R Superstar" Cope... Ktokolwiek to wymyślił, nie był wtedy trzeźwy.

To akurat pomysł camego Adama. Mówił o tym w jakimś podcaście.

Jeff Jarrett uciął fajne promo, ale stać go było na więcej mając taki materiał. Mark Henry z tym swoim pamiętnym promo ujął wszystkich na moment. Chociaż tyle o tych emeryturach się ostatnio mówi (Tanahashi :( ), że temat może trochę zmęczony. :P

W każdym razie fajne odniesienie do TNA i historii jego rodzin, a run z pasem AEW World? Pretendowanie na jakiejś tygodniówce byłoby nawet całkiem fajne, ale raczej nic poza tym. 

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-629460

• Reputacja:   5
  • Urządzenie:  iPad

Pierwsze Dynamite w tym roku, pierwsze na Maxie, nie urwało jaj. Spodziewałem się więcej akcji, soczystych prom, trochę wulgarnego języka (coś co odróżnia AEW od WWE).

Było kilka momentów, w których łapałem się za głowę:

-Jeff Jerret i jego chęć zdobycia głównego pasa. Serio? Wspominkowy speech, zieeeeeew, wiadomo było, że to nie koniec kariery. Sory, ale nie w ten sposób. Może niech jeszcze wskrzeszą Flaira i pójda po mistrzostwo tag team. Po co? Emeryci out.

-squash Hobbsa, po co takie starcia? Hoobs tego potrzebuje? Nowicjusz? Zajmuje niepotrzebnie czas antenowy.

-skakanie po wątkach, momentami było tego za dużo, co chwilę jakiś krótkie promo, wywiady. Za dużo. 

-Rated FTR nie zdzierżę takich tworów, emeryt plus przedemerytalni. Lubiłem ich, ale kilka ładnych lat temu. To co nie lubie, to pchanie dziadków do ME.

-Adam, MJF, White, Jerret, Hangman, Orange  - kto jeszcze po pas?

-3 Punche w kierunku Hangmana, jeden Buckshot Lariat i koniec Pomarańczowego (wyszedł na niezlego pizdeusza).

-Hayter vs Hart - podkładanie Hayter (która swego czasu była na topie) nowicjuszce Hart? Czemu? Nie mogli dać jej Atheny, Aminaty, czy innej gwiazdeczki z drugiego szeregu?

Na plus:

-hell turn RIcocheta, to było cudowne, tylko błagam, błagam, błagam, niech od razu nie dają walki z Swerve na jakimś Dynamite, niech przeciągną rywalizację do Revolution. Ten Feud ma potencjał na top 3 2025.

-budowanie pozycji Hangmana, czyściutka wygrana z Pomarańczowym + demolka. Takiego Page'a to ja lubię oglądać, tylko w takiej formie

-main event - spodziewałem się sleepera, ale końcówka uratowała starcie. Operatorzy trochę nie dawali radę, i speera na barierki nie było widać. Szkoda. Jay White z jego szybkim blade runnerem to materiał na mistrza, coraz więcej czasu dostaje, w pełni to wykorzystuje.

Mam mieszane uczucia co do ostatniego show, konkurencja nie śpi, obawiam się, że Raw na Netflix może być lepsze. Niestety,

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-629464

• Reputacja:   5
  • Urządzenie:  iPad

2 godziny temu, IIL napisał(a):

Muszę tutaj pochwalić Adama, czy raczej teraz Cope'a. To był jego pierwszy występ od odniesienia kontuzji i w ogóle się nie oszczędzał. Ten dropkick między linami i popsute właśnie przez prace kamery spoty na stole to w takich okolicznościach spory wyczyn. Podoba mi się ten storyline i ciekawe ile z z Copea mogą wykrzesać w 2025 roku.

Tak, ale wieku nie oszukasz, to co dla Adama może być "wykrzesaniem" wszystkich sił, dla innego zawodnika może być normalnym wyczynem, z czysto wrestlingowego punktu widzenia. Nie lubię oglądać starszych wrestlerów, wole postawić na młodość :) 

https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-629466

1 godzinę temu, Pioro86 napisał(a):

plus przedemerytalni

Wiesz, że Cash ma 37 lat a Dax 40 to chyba Randy Orton 44 lata to już chodząca śmierć czy Aj Styles 47 lat, Kewin Owens kolejny emeryt 40 lat, Sami Zayn 40 lat, Roman Reigns 39 lat to tylko kilka przykładów.

• Lubię to 2
https://forum.wrestling.pl/topic/48615-aew-dynamite-dyskusje-spoilery-wra%C5%BCenia/page/77/#findComment-629469