Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Ultimate Zone Wrestling

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Napisze krótko no takie wstępy są nudne a my poprostu wolimy działać. Powiem, że działa nas trzech. Yarexon prowadzi Main Event, ja aka Hardy-Brother kobieca dywizja. Kaczy dobry kumpel z symulatorów Midcard. WWE nam się zbrzydło, więc robimy swój produkt. Chcemy doskonalić swoją federacje Ultimate Zone Wrestling mam nadzieję, że jak najdłużej.

Prezes: ???

UZW Championship: Vacant

Intercontinental Championship: Vacant

UZW Women's Championship: Vacant

GM Showdown: William Regal

GM Showdown Women's Division: Paige

Male Roster:

RVD

Seth Rollins

Batista

Y2J

Samoa Joe

Kevin Owens

The Miz

Drew McIntyre

Dean Ambrose

AJ Styles

Randy Orton

Pentagon Jr

Fenix

Daniel Bryan

Johnny Gargano

Tommaso Ciampa

Mustafa Alli

Female Roster:

Alexa Bliss

Deonna Purrazzo

Kairi Sane

Nikki Cross

Shayna Baszler

Ronda Rousey

Asuka

Sasha Banks

Zelina Vega.

Legend Roster Female:

Trish Stratus

Lita

Nikki Bella

Michelle McCool

Torrie Wilson

_____________________________________________________________________________________

Edytowane przez Hardy-Brother
  • Odpowiedzi 4
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Hardy-Brother

4

• Giero

1

Top użytkownicy w tym temacie

Joe Louis Arena,Detroit, Michigan - 9.11.2018

Yas5hKt.png?1

Gala w wykonaniu: Yarexona, Kaczego, Hardy-Brother.

Mamy pierwsze widowiskowe otwarcie nowej federacji zwanej Ultimate Zone Wrestling. Gale na arenie otwiera wspaniały pokaz fajerwerków. Fani są podekscytowani tym, co może wkrótce się zdarzyć. Tym czasem oddajemy głos naszym komentatorom.

Mauro_Ranallo_cut_by_Danger_Liam.jpgCorey_Graves_3_cut_by_Danger_Liam.jpg

Mauro Ranallo: Panie i Panowie z wielką radością witamy was na pierwszej historycznej gali Showdown! Federacja Ultimate Zone Wrestling jak się macie (cheer). Ze stolika ko mentorskiego wita was Mauro Ranallo!

Corey Graves: Oraz Graves (uśmiech Graves'a).

Mauro Ranallo: Cieszę się że będę mógł z tobą współpracować Corey. Mam nadzieję, że będzie to trwało jak najdłużej. Ultimate Zone Wrestling to jest świeża federacja, która chce dać fanom to co jest najlepsze w wrestlingu.

Corey Graves: Mam nadzieję, że dostarczą nam zapaśnicy pełno rozrywki ale za równo z nimi, są kobiety które potrafią walczyć. Zaznaczam, że już drugiego grudnia odbędzie się pierwsze ppv pod skrzydłami UZW-Way To Gory!

Mauro Ranallo: Dużo gadać nie będziemy, no to nie my jesteśmy gwiazdami. Tylko ci którzy chcą już wejść na ring, aby wam skraść serce. No to, co Corey chyba zaczynamy?

Corey Graves: Chyba? Chyba chciałeś powiedzieć na pewno (Corey przebija żółwika z Mauro). Panie i Panowie czas na pierwszą historyczną galę - SHOWDOWN! (cheer).

______________________________________________________________________________________

Na arenie zebrali się już fani głodni wrestlingowych wrażeń. Nikt nie może się doczekać co do pokazania ma nowa siła scenie wrestlingowej aż w końcu zaczyna rozbrzmiewać theme song Williama Regala! *cheer* Anglik uśmiechnięty zmierza w kierunku ringu po drodze przybijając piątki swoim fanom. Następnie wchodzi do ringu i odbiera mikrofon, ale jeszcze musi chwilę zaczekać , bo fani skandują jego nazwisko nie dając dojść mu do głosu.

1805231931_WilliamRegal_CutByDangerLiam.jpg

William Regal: Widzę tutaj same osoby głodne ringowej akcji i to w najlepszym wydaniu! *cheer* To dobrze trafiliście, bo tutaj z pewnością będziemy od samego początku wyznaczać nowe standardy w świecie wrestlingu. Pewnie myślicie, że ja to jestem tutaj prezesem, ale rzeczywisty właściciel nie chciał się umawiać. Zarządzać tym wszystkim będzie nowy Generalny Menadżer Showdown, którym zostanie…William Regal! *cheer zmieszany z buczeniem* Moją pierwszą decyzją było wybranie ośmiu zawodników, którzy prezentują poziom najlepszych z najlepszych. Zmierzą się oni w dwóch Fatal Four Way Matchach o miano pretendenta do UZW Chamiopnship. *cheer* Jeden z nich zobaczymy za tydzień na Showdown, a drugi z nich czeka nas już dzisiaj! *cheer* Z miłą chęcią mam przyjemność was zaprosić do oglądania programu, który zmieni wasze spojrzenie na temat wrestlingu. Zapraszam na pierwsze w historii Showdown!

Na rampie widać bardzo widowiskowy pokaz fajerwerków, któremu towarzyszy głośny aplauz publiczności i klaskanie Regala.

Mauro Ranallo: Chce się powiedzieć witaj na pokładzie Panie Regal.

Corey Graves: Sądzę, że to był najlepszy wybór aby to właśnie Pan Regal przejął stanowisko Generalnego Managera Showdown. Niedługo też przekonamy się kto wywalczy sobie i miano pretendenta do głównego tytułu UZW Championship.

Mauro Ranallo: Pierwszy Fatal Four Way zobaczymy, już dzisiaj w Main Evencie Showdown! Co już byśmy chcieli państwa zaprosić na te wydarzenie.

Gorey Graves: My natomiast przechodzimy nietypowo, czyli na zaplecze dzisiejszej tygodniówki

_____________________________________________________________________________________

Widzimy na zapleczu jak The Scottish Terminator siedzi w ciemnym pomieszczeniu, nikogo nie widać w pobliżu oprócz niego. Widać jedynie, że ma przystawiony telefon do ucha.

Drew_McIntyre_by_xlxvladxlx_4.jpg

Drew McIntyre: Jesteście już gotowi?... Tutaj machina już ruszyła. Zacząłem się wdrażać w UZW, ale bez waszej pomocy będzie ciężko… Musicie to jaknajszybciej załatwić… Nie ma wyjścia, wszystko musi być dopięte na ostatni guzik, bo to ja przed nią odpowiadam, a nie wy… Pamiętajcie dlaczego to robimy. Liczę na was, że mnie nie zawiedziecie. Do usłyszenia.

Drew odkłada telefon i zaczyna się rozgrzewać przed swoim pojedynkiem, ale co miała znaczyć rozmowa sprzed chwili? Pewnie dowiemy się tego wkrótce.

________________________________________________________________________________________

Na arenę wychodzi Pentagon jr. Który mówi po hiszpańsku że celuje w pas IC i zamierza go zdobyć za wszelką cenę, Pentagon chce żeby William wyszedł na arenę i ustalił mu walkę o ten pas, ale wychodzi jego przyjaciel, zawodnicy gadają po hiszpańsku o tym że są przyjaciółmi i Fenix z przyjemnością zawalczy z Pentagonem w przyjacielskiej rywalizacji wszystko przerywa Orton, którego śmieszy przyjacielska rywalizacja i mówi że ani jednen ani drugi nie zasługuje na pojedynek o tak prestiżowy tytuł, wszystko przerywa Styles, który mówi że wreszcie ktoś gada do rzeczy, Fenix i Pentagon to tylko głupi ludzie w maskach którzy uważają się za wrestlerów, a tylko ośmieszają prawdziwy wrestling i przez nich ludzie uważają ich za idiotów w za ciasnych gaciach, Styles proponuje ortonowi walke o pas IC między nimi, Apex Predator mówi że to ciekawa propozycja i lepsze widowisko niż widok zamaskowanych debili, Pentagon się odzywa coś po Hiszpańsku, Orton mówi żeby nauczył się mówić po Angielsku, jest kłótnia którą Przerywa Regal i mówi że jedno z nich będzie miało okazje zawalczyć o ten pas, gdyż ustala on na dzisiaj Fatal 5 way match o preta do pasa IC Pentagon vs Fenix vs Orton vs Styles vs....... Mustafa Alli.

1. Fatal 5 Way Match for 1# Contender Intercontinetal Championship

Mustafa Alli def. Fenix & Pentagon jr. & Randy Orton & AJ Styles

2466_Mustafa_Ali_cut_by_L3wap.jpgvsFenix_by_xlxvladxlx.jpgvs1441_Pentagon_cut_by_L3wap.jpgvsRandy_Orton_by_xlxvladxlx_8.jpgvsaj_styles97.jpg

Opis walki: Podczas walki widocznie współpracują ze sobą orton i styles a także przyjaciele czyli Fenix i Pentagon, wykorzystuje to Mustafa który pod koniec zgarnia zwycięski pin na Ortonie a po walce aj i orton atakują Lucha Bros.

Zwycięzca walki: #1 Contender Intercontinetal Championhip Mustafa Alli

Mauro Ranallo: Kto się spodziewał, że to właśnie Mustafa Alli powalczy o tytuł mistrzowski IC Championship.

Corey Graves: Spodziewałem się zwycięzcy bardziej znanego jak np. Styles'a lub Ortona. To dowodzi, że w wrestlingu wszystko jest możliwe.

Mauro Ranallo: Byśmy chcieli tylko przypomnieć, że 2 Grudnia odbędzie się pierwsza gala PPV-Way To Gory!

Corey Graves: Właśnie dostałem wiadomość od zarządu, że Paige została mianowana na szefową kobiecej dywizji. Oto jej wpis na twitterze, co ma do przekazania. Niestety dzisiaj z nami nie może być ale fani Anti Divy będę mieć pociechę no za tydzień zagości niebieski brand-SHOWDOWN! (cheer).

XbBWUHf.png

Mauro Ranallo: Gratulujemy Paige! Wiemy, że będziesz świetną przywódczynią dla młodszych dziewczyn. (Fani skandują: We Want Paige).

___________________________________________________________________________________________

Promo Way To Gory 2 Grudnia!

ngYAP3Y.png

______________________________________________________________________________________

2. Single Match World Tour UZW Women's Championship Quarter-Final

Deonna Purrazzo vs Kairi Sane

Deonna_Purrazzo_by_xlxvladxlx_2.jpg vs 1164_Kairi_Hojo_cut_by_L3wap.jpg

Opis walki: Kairi jest w narożniku próbuje Clothesline Deonna, ale trafia wprost w narożnik. Trzyma się Purrazzo za ramię a Japonka częstuje Back Elbow'em, Low Kick'ami! Napiera dynamiki odbijając się od lin Sane, ale heelka ładnie wygimnastykowała się prezentując tak zwany mostek. Deonna zaprasza do ringu wykrzykując ''Dawaj Mała Japoneczko...''. The Pirate Princess została sprowokowana, co skończyło się tym, że nadziała się na Standing Dropkick. Nie przypina The Virtuosa i Cutter dla podnoszącej się Kairi 1....2....Kickout! Sane na razie znajduje się w złym punkcie ringowym. Wyniesienie pod Gourdbuster i akcja udana. Pirate Princess jest przy narożniku, co kończy się tak zwanym podduszeniem. Deonna jest ogarnięta dużą wściekłością, co aż arbiter musiał odciągać zawodniczkę. Purrazzo na to jednak nie zwraca uwagę. Kairi rzuca się pięściami na swoją rywalke, która się schyliła. Odbija się od lin ringu Deonna która wykorzystuje, że jest rozpędzona popisując się efektowną gwiazdą a na dodatek saltem w miejscu. Axe Kick! Od Kairi Roll Up 1....2...Kick-out! I kontruje akcją Modified Inverted Boston Crab! Sane jest tak blisko zwycięstwa, ale nie udaje jej się dopiąć swojego Small Package od Purrazzo 1...2...Kick-out! Obie panie wstają odbijają się równocześnie od lin i Double Crossbody! Deonna najbardziej odczuła to zderzenie co została zmuszona, aby odpocząć w narożniku. Natomiast piratka nakręca się wiemy, co się szykuje. Japonka nakręca siebie tupiąc, czyżby Sliding Forearm Smash? i tak jest Deonna całuje łokieć 1...2....ale nie kontra w postaci Fujiwara Armbar od Purrazzo! Kairi walczy, ale niestety z byt dużo traciła na walkę tracąc przytomność.

Zwyciężczyni: Deonna Purrazzo

Deonna w efektownym stylu trafia jako pierwsza do dużego półfinału, gdzie stawką będzie mistrzostwo kobiet. Purrazzo pokazuje, że jest gotowa aby osiągać największe sukcesy w federacji. Uśmiechnięta i pewna siebie opuszcza kwadratowy ring olewając fanów, którzy nie są przechylni zawodniczce bucząc.

Corey Graves: Wow jestem pod wrażeniem, jak Deonna się zaprezentowała. Jest świetna w ringu i pokazała, co potrafi.

Mauro Ranallo: Na pewno to jest jej próbka umiejętności. Potrafi o wiele więcej niż nam się wydaje. Nie ulega wątpliwości ale jest pierwszą półfinalistką turnieju. Dzisiaj jeszcze zobaczymy pojedynek szefowej Sashy Banks kontra no właśnie kto? Szalona niezrównoważona Nikki Cross! To już dziś.

_____________________________________________________________________________________________

Na zapleczu widzimy jak The Architect rozmawia z jakimś człowiekiem odpowiedzialnym za produkcje gali aż nagle podchodzi do nich Kevin Owens, a pracownik federacji momentalnie się oddala.

Kevin_Owens_by_xlxvladxlx_21.jpgSeth_Rollins_by_xlxvladxlx_13.jpg

Kevin Owens: Widzę bardzo intensywnie pracujesz nad nowymi układami w nowym miejscu. W sumie to nawet mnie to nie dziwi patrząc na to jakie masz szanse na zgarnięcie jakiegoś lauru w UZW, ale i tak na nic ci to się nie przyda, bo do tej federacji zawitał człowiek, który wie najlepiej co to znaczy prawdziwy wrestling. To Mr.Wrestling Kevin Owens! O matko, aż poczułem od razu zapach kupy w gaciach. Doskonale zdaje sobie z tego sprawę, że boisz mi się spojrzeć w oczy i powiedzieć co myślisz dlatego ja tobie powiem co najlepiej zrób, żeby jaknajmniej ucierpieć. Prawdopodobnie William Regal również i ciebie dodał do jednego z Fatal 4 Way Matchów. Wydaje ci się, że wielka szansa stanęła przed tobą otworem, ale prawda jest taka, że lepiej na tym wyjdziesz jeśli się z tego nawet w ostatniej chwili wycofasz. Przynajmniej zaoszczędzisz zdrowia i nie będziesz musiał przechodzić piekła i upokorzenia ze mną w ringu.

Seth Rollins: Cały stary Kevin Owens. Zawsze lubiłeś bardziej pogadać i opisać siebie w samych superlatywach niż udowodnić to swoimi czynami. Może dlatego, że nie masz zbytnio co pokazać na tle The Architecta, który buduje światową scenę wrestlingu. Uwierz mi, pokonywałem już w swojej karierze największe tuzy tego biznesu, więc pokonanie również i ciebie nie powinno stanowić dla mnie najmniejszego problemu. Wiesz czym się od siebie różnimy? Ja w przeciwieństwie do ciebie wole czyny, a nie słowa. Dlatego wystarzy, że zaczekasz jeszcze chwile dzisiejszego wieczora, a usłyszysz, że nowym pretendentem do UZW Championship zostaje Seth Rollins. Możesz mi wierzyć lub nie, ale ja nie zamierzam cię do tego przekonywać jakimiś durmnymi obelgami. Obydwoje będziemy mieli możliwość udowodnić w ringu ile znaczymy w tym biznesie. Pytanie tylko czy nie padniesz na zawał przy moim tempie patrząc na twoją posturę.

Owens patrzy głęboko w oczy Rollinsowi, który ledwo co wytrzymał, aby się nie zaśmiać. Widać, że między tą dwójką bardzo iskrzy, ale ostatecznie Owens odchodzi zostawiając Rollinsa samego.

_________________________________________________________________________________________

Reklamy Doritos....

dorito-png-logo.png

_______________________________________________________________________________________

3. Single Match World Tour UZW Women's Championship Quarter-Final

Sasha Banks vs Nikki Cross

sasha2.jpgvsNikki_Cross_cut_by_Danger_Liam.jpg

Opis Walki: Noga Nikki Cross została przytrzymana przez szefową ta wykrzykuje i pokazuje palcem ''I kto tutaj rządzi wariatko!'' Wariatka została poczęstowana mocnym kolanem, który trafia wprost w głowę. To pozwoliło Sashy na pokazanie swoich zdolności wyprowadzając akcję Bankrupt 1....2....Kickout! The Boss szykuje się do zakończenia pojedynku w drodze Bank Statement? to się nie udaje Banks no Cross łapie się lin. Sasha szybko się poderwała do biegu, ale Back Body Drop i szefowa ląduje na krawędzi ringu. The Boss nie rezygnuje z walki no wie, że może dla niej źle się skończyć. Ciosy w głowę lądują na Nikki, co na razie nie robią żadne dla niej wrażenia. Ta posiłkuje się brudnym zagraniem wsadzając palce do oczów. Sędzia zwraca uwagę, że nie można tak, ale ta tylko się uśmiecha wydając szaleńcze odgłosy. Szefowa na razie oślepiona, ale nie ma na to czasu trafia szybko na barki opponentki i Samoan Driver na krawędzi ringu. Sasha mocno odczuła tę akcję łapiąc się za plecy a przecież to nie koniec walki no Nikki dokłada wejściem Shoulder Thrust! The Best in the Galaxy wrzuca do ringu rywalkę 1....2....Kickout! Szalona kobieta jest wściekła, że nie udało się jej zakończyć pojedynku wyrywając sobie za równo włosy z głowy. Demoniczne spojrzenie Nikki a za równo dziwne wydające z siebie dźwięki ''To ja jestem... To ja jestem... tą ... tą naj... naj! Zaczęła biegać po ringu bez żadnego zastanowienia. Kiedy się uspokoiła przechwyciła głowę Swinging Fisherman Neckbreaker? nie udaje się Roll Up od szefowej 1...2...Kickout! Obie natychmiast się poderwały odbijając się od lin Headscissors Takedown od Sashy która przechodzi natychmiast do Crossface! Nikki Cross w tarapatach i wyciąga rękę w stronę lin i to szefowa musi przerwać akcje. Sasha zaczyna oddychać już rękawami podchodzi do opponentki strzela aroganckiego Slapa w twarz ''To mi się należy to miejsce słyszysz idiotko... THE BOSS''! Kolejna próba Crossface? to wygląda z byt sygnalizowanie Small Package 1....2....Kickout! Obie panie się poderwały Roundhouse Kick w głowę szalonej kobiety! Która szybko została sprowadzona na ziemie. Ponownie Crossface tym razem na tyle skuteczny, że Cross nie wytrzymała bólu!

Zwyciężczyni: Sasha Banks

Sasha zmęczona ale szczęśliwa, że udało jej się awansować do najlepszej czwórki. Celebruje zwycięstwo ze swoimi fanami, którzy mają dużą sympatię do tej zawodniczki. Schodzi z ringu aby złapać kontakt z najmłodszą częścią publiczności. Była tam młoda fanka Sashy, która uściskała swoją idolkę. Natomiast w ringu wściekła jest Nikki Cross, która najwidoczniej dostaje szału.

Mauro Ranallo: The Boss wygrywa pojedynek brawa dla niej. Zaimponowała mi charakterem i liczę, że by to ona była pierwszą mistrzynią kobiet.

Corey Graves: Popatrz jak intryguje się z młodszą częścią publiczności. Tego nie można powiedzieć o Nikki, która dostaje szału w ringu. My blee blee blee...a już niedługo pierwszy Main Event Showdown!

_______________________________________________________________________________________________

Fatal 4 Way Match for #1 Contender for UZW Championship

Seth Rollins vs. Drew McIntyre vs. Batista vs. Kevin Owens

seth_rollins176.jpgvsDrew_McIntyre_by_xlxvladxlx_4.jpgvsBatista_by_xlxvladxlx.jpgvskevin_owens_outcast_7.jpg

Opis Walki: W ringu są Batista i Owens. Kevin próbuje zaatakować Clotheslinem, ale The Animal od razu go przechwytuje i wykonuje Spinebuster. Widać, że Batista nakręcił się na zakończenie tego pojedynku, ale do ringu wpada McIntyre, który od razu nadziewa się na kolejny Spinebuster od Zwierzaka. Batista już się zastanawia kogo tutaj przypiąć aż nagle zza niego wyskakuje z narożnika Seth Rollins i uderza go kolanem w twarz. KO w międzyczasie wraca na nogi, ale The Architect od razu kopie go w brzuch, odbicie od lin i….czy będzie Curb Stomp? Nie, Mr.Wrestling przerzuca go nad sobą i wpada wprost na Batista Bomb. The Kingslayer wyturlał się z ringu, a Batista chce wziąć się za Owensa, ale Kevin przerzuca go Back Body Dropem i sam wchodzi na narożnik i mamy Moonsault, ale Batista przejmuje go w powietrzu i ustawia na barkach, ale KO broni się łokciami w jego głowę i schodzi za jego plecy, aby następnie spróbować Superkick, ale The Animal w porę się obrócił i powalił Kanadyjczyka Big Bootem. Zwierzak teraz wyraźnie szykuje się do zakończenia tego pojedynku, ale wpada nagle Rollins i mamy Powerbomb w narożnik, po którym odbija się od lin i mamy Curb Stomp! Szybko przypina swojego rywala, ale co to!? Z ringu za nogę wyciąga go Samoa Joe, a do ringu wpada od razu Drew McIntyre, który przypina…1…2…3.

Zwycięzca: Drew McIntyre

Na arenie rozbrzmiewa „Gallantry”, a publiczność od razu buczy i na nieczyste zwycięstwo Drew McIntyre, jak i na to, że Samoa Joe madakrycznie obija pięściami teraz Rollinsa. W końcu wstaje z niego, ale tylko po to, aby wbić Irish Whipem w stalowe schody. Seth wyraźnie cierpi, a The Submission Machine zadowolony z siebie dobija jeszcze jego głowę kolanem do stalowych schodów. The Kingslayer jest już nieprzytomny, a The Destroyer zadowolony wznosi rękę w geście zwycięstwa przy rytmach „Destroyer”. Tym obrazkiem Showdown schodzi z anteny.

Miami, Floryda, American Airlines Arena-16.11.2018

Yas5hKt.png?1

Gala w wykonaniu Kaczego, Yarexona, Hardyego.

Na arenie rozbrzmiewa „Destroyer”, a publiczność od razu zaczyna buczeć na pojawiającego się na rampie Samoa Joe. The Submission Machine nic sobie nie robi z reakcji fanów tylko z uśmiechem na twarzy wchodzi do ringu i odbiera mikrofon.

Samoa_Joe_1_cut_by_Danger_Liam.jpg

Samoa Joe: Widze jesteście bardzo zadowoleni z tego co zrobiłem ostatnio Sethowi Rollinsowi. *jeszcze większe buczenie niż na wejściu* Musicie się pogodzić z tym, że wasi bohaterowie nigdy nie wygrają z tak potężną siłą zła jak Samoa Joe. Pewnie każdy z was się zastanawia dlaczego akurat mój wybór padł na Rollinsa? Odpowiedź jest bardzo prosta. Myśleliście, że mogę sobie na coś takiego pozwolić, żeby Rollins walczył o UZW Championship, a ja nawet nie zostałem uwzględniony w planach do tego tytułu? Musiałem więc nauczyć naszego GM’a, że pomijanie w swoich planach kogoś takiego jak ja jest poważnym błędem i pokazem jego ignorancji w stronę największej siły w UZW. Jaki może być w tym mój cel? Nie spoczne dopóki William Regal nie doda mnie do walki o UZW Championship. Nikt inny nie zasługuje na to bardziej niż ja. Jestem w stanie pokonać każdego kto tylko nie zgodzi się z moim zdaniem tylko ciekawe czy taki się znajdzie.

Przerywa mu „One of a Kind”, a na rampie przy owacji fanów pojawia się RVD. Rob zadowolony pokazuje swój słynny taunt, a następnie przemierza rampę po drodze przybijając piątki swoim fanom, a następnie wskakuje do ringu nad górną liną i odbiera mikrofon.

1978_Rob_Van_Dam_cut_by_L3wap.jpg

Rob Van Dam: Tak się składa, że jest w tej szatni jedna osoba na tyle szalona, żeby wejść z tobą do ringu jeden na jednego, spojrzeć tobie głęboko w oczy i z czystym sumieniem powiedzieć, że jestem osobą, która jest w stanie zatrzymać ciebie w drodze po mistrzostwo federacji. Nie ma dla mnie w ogóle znaczenia co tydzień temu zrobiłeś Sethowi Rollinsowi. Lepiej na twoim miejscu martwiłbym się o siebie, bo po swoim wybryku namierzyłeś jedynie celownik Rollinsa na samego siebie, a ja jako gwiazda ekstremalnych walk i akcji wysokich lotów mogę bez przeszkód dążyć do zdobycia pretendenta do UZW Championship. Nie będę zapewniał was słowami, że ja się do tego najbardziej nadaję, bo ja wole udowodnić to czynami, a nie słowami. Kto chciałby, aby RVD dał już dzisiaj pokaz swoich umiejętności? *cheer* Właśnie tak powinien wyglądać mistrz federacji. Chciany być oglądanym przez tłumy, bo to właśnie dla nich…

Przerywa mu „I came to play”, a fani od razu zaczynają buczeć na The Miza stojącego na rampie. The Awesome One uśmiechnięty zmierza do ringu, do którego potem wchodzi i bierze do ręki mikrofon.

The_Miz_by_xlxvladxlx_17.jpg

The Miz: Kiedy usłyszałem słowa „chciany być oglądanym przez tłumy” wiedziałem, że to wyśmienity moment, abym pojawił się w tym momencie ja. Bo przecież kto inny mógłby przerwać takie słowa jak nie najchętniej oglądany wielokrotny mistrz w wielu federacjach w historii wrestlingu? *wielkie buczenie* Możecie się z tym nie zgadzać, ale to nie ma najmniejszego znaczenia. Fakty i statystyki mówią same za siebie. The Miz jako pierwszy w historii UZW Champion. Prawda, że brzmi to pięknie? *buczenie* Możecie mi zazdrościć tego co już dokonałem zarówno w wrestlingu, jak i w świecie Hollywood, ale gwiazda takiego formatu jak ja takimi osiągnięciami jak do tej pory na pewno się nie zadowoli. William Regal gdzieś tam w głębi siebie doskonale wie kogo wybrać na twarz federacji. Wie kto będzie swoją twarzą sprzedawał wypełnione hale. Dlatego nie ma innej opcji jak to, że William zaraz tutaj wyjdzie i ogłosi mnie pretendentem do UZW Championship.

The Awesome One czeka na reakcję GM’a, ale na arenie rozbrzmiewa „Break the walls down”, światło gaśnie, a fani od razu zaczynają szaleć na widok świecącej kurtki, która pojawiła się na rampie. Światło ponownie się zapala, a my widzimy uśmiechniętego Y2J’a, który zmierza do kwadratowego pierścienia po drodze przybijając piątki swoim fanom, a następnie wchodzi do ringu i odbiera mikrofon.

Chris_Jericho_by_xlxvladxlx_10.jpg

Chris Jericho: Jeżeli mówimy o osobach mających wypełniać halę swoimi występami to nie może w tym gronie zabraknąć The Ayatollay of Rock’n Roll, Y2J Chrisa Jericho! *cheer* Cała wasza trójka chciałaby walczyć o UZW Championship? Najpierw musicie coś udowodnić w tym biznesie. Pokazać, że nie pękacie przed trudnymi wyzwaniami, a potem na sam koniec możecie i tak przegrać walkę o waszą życiową szansę, a wiecie dlaczego? Żaden z was nie jest najlepszy na świecie we wszystkim co robi. Popatrzcie tylko na mnie i powiedzcie, że ta twarz nie nadaje się do promocji nowootwartej federacji takiej jak ta. Byłoby to większe kłamstwo niż powiedzieć jedynie, że Samoa Joe jest lekko puszysty. *cheer, Samoańczyk aż się gotuje w sobie na te słowa* A może wolicie przygłupa co gra w mocno średnich filmach, a uważa, że złapał pana Boga za nogi? *cheer, teraz The Miz aż robi się czerwony ze złości* Mamy również lotnika z podobnym doświadczeniem co ja, ale nie podobnym dorobkiem w tym biznesie, więc chyba nie muszę wam odpowiadać kto byłby najlepszym kandydatem do walki o UZW Championship z Drew McIntyrem.

Cała czwórka zaczyna się przepychać w ringu i kłócić o to do kogo powinno należeć to miejsce.

???: Panowie, panowie. Pohamujcie trochę swoje emocje.

Cała czwórka nstychmiast spogląda na rampę, a tam z mikrofonem stoi GM Showdown, William Regal.

1805231931_WilliamRegal_CutByDangerLiam.jpg

William Regal: Akurat miałem mały problem z ustaleniem tego kto powinien wystąpić w drugim z Fatal Four Way Matchy o miano pretendenta do UZW Championship i chyba rozwiązaliście sami mój problem. Czterech zawodników ubiega się o swoją szansę, więc czemu by tego nie wykorzystać. W dzisiejszej walce wieczoru zobaczymy Fatal Four Way Match o miano pretendenta do UZW Championship, a zobaczymy w nim The Submission Machine Samoa Joe, *heat* The Daredevila Roba Van Dama, *cheer* The Awesome One’a The Miza *heat* raz Y2J’a Chrisa Jericho!

Fani żywiołowo reagują na to ogłoszenie GM’a. W ringu za to każdy pokazuje, że to on zostanie pretendentem. Jedynie The Miz nie jest zadowolony z decyzji swojego szefa.

Mauro_Ranallo_cut_by_Danger_Liam.jpgCorey_Graves_by_xlxvladxlx.jpg

Mauro Ranallo: Panie i Panowie witajcie na drugim odcinku Showdown! Ze stolika komentatorskiego wita was Mauro Ranallo *cheer*.

Corey Graves: oraz wasz niezapomniany Corey Graves! *cheer*.

Mauro Ranallo: Dzisiaj nietypowo zaczęliśmy w Miami na Airlanes Arenie. Niebieską galę otwiera znany każdemu The Submission Machine Samoa Joe! *boo*. Nie wiem, co sądzisz Corey ale czy tobie się to podoba lub nie ale Samoańczyk stwarza zagrożenie wokół title UZW Championship.

Corey Graves: Przypomnę ci, że Joe zachował się haniebnie w trakcie walki wieczoru na Showdown ostatnim. Pozbawiając za równo Setha wygranej, który powinien być znaczącą postacią. Nic oczywiście nie jest stracone i zawsze można sprawy załatwić na najbliższej gali ppv- Way To Gory!

Mauro Ranallo: Ta gala oczywiście drugiego grudnia, co byśmy chcieli każdego zaprosić nie zależne od wieku. Na dobre ruszyła kobieca dywizja w której ruszył turniej World Tour *cheer* Za nami już dwie walki w której wyszły zwycięsko Sasha Banks i Deonna Perrazzo i to one powalczą o title shot UZW Women's Championship w dużym półfinale.

Corey Graves: My już natomiast byśmy chcieli zaprosić na drugi odcinek SHOWDOWN! Zaczynamy *cheer*

_______________________________________________________________________________________

1. Single Match World Tour UZW Women's Championship Quarter-Final

Alexa Bliss vs Ronda Rousey

Alexa_Bliss_by_xlxvladxlx_22.jpgvsRonda_Rousey_by_xlxvladxlx_5.jpg

Opis Walki: Alexa jak na razie pojedynek prowadzi i czuje, że przewaga rośnie z minute na minute. Rousey stara się podnieść z maty, ale to jej się nie udaje Middle Kick od Bliss. Wchodzi ta na narożnik i Sparkle Splash 1....2.....Kickout! Blondynka zapina boczny Headlock, który ma sprawić, że Rousey zostanie zmuszona do kapitulacji. Niestety nawet nie ma mowy o takim uchwycie i Ronda z łatwością wychodzi co kończy się nieczystym zagraniem Hair Pull Mat Slam! Była zawodniczka UFC jest przy linach a Alexa znalazła chwilę zadumy wykrzykując ''Kim ty jesteś? Nie masz co się ze mną równać, no to ja zostanę pierwszą Women's Champion!'' Low Roundhouse Kick? Ronda przechwytuje nogę blondynki, co na pewno nie pachnie niczym dobrym. Bliss zostaje masakrowana mocnymi Puncing Combo! Ciosy są tak mocne, że Alexa została sprowadzona do defensywy. Sędzia zwraca uwagę Rowdy, że by nie powtarzała tej samej akcji. Bliss jest na nogach nie na długo Hip Throw! Najbardziej niebezpieczna kobieta na świecie ustawia sobie oponentkę pod akcje Armbar? to jej się Roll Up 1...2...3? Kickout! W ostatnim momencie udało się poderwać barki. Alexa Bliss próbuje zaatakować, ale Rousey wyczuła przechwytując nogę oponentki Regal Plex! Rowdy zdecydowanie pobudzona wykrzykuje ''The Baddest Woman on the Planet!'' Small Package od Bliss 1.....2..... przechodzi szybko do Kneebar! Blondynka bardzo ładnie wykorzystała sytuacje i nie uwagę rywalki. Rowdy szybko jednak udało się wyjść z niewygodnej sytuacji łapiąc liny. Alexa zmęczona podnosi oponentkę Knee Shot od Rousey. Blondynka trafia wprost na barki Rondy Modified Samoan Drop 1....2.....3!

Zwyciężczyni: Ronda Rousey

Corey Graves: Faworytka nie zawiodła brawo dla Rondy, która pokazała że jest twardą sztuką.

Mauro Ranallo: Dostajemy informację, że Ronda Rousey zawalczy z Sashą Banks! o wielki finał a za równo o walkę o pas Women's Championship! W drugim pojedynku przypomnę, że Asuka podejmie Shayna Baszler! To już dzisiaj.

_________________________________________________________________________________________

Last Week Showdown #1

Zwierzak teraz wyraźnie szykuje się do zakończenia tego pojedynku, ale wpada nagle Rollins i mamy Powerbomb w narożnik, po którym odbija się od lin i mamy Curb Stomp! Szybko przypina swojego rywala, ale co to!? Z ringu za nogę wyciąga go Samoa Joe, a do ringu wpada od razu Drew McIntyre, który przypina…1…2…3.

Na arenie rozbrzmiewa „Gallantry”, a publiczność od razu buczy i na nieczyste zwycięstwo Drew McIntyre, jak i na to, że Samoa Joe madakrycznie obija pięściami teraz Rollinsa. W końcu wstaje z niego, ale tylko po to, aby wbić Irish Whipem w stalowe schody. Seth wyraźnie cierpi, a The Submission Machine zadowolony z siebie dobija jeszcze jego głowę kolanem do stalowych schodów. The Kingslayer jest już nieprzytomny, a The Destroyer zadowolony wznosi rękę w geście zwycięstwa przy rytmach „Destroyer”. Tym obrazkiem Showdown schodzi z anteny.

Przenosimy się do strefy wywiadów gdzie Charly Caruso czeka, aby przeprowadzić wywiad ze swoim gościem.

Charly Caruso: Dzieńdobry państwu, wita was Charly Caruso, mam dzisiaj niezmierną przyjemność przeprowadzić wywiad z samym The Architectem, Sethem Rollinsem.

seth_rollins180.jpg

Seth Rollins: Cześć Charly.

Charly Caruso: Przejdźmy do pierwszego pytania, dość oczywistego. Co możesz powiedzieć o ostatnim ataku na twoją osobę przez Samoa Joe?

Seth Rollins: Tym posunięciem udowodnił jedynie dwie rzeczy. Pierwsza to to, że naprawdę bardzo siedzi mu z tyłu głowy Seth Rollins, którego obawia się jak ognia. Po drugie nie jest wystarczająco dobry, aby bez żadnej swojej interwencji sięgnął po UZW Championship. Czy tak się zachowują wojownicy? Raczej bym powiedział, że tchórze. Przez niego straciłem swoją szansę, aby zostać pierwszym UZW Championem w historii oraz twarzą tej federacji. Każdy doskonale wiedział, że to ja będę jednym z faworytów tego pojedynku, że zacznę budować tutaj swój historię jak na Architekta przystało, ale przeszkodzono mi zanim w ogóle zdążyłem fundamenty postawić. Każdy wie, że jestem jedną z największych gwiazd tego biznesu, więc powrót na szczyt nie powinien mi zająć wieki. Ja do tego co mi się należy z czasem dojdę, ale ta samoańska szmata nie będzie mogła w najbliższym czasie spać spokojnie.

Charly Caruso: Co masz na myśli? Jakie są twoje najbliższe plany na przyszłość?

Seth Rollins: Tego akurat chyba każdy mój fan może się domyślać. Moja szansa na bycie na szczycie przepadła, więc teraz zrobię wszystko, żeby osoba za to odpowiedzialna nie miała możliwości samemu tam dojść. Samoa Joe wymalował sobie tym samym celownik na plecach i możecie być pewni, że nie zatrzymam się przed niczym póki nie poczuję smaku słodkiej zemsty. Może sobie myśleć, że to on jest dominującą siłą w tej federacji, ale ten kto dominuje chyba nie musi eliminować swoich największych przeciwników właśnie w taki sposób. Samoa Joe tak naprawdę pokazał tym, że jest jednym z wielu, którzy starają się ogrzać w blasku mojej gwiazdy i pokazać usilnie, że wcale się niczego z mojej strony nie obawiają mimo, iż w środku doskonale zdaj sobie sprawę, że w czystej walce nie mają ze mną żadnych szans. Tak samo ty teraz nie masz żadnych szans, aby przewidzieć kiedy Seth Rollins wejdzie tobie w drogę w akcie zemsty.

Charly Caruso: Panie i panowie to był Seth Rollins.

Reklamy Pepsi...

http://www.findthatlogo.com/wp-content/uploads/2011/11/pepsi-logo.png

____________________________________________________________________________________________

Na backstage’u widzimy jak Charly Caruso podchodzi do Williama Regala

Charly Caruso: Witaj William, czy udzielisz mi krótkiego wywiadu?

William Regal: Witaj Renee, oczywiście.

Charly Caruso: Jak zamierzasz wyłonić kolejnego pretendenta do mistrzostwa Interkontynentalnego?

William Regal: Cóż myślę że najlepszy sposób to zrobić kolejną walkę o pretendenta tylko tym razem to Fatal 4 Way Match.

Charly Caruso: Jak ujawnisz kto weźmie udział w tej walce?

William Regal: Pewnie że tak, będą to Johnny Gargano, Dean Ambrose, Tommaso Ciampa oraz Daniel Bryan, zwycięzca zmierzy się z Mustafą Alim na Way To Glory o pas Interkontynentalny.

Charly Caruso: Rozumiem, a co uważasz o ataku Randy’ego Ortona i AJ Stylesa na Fenixa i Pentagona po ich walce?

William Regal: Cóż nie miałem okazji spotkać dzisiaj Ortona ani AJ’a, ale muszę z nimi porozmawiać na ten temat i wyciągnę pewnie jakieś konsekwencje.

__________________________________________________________________________________________

2. Fatal 4 Way Match for 1# Contender Intercontinetal Championship

Johnny Gargano vs Tommaso Ciampa vs Dean Ambrose vs Daniel Bryan

Johnny_Gargano_by_xlxvladxlx_6.jpgvsTommaso_Ciampa__by_xlxvladxlx.jpgvsdean_ambrose66.jpgvsdaniel_bryan_render_4.jpg

Opis Walki: Tommaso Ciampa jest w pułapce! Bryan zapiął mu Yes Locka czy to będzie koniec?! Gargano jest za ringiem, ale nagle Ambrose się ocknął i szybko przerwał tą dźwignie! Dean dostał widać dużo adrenaliny i od razu wykonuje serie Stompów dla Bryana, następnie podnosi go i szybki Double Underhook Suplex! Po tej akcji widzi że Ciampa jest strasznie obolały i nawet nie może się podnieść, Dean oczywiście to wykorzystuje, podnosi swojego rywala, wrzuca go w narożnik, biegnie na niego i Corner Forearm Smash! Następnie szybko Bulldog! Pin 1...2..Kick Out!. Gargano jest już na krawędzi ringu, jednak dalej widać że nie ma zbytnio siły, Ambrose to zauważył, wstał po próbie Pinu i biegnie na Johnny’ego, ale Slingshot Spear znikąd!!! Cóż za akcja niesamowita, Dean aż wyleciał z ringu! Johnny Wrestling chce się podnieść, ale z ringu go od razu wywala Daniel Bryan! Gargano jednak utrzymał się na krawędzi ringu, Yesman chce wykonać mu Punch, jednak unik ze strony Gargano i szybkie Enzuigiri ponad górną liną! Następnie próba Slingshot Speara, ale kontra i przejście do Yes Locka!!! Johnny teraz jest w pułapce to może być koniec!!! Czyżby Daniel Bryan był pretendentem do pasa Interkontynentalnego?! Gargano próbuje się wydostać i walczy z całych sił, ale po chwili przekręca się tak że sędzia odlicza Bryana 1...2...American Dragon puszcza dźwignie i szybko wstaje, Gargano jest zbyt zmęczony i obecnie klęczy tylko na kolanach, a obok niego to samo robi Tommaso, oj chyba każdy wie co to oznacza fani skandują Yes! Yes! Yes! A sam Daniel od razu wykonuje Kicki w klatę raz jednemu i raz drugiemu! Następnie ostatni Kick w głowę dla Gargano, a potem od razu dla Ciampy! Tommaso wyleciał z ringu, natomiast Danielson widać że jest nakręcony i idzie teraz do narożnika i sygnalizuje swoją akcje kończącą czyli Busaiku Knee Kicka, Johnny zaczyna się bardzo powoli podnosić, Johnny jest na nogach, Daniel biegnie na niego, ale SUPERKICK!!!! Znikąd!!! Bryan pada na matę i wypada z ringu, Gargano chce odpocząć, ale gdy tylko się odwrócił to zainkasował Dirty Deeds od Lunatic Fringe’a!! To koniec!!! Pin 1...2...3! Dean Ambrose drugim pretendentem do pasa Interkontynentalnego!!! Mustafa Ali vs Dean Ambrose For IC Championship Is Official!

Zwycięzca: 1# Contender Intercontinental Championship Dean Ambrose

Mauro Ranallo: Gala nam się zapowiada niesamowicie! Mustafa Ali vs Dean Ambrose for Intercontinental Championship *Cheer* Czuje, że panowie mogą tutaj wykręcić ciekawy pojedynek.

Corey Graves: Trzeba powiedzieć, że pan Regal ma nosa do pojedynków co potwierdza tym że należy mu się stanowisko generalnego menadżera.

___________________________________________________________________________________________

Promo Way To Gory!.... 2.12!

ngYAP3Y.png

________________________________________________________________________________________________

Jesteśmy po raz kolejny na backstage’u i kamera nam pokazuje jak Lucha Bros są poobijani i leżą na betonowej podłodze na porozrzucanych metalowych rurkach, Fenix i Pentagon nie mogą się podnieść, nagle podbiega do nich William Regal i pyta co się stało, ale oni nawet nie mają siły odpowiedzieć, Regal szybko woła sztab medyczny, obraz znika

_____________________________________________________________________________________________

Widzimy na zapleczu jak Y2J szykuje się do walki, ale nagle podchodzi do niego The Miz.

Chris_Jericho_by_xlxvladxlx_13.jpgThe_Miz_by_xlxvladxlx_16.jpg

The Miz: Widzę bardzo intensywnie się szykujesz do swojego dzisiejszego pojedynku, ale zastanawia mnie bardzo jedna rzecz. Czy ty naprawdę sądzisz, że to coś zmieni? Obydwoje dobrze wiemy, że patrząc na to z kim będziesz walczył w tej walce już na samym starcie cię to skreśla. Staniesz przecież między innymi naprzeciwko najchętniej oglądanego mistrza w historii tego biznesu, więc nie wiem gdzie ty starasz się znaleźć swoją szansę, ale w sumie życie jest po to, aby marzyć. Z tą różnic, że ty tym razem swoich marzeń nie spełnisz. Ta walka to będzie mój największy sukces i nie ma tutaj żadnego znaczenia kto jeszcze będzie w tej walce. To ja jestem największą gwiazdą nie tylko na scenie wrestlingowej, ale również i w Hollywood, a wy jedyne co możecie zrobić to ogrzać się w blasku mojej gwiazdy póki macie do tego okazję. Po wszystkim już nikt nawet nie będzie pamiętał, że był w tym biznesie ktoś taki jak Chris Jerich

Chris Jericho: Szczekać umiesz rzeczywiście bardzo dobrze, ale nie zmienia to faktu, że ty jako jedyny nie byłeś zadowolony z ogłoszenia dzisiejszego Fatal Four Way Matchu. Może to tylko pokazuje to, że obawiasz się czy musząc sobie wywalczyć swoją szansę jesteś w stanie rzeczywiście ją wygrać. Ja za to jestem w tym biznesie na tyle długo, że wiem o tym, że takie aroganckie gnoje jak ty jedynie umieją opisać siebie w samych superlatywach, ale jak przychodzi do pokazania tego w ringu to zaczynają robić się schody. Możesz sobie próbować wmawiać, że jesteś nie kwestionowanym faworytem tego pojedynku, ale może tak tylko mówisz, bo boisz się, że tak nie jest? Może próbujesz oszukać samego siebie i dodać sobie tym trochę odwagi? Oszukujesz tum jedynie samego siebie, bo ja jak i wszyscy fani siedzący dzisiaj na arenie wiedzą, że jesteś słabym ogniwem w tym pojedynku. Nie zmienisz tego niestety, bo nie jesteś najlepszy na świecie we wszystkim co robisz.

The Miz: Jeżeli mamy być szczerzy to najsłabszym ogniwem wydajesz się ty. Nikt z naszej czwórki nie jest już tak stary i nie ma tak zniszczonego organizmu tyloma walkami co ty. Nikt nawet nie jest w stanie tak naprawdę zapewnić, że dokończysz ten pojedynek, bo bardzo prawdopodobna wydaje się wizyta w szpitalu. Tacy jak ty mnie naprawdę denerwują. Nigdy nie wiecie kiedy nadejdzie właściwy czas, aby usunąć się w cień i dać pole do popisu młodszym, więc będę musiał ci w tym pomóc. Przy okazji wejdę do odpowiedniego miejsca dla gwiazdy mojego formatu, bo pojedynek o UZW Championship nie wątpliwie nim jest. Do tego zbliża się wielkimi krokami najważniejsza gala w roku All or Nothing I, na której z pewnością nie może zabraknąć takiej gwiazdy jak ja. William Regal dobrze wiedział co robi dodając mnie do tego pojedynku, a ty dziadku lepiej sobie odpuść póki masz jeszcze okazje przeżyć spokojną starość.

Chris Jericho: Uważasz, że takimi prostackimi argumentami sprawisz, że nie będzie mi się chciało wchodzić z wami do ringu? Takimi tekstami sprawiasz jedynie, że mam jeszcze większą ochotę skopać dupę komuś takiemu jak ty i nauczyć cię chociaż trochę szacunku do legend tego biznesu. Chris Jericho z UZW Championship na najważniwjszej gali roku. Prawda, że brzmi to pięknie? Teraz mam inny cel. Nie musze wcale zdobyć tytułu. Najbardziej by mnie usatysfakcjonowało zobaczyć ciebie po dzisiejszej walce wieczoru z zawiedzioną miną. Sporo osób pewnie chce ci dać pstryczek w nos, ale ja muszę być tym pierwszym. Wiesz dlaczego? You just made the list. *Y2J odwaca się do swojej torby, wyjmuje swoją listę i zapisuje na niej The Miza* Najbliższa okazja do skopania ci dupy będzie już za tydzień. No chyba, że boisz się dziadka, który powinien już karierę zakończyć.

The Miz: Żartujesz sobie? Wchodzę w to.

Jericho uśmiecha się zadowolony z faktu, że udało mu się doprowadzić do walki jeden na jeden z The Awesome Onem, a The Miz odchodzi.

________________________________________________________________________________________________

Scream For Me! Taki napis pojawia się na titantronie, a to oznacza, że pojawia się szefowa kobiecej dywizji Anti-Diva Paige! Reakcje mówią same za siebie i nie trzeba mówić, że fani są zachwyceni. Przebija piątki ze swoimi fanami, którzy nawet mają łzy w oczach. Wchodzi do ringu prosząc o mikrofon.

2473_Paige_cut_by_L3wap.jpg

Paige: Miami, Floryda witajcie na SHOWDOWN! *POP* Stęskniliście się...?(Chanty: Yes, Yes!) I'm Backkk! Doskonale pamiętam jak wychodzi się do tego ringu. Dzięki wam mogę znów doświadczyć to, co kocham najbardziej- czyli? was i świat Ultimate Zone Wrestling! *POP* Tydzień temu nie mogłam z wami niestety przybywać no musiałam uporządkować swoje życie osobiste. To oczywiście nie jest nic poważnego i na pewno nie przeszkodzi mi, abym mogła sprawować, jako szefowa kobiecej dywizji takiej federacji jak UZW! Panie Regal chciałabym podziękować, za taki wspaniały prezent. Byłam zawsze związana z pro wrestlingiem i dziewczynami, które rywalizują na całym świecie po to, aby was zadowolić. Moja dotychczasowa sytuacja jak na razie nie pozwala na występy w ringu, co nie załamało mnie. Wręcz moi drodzy wzmocniło! Zobaczcie stoję z wami tutaj. Płeć piękna ponoć jest słabsza i tutaj muszę was rozczarować. Co mam na myśli, co zapewne każdy fan zgromadzony na arenie chce usłyszeć co ma do powiedzenia Anti-Diva. Nie mam zamiaru oszczędzać tych dziewczyn zgromadzonych na zapleczu. W życiu nie jest prosto tak jest to w pro wrestlingu. Turniej World Tour niestety mogłam ogłosić poprzez portale społecznościowe jak twitter. Jestem dumna, że uczestniczą w turnieju takie nazwiska jak Ronda Rousey.... The Boss Sasha Banks... Deonna Perrazzo *Boo*! Możliwe, że to właśnie wy bę.....

Loyalty Is Everything rozległo się we Florydzie to Shayna Baszler! Przyniosła krzesło rozłożyła na stege'u trzymając mikrofon.

Shayna_Baszler_by_xlxvladxlx_5.jpg

Shayna Baszler: Pozwól, że zanim ja przemówię to usiądę. Chyba nic się dzisiaj nie stanie, jeśli przymkniesz swój pysk *Boo*! Wy też zamknijcie się! No proszę kogo my tutaj mamy Anti Diva Paige zagościła SHOWDOWN! Paige na pewno musisz się liczyć ze mną, no to ja wygram World Tour i zostanę pierwszą Women's Champion *Boo*! Nikogo nie interesuje twój powrót dzisiejszy. Wypisujesz na twitterze różne głupoty, po to, aby zwrócić uwagę na siebie *Shayna poderwała się z krzesła*. Zapytaj się każdego z tych idiotów, którzy nic nie rozumieją. Już ci pewnie nie starcza atrakcji, kiedy byłaś gwiazdą porno? powiedz nam jakaś jesteś wyjdź z siebie i pokaż swoje oblicze prawdziwe! Najbardziej mnie ucieszyło to, że zatrudniłaś na Shayna Baszler zawodniczki, które zostaną niedługo zgładzone. Popełniłaś duży błąd no to ja jestem twarzą kobiecej dywizji! A twoje bohaterki wkrótce wyśle na emeryturę!

Paige: Wo...wo! Poczekaj Shayno no dzisiaj zawalczysz swój pierwszy pojedynek w ramach turnieju World's Tour'u for Women's Championship! Bądź lepiej gotowa no twoją rywalką będzie The Empress of Tomorrow ASKAAAAA! *CHEER*

Paige opuszcza ring i obecność Baszler, która jest pewna siebie uśmiechając jej się pod nos.

3. Single Match World Tour UZW Women's Championship Quarter-Final

Asuka vs Shayna Baszler

Shayna_Baszler_by_xlxvladxlx_5.jpgvsAsuka_by_xlxvladxlx_4.jpg

Opis Walki: Shayna jak na razie musi przyjmować różne ataki japonki. Aska nabiera rozpędu Rope Running Hip Attack? Baszler wychodzi z tego cało unikając ataku. Cesarzowa z powrotem wchodzi do ringu, z którego wypadła. Front Kick od Shayny wyniesienie pod Vertical Suplex? Nie rewelacyjnie przechodzi do Rear Naked Choke! Nie do końca Small Package 1...2....Kickout! Japonka przechodzi do szybkiego Ankle Lock'u! Ból jest nieznośny dla byłej zawodniczki UFC. Przekręca się i pozbywa się ciężaru za pomocą nóg. Baszler najwidoczniej odczuła dźwignie, co widać, że lekko utyka. The Empress of Tomorrow odbija się od lin Clothesline? Uniknięty a Asuka ląduje na krawędź ringu. Baszler odwraca się i High Kick! W głowę nielubianej zawodniczki. Japonka wchodzi na narożnik przechwytuje głowę oponentki Tornado DDT 1...2...Kickout! Aska podnosi rywalkę Spinning Back Fist... Low Kick'i w udo! Mid Kick'i! Punch od Baszler przechwycona heelka i German Suplex! Wstaje dosyć szybko Shayna i kolejny German Suplex 1.....2..... Kickout! Baszler się podnosi, co robi to bardzo wolno Switchblade Kick! ''Nobody is ready for ASUKA''! Wykrzyknęła głośno. Odbija się od lin i nadziewa się na Shoot Kick. Japonka przy linach Running High Knee! Od The Queen Of Spade. Przeciwniczka na nogach dalej się utrzymuje Roundhouse Kick! Podnosi się lubiana Cesarzowa ''Nie jesteś Cesarzową, tylko moją niewolnicą!'' wyraziła się była zawodniczka UFC co fanom się nie podobało Spear? W porę się zatrzymała Baszler High Kick? Unika tego Suplex? nie przechodzi rewelacyjnie do Kirifuda Driver! Asuka zaczyna słabnąć i mimo dużego hartu ducha musi oddać wyższość Baszler.

Zwyciężczyni: Shyana Baszler

__________________________________________________________________________________________________

Na arenie rozbrzmiewa „I came to play” i na rampie przy buczeniu fanów pojawia się The Miz. The A-Lister zmierza pewny siebie do ringu, a następnie wchodzi do niego, zdejmuje płaszcz i czeka na swoich rywali. Teraz światło gaśnie, widzimy świecącą kurtke na rampie i słyszymy „Break the walls down”, a fani od razu szaleją na widok Y2J’a. Chris przybija po drodze piątki swoim fanom, a następnie wchodzi do ringu i staje oko w oko z The Mizem, ale ostatecznie się rozchodzą i czekają na reszte uczestników walki. Teraz słyszymy „Destroyer”, a na rampie przy buczeniu fanów pojawia się Samoa Joe. Z wzrokiem wbitym w rywali zmierza do ringu, a następnie wchodzi tam i czeka na ostatniego z rywali. Teraz słyszymy „One of a Kind”, a Rob zadowolony wychodzi na rampę. Jeszcze wykonuje swój gest ze wskazaniem palcami na siebie, a fani skandują „RVD”. The Daredevil zmierza do ringu przybijając piątki swoim fanom, a następnie wchodzi do ringu i szykuje się do pojedynku.

4. The Miz vs. Chris Jericho vs. Samoa Joe vs. Rob Van Dam

Main Event-Fatal Four Way Match for #1 Contender for UZW Championship

The_Miz_by_xlxvladxlx_16.jpgvsChris_Jericho_by_xlxvladxlx_13.jpgvssamoa_joe_render_1.jpgvs1978_Rob_Van_Dam_cut_by_L3wap.jpg

Opis Walki: Samoa Joe unosi ręce w geście zwycięstwa nad leżącym The Mizem, ale Y2J zaskakuje go wykonując Lionsault, ale The Destroyer go przechwytuje, jednak Kanadyjczyk daje radę zsunąć się za jego plecy i odpycha go wprost na Superkick od RVD. Rob i Chris teraz patrzą po sobie, a następnie zaczynają szaloną wymianę ciosów, z której lepiej wychodzi Van Dam. One of a Kind odbija się od lin i atakuje, ale wpada na Enzuigiri od Jericho. The Ayatollah of Rock’nroll teraz szykuje się do zakończenia pojedynku zakładając na The Mizie Walls of Jericho, ale The Awesome One daje radę się przekręcić na plecy i odepchnąć rywala. Chris jest w narożniku, a The A-Lister chce wykonać Flying Clothesline, ale wpada wprost na Uranage od The Submission Machine’a. Biegnie na niego również Y2J, ale Samoańczyk wykonuje kombinację Atomic Drop, Big Boot i Running Senton. Joe pokazuje, że będzie chciał zakończyć pojedynek na Robie Van Damie i zakłada mu Coquina Clutch, ale na arenie rozbrzmiewa „Second Coming”, a The Destroyer od razu puszcza i patrzy w stronę rampy. Seth jednak nie wychodzi, a RVD wykorzystuje okazję powalając go Spin Kickiem, a następnie dokłada Split-legged Moonsault, po którym przypina…1…2…3. Rob Van Dam zwycięża i zostaje pretendentem do UZW Championship.

Zwycięzca: 1#Condender UZW Championship Rob Van Dam.

Na arenie ponownie rozbrzmiewa „One of a Kind”, a fani zaczynają świętować zwycięstwo razem ze swoim ulubieńcem. Na rampie się pojawia Rollins, który klaszcze ironicznie dla Samoa Joe, który patrzy na niego jakby miał go zabić, a my tym widokiem kończymy drugi epizod Showdown.

• Urządzenie:  Windows

Witam z powrotem, fajnie widzieć kolejny projekt w tym dziale, mimo ogólnej posuchy na forum :) W trzech na pewno powinno być łatwiej i nie powinno być problemów z weną. Szanuję za to, że chce Wam się także robić własne grafiki.

Na razie tyle z mojej strony, co do prowadzenia samych gal to już szerzej skomentuję po pierwszym PPV :)

Gierobak: Witam z powrotem, fajnie widzieć kolejny projekt w tym dziale, mimo ogólnej posuchy na forum W trzech na pewno powinno być łatwiej i nie powinno być problemów z weną. Szanuję za to, że chce Wam się także robić własne grafiki.

Na razie tyle z mojej strony, co do prowadzenia samych gal to już szerzej skomentuję po pierwszym PPV

Dokładnie wiesz, że znajdzie się ktoś kto będzie na to zwracał uwagę. Twoje diary też śledze. No ale ty już przy tym działasz troszkę czasu i wiesz jak ciężko jest zacząć. Sądzę, że najgorsze mamy za sobą no rywalizacje zaczynają się kształtować. Postaramy się o typerek na ppv najbliższe. Pozdrawiamy :D

Arizona, Phoenix, Arizona Veterans Memorial Coliseum - Arena, 23.11.2018

Yas5hKt.png?1

Gala w wykonaniu Yarexona, Kaczego oraz Hardy'ego

Jesteśmy w Arizonie i pozostało dwa tygodnie do historycznego wydarzenia jakim jest pierwsze ppv Way to Gory. Tradycyjnie Showdown jest otwieranie hucznym pokazem pirotechnicznym. Kamery przenoszą się do stolika komentatorskiego, gdzie są już przygotowani Mauro Ranallo oraz Corey Graves.

o3n2a22.png

Mauro_Ranallo_cut_by_Danger_Liam.jpgCorey_Graves_by_xlxvladxlx_3.jpg

Mauro Ranallo: Z miłą przyjemnością ze Arizony witają was Mauro Ranallo *cheer*.

Corey Graves: Oraz Gorey Graves!

Mauro Ranallo: Pozostało w sumie jeszcze dwa tygodnie do gali ppv Way to Gory. Gala zapowiada się w tym roku wyjątkowo no poznamy pierwszych championów UZW.

Corey Graves: Tydzień temu byliśmy świadkami rosnącego konfliktu ze strony Setha i Samoe Joe. I sądzę, że obaj panowie powinni sobie dzisiaj coś wyjaśnić. To jak by pędzić do pociągu bez celu.

Mauro Ranallo: Doskonale z tobą się zgodzę Corey. Dzisiaj także poznamy pierwsze finalistki turnieju World Tour'u Women's Championship! Pierwszy pojedynek będziemy mogli śledzić Sasha Banks kontra Ronda Rousey, oraz Shayna Baszler vs Deonna Purrazzo *cheer*. P zejdźmy już do gali no otwieram nam ją Kingslayer Seth Rollins. Natomiast przypomnijmy sobie, co się działo tydzień temu w Main Evencie

____________________________________________________________________________________________________

Last week #2 Showdown

Joe pokazuje, że będzie chciał zakończyć pojedynek na Robie Van Damie i zakłada mu Coquina Clutch, ale na arenie rozbrzmiewa „Second Coming”, a The Destroyer od razu puszcza i patrzy w stronę rampy. Seth jednak nie wychodzi, a RVD wykorzystuje okazję powalając go Spin Kickiem, a następnie dokłada Split-legged Moonsault, po którym przypina…1…2…3. Rob Van Dam zwycięża i zostaje pretendentem do UZW Championship.

Na arenie ponownie rozbrzmiewa „One of a Kind”, a fani zaczynają świętować zwycięstwo razem ze swoim ulubieńcem. Na rampie się pojawia Rollins, który klaszcze ironicznie dla Samoa Joe, który patrzy na niego jakby miał go zabić, a my tym widokiem kończymy drugi epizod Showdown.

Na arenie rozbrzmiewa „Second Coming”, to Seth Rollins otworzy nam to dzisiejsze show. Wita się razem ze swoją publicznością, a następnie wchodzi do ringu z mocno niezadowoloną miną.

Seth Rollins: Przychodząc tutaj do UZW sądziłem, że z miejsca stanę się tutaj twarzą tej federacji. Tak by pewnie było gdyby nie popsuła tego jedna osoba, która wtrąciła się w moje sprawy w niespodziewanym momencie. Samoa Joe czyli zadufany w sobie grubas, który myśli o sobie, że jest dobry, bo mi przeszkodził w walce o pretendenta. Sęk w tym, że on musiał ingerować w mój pojedynek, a ja do jego porażki nawet nie przyłożyłem paluszka. cheer Możesz narzekać Joe, że odwróciłem wtedy twoją uwagę, ale silne jednostki wygrywają bez względu na okoliczności. Jedno mnie tylko zastanawia. Dlaczego akurat ja? Dlaczego akurat na mnie się uwziąłeś? Przecież w szatni masz tylu innych zawodników, którzy stanowili by mniejszy problem. Teraz jedyne co ci pozostało to uciekać ode mnie jaknajdalej, bo kiedy tylko ciebie zobaczę na własne oczy przysięgam, że nie wrócisz do domu o własnych siłach. Widzę nie masz nawet na tyle odwagi, aby…

Rozbrzmiewa na arenie „Destroyer”, a na rampie pojawia się Samoa Joe z mikrofonem w ręku, a przed nim ustawia się cały rząd ochroniarzy.

Seth Rollins: Czułem to, że nie masz na tyle jaj, by pogadać ze mną w cztery oczy.

Samoa Joe: Może ci się wydawać, że to ja jestem tchórzem, ale oni tak naprawdę są tutaj dla twojego dobra. Kto wie jakbym cię zmasakrował w ringu za to, jak odebrałeś mi tydzień temu szansę na UZW Championship. heat Możecie się ze mną nie zgadzać, ale faktów nie zmienicie. To ja jestem najbardziej niebezpiecznym człowiekiem w całym UZW. Mogę sprawić na tysiąc sposobów, abyś błagał mnie na kolanach, żebym przestał się pastwić nad tobą, ale wchodząc mi w drogę przekroczyłeś pewną granicę, której nie powinieneś. Sprawiłeś, że The Submission Machine ma obecnie tylko jeden cel, przed którym nie zamierza się ruszać po jakiekolwiek laury. Ten cel to zniszczenie twojej kariery na dobre. Sprawię, że już nigdy więcej nie będzie chciało ci się wejść do tego ringu, a nawet jeśli przez jeden krótki moment przejdzie ci to przez głowę to i tak nie będziesz w stanie tego zrobić leżąc połamany w szpitalnym łóżku.

Seth Rollins: Zabawne jest to, że rozwodzisz się nad tym co możesz mi zrobić, ale cały czas trzymasz się ode mnie z daleka oddzielony ochroniarzami. cheer Nie interesuje mnie kompletnie jaki cel ma teraz Samoa Joe, bo słów rzucanych na wiatr kompletnie się nie boje. Jeżeli jesteś kozak to powinieneś tutaj wejść, a jeśli nie jesteś kozak to przy najbliższej okazji dostaniesz tak srogie lanie, że każdy w UZW zapomni kim był Samoa Joe. cheer To ja powinienem być pierwszym UZW Championem, a ty mi to zabrałeś. Musisz teraz za to odpowiedzieć, a dla mnir nie ważne jest czy dorwę cię tam na rampie czy później na zapleczu. Wiedz, że wszędzie gdzie się schowasz będę ja, aby wymierzyć ci karę za twoją głupotę, bo nawet nie wiesz z kim zadarłeś. Pokonywałem już nie takich kozaków jak ty, ale każdy z tych wcześniejszych przeciwników miał jaja, żeby stanąć ze mną twarzą w twarz w ringu w przeciwieństwie do ciebie.

Samoa Joe zaczyna rozwcieczony iść w stronę Setha mimo tego, że dalej mu zagradzają drogę mimo, że się cofają. Publiczność zaczęła reagować bardziej żywiołowo, bo Rollins zaczął zdejmować swoją koszulkę, ale The Submission Machine uśmiał się i pokazał gestem od niechcenia, że nie wejdzie do ringu, jednak odwrócił się przykłkadając mikrofon do ust.

Samoa Joe: Myślisz, że dobrze by to wyglądało jakbym spuścił ci łomot właśnie tutaj? Takie wydarzenie nie może odbyć się na takim podrzędnym show. heat Ludzie muszą widzieć twoją wielką porażkę, żebyś czuł się jeszcze bardziej upokorzony. Wiesz kiedy będzie do tego najbliższa okazja. Way to Glory w następną niedzielę. Tam w walce jeden na jeden mógłbym pokazać każdemu fanowi wrestlingu, że to nie ty jesteś w tej dwójce tym lepszym. Twierdzisz, że to ja się ciebie boję, bo nie chce wejść do ringu, a ty nawet jak przerywałeś mi w mojej walce to nie odważyłeś się interweniować w nią osobiście. Czy to nie jest hipokryzja? Taki jest właśnie wasz ulubieniec. Zapatrzony w siebie hipokryta. Jak to się dzieje, że wolicie jego ode mnie? Przecież on już na pierwszy rzut oka jest skazany na porażkę ze mną. Sprawię, że odechce ci się walczyć o UZW Championship. Będziesz błagał mnie, skomlał jak jakiś pies, który…

Seth Rollins: Bla, bla, bla. Długo jeszcze będziesz się tak przechwalał zamiast skończyć gadać, wejść tutaj i udowodnić to w ringu? Może gdzieś tam w głębi siebie nie jesteś pewien czy masz jakiekolwiek szanse w ringu ze mną? Nic nie szkodzi. Poczekam sobie na okazję, aby solidnie ci przyłożyć. Podobno dłużej wyczekane lepiej smakuje. Twierdzisz, że jesteś w stanie sprawić, aby odechciało mi się walczyć? Zobaczymy czy ty będziesz w stanie złamać mojego ducha walki. Bo ja wiem, że po wielkim sukcesie w postaci pokonania ciebie w drodze po UZW Championship, a wiedzmi, że nic mnie nie powstrzyma w zdobyciu mojego celu. Nawet taki grubas jak ty nie jest w stanie mi w tym przeszkodzić. Przyjmując walkę ze mną na Way to Glory jedynie podpisałeś na siebie wyrok, bo z tego ringu nie wyjdziesz na pewno taki sam jak wcześniej, bo zamierzam ci sprawić piekło jakiego nigdy w życiu więcej nie zaznasz.

Panowie grożą teraz sobie nawzajem, ale ochorniarze to wystarczający argument, aby nie próbować walczyć. Publiczność szaleje na myśl o tej walce.

Mauro Ranallo: Konflikt musiał się skończyć pojedynkiem na gali Way to Gory! Zapowiada się ciekawe spotkanie na grudniowej gali

Corey Graves: Powiem szczerze nie mam pojęcia, kto tu wygra. Módlmy się że by panowie nie pozabijali się w ciągu tych dwóch tygodni. No szkoda będzie oglądać dwóch zawodników, którzy od początku istnienia federacji ze sobą rywalizują

____________________________________________________________________________________________________

1. Single Match

Johnny Gargano vs Daniel Bryan

Johnny_Gargano_by_xlxvladxlx_6.jpgDaniel_Bryan_by_xlxvladxlx_8.jpg

Opis Walki: Pora na pojedynek Daniela Bryana i Johnny’ego Gargano! Zawodnicy są niesamowicie lubiani przez publiczność, ponieważ cały czas słychać Chanty na zmianę „Daniel Bryan! Johnny Wrestling! Daniel Bryan! Johnny Wrestling!” Słyszymy gong! I zaczynamy walkę! Gargano wystawia pierwszy rękę do Daniela i mamy najpierw uścisk dłoni przed walką, bardzo honorowe i eleganckie zachowanie, zawodnicy krążą po ringu, ale po chwili mamy zwarcie, które wygrywa Daniel i przechodzi do bocznego Headlocku, Gargano chce wykonać mu Back Suplexa, ale jednak Bryan robi salto do tyłu, Johnny odwraca się, a Danielson się uśmiecha, Johnny Wrestling odbija się od lin i próba Clothesline’a, ale jednak unik od Danielsona i próba Roundhouse Kicka, jednak Johnny od razu tego unika, a następnie łapię za drugą nogę Daniela i podcina go! American Dragon leży na macie, ale powoli zaczyna się podnosić, natomiast Johnny się uśmiecha do niego, The Beard wstaje i patrzy na Johnny’ego fani skandują dalej „Johnny Wrestling! Daniel Bryan! Johnny Wrestling!” Zawodnicy znowu przechodzą do zwarcia, Bryan znowu chce założyć boczny Headlock, ale jednak Johnny się nie daję i przechodzi za plecy rywala, Yesman próbuje rozerwać uchwyt i teraz to on przechodzi od razu za plecy przeciwnika, próba German Suplexa, jednak mocny łokieć w głowę Danielsona i Gargano się wydostaję, następnie odbicie od lin, Bryan dopiero się ocknął, a Gargano prześlizguje się pod Danielem i przejście za plecy i German Suplex od Johnny’ego! Po tej akcji Daniel wyturlał się z ringu, to była naprawdę solidna akcja, a Gargano odbija się od lin i Suicide Dive! Jednak prosto w stół komentatorski, gdyż Daniel się odsunął! Fani już zaczynają chanty „This Is Awesome!” Natomiast Danielson podnosi przeciwnika i wrzuca go do ringu, natomiast sam wchodzi na krawędź, a następnie na narożnik, Johnny jest na nogach, a Daniel wykonuje mu Missle Front Dropkicka! Danielson wstaję za pomocą sprężynki, a Gargano czołga się i zaczyna się podnosić przy narożniku i gdy tylko jest na nogach to Bryan już wie co chce zrobić, a fani skandują „Let’s Go Bryan! Let’s Go Bryan!” Danielson szybko odbija się od przeciwnego narożnika, biegnie na rywala i Corner Dropkick! Następnie szybko znowu odbija się od przeciwnego narożnika i następny Corner Dropkick! Jednak to jeszcze nie koniec i znowu Bryan odbija się od narożnika i już trzeci Corner Dropkick! Gargano leży na macie oszołomiony i obolały, a The Beard szybko wchodzi na narożnik i sygnalizuje swoją akcję firmową i mamy Flying Goat! A jednak nie! Gargano szybko uniknął tej akcji, Bryan powoli się podnosi oszołomiony, a Johnny wyprowadza mu Superkicka! Następnie szybko wynosi go na jeden bark i mamy Lawn Dart! Bryan jednak dalej stoi na nogach po tej akcji, więc Johnny szybko dokłada jeszcze Hurts Donut! Fani znowu skandują „This Is Awesome! This Is Awesome!” A Gargano szybko Pinuje 1...2...Kick Out!. Gargano się denerwuje ale nie zamierza się poddawać, dlatego teraz od razu podnosi swojego przeciwnika i chce go wywalić z ringu, jednak Daniel kontruje i to on wywala przeciwnika z ringu, lecz Johnny złapał się lin i jest teraz na krawędzi, Danielson to zauważył, odbił się od lin i chciał zepchnąć rywala z krawędzi, ale Slingshot Spear Outta Nowhere!!! Po tej akcji Johnny znowu wychodzi na krawędź, Danielson powoli się podnosi, a Gargano wyprowadza mu Slingshot DDT! Niesamowita dominacja Johnny’ego! Pin 1...2...Kick Out! Johnny ma już tego dość i podnosi swojego przeciwnika od razu, jednak Daniel szybko łapię za rękę swojego rywala i ściąga go do parteru, a następnie przechodzi do Yes Locka!!! Johnny jest w tarapatach!, Gargano chce się doczołgać do lin i jest już blisko tych lin, ale Daniel Bryan robi jakimś cudem obrót w tył i znowu są na środku ringu!!! Gargano może zaraz odklepać, ale chwila co to?! Tommaso Ciampa wbiega do ringu i atakuje obydwu zawodników! Mamy podwójne DQ!!!

Zwycięzca: No Contest

Po walce Ciampa dalej atakuje tych dwóch zawodników, a fani buczą że przerwał tak niesamowitą walkę, Tommaso idzie do narożnika i szykuje się do swojego finishera, Gargano powoli się podnosi i mamy Running Knee dla Gargano! Następnie znowu idzie do narożnika i szykuje się do finishera i po krótkiej chwili Running Knee również dla Danielsona! Nikt nie wie czemu Ciampa przerwał ten pojedynek, ale widać że zawodnik jest zadowolony z siebie, a fani na niego niesamowicie buczą.

Corey Graves: Ciekawie nam się kształtuje rywalizacja o title Intercontinental Championship .

Mauro Ranallo: Co tutaj robi Ciampa nie mam pojęcia. Trzeba czekać na wszelkie wyjaśnienia.

_______________________________________________________________________________________________________

Przenosimy się na zaplecze dzisiejszego niebieskiego brandu. W szatni jest szefowa Sasha Banks, która przygotowuje się do dzisiejszego pojedynku zakładając na siebie, prze różne akcesoria. Plus ochraniacze na kolana, które mają za zadanie zabezpieczyć stawy przed urazem. Do szatni wchodzi Charly Caruso, która chce przeprowadzić wywiad z zawodniczką.

Charly Caruso: Sasha masz chwile, aby odpowiedzieć mi na kilka pytań?

Sasha Banks: Jasne! Prawie jestem gotowa, aby móc wystąpić w ringu.

Charly Caruso: Dzięki *Charly poprawia sobie włosy*. Sasho dwa tygodnie temu udało ci się odnieść zwycięstwo w turnieju World Tour UZW Women's Championship przeciwko Nikki Cross *Boo*. Za równo osiągnęłaś sukces awansując do półfinału a rywalka na tym etapie nie będzie prosta. No musisz z prostać zadaniu pokonując The Baddest Woman on the Planet Ronda Rousey *Cheer*!

Sasha Banks: Naprawdę mnie nie interesuje nazwisko Rowdy i jakimi umiejątnościami się wywodzi. Charly trudności są, po to, aby przełamywać bariery. Lęk przed czymś lub przed kimś tylko wzmacnia przeciwnika, lub sprawia, że zamiast się rozwijać to zaliczamy regres. Rowdy weszła na szerokie wody obecnego pro wrestlingu i musiała od razu pokazać co właściwie potrafi. Dzisiaj na Showdown nie będzie litości, no The Boss zgładzi najniebezpieczniejszą kobietę na świecie. Awansuje do finału World Tour'u i zostanę pierwszą Women's Champion! Szefowa będzie na szczycie kobiecej dywizji, co nastąpi to za dwa tygodnie na gali-Way to Gory!

Charly Caruso: Przyznam, że masz ambitne plany. A co zamieżasz zrobić, jeśli...

Segment przerywa nie kto inny jak urocza meksykanka Zelina Vega, która klaszcze ironicznie zabierając głos.

Zelina Vega: Charly masz już wolne. Zasługujesz na trochę wolnego no widzę, że jesteś strasznie blada. Może nie śpisz po nocach? *Charly zniechęcona odchodzi*. Mam rozumieć, że ta gala się nazywa Showdown? Śmieszy mnie cała otoczka, jaka wytworzyła się wokół ciebie Sasho. Szefowa, co za durny pseudonim. Sama wymyśliłaś?! Myślisz, że naprawdę tutaj rządzisz w Ultimate Zone Wrestling'u. Najlepszą opcją tego biznesu jestem ja... Zelina Vega *boo*. Pokonujesz bariery podlizujesz się tym idiotom i udajesz, że jesteś ich bohaterką. To jest sztuczne tak jak twoje włosy i twój głupi makijaż.

Sasha Banks: Wo! Poczekaj Zelina no chyba nie zrozumieliśmy się?!

Zelina Vega: I tutaj jedyną masz wiarygodność, że się nie zrozumieliśmy. To, co robisz dla tego biznesu to jest żart. Jesteś nieprawdziwa tak ja na przykład udawanie Eddie Guerrero! Który nie zasłużył sobie, aby tak o nim pamiętano. Estoy huyendo Nos vemos pronto... cuerpos!

Sasha Banks kontynuuje przygotowania w niepewności. Zelina Vega pewna siebie opuszcza zaplecze, która najwidoczniej czuje się bardzo pewnie.

A już za chwile zobaczymy pojedynek w ramach Turnieju World Tour Półfinał - Sasha Banks vs Ronda Rousey!

1Cfjcvu.png

________________________________________________________________________________________________________

2. Single Match World Tour UZW Women's Championship Semi-Finals

Ronda Rousey vs Sasha Banks

2255_Ronda_Rousey_cut_by_L3wap.jpgvssasha_banks_2018_by_hardy_2.jpg

Opis walki: Pojedynek stoi jak na ten moment na przyzwoitym poziomie. Szefowa jest na nogach, ale nie na długo no zlekceważyła oponentkę. Ronda zapina Guillotine Choke, który ma przynieść końcowy triumf. Sasha jednak nie składa broni i natychmiast przechodzi do swojej skutecznej broni zwanej Crossface! Co za kontra. Rousey jest blisko klepnięcia o matę, ale nic z tego Roll Up 1....2...Kick-out! Obie panie się podnoszą Judo Throws na podnoszącej się Banks. To nie wszystko i mamy tę samą akcję Judo Throws! Dalej to jednak nie pomaga wyskok kolanami Jumping Knee! Co za wytrzymałość czołowej zawodniczki pochodzącej z Bostonu, która odbija się od lin i trafia wprost na barki Rondy. Rousey walczy, aby zadać rzut wojej rywalce, ale popełnia duży błąd w postaci efektownego Frankensteiner'a! Rowdy wyturlała się z ringu a Sasha rozpędzona aplikuje niesamowicie widowiskową akcje Somersault Plancha'e! The Boss się mocno pobudziła krzycząc ''Szefowa tutaj jest obecna!'' Fani nagradzają zawodniczki dużymi brawami skandując This is Awesome. Sasha wrzuca przeciwniczkę przypina 1......2......3? Nie kickout! Banks wspina się na narożnik i oczekuje jak rywalka się podniesie Diving Crossbody 1....2.....Kickout! Nic z tego tak na pewno nie pokona swojej przeciwniczki, która przyjmuje kolejną akcję zwaną Bow and Arrow Rack! Rowdy po raz kolejny w dużych problemach próbuje wyjść przekręcając się a za równo tracąc mnóstwo sił wyprowadzając Powerbomb! Kładzie rękę na szefową 1....2.....3! Nie obie panie ledwo stoją na nogach, ale to The Baddest Woman on the Planet znalazła sobie siły ostatnie. Rousey zaczyna swoją nawałnice Pancing Combo, co aż rywalka została sprowadzona do narożnika. Pozostało się tylko bronić, co wychodzi to desperacko Regal Plex 1.....2.........3! Sasha podnosi barki jeszcze, ale znów kontruje na Crossface! To jest jej czas, aby w końcu to Rousey odklepała. Rowdy po raz kolejny się wykręca utykając na prawej nodze a Sasha do niej podchodzi częstując, ją Multiple Forehand Chops! Odbija się od lin wskakuje na barki Hurricanranna? Nie Ronda ustawia sobie pod akcje Kata-Guruma i się udaje 1.........2.........3!

Zwyciężczyni: #1 Contender Women's Championship Ronda ''Rowdy'' Rousey.

Po efektownej walce pora na celebracje pojedynku, w którym to Ronda wychodzi zwycięsko. Rousey zmęczona cieszy się, ze zwycięstwa dziękuje za wsparcie publiczności. Fani skandują Rowdy Rowdy! Sasha zmęczona jest załamana, że nie udało jej się pojedynku wygrać. Ronda podchodzi do swojej rywalki dziękując za walkę. Klęczy nad nią okazując jej duży szacunek wskazując na jej osobę ''Jesteś prawdziwą mistrzynią!''.

__________________________________________________________________________________________________________

RVD rozkłada swoje rzeczy w szatni i zamyka w końcu drzwczki od szafki, a za nimi stoi pretendent do UZW Championship, Drew McIntyre.

Rob_Van_Dam_cut_by_Danger_Liam.jpg1798_Drew_McIntyre_cut_by_L3wap.jpg

Drew McIntyre: Wiem, że się boisz, ale nie masz czego. Nie uderze cię, bo nie chce, żeby odebrali mi moją szansę. Ten tytuł jest dla mnie od tego ważniejszy. Ty tego nie zrozumiesz. To ona mnie wybrała na przedstawiciela, który będzie nas reprezentował w UZW. Ten tytuł muszę zobyć bez względu na okoliczności, a ty to możesz zrobić po to, aby zwyczajnie powiesić sobie następe trofeum. Ja to po prostu muszę wygrać. Nie mam innej możliwości, bo w przeciwnym razie nie mam gdzie wracać dlatego muszę postawić sprawę na jedną kartę. Szczerze mówiąc lepiej zrobisz jeśli w ogóle nie wyjdziesz w następną niedzielę. Uwierz mi walka z człowiekiem, który zrobi wszystko aby osiągnąć swój cel nie będzie najprzyjemniejsza. Dlatego masz jeszcze okazję się wycofać z tego. Wtedy w ogóle nie ucierpisz fizycznie, a ja z miejsca zostane pierwszym w historii UZW Championem. Wystarczy, że zrezygnujesz dla własnego dobra.

Rob Van Dam: Musisz być naprawdę bezmózgiem jeśli sądzisz, że ktoś tak doświadczony w tym biznesie jak ja odda ci po prostu swoją ciężko wywalczoną okazję. Wiesz dlaczego nazywają mnie The Daredevil? Ponieważ nigdy nie bałem się żadnego typka twojego pokroju. Zawsze nie zależnie od wyzwania stawałem do walki i dawałem z siebie wszystko, aby osiągnąć swój cel. Zaszedłem już tak daleko i nie ma nawet mowy o tym, żebym w tym momencie sobie to odpuścił. Zwłaszcza, że moim zdaniem moja osoba bardzo podniesie poziom tego pojedynku swoimi umiejętnościami i akcjami wysokiego ryzyka, przed którymi nigdy nie miałem zahamowań. Możesz w to nie wierzyć, bo jesteś większy i silniejszy ode mnie, ale w walce nie zawsze wygrywa się tylko i wyłącznie dzięki sile. Czasem trzeba pokazać, że jesteś sprytniejszy i szybszy od swojego przeciwnika, a ty wydaje mi się, że tym akurat nie grzeszysz.

Drew aż gotuje się ze złości na słowa The Daredevila, ale ostatecznie odchodzi zostawiając Roba samego.

Mauro Ranallo: Ciekawe napięcie jest wokół głównego pasu.

Corey Graves: Powiem szczerze i tak za spokojnie podchodzi RVD do swojego rywalka. Oby oczywiście nad nim się nie zemściło.

Main Event Showdown-Miz vs Batista to już dziś!

hqejZqW.png

____________________________________________________________________________________________________________

Na arenie rozbrzmiewa Theme Song Deana Ambrose’a! Lunatyk wychodzi na arenę przy dosyć mieszanej reakcji, jednak słyszymy chanty „Let’s Go Ambrose, Ambrose Sucks!” Widać że nie każdy fan lubi tego zawodnika, ale on ma to chyba gdzieś, bo idzie w stronę ringu i wchodzi do niego od razu z mikrofonem, zobaczmy co ma nam do powiedzenia

Dean Ambrose: Welcome To Friday Night Ambrose Asylum!(Fani dalej mieszana reakcja i chanty „Let’s Go Ambrose, Ambrose Sucks!”) Let’s go Ambrose, Ambrose Sucks tak tak wiele razy już to słyszałem, ale prawda jest taka że nieważne co mówicie co skandujecie i jak głośno na mnie buczycie czy gwiżdżecie ja i tak będę na szczycie tej federacji(Fani na chwilę zamilkli)Prawda boli? Już nie buczycie? Aż tak chcecie mnie na szczycie? Cóż widać że wiecie co dobre, ale kogo obchodzi co myślicie, nikt was nie potrzebuje, a wy jesteście tu tylko po to żeby oglądać właśnie mnie, uwielbiacie mnie oglądać, wariata, który każdego niszczy jak tydzień temu tą Koze Daniela Bryana?(Fani: Buuuuuu!!!)O i znowu się odezwaliście, będziecie odzywać się za każdym razem kiedy powyzywam waszych ulubieńców? Tak ich bronicie? To gdzie są teraz Ci wasi bohaterowie, którzy obronią was? Daniel Bryan, Johnny Gargano brak ich! A wiecie dlaczego? Bo zniszczyłem ich na zeszłotygodniowym Ambrose Asylum, tak teraz się nazywa ta tygodniówka(Fani: Ambrose Sucks! Ambrose Sucks!) Skandujcie sobie ile chcecie te śmieszne teksty, ale tylko sami się ośmieszacie, nie mnie, w tej federacji nie ma żadnych bohaterów i nie ma nikogo kto by mnie powstrzymał przed wygraniem pasa Interkontynentalnego na gali Way To Glory!(Fani: Mustafa! Mustafa! Mustafa!) Że jak? Że kto? Mustafa? Prawie bym zapomniał o tym człowieku, to z tym kimś się zmierzę na najbliższym PPV tak? Jak mi przykro że będę musiał go odesłać do szpitala.....

Gadkę Ambrose’a przerywa nie kto inny jak Mustafa Ali! Zawodnik wychodzi przy dosyć dużym popie od publiczności, Ali wita się ze swoimi fanami i wchodzi do ringu, bierze od razu też mikrofon

Mustafa Ali: Skończyłeś już Dean? Bo mam wrażenie że Twoje gadanie jest bardziej żałosne niż Ty sam, fani przyszli tu obejrzeć prawdziwe Show, które dają im niesamowite walki takich zawodników jak Daniel Bryan, Johnny Gargano, Fenix, Pentagon, a Ty co robisz? Gadasz głupoty w które nikt Ci nie uwierzy, Way To Glory za 2 tygodnie, a Ty nic tylko mówisz, na Way To Glory wygra lepszy, a według fanów kto jest lepszy?(Mustafa podnosi do góry mikrofon, a fani: Mustafa! Mustafa! Mustafa!)Sam widzisz, fani doszli do głosu.

Dean Ambrose: Akurat fani mnie najmniej obchodzą w tej całej federacji, na której jestem szczycie oni nic nie mogą jedynie sobie gadać i nic z tego nie robić, poza tym ciekawe słowa, po nich stwierdzam że czujesz się lepszy, ciekawe stwierdzenie od człowieka, który nawet swoją walkę o pretendenta wygrał przypadkowo poprzez zamieszanie.

Mustafa Ali: Widze że dalej mnie nie doceniasz Ambrose, cóż zobaczymy, widzimy się na Way To Glory.

Mustafa chce już odejść, ale Dean bierze jeszcze mikrofon.

Dean Ambrose: Dla Ciebie to będzie Way To Ambrose Asylum....

Mustafa odwrócił się od razu i podszedł do Deana, jednak wszystko przerwał William.

William Regal: Przed PPV nie będzie żadnych bójek między wami no chyba że w jakimś pojedynku, widzę że bardzo za sobą przepadacie, dlatego zmierzycie się w Tag Teamie i to już za chwilę Dean Ambrose i Mustafa Ali vs Phenomenal Vipers!

______________________________________________________________________________________________________________

3. Tag Team Match

Dean Ambrose & Mustafa Ali vs Phenomenal Vipers(Randy Orton & AJ Styles)

dean_ambrose70.jpg2465_Mustafa_Ali_cut_by_L3wap.jpg vs Randy_Orton_by_xlxvladxlx_15.jpgaj_styles_render_27.jpg

Opis Walki: Mamy RKO!! RKO dla Mustafy Aliego!!! Przypięcie 1...2...Ambrose szybko wbiegł i przerwał przypięcie, od górnej liny od razu odbija się AJ Styles, który próbuje wykonać Phenomenal Forearm, ale jednak mamy Mid Kicka i Dirty Deeds! Randy akurat się podniósł i czeka aż Ambrose się odwróci i gdy tylko się odwrócił to próba RKO, ale jednak Lunatic Fringe szybko popycha rywala na liny od których The Viper się odbija, Ambrose chce wykonać od razu Mid Kicka i Dirty Deeds, ale jednak Randy łapię nogę przeciwnika potem szybko ją odkłada i wrzuca Deana w Mustafe, który akurat się podnosił! Ambrose zdziwiony, ale inkasuje RKO od razu!! Dean wylatuje z ringu, a Mustafa zaczyna się powoli podnosić, jednak mamy od razu kolejne RKO!!! To już musi być koniec! Pin 1...2...3!

Zwycięzcy: Phenomenal Vipers.

Po walce Dean i Mustafa leżą jeden poza ringiem, a drugi na macie w ringu i są wyczerpani pojedynkiem, a my zapraszamy na reklamy

______________________________________________________________________________________________________________

Już niedługo największy Event! W nowy rok odbędzie się pierwsza edycja All Or Nothing I na stadione Wembley, który może pomieścić 90.000 ludzi. Już wkrótce! Promo...

Mauro Ranallo: Wspaniałe wiadomości PPV All or Nothing I na stadione w Wembley. To będzie coś niesamowitego.

Corey Graves: Zobacz, że to już niedługo czekamy z niecierpliwością na najważniejszą gale roku. Mam nadzieję, że wszyscy hucznie otworzymy nowy rok!

__________________________________________________________________________________________________________________

4. Single Match World Tour UZW Women's Championship Semi-Finals

Deonna Purrazzo vs Shayna Baszler

Deonna_Purrazzo_by_xlxvladxlx.jpgvsShayna_Baszler_by_xlxvladxlx_4.jpg

Opis walki: To już ostatni dzień turnieju World Tour UZW Women's Championship. Shayna próbuje ręką podciąć swoją opponentkę, ale ta pokazuję swoją elastyczność popisując się efektowną gwiazdą. Ta wykorzystuje okazje i częstuje mocnym Low Big Boot'em 1....2...Kick-out! Purrazzo podnosi przeciwniczkę wynosi pod Light Suplex! Baszler jest w narożniku Clothesline jak najbardziej trafiony przez młodą gwiazdę Vertical Suplex?! ''The Virtuosa, I'm divine''! Co spotkała się cichymi gwizdami ze strony publiczności. Troszkę było teatru, ale akcja jak najbardziej udana. Panie szybko się podnoszą Purrazzo odbija się od lin kwadratowego pierścienia Headscissors Takedown! Shayna wypada z ringu, co po jakimś czasie zamierzała wskoczyć do ringu, ale tam czekał na nią Baseball Slide! Długo nie musiała prosić no Deonna wrzuca przeciwniczkę do ringu aplikując DDT 1....2....Kickout! Na razie Shayna nie ma nic do powiedzenia, a to przecież nie koniec jej problemów Trapping Stomp Armbreaker! Prawie ze stylu Shayny Baszler. Heelka bardzo cierpi i po upływie czasu bardzo szarpnęła Deonna. Ta jeszcze pozdrawia fanów wymachując ręką co nie skradła serca publiczności. The Virtuosa ustawia sobie pod akcje Suplex? ale nie kończy na tym zwarcie i kolejny Suplex! Podnosi się Baszler i kolejny, ale tym razem nieudany! i kontruje Body Slam'em Baszler. Purrazzo w narożniku jest i Jumping Knee od Baszler. Przeciwniczka dalej jest na nogach przechodzi za plecy Release German Suplex! Niebezpiecznie upada na kark rywalka 1....2.....3? Kickout! Deonna próbuje się zebrać, ale zbiera kolejny łomot Shoot Kick's w stójce. To nie koniec problemów oponentki ustawia sobie rękę pod Twisted Arm Stomp. Wykrzykuje ''next Women's Champion The Queen Of Spades''! Co fani bardzo na nią buczą Stomp? ale w porę uniknęła zagrożenia Deonna poderwała się wchodząc na narożnik Diving Crossbody? Nie kontra Fujiwara Armbar! Można powiedzieć, że wpada we własną pułapkę. Baszler wykorzystuje brudne zagrywki, po to, aby osłabić rywalkę. Sędzia nie jest obojętny sytuacją i zwraca uwagę, że gra nie czysto. Deonna po wyczerpującej walce w końcu udaje jej się wyjść z tej akcji przechodząc do Ankle Lock'u? Nie szybko się wydostaje i Deonna całuje narożnik. Szarpie Baszler za wszelką cene, aby nie stracić kontrole nad pojedynkiem Rovoller Gutwrench Suplex! i kolejny Gutwrench Suplex! 1....2......3? Kickout! Baszler pewna siebie uśmiechnięta szykuje się do zakończenia pojedynku Kirifuda Driver? Nie brudno zagrywa Deonna wsadzając palce do nosa! Odbija się od lin Bicyckle Kick! skuteczny, ale nie na tyle, aby osłabić Baszler. Clothesline? Przechodzi od tyłu Purrazzo Side Russian Leg Sweep! Deonna wskazuje na narożnik zmęczona wchodzi na niego ustawia się tyłem i przepiękny wysoki Diving Moonsault! 1....2.....nie w pada wprost w pułapkę Baszler Rear Naked Choke! Sędzia patrzy, czy jest w stanie walczyć i po upływie walki jest zmuszona do kapitulacji po pięknym pojedynku.

Zwyciężczyni: 1 # Contender Women's Championship Shayna Baszler.

Kamery pokazują, że Paige obserwowała dzisiejszy pojedynek z zaplecza. Shayna Baszler celebruje swoje zwycięstwo, co nie są zadowoleni fani organizacji. Baszler dała jasny znak, że będzie groźną rywalką dla Rondy sygnalizując, że to ona będzie pierwszą mistrzynią.

_______________________________________________________________________________________________________________

Promo Way to Gory już 2 Grudnia... !

ngYAP3Y.png

______________________________________________________________________________________________________________________

Widzimy jak GM Showdown William Regal igląda galę u siebie w gabinecie z nogami założonymi na stół, gdy nagle drzwi się otwierają. Do środka wszedł Owens, a na jego widok Brytyjczyk zdjął nogi ze stołu.

Kevin Owens: Czy to wydaje ci się normalne ustawiać walki, w których nie trzeba być przypiętym, żeby przegrać? To jest jawne oszukanie mojej osoby. Ja nie zawiniłem, że walka z jubileuszowego Showdown skończyła się tak szybko. Zostałem okradziony z mojej szansy, więc licze, że to się tak nie skończy, bo kto byłby najlepszym pierwszym w historii UZW Championem jak nie Kevin Owens? Dobrze wiemy, że jeśli również ja zawalczę o ten pas to obydwoje na tym zyskamy. Ja dostane swoją szansę, która mi została wcześniej zabrana. Ty za to zyskasz znaczne polepszenie poziomu walki o UZW Championship na Way to Glory. Przemyśl to, bo to nie jesta bardzo zła propozycja. Może między nami wywiązać się dobra współpraca. Czuje, że mamy podobne charaktery i razem mogliby§my sporo osiągnąć, ale pierwsze od czego trzeba zacząć to walka o ten pas. No powiedz, że mi ją dasz.

William Regal: W sumie jest w tym racji. Mogłbym…

Drzwi się otwierają i w środku pojawia się Y2J Chris Jericho.

Chris Jericho:Czy mi się wydaje czy ty właśnie chciałeś dać mu ponowną szansę, a takiego starego wyjadacza jak ja olać. Nie możliwe jest to, żeby takich grubasków nagradzać za nic, a pomijanie kogoś takiego jak ja. Mnie? Najlepszego na świecie we wszystkim co robimy? To jak strzelenie sobie samemu w kolano. Wiesz dobrze, że moja postać wzmocniła by mocno ten pojedynek. Ja również nie zostałem przypięty co się równa z tym, że to nie ja przegrałem i chyba z tego powodu swojej szansy nie straciłem? Nie uważaj tego jako próbę wymuszenia kolejnej szansy, ale po prostu uznaj, że tak powinny wyglądać rządy sprawiedliwego człowieka na jakiego mi wyglądasz. Z resztą nie robisz tego dla mnie tylko dla tysięcy Jerichoholików czekających na swojego idola w akcji, a wam chyba chodzi, żeby jaknajbardziej byli oni zadowolenie, a ja gwarantuje, że mój występ w walce wieczoru Way to Glory wprawi ich w zachwyt.

William Regal: Obydeoje msacie racje. Obydwoje nie straciliście swoich szans, ale również obydwoje musicie mi coś udowodnić, bo też mimo braku porażki nie wygraliście. W sumie już wiem jak moglibyście się wykazać. Chris, ty zmierzysz się za tydzień z The Mizem. Jeśli wygrasz dołączysz do pojedynku o UZW Championship. Kevin, ty również zawalczysz za tydzień, a twoimi rywalami będą obecni pretendenci, Drew McIntyre i Rob Van Dam.

Y2J jest wyraźnie bardziej zadowolony z decyzji GM’a od Owensa, ale obydwoje wychodzą z pomieszczenia.

___________________________________________________________________________________________________________

Na hali rozbrzmiewa „Second Coming”, a po rampie do ringu zmierza The Architect Seth Rollins przygotowany do swojej walki, ale od tyłu wpada na niego rozpędzony Samoa Joe! The Destroyer nie próżnuje i zaczyna obijać rywala w Ground&Pound aż do nieprzytomności. Rollins już nawet się nie broni, a Joe podnosi go, aby wbić Irish Whipem w stalowe schody. The Kingslayer teraz wyraźnie cierpi, ale nie ma nawet chwili odpoczynku, bo już biegnie na niego Samoańczyk z kolejnym atakiem, ale Seth w ostatniej chwili schodzi mu z drogi i to The Submission Machine uderza z dużym impetem w stalowe schody. Role nieco się odwróciły i teraz to Rollins obija wściekle pięściali swojego przeciwnika, by następnie pchnąć go Irish Whipem na stalowy słupek w narożniku, ale Joe kontruje i to The Architect nieprzyjemnie zderza się ze słupkiem. The Destroyer dokłada mu jeszcze parę Headbuttów, po których wchodzi z przeciwnikiem na stół komentatorski i chce wykonać Muscle Buster, ale Seth daje radę odepchnąć oponenta i mamy Superkick. Samoa Joe się chwieje, a teraz to The Kingslayer ma okazję skorzystać z przewagi, ale na arenie rozbrzmiewa „Regality” i na rampie pojawia się Generalny Menadżer Showdown odwracając uwagę dwóch zaciekłych rywali od siebie.

William Regal: Dosyć tego! Nie mogę patrzeć na to jak ciągle skaczecie sobie do gardeł kiedy tylko na siebie wpadacie. Widzę, że macie między sobą jakiś spór, ale takie rzeczy najlepiej rozwiązuje się w ringu w równej walce. Dam wam do tego okazję na Way to Glory, pierwszym PPV od UZW. Seth Rollins vs. Samoa Joe. cheer Mam nadzieję, że nie zmarnujecie swojej okazji, bo zbiża się All or Nothing I i każdy z was chciałby tam być w jaknajlepszej pozycji.

Samoa Joe zdążył się już wycofać na trybuny, a Seth zadowolony słucha wystąpienia GM’a.

_______________________________________________________________________________________________________________________________

Na arenie rozbrzmiewa „I walk alone” i na rampie przy owacji fanów pojawia się Batista. The Animal pokazuje jeszcze swój słynny gest strzelania z pistoletów na rampie, a następnie zmierza pewny siebie w kierunku ringu, do którego potem wchodzi i czeka na przeciwnika. Tym razem słyszymy „I came to play”, a fani od razu zaczynają buczeć na pojawiającego się na rampie The Miza, ale The Awesome One nic sobie nie robi z buczenia tylko wchodzi do ringu, ściąga płaszcz i szykuje się do pojedynku.

Single Match - Main Event

5. Batista vs. The Miz

batista.jpgvsThe_Miz_by_xlxvladxlx_11.jpg

Opis Walki: The Miz ustawia sobie rywala pod kombinację Backbreaker i Neckbreaker, ale Batista daje radę wstać razem z nim trzymając przeciwnika do Powerslamu, ale The A-Lister broni się łokciami w głowę oponenta, który wypuszcza go przed siebie, a The Awesome One wykorzystuje okazję, aby wykonać Gut Kick i Snap DDT, po którym przypina…1…2…break. The Miz nie jest z tego zadowolony. The Animal podnosi się przy pomocy narożnika, a rywal chce mu wykonać Flying Clothesline, ale Batista go przechwytuje i mamy Spinebister i przypięcie…1…2…The Miz kładzie nogę na linie. The Animal kontynuuje pojedynek ustawiając sobie zawodnika pod akcję wysokiego ryzyka z trzeciej liny, ale The A-Lister ogłusza go kilkoma ciosami w głowę i zrzuca z narożnika, a następnie wykonuje Diving Double Axe Handle powalając oponenta. The Awesome One wyraźnie szykuje się do zakończenia tego pojedynku i próbuje wykonać Skull Crushing-Finale, ale Batista wyrywa się z uchwytu pchając przeciwnika przed siebie, a potem mamy Spear od Zwierzaka! Teraz to Batista szykuje się do zakończenia tego pojedynku i wynosi przeciwnika pod Batista Bomb, ale The Miz daje radę zsunąć się za jego plecy i wykonać School Boy…1…2…kickout. The Awesome One nie jest tym zachwycony, ale kontynuuje pojedynek próbując założyć Figure Four Leg Lock, ale The Animal daje radę odepchnć go nogą, a potem dołożyć jeszcze Batista Bomb! Mamy przypięcie…1…2…3. Batista zostaje zwycięzcą walki wieczoru.

Zwycięzca: Batista

Na arenie ponownie rozbrzmiewa „I walk alone”, a Batista świętuje swoje pierwsze zwycięstwo w UZW razem ze swoimi fanami nad nieprzytomnym The Mizem, a my tym widokiem kończymy trzeci odcinek Showdown.