Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

2006.09.25 Kurt Angle w TNA !

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Ja bym na Hartfana nie narzekał bo akurat taki spoiler jak ten, a raczej taka wiadomośc jak ta zdarza się raz na rok albo rzadziej więc tragedia się nie stała jak sobie tego nie obejrzeliście tylko przeczytaliście. Pozatym to nie tyle spoiler co "mega wydarzenie" i zrobiłbym dokładnie tak samo jak Hartfan - dał to w newsboardzie i na forum.
  • Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Jaceck

8

• Viruss

5

• SixKiller

5

• -Raven-

5

Top użytkownicy w tym temacie

A ja tak myśle, że to jakaś ściema jest! żeby ratingi polepszyć, albo coś. Angle pewnie nie stoczy ani jednej walki w TNA, wróci do zdrowia i pójdzie walczyć w MMA, a potem wróci do WWE.

Bo co to za uciecha dla Angle'a walczyć w TNA? Wielkiej kasy tam nie zrobi, no chyba, że rzeczywiście będzie tam walczył, bo tam raz na pare tygodni jak powalczy to mu się wielka krzywda nie stanie! A że lubi walczyć to nie jest żadna tajemnica!

THE CHAMP IS HERE!!!

1275531655466bdfa0e2345.jpg

• Reputacja:   24
  • Urządzenie:  Windows

A ja tak myśle, że to jakaś ściema jest! żeby ratingi polepszyć, albo coś. Angle pewnie nie stoczy ani jednej walki w TNA, wróci do zdrowia i pójdzie walczyć w MMA, a potem wróci do WWE.

Bo co to za uciecha dla Angle'a walczyć w TNA? Wielkiej kasy tam nie zrobi, no chyba, że rzeczywiście będzie tam walczył, bo tam raz na pare tygodni jak powalczy to mu się wielka krzywda nie stanie! A że lubi walczyć to nie jest żadna tajemnica!

A co to za uciecha dla TNA zatrudnić wrestlera który nie stoczy tam żadnej walki ? nie rób debili z zarządu TNA.. gdyby Angle był tylko na chwile to robiąc taki szum nastawiliby się później na śmieszność i wzrost ratingów szybko zmieniłby się w ich spadek.

5030302694ac1c2a0d14d2.jpg

Bo co to za uciecha dla Angle'a walczyć w TNA?

pozostawie to bez komentarza...

na pewno malej kasy nie dostal, a nikt w TNA nie jest tak glupi zeby go zakontraktowac w ciemno tylko "na pokaz", przerabiali juz to ze Stingiem, ale i z niego w ringu wiecej chyba juz wycisnac nie mozna wiec slusznie ograniczono jego pobyt w szesciokatnym ringu. Jest pare spraw niejasnych zwiazanych z Anglem, ale to wyjdzie na jaw zapewne juz wkrotce

Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Co do mojego postu, to chcialbym napisac, ze nie sledzilem wydarzen ktore mialy miejsce przed PPV wiec nie wiedzialem o tych 2 waznych infoirmacjach jakie maja byc ogloszone pod koniec gali.

Na stronach zachodnich nie zauwazylem by ta informacja byla oznaczona jako spoiler.

Jezeli komus popsulem zabawe (Sixkiller) to prosze sie juz nie zloscic... W koncu to nie koniec swiata :)

The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

Co do wypowiedzi Fuckheada.

Osobiście mało mnie interesuje WWE i TNA ale uznaje to za bardzo dobry news, że Kurt Angle podpisał kontrakt z TNA (może jakieś szanse na gościnny występ w ROH, nawet jeśliby miałby wygłosić speech i porozdawać autografy?). Napewno nie podniecam się jak to stwierdził Fuckhead, bo jestem realistą (jak już to "podnieca" mnie scena niezależna i Japonia a nie nadymane WWE i nieco mniej TNA).

A teraz co ja osobiście myślę o przejściu Kurt'a Angle do TNA.

Jak wiadomo Angle ma ponoć w przyszłym roku zadebiutować w MMA (zależy od jego stanu zdrowia itp.) i prawdopodobnie będzie to jednak UFC (chyba, że mu się odmieni ale wątpie). Jak wiadomo, UFC i TNA są na jednym kanale, czyli na Spike TV. Może i ze sobą nieco rywalizują (kwestia slotów), ale generalnie sytuacja pomiędzy nimi nie jest tak napięta jak pomiędzy UFC i WWE (nadal szefowie UFC mają w głowach to, że Vince chciał im sprzątnąć spod nosa komentatora Mike'a Goldberg'a). W zasadzie można powiedzieć, że stosunki na linii UFC-TNA są dobre, o czym może zaświadczyć chociażby ściągnięcie na gościnny występ Tito Ortiza. Do czego zatem zmierzam? Wydaje mi się, że debiut Kurta Angle w MMA mógłby odbyć się za sprawą TNA. Dokładniej rzecz biorąc, TNA kontynuowało by angle z WWE, że Angle wyzywa wszystkich na ring na tzw. open chalenge i przy okazji jest ukazywany jako "świetny" zawodnik MMA. W końcu Angle wyzywa kogoś ze światka MMA (albo takowa osoba sama się pojawia) i mamy dobre angle, build up pod już shoot'ową walkę w UFC. Wszystko to doprowadza do finalnego debiutu Angle'a w MMA w 2007 roku. Takie drobne połączenie wrestlingu z MMA.

Zaznaczam: Wszystko zależy od zdrowia Angle'a!

Takie jest moje zdanie na ten temat (oczywiście mogę się mylić).

[ Dodano: 2006-09-26, 11:07 ]

Swoją drogą na stronie TNA pojawił się ciekawy artykuł:

http://www.tnawrestling.com/news/fullnews2.php?all=855

"Jesteś niebem obserwującym chmury. A wydarzenia, ludzie, sytuacje, to obłoki, które po nim przepływają. Tylko przepływają. Dlatego nie próbuj ich zatrzymać, bo na pewno odpłyną wcześniej, czy później. Gdy przytrafia Ci się coś pięknego albo bolesnego, powinieneś zrobić krok, odstąpić od siebie i popatrzeć z dystansu. Ludzie, których kochasz, to właśnie takie chmury. Są na Twoim niebie dłużej lub krócej, ale nigdy na zawsze"

Ma ktoś linki do artykulów na temat stanu zdrowia Angle? Jakis wmiarę wiarygodnych a nie newsów pomieszanych z plotami :)

Hartfan, luzik w sumie to bylo tak wazne wydarzenie ze moznabylo zlamac zakaz spoilowania.. wszedzie tak zrobiono.. a dzieki Tobie mielismy ta informacje najwczesniej :)

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

RVD: jeżeli Angle wejdzie do świata MMA, to będzie to najwiekszy błąd w jego życiu. On jest zbyt pokiereszowany żeby brać udział w (wyjątkowo nazwijmy to) ustawianych walkach, a co dopiero w tych prawdziwych, gdzie cios może otrzymać z kazdej strony i to w najmniej oczekiwane miejsce. Przecież nikogo w UFC nie będzie obchodziło, że kark Angle'a kruszy się przy każdym dotknięciu.

To co napisałeś wydaje sie w miarę logiczne, ale jeżeli TNA chce mieć jakikolwiek pożytek z Kurta, to niech za nic w świecie nie wysyła go do MMA. Przypuszczam, że już pierwsza walka pokazałaby jaki z niego "twardziel". W moich oczach Angle ośmieszyłby się gdyby po kilkudziesięciu sekundach trzeba go było zdrapywać z oktagonu. Co innego gdyby ktoś z UFC zgodził się przyjść do TNA na bookowaną walkę (podobną do walki Kena Shamrocka z Owenem Hartem w WWE), ale myślę, że to marzenia ściętej głowy. Mam nadzieję, że do debiutu Angle'a w MMA nigdy nie dojdzie i kiedy to piszę przemawia przeze mnie troska o jego zdrowie.

1005187806541accfacb3d6.jpg

Po pierwsze tez wolalbym ten news "obejzec" na No Surrender ale nie mialem takiego szczescia. Przy czym dowiedzialem sie wchodzac na forum o...grach. Spoilery czaja sie wszedzie wiec rada dla wszystkich: jesli macie cos do obejzenia ciekawego nie wlaczajacie neta poza strona z ktorej sciagacie:P

Przechodzac do meritum sprawy... Jak wielu z was ciesze sie bardzo z przejscia Kurta do TNA i juz w glowie mam walki typu Angle vs Joe lub Angle vs AJ/Daniels (handicap, a jak:D). Jednakze martwi mnie tak juz rozdmuchany w tym temacie stan zdrowia Angle'a. Przy czym chcialbym zauwazyc pewna niekonsekwencje i brak logizmu. Otoz:

Jezli Kurt chcialby debiutowac w MMA to jego stan zdrowia nie jest taki zly, chyba ze jest samobojca.

Po drugie jesli Kurt bylby wrakiem to czy TNA zatrudnialoby go majac za soba przykre doswiadczenia z Macho Manem, Hallem, Hardym (ktorzy nie mogli/nie chcieli walczyc a poniewaz nie byli enterteinerami ich znaczenie w TNA bylo znikome a kasa poszla)?

Kurt Angle powiedzmy sobie szczerze nie jest entertainerem. Oweszm, potrafi byc zabawny ale nie na tyle by oplacalo sie dawac duza kase za wywiady z nim. Nie jest on legenda pokroju Breta Harta by mialy jakas wieksza wartosc.

Po trzecie kazdy zawodnik zatrudniony przez TNA, czy to Nash, DDP, Sting czy Stainer (specialnie wymieniam dziadkow) musial walczyc w ringu, rzadko ale jednak. TNA nie zatrudnilo nikogo ot tak po prostu, by pokazal twarz (nawet ostatnio Nasha do angle'a z X division zatrudniono nie tylko po to by wniosl powiew swiezosci i dodal kolorytu dywizji X ale tez by walczyl i promowal nowe gwiazdy).

Po czwarte TNA po bledzie ze Stingiem (tak, uwazam po tych 9 miechach od zatrudnienia Stinga ze to byl blad gdyz Sting nie wniosl nic do TNA poza chwilowym wzrostem ratingow i nie wypromowal NIKOGO mimo wczesniejszych obietnic) nie powtorzonoby chyba tego samego bledu, ze zatrudniaja kogos za gruba kase by po prostu sobie byl od czasu do czasu wplatany w angle ale nie walczyl z najlepszymi (czyt. Joe, AJ, Christian, Abyss).

Po piate TNA zdaje sobie sprawe jakie maja oczekiwania fani co do wystepow Angle'a w federacji i nie braliby go po to tylko by przyszedl na chwile a potem zapewne wrocil do WWE.

Kurt moim zdaniem podpisal umowe z TNA by miec wiekszy looz (malo walczyc i podrozowac, moze miec czas na naprawe spraw rodzinnych, wszak to tylko 3 podroze do Orlando w miesiacu = 2 tapingi Impactow i ppv).

1-2 walki na miesiac (a ile walczy Sting, Jarrett czy Christian? wlasnie tyle) z na poczatku lzejszymi rywalami (w TNA nie ma grubasow poza Samoa Joe i Abyssem, koniec z rzucaniem Big Showami, JBL'ami i innymi "pakerami") w tag matchach po to by odzyskac lepszy stan zdrowia nie zaszkodzi mu na tyle.

Gdyby byl smiertelnie chory TNA nie zatrudniloby go, chyba ze Vince podrzucil zgnile jajo. Smierc Angle'a podczas np gali w TNA zamknelaby federacje(tfu, tfu).

Moim zdaniem sprawa jego zdrowia jest rozdmuchana. Zmniejszenie ilosci walk o 80% (w WWE walczyl po 10-12 razy w miechu liczac house showy) na pewno mu sie przyda a lekki rozruch na impactach + jedna solidna walka w miechu pozwola mu zachowac forme. Wierze w Kurta i jego znaczenie dla rozwoju TNA!

Dallas Horsemen <> ////

191681509045cd1f88a17b0.jpg

• Urządzenie:  Android

Jezli Kurt chcialby debiutowac w MMA to jego stan zdrowia nie jest taki zly, chyba ze jest samobojca.

Sam odpowiedziałeś sobie na to pytanie ;). Wydaje mi się, że Angle kiedy mówił o chęci występów w MMA myslami był gdzieś w 1996 jak zdobywał złoty medal. Wtedy może cos by zdziałał w MMA, chociaż z jego zdrowiem nie działo się najlepiej. Teraz jest jeszcze gorzej.

Po drugie jesli Kurt bylby wrakiem to czy TNA zatrudnialoby go majac za soba przykre doswiadczenia z Macho Manem, Hallem, Hardym (ktorzy nie mogli/nie chcieli walczyc a poniewaz nie byli enterteinerami ich znaczenie w TNA bylo znikome a kasa poszla)?

Bez przesady, nie ma co porównywać Angle'a do Halla, czy Savage'a ;). Angle JEST fizycznym wrakiem i nie mozna tego podważyć niczym. Kiedy pisałem WI (2003-2005) wielokrotnie natykałem się na newsy, że WWE boi się o zdrowie Angle'a, bo nigdy nie informował zarządu o swoich kontuzjach, a na ringu chciał pracować równie ciężko, albo ciężej od innych. Na rehabilitacje Angle udawał sie dopiero wtedy kiedy wisiało nad nim widmo kalectwa. Dzisiaj ma 38 lat, Hall miał 46 kiedy TNA zatrudniało go w 2004, a Macho 51. Różnica jest widoczna gołym okiem. W przeciwieństwie do nich Angle nie stracił też do końca swojej dynamiki i nie ma statusu emeryta, który chce zarobić jakieś pieniądze póki jeszcze może. Pewnie będzie walczył tak długo aż nie odezwie sie jego kart. Potem przerwa i od nowa.

Kurt Angle powiedzmy sobie szczerze nie jest entertainerem.

DDP chyba nie mówimy o tym samym zawodniku ;). Moim zdaniem Angle jest bardzo dobrym entertainerem. Od samego początku bawił mnie i to niekoniecznie dlatego, że był (jest) świetnym wrestlerm. jego celebrowanie po zwycięstwach (nawet z największymi jobberami) i pełen pychy entrance... to wszystko jest entertainment ;). Później był segment z gitarą, Angle w peruce, Team Angle. Tak więc zupełnie nie zgadzam się z tym co napisałeś ;).

1005187806541accfacb3d6.jpg

I Angle rapujacy, i parodiujący HBKa, itd;)
"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

Ja jako wielki fan Angle'a musze przyznać, że cieszy mnie ten "transfer". Kurt mi od początku do ECW nie pasował, robił tam swoje i robił to dobrze, ale 5 razy większy push otrzymywał dla przykładu Sabu, który potrafił ostatnio tylko psuć pojedynki, potykać się o drabiny, nie trafiać w przeciwnika, albo źle obliczać odległość "lotu" :) (co nie zmienia faktu, że bardzo szanuje tego wrestlera za jego przeszłość). Kurt w TNA będzie kimś, to wiemy wszyscy już teraz. W WWE do WM też był jednym z głównych ME (długi feud z Ceną na Raw o WWE Title, zwycięstwo w Battle Royal na SD! o World Heavyweight Title), jednak później ponownie obudziły się jego kontuzje. Nie rozumiałem kompletnie decyzji WWE dotyczącej przeniesienia Kurt'a do ECW, tymbardziej, że on sam wyrażał niezadowolenie. No cóż, Angle osiągnął już chyba wszystko, co można osiągnąć w pro wrestlingu. Do tego jest złotym medalistą na Olimpiadzie. Wydaje mi się, że dla niego TNA to sposób na to, by dalej robić to co kocha, nie zaniedbując tym razem swojej rodziny i by mieć również czas dla samego siebie. Nawet jeśli jest fizycznym wrakiem, to jego decyzja i nie nam to oceniać. Ja nie ukrywam, że cieszę się z tego, że będę mógł go dalej oglądać w akcji. Kurt ma 38 lat i dobrze wie, co ma robić ze swoim życiem (mimo zapędów samobójczych :P) Do tego dochodzi również fakt, że TNA na 100% zanotuje wzrost ratingów i to dla nich niesamowite wzmocnienie. Ja jestem za i czekam z niecierpliwością na debiut mojego Olympic Hero w TNA :D
Do It Like A BOSS !

52212044855de371531fdf.jpg

Ech wszystko chyba napisaliście :P Jeśli Kurt się zjawi, to bedzie naprawde ciekawie, bo mozbliży to TNA do WWE i będziemy mieć bardziej zaosttrzoną konkurencję. Fajną sprawą byłaby walka z Samoa Joe, ew. ta walka mogłaby odbyć się w ROH (albo jeszcze jedna możliwość: Angle vs Bryan Danielson ! To byłby match! :D ) No ale co będzie jak się już tam zjawi? Push i status Main Eventera, NWA World Title shot, ewentualne zdobycie go i oddanie Jarretowi po kilku miesiącach (Tak było z Rhyno i Christianem) i zejście trochę bardziej w cień... A pozatym szkoda, ze zablokuje on Push innym talerntom TNA

o tym czy Angle ma status mega gwiazdy, legendy, entertainera czy jak to tam mozemy nazywac, moze swiadczyc fakt ze jego stronka padala parokrotnie od momentu pojawienia sie info o jego przeskoku do TNA, natomiast stronka TNA byla czesciej odwiedzana niz to bylo kiedy do fedu doszedl Sting...
Bryan Alvarez: 'what the hell is CRIMSON, what that has got to do with Amazing RED?'

11779036984f6668615c651.jpg

Ja bardzo chętnie zaobserwuje teraz co będzie z ratingami TNA.. i ile wykupień będzie miało Bound for Glory, tym zmierzymy status Kurta jako gwiazdy.. Ile jest wart w czystej kalkulacji w walce o ratingi i buyrate PPV..

IMO zauważcie w jakim fajnym momecie pojawił się Kurt.. pewnie wiele nowych osób wykupi PPV TNA Bound for Glory i zobaczy TNA w większej hali.. nie odrzuci ich może to małe IMpact ZOne. Do tego Bound for Glory ma być czymś w TNA jak Wrestlemania w WWE, więc trafią na największe PPV w roku. Dobry moment.. zapowiada się ciekawie..