Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Najlepszy kanadyjski wrestler?

Najlepszy wrestler kanadyjski to  

66 użytkowników zagłosowało

1. 1. Najlepszy wrestler kanadyjski to

• "Rowdy" Roddy Piper
      2
    • Edge
      3
    • Christian Cage
      3
    • Bret "Hitman" Hart
      34
    • Owen Hart
      1
    • Pat Patterson
      0
    • Test
      0
    • Petey Williams
      5
    • Chris Benoit
      10
    • Lance Storm
      1
    • Killer Kowalski
      0
    • Stu Hart
      0
    • Chris Jericho
      6
    • Inny wrestler (podaj w komentarzu)
      1

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Jaki jest według Was najlepszy wrestler w historii pochodzenia kanadyjskiego? Oto najbardziej slawni (ktorzy sa w ankiecie)

"Rowdy" Roddy Piper - były WWE Intercontinental & WCW United States Champion, 2005 Hall of Famer

Edge - WWE Champion, Intercontinental Champion, World Tag Team Champion, & WWE Tag Champion, 2001 King of the Ring

Christian Cage - NWA-TNA Champion, WWE Intercontinental Champion, Hardcore Champion, World Tag Champion Champion

Bret "Hitman" Hart - WWE Champion, WCW Champion, WCW United States Champion, WWE Intercontinental Champion, World Tag ChampionChampion, 1991/1993 King of the Ring, 1994 Co-Winner of the Royal Rumble (w/ Lex Luger) & 2006 Hall of Famer

Owen Hart - Intercontinental Champion, World Tag Champion Champion, 1994 King of the Ring

Pat Patterson - WWE Intercontinental Champion, Hardcore Champion, 1996 Hall of Famer

Test - Intercontinental Champion, Hardcore Champion, World Tag Champion Champion

Petey Williams - TNA X-Division Champion, 2004 Rookie of the Year (Wrestling Observer)

Chris Benoit - World Champion, WCW Champion, WWE Intercontinental Champion, WCW TV Champion, WCW United States Champion, World Tag Champion, WWE Tag Champion Champion, 2004 Royal Rumble Winner, 13'th WWE Triple Crown Winner, WCW Triple Crown. WCW Grand Slam Champion

Lance Storm - WWE Intercontinental Champion, WCW United States Champion, WCW Cruiserweight Champion, WCW Hardcore Champion, ECW Tag Champion, World Tag Champion Champion

Killer Kowalski - WWWF United States Tag Champion, WWWF World Tag Champion Champion, 1996 Hall of Famer; Trenowal takich wrestlerow jak: Triple H, Frankie Kazarian, Chyna, Perry Saturn, Kenny (Spirit Squad), Big John Studd, & Christopher Nowinski

Stu Hart - trenowal takich wrestlerow jak: Bret Hart, Owen Hart, Keith Hart, Bruce Hart, Ross Hart, Smith Hart, Chris Benoit, Chris Jericho, Abdullah The Butcher, Junkyard Dog, Justin Credible, Dynamite Kid, Billy Graham, Mark Henry, Davey Boy Smith, Edge, Lance Storm, Roddy Piper, Test, Mike Knox

Chris Jericho - ECW TV Champion, WCW Cruserweight Champion, WCW TV Champion, WWE Intercontinental Champion, WWE European Champion, WWE Tag Team Champion, WWE Hardcore Champion, WWE Undisputed Champion,

14412508044c725aa0e19e.gif

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Spojler

11

• SixKiller

10

• Marcin

4

• Bonkol

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Android

Pewnie większość zagłosuje na "Hitmana", dlatego mój głos wędruje do Chrisa Jericho. Jego walki zawsze oglądałem z przyjemnością, a wiele segmentów rozśmieszyło mnie do łez. Gdyby pod uwagę był brany tylko entertainment, to bez zastanowienia postawiłbym na Pipera ;).

Na kogo nie zagłosowałbym na pewno? Na Testa, bo nigdy nie uważałem go za ciekawego wrestlera.

Killera Kowalskiego i Stu Harta w ogóle nie brałem pod uwagę, bo nie widziałem żadnej z ich walk. Natomiast mam szacunek dla ich osiągnięć w trenowaniu i gdyby temat dotyczył najlepszego trenera, to niewykluczone, że zagłosowałbym na któregoś z nich.

1005187806541accfacb3d6.jpg

• Reputacja:   45
  • Urządzenie:  iPhone

Za najlepszego kanadyjskiego wrestlera spośród tych tutaj wymienionych uważam Breta Harta :) Bardzo utytułwany wrestler, legenda Sports Entertaiment. Któż wie, być może gdyby nie brawurowa jazda na motocyklu Bret do dziś cieszyłby nas swoimi sharpshooterami :)

Chris Jericho - Dobry wrestler zkoda że odszedł! Jeden z lepszych!

Chris Benoit - Kozak, mocny, nie za słowa zdbył tyle pasów!!

Bret "Hitman" Hart - Legenda i to nie dziwne że dano go do Hall of Famer

Edge - Zawodnik o nie tuzimokowych zdolnościach!!

Test - Hardcorowy i mocny!! Godny uwagi zawodnik

Petey Williams - Canadien Destroier !! Najbardzej masakryczny finisher tylko od momentu w którym rozpadła sie TC to już nie taki dobry!

Mimo wszystko stawiam na Bret "Hitman" Hart za to co zrobił dla Wrestlingu!!

Naprawdę cholernie ciężko wytypować trójkę na podium, a co dopiero zwyciezcę;) Kurde, jest coś w tych kanadyjskich wrestlerach co ich wyróżnia od reszty. Nie jest ich może za dużo ale ci co są są prawie zawsze lepsi technicznie od innych, gimmick to często tylko dodatek do tego co najważniejsze, czyli umiejętności i chyba wiecej w nich pasji do wrs (czyżby "etos dungeon Stu Harta" promieniował na całą Kanadę?;)

Wybieram Chrisa Benoit. Jego walki ogląda mi się najlepiej. Jeszcze kilka lat dobrego wrestlingu przed nim a już ma za sobą piękną karierę. W ringowej intensywności i wściekłych chopsach i kickach chyba nikt go nie przebije;) Jego german suplexy i Crippler Crossface to klasyka. Czasami jak oglądam jego walki to zdarza mi się ze przestaję patrzeć na to przez pryzmat konwencji i zaczynam wierzyć że on tam w tym ringu faktycznie kogoś napieprza;) Nie ma może jakiejś wielkiej ogłady na micu ale potrafił uczynić z tej słabości atut - jego styl to "no nonsense style", coś jak Bret. Stawiam go ponad Hitmanem ponieważ dla mnie Hitman to trochę przeszłość (z mojej perspektywy), nie oglądałem jego walk na bieżąco, a wiadomo że ogladając archiwa trudniej zostać fanem niż śledząc z tygodnia na tydzień. No i Benoit wykonuje więcej high flying moves'ów (Headbutt!! Headbutt!!) a Hart chyba tylko punch z drugiego narożnika. Nie chcę niczego ujmować Bretowi, był mistrzem w powolnym rozpracowywaniu przeciwnika, metodycznym atakowaniu danej części ciała, ale po prostu walki "Benuy";) dostarczaja mi więcej radochy. Tyle.

Edge i Christian są jeszcze za młodzi, dajmy im trochę czasu. A Jericho był przez większość swojej kariery kiepsko wykorzystywany (nawet gdy był champem)

"This liver gave me an excellent additional 8 year run" - Superstar Billy Graham

156748212945e09151e9b78.jpg

najbardziej niedoceniony - christian!

129287286446c8a666924a3.jpg

Też głosuję na Benoit. Moim zdaniem najlepszy technicznie wrestler jakiego widziałem. Ale tuż za nim jest Hitman:)

53541565549537ccb6a05f.jpg

Oczywiscie glos oddaje na Bret Hart'a. Gdybym mial glosowac jeszcze o medalowe miejsca to glos oddalbym na Chrisa Benoit (silver) oraz Chrisa Jericho (braz)...
The best there is, the best there was, the best there ever will be... Hartfan

1683510344acb5553018c.jpg

• Reputacja:   45
  • Urządzenie:  iPhone

najbardziej niedoceniony - christian!

A ja bym powiedział że Lance Storm ;)

Dla mnie najlepszym wrestlerem z kraju liscia klonowego jest: ........... Bret 'Hitman' Hart. Przeciez on jest jednym z najwspanialszych wrestlerow w historii tego biznesu. Tyle lat w WWF, a podzac nich wspaniale i niezapomniane walki. Pozniej slynny Screwjob na Surivor Series w Montrealu i podpisanie bardzo wyskokiego kontraktu z WCW. Tam byl tez bardzo wazna postacia, niestety kontuzja skonczyla jego kariere. Wedlug mnie zasluzyl na miano: "Best there was, Best there is, Best that will ever be". Chrisa Benoita postawil bym na drugim miejscu, bo tez jest wspanialy techniczni. Jego walki rowniez sa niezapomniane i on rowniez zwiedzil spory kawal wrestlingowego swiata. Na trzecim miejscu mam problem z wyborem bo jest trzech ktorym sie nalezy Edge, Lance Storm, Jericho(kolejnosc przypadkowa). Wszyscy trzej zrobili dla wrestlingu bardzo wiele i byli(sa) bardzo popularni. Dalbym tak: Edge za mic skille, Storm za zdolnosci, Jericho za caloksztalt. Jezeli chodzi o wrestler to zdecydowanie Trish Stratus. Nad kobiece umiejetnosci, dobra technika(taki B.Hart w spodniczce) i uroda.

W ogole w Kanadzie jest masa swietnych wrestlerow i cala lista moglaby byc wymieniana.

http://www.lastfm.pl/user/OaklandRaider

n W o 4 4 4 4 life

........new world order

.

512981594483bee67eb9e5.jpg

Chris Jericho, wząłem pod uwage jego całą karierę (ECW, WCW, WWE i Japonia). Świetny wrestler, dobry showman.

• Urządzenie:  Windows

The Best there Was.... oczywiscie Bret, dla mnie ścisła czołówka "of all time" bez dwóch zdań

Moim skromnym zdaniem jest to Chris Benoit. Świetnie wyszkolony technicznie, potrafi zrobic bardzo dobrą walkę. Niestety WWE tego nie widzi i nie docenia Chrisa.

20726886454675b1540758e.jpg

Ciężki wybór. Trudno jest jednoznacznie stwierdzić który jest najlepszy. Zagłosuję jednak na Chrisa Benoit.
DGUSA Freedom Fight Highlights http://www.youtube.com/watch?v=qekttdFCC20

1120776568498aade65c5a3.jpg

1. Hitman

2. Benoit

3. Jericho

4. Edge

Wszyscy z nich reprezentuja wysoki poziom

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Najnowsze posty

• Grins
      Bez kitu jeszcze Naomi od biedy można zaliczyć do tych którzy pushu potrzebują, ogólnie ona zbiera bardzo dobre recenzje od początku roku i większość chciała aby to ona wygrała na WM 41 a nie Jade  W sumie ona coś wspominał chyba że chce małego Usosa więc coś mi się wydaje że to będzie jej ostatni run taki pożegnalny dadzą jej pas na jakiś czas i straci po paru miesiącach, jedyne co mi nie pasuje w jej postaci to ten chujowy strój bo tak to Theme Song na duży plus siada mi konkretnie.  Co do Rollinsa to żenada, ta walizka mu do niczego nie potrzebna chłop jest na pozycji main eventera i dostaje walizkę XD totalna żenada... Ta walizka powinna powędrować do Knighta który dalej zbiera żywiołowy pop ale po co, lepiej dać Rollinsowi który nie potrzebuje tej walizki chyba tylko do storyline'u.  Becky jeśli się podłoży na SummerSlam to wyjdzie jakoś z tego z twarzą, jeśli tego nie zrobi to jebać ją  Ale chociaż podniesie prestiż tego pasa i osoba która ją pokona dostanie dość mocnego boosta.   
    • CzaQ
      1. Kobiece walizki Podobało mi się. Tak jak zawsze się mówi - ciężko zjebać walki z drabinami i walizkami (chyba udało się to WWE kilka razy, ale głównie ze względu na wynik). Tu były fajne proporcje, bo 3 młode dupy i 3 próchna, więc rozkład dobry. Kilka lepszych i gorszych akcji, ale ogólnie bardzo na plus.  Obstawiałem Naomi, bo widzę jak Jade jej przerywa co chwile inkasacje, a to dobra telewizja. Ponadto Jadeitowa w końcu dostanie title shota jak Usosowa kiedyś zainkasuje.    2. ICek Walka wrzucona z dupy i takaż też była. Zamaskowany był tylko po to żeby pokazać się w WWE tak samo zresztą jak jego koleżkowie na trybunach i żeby publika wiedziała co to AAA i z czym to się pije. Poziom tygodniówkowy.    3. Pas żydowski kobiet Już na poprzednim PPV obstawiałem Beczkę, ale przedłużyli reign Walkirii poprzez DQ. Tu już musieli postawić kropkę nad I. Ruda pokonuje mistrzynie i sięga po swój pierwszy pas IC. Za jakiś czas go straci i będzie polowała na US i zostanie pierwszą grand slam championką.    4. Walizka męszczyn Co moge powiedzieć. Mógł to być main event, ale postawili na głupie tagi. Może chcieli podkręcić, że zwycięzca może dziś użyć?  Tak czy siak powiem tyle - jednak babki podobały mi się lepiej. Tutaj było za dużo chaosu, zamieszania i interwencji.  Rollo na końcu wchodził na drabine jakby miał pełne gacie. Myślę sobie - kurde postawiłem na niego, ale chłop chyba na Punka jeszcze czeka. Gdzie tam po prostu w brązowych galotach po prostu wchodził  Dodatkowo gruby Kubuś się w końcu odwrócił od flecisty-solisty i mamy feud o pas US. Gdzieś tam jeszcze Ksiądz Damian się czai w tle, bo były już segmenty na backu, więc może triple threat w najbliższym czasie.  Realizatorzy często jebali różne akcje, bo pokazywali już końcówki albo po jak np. Bronn zajebiście wjechał spearem w kogoś tam na wejściu. Gość ma rewelacyjne te dzidy   5. Tagi Pomysły były dwa - albo heelowie wygrywają i Wolverine dostaje title shota na pas WHC przeciwko gorszemu Usosowi albo prawilnie wygrywają fejsowie, bo w końcu przerżnęli na ostatniej tygodniówce. Poszli w myśl zasady. Samą walkę przewinąłem, bo nie chciałem tego oglądać także nawet nie ocenie. Na plus wjazd tajemniczej postaci i był to R-Truth. Pytanie czy to był work ze zwolnieniem czy faktycznie wkupił się w łaski po tygodniowym narzekaniu fanów? Program z Jasiem? Ale Ron nie jest wypromowany... chyba, że wrócił jako Ron Killings poważna postać wtedy jakoś szybko to nakręcą..    Podsumowując fajnie Trypel prowadzi to nowe WWE - faktycznie stawia na nowe gwiazdy - Naomi, Seth, Becky  Przynajmniej wszystkie wyniki mi pykły. 4/4     Jak chcesz punkty to musisz myśleć jak zjeb czyli jak booker    Ogólnie średniawka. Choć fajnie było zobaczyć 2 walki z drabinami, bo one zawsze dostarczają emocji. Wyniki na minus.
    • Attitude
      Nazwa gali: AULL/CMLL Data: 07.06.2025 Federacja: Alianza Universal De Lucha Libre, Consejo Mundial De Lucha Libre Typ: Event Lokalizacja: Tlalnepantla, Estado de Mexico, Meksyk Arena: Arena Lopez Mateos Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Lucha Libre - dyskusje ogólne
    • Lukasz_Kukas_Tm
      Tryplak,zaczyna powoli jak stary Vincenty.Ktoś mu nie leży,wyjazd,ale przy tak wielu zawodnikach z których niewielu dostaje większą szanse.Ron może teraz coś pokazać więcej,i mam nadzieje,że zwieńczy swoj koniec z pasem mistrzowskim na koncie
    • MattDevitto
      Oglądałem jedynie opener i ME tj. El Hijo del Vikingo vs. Chad Gable - te walki śmiało można polecić każdemu. Ogólnie z tego co widziałem w sieci, odbiór był bardzo pozytywny w przeciwieństwie do gali o której wspomniałeś na końcu zdania. Wyszło na luzie, bez spiny, a całe show na żywo można było śledzić na kanale yt WWE. Iguanę widziałem nieraz w AAA, ale tam nie robił tak dobrego wrażenia może przez to jaki obecnie jest ten produkt. Jest też ciągle posiadaczem pasów Mixów wraz z La Hiedrą, która niestety nie robi od dłuższego czasu postępów i odznacza się już tylko dużym tyłkem Wracając do Iguany - trafił w punkt, na idealny moment, energię i jak to się mówi zaskoczyło. Zdziwię się jak po takim odbiorze WWE nie wykorzysta go w najbliższym czasie, bo tam są pieniądze. Przecież takie maskotki dla dzieci poszłyby jak świeże bułeczki z rana. Chyba nawet wczoraj widziałem, że sprzedawane są już jego koszulki...
  • Dodaj nową pozycję...