Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

NXT UK

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Rozumiem skąd się bierze Twoja opinia ale i tak się z nią nie zgadzam. Sam nie traktuje tej walki jako coś co nadszarpuje NXT UK, to po prostu atrakcja, którą może dostarczyć tylko Wrestlemania Weekend. Walka o pas UK powinna mieć miejsce w weekend WM'ki a Takeover: New York to jedyna okazja. Koniec końców obydwa brandy i tak pewnie będą mieć swoje Takeovery i osobiście ja właśnie z tym mam problem bo wrestlingu do oglądania coraz więcej a czasu coraz mniej ;D.
  • 4 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 36
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

10

• TheVillain

9

• N!KO

5

• DashingNoMore

4

Top użytkownicy w tym temacie

• Urządzenie:  Windows

Temat nieco umarł, to ja spytam przewrotnie: ile razy ci biedni ludzie na Download Festival musieli oglądać Jinny i Xię Brookside? Bo mam wrażenie, że muszę przewijać te dwie panny podczas praktycznie każdego odcinka...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• 1 miesiąc temu...

NXT UK Takeover Cardiff

Noam Dar vs Travis Banks

Dobry wybór na opener. W sumie niewiele więcej można o nim napisać. Jako takich momentów godnych zapamiętania nie było ale walka była prowadzona na wysokim poziomie i w zdrowym tempie. Dar wygrywa... i w sumie tyle. Walka się po prostu odbyła bo była o pietruszkę i żaden z nich nic z niej nie wyniesie.

Ocena: *** i 1/4*

Cesaro vs Ilja Dragunov

Na poprzednim Takeover UK był Balor, na tym mamy Czarka. Ten gość się nie starzeje, 15 lat temu mówiło się, że jest zajebisty, 10 lat temu mówiło się, że jest zajebisty, 5 lat temu mówiło się, że jest zajebisty i teraz... wciąż jest zajebisty. Bardzo dobry pojedynek z odpowiednim zwycięzcą. Dragunov dostał szansę, pokazał się i wypadł dobrze ale z człowiekiem na poziomie Czarka wygrać nie mógł.

Ocena: ****

NXT UK Tag Team Championship Match: Grizzled Young Veterans© vs Gallus vs Mark Andrews & Flash Morgan Webster

Świetny Tag Team match. Za to się kocha Takeovery i ogółem NXT... pasy Tag Team w głównym rosterze są w dupie a żółte brandy pokazują jak zajebisty może być Tag Team wrestling. Najbardziej mi się w tym pojedynku podobały akcje drużynowe... było ich multum i każdy z trzech teamów pokazał coś swojego. Naprawdę dawno nie widziałem Tag Team matchu z tak dużą ilością akcji drużynowych, nawet w głównym NXT. Zwycięzców akceptuje, mieli za sobą publiczność i ich triumf wyszedł organicznie. Do tego przyszedł po bardzo fajnym - nie genericowym finishu. Polecam tą walkę, warto obejrzeć.

Ocena: **** i 3/4*

Last Man Standing: Joe Coffey vs Dave Mastiff

Niby coś się działo, spotów było dużo i w większości były dobre(poza spieprzonym moonsaultem od Coffey'ego... ale pomysł zrobienia moonsaulta z drugiej liny gdy nie ma trzeciej sam w sobie jest głupi) ale tempo nie powaliło. Ogółem nie było źle. Widziało się lepsze LMS'y ale swoje ślamazarne ruchy wynagrodzili spotami. No i bardzo podobała mi się końcówka, Mastiff już prawie wstał podpierając się o skrzynkę ale Coffey wykopał mu ją spod rąk zaraz przed dziesiątką. Pierdółka... a dobre.

Ocena: ****

NXT UK Women's Championship: Tony Storm© vs Kay Lee Ray

Widzisz nazwiska w karcie i myślisz "Hmm, to pewnie był dobry pojedynek"... a tu klops. Nie było tragedii, szybko narzuciły tempo i trzymały je już do końca... szkoda tylko, że walka nie trwała nawet dziesięciu minut. Słaby kick-out po Storm Zero, nie wykorzystały też za dobrze wyłożonej im przez WWE historii. Zaczęły fajnie, były bitch slapy od KLR, była łamiąca się Tony... podobało mi się i byłem w stanie wybaczyć im powolne tempo... potem jednak wszystko poszło za okno i zaczęły się bawić w wrestling kosztem storytellingu. Dało się to zrobić lepiej... ale wciąż był to lepszy pojedynek niż większość obron Paszczura ^^. No i plus za to, że wygrał heel... lubię jak dla odmiany od czasu do czasu face nie daje rady i to taktyki heela są górą.

Ocena: *** i 1/2*

WWE United Kingdom Championship: WALTER© vs Tyler Bate

No i main event... pewnie nie każdy się ze mną zgodzi. Nie każdy lubi wolniejsze, ułożone pojedynki, rozciągnięte w czasie, prowadzące do wielkiej kulminacji... ale kurwa, dla mnie to było perfekcyjne. Od powerbomba w stalowy słupek zaczęło się budowanie Bate'a na underdoga i od tamtej pory było tylko lepiej. Performence życia od Bate'a, career making. WALTER umacnia się jako heel i jako champion. Obronił bez pomocy Imperium(patrz Vince, heel nie musi być pizdą) a i samemu wyglądając mocno zrobił gwiazdę z Tylera. Wciąż nienawidzę tego szczyla, za to, że jest młodszy ode mnie i jest tak zajebisty ale... chyba będę musiał z tym żyć :twisted: . Pewnie jeszcze dzisiaj obejrzę te walkę jeszcze raz. Również polecam i dla mnie kandydat do MOTY(choć ten i tak pewnie wygrają Cole i Gargano).

Ocena: *****

Takeover Cardiff o wiele lepsze od Takeover Blackpool. Bardzo dobra gala z dobrym wrestlingiem, który nigdy nie zszedł poniżej pewnego poziomu. Usuńmy TO Blackpool... to było pierwsze Takeover od NXT UK... i ja chce więcej ^^. Mam nadzieje, że w przyszłym roku Takeovery od NXT UK będą pojawiać się częściej bo zrobią swoje jeśli chodzi o zainteresowanie produktem.

Nie rozpisując się za wiele o gali, którą i tak większość ludzi ma gdzieś... trzy trzy starcia z tego TakeOver, Dar vs Banks, starcie o pasy tt oraz main event, spokojnie załapią się do mojego top 10 walk tego roku - przynajmniej w WWE. I mówię to ja, maruda nieoglądający regularnie NXT UK ;) Muszę chyba zacząć, szczególnie dla publiczności - przy takim dopingu nawet najgorszą walkę oglądałoby się przyjemnie ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• 1 rok później...

• Reputacja:   745

Nie oglądałem nigdy NXT UK, ale z racji świetnych recenzji ostatniej tygodniówki odpaliłem ją głównie do ME i muszę przyznać nie zawiodłem się. WALTER vs. Ilja Dragunov to epicka, brutalna wojna, która na pewno wielu przekona do siebie. Obaj panowie zostawili naprawdę sporo zdrowia w ringu i zasługują na wszystkie pochwały. Nie wiem czy jeszcze będę śledził NXT UK, ale do tej walki z pewnością niejednokrotnie wrócę. Polecam każdemu, kawałek bardzo dobrego wrestlingu :wink: Poniżej próbka:

---Titus O'Neil Royal Rumble Winner 2k26---

01607ef6c06a1219-1200x675.jpg.b026fb52986adbb44768d7c6b348d4f2.jpg

• 4 miesiące temu...

(Tygodniówka może i mało popularna, ale singlowych mistrzów prowadzą w tym brandzie tak, że reszta dzierżących pasy w WWE prezentuje się przy nich naprawdę marnie. Ale pewnie taki styl byłby nie do zaakceptowania dla widowni RAW czy Smackdown. Heelowy mistrz, który oddziela heelową gadka na micu od walki w ringu jak przystało na kogoś, kto w teorii reprezentuje brand na zewnątrz? Dla mnie to jest ideał. Niby tacy nijacy Jordan Devlin i Kay Lee Ray są przynajmniej wiarygodni, w porównaniu do takiego Reignsa, który coś tam pierdoli w ringu, potem pierdoli na backu, potem oglądamy go jak pierdoli jeszcze trochę, i ledwo ledwo coś wygrywa po piętnastu interwencjach. A na wyspach mistrzowie rozpierdalają, że aż przewijam tylko połowę walki, chociaż to tygodniówka i rozum podpowiada, żeby od razu przesunąć do finishu)
  • 1 rok później...

• Reputacja:   21
  • Urządzenie:  Android

Czytalem opinie od was, ze NXT UK jest nudna tygodniowka, sprawdzilem najnowszy epizod i nie bylo tam praktycznie nic slabego :) moze drugi pojedynek babek nie powalil ale slaby nie byl. Lubie angielski styl, czuc przy nim moc.

Pierwszy pojedynek byl najlepszy (Tyler Bate vs Oliver Carter). Koncowka zwiastuje na pojedynek tych dwoch tagow, to bedzie napewno bardzo dobre. Duzo fajnych akcji tutaj bylo, Carter zrobil taka plynna hurricanrane ze o chuj :D

Nina vs Emilia tez spoko ale nic poza tym, szkoda, ze piszac tego posta juz zapomnialem kto wygral XD

Silny Radek debiutuje w Anglii i pokonuje Herr Wolfganga, spoko walka wieczoru ale na poczatku za duzo pieprzenia sie. Radek fajnie wyglada opitolony. Wyzywa tego calego Doragonuwa czy jak mu tam, podobno jest zajebisty wiec czekam.

AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW! AEW!

43445607450fac1302c351.png