Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WrestleMania 34 (Zapowiedz, Dyskusja, Spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WWE ma też w tym roku trochę pecha, kilka walk na których planowało oprzeć kartę się im bowiem posypało albo czeka w zawieszeniu... Rollinsowi wypadł wpierw Ambrose, potem Jordan. Cena nie wie, czy będzie mógł zawalczyć z Takerem, czy czeka go spacer z Eliasem. Zielona na maxa Rousey potrzebuje tag team partnera, czeka więc na deklarację The Rocka. Dodać do tego dwie przewidywane walki o pas (Lesnar-Romek i Nakamura-Styles) i znalibyśmy już dziś całą ważniejszą połowę karty...

Inna sprawa oczywiście, czy jest to pech, czy bardziej efekt braków w tworzeniu opcji zapasowych i opieraniu karty na part-timerach...

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg

• Odpowiedzi 167
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Arkao

27

• -Raven-

18

• Kcramsib

13

• CzaQ

12

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1

Caribbean Cool napisał(a):
Powiedz to Ryjkowi , który musiał bronić shota o pas whc na no way out.

Co było to było. Ja wciąż podtrzymuję, że ogłoszenie powinno padać po ostatnim PPV przed WrestleManią, gdy sytuacja z mistrzostwami jest już klarowna.

I Miejsce - Typer NXT 2017

Spokojnie. WWE to mistrzowie robienia feudów, które powinny trwać kilka miesięcy, a trwają faktycznie kilka tygodni. To co oni odjebali po mistrzowskim promie Punka w 2011 roku tylko pokazuje ich totalne nieudacznictwo. Mieli storyline na dobre pół roku, Punk był najgorętszym towarem w WWE, a oni kilka tygodni po tym promie wsadzili Punka na drugi plan feudu Triple H'a z Kevinem Nashem. No bomba. Tak samo zresztą było potem ze story Punka z The Rockiem. Punk budował reign ponad rok, przyszedł Dwayne, zabrał pas, kilka tygodni później poprawił i tyle było z Punka w main eventach. Tak samo Nexus. Mieli opcję dobrego poprowadzenia grupy po zwolnieniu Ceny, a on ich poskładał, a na następnym PPV rozbił totalnie momentum Barretta.

Teraz na tygodniówkach jest zamulanie, jakieś open challenge z dupy, bezsensowne segmenty, mnóstwo czasu do wykorzystania na powolne przygotowania gruntów pod feud, a oni zaczną wszystko organizować miesiąc przed WM i napierdzielać segmentami i zanim wszystko się rozkręci, to dostaniemy walkę z historią przygotowaną na pół gwizdka.

Teraz to nawet Nakamura nie ma nic do roboty przed WM. Siedzi w zamrażarce i wyjdzie z niej przed WM. AJ Styles ma przeciwników i z zamrażarki wyjdzie przed obroną pasa. Zero planów na te 2 postacie przed WM. Nakamura powinien przed WM dostać mocnego rywala, żeby dodać trochę momentum swojej postaci, ale WWE wie lepiej. Nazwiska same sprzedadzą ten pojedynek. Po co się tam bawić w jakieś detale, które zrobią lepszą TV.

Edytowane przez PiTeRo

48798430952f294e69c1e4.jpg

• Reputacja:   16

Rogos napisał(a):
  Caribbean Cool napisał(a):
Powiedz to Ryjkowi , który musiał bronić shota o pas whc na no way out.

Co było to było. Ja wciąż podtrzymuję, że ogłoszenie powinno padać po ostatnim PPV przed WrestleManią, gdy sytuacja z mistrzostwami jest już klarowna.

Ale jak na ostatniej prostej zmieniliby mistrza na gorszego to ludzie nie kupiliby biletów. Teraz mamy zapowiedziany dream-match powodujący kisiel w majtach i dobrą sprzedaż biletów. A jak na FL wygra taki Ziggler to sorry, ale on nie ma takiego starpowera jak AJ.

Na tak wielki event jak Wrestlemania, gdzie jest ładnych kilka razy więcej widzów niż na "zwykłym PPV", bilety trzeba zacząć sprzedawać wcześnie. A żeby to zrobić trzeba czymś przyciągnąć ludzi. Dlatego np. taki udział Rondy na EC jest zapowiedziany już teraz, bo bilety kiepsko się sprzedają...

Edytowane przez Grigorij

• Reputacja:   583

Dream match? Dla fanów indysów może i tak, ale Shinsuka nie dał jeszcze w głównym rosterze żadnej walki powyżej przeciętnej i jakby w sumie się zastanowić to w NXT również, nie licząc przereklamowanego, ale i tak bardzo dobrego pojedynku z Zaynem. Zaraz ktoś powie, że w Japonii był kozakiem - spoczko, tylko w W jeszcze tego nie pokazał i coś mi się zdaję, że nie pokaże, bo walka ze Stylesem może być dobra, ale nie musi. Sin Cara ponoć w Meksyku też był kozakiem, a jak skończył wiemy.

Dodajmy do tego, że kitajec jest kaleką mikrofonowym na miarę Lesnara i będziemy mieli title reign (bo chyba oczywiste, że wygra na WM?) na poziomie Mahala, ale z ciut lepszymi walkami.

Jak dla mnie największym zarzutem prócz lenistwa skurwieli zwanych creative teamem jest przewidywalność. Już teraz znamy najważniejsze walki Wrestlemanii, ba od dawna znamy także ich wyniki - bo jeśli Romek nie rozkurwi Lesnara, Nakakurwa Stylesa, Asuka nie zdobędzie pasa, a Rousey przegra to się zdziwię. Podbudowy nie ma prawie żadnej... szykuje się najgorsza WM od lat i nic nie wskazuje na to żeby poziom podskoczył, bo coraz gorzej się to wszystko ogląda, ale niestety ludzie to łykają albo oglądają z przyzwyczajenia...

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

No właśnie o co chodzi z tym Nakamurą? Rzadko oglądam, wiem, że legenda, ale ja nic fajnego w jego wykonaniu nie widziałem. Ringowo wcale nie przeskakuje obecnego topu WWE (zaznaczam, że chodzi mi o to, co dzieje się obecnie, a nie to, co działo się zanim dołączył do federacji McMahonów), a gimmick jakiś taki z dupy; wali głupie miny, zatacza się i coś tam pitoli od czasu do czasu. Zaznaczam, że oglądam sporadycznie więc może się nie znam.

PS Jeszcze raz proszę nie rzucajcie kamieniami. To spostrzeżenie fana oglądającego WWE co trzecie RAW i co czwarte SD. Niedługo zacznę WWE oglądać na Extreme ;)

Edytowane przez Ghostwriter

14453752125651e0a536c69.jpg

W zasadzie oglądanie co trzeciego RAW i co czwartego SD daje pełną orientację w programach. Na przykład taki Nakamura stoczył ostatnią walkę na tygodniówce 30 stycznia. Walki to jedna sprawa, ale nie pamiętam nawet czy w ciągu ostatnich dwóch tygodni fizycznie w ogóle się pojawił. Nawet jeśli tak, to tylko po to, żeby powiedzieć Stylesowi, że na WrestleManii go pokona. I tak to się wiedzie na tym SmackDown.
I Miejsce - Typer NXT 2017

Może ja opowiem swoją historię jeśli chodzi o Nakamurę.

No więc pierwszy raz go zobaczyłem na gali ROH... to było bodajże jakieś War of the Worlds i walczył tam z Kevinem Steenem, obecnym Owensem. Moją pierwszą myślą było "co to za pedał?" ale z jakiegoś powodu, oglądając jego kolejne gościnne występy... zacząłem to łapać. To po prostu było coś innego, Nakamura nie był denerwujący a po prostu inny... a przez to charyzmatyczny. Ciężko o tym napisać coś więcej, dawał dobre walki a tak barwny gimmick sprawiał, że King of Strong Style był wyjątkowy. Zawsze uważałem, że Shinsuke to gość z którego charyzma się po prostu wylewa.

W NXT... szczególnie na początku mieliśmy do czynienia z tym samym Nakamurą, którego oglądałem w NJPW. Jego debiut w Dallas był najlepszym co mogłem sobie wymarzyć bo Shinsuke pokazał wszystko to dlaczego go zakontraktowali. Potem były walki z Ariesem, Balorem... problem zaczął się pojawiać przy walkach z Joe a stał się jeszcze większy w głównym rosterze. Bo WWE niestety jest takie... że trzeba gadać i coś co sprawiało, że postać Nakamury była po prostu barwna teraz sprawia, że jest idiotyczna. Shinsuke nie umie gadać, dziwnie się wykręca, magia jego postaci zniknęła.

W skrócie... ja wciąż lubię Nakamurę... ale to są chyba resztki mojej sympatii, która narodziła się jeszcze przed WWE bo w samym WWE to nie daje on wielu powodów do sympatii. Wydaje mi się, że sympatia większości ludzi, która wciąż go lubi też może wynikać z tego. Najlepiej by było jakby Shinsuke wrócił do siebie bo tam będzie gwiazdą bez względu na wszystko.

WrestleMania zaczyna się powoli układać, niestety według mnie jedynym scenariuszem na uratowanie tej gali jest Braun Strowman pokonujący Brocka Lesnara i wygrywający pas Universal. Gość od miesięcy robi tak genialną robotę na każdym kroku, że nie chce widzieć Romana w main evencie (a pisze to jako jeden z większych zwolenników Samoańczyka). Inną opcją dla Brauna jest walka drużynowa u boku Rondy, to nie będzie już tak dobre. No ale ok, chcą kogoś lubianego i popularnego do swojego nowego żeńskiego Hogana. Nie zaakceptuje Strowmana walczącego z jakims The Mizem albo innym Sethem Rollinsem.

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

• Reputacja:   393

Serio jeszcze ktoś wierzy że taki Strowman wyląduje w Main Evencie WrestleManii? Nie wierzę w to jakoś.

Już prędzej uwierzę że Heyman w Main Evencie wyrucha Brocka w oko i przejdzie na stronę Regins'a i pogłoski o odejściu Brocka się sprawdzą, a Romek stanie się nowym Paul Heyman Guy'em.

Nie wierzę że pozwolą Romkowi czysto pojechać Brocka, nie udało mu się to 3 lata temu to i teraz mu się to nie uda, bądźmy szczerzy jeśli Lesnar ma być zapamiętany jako niepokonany, to muszą sprzedać jakiś czarny scenariusz w którym Romek posuwa się do drastycznych działań... Taki Goldberg czy Undi. pojechali Brocka ze zaskoczenia :D tym razem też tak będzie ...

Ewentualnie nie dopuszczą do jego celebracji na RAW po WrestleManii :D Co mi się wydaje najbardziej realne.

Tak czy siak fedka. pójdzie najprostszą drogą jak zwykle.

W bonusie dali nam walkę Nakamury ze Stylesem, choć nie napalam się na Five Stara :D Mogą ich ograniczyć i gówno, a nie walkę dostaniemy.

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Patrząc na to jak przed miesiące budowali moc F5 i Speara aż nie chce mi się wierzyć w inny scenariusz niż kick out po F5, Spear, 1,2,3 i pas dla Romka. Rzygam na myśl o tym, ale zdziwię się jeśli będzie to wyglądać inaczej. A już tym bardziej gdyby chcieli jakoś chronić porażkę Lesnara, np. przez zdradę Heymana. Pewnie ucieszyłbym się z takiego scenariusza, ale na ten moment kompletnie go nie widzę.

maly619 napisał(a):
Patrząc na to jak przed miesiące budowali moc F5 i Speara aż nie chce mi się wierzyć w inny scenariusz niż kick out po F5, Spear, 1,2,3 i pas dla Romka. Rzygam na myśl o tym, ale zdziwię się jeśli będzie to wyglądać inaczej. A już tym bardziej gdyby chcieli jakoś chronić porażkę Lesnara, np. przez zdradę Heymana. Pewnie ucieszyłbym się z takiego scenariusza, ale na ten moment kompletnie go nie widzę.

Oj będą musieli wyciszać buczenie tak jak to miało miejsce 2 lata temu, ale cóż uparli się i planów pewnie nie zmienią, a szkoda bo taki ktoś jak Paul przydałby się Romkowi...

Ten by zyskał w oczach fanów, a zarazem mogłby z tego być zajebiste story, ale to taka fantazja to nie rok 2002/2003 kiedy WWE było nie przewidywalne...

Jeśli mam być szczery to F5 jest o wiele mocniej promowane niż na przykład Spear, bo wystarczyło jedno F5 żeby powalić Brauna Strowmana :D ...

Roman wygra czysto, zostanie wybuczany i oszczany przez fanów i tyle :D Co tu dużo mówić, ten scenariusz na dzisiejszy moment jest jak najbardziej realny.

Albo na prawdę została porzucony podział na Heel i Face...

Bo Strowman raz jest Heelem, raz Face'em i idzie się strasznie zmieszać...

To samo tyczy się The Clubu :D

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

• Reputacja:   583

Patrząc na to jak konsekwentny ostatnio jest booking to nie zdziwię się jak w main evencie WMki wbije Curt Hawkins i rozjebie Lesnara, a po walce Romualda wyzywając go na przyszłą Wrestlemanię. Roman przez rok zdobędzie wszystkie pasy, w tym ten kobiet oraz przerwie streak Aśki.

Podczas walki wieczoru Hawkins będzie miał już rekord porażek 0-350 i nagle z dupy pokona samoańczyka wygrywając wszystkie pasy i unifikując je. Z rekordem 1-350 nagle stanie się destroyerem i będzie feudować z innym kozakiem Mahalem, ale pewnego razu do ich walki dołączy Elsworth, który w 2018 zdobędzie walizkę.

Gardzę tymi bookerami. Przed chwilą oglądałem "Szkołę" - tak, jebaną "Szkołę" na TVNie i tam się więcej i bardziej logicznie dzieje niż u Vinniego.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

Ta federacja straciła blask już 2 lata temu, było kilka motywów które były logiczne, ale tym razem nic nie trzyma się kupy...

Po prostu w tym wszystkim nie ma żadnej logiki, wszystko jest przewidywalne, do 2015 roku jakaś logika była w tym wszystkim ale od tamtej pory, to w ogóle nic kupy się nie trzyma...

A najśmieszniejsze jest to że NXT na tym zyskuje...

Może to głupie i banalne co teraz napisze, ale jeśli tak dalej będzie to produkt Huntera przyciągnie o wiele więcej widzów na areny niż produkt Vincenta, który zbiera już marną publikę, w sumie się im nie dziwię kupują bilet a dostają to co zawsze...

Pewnie większość łyka Vincenta triki i ruchy, ale za jakiś czas nawet ci w Ameryce postanowią przenieść się na inny produkt i to NXT Takeover'y będą najlepiej sprzedającym się produktem...

Wiadomo WrestleManii to nie przebije, bo dla każdego fana Wrestlingu to wyjątkowa gala na której trzeba się znaleźć, ale i tak zawsze naciągają liczbę zgromadzonych na stadionie...

Co raz więcej ludzi się interesuje produktem NXT i miejmy nadzieje że Vince się za to nigdy nie zabierze i pozostawi to Hunterowi...

Może Triple H też nie jest bez winy, jeśli chodzi o Romka, bo podobno stoi za nim murem ale to on miał w planach przeprowadzić jego Heel Turn na Survivor Series 2015 tylko pomysł został zablokowany przez Vince'a, który chciał zrobić z Romka płaczka podobnego do Bryana...

Ale fani tego nie łyknęli po czasie, bo w końcu Roman to nie Zayn czy Bryan i wygląda na niszczyciela i trochę to śmiesznie wyglądało jak taki duży chłopiec został wyruchany przez takiego Sheamusa...

Gdyby przeprowadzili Turn Romana już na SS 2015 to teraz mógłby śmiało śmigać jako główny Face'a może nie z dużym popem ale zmniejszmy buczeniem i mógłby śmiało rozpierdolić Lesnara...

Mogę się założyć że Vince po czasie pewnie żałuje swoich decyzji, ale no chłop chce wypromować jeszcze jednego dużego Golden Boya, tak jak to zrobił z Cena to samo chce zrobić z Romanem, ale nie robi to tak jak powinien...

Bo Cena to chociaż był przez jakiś czas Heelem i miał dość wyrazisty Gmmick...

Ja nie rozumiem z Braunem to się udało, gościu był spisywany na straty każdy po nim jeździł, ale jak mu zmienili Booking to większość go pokochała za to jaki sieje rozpierdol...

Czy nie można było zrobić z Romka takiego Badass'a? Który gnębi większość rosteru a po czasie dostaje tak potężny pop że mógłby śmiało startować na Lesnara?

Na Logikę Roman dla mnie nie jest wiargodnym przeciwnikiem dla Lesnara...

Już raz z nim stoczył walkę i poza Spear'ami itd. nic nie potrafił zrobić, Lesnar go gnoił przez kilkanaście minut w ringu...

A Teraz fani mają niby uwierzyć że Roman nabrał nad przyrodzonej mocy i pomści złego Brocka? Nikt tego nie kupi i będzie powtórka zeszłego roku...

I nie mam wytłumaczenia że Roman pokonał Takera to tak musi być..

On go pokonał bo już ledwo co w ringu konał, a tego żaden fan Marka nigdy nie zaakceptuje i to że Romek sprawił że jest tym drugim po Lesnarze, to w ogóle nic nie znaczy...

Dla mnie ten cały Booking Romana i ta cała szopka to się kupy nie trzyma, ale szkoda strzępić ryja na to wszystko...

Bo już i tak fani to skomentowali i robili wszystko żeby pozmieniać ich plany a i tak nic nie wyszło...

Edytowane przez Grins

W sumie największa nadzieja wwe to to, mało kto będzie buczał na Romana, bo wszyscy będą zmęczeni sześciogodzinnym show i zwyczajnie będą mieli to w nosie ;)

#FireSpears

Mistrz Świata w Typerze Mistrzostw Świata a.d. 2018

#FireSpears

Zapomniane Ikony Wrestlingu, odcinek #6 - styczeń 2020.

#FireSpears

10322574215b75ed600e0af.jpg