Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

WWE PPV SummerSlam 2017 (zapowiedź, dyskusja, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   41
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

isałem to już przy galach RAW, ale i tak napiszę ponownie Fajnie że wpadli na taki pomysł, bo nie dość że zyskają na tym pasy, to i obaj panowie są czymś zajęci i nie trzeba im nic na siłę szukać.

W ogóle dywizja TT na RAW wygląda całkiem fajnie. Szkoda trochę kolejnej kontuzji Revival, bo w ogóle byłoby cudo, ale i tak mamy mistrzów, Cesaro i Sheamusa, braci Hardy, The Club. Nie jest źle, a już na pewno lepiej niż na SD! gdzie z poważnych drużyn mamy tylko Usosów i New Day.

Może się trochę czepiam, lecz skoro zaliczyłeś Club do poważnych graczy(kiedy oni coś wartościowego wygrali?) to nie bardzo rozumiem pominięcie ulubieńców ze smacka.

co walk z pre showu , to już pisałem , iż pewnie wwe chciało uraczyć na momentami , o których i tak za chwil kilka zapomnimy. Takim samym przykładem może być worek Ruska z Randalem. Czyż właśnie nie mieliśmy przyjemności obejrzeć najkrótszy pojedynek w historii SS? :P

• Odpowiedzi 49
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• maly619

4

• VillainLee

4

• CzaQ

3

• Pavlos

3

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows

skoro zaliczyłeś Club do poważnych graczy(kiedy oni coś wartościowego wygrali?)

Zależy co rozumiemy przez wartościowe. Ja patrze jednak na to że ciągle mieszają ich między Revival i braci Hardy czyli poniekąd nie chcą by zginęli, a szli z prądem tych drużyn (że tak to ujmę).

to nie bardzo rozumiem pominięcie ulubieńców ze smacka.

Mowa o Breezango? Cóż, na ten moment nie można ich wymieniać jako poważnych graczy. Robią świetną robotę, mają swoją historię i dopóki jej nie skończą nie pojawią się w okolicach pasów TT.

Jak dla mnie przyzwoite SummerSlam. Były pojedynki godne zapamietana, dobre,złe i takie które nadaja sie do zapamietania.

Main event, to było to co czekałem. Ogladalo sie to dobrze, bez ziewania. Brock dalej trzyma pas, bez niespodzianek czyli.

Tag Teamy rowniez dawały dobre pojedynki Usos z New Day, czy Sheamus z Łysym vs 2/3 The Shield.

Za dobra mozna uznac walkę Owensa z AJ stylesem z udziałem mlodego McMahona.

Do zapomnienia Maha z Nakamurą.....Randy z Rusevem....Bułgar sie musi wnerwić za to jak z nim pogrywałem i robią z niego typowego szmaciarza.

Ogólem 6.5 moze 6 /10

Nie znaleźli Goldustowi miejsca na 6-godzinnej gali :(

Edytowane przez urbino

• Reputacja:   1

Z początku nie miałem w planach oglądać Summershit Live, ale film się pobierał, to skorzystałem z okazji i obejrzałem sobie Summerslam Live (czego szybko pożałowałem, ale o tym za chwilkę)

A więc, po kolei:

Miałem to zrobić już w poniedziałek, ale mi się nie chciało, więc daję dzisiaj :D

The Miz & Miztourage vs Jason Jordan & The Hardy Boyz

Empty arena match powrócił! I szkoda że był taki...taki nijaki. I jeszcze odliczenie nygusa Kurta Angle'a. To na pewno dobry znak co do przyszłości Jordana :D

Cruiserweight Championship: Neville © vs Akira Tozawa

Walka przeciętna,no ale na jaki ..uj się starać skoro to tylko pre-show? Po co zmiana mistrza? Nie mam pojęcia, jedyne co przychodzi do głowy to ten Summerslam moment Neville'a

SmackDown! Tag Team Championship: The Usos vs Big E & Xavier Woods

No i to było kapitalna walka! To było zbyt dobre na pre-show. Taka walka musiała się znaleźć w głównej karcie, a nie jakimś pre-show. Zmiana mistrzów zaskakująca, czyli TND pewnie odbębnią rewanż, a potem nowy Tag team. Może American Alpha 2.0 w wersji Gable & Benjamin?

John Cena vs Baron Corbin

Jasiek otwiera Summerslam, nie może być! No ale ta walka nie ma rangi nie wiadomo-kurwa-jak-wielkiej, dlatego dali to na początek. Co odnotowałem z walki? Jedynie to że Bellaski przy ringu chyba nie było (miała być a jej nie było, tak bynajmniej pisali) i że Corbin nie odkopał po jedynym AA w tej walce. A jeszcze na poprzednich Smackdown inni odkopywali po finisherze jaśka, a teraz Baron jakoś nie może. Cóż Corbinku, trzeba było starać się w ringu i na mikrofonie, i nie odpierdalać cyrków na twitterach.

SmackDown! Women's Championship: Natalya vs Naomi ©

No i w końcu Nattie wygrywa! Należy jej się to, bo ostatni run z pasem miała w pizdu lat temu. Oby teraz jej run był znacznie lepszy. A że Carmella nie zrealizowała walizki to dobrze, niech Hartówna się nacieszy z tytułu. No a walka średnia.

Big Show vs Big Cass

I tutaj pożałowałem że oglądałem to live? Co to było? I po chuj to było? Enzo smarujący się oliwką dla dzieci aby wyjść z klatki, nie wspominając o striptizie dla ubogich, i jeszcze nokaut po jednym Big Boocie.

Randy Orton vs Rusev

No tak, Orton przejebał na dwóch ostatnich PPV to teraz musiał sobie odpokutować. Ale kurwa, czemu na Rusevie? Co on zrobił że tak go karcą?

A walka w stylu http://www.youtube.com/watch?v=xGdDX730wwg

RAW Women's Championship: Sasha Banks vs Alexa Bliss ©

Mocno podkreślona niechęć zawodniczek wobec siebie nawzajem. Miałem wrażenie że kilka ciosów i akcji było specjalnie wykonanych bardziej stiffowo. Wygrana Sashki cieszy. Bayley jako heel? A ja to oczami wyobraźni jakoś widzę. Mogło by być ciekawie, ale to już nie nasza sprawa.

Bray Wyatt vs "The Demon" Finn Bálor

Pomijam wejściówkę Finna jako Demona, bo robi ona wrażenie. Bray używał tych swoich sztuczek, ale jak psychologiczne sztuczki mają zadziałać na demona? No jak?! Nie ma chu.. we wsi żeby zadziałały. Walka średnia,zwycięzca do przewidzenia.

RAW Tag Team Championship: Sheamus & Cesaro © vs Seth Rollins & Dean Ambrose

Nooooo panowie i panie, to było to na co czekaliśmy! Porządna, chyba 20 minutowa walka, pełna emocji, ciekawych akcji. Cesaro akcją z piłką wygrał statuetkę za moment gali. Rozjebał system tym. Pewnie Vince wkurwił się nieźle gdy to zobaczył, i Cesaro zaliczył ochrzan. Vinnie -> Sędzia -> Cesaro, tak to pewnie wyglądało. No rewelacyjna walka, i widok nowych mistrzów bardzo cieszy. Jak WWE chce to potrafi stworzyć świetną walkę

US Championship: Kevin Owens vs AJ Styles ©

Biedny Shane. Obity jak świnia na świniobiciu. Czego ten Shane nie dostał? Jedynie Styles Clash oczywiście "z przypadku" nie dostał :grin:

Spięcia z sędzią na linii z obydwoma zawodnikami dodawało emocji w starciu. Kevin nieźle wyruchany, Styles ma tytuł, no i droga do Owens vs McMahon Junior otwarta. A zaczęła się ta droga od świetnej walki Kevina ze Stylesem. Tylko te nokauty w hurtowych liczbach kują w oczy :neutral:

WWE Championship: Shinsuke Nakamura vs Jinder Mahal ©

Powód numer 10001 dlaczego Jinder nie nadaje się na mistrza. Przecież on swój finisher ledwie wykonał,a wykonał go tylko raz w walce!

Powód numer 10002 - wygrać z pomocą innych brudasów. Mahal nie jest już nawet cipo-heelem, bo to co oni z nim odpierdalają to gorzej niż żenada.

Universal Championship: Braun Strowman vs Samoa Joe vs Roman Reigns vs Brock Lesnar ©

I napierdzielanka była na całego. Widok Lesnara na noszach - Epicki kurwa epicki! To było oczywiste że potem i tak wróci, ale to nic nie psuje. Braun wyszedł z tej walki niesamowicie napompowany pushem. On musi na następnym PPV albo na Survivor Series zostać mistrzem Universal, bo lepszego momentum Braun już nie dostanie.

Walka ostra,taka jaka powinna być, w końcu było tam czterech wielkich chłopa, gotowych zabić byleby zdobyć mistrzostwo. No i Lesnar zostaje przy pasie,ale kogo odlicza? Samego Reingsa!

Ale, bo oczywiście jakieś musiało być, teraz są dwie opcje:

1. Lesnar vs Romek na Wrestlemanii nie dojdzie do skutku skoro Bork czysto odliczył Reignsa.

2. Pomimo tego odliczenia to romuś jakoś zdobędzie pretendenta do pasa/wymusi tego pretendenta, to historia i tak się skupi na tym odliczeniu, wobec którego to romuś odliczy czysto Lesnara ku OGROMNEJ negatywnej reakcji fanów. No ale bądźmy dobrej myśli, i liczmy że scenariusz numer 1 się spełni.

Podsumowując: Summerslam nie udane, poza kilkoma walkami które ratują poziom tej walki.