Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Od jakiegoś czasu ogrywam Shovel Knight i jest to zdecydowanie jedno z przyjemniejszych zaskoczeń tego roku. Platformówka, która zafundowała powrót do przeszłości. Od prostej oprawy graficznej, przez old-schoolową muzykę, aż po to, co najważniejsze - liczne nawiązania do hitów z przeszłości. Głównym skojarzeniem jest seria Mega Man, ale doszukamy sie innych, jak nawet Bomber Man, czy Castlevania. Wszystko to, z małą szczyptą Dark Soulsa. Nie tyle, że chodzimy rycerzem, ale poziom trudności. Gra jest sprawiedliwa, ale potrafi zaleźć za skórę. Szczególnie walki z bossami. Dodaj do tego pełno znajdziek, zróżnicowane mapy i humor, a ja zapytam, czego chcieć więcej... Sprawdźcie, bo warto.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ja natomiast w końcu ukończyłem Assassin's Creed - Brotherhood. Napiszę tylko, że zrobiłem sobie przerwę od tej gry, bo mi się znudziła, ale gdy powróciłem do niej na finalne dwie sekwencje, to mam ochotę zagrać w Revelations, AC III, no i przede wszystkim Black Flag. Druga część przygód Ezio zakończona, czas na ostatnią - Revelations.

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Ja natomiast w końcu ukończyłem Assassin's Creed - Brotherhood. Napiszę tylko, że zrobiłem sobie przerwę od tej gry, bo mi się znudziła, ale gdy powróciłem do niej na finalne dwie sekwencje, to mam ochotę zagrać w Revelations, AC III, no i przede wszystkim Black Flag. Druga część przygód Ezio zakończona, czas na ostatnią - Revelations.

Nie chciałbym cię rozczarować, ale według mnie ukończyłeś już tą właściwą serię ac. Z każdą kolejną cześcicą assasin gasł i robił się coraz bardziej przewidywalny. Niektóre misję wręcz skopiowane ze wcześniejszych przygód Ezio. Revo jeszcze ujdzie, ale morskie przygody Brytyjczyka to się już trochę kupy nie trzymają. Natomiast w black flag chyba do tej pory nie pozbyli się bugów takich jak: widzenie przez mury,ściany(bez wzroku orła ofkors)

Takie pytanko , grasz w jakiegoś online?

163870508457e2d890447a3.jpg

Nie chciałbym cię rozczarować, ale według mnie ukończyłeś już tą właściwą serię ac. Z każdą kolejną cześcicą assasin gasł i robił się coraz bardziej przewidywalny. Niektóre misję wręcz skopiowane ze wcześniejszych przygód Ezio. Revo jeszcze ujdzie, ale morskie przygody Brytyjczyka to się już trochę kupy nie trzymają. Natomiast w black flag chyba do tej pory nie pozbyli się bugów takich jak: widzenie przez mury,ściany(bez wzroku orła ofkors)

Takie pytanko , grasz w jakiegoś online?

Właśnie na te morskie przygody się napaliłem najbardziej i nawet jak gra nie będzie trzymała odpowiedniego poziomu, to i tak pewnie przejdę ją do końca, bo po prostu lubię serię AC. :D Co do bugów to nie wiem. Kumpel gra na PC i wszystko mu dobrze śmiga, a ma pirata. Co do online to nie, nie gram w nic online. Jak na razie. :P

Właśnie ukończyłem ostatni epizod Wolf Among Us i jestem pod dużym wrażeniem. Świetnie zamknęli tę opowieść, dając wiele odpowiedzi na nurtujące pytania, i stawiając nas przed wieloma trudnymi wyborami - chyba najtrudniejszymi w serii. Jest też odrobina fajnej akcji, i walka rodem z survival horrorów. Może niekiedy narzekałem na niektóre epizody, ale ten podciągnął poziom całości, i po nim chciałoby się więcej. Szczególnie że końcówka jest niejednoznaczna. Musi być sezon 2! Można ostrzyć kły.

Wiem, że to tylko onet, ale widzieliście?

http://gry.onet.pl/wiadomosci/gry-2k-w-humble-bundle-zal-nie-skorzystac/81vq8

O ile Mafię 2 można dostać na allegro w podobnych cenach (a nawet tańszych), tak na BioShocku można zaoszczędzić.

Wiem, że to tylko onet, ale widzieliście?

http://gry.onet.pl/wiadomosci/gry-2k-w-humble-bundle-zal-nie-skorzystac/81vq8

O ile Mafię 2 można dostać na allegro w podobnych cenach (a nawet tańszych), tak na BioShocku można zaoszczędzić.

Szkoda, że wszystko mam z różnych promocji które były jakiś czas temu :P W innym wypadku brałbym, bo to chyba najlepszy bundle ever.

Może najlepszy ever pod względem tego, jak znane są te tytuły. Jeśli chodzi o jakość wszystkiego, HIB11 to dla mnie nadal król.

...niech nikt nie myśli, że mi się nowa paka nie podoba, fakt jest taki, że wziąłem BTA ;)

A niedługo coś skrobnę o legendarnej grze powstającej 12 lat. Muszę jeszcze dokończyć kampanię z DLC. Swoją drogą, nieporównywalnie lepszą od podstawki.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   2

Dobiegł końca The Wolf Among Us, Fable. Mam wielką nadzieję, że będzie kolejny sezon i wydarzenia mające miejsce tutaj to dopiero początek kłopotów mieszkańców Fabletown. Ostatni odcinek rozwikłał zagadkę morderstw aczkolwiek końcówka pozostawia otwarte bramy do kontynuacji. Oprócz postaci z bajek i legend pojawiła się również postać z creepypasty. Jak widać twórcy chcieli, aby w ostatniej walce powiało grozą. Jak dla mnie istota z historyjek wymyślonych w celu straszaka nie powinna pasować do grona bohaterów baśniowych nawet jeśli ich wizerunek jest utrzymany w klimatach opowieści dla dojrzałych odbiorców, ale tutaj wkomponowali ją idealnie.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Trudno żeby nie miała się pojawić kontynuacja Wolfa, skoro coś, na podstawie czego to powstało, się tu nie kończy ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Opłaca się zagrać w The Wolf Among Us ? Po The Walking Dead mam chrapkę na coś podobnego.

Ma ładną oprawę, podstawowe - lecz wciąż skuteczne - pomysły, i trochę poziomów do pogłówkowania. Nie wiem, czy potrzeba nam więcej w takiej łamigłówce jak MouseCraft. Lemmingi wciaż potrafią bawić, bo to do nich można najłatwiej porównać tę grę. W ramach ciekawostki dodam, że to polska produkcja - studio Crunching Koalas - zbierająca przyzwoite recenzje na całym świecie. Można się pobawić. Możliwość przyspieszania myszy jest bardzo pomocna, bo jakby tak miały człapać do oczywistego finału, to szybko by mnie zaczęły irytować.

Wayward Manor miało się wyróżniać wyjątkowym - Burtonowskim - klimatem, podczas gdy w rzeczywistości, jest tylko koślawą grą niezależną. Wcielamy się w ducha, którego sen został przerwany. Naszym zadaniem jest straszenie kolejnych przybyszów. Wszystko w dość ubogiej, często zabugowanej rozgrywce. Klikamy w kolejne interaktywne przedmioty, niepokojąc delikwentów - tyle. Są "straszaki", które wykonać musimy, są też ukryte, ale nie ma o czym dłużej pisać. Ma to niezłą narrację i niewiele poza tym. Gra spełniła jedno zadanie na medal - zapragnąłem powrócić do Ghost Mastera.

No, Shovel Knight w końcu skończony. Spędziłem w grze ponad 6 godzin - większość pewnie przez moje niskie umiejętności i powtarzanie poziomów milion razy, podejrzewam, że da się przejść całość w ~3 godziny. Gra jest świetna, trudna, ale bardzo uczciwa - zmusza do uczenia się mechanik, bycia ostrożnym, ale też szybkim. W pewnym momencie wyrabia się instynkt, który robi za nas bardzo dużo. 99% moich śmierci wynikało nie z tego, że zabili mnie przeciwnicy, a z tego, że wpadłem do jakiejś dziury czy na kolce. Bawiłem się świetnie, i może kiedyś odpalę New Game+, na razie czas ograć Valiant Hearts i The Wolf Among Us, bo czekałem aż wyjdzie całość.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 026 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Smutny/a
        • Dzięki
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 590 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 888 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• PpW
      Masz jakiś wyjazd lub plany na Majówkę i nie możesz być w Warszawie, na gali Ostatnia Prosta? Wbijaj na livestreama z show na nasze VOD! 📺🔥 Stream znajdziecie oczywiście pod adresem: ppw-ewenementpl.vhx.tv 👊 Na komentarzu @istociarz i @jokeroneandonly 🤩 Nie przegap tego wyjątkowego show i kup VOD z dostępem do livestreama z Ostatniej Prostej i biblioteką gal PpW w cenie czteropaka 🔥🔥🔥 Przeczytaj na fanpage.
    • KyRenLo
      Pierwsze Smackdown po Wrestlemanii. John Cena/Randy Orton na start: Ponowny numer z ponowną zapowiedzią. Za pierwszym razem wyszło dobrze i za drugim wyszło dobrze, czy za 10 też będzie to spoko? Nie wiem. Sporo czasu dostali i uważam, że wykorzystano godnie te minuty. Na koniec Cena dostaje RKO po nieudanym uderzeniu pasem. Fraxiom vs. Tych dwóch od Santosa: Przyjemna walka co wielkim zaskoczeniem nie jest. Kto widział parę razy Fraxiom w akcji ten doskonale wiedział, na co ich stać. Tiffy vs. Jade: Krótka gadka Tiffy znośna, natomiast krótka gadka Jade słabiutka. Sama walka mi się nie podobała. Pojawiła się Naomi, która przerwała pojedynek i załatwiła Jade. Później Tiffy została zaatakowana przez Jax. Nia nawet pozowała z tytułem. Matko ależ to było katastrofalnie złe. Znowu idziemy w Tiffy vs. Jax? Serio? Dajcie spokój. Czas na draft/Czas na szybkie wzmocnienia z NXT, bo niebieska tygodniówka w kwestii kobiet zamula potwornie. Chelsea vs. Zelina: Mierna walka z miernym wynikiem, ale co poradzić? Zelina nową mistrzynią. Szkoda gadać. Pojawił się Black, a Miz dostał Black Mass. Drew vs. LA Knight: Przeciętna walka. Solo zapodaje Samoan Spike i wrzuca do ringu byłego mistrza, ale Drew nie jest w stanie tego wykorzystać, bo Priest wyciąga go z ringu. Ostatecznie Drew kończy na rozwalonym stole. Później LA Knight i Priest załatwieni przez Fatu, i to oglądało się akurat spoko. Walka o pasy tag team: No wyszło wybitnie. Naprawdę pięknie. Walka, która powinna mieć miejsce na WM. Z drugiej strony nie dostaliby tyle czasu, ile na tygodniówce. The Street Profits nie tracą tytułów. Świetny Main Event. Podsumowanie: Czerwona tygodniówka znacznie lepsza.
    • Attitude
      Nazwa gali: AJPW Champion Carnival 2025 - Dzień 8 Data: 27.04.2025 Federacja: All Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Osaka, Japan Arena: Osaka Edion Arena #2 Publiczność: 950 Format: Live Platforma: AJPW.tv Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
    • Attitude
      Nazwa gali: Stardom All-Star Grand Queendom 2025 Data: 27.04.2025 Federacja: World Wonder Ring Stardom Typ: TV-Show Lokalizacja: Yokohama, Kanagawa, Japan Arena: Yokohama Arena Format: Live Platforma: Samurai! TV Komentarz: Haruo Murata, Makoto Oe, Ami Sourei, Razor Ramon HG & Razor Ramon RG Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Kobiecy Pro Wrestling - dyskusje
    • Attitude
      Nazwa gali: DDT Sapporo Night Crush! Data: 26.04.2025 Federacja: DDT Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Sapporo, Hokkaido, Japan Arena: Sapporo Sun Plaza Format: Taped Data emisji: 29.04.2025 Platforma: Wrestle Universe Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Independent Zone
  • Dodaj nową pozycję...