Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Grasz wszystkie 82 mecze?

Bo u mnie to wygląda tak, że zaczynałem już 42 różne kariery i po pierwszych 3 meczach przewijałem sezon do końca i bawiłem się w draft. Po prostu po pewnym czasie staje się to nudne, tym bardziej, że ja gram 7 minut na kwartę, więc po jednym meczu praktycznie czuje spełnienie NBA 2K w danym dniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345755

Grasz wszystkie 82 mecze?

Tak, długość kwarty 6 min. :D Mi się tam nie nudzi, jeszcze sporo do wygrania. Przede wszystkim pierwsze mistrzostwo, no i różne rekordy. :P

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345759

• Urządzenie:  Windows

Wczoraj zacząłem grać w South Park: The Stick of Truth i gra jest prze-ko-zac-ka! Wciągnęła mnie totalnie, ale też nie jestem tym specjalnie zaskoczony, bo South Park to mój ulubiony serial animowany, a humor w nim prezentowany to rzecz którą lubię. Fanom tego serialu tak naprawdę nie muszę tej gry polecać, bo ci powinni już dawno wiedzieć, że będą w to grać. A jeśli jeszcze nie wiedzą, to zapewniam - musicie. A co z innymi ludźmi? Wszystko tak naprawdę zależy od tego, czy lubicie taki - niewątpliwie ostry i chamski humor. Jeśli tak, to bez problemów odnajdziecie się w grze.

Sama gra, to tak jakby przeniesienie odcinka South Park do gry. Cut scenki ogląda się tak, jakby miało się włączony serial w TV, a nie grało w grę. Jest to ogromny plus tej produkcji, bo ile razy w życiu człowiek wręcz marzył, by coś z TV przenieśli (i to w takiej samej formie) do świata gier? Tutaj udało się to świetnie.

Gra ogólnie jest łatwa (i mówię tu tak o samej mechanice, jak i poziomie trudności), ale chyba o to właśnie chodzi, bo radość mamy czerpać przede wszystkim z humoru i historii opowiedzianej w grze. Dla fanów tej produkcji gratką będą praktycznie znajdywane na każdym kroku nawiązania do serialu. Wystarczy wspomnieć, że nawet przedmioty-śmieci, czyli służące tylko na sprzedaż są nawiązaniami do serialu (np. w pokoju matki Cartmana znajdujemy cały zestaw dildosów :twisted: a u samego Cartmana jego płytę z muzyką religijną :D).

Osobiście, gorąco polecam tą grę.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345816

• Reputacja:   1

Przez lata byłem wierny tej serii, lecz od ostatnich lat wygrywa PES. Nowa generacja FIFA miała zdeklasować produkcję Konami, ale jest gorzej. 11 i 13 były jedyne, w które dałem radę grać. 14 to kolejne zmiany, innowacje i poprawki błędów z przed roku, powodujące nowe błędy. W tym roku gameplay został jeszcze bardziej zmieniony. Niestety póki, co na gorsze. Gra miała być realistyczna. W tym celu została spowolniona. Niestety nie wyszło to na dobre. Zawodnicy ruszają się jak muchy w smole, mają dziwne ruchy, wciąż małe bugi. Oprócz tego gracze dostrzegają inne błędy jak zanikanie tekstur, piłka przenikająca przez słupki, czy zawodnicy zapadający się w tekstury murawy. Chociaż tego jeszcze nie uświadczyłem. ponad to od lat FIFA ma zaimplementowany skrypt. Tak bardzo chcesz zakończyć dobry mecz wygraną z czystym kontem, ale w końcówce spotkania skrypt się załącza. Przeciwnik przejmuje kontrolę i zdobywa tego jednego gola. Choć bym się zesrał za przeproszeniem to komputera nie powstrzymam. Ba! własnej połowy nie wyjdę. Dobry pomysł z rozwinięciem areny treningowej. Teraz mamy o wiele więcej rodzai ćwiczeń i to duży plus. Co jeszcze dostaliśmy? Ligę Kolumbijską... Przecież Kolumbia gra teraz niezłą piłkę to trzeba im się podlizać. :roll: Pytanie, jednak... Po co mi te bajery skoro gameplay jest do bani? :/ Zagrałem sobie turniej. W KAŻDYM meczu, gdy bramkarz przeciwnika wybija piłkę cała jego drużyna skupia się w bocznej strefie boiska, a ja przejmuje futbolówkę i mam całą połowę boiska wolną do bramki. To samo z moją drużyną. Powiedziałem pas.

"+"

- jak zawsze licencje

- muzyka w pewnym stopniu pasuje do klimatu

- urozmaicony trening

"-"

- liczne błędy graficzne i fizyczne

- słaby gameplay

- bug ze zbieganiem zawodników do linii bocznej - całkowicie rujnuje grę

W tym roku FIFA zawodzi. Grając w 13 bawiłem się dobrze. Do błędów się przyzwyczaiłem i czekałem na poprawę w tym roku. Niestety jest gorzej i to o wiele.

Ocena: 2+/5

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345851

Tak bardzo chcesz zakończyć dobry mecz wygraną z czystym kontem, ale w końcówce spotkania skrypt się załącza. Przeciwnik przejmuje kontrolę i zdobywa tego jednego gola. Choć bym się zesrał za przeproszeniem to komputera nie powstrzymam. Ba! własnej połowy nie wyjdę.

Pograłbyś kilka meczów, ogarnąłbyś grę w defie i na spokojnie będziesz miał czyste konto, nawet na legendarnym.

Dziwią mnie błędy, o których napisałeś Pavlos. U mnie takiego czegoś nie było w grze offline, bo teraz to tylko online w FUT gram, a czasem sezon współpracy ze znajomymi. Jak dla mnie FIFA > PES. Grałem w obie gry i po 2-3 meczach PES został odinstalowany. Jednak tutaj decydują gusta i guściki, a o tych się nie dyskutuje. :P

Oprócz tego gracze dostrzegają inne błędy jak zanikanie tekstur, piłka przenikająca przez słupki, czy zawodnicy zapadający się w tekstury murawy.

Tego też jeszcze nie miałem, a poświęciłem tej grze dużo godzin. Może to wina pirackich wersji?

Edytowane przez NalepRKO
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345854

- słaby gameplay

Napisz mi jak oceniłeś gameplay'e w poprzednich wersjach...To może być ciekawe. :D

Tego też jeszcze nie miałem, a poświęciłem tej grze dużo godzin. Może to wina pirackich wersji?

Ja mam, ale tylko online. Swoją drogą nie widzę w tym dużego problemu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345855

Napisz mi jak oceniłeś gameplay'e w poprzednich wersjach...To może być ciekawe. :D

Też mnie to ciekawi. Dla mnie gameplay tej FIFY jest najlepszy od lat. Gra przez neta to cud, miód, malina. Jedyne co irytuje to te wrzutki, po których prawie zawsze padają bramki. Tutaj jednak też da się nauczyć ich bronić, jak się dobrze ustawisz obrońcą, to uda ci się zażegnać niebezpieczeństwo.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345857

Też mnie to ciekawi. Dla mnie gameplay tej FIFY jest najlepszy od lat. Gra przez neta to cud, miód, malina. Jedyne co irytuje to te wrzutki, po których prawie zawsze padają bramki. Tutaj jednak też da się nauczyć ich bronić, jak się dobrze ustawisz obrońcą, to uda ci się zażegnać niebezpieczeństwo.

Swoją drogą czy obecna FIFA nie jest udoskonalana online jak gramy mecze? Bo widzę ogromną różnice na plus co do animacji meczowej choćby pamiętając jak ta gra wyglądała w listopadzie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345858

Swoją drogą czy obecna FIFA nie jest udoskonalana online jak gramy mecze? Bo widzę ogromną różnice na plus co do animacji meczowej choćby pamiętając jak ta gra wyglądała w listopadzie.

Było kilka aktualizacji na Originie, też to zauważyłem. Gra się dużo lepiej. Można zagrać jakieś spary jutro lub pojutrze wieczorem. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345859

Było kilka aktualizacji na Originie, też to zauważyłem. Gra się dużo lepiej. Można zagrać jakieś spary jutro lub pojutrze wieczorem. :D

Roger That...PW :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345862

• Reputacja:   1

Pograłbyś kilka meczów, ogarnąłbyś grę w defie i na spokojnie będziesz miał czyste konto, nawet na legendarnym.

Akurat ten skrypt trafia się w każdej części. Być może i da się jakoś wybronić, ale nie zmienia to dla mnie faktu, że jest to rzecz denerwująca, bo drużyna, która przegrywa chociażby to 3:0 na 10 minut przed końcem nie miałaby nawet chęci i siły tak zażarcie atakować, nie mówiąc już o wyższych wynikach. Rozumiem jeszcze, gdyby ta jedna bramka coś im dawała.

Dziwią mnie błędy, o których napisałeś Pavlos. U mnie takiego czegoś nie było w grze offline, bo teraz to tylko online w FUT gram, a czasem sezon współpracy ze znajomymi. Jak dla mnie FIFA > PES. Grałem w obie gry i po 2-3 meczach PES został odinstalowany. Jednak tutaj decydują gusta i guściki, a o tych się nie dyskutuje. :P

Akurat tutaj trafne. Dla mnie lepiej wygląda to w PES'ie. Ruchy i zachowania zawodników itp. Dla kogoś może wyglądać lepiej w grze od EA.

Też tego nie uświadczyłem. W zasadzie to był przykład, co jeszcze może kogoś spotkać, decydującego się na zakup.

W takim razie być może zostało poprawione. Co do pirackich wersji to czasem ściągam, bo wole nie kupować w ciemno. Być może to i wina pirata choć rzadko kiedy miałem problemy od strony technicznej na nie - oryginałach i później oryginałach, jednak przyznaję, że zdarzało się, że pirat działał gorzej niż oryginał (BF 3). Pomijając już kwestię bug'ów itp. gra sama w sobie mi nie podchodzi. Po prostu nie podoba mi się to jak wygląda mecz. Kwestia gustu.

Śmiej się, śmiej. :D Dla mnie był lepszy niż obecny. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345865

Ja zamierzam sobie pograć w Postala 2 :twisted: .
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345884

No i piona bo ja sobie załatwiam postal x ;d
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-345899

Kto by pomyślał, że przy całym zamieszaniu w procesie tworzenia, South Park: The Stick of Truth, okaże się grą tak udaną. To, że będzie miała specyficzny dla serii humor, można było zakładać z góry. Jednak ciężko było sobie wyobrazić, jakby ta gra miała wyglądać. Wiadomo było, że RPG, ale niewiele poza tym. Efekt końcowy to produkt, który zadowoli wszystkich fanów serialu, ale też i ludzi lubiących ten gatunek gier. Nie te hardcore'owe RPGi z przesadną ilością statystyk, ale te prostsze, bardziej casualowe, gdzie fundamentem jest fabuła. Najbardziej podoba mi się tu „lekkość”. I w systemie poruszania się i w walce, prostota jest wyraźna, dzięki czemu gra się lekko i przyjemnie – a do tego szybko, co może zabrzmieć dziwnie, ale nienawidze, kiedy (najczęściej w przygodówkach) moja postać nie umie biegać i chodzi bardzo powoli. Sam się sobie dziwie, że jest to gra, w której lootuje wszystko, jak i sprawdzam każdy zakątek miasteczka. Nawet mam zamiar przejść to 2x, dołączając później do obozu Kyle’a. Słyszałem, że zmienia to niewiele, tak samo jak zmiana klasy postaci (gram jako Żyd :wink: ), ale to drobne minusy. Jeśli dalej będzie mnie tak bawić, to będzie mój pierwszy kandydat do gry roku :shock: - który zostanie później wyprzedzony przez Dark Souls 2, ale hej, drugie miejsce też jest ok :wink:

Teraz pytanie z innej beczki - jakieś ciekawe gierki na Androida. Poleca ktoś coś?

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-346000

Teraz pytanie z innej beczki - jakieś ciekawe gierki na Androida. Poleca ktoś coś?

Z takich "prostych" - Peggle i Funky Smugglers.

...z drugiej strony, po co się bawić w takie gierki, kiedy można pobrać VCMI. Pozwala to uruchomić na fonie Heroes 3. Trzeba tylko dorzucić na kartę pamięci pliki z wersji PC. Co prawda VCMI to fanowskie odtworzenie całej gry i nie jest jeszcze kompletne, ale już teraz posiada prawie wszystko, co miał do zaoferowania oryginał + parę nowych opcji. I nawet nie żre baterii jak szalone :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/87/#findComment-346021

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...