Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Czy ktoś z tu zebranych, skończył kiedyś Deadly Premonition? Już zdążyłem wywnioskować, że poziomem od Silent Hilla to odbiega, ale wciąż ta gra potrafi intrygować. Historia przedstawiona może okazać się niezła - w niektórych kręgach tę gre zwyczajnie wielbią - a to dla mnie najważniejsze. Problem w tym, że wszystko inne, jest mocno kontrowersyjne. O grafice wolałbym się nie wypowiadać, bo chyba o ładniejsze gry ocierałem się, kiedy miałem Nintendo 64. Wszystko jest takie... mocno Japońskie, powykręcane, dziwne. Nie do końca do mnie przemawia. System strzelania, to też prehistoria, a model jazdy trzyma jego poziom. Niby jest tu otwarty świat, kupowanie zbędnych pierdół, ale to wszystko sprawy opcjonalne. Poziom trudności jest znikomy, a co za tym idzie survival horror z tego, jak na razie żaden. Czy fabuła będzie aż tak dobra? Męczyć się dalej, czy zwyczajnie odpuścić?
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-334498

Humble Bundle Weekly: Team 17 - jedna z fajniejszych paczek, jakie się ostatnio pojawiały. Za 1$ dostajemy Wormsy Armageddon, Blast, Crazy Golf, Pinball i Ultimate Mayhem + Superfrog HD. Warto dla samych Armageddonów - możecie się zdziwić, patrząc na datę ostatniego update'a - ta gra nadal żyje, a w multi nawala w nią więcej osób niż we wszystkie nowe części. Ciągle szalenie grywalna. A jedyny crap w tej paczce to właśnie Żaba. Jeśli mówi to taki "koneser" platformerów jak ja, to wiedzcie, że coś jest na rzeczy ;) Nie spodziewałem się, że można to tak spierniczyć.

Aha, jeśli ktoś kupował już od nich paczki, to może się zdziwić. Teraz nie dostajemy kluczy do gier, tylko łączymy się z kontem Steam, gdzie automatycznie aktywują nam wszystkie gry z paczki. Jeśli już miałeś którąś z tych gier, nie dostaniesz extra keya do oddania/wymiany/sprzedania/itp. Niby od zawsze pisali, że klucze są tylko do osobistego użytku, ale teraz przenieśli to na inny poziom. Przeboleję - za dolca brałbym nawet pojedyncze gry z paki.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-334588

Jestem w Matrixie, mam deja vu. Ktoś stworzył kilka misji i uznał to za pretekst do wydania kontynuacji. Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2, to nic innego, jak Sniper Elite: Nazi Zombie Army. To samo menu, ta sama grafika, te same błędy, Ci sami przeciwnicy. Mapki tylko nowe, ale cele pozostały bez zmian - przetrwaj oblężenie -> idź do schronu. Och przepraszam, jak pada deszcz i zagrzmi piorum, to ekran się robi czarno-biały - tego sobie nie przypominam z oryginału. Niby to z założenia mała gierka, która zyskała sobie popularność ze względu na KillCama, Co-opa i ekterminacje Zombie, ale pewien niesmak pozostaje. Twórcy po prostu machnęli kilka nowych miejscówek - i tak średnio się wyróżniają na tle pierwszej częsci - i w Halloween sprezentowali ludziom coś, co przy tytule z najwyższej półki byłoby DLC. Jak ktoś lubił pierwszą część, dostanie bodajże 5 misji, na nieco ponad 3-godziny grania. Ja jak zobaczyłem ponownie tego samego bossa, czyli zombie generała, z czaszkami latającymi wokół niego - powiedziałem pas.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-334626

Wciąż korzystam z pożyczonej konsoli od kuzyna i właśnie dzisiaj ukończyłem główną fabułę i wszystkie misje poboczne w Red Dead Redemption. Muszę przyznać, że gra bardzo mnie urzekła, aczkolwiek spodziewałem się bardziej hollywoodzkiej/luźniejszej interpretacji Dzikiego Zachodu w grze (coś jak w serii Call of Juarez). Dostaliśmy za to bardziej realistyczną formę, trochę inną, czy lepszą? Trudno mi powiedzieć, bo nie grałem w Call of Juarez (jedynie widziałem co nieco na YT). Myślę też, że nie potrzebnie rozgrywkę osadzono na początku XX w. kiedy to ten "Old West" już prawie umarł.

Zupełnie też nie potrzebnie starano się wprowadzać gracza w uniwersum Undead Nightmare (chodzi mi o te misje np. z Sethem, czy sytuacje, gdzie koleś trzyma zmarłą żonę w mieszkaniu). Choć może i to dobrze, że twórcy starali się by ich dzieło było inne niż wszystkie.

Najbardziej irytowały mnie jednak ekrany ładowania, w takim GTA V jakoś można było się bez nich obejść, a tutaj nie. Było jeszcze parę bugów, ale one są w każdej grze.

Poza tym do niczego się nie mogę przyczepić, klimat czarującego Dzikiego Zachodu (choć w późniejszej formie) został jak najbardziej zachowany. Ogólnie to podczas grania się nie nudziłem, były co prawda nużące misje, ale szybko wracaliśmy do akcji. Ponadto otrzymaliśmy naprawdę mocno nacechowane postacie.

Moja ocena: 10-/10

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-334756

Pobawiłem się trochę w Talisman: Digital Edition, ale klimat już nie ten sam, co za młodu. Dla wszystkich, którzy nie kojarzą po angielskiej nazwie, w naszym kraju ta seria planszowych RPG nazywała się "Magia i Miecz". Siedzenie przed monitorem, to nie to samo, co przed planszą, a i cała rozgrywka jest momentami za szybka. Nasze karty są ładnie eksponowane, ale jak już do słowa dochodzi komputer, to wszystkie wydarzenia jakie napotyka - często odgrywające jakąś rolę na naszej postaci - migają nam tylko na ekranie. Jak ktoś nie zna na pamięć, co oznaczają obrazki, to nijak się nie dowie, co się właśnie dzieje. Poza tym, dość skomplikowane zasady są krok po kroju objaśniane, a kolejne części pewnie wyjdą w formie DLC. Czy odniesie sukces? Szczerze wątpie. Tamte chwile nie zostaną odtworzone.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335077

Jakie "tamte" chwile? Nadal fajnie jest pograć z kumplami. Na normalnej planszy z figurkami itd., a nie w Digitala, oczywiście. Wgl i tak dobrze, że wybrałeś tą wersję, bo jest jeszcze Prologue, gdzie... jest tylko single player. I to bez żadnych kompów. TO jest dopiero nudne.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335089

Korzystając z Humble Bundle udało mi się wreszcie zagrać w Scribblenauts Unlimited. Większość osób pewnie nie wie o co w grze chodzi, więc w skrócie można przybliżyć zarys tej gry. Kierujemy tam bohaterem o imieniu Maxwell, który posiada bardzo fajny "artefakt" tj. notatnik w którym każde zapisane słowo pojawia się obok. Z pewnych powodów naszym zadaniem jest pomaganie innym postaciom znajdującym się na zróżnicowanych planszach. Gra jest świetna,głównie ze względu na ogromną różnorodność i swobodę, rzeczy jakich możemy przyzwać jest multum: od zwierząt, przez hipsterów, auta, budynki na nyan cat'cie kończąc. Problemy postaci również można rozwiązać na wiele sposobów. Plus miła, kolorowa grafika, do spółki z wesołą muzyką, bardzo uprzyjemniają rozgrywkę.

Jeśli ktoś lubi pograć w gry inne niż obecne produkcje AAA (następne Call of Duty, które wygląda identycznie :P polecam znaleźć filmik porównujący intro CoD Ghosts do zakończenia MW2 :P) to Scribblenauts Unlimited może być właśnie taką miłą i wesołą odskocznią. Ja ze swej strony bardzo polecam, tym bardziej, że jest częścią bardzo dobrego Bundla i można ją nabyć za błahe pieniądze.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335132

Niko apropo Dedly Premotion. Ja ją skończyłem. I powiem szczerze bardzo mi sie podobała. Mimo bardzo słabej grafiki modelu jazdy i tak naprawde wszystkiego to fabuła moim zdaniem jest świetna i tylko dzięki temu warto w nią zagrać do końca. Takie jest moje zdanie. A ja gram teraz w GTA5 na ps3.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335141

Mark of the Ninja

Taka miła odmiana od ciągłego, zwykle bezmyślnego siekania. Ekstra platformówkowa skradanka. Jak się ktoś uprze, to można przejść całość bez walki, ale mi większą satysfakcję sprawiało załatwienie każdego z ukrycia. Poza tym - bardzo ładna grafika, fajne audio[nie tyle muzyka, co przeróżne odgłosy, bo to one mają tu znaczenie], a nawet fabuła nie jest tragiczna, końcowy wybór to ciekawa sprawa.

Ocena: gra jest jak dobre ciacha - dobre, ale ciut za szybko się kończy[czekam na promocję DLC].

Korzystając z Humble Bundle udało mi się wreszcie zagrać w Scribblenauts Unlimited.

Bardzo fajna gierka. Warto dać jej szansę i nie zrażać się tą trochę dziecinną otoczką :P Nawet angielski sobie można podszkolić, jak będziemy szukali w słowniku rzeczy, które chcemy przywołać.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335224

Nawet angielski sobie można podszkolić, jak będziemy szukali w słowniku rzeczy, które chcemy przywołać.

Oj tak :D A najgorsze jest to, że akurat jak potrzebujemy danego słowa, to choćby było to coś prostego, to na bank wyleci nam z głowy i i tak trafimy do słownika :D Ale co by nie mówić gra zacna. Ja akurat kupiłem ją w letniej wyprzedaży steama, dodatkowo kupiłem ostatnio (też po promocji) oba Batmany, także tego Bundle'a odpuściłem (ale przyznaję, wkurzyłem się , że tydzień po wydaniu ok 8euro za dwie gry okazało się ,że teraz mogę je + parę innych dostać za o wiele mniej -.-)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335251

Niko apropo Dedly Premotion. Ja ją skończyłem. I powiem szczerze bardzo mi sie podobała. Mimo bardzo słabej grafiki modelu jazdy i tak naprawde wszystkiego to fabuła moim zdaniem jest świetna i tylko dzięki temu warto w nią zagrać do końca.

Dzięki za info, ale już sobie Deadly Premonition darowałem. Niuanse fabularne podejrzałem na YouTube, i nie wydają się w moich klimatach. Oczywiście, podejrzenie na YT, to nie to samo, co przeżywanie tego grając, ale zebyście widzieli moją minę po zobaczeniu końcówki Castlevanii Lords of Shadow. Przez nią ta gra dostała ode mnie bonusowe szanse, ale za każdym razem kończyło się tak samo - uninstall :wink:

Ostatnio zagrałem chwilę w How To Survive, ale ta chwila mi wystarczyła. Nie dość, że mam straszną alergię na oferowane tam sterowanie, to jeszcze wszelakie uderzenia przyprawiały o mdłości. Elementy RPG wrzucone na siłe, tak jak zrobienie historyjki. Gra tylko do coopa, choć nawet z kimś u boku, nie przedłużyłbym zabawy o wiele dłużej. Strasznie nudne to się wydaje.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335464

Jako, że mój komputer ostatnio przegrzewa się przy pierwszej lepszej grze (problemy z kartą graficzną) i nie mam wielkiego wyboru w grach, postanowiłem wypróbować mało wymagające od PCta Duel of Champions i o dziwo przy mojej dotychczasowej niechęci do karcianek gra mi się przyjemnie. Mechanika gry nie jest trudna, wszystko jest do ogarnięcia w 20 minut, zasady również są proste: każdy gracz podczas walki ma dwa "szeregi" z miejscami na 5 kart i swoją talię. Między graczami jest 5 miejsc na różne zaklęcia, jak blokowanie ataków na danym obszarze. Główny cel to zniszczenie talii przeciwnika, która kryje się za dwoma szeregami z miejscami na karty i bronienie swojej. Gra wydaje się być prosta patrząc na te zasady, jednak ilość kart i ich kombinacji jest tak wielka, że jedna gra z przeciwnikiem na podobnym poziomie może potrwać ponad 30 minut. Walki są na prawdę trudne i wymagają dużo "pomyślunku".
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335474

Burial at Sea, to fabularne DLC do Bioshocka Infinite, które zostało podzielone na 2 części - pierwsza ukazała się teraz, druga zostanie wydana w przyszłym roku. Znów wcielamy się w Bookera, znów towarzyszy nam Elizabeth, ale nie Columbia stoi przed nami, a pamiętna podwodna metropolia Rapture. Hołd w kierunku pierwszych odsłon można uznać za... odbębniony. Z finalnym osądem trzeba się wstrzymać do drugiego epizodu, ale ten pierwszy zaskakująco po mnie spłynął - zaskakująco, bo podstawka przypadła mi do gustu. Całość zajmuje nieco ponad godzinę, a gdy historia nabiera rumieńców, zostawiają nas w oczekiwaniu na kontynuacje. Minąłem się z klimatem. Obecne Rapture już nie urzeka tak jak kiedyś, co pewnie jest winą hybrydy, która powstała z tego DLC. Niby stare śmieci, ale nowe sztuczki.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335485

• Reputacja:   1

Sniper Elite: Nazi Zombie Army 2

Nie będę się rozpisywał. Nasz bohater - amerykański snajper - Karl Fairburne dalej próbuje uciec z Berlina, opanowanego przez zombie. Jeśli gramy w coop to pomagają mu po raz kolejny niemiecki oficer i naukowiec oraz sowiecki żołdak. Z fabuły dowiadujemy się tylko tyle, że Hitler zdobył artefakt, który spowodował cały bajzel. Wszystko jest identyczne jak w "jedynce". Nowe misje polegające na tym samym + wyjaśnienie fabuły. Niestety lokacje rownież znane. Wszystkie miejsca jakie odwiedziliśmy są z podstawki. Pomysł ciekawy na swój sposób, bo twórcy chcieli umieścić wątek emocjonalny. W czasie wojny wszystko było zniszczone, ale miało szanse na odbudowę, a teraz jest już spowite mrokiem, ogniem i przypomina piekło. :roll: Dodano nawet sporo rodzai umarlaków - to na plus, oprócz jednego. Pamiętacie szkielety, którym trzeba było zasadzić kulkę w serce, zawieszone między żebrami? Teraz mamy także opancerzone szkielety w zbroi na klacie. :? Zmieniono również kolory symboli w menu głównym na żółty i tyle jeśli chodzi o nowości. Gra ponownie krótka tak jak pierwsza część.

"+"

- rozwinięcie fabuły w miarę sensowne

- nowe rodzaje stworków (oprócz szkieletów)

- klimat pozostał na niezłym poziomie

- tryb kooperacji

- kill cam'y dalej cieszą

"-"

słabe strony takie same jak w poprzedniczce:

- brak polskiej wersji

- czasem nierealistyczne loty kuli

- sieczka, którą stanowi rozgrywka męczy po dłuższym czasie

Gra nie zmieniła się aż tak bardzo, dlatego wystawiam ocenę taką samą, jaką dałem "jedynce".

ocena: 3+/5

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335488

Wreszcie na PC-ta swą drogę odnalazła gra Injustice: Gods Among Us, studia Netherrealm, odpowiedzialnego za ostatnie Mortal Kombat. W zasadzie mógłbym przekopiować tutaj swojego posta o wyżej wspomnianej odsłonie klasycznych bijatyk, bo Injustice oferuje te same zalety, z rozbudowanym Story Mode na czele. Gameplay jest podobny, choć względem MK trochę bardziej chaotyczny - przynajmniej takie sprawia wrażenie. Wolałem spokojne czajenie się z MK, niżeli szarże, jakich się najczęściej dopuszczam tutaj - po prostu są najbardziej skuteczne. Roster też mnie lekko zawiódł, co było niemiłym zaskoczeniem. Myślałem, że do superbohaterów poczuje większy sentynement, niż do postaci z mordobicia. Myliłem się. DC Universe, to jednak nie Marvel, a tutejsze Aquamany, Nightwingi, czy Shazamy, to niekoniecznie bohaterowie, których chciałbym przetestować - na szczęście, wraz z roszerzoną edycją, dostajemy na starcie Lobo. Historii jeszcze nie skończyłem, ale tutaj również bardziej przypadł mi do gustu turniej z MK. Dostajemy dwa inne wymiary, czyli podwójne wersje każdego herosa, gdzie największym antagonistą jest Superman. Ma to swoje wytłumaczenie, ale obawiam się, że wszystko prowadzi do walki Superman vs Superman w finale, co jest dalekie od satysfakcji - podwójna dawka jednego z gorszych superbohaterów ever. Nie zrozumcie mnie źle, to wciąż jest genialna bijatyka i absolutny top na blaszaki - i konsole pewnie też - tylko jest słabsza od Mortala. Srebrny medal też dobry, a mi się oderwać od tego ciężko - Joker still rlz.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/82/#findComment-335536

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...