Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Również. :) Pierwszy FPS w jakiego grałem. Kochałem misje z przebieraniem się w niemiecki mundur i infiltrację, a bałem cholernie psów. :lol:
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330054

• Reputacja:   0

Dokładnie panowie. MoH: AA był pierwszym FPS'em jakiego ruszałem. Ale byłem zbyt mały, żeby ogarnąć grę. Jednak jakiś rok temu odświeżyłem sobie tę grę i przyznam, że miała to coś. Grafika jak na tamte czasy miazga, grywalność na maksa, wciągnęła mnie totalnie :) Za to Medal z 2010 jest słaby. Mam oryginał, ale tylko dlatego, że był w pakiecie na hundlebundle za dolara :twisted:
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330126

Za to Medal z 2010 jest słaby. Mam oryginał, ale tylko dlatego, że był w pakiecie na hundlebundle za dolara :twisted:

Bo dokładnie tyle ta gra jest warta.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330187

• Urządzenie:  Windows

Outlast ma fajny klimat, ciekawą fabułę i potrafi wystraszyć... przez pierwszą godzinę. O ile gra ma na siebie pomysł - jesteś bezbronny, Twoim jedynym ratunkiem jest ucieczka, a wszystko rejestrujesz kamerą, która służy jako noktowizor w ciemności (czyt. niczym w filmowych horrorach) - tak wykłada się, gdy zobaczymy, że nie grzeszy różnorodnością (czyt. jak w filmowych horrorach :wink: ). Każda ucieczka jest podobna, każde goniące nas monstrum myśli tak samo - choć całe szczęście, że nie są wielkimi tępakami. Co chwilę powtórzymy wczołganie się pod łóżko, czy chowanie się do szafki, a gdy już tam siedzimy, to zobaczymy tą samą sekwencję, kiedy przeciwnik otwiera szafkę obok i odchodzi. Ma to swój urok tylko za pierwszym razem. Za każdym kolejnym irytuje. Nie na tyle, by grę przerwać, ale drażni. Przerywać nie ma sensu, długością Outlast nie powala. Miała być zabawa na 7h, idzie spokojnie to skończyć w 3-4h. Nawet przy pierwszym podejściu, bo po psychiatryku chodzimy po wyznaczonych trasach. Ta liniowość jest dość bolesna, bo z czasem już wiedziałem, gdzie mam biec, mimo, że grałem pierwszy raz. Przy graniu tyle lat, ciężko dać się nabrać. Po prostu wiesz, że jak wejdziesz w tą szczelinę, to idziesz dobrze. Jak wdrapiesz się po konkretnie tej drabinie, idziesz dobrze. Jak masz uchylone drzwi podczas ucieczki, to to jest trasa, którą powinieneś podążać. Niby to standard w grach, ale tutaj przesadnie oczywisty. A jak przestaje zaskakiwać, tak przestaje i straszyć.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330217

Amnesia: A Machine for Pigs pozostawiła po sobie spory niesmak. Ani historia przedstawiona nie należy do wybitnych - tym bardziej długich (3-4h) - ani nie czeka tu na nas jakieś wyzwanie - zagadki rozwiązują się same - nie uświadczymy mechaniki z poprzedniczki - brak inwentarza, podnosić możemy tylko określone przedmioty - a horroru w tym niewiele - na czele z "potworami", które na dobrą sprawę nie robią nic, no może poza bugowaniem się, to umieją! Nagroda dla straszaka września, idzie zdecydowanie do Outlast. W Amnesii wyróżnia się tylko warstwa dźwiękowa, a i też do geniuszu jej daleko. Świński numer ze strony twórców...
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330532

Cieszę się, że coraz więcej bijatyk trafia na PC. MK pokazało, jak można to zrobić i przy okazji zarobić. PC-towcy są spragnieni tego gatunku. King of Fighters XIII na pewno nie stanie godnie obok Sub-Zero, Liu Kanga i spółki, ale jest całkiem przyjemną nawalanką w 2D. Mamy ogrom postaci, jest rozbudowane story, jest przyjemny gameplay, choć wszystko wiąże się z małym zgrzytem. Do teraz nie wiem, czy było mi dane zmienić sterowanie na klawiaturze - to sprezentowane do najwygodniejszych nie należy. Historyjka jest głównie zjadliwa dla fanów Anime - masa tekstu, typowe dla Azji grafiki, zero głosów, choć bohaterzy ruszają ustami. A postacie, to rażąca kopia Street Fightera. Nie wiem, co było pierwsze - zakładam że Capcom – ale widziałem tu Ryu, Kena, Honde, Sagata, a i Chun Li się przewinie. Oczywiście, to nie te same twarze, ale stylem walki, movesetem, a nawet posturą, przypominają bardziej znanych kolegów. Rozumiem, że to seria bogata w tradycje, ale aż tak trudno o kreatywne podejście do tematu? To powinno być najprzyjemniejsze w budowaniu swojej marki. Kiedyś się już o KoF otarłem, ale nigdy fanem nie byłem. To zawsze był taki brzydszy brat dla bardziej popularnych serii. Jest całkiem spoko, ale nikt się w nim nie zakocha :wink: Odświeżona na blaszaki odsłona tej wizji nie zmieni.

A, i nie zaprzątajcie sobie głowy „świeżynką” w postaci Iron Soul, bo śmierdzi to na kilometr. Od niewygodnego, prehistorycznego sterowania, po jeden z bardziej nędznych voice-actingów we współczesnych grach. Zanim się poruszycie zmechanizowanych głównym bohaterem, będziecie mieli tego dość.

Czekam na pojedynek PES vs Fifa. Demo tych drugich już dorwałem i ciężko będzie ich zepchnąć z tronu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330665

Ja z kolei w obecnym jeszcze roku czekam na 3 tytuły - GTA V (które już posiadam , lecz na razie nie mogę przetestować) , Fifę 14 i Assassin's Creed IV : Black Flag
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330790

Właśnie ukończyłem Saints Row: The Third - Dzięki bundlom odkrywam kolejne świetne gry, których normalnie bym nie kupił[nie lubię GTA, a to mi wyglądało na "gorszego brata"]. Bardzo grywalne, całe mnóstwo rzeczy do roboty no i ten humor. Świetna zabawa, szczególnie w co-opie. Trzeba nam więcej takich "poważnych" produkcji.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330902

Ja natomiast ukończyłem Remember Me.Gra jest dobra jednak mnie osobiście trochę rozczarowała , mianowicie schemat tej gry , który wygląda niestety tak samo.Idź w dane miejsce , po drodze obij kilku przeciwników i tak w kółko.Walki z bossami jednak mi się bardzo podobały , były naprawdę wymagające - tym bardziej jeżeli ktoś wziął wyższy poziom trudności to myślę że nieraz powinęła się noga.Polecam motywy ze zmienianiem toku wydarzeń , gdzie za pomocą pewnego urządzenia robimy mętlik w głowach naszych przeciwników.Co do samej bohaterki tej gry to naprawdę można się z nią zżyć, głównie dzięki zwrotom w fabule, nie jest płytka i potrafi wyrazić swoją opinię.Długość gry myślę że jak na dzisiejsze standardy jest odpowiednia.Grafika jest naprawdę dobra.Ulice i podziemia NeoParyża zostały fajnie zrobione.Nie są też monotonne.

Podsumowując gra jest dobra - jednak tylko i wyłącznie na przejście jej jeden raz.Jeżeli ktoś ma wolny czas i szuka odskoczni w postaci wyjazdu do NeoParyża i nie oczekuje w zamian zbyt wiele to myślę że się nie rozczaruje i nie będzie narzekał na utratę 8-10 godzin z życia.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-330907

Pro Evolutio Soccer 2014, powoli zasiada na tronie, jeśli chodzi o gry piłkarskie w tym roku. Nie według mnie, ale demokracja tak zdecyduje. Czy nowy PES jest lepszy od Fify? Moim zdaniem nie. Jego atutem jest cała paleta zmian, którymi EA pochwalić się nie może - i to będzie powodem zachwytów. Ich produkt, to aktualizacja względem 13. Trafna, udana, ale wciąż "kosmetyczna". Z drugiej strony PES, zostal wywrócony do góry nogami. Wchodząc na wirtualne boisko, trafiamy do nowego świata, który wypada poznać na nowo. W oczy od razu rzuca się tempo gry, które może niektórych razić. Powolne, siermiężne budowanie akcji, to domena nowego tworu Japońców. Momemtami to autentycznie wygląda, jak walka na prawdziwych stadionach. Owszem, "złoty środek" pewnie się z czasem znajdzie, ale nie jest on na wyciągnięcie ręki, jak u konkurencji. Zwolennicy nowych wyzwań, nie powinni mieć wątpliwości, co wybrać.

Mimo nowej, korzystnej dla nich, mechaniki, Konami dalej wykłada się na tym samym, co ostatnio. Strzały są przekombinowane - kopanie balonem takie - a bramkarze to paralityki. Ich animacje byłyby karkołomne nawet na poczciwych grach piłkarskich, z początku tego wieku. Patrzeć się nie da. Podobnie ma się sprawa z Menu, które jest tak kolorowe (brzydkie) i nieintuicyjne, że osoba odpowiedzialna, powinna zmienić branże - w restauracji Sushi na pewno są wolne miejsca.

Dla mnie na tronie zostaje Fifa - choc oceniam ją tylko na podstawie dema - ale za rok już muszą się wziąć za konkretne zmiany, bo żółta koszulka lidera zostanie przekazana Azjatom. Zacytuje bardzo trafne zdanie z polygamii - "FIFA to inwestycja sprawdzona, ale bez obietnicy wielkich zysków - ot, jak rok temu, tyle że ciut lepiej. PES z kolei może albo zachwycić grywalnością na długie miesiące, albo przynieść straty." 27 września, inwestuje bezpiecznie. Szkoda, że tutaj jest tak efektowne Champions League, ale cóż z tego, jak grają tam North Londony i inne kluby bez licencji :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-331107

Szkoda, że tutaj jest tak efektowne Champions League, ale cóż z tego, jak grają tam North Londony i inne kluby bez licencji :wink:

To jest największy minus gry produkcji KONAMI. Jednak od tego są patche, niektóre naprawdę świetne i można bawić się godzinami. Osobiście nie grałem jeszcze w najnowszego PES-a, więc nie mogę się za bardzo wypowiedzieć. Co do dema FIFY, to tam spodobało mi się to, że komputer nie gra już tak schematycznie. Kombinują z akcjami, gra jest wolniejsza, a samo prowadzenie piłki podczas sprintu trudniejsze. Dobrze, że to zrobili, bo szybcy piłkarze w poprzedniej edycji niezależnie od skilla mijali innych jak tyczki. Tutaj nie ma tak łatwo. Szerzej wypowiem się, jak trochę pogram w obie gierki.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-331110

PES może nie wiem ile zrobić zmian i jak się poprawić (wieczorkiem się przekonam) ale i tak będzie za Fifą przez licencje - słabo się gra karierę itd wiedząc jak ograniczona jest baza i se występują tam stwory które nie mają nawet herbu - jak odpalę karierę w FiFie to czuję się jakbym grał w FM - tylko, że sam strzelam bramy...
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-331112

Aktualnie gram w najnowszą produkcję Rockstar Games, a chodzi mi oczywiście o Grand Theft Auto V. Dopiero 20. procent gry za mną, a już mogę powiedzieć, że fabuła jest świetna. Ogólnie to nie ma co opisywać, trzeba po prostu zagrać.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-331378

Dorwałęm się do wstępnej wersji PC-towej State of Decay i trzeba przyznać, że w tej grze drzemie potencjał. Oczywiście, trzeba poprawić bugi, tekstury i sterowanie, ale już widać, że fani zombie mają się czym bawić. Niezła produkcja pokazująca próbę przetrwania podczas apokalipsy "walkerów". Możemy zmieniać postacie, gdy jakać nam zginie, rozbijamy swoje obozy, gdzie Ci co przetrwali znajdą schronienie - generalnie panuje atmosfera zaszczucia. Wszystko w lekkiej, sandboxowej formie. Jedyne co mnie irytuje, to jazda samochodem. Nie tyle sam system, bo tutaj niczego wielkiego nie oczekiwałem, ale prostota w przedostawaniu się z miejsca na miejsce takim środkiem transportu. Tego jest za dużo. Rozbijemy jeden, wsiądziemy w drugi, a kiedy się tak przemieszczamy, zombie są bezradne. Wrażenia z misji różnią się kolosalnie, kiedy idziemy. Wtedy naprawdę trzeba oglądać się za siebie i pilnować partnerów - jednego zostawiłem i uciekłem (fajny motyw). Kiedy jadę tego nie czuję. Z tym, że decydując się na zniwelowanie aut, trzeba by było zmniejszyć mapkę, by odległość nie była tak duża między lokacjami. Na to znowu inne grupy by narzekały, więc dogodzić wszystkim nie idzie. Przyjemna gra, znajdzie swój target - już znalazła na konsole - ale nie będzie żadnym hitem. Dodatkowo interfejs jest marny i tutaj nie wiem, czy mogę kłaść wszystko na barki oznaczeń z XBoxowego pada. Tam pewnie zmienią niewiele.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-331483

Gdyby Bulletstorm miało dziecko z poczciwym Unreal Tournament, to nazywałoby się Alien Rage. Problem w tym, że maluch odziedziczył tylko niektóre cechy. Reszta została zawirusowana, przez zarazę zwaną CI Games, popularną szczególnie w Polsce. AR, to hołd złożony starym FPSom. Zapomnij o wychylaniu się na boki, zapomnij o łatwym poziomie trudności, skup się tylko na strzelaniu. Oj, zapomnialem dodać, zapomnij też o fabule i zróżnicowanych terenach... To prosty, korytarzowy shooter, nie starający się niczym zaskoczyć. Nabijasz punkty za efektowne kille - Bulletstorm - z komentarzami rodem z UT. Ani nie jest to efektowne, jak Bullet, ani tym bardziej miodne, jak niedościgniony champion Unreal Tournament - wiadomo. Ot, taka sobie zwyczajna gierka, która nie chciała robić wielkiego medialnego szumu, ale poprawiła nieco wizerunek CI, po nędznym Sniperze GW2. W tamtych klimatach się nie sprawdzacie, z takimi "odmóżdżaczami" Wam do twarzy. Feeling strzelania genialny nie jest, ale tu chodzi głównie o dynamike. Szybko, trudno - serio, bedziecie ginąć - i bez kupy w gaciach. Wstydzić się nie muszą, ale tracić na to więcej czasu nie zamierzam.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/80/#findComment-331754

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...