Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Po ostatnim epizodzie The Walking Dead spodziewałem się dużo więcej.

Niestety, okazał się do bólu przewidywalny (Lee ześlizgnie się z drabiny? No patrzcie, nie wiedziałem! ;) - ponadto, trudno zliczyć, ile razy zrobił to w ostatnim odcinku ), brak w nim napięcia, a finał jest zbyt przeciągnięty. Nietrudno zgodzić się z NiKO, aczkolwiek podobał mi się również epizod 4ty - 3jka to typowy zapychacz, a 5tka - niestety, wydana na prędce, ze scenariuszem pisanym na kolanie oraz tymi samymi sztuczkami przez całą ostatnią część rozgrywki. Tylko 2h na zakończenie historii to zbyt mało.

Zapowiadany jest sezon 2gi tej gry. Jeśli będzie on trzymał poziom dwóch pierwszych epizodów i poprawią wszystkie błędy fabularne, które widzieliśmy - powinno być tylko lepiej.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-305179

• Urządzenie:  Windows

Hitman Absolution na cale szczescie nie zawodzi. Byly pewne obawy, co do nowego systemu "instynktu", ale bardzo latwo sie go pozbyc, tudziez nie uzywac w ogole. Nie psuje on jakkolwiek zabawy, a nowym graczom moze pomoc w ekstremalnych sytuacjach - osobiscie polecam sie pomeczyc bez niego.

Cieszy naliczanie punktow po kazdej misji, ktore wydluza czas gry - druga misje juz powtarzalem, zanim wlaczylem trzecia. Odkrywanie nowych patentow na eliminowanie celu, to w koncu najwieksza frajda tej serii.

Jedyny mankament, ktory moze razic, to podzielenie misji na etapy. Mala kontrowersja wzgledem otwartych map w poprzedniczkach. Dokladnie prezentuje sie to tak, ze - dla przykladu - jeden etap to dostanie sie na wyzsze pietro budynku, drugi eliminowanie wroga, ktory tam ma pokoj. Przy ucieczkach, to w zasadzie podzial na male mapy, w ktorych musimy sie przeslizgnac obok nieswiadomych policjantow.

Checkpointy niestety sa do naprawy w patchu. Mozemy je zaaktywowac podczas misji, a po wczytaniu przeciwnicy, ktorych wczesniej zabilismy, magicznie sie odrodza. Spory blad, ale i tak polecam zaczynac misje od nowa :wink: To w koncu genialna seria - chyba jedyna, ktorej nie potrafili mi zepsuc (czego nie mozna powiedziec o Splinter Cell, czy Silent Hill :mad: )

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-305260

Skonczylem Hitmana i rozumiem tych, ktorym moze to wszystko nie przypasc do gustu. Podział na etapy sprawił, że niektóre "misje", to tylko krótkie scenki, w których praktycznie nasz udział jest zbędny. Jednak te wstawki są tak klimatyczne, że całość robi pozytywne wrazenie. Najlepsza czesc serii? Na pewno nie. Tą pozostaje Blood Money.

Chwile posiedzialem nad Far Cry'em 3, i na pewno mozna mowic o kroku naprzod wzgledem slabej dwojki.

Świat gry jest calkiem spory - i klimatyczny - ale odblokowywanie jego czesci, przez wdrapywanie sie na wiezyczki, to nie dosc, ze zerzniecie patentu z Assassins Creeda, ale i idiotyzm twórców. Nie rozumiem, czemu mam odblokowywać mape, skoro moja postać taką posiada! Mam rozumieć, że nie może rozczytać dróg na niej wyszczególnionych?

Oprócz wieżyczek, naszym pobocznym zajęciem, jest przejmowanie terenu wroga. Rozwalamy obozy, dzięki czemu zyskujemy możliwość "fast travelingu", czyli jakże pomocnego, szybkiego przemieszczenia sie. To akurat przydatne i logiczne - przynajmniej wrogowie nie odradzaja sie jak w "dwojce"

Fabuła to nic zjawiskowego. Wakacje na wyspie kończą się fatalnie, a cała ekipa zostaje porwana przez złych tubylców - z charyzmatycznym liderem. My wcielamy się w największą niemote, która przejdzie droge "od zera do bohatera". Z postaci, które dotychczas spotkałem - grałem ponad 2h - wyróżnia się tylko wspomniany antagonista.

Generalnie musimy sporo się napocić. Nic nam nie będzie dane. Jeśli chcemy nosić więcej broni - musimy polować. Jeśli chcemy mikstury lecznicze - musimy zbierać rośliny i bawić się w "crafting". Motywy RPGowe przewijają się tu na każdym kroku. Nawet śmiem twierdzić, że to RPG z elementami strzelanki, niżeli FPS z elementami RPG.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-305605

Star Wars The Old Republic, czyli MMO w świecie Gwiezdnych Wojen weszło w system F2P. Ogólnie nie jestem fanem gier MMO, ale ze względu na Universum musiałem w to zagrać. Jak wypada gra i jak wyglądają ograniczenia dla darmowych kont? Niestety są one spore. Miałem okazję grac przez 7 dni w pełnoprawną wersję gry, więc mogę porównać oba systemy.

Chyba największym, a na pewno najbardziej wkurzającym ograniczeniem jest limit pasków umiejętności do 2 na ekranie. Już na 20 lvl zaczyna brakować miejsca i trzeba wywalać, niekiedy nadal przydatne skille. Irytujące jest też ograniczenie craftingu. Jako gracz darmowy możesz wybrac tylko jeden crew skill (czyli skill odpowiadający za crafting). W związku z tym musimy wybierać: zbieramy materiały, czy tworzymy z nich rzeczy. Gracze posiadający subskrypcję nie mają tego problemu, bo mogą mieć 3 crew skille. Ogólnie rzeczy jest więcej, często pierdółek, często rzeczy, które będą przeszkadzać tylko niektórym. Ja powiem tak, jeśli masz dużo cierpliwości i zależy ci tylko na fabule, poznaniu historii danych postaci, to system F2P w zupełności wystarczy.

Ja sam myślę o wydaniu jakiejś kwoty na tą grę, ale na pewno nie będę jej subskrybować. Okazało się bowiem, że jest jeszcze pośredni profil. W momencie w którym wydamy nawet minimalną kwotę (już od 18 zł) na grę stajemy się preferowanym. Daje to nam trochę więcej przywilejów, ale nie jest ich tak dużo jak w momencie w którym opłacamy abonament.

Zresztą, tu wszystko jest ładnie opisane:

http://www.swtor.com/free/features

Ogólnie rzecz biorąc każdy może we własnym zakresie kontrolować jakie koszta chce ponosić grając i może wybrać taki system, który w pełni go zadowala. Osobiście grę polecam, bo jest to przyjemne MMO, które dzięki F2P ożyło, a serwery cały czas są pełne. Fanom SW nie muszę tej gry polecać, bo dla nich będzie to oczywiste, że powinno w to zagrać.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-305628

Szybko odbilem sie od wydanej niedawno, odswiezonej edycji Baldurs Gate'a (Enhanced Edition). Gre generalnie polecam kazdemu - jeden z klasykow, w ktory trzeba zagrac - ale nie dawajcie za to "coś", 60zl. Podreperowali grafike, rzucili kilka nowych postaci, questow, i nowy tryb - tyle. Co gorsza, kombinowali z filmikami, i juz przy intro mialem ostry zgrzyt na twarzy. Zamiast nostalgii, czulem zazenowanie. Biorąc to, bedziecie rowniez skazani na gre z oryginalnymi glosami, a Wrota Baldura, to jeden z niewielu przypadkow, gdzie polonizacja goruje - "Przed wyruszeniem w droge, nalezy zebrac druzyne". Wniosek? Za te 60zl, kupicie oryginal, razem z dodatkami, druga czescia (tu jest tylko odswiezona jedynka) i jeszcze kilka legendarnych gier gatunku Wam wpadnie. Grafike mozna polepszyc modami.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-305653

Podczas robienia porządków wśród starych płyt wygrzebałem Skoki Narciarskie 2005

postanowiłem przypomnieć sobie tą grę. Niestety szybko pożałowałem tej decyzji.Dlaczego? gra ma mnóstwo bugów.

Plusy

+Grafika dobra jak na tamten okres

+oprawa audio w tym polski komentarz mimo iż pozostawia wiele do życzenia zaliczam go na plus ponieważ nie wiele mogę się ich w tej grze dopatrzeć

Minusy:

-Bugi

-Gra mimo że mój komputer spokojnie spełnia wymagania ścina się(może to wina płyty)

-Tryb kariery

-słaba realistyczność gry (na skoczniach K 120 m można spokojnie skoczyć 140-kilka m i wylądować telemarkiem)

ogólna ocena 1,75/5

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-306227

Pierwsze moje wrażenia z Assasin's Creed 3 nie były najlepsze - słaba dynamika akcji, następnie beznadziejne segmenty z polowaniem ... Otwieranie zamków również na minus - niby jest proste, ale momentami potrafi człowieka zirytować...

Pomijam fakt, że gra jest zabugowana w kosmos. Po 15% ukończenia , zaczyna mi się coraz bardziej podobać - daleki jestem jednak od wystawienia jej oceny, którą widziałem niemal w każdym serwisie recenzującym tą produkcje, czyli od 8.5/10 w wzwyż...

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-306241

Nie jest to może opis gry, ale jednak wiąże się z grami i może kogoś zainteresuje. Chciałbym bowiem napisać o trwającej od paru dni akcji "The Humble THQ Bundle". O co tu chodzi? O kupno gier. Wielu gier i to za tyle ile chcemy. Wystarczy mieć konto na steamie (w którym aktywujemy otrzymane na maila kody) i płacąc ponad dolara, dostaniemy klucze do:

- Red Faction Armageddon

- Darksiders

- Metro 2033

- Company of Heroes

- Company of Heroes: Tales of Valor

- Company of Heroes: Opposing Fronts

Dodatkowo dostajemy soundtracki z większości z tych gier.

Jest jeszcze jedna sprawa, mianowicie płacąc kwotę przekraczającą średnią wszystkich wpłat dostajemy kolejną grę: Saints Row 3, a dziś do tego zestawu doszedł Titan Quest.

Średnia aktualnie wynosi 5.59$ i raczej utrzymuje się w tych okolicach.

Podsumowując za kwotę nie przekraczającą 6$ możemy dostać sporo ciekawych gier. Warto skorzystać, bo taka okazja może się już nie trafić.

http://www.humblebundle.com/

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-306311

Czytając pierwsze zapowiedzi Call of Duty: Black Ops II usłyszałem zachwyt mojego kuzyna, że "to musi być mega". Tak, biedny chłopak uwierzył w zapowiedzi o "nieliniowej fabule" czy ogólnych zachwytach, że będzie to zupełnie inny CoD. Jak wyszło?

Tak, jak ostatnio - twórcy starają się jak mogą, aby nas zaskoczyć ciekawymi cutscenkami czy wykorzystaniem futurystycznej technologii wojskowej. To wszystko bawiło, ale do pewnego momentu. Black Ops to kolejna część serii CoD'a, która drażni mnie... brakiem realizmu. Fabuła wydaje się absurdalna, a pozostałe fajerwerki często - zamiast zdumiewać - powodują uśmiech z politowaniem.

Firma z Activision już kilka lat temu wspięła się na poziom, który będzie im ciężko przeskoczyć. Sama gra to wciąż bardzo dobry jakościowo produkt, zarazem będąc kolejny raz odgrzewanym kotletem - co powoduje, że nie jest warta swojej ceny.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-306455

Crysis 2

http://www.youtube.com/watch?v=Ph762edeLxs

Gra która naprawdę przykuła mnie przed telewizor. Głównie ze względu na wartką akcję.

graficznie prezentuje się naprawdę bardzo przyzwoicie. Polecam tą grę każdemu kto chce pobawić się w predatora i rozwalić kilku obcych zwłaszcza że jej cena jest bardzo przystępna

Plusy:

+Oprawa audio-wizualna

+Duża różnorodność broni

+Multiplayer

+Klimat

+Przerywniki filmowe

+Sztuczna inteligencja wrogów

Minusy:

-Zbyt krótka kampania dla jednego gracza (mój czas przejścia to około 9 h)

Ocena ogólna: 9/10

Edytowane przez GregSES
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-306487

GTA: Vice City to kolejna gra odświeżona po latach, która padła moim łupem odkąd stałem się posiadaczem jednego ze smartfonów. Odpalając tą produkcję, niespodziewałem się wiele - grafika wciąż ta sama, udźwiękowienie również. Jedyne ułatwienia, jakie zauważyłem(w porównaniu do wersji na PC) to łatwiejszy dostęp do mapy. Zawiodłem się tylko pod jednym aspektem - nie dodali GPS, który pozwalałby nam na szybsze dotarcie do celu.

Najbardziej zaskoczyła mnie wizualna oprawa gry - konwersja obroniła się i VC wygląda bardzo dobrze. Jest to gra, którą na pewno nie trzeba polecać - po prostu wgraj ją na swoje urządzenie, cofnij się 10 lat wstecz i baw się dobrze.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-306615

• 2 tygodnie później...

The Elder Scrolls V Skyrim - ostatnia część tej serii jest zarazem pierwszą dla mnie. Nie mam specjalnie wyrzutów sumienia, że nie grałem czy to w Oblivion czy Morrowind, chociaż wiem, że fani serii pewnie nie spojrzą na to przychylnym okiem. Tak czy inaczej - Skyrim to prawdopodobnie najlepszy RPG, w jaki miałem okazję kiedykolwiek zagrać. Niesamowity, otwarty świat, który zapewne jest gratką dla fanów eksploracji i trudno się dziwić, bo gra sama zachęca do korzystania z tego. Osobiście poszedłem w łucznika, do tego elfi miecz i czasem - bardzo rzadko - użyję najprostszej magii. Gra jest świetna, godna polecenia naprawdę każdemu. Za sobą mam blisko 62h gry (licznik Steam) i jest to zapewne i tak dopiero początek przygody.

Football Manager 2013 - dopiero zaczynam swoją przygodę z trzynastką, ale - jako wielki fan serii - nie mogłem pominąć najnowszego dziecka Sports Interactive. Przyznaję, że z roku na rok gra jest coraz bardziej szczegółowa, ale nie do końca wiem, czy to słuszna droga rozwoju serii. Teraz coraz bardziej FM przypomina symulator menedżera piłkarskiego, sekretarki, prezesa, speca od transferów (resztę sobie dopowiedzcie) niż po prostu grę, która ma dawać rozrywkę przede wszystkim. Sam trochę gubię się jeszcze w menu, bo od ostatniej części trochę się zmieniło i będę z pewnością potrzebował sporo czasu, by to połapać.

Hitman Absolution - absolutny świeżak w mojej biblioteczce na Steam. Jako wielki fan 47 i ogólnie skradanek po prostu nie mogłem przejść obok tego tytułu obojętnie, tym bardziej, że klucz Steam jest obecnie do wyciągnięcia za naprawdę nieduże pieniądze. Tak czy inaczej w nowym Hitmanie dostaję to, co od niego zawsze oczekuję - mnogą liczbę możliwego rozwiązania każdej misji, co aż kusi, by za każdym razem powtarzać i próbować przejść zadanie w inny sposób. Staram się być "silent assassinem", co wymaga ode mnie częstego korzystania z punktu kontrolnego, jednak nie jest to żaden problem, bo gra jest tego naprawdę warta.

Jedna uwaga - tragiczny dubbing. Małaszyński za bardzo wczuł się w rolę i w jego wykonaniu głos 47 brzmi strasznie mechanicznie, co niestety jest odczuwalne. Plusem za to są - przynajmniej dla mnie - polskie głosy randomowych NPC, często ich dialogi są naprawdę zabawne.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-307761

• Reputacja:   257

Mam dobre wieści dla fanów serialu i gry The Walking Dead a mianowicie w 2013 roku powinna pojawić się gra The Walking Dead: Survival Instinct, która będzie w zupełnie innym stylu niż obecna pięcioepizodowa gra. Będzie to klasyczna gra akcji FPS.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-307888

Włatcy Móch wrzód na d... gra którą postanowiłem sobie odświeżyć niestety zawiodłem się i to bardzo. w grze poza dubbingiem nie ma nic ciekawego, postacie są sztywniejsze niż w serialu

Plusy:

+Dubbing

Minusy:

-grafika(sztywność postaci)

-szablonowość zadań

-fabuła

-długość gry

Ocena ogólna: 1.5/5

Sniper: Sztuka Zwyciężania

Gra pożyczona od kolegi. Zawiodła mnie była prosta, krótka i męcząca

Plusy:

...

Minusy

-oprawa audio-wizualna

-długość misji i ich różnorodność

-liczne bugi

Ocena ogólna: 1/5 :sad:

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-308397

Ostatnio straciłem resztki życia prywatnego ( :wink: ), bo na mój dysk wjechało The Walking Dead. Z popularnym tytułem jest tak, że początkowo ludzie go kochają, a potem - im bardziej zwiększa się jego fanbase - tym przyciąga ze sobą hejterów, "true" fanów, którzy na siłę starają się być oryginalni i jadą po tytule - nawet, jak jest świetny - byle się tylko wyróżnić w społeczeństwie. Dla mnie The Walking Dead to tytuł absolutnie genialny w każdym możliwym elemencie. Niesamowita fabuła, która trzyma w napięciu od samego początku, kapitalna kreacja małej Clementine i wiele, wiele innych. Całość chłonie się, jak gąbka wodę, ja siedziałem przed ekranem z szeroko otwartymi oczami, czekając tylko na rozwój wypadków. Walking Dead dostarcza również przeogromnych emocji, mam na myśli zwłaszcza końcówkę, ale niekoniecznie tylko to. Dla mnie jest to zdecydowanie tytuł roku i czekam na drugi sezon, który został zapowiedziany, ale niestety nie wiadomo jeszcze kiedy twórcy zdecydują się na jego wydanie.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/67/#findComment-308478

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• GGGGG9707
      Czyli tak w skrócie żeby całości nie tłumaczyć Fightful podało w zeszłym roku chyba że WWE planuje PLE w Belgii i we Włoszech i że mają robić testy w postaci gal w 2025. Pewne źródła w WWE odpowiadające za organizację gal w Europie potwierdzają tą informację i podają że WWE jest na ten moment bardzo zadowolone ze sprzedaży biletów w Bxl. Do gali zostały 2 miesiące a już praktycznie sprzedano liczbę biletów jakiej WWE oczekiwało.  No i ponoć omawiana była kwestia Elimination Chamber 2026 w Brukseli. Także teraz tylko trzeba dać z siebie wszystko na trybunach i jest szansa na duże PLE 😁
    • Mr_Hardy
      Bardzo mi się podoba to, że TNA na początku przypomina co się działo w poprzednim tygodniu. Często bywa, że nie pamiętam co było w poprzednim tygodniu.. Moose na Genesis będzie miał swoją wersję pasa X-Division czyli TNA zaspoilerowało nam wynik walki. Tak mi się wydaję. Ogólnie bardzo dobry iMPACT dużo dużo lepszy odcinek niż z tamtego tygodnia. Genesis zapowiada się świetnie. Nie mogę się doczekać.   
    • MattDevitto
      Na razie na SD w karcie jest tylko jeden match + ma pojawić się Tiffany
    • KPWrestling
      Ten pojedynek to szansa na rehabilitację przed gdyńską publicznością po nieudanym starcie w turnieju. Zarówno Leon Lato, jak i Eryk Lesak, przegrali swoje walki ćwierćfinałowe w boju o tytuł pretendenta do mistrzostwa KPW. Nie zmienia to jednak faktu, że obaj pozostają w dobrej dyspozycji. Eryk toczył bardzo wyrównany bój z Filipem Fuxem i momentami wydawało się, że przechyli szalę zwycięstwa na swoją stronę. Leon Lato po listopadowej porażce zaliczył z kolei wygraną na włoskiej ziemi, pokonując Lello Boy Jonesa na gali Wrestling Megastars Main Event. Czy Eryk Lesak jako ten większy i silniejszy zdominuje przeciwnika i nie pozwoli mu na rozwinięcie skrzydeł, trzymając go w walce na swoich warunkach? Czy też Leon Lato wykorzysta szybkość, spryt i fantazję, zaskakując Lesaka i dopisując kolejne zwycięstwo do swoich statystyk? Jedno jest pewne - dla obu liczy się tylko zwycięstwo i zrobią w ringu wszystko, by je odnieść. Eryk Lesak vs. Leon Lato Instagram: heelesak leon.lato Gala Wrestlingu: KPW Arena 27 24 stycznia 2025 Nowy Harem Gdynia Ostatnia pula biletów: https://kpw.kupbilecik.pl/ Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
    • KL
  • Dodaj nową pozycję...