Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Biorąc pod uwagę panującą aurę i widoki jej towarzyszące to stawiałbym na dwuczęściową krucjatę Payne'a, N!ko

calkiem niedawno konczylem... szkoda, ze juz takich gier nie ma (zeby tu zaraz jakis dowcipnis nie przytoczyl mi Stranglehold'a czy cos w bullet-time'owe klimaty)

Zdecydowalem się na Far Cry ale pewnie do czasu aż sprawdze Operation Flashpoint: Dragon Rising i wreszcie Wolfensteina.

A tak btw. - http://img187.imageshack.us/gal.php?g=dsc00050f.jpg stare zdjecie i brakuje kilku pozycji (pelna lista post wczesniej)... a kilka jest za duzo i krotko mowiac .. poleglo (Fahrenheint, SWAT4 z dodatkiem, Dungeon Siege, Jade Empire) i zostalo zdegradowane z kolekcji :wink: (Dochodzi z wiekiem czlowiek do wniosku, ze w cos juz nigdy nie zagra wiec na cholere mu to)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154016

• Reputacja:   1

calkiem niedawno konczylem... szkoda, ze juz takich gier nie ma (zeby tu zaraz jakis dowcipnis nie przytoczyl mi Stranglehold'a czy cos w bullet-time'owe klimaty)

Max ma to coś, czego reszta może pozazdrościć - klimat. To właśnie niemu sztampowa opowieść o gliniarzu szukającym zemsty nabiera niezwykłego kolorytu. I ten sposób prowadzenia fabuły poprzez retuszowane wstawki komiksowe - mistrzostwo.

BTW. Warto wspomnieć, że NES (zwane w niektórych kręgach Pegasusem) nie jest gorsze i swej odsłony Guitar Hero się doczekało - wystarczy w google wpisać D-Pad hero. Po spróbowaniu swoich sił na emulatorze przyznam, że pomimo zaledwe 4 "utworów" gra potrafi wciągnąć.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154019

Max ma to coś, czego reszta może pozazdrościć - klimat. To właśnie niemu sztampowa opowieść o gliniarzu szukającym zemsty nabiera niezwykłego kolorytu. I ten sposób prowadzenia fabuły poprzez retuszowane wstawki komiksowe - mistrzostwo.

Wypada czekac na czesc 3... ale po tym co ostatnio wyprawiaja tworcy gier mocno sie boje, ze kolejna serie beda potrafic mi popsuc. Ogolnie mam tak, ze sie strasznie przywiazuje do serii gier i nienawidze jak potrafia popsuc tworcy swoje dziela w kontynuacjach... mam nadzieje, ze mojej ulubionej Mafii mi nie zepsuja... a dla przykladu o kontyuacje rewelacyjnego Bioshocka sie juz boje...

Mnie zdenerwowalo popsucie Silent Hilla... Far Cry'a ... Medal of Honor ... PRO EVOLUTION SOCCER ... czy ten slaby choc juz nie podchodzacy pod wczesniejsze Prince of Persia.. FEAR 2 tez niestety wypadl bladziutko... CoD5 niestety tworcy od CoDów konsolowych sie dotkneli i wyszlo przecietne World at War... jednak wypada dać szanse MW2

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154021

• Reputacja:   1

Też obawiam się o część trzecią po ujrzeniu pierwszych screenów i przeczytaniu zapowiedzi.

Zaś co do psucia serii, to jest to może temat i na osobny topic forumowy. Niemniej spójrzmy prawdzie w oczy - trudno jest powtórzyć sukces pierwszej części, zwłaszcza przy dłuższych seriach. Bo albo wprowadzisz za mało innowacji i przeczytasz w recenzjach zarzut o wtórności, albo zaczniesz coś zmieniać i fani z całego świata poprzysięgną zemstę za zepsucie ich ulubionej serii.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154024

Niemniej spójrzmy prawdzie w oczy - trudno jest powtórzyć sukces pierwszej części, zwłaszcza przy dłuższych seriach. Bo albo wprowadzisz za mało innowacji i przeczytasz w recenzjach zarzut o wtórności, albo zaczniesz coś zmieniać i fani z całego świata poprzysięgną zemstę za zepsucie ich ulubionej serii.

Racja. Dla mnie idealne serie jak na razie to Hitman i Splinter Cell. Nie mialem zastrzezen to zadnej czesci z tych serii.

...Silent Hill 2 byl rewelacyjny .. zdolali zrobic bardzo dobra czesc 3.. nie zmieniali duzo i nadal bylo git.. pozniej ich naszlo na "Pokoj" i wyszlo co wyszlo.. w nowym znowu koles jest super wojownikiem i walka jest poprostu prosta czescia gry.. a nie tą walka o przetrwanie jak to bylo w poprzednich czesciach... slowo Survival w czesci Homecoming traci na wartosci... Popatrzyc tez wypada na Resident Evil 4 ktory mimo, ze odszedl od koncepcji poprzednich cenionych czesci okazal sie strzalem w "10" i zamiast to kontynuowac tworcy postanowili zrobic z Residenta zwykla strzelanke niczym Gears of War ... nie mowie, ze RE5 to gra zla.. wrecz przeciwnie jest to bardzo dobra strzelanka.. ale bardzo slaby Resident Evil...

Do wszystkiego tak sie mozna przyczepic.. jednym sie zmiany spodobaja innych odrzuca na dobre (faktem jest, ze jak mnie jakas serie zawiedzie .. albo juz od czesci pierwszej cos mi sie nie podobalo.. to prawdopodobnie nie dam juz tej grze szans i jej nawet nie sprawdze)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154025

O, gadka o grach :) Wchodzę w to :D

Co do ostatniego Silent Hilla to zgadzam się gra jest przeciętna. Prawdopodobnie z tego względu, że zabrało się za niego jakies amerykańskie studio, które nigdy prędzej nie miało styczności z tą serią. "Dwójka" była i jest kultowa - zgadzam się, a zakończenie "In Water" było miażdżące. "Trójka" jakoś starała się, z różnym skutkiem trzymać fason, dalej było już tylko gorzej. I trzeba też przyznać, że nawet ludziom z Konami czasami brakowało świeżych pomysłów. Na tygodniach wychodzi gra Saw od Konami, która będzie bazowała na motywach ze znanej serii filmów. Typuję, że wiecej jak 6/10 ogólnej noty nie dostanie.

PES 2010 to kolejny dowód na to, że japończycy - ogólnie mówiąć - robią gry, które z niewiadomych przyczyn posiadają w sobie rozwiązania z poprzedniej generacji konsol. Zdaje się, że nie patrzą na to co robi konkurencja za oceanem (przykład FORZA vs. Gran Turismo czy wspomniany PES vs. FIFA).

Co do Residenta po prostu stał się typową grą akcji, bo już na pewno nie potrafi przestraszyć. Do tego te archaizmy - brak możliwości chodzenia podczas celowania, kamera „na plecach” i sterowanie. Brrrrrr...

Poza tym wczoraj ukończyłem Halo 3 ODST, powoli biorę się za Brutal Legend (świetny klimat!) i kończę nowego Batmana, który dał rade bardzo mocno.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154054

Ja zacząłem przechodzić Gears of War

a w wolnym czasie gram w Raw Total Edition, Samp-a , Age of Empires III.

To tyle pozdr :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154057

kończę nowego Batmana, który dał rade bardzo mocno.

Batman ma naprawde bardzo fajny klimat ... ale nie wiedzac czemu znudzil mnie mocno i to dosc szybko. Uzywanie wkolko tych gadżetów i dość przecietne walki chyba mnie zniechecily. Zwolnienie pod koniec kazdej walki zaczelo mocno irytowac z czasem :) Spokojnie jest to solidne 7/10 i mozna polecic kazdemu. Ostatnio mozna zaobserwowac coraz lepsze gry o super-bohaterach bo i ten ostatni Wolverine trzymal poziom. Fakt kto gral to wie, ze byla to "bezmozga nawalanka" ale w bardzo fajnej oprawie i moze sie podobac .. Devil May Cry to nie jest ale zawsze na raz mozna sie tym pobawic. Czego niestety nie moge powiedziec o Marvel Ultimate Alliance 2 na ktore to liczylem lubiac czesc pierwsza...

Co do Residenta po prostu stał się typową grą akcji, bo już na pewno nie potrafi przestraszyć. Do tego te archaizmy - brak możliwości chodzenia podczas celowania, kamera „na plecach” i sterowanie. Brrrrrr...

calkiem niezla gra akcji (co nie zmienia faktu, ze Gears of War jest lepszy a porownywac te dwie gry ze soba wrecz wypada po tym co zobaczylismy w RE5) ale.. niestety tylko gra akcji... szkoda bo liczylem na przezycia porownywalne z "czworka" na co-op'ie. Cala seria RE jakos nigdy szczegolnie mnie nie straszyla ... zawsze bylem zwolennikiem SH (bardziej sie przestrasze czegos czego nie widze nizeli hordy zombie ktore na mnie leca) Ale gdy SH zaczelo kulec pojawil się RE4 i naprawde mi sie podobal.... Ciagnac temat Survival Horrorow Dead Space okazal sie rewelacyjny i polecam kazdemu ktory lubi tego typu gry... wiadomo, ze juz nic nie napedzi takiego stracha jak SH2 (ogolnie nie jestem osoba, ktora latwo przestraszyc... filmy z gatunku horrorow mnie smiesza zamiast straszyc .. ale SH2 pamietam, ze kilka razy podskoczylem z krzesla co swiadczy o wielkosci tego tytulu.. juz nie wspominajac o klimacie i genialnej fabule.. tam poprostu nie mozna sie do czego przyczepic i osobiscie uwazam, ze byla to najlepsza czesc SH i gniecie swojego poprzednika tak uwielbianego przez miliony... zdecydowanie Top10 gier jesli chodzi o mnie)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154069

Hitman i Splinter Cell

Ja jako (myślę, że mogę się za takiego uznać) fan tych serii muszę przyznać, że uwielbiam te gry (lubię ogólnie wszelkie skradanki, ale za Chiny nie potrafił mnie wciągnąć Thief), ale niektóre części nie miały szczerze mówiąc tego czegoś. Double Agent był innowacyjny i w moim przekonaniu bardzo fajny (i świeży, co się liczy), ale uważam, że można było lepiej rozegrać kwestię misji w świetle dziennym. Gra była niezbyt długa, aczkolwiek grało mi się przyjemnie. Co do Hitmana to muszę z bólem serca przyznać, że nie przeszedłem Codename 47 (zatrzymałem się gdzieś w Kolumbii, później nie miałem jakoś weny kontynuować, oprócz tego 3 pozostałe Hitmany i cała seria z Fisherem - ukończone). Zajebiście grało mi się w Silent Assasin (19 misji, w dodatku zróżnicowanych - to mi się podoba:) ), Contracts trochę mnie zawiodło (powtórki z jedynki, akurat misje w Chinach zdołałem przejść w Codename 47), zaś Blood Money podobało mi się bardzo (może trochę długość mnie nie zadawala - chciałbym trochę więcej). Ogółem Fisher i Agent 47 to goście którym uwielbiam towarzyszyć, aczkolwiek nie byłbym taki bezkrytyczny w ocenach. Ciekawe co przyniesie nam ConViction (obawiam się, że Fisher zatraci ten klimat z pierwszych trzech części i gra będzie raczej grą akcji), z tego co wiem w przyszłym roku planowane jest wyjście nowej odsłony Hitmana (raczej pod koniec 2010).

Co do tematu: PES 2010, ostatnio trochę Mount&Blade, no i SVR 09 na emulatorze, aczkolwiek ostatnio wolę Here Comes The Pain, niedawno skończyłem Batmana: Arkham Asylum.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154192

Co do Hitmana to muszę z bólem serca przyznać, że nie przeszedłem Codename 47 (zatrzymałem się gdzieś w Kolumbii, później nie miałem jakoś weny kontynuować, oprócz tego 3 pozostałe Hitmany i cała seria z Fisherem - ukończone). Zajebiście grało mi się w Silent Assasin (19 misji, w dodatku zróżnicowanych - to mi się podoba:) ), Contracts trochę mnie zawiodło (powtórki z jedynki, akurat misje w Chinach zdołałem przejść w Codename 47), zaś Blood Money podobało mi się bardzo (może trochę długość mnie nie zadawala - chciałbym trochę więcej)

uuuu od Codename 47 wypada zaczac.. bo to najlepsza czesc z ktora moze sie rownac tylko Blood Money. Silent Assassin w czasie gdy wyszedl nie byl juz tym czyms bo.. Hitman 1 to gra trudna.. a jak na moj wiek kiedy w to gralem bardzo trudna nad ktora trzeba posiedziec i nie ma, ze wpadniesz i zniszczysz wszystich niczym Max Payne... W 2 jesli ktos chcial mogl to zrobic i bez problemu ukonczyc gre chociaz ciekawiej sie pobawic by wszystkie misje zakonczyc niezauwazonym.. wkoncu o to tu chodzi. Contracts mial ten bol, ze misje ze starych Hitmanow zostaly wykorzystane... wielka bolaczka chociaz i tak misja druga na imprezie gdzie zabijasz Meat Kinga.. lezacego na lozku .. rewelacja. Pamietam do dzis jak rozmawialem z bratem ktory rowniez mimo wieku lubi takie gry i potrafi poswiecic im sporo czasu (jak go zobacza przeciwnicy to Load) .. potrafi sprawdzic kazde drzwi i wszystkiego sprobowac.. Gra mu jawnie da strzalke w lewo on i tak najpierw sprawdzi co jest na prawo. Oglada sie jego poczynania nudno ale wyniki sa... w wyzej wymienionej misji w Hitmanie 3 zapytal mnie jak go zabilem ... no to powiedzialem, ze wszedlem niezauwazony przebrany bodajze za kucharza .. kulka w leb i po krzyku .. na co moj brat mi powiedzial, ze wszedl wentylacja i zabil go z gory :shock: Nawet nie wiedzialem, ze tak sie da... znowu w Blood Money sam mialem ciekawe przejscie .. przyznam sie, ze sciagnalem wersje... no poprostu nielegalna i to kilka razy bo kazda miala jakis blad.. w jednej jak strzelilem wychodzila do pulpitu w innej dzwiek .. ogolnie wszystko na nie.. wiec poszedlem i kupilem oryginalna.. przeszedlem trening .. i pierwsza misja gdzie by zabic jedna z ofiar wypadalo wejsc do jego posiadlosci... no i problem znowu sie pojawil taki, ze wszedlem tam bez problemu zabilem go.. ale za kazdym razem jak wychodzilem z tej posiadlosci resetowal mi sie komputer :? Czlowiek sie moze zdenerwowac.. ale poszedlem do sklepu .. kupilem paluszki.. i stwierdzilem, ze go zabije nie wchodzac tam.. wzialem snajperke i czekalem az wyjdzie na balkon.. wyszedl kulka w leb misja zaliczona.. i jak ja mam tej gry nie kochac? ...ale to takie wspomnienia sie same narzucily.. Hitman to seria gier do ktorej juz nie raz wracalem i jeszcze nie raz zapewne wroce

Splinter Cell jak dla mnie caly trzyma rowny poziom.. jesli mialbym wybierac ta czesc ktora odstaje musialbym wskazac na Double Agent bo tak jak pisales lepiej sie dalo to rozwiazac... co do Conviction zapowiada sie inaczej... mniej skradankowo :-x aaale i tak ciekawie. Szczegolnie motyw przesluchan .. cos jak bylo w PCtowym Punisherze .. nie mylic ze starym Pegazusowym Punisherem gdzie byl tylko celownik (i tak to byla gra kultowa)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154205

znowu w Blood Money sam mialem ciekawe przejscie .. przyznam sie, ze sciagnalem wersje... no poprostu nielegalna i to kilka razy bo kazda miala jakis blad..

Akurat moja miała taki feler, że w misji świątecznej przy każdej próbie wyrzucenia czegokolwiek gra wracała na pulpit... dlatego musiałem nożem potraktować biednego pieska...

Myślę, że w najbliższym czasie spróbuję przełknąć jeszcze raz Codename 47 :), może tym razem wystarczy cierpliwości. Swoją drogą końcowa misja w Silent Assasin rulez. Po jej przejściu znalazłem poradnik, w której autor radził by zabawić się w Payne'a, a ja postanowiłem wszystkich załatwić cichaczem. Ile było frajdy wymierzając kroki tak, by nie spóźnić się o te ułamki sekund i nie zostać zauważonym :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-154235

Właśnie zaczołem grać w nowe gierki :

Twierdza Krzyżowiec

Risen

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-155066

jako,że właśnie choruje i siedzę z dupą w domu to jest parę aktualnie przeze mnie męczonych tytułów:

-Wiedźmin

-Lineage2

-Fifa10

-SvR2010

-Rocky Balboa

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-155067

Ja na razie gram w fife 10 na xbox 360
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-155294

Risen- i co tu dużo mówić ta gra powinna nazywać się Gothic bo klimat ma dokładnie taki sam jak Gothic 1,2 i Noc kruka tyle, że w nowej oprawie. Jedyne co jest w niej denerwujące to to, że jest zrobiona na silniku Gothica 3 i czasami mi się zacina, ale wszyscy wiemy jaki Gothic 3 był :?

Fabuła gry... a zresztą musicie w ta zagrać (oczywiście jak ktoś lubi gry RPG :grin: )

Gra jest naprawdę dobrze zrobiona i zacina mi się rzadko mimo tego felernego silnika G3

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/30/#findComment-155896

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...