Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Co do Fify 17, to wprawdzie nie grałem w pełną wersję, ale jakoś po 16 zraziłem się do tej serii. Demo mnie nie przekonało, a że na PC nie ma alternatywy (nie oszukujmy się, PES nią nie jest) to olewam wirtualną piłkę kopaną. Po Fifę może sięgnę jak stanieje do poniżej 50zł.

Cytat
Ps. jeśli ktoś ma jakieś podpowiedzi, kogo mógłbym zmienić w składzie Premier League, to byłbym wdzięczny, bo czasami mój środek pola dostaje wylewu i tracę głupie bramki. Głównie chodzi mi o jakąś alternatywę dla Pereyry - ma on dobre statystki, ale jakoś jego karta mi nie leży.

Hojbjerg, Ndong (srebrny), Chadli, Henriksen

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Ostatnio sporo pogrywam w pecetowe WWE 2k16. Sporo z Was grę zna, chociażby z konsol, więc nie będę się szczególnie rozpisywał. Kupiłem grę (notabene, niezwykle tanio) właściwie tylko dla dostępu do Community Creations, dzięki któremu wprowadziłem zmiany upodobniające tryb Universe do obecnego WWE, a także wplotłem we wspominany Tryb federację NJPW z własnym rosterem, tytułami i galami PPV.

Powróciłem też do tej części Assassin's Creeda, w którą być może sporo z Was nie grało. Mam na myśli Assassin's Creed: Liberation HD, czyli port Assasyna z konsoli PlayStation Vita. Ta gra to mój pierwszy kontakt z sagą Assassin's Creed rozgrywającą się w czasach początków Stanów Zjednoczonych (w AC III oraz AC IV: BF nie grałem). Może i tej grze sporo brakuje do mojego ulubionego Assassin's Creed: Brotherhood, ale faktycznie można przyjemnie spędzić z nią czas, nawet jeśli w AC III się nie grało (jak ja). Poza tym, bohaterka tej części jest najbardziej "charakternym" protagonistą serii obok Ezia :)

Korzystając z promocji klasyków na GOG.com, zakupiłem The Settlers III Ultimate Collection. Wiem, że dla wielu fanów serii, to "dwójka" jest najlepszą jej częścią, ale to właśnie "trójka" zabrała mi spore ilości czasu, które spędzałem na rozbudowywaniu terenu i podbijaniu innych narodów na mapie. Czwórkę też uważam za dobrą grę, ale to trójka jest moją ulubioną.

Edytowane przez Michcio

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

• Urządzenie:  Windows

Grał ktoś w Stardew Valley? Jest opcja kupienia go w Humble Monthly (12$, ale do tego dołożą jeszcze 6 innych gier, których tytuły poznamy dopiero po zakończeniu sprzedaży - zwykle odkupuję pojedyncze klucze po niższej cenie po ujawnieniu zawartości, ale to ten typ gry, którego albo się nie będą pozbywać, albo będą brali około 10$ za klucz - już lepiej brać w ciemno i potem część się zwróci z reszty) i zastanawiam się, czy nie brać. Bo ponoć to coś więcej niż "symulator farmy".

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Troche czasu spedzilem nad Quantum Break, ktore okazalo sie dobrą grą. Dobrą w wielu aspektach, ale w zadnym nie wybitną. Ani ta fabuła mnie nie porwała, postaci uważam za dno totalne - i w zasadzie jeden z głównych powodów, dla ktorego nie dotrwam do konca - strzelanie jest przyzwoite, ale niczym szczegolnym nie porywa, bo wrogowie to zazwyczaj idioci.

Mafia 3 widzę zbiera fatalne oceny. Stała się wtórnym sandboxem, czego jakos nie moge wybaczyc. Na wlasnej skorze nie przezylem, bo na ten moment są problemy z niektorymi procesorami, i - surprise, surprise - moj jest na tej liscie. Najpierw Fifa z problemami przy kartach AMD, teraz to. Awesome.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Cytat
Mafia 3 widzę zbiera fatalne oceny. Stała się wtórnym sandboxem, czego jakos nie moge wybaczyc. Na wlasnej skorze nie przezylem, bo na ten moment są problemy z niektorymi procesorami, i - surprise, surprise - moj jest na tej liscie. Najpierw Fifa z problemami przy kartach AMD, teraz to. Awesome.

Ja właśnie wykonałem jedną misje przed chwilą - zajęło mi to 1h... Nie ma to jak rozbijające się samochody przed tobą i 0,25 szybkości w jeżdzie i chodzie. Swietna gra - warto było czekac. BTW: Ten główny bohater to jakiś zart? Nie chodzi mi o kolor skóry, ale o fakt, że wygląda on tak "generic", że masakra.

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• 2 tygodnie później...

aRo napisał(a):
Grał ktoś w Stardew Valley? Jest opcja kupienia go w Humble Monthly (12$, ale do tego dołożą jeszcze 6 innych gier, których tytuły poznamy dopiero po zakończeniu sprzedaży - zwykle odkupuję pojedyncze klucze po niższej cenie po ujawnieniu zawartości, ale to ten typ gry, którego albo się nie będą pozbywać, albo będą brali około 10$ za klucz - już lepiej brać w ciemno i potem część się zwróci z reszty) i zastanawiam się, czy nie brać. Bo ponoć to coś więcej niż "symulator farmy".

Wprawdzie nie grałem, ale prawie na 100% kupuję. Symulatory farmy a'la Harvest Moon zawsze mnie jarały, a to jest coś tego typu. Gdy tylko pojawiło się info że ta gra tam będzie to zdecydowałem się na jej kupno (ale jeszcze nie teraz, bo może ją wygram w Steamgifts :D)

----------------------------

Ostatnio w TV (ponownie) oglądałem Blade'a i jedna ze scen (spotkanie liderów klanów wampirów) przypomniała mi o Vampire: the Masquerade - Bloodlines. Dużo dobrego słyszałem o tej grze, choć jej problemem było ponoć sporo bugów. Co ciekawe, gra ma 12 lat, a społeczność wokół niej dalej działa i całkiem niedawno wydała najnowszego patcha. No i gra jest świetna. W skrócie: RPG w świecie wampirów.

Co zachwyciło mnie najbardziej to mnogość możliwości i to już od samego wyboru klanu do którego należymy. To nie jest tak, jak często w grach RPG, gdzie reklamują się jaki to masz wybór ras, ich przeszłości i innych cech, a koniec końców różnica to tylko jakieś dodatkowe skille albo statystyki. Tutaj wybór rasy(a raczej klanu) wpływa na styl gry. Masz Nosferatu, którzy wyglądają jak potwory przez co gra nimi jest trudniejsza bo nie możesz się pokazywać ludziom. Po drugiej stronie barykady są Toreadorzy, którzy mają bardzo dobre cechy "społeczne" i jeśli najdzie nas taka ochota możemy iść nimi w kierunku gry pacyfistycznej. Ventrue to wampirza szlachta, która brzydzi się krwią żebraków i szczurów, przez co trudniej jest znaleźć ofiarę gdy głód wzywa ;) I jeszcze parę innych ciekawych klanów. Role play pełną gębą. Możesz stworzyć tak naprawdę kogo chcesz (choć - tu minus, nie da się zmienić wyglądu naszej postaci).

Gra ma jeszcze dwie bardzo ciekawe mechaniki.

Pierwsza to człowieczeństwo. Każde zabicie bezbronnego człowieka lub inna mało "człowiecza" akcja zwiększa szansę wyzwolenia bestii. Tracimy wtedy kontrolę nad naszą postacią, a ta wpada w szał i zabija każdego kogo napotka na swojej drodze. Ktoś spytałby co w tym złego? I z tym wiąże się drugi mechanizm, tytułowa Maskarada.

Jest to pewnego rodzaju prawo przyjęte przez klany, które ma na celu ukrycie istnienia wampirów. W związku z tym każde publiczne użycie umiejętności wampirzej, picie krwi itp. to złamanie Maskarady. Na całą grę mamy 5 takich szans. Przekroczenie licznika to automatyczny koniec gry.

Jeśli kogoś nie odrzuci grafika, a lubi RPGi to gorąco polecam. Fabuła, niesamowity klimat, nietypowa mechanika, no i niepospolity świat i tematyka. To wszystko oferuje ta gra.

maly619 napisał(a):
Ostatnio w TV (ponownie) oglądałem Blade'a i jedna ze scen (spotkanie liderów klanów wampirów) przypomniała mi o Vampire: the Masquerade - Bloodlines. Dużo dobrego słyszałem o tej grze, choć jej problemem było ponoć sporo bugów. Co ciekawe, gra ma 12 lat, a społeczność wokół niej dalej działa i całkiem niedawno wydała najnowszego patcha. No i gra jest świetna. W skrócie: RPG w świecie wampirów.

Odbiłem się kiedyś od bugów. Jakoś nie wiem, czy miałbym parcie, żeby do tego wracać. Warto chyba uzbroić się w cierpliwość i poczekać na Vampyr

• Reputacja:   1

maly619 napisał(a):
Dużo dobrego słyszałem o tej grze, choć jej problemem było ponoć sporo bugów.

N!KO napisał(a):
Odbiłem się kiedyś od bugów.

Wystarczy dograć najnowszego nieoficjalnego patcha i można grać bez większych zgrzytów. Bugi występują dalej, ale nic co uniemożliwi rozgrywkę. Dla mnie VTMB to ścisła czołówka gier RPG. Coś zdecydowanie innego, ale przy tym bardzo solidnego (nie licząc wspomnianych bugów). Klimatem pewnie nie trafi do każdego, ale jeśli ktoś lubuje się w bardziej mrocznych, wampirzych klimatach to warto, bo cała otoczka jest niesamowita.

I Miejsce - Typer NXT 2017

rogos napisał(a):
Wystarczy dograć najnowszego nieoficjalnego patcha i można grać bez większych zgrzytów

I tak też zrobiłem :)

Żeby nie było offtopu, parę tygodni temu grałem też w Test Drive Unlimited 2, bo chciałem sprawdzić jakąś samochodówkę z otwartym światem. Odpalałem wcześniej The Crew (rozdawane za darmo na UPlay), ale na aktualnym lapku nie chodzi mi to za dobrze.

Problemem takich gier jest jednak (moim zdaniem) zbyt mocne stawianie na online. Ja akurat nie jestem fanem grania z/przeciwko żywym graczom. Wolałbym ciekawszego singla, a niestety w TSU2 tego nie ma. Na początku jeżdżenie po mapie jest całkiem spoko, ale szybko okazuje się że ten pozornie duży teren wcale tak wielki nie jest, a już na pewno nie można powiedzieć o nim różnorodny. Więcej frajdy dawało mi przemierzanie Polski w Euro Truck Simulator 2 :P

A gdyby ktoś chciał pograć i lubi multi, to TSU2 też w tym miejscu odpada, bo choć można spotkać tam graczy, tak twórcy chyba olewają już grę bo część funkcji po prostu nie działa (jakby serwery odpowiedzialne za część opcji były wyłączone).

Skonczylem DLC do Dark Souls 3, Ashes of Ariandel. Ludzie narzekają na to, że dodatek jest krótki, ale jakoś specjalnie tego nie odczułem. Faktycznie lokacje może nie są przesadnie rozległe, ale jakieś 3h gry, to też nie jest jakaś zbrodnia na DLC. Lodowa kraina w obrazie ma swój klimat. Budzi wspomnienia z DkS1. Są nowi przeciwnicy, dwaj bossowie - choć jeden opcjonalny - z czego ten finalny ma aż 3 fazy, co jeszcze się w tej serii nie zdażyło. Ta walka to esencja AoA. Dla mnie na plus. Lepsze niż DLC do dwójki - które średnio wspominam.

Coraz więcej gier staje się symulatorem chodzenia. Po Through the Woods oczekiwałem przyjemnego horroru, ale albo te gry już mnie tak nie rajcują, albo są po prostu słabsze niż kiedyś. Horrory uwielbiałem - głównie za sprawą Silent Hilla - a teraz mnie bawią i odpychają bardzo szybko. Through the Woods bazuje na mitologii Nordyckiej - którą mam w ostrym poważaniu. Prowadzimy matkę, szukającej swojego syna. Są potwory, jest latarka - fundementy pod straszaki wylane. Tylko więcej tu chodzenia niż straszenia. A po lesie wypada biegąc po z góry ustalonych ścieżkach. Każde wyjście poza schemat, choć możliwe, jest tylko stratą czasu.

Do Vampire Masquered mnie nie przekonaliście, ale wróciłem sobie do Mass Effecta. Kiedyś moja przygoda skończyła się na części pierwszej, ale teraz - po tym, jak przyjemnie mi się w to gra - może ogarnę całą trylogię. Powoli, bez pośpiechu.

Post jednak opierać się ma na nowej produkcji. Battlefield 1 - choć nigdy nie byłem fanem serii - to jedna z lepszych gier wojennych, w jakie przyszło mi grac. Już odchodząc od multi i gigantycznych bitew, z jakich Battlefield słynął, to podoba mi się to, jak przedstawili wojne. To jest groza! Tu chodzisz po trupach, wszędzie latają kule, coś wybucha, coś płonie. Kampania single-player jest krótka - choć jeszcze nie skończyłem - ale podoba mi się podejście do niej. Nie prezentuje jednego herosa, ktory w pojedynke, niczym Rambo, wygrywa wojne. Tu dostajemy szereg bohaterów, walczących na różnych frontach. I w zasadzie żadna z ich historii nie jest przesadnie cukierkowa. Każda wiąże się z jakąś stratą, z jakimś ciężarem, z którym Ci ludzie wychodzili z walki. To jest świetne. Trzeba tylko uważać na polski dubbing, który ssie po same bile. Taki podział fabuły, ma niestety swój minus, którego mogli uniknąć. Cała kampania, choć okraszona wstawkami filmowymi i fabułą, jest praktycznie tutorialem. Ciężko uniknąć takiego wrażenia. Tu uczysz się czołgu, w następnej kampanii latania, itd. Razi mnie to, jak i długość tego wszystkiego, jednak jest to za dobre parę godzin elektronicznej rozgrywki, żeby przejść obok tego obojętnie. Wole takie coś - krótsze, ale skłania do refleksji - niż rozległego, monotonnego sandboxa. Poza tym, gra wygląda świetnie i ma bardzo dobrą optymalizację. Mój stary komp udźwignął, a nowa Mafia nie akceptuje procesora, Fifa karty graficznej.

N!KO napisał(a):
ale wróciłem sobie do Mass Effecta. Kiedyś moja przygoda skończyła się na części pierwszej, ale teraz - po tym, jak przyjemnie mi się w to gra - może ogarnę całą trylogię. Powoli, bez pośpiechu.

Na pewno warto zagrać w drugą część, która jest najlepsza z całej trylogii. Nawet sama w sobie (gdybyś odbił się od części 1 - czytaj Mako) warta jest dania szansy bo to bardzo dobra gra ze świetną historią i postaciami.

Ostatni epizod Hitmana, okazał się jednym ze słabszych i prostszych. Początek zwiastował coś innego, trudniejszego, bo nie masz broni, poruszasz się po ekskluzywnym szpitalu i masz ograniczony mocno dostęp. Jednak gdy tylko przedostajesz się do zakazanej strefy, epizod przechodzi się sam. Zajął mi chyba najmniej czasu. Końcowy filmik zwiastuje drugi sezon, i kontynuowanie wydawania gry w tej formie. Nie mam przeciwskazań. Bawiłem się tym Hitmanem cały rok.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE Backlash 2025
      Dyskusje na temat wydarzenia WWE Backlash 2025!
        • Dzięki
      • 30 odpowiedzi
    • WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 039 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 710 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 107 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 599 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 893 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...