Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

I rzeczywiście, FM nadal ma to coś. Pewną magię, którą zrozumie tylko fan serii, ale nadal przyciąga mnie do siebie i sprawia, że w kilka dni nabiłem ponad 80 godzin na Steamie. Football Manager to już od dawna nie jest tytuł, w którym mamy kilka opcji na krzyż, a sama rozgrywka sprowadza się praktycznie do pustego klikania i gry "od meczu do meczu". Obecnie, ogrom różnego rodzaju bajerów i statystyk sprawia, że bardziej niż kiedykolwiek przypomina rzeczywiście symulator życia menedżera piłkarskiego i pozwala wpływać na wiele elementów, a jeśli tego nie robi, to przynajmniej sprawia takie silne pozory.

Gra nie jest jednak pozbawiona wad. Co serię narzekałem na powtarzalność konferencji prasowych i nie jest inaczej i tym razem. Bardzo fajnym motywem jest możliwość ścisłej współpracy z mediami, wypowiedzenia się na praktycznie każdy możliwy temat, niemniej w istocie ma to sens tylko raz, dwa. Kiedy dostajemy po raz kolejny te same pytania, dochodzi do nużącego odpowiadania właściwie bez wgłębienia się w treść, którą znamy na pamięć. Kolejną rzeczą, która mi doskwiera jest sposób rozmowy motywacyjnej z zawodnikami. Jest to kolejny element, który się powtarza. Doskwiera mi, że w przypadku, kiedy nasz zawodnik zaliczy asystę, ale w tym samym meczu przez jego dwa błędy rywale dostaną dwa rzuty karne, to i tak dostanie wysoką ocenę końcową i nie możemy go skrytykować po meczu - bo jak to zrobić, skoro dostał ocenę meczową 8.0? Wg mnie jest to pewnego rodzaju nieporozumienie, bo takich dwóch błędów, które kosztują utratę dwóch bramek, nie da się zakryć jedną asystą, a Sports Interactive zdaje się nie do końca chyba mieć tego wciąż świadomość.

Najgorsze jest to, że jak przegrywasz do przerwy 2-3 i chcesz pochwalić tylko jednego zawodnika za np. 2 gole to da sie to zrobić tylko po ogólnej rozmowie z drużyną... Przez co gdy zjebiesz drużyne to także tego zawodnika z 2 bramkami i już żadne dobre słowa nie pomogą, albo pochwalisz drużyne za to ze straciła 3 bramkami do połowy byleby móc pochwalić w pełni zawodnika za 2 bramki. Niby detale, ale z kazdym meczem mnie to irytuje... Wróc nie z każdym, bo coś tam wygrywam. Ostatnio mistrzostwo Portugalii z Bragą. :grin:

Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-407626

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Ostatnio dałem szansę czekającej już trochę na dokładniejsze ogranie Hitman Absolution.

Efekt?

14 godzin na Steamie. Ani jednej minuty w trybie fabularnym. Dlaczego? Gdyż w mojej opinii Tryb Kontraktów jest dokładnie tym, czego było trzeba tej serii przy wejściu w, już poprzednią, generację. Możliwość wykonywania kontraktów stworzonych przez graczy, wraz z takimi warunkami wykonywania zabójstw jak użycie odpowiedniej broni lub odpowiedni strój, to kapitalny pomysł :)

Edytowane przez Michcio
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-407633

Jeśli chodzi o FM 16, to i ja się pochwalę. Chociaż póki co w sumie nie mam czym.

Jestem po 22. kolejkach sezonu 2016/17, gram Lechią. W pierwszym zdobyłem dublet. W finale PP ograłem Legię. Natomiast mistrzostwo zdobyłem rzutem na taśmę, a dokładniej w 37. kolejce w meczu bezpośrednim u siebie z Lechem. Traciłem do nich 3 punkty. Po 30. kolejkach rundy zasadniczej byłem pierwszy, a więc wystarczyło wygrać i ta sztuka mi się udała. W el. do LM w II rundzie trafiłem na FC Kopenhagę. W pierwszym meczu w Danii przegrałem 1:2, a w rewanżu wygrałem 1:0 awansując do III rundy, gdzie trafiłem na dobrze znany Legii Zrinjski. Tu problemów nie było w ogóle, 5:1 w dwumeczu mówi samo za siebie. W play-offach już tak różowo nie było, bo trafiłem na Celtic, który odesłał mnie do fazy grupowej LE, a tam... Szachtar, Celta i Eintracht Frankfurt. Skończyłem na 3 pozycji w grupie, ale zarząd był zadowolony, bo wpadła kasa za puchary.

Zarobiłem na Macierzyńskim (wcale nie dawałem mu grać, po prostu w tej grze ma wysoki potencjał) i Milinkoviciu-Saviciu (był podstawowym GK) po 7.5 mln € za każdego. Macierzyńskiego kupił Man. Utd, a Vanję Chelsea. Zarobiłem też sporo na Stolarskim, Buksie czy Dźwigale.

Teraz przewodzę w lidze z 4 punktami przewagi nad drugim Lechem i trzecią Jagą, którą Probierz bardzo dobrze prowadzi już drugi sezon i zapowiada się na to, że znowu będą na podium. Mój skład prezentuje się tak: Leciejewski - Bereszyński/Dankowski, Bochniewicz/Galovic, Helik/Maloca, Hołownia/Wawrzyniak - Chrapek/Haraslin, Kapustka/Mila - Burzio/Krasić, Wolski/Samaras, Mak/Karachanakov - Matavz/Sabela (17-letni newgen z 15 opanowania i 16 wykańczania akcji, będzie kotem)/Yakubu (tak, ten Yakubu). W odwodzie jest jeszcze Peszko.

Zbroję się ogólnie na LM, bo trzeba zarabiać w ten sposób pieniądze, promować własnych piłkarzy i z sezonu na sezon mierzyć wyżej.

Podpowiedź taka: Przedłużajcie kontrakty z piłkarzami, których i tak się pozbędziecie. Dlaczego? Ładujcie w klauzulę odejścia 10-15 mln za każdego. U mnie to zdało egzamin, bo wiem, że prędzej czy później kogoś tak sprzedam. Póki co martwię się tylko o Bereszyńskiego (2 mln klauzuli, jego agent blokuje możliwość podbicia wraz z nowym kontraktem) i Kapustkę (ma 4,9 mln, więc zarobię, ale z niego też się robi powoli kocur i wyciągnąłbym więcej).

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-407644

Ja niestety bez zdolności trenerskich, więc w FMie zawsze grałem Realem Madryt. Swoją drogą zajebista sprawa jest z Ronaldo. Gość w wieku 32 lat już nie nadaje się zbytnio na skrzydłowego, których w grze jest cały ogrom. I z każdym sezonem generują się kolejni świetni młodzicy. Co innego z napadziorami, których gra generuje po prostu chujowych. Otóż co z Ronaldo? Po trzecim sezonie przesunąłem go na napad (gram jednym napastnikiem), żeby zrobić miejsce m.in. Depayowi i 18-latkowi ściągniętemu z ManU za 60 patyków (wygenerowany przez grę) i wali bramy aż miło. W wieku 36 lat jest chyba najlepszym napastnikiem w grze.

PS. W mojej karierze Messi mając 32 lub 34 lata został kupiony przez Tottenham za 4 miliony, przegapiłem zajebistą okazję :twisted:

Widzę, że Wy gracie polskimi ekipami. Powiedzcie mi proszę, które ligi najlepiej ustawić jako grywalne (tzn. z najszerszą bazą danych). Nie wiem, czy wybieranie BPL czy BBVA ma sens, skoro i tak nie ściągnę stamtąd zawodników (za drodzy albo nie chcą przechodzić, bo klub ma za niską reputację).

Dodam tylko, że do tej pory preferowałem tryb klasyczny, gdyż w domyślnym nie da się (lub nie potrafię) symulować spotkań, co oszczędza mi masę czasu (i tak wolę się bawić finansami i transferami, niż taktyką :P )

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-407649

Powiedzcie mi proszę, które ligi najlepiej ustawić jako grywalne (tzn. z najszerszą bazą danych). Nie wiem, czy wybieranie BPL czy BBVA ma sens, skoro i tak nie ściągnę stamtąd zawodników (za drodzy albo nie chcą przechodzić, bo klub ma za niską reputację).

Rynek latynoski, czyli ligi brazylijskie, argentyńskie. Jeśli chodzi o Stary Kontynent to polecam Czechy, Słowację, Serbię, Włochy oraz Francję.

Edytowane przez NalepRKO
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-407653

Ja mam pytanie do graczy FM 2016 - chciałem sprawdzić czy ta gra jest dla mnie i czy mnie zaciekawi, bo nigdy wcześniej z żadnym FMem nie miałem do czynienia, więc ściągnąłem scrackowaną wersję. I muszę przyznać że zagrałem miesiąc i gra bardzo mnie wciągnęła i mi się spodobała i szykuje się teraz do kupna na steamie, tylko mam pewno pytanie - podczas grania w pirata co jakiś czas wszystkie nazwiska piłkarzy zmieniają się na jakieś randomowe nazwy. Czy to u mnie jest coś nie tak, czy to po prostu takie anty-pirackie zabezbieczenie i po zakupie gry będę mógł grać bez żadnych przeszkód? :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408060

Ja mam pytanie do graczy FM 2016 - chciałem sprawdzić czy ta gra jest dla mnie i czy mnie zaciekawi, bo nigdy wcześniej z żadnym FMem nie miałem do czynienia, więc ściągnąłem scrackowaną wersję. I muszę przyznać że zagrałem miesiąc i gra bardzo mnie wciągnęła i mi się spodobała i szykuje się teraz do kupna na steamie, tylko mam pewno pytanie - podczas grania w pirata co jakiś czas wszystkie nazwiska piłkarzy zmieniają się na jakieś randomowe nazwy. Czy to u mnie jest coś nie tak, czy to po prostu takie anty-pirackie zabezbieczenie i po zakupie gry będę mógł grać bez żadnych przeszkód? :)

Tak. Zmiana nazwisk i budżetów to zabezpieczenia mające na celu "odrzucenie" piratów od gry. Są jednak na to patche i różne wersje - musisz poszukać odpowiednich update'ów (najlepiej od skidrow). Ja osobiście nie wiem jak to zrobiłem, ale gram nawet po 4-5 sezonów i zero bugów.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408061

Mam wgranego patcha bodajże 1.3.1 i gra śmiga bezproblemowo. W zeszłorocznej edycji był bug, który wywalał grę w dniu 13 września 2015 roku. Wtedy brało się jednodniowy urlop w grze i można było grać dalej :D
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408062

Pytanie z ciekawości - czy ktoś próbował już Fallout Shelter na PC? Ja dopiero się za to zabrałem szczerze mówiąc i jeszcze za wcześnie u mnie na jakieś szersze wnioski, ale ciekaw jestem, czy jest tu ktoś z jakimś większym doświadczeniem i byłby skłonny udzielić kilku rad, co i jak robić, by było najlepiej :wink:
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408065

Kupiłem na allegro dostęp do FMa na steam za 1zł i jak narazie wszystko działa bez zarzutów, także polecam :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408067

• Urządzenie:  Windows

O piratach już mi się nie chce pisać, ale kupowanie dostępu do konta? :roll:
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408075

Tak, kupowanie złe... Ale sprzedawanie to mnie nie obchodzi. Jak ktoś sprzedaje dostęp za 1 zł (kiedy już się nagrał) to czemu dziwisz się komuś ktoś to kupuje za "nić" zamiast wydawać 50 zł np. Edytowane przez PH93
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408089

Dostęp do konta - ktoś może grę zwyczajnie usunąć z konta(każdy z dostępem), co da się cofnąć, ale uprzykrza życie. Poza tym możesz grać online tylko kiedy nikt inny nie używa konta. Ewentualnie w trybie offline, ale...

...to już chyba lepiej to zwyczajnie spiracić, zamiast dawać grosze jakiemuś gościowi, który łamie zasady Steama i można go zgłosić.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408096

Poza tym możesz grać online tylko kiedy nikt inny nie używa konta.

Przypominam ... 1 zł. :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408097

Ale to już naprawdę lepiej piracić. Komuś się wydaje, że jak zapłaci to 1zł i skorzysta z czyjegoś konta, to jest czysty i wszystko jest w porządku? Szkoda nawet tą złotówkę marnować w tej sytuacji.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/121/#findComment-408104

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
    • KyRenLo
      Seth Rollins:
  • Dodaj nową pozycję...