Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Ciężko wybrać coś podobnego... Jak sobie coś przypomnę to napiszę. Do tego czasu może ktoś inny pomoże.

Bardziej sugerując się pierwszym zdaniem - skoro lubisz retro, indie itd., to The Binding of Isaac: Rebirth + DLC, ewentualnie Spelunky. Zakładając, że jeszcze nie grałeś. Gameplayowo inne, ale może przypasują.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Bardziej sugerując się pierwszym zdaniem - skoro lubisz retro, indie itd., to The Binding of Isaac: Rebirth + DLC, ewentualnie Spelunky. Zakładając, że jeszcze nie grałeś. Gameplayowo inne, ale może przypasują.

Jak dla mnie, to królem gierek retro, które uzależniają, jest Super Meat Boy. Pozycja obowiązkowa dla każdego.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Jak dla mnie, to królem gierek retro, które uzależniają, jest Super Meat Boy. Pozycja obowiązkowa dla każdego.

Na Steamie posiadam wszystkie wyżej wymienione tytuły. W platformówki lubię pograć od czasu do czasu, ale nie jestem jakimś wielkim fanem. Natomiast twin stick shootery jak najbardziej mi podchodzą, ale jakoś mam problemy z Binding of Isaac jako grą samą w sobie.

Just when they think they got the answers, I change the questions. Roddy Piper 1954 - 2015

Downwell próbowałeś? Jedna z nowszych gierek, do tego bardzo tania.

Downwell próbowałeś? Jedna z nowszych gierek, do tego bardzo tania.

Cytowanie samego siebie nie jest chyba w dobrym guście. Stronę temu wspomniałem, że Downwell to jedna z ciekawszych gier w jakie ostatnie pogrywam. Typ jak najbardziej trafny, ale już sprawdzony :wink:

Just when they think they got the answers, I change the questions. Roddy Piper 1954 - 2015

Jak kogoś to interesuje, to na gog.com odbywa się teraz Insomnia Sale, czyli ileśtam sztuk jakiejś gry zazwyczaj z ceną -50% i jeśli wszystkie kopie zostaną wykupione, to wchodzi następna gra. Jak tak poluję, to dają zazwyczaj jakieś gry indy lub te starsze, ale przed chwilą można było wyczaić Dziki Gon za połowę ceny. Mi się przez pół godziny udało wyczaić Saints Row 2 i This War of Mine (dzięki czemu nie muszę wykupować na miesiąc Humble Monthly :D).

EDIT: Jeśli ktoś z was jest zainteresowany zakupieniem Wiedźmina, nieważne jakiej części, to w Lidlu obecnie są wszystkie części do zakupu.

EDIT 2: Jestem zdziwiony, że 14 godzin później ta wyprzedaż jeszcze trwa. No ale cóż, Wolf Among Us za 20 zł zakupione :D

Edytowane przez urbino

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

Jak kogoś to interesuje, to na gog.com odbywa się teraz Insomnia Sale, czyli ileśtam sztuk jakiejś gry zazwyczaj z ceną -50% i jeśli wszystkie kopie zostaną wykupione, to wchodzi następna gra.

Dzięki za cynk, za pewne mi nie uda się niczego upolować - za dużo czasu trzeba poświęcić na to.

This War of Mine (dzięki czemu nie muszę wykupować na miesiąc Humble Monthly :D).

Świetna gra, ale cholernie depresyjna. Ta gra pisze tak popieprzone scenariusza, które emocjonalnie dają w kość, że połowę nadal pamiętam, kilka miesięcy później. Zdecydowanie polecam.

[ Dodano: 2016-03-25, 18:43 ]

Jednak coś upolowałem:, póki co "Legend of Kay" i "OlliOlli2". Dzięki za cynk, jeszcze raz.

Skończyłem jakieś 50% Day of the Tentacle i jestem odrobinę zawiedziony. To miałą być jedna z lepszych przygodówek w historii. I może tak było w latach 90', kiedy debiutowała, ale teraz jest to już projekt nieco przedawniony. Projekt jakich pojawiło się mnóstwo. Skusiłem się na wersję zremasterowaną, bo nigdy nie było mi po drodze do oryginału. Czytałem wiele pochwał, ale ... jakoś tego nie poczułem. Humor nie robi na mnie praktycznie żadnego wrażenia, a historia nie nakręca na dalsze granie. Nijak się to ma do Małpich Wysp, czy Grim Fandango, które uważam za absolutny top gatunku. Wiem, że pewnie wielu fanów przygodówek bym oburzył takimi wrażeniami, ale nic nie poradzę. Żadna z trzech postaci mi się nie podoba - a jedna wręcz dołuje (dziewczyna) - a i muszę liczyć się z tym, że to kontynuacja Maniac Mansion - w które tym bardziej nie grałem - i da się spotkać gagi do tego nawiązujące - czyli nie sposób mi się tym bawić. To na pewno nie jest zła gra, podobno nie straciła uroku po zremasterowaniu, ale do mnie nie trafiła. This is not an insult. This is just a fact of life.

Świetna gra, ale cholernie depresyjna. Ta gra pisze tak popieprzone scenariusza, które emocjonalnie dają w kość, że połowę nadal pamiętam, kilka miesięcy później. Zdecydowanie polecam.

Zachwaliliście i teraz muszę napisać. Nienawidzę takich gier. I nie zrozumcie mnie źle. Klimat jest kapitalny. I historia również. Ale zawsze mam problemy z tego typu grami. Nawet będąc zimnokrwistym gnojem mam problem z utrzymaniem przy życiu chociaż jednego bohatera, a co dopiero trzech :/ Na podobnej zasadzie działa "Papers, Please". Tam też była do utrzymania cała rodzina, która u mnie z każdym dniem malała o jednego członka... I choć zabawa jest przekapitalna, to nigdy nie wytrzymałem przy grze więcej niż 3-4 godziny (a w grze było to mniej więcej 10 dni).

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Ogólnie nie jestem fanem kupowania niedokończonych gier, ale wiedziony dobrymi przeczuciami po oglądnięciu kilku streamów, zakupiłem Founder Packa do Paragona. Jedne z najlepiej wydanych pieniędzy na grę w moim życiu. Gra jest fenomenalna! Juz teraz na luzie moge powiedzieć, że to Top 1 MOBA. Dobry balans, i to w Closed Becie, fenomenalna obraza audio-wizualna, no i w koncu, po tylu latach, w koncu porządny, najzwyczajniej w swiecie zajebisty gameplay w Mobie. I najlepsze, ze nie jest to jakies połączenie gatunków, tylko czysta, w 100% niezmodyfikowana moba. Creepy, itemy (karty), linie, role, jungla itp. itd. Polecam kazdemu fanu gatunku i nie tylko, bo Paragon wprowadza gameplayowe odświerzenie, i fani gier TPP też powinni być zadowoleni. To będzie hit.

@Up'y

Czy This War of Mine dostalo jakies wyjebanie wielkie DLC? Po grałem w to po premierze i "historia" ograniczała się do początkowego opisu postaci, potem przez dosłownie całą grę kompletnie nic sie nie działo, i pod koniec krótkie opisy co sie stało z postaciami. Tak wiec jakies story mode tam dali czy jak?

Edytowane przez Doge

Doge, wygooglałem i wygląda na to, że jedyne DLC obejmuje jedynie kilka grafik. I to tyle.

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Czy This War of Mine dostalo jakies wyjebanie wielkie DLC? Po grałem w to po premierze i "historia" ograniczała się do początkowego opisu postaci, potem przez dosłownie całą grę kompletnie nic sie nie działo, i pod koniec krótkie opisy co sie stało z postaciami. Tak wiec jakies story mode tam dali czy jak?

Na PS4 (wkrótce na PC i mobilne urządzenia) wyszło This War of Mine: The Little Ones.

Dodatek dodaje do gry dzieci, jako grywalne postacie.

Nie wypowiem się o nim, bo nie grałem, ale patrząc na Metacritic, ma 78 punktów.

Zachwaliliście i teraz muszę napisać. Nienawidzę takich gier. I nie zrozumcie mnie źle. Klimat jest kapitalny. I historia również. Ale zawsze mam problemy z tego typu grami. Nawet będąc zimnokrwistym gnojem mam problem z utrzymaniem przy życiu chociaż jednego bohatera, a co dopiero trzech :/ Na podobnej zasadzie działa "Papers, Please". Tam też była do utrzymania cała rodzina, która u mnie z każdym dniem malała o jednego członka... I choć zabawa jest przekapitalna, to nigdy nie wytrzymałem przy grze więcej niż 3-4 godziny (a w grze było to mniej więcej 10 dni).

Ciężko przestawić się na te gry, żeby w pełni się wciągnąć należy zmienić nastawienie do wygrywania. Łatwiej i przyjemniej się gra, jeśli celem jest przetrwanie jak najdłużej, a nie ukończenie gry. Wtedy można maksymalnie wyciągnąć z jednej sesji rozrywkę. Zgadzam, że nie jest do dla każdego.

Gdzieś w połowie grudnia dodali obsługę Steam Workshop i udostępnili narzędzia do modowania - własne przedmioty można tworzyć i takie tam, a później podzielić się tym z innymi użytkownikami. Poza tym historii jako takiej nie ma. Kiedy mówiłem, że gra pisze szalone scenariusze, chodziło mi o to jak ja to odebrałem. Taki przykład:

Bruno, Marko i Pavle walczyli o przetrwanie każdego dnia, ale nie było tak źle. Niedługo potem dołączył do nich Boris. To on głównie zajmował się zbieractwem - miał silne plecy i mógł udźwignąć więcej niż inni. Jednak nie trwało to długo. Podczas jednego z wypadu, został postrzelony... śmiertelnie.

W schronie nie było za wiele bandaży, ale utrzymywały go przy życiu przez jakiś czas. Jednak jego stan w końcu zaczął się pogarszać i to mocno. Wiadomo było, że leki można znaleźć przy Placu Snajperów. Pavle - najszybszy biegacz z całej czwórki świetnie by się do tego zadania nadawał, jednak był zbyt przygnębiony stanem Borisa.

Zamiast niego poszedł Marko. Wszystko szło gładko, nawet udało się znaleźć jeden bandaż... dopóki podczas drogi powrotnej Marko nie przyjął kuli wystrzelonej przez snajpera. "Życie do dziwka - teraz i ja potrzebuje bandażu" - powiedział Marko. Wybór jest ciężki - Boris wygląda na umierającego, zostaje podjęta decyzja i to Marko otrzymuje pomoc medyczną.

Następnego dnia Marko czuję się lepiej i jakimś cudem Boris jeszcze żyje. Szczęśliwym zbiegiem okoliczności Voyt się pojawia przed drzwiami i proponuje wspólny wypad do miejsca, gdzie można znaleźć bandaże i leki. Pavle wyrusza na nocny wypad.

Rano wraca z czterema bandażami... ale jest już za późno, Boris nie żyje. Wszyscy są załamani i nie mają siły na cokolwiek. Opłakują swojego przyjaciela do następnego dnia. O świcie Bruno i Pavle orientują się, że są sami. Marko być może targany wyrzutami sumienia uciekł w niewiadomym celu...

Wiem, że to tylko gra, ale czegoś takiego się nie spodziewałem. Tym bardziej ze strony gry bez jako takiej fabuły i stworzonej przez małe studio deweloperskie.

Na Steamie promocja, -70% na Impossible Creatures. Bardzo stara gra, ale jak to komuś nie przeszkadza, polecam :) Taniej nie było nigdy, czy tu, czy w pudełkach dawno temu.

Jak ktoś lubi horrory, to niech dla własnego dobra odpuści NightCry. To horror, ale gameplayowy. Pokraczna blondynka na statku, w grze gdzie zanika dźwiek z dialogów, na ekran przerzucony został Windowsowy kursor myszki, a podczas ucieczki dziewczyna się przewraca i jeździ po dywanie :lol: Uśmiałem się i odpuszczam.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Dzięki
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 025 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
        • Lubię to
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
        • Lubię to
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 583 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 886 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Bastian
      NXT Booker T zaczął od tłumaczeń, że podczas HoF nie spał, lecz się... modlił 😁 Chyba o bezludna wyspę i Stephanie Vaquer. 😁 Steph znowu broni tytułu, powoli kończą się rywalki. Tak się buduje mistrza, która nie ma hollywoodzkiej charyzmy a'la The Rock. Przyjmujesz wyzwania, bronisz pasa niemal co tydzień i zyskujesz uznanie. Up Up Up Up Up Yeeeaaahhh! O tym, jak nędzna jest męska dywizja NXT niech świadczy fakt, że wpadł na chwilę Joe Hendry z TNA i publika była za nim, a nie za Williamsem czy mistrzem Oba Femim, którego potencjał kończy się na byciu drabem jakiejś marnej stajni w głównym rosterze. Marny jest ten jego run. Ruler chyba nie pokonał nikogo ze stałego rosteru w walce 1 na 1.
    • KyRenLo
      Kairi Sane: Alexa Bliss: Daliby sobie siana z tym całym Wyatt Sicks. Szkoda, że po tej kosmicznej reakcji na Lexi podczas Royal Rumble, a później walce na EC zniknęła nam z ekranów, bo koniecznie musi być z nimi sparowana.
    • Attitude
      Nazwa gali: NJPW Road To Wrestling Dontaku 2025 - Dzień 5 Data: 25.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Event Lokalizacja: Kochi, Japan Arena: Kochi Prefectural Gymnasium Publiczność: 853 Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Grins
      Zobaczycie że coś takiego odwali się na Backlash i Cena zrobi podobna akcję 🤣 ależ to będzie nostalgia niech to bookują.    
    • Grins
      RAW IS ... SEGMENT!   Podobało mi się to RAW przyznam że jedno z najlepszych RAW po WrestleManii od dłuższego czasu, wynagrodzili mi te dwie zarwane nocki bo już się bałem że zmontują nam jakiś paździerz.  Zaczynam od Gunthera, co oni odpierdalają? Serio chłop musiał sobie coś przedyndać na zapleczu źle to wygląda a ten atak już całkowicie go ośmieszył i wgl zakopał... Nie wiem co tu dalej napisać, czułem zażenowanie że gość który miał solidny run z pasem IC dostał tak chujowu run z pasem WHC i po starcie jego passa nieszczęść się nie kończy, miejmy nadzieje że to będzie skutkować jakąś zmianą charakteru gdzie Gunther będzie lał każdego bez zahamowań. Dobra teraz coś pozytywnego pojawia się John Cena, spoko przemówienie nie będę jakoś na nie narzekał cóż nie jara mnie ten turn bo postać dalej ta sama tylko Cena obrażony na cały świat ale końcówka epicka tak to właśnie mogło wyglądać na WrestleManii taki właśnie obrazek chciałem zobaczyć na koniec show, a zobaczyłem na RAW  Ale teraz gdy patrzę to mamy dość piękne nawiązanie do 2007 roku i początku ich odwiecznej rywalizacji o mistrzostwo! Dalej będę uważał że tylko Orton nadaje się na tego aby odesłać Cena na emeryturę, ale cóż chyba tego nie mają w planach a po tym co zobaczyłem na WM i po tym jak Punk nie został spinowany to chyba on rzeczywiście będzie tym ostatnim z którym Cena się zmierzy, obawiam się że wpadną na debilny pomysł aby to był jednak Cody... Obym się mylił, ale akurat Rhodes nie zasługuje aby być tym ostatnim przeciwnikiem... Co do Orton/Cena to coś pięknego historia zatoczyła koło i to teraz Randy jest tym dobrym a Cena jest tym złym, dużo się nie zmieniło obaj posiadają te same gmmicki i na prawdę co jak co Orton zasługuje na wszystko co najlepsze, na prawdę teraz widać jaki to jest gość i jak wiele robi dlatego biznesu, chłop mimo wieku dalej jest we formie, wygląda lepiej niż większość rosteru, tak jak pisałem w poście odnośnie WM 41 cieszmy się Randy'm bo daje nam na prawdę dużo odkąd wrócił do WWE.  Jey Uso is THE CHAMP! Fajna prosta celebracja, dostaliśmy powrót Sami'ego ogólnie wbiłem poczytać komentarze na YT i większość obstawia że zobaczymy w najbliższym czasie Heel Turn Samiego no i w sumie może być coś na rzeczy, Sami już nie jest taki over jak za czasów Bloodline wiec czemu by go nie turnować, w sumie jak sobie tak pomyślę to Sami mógłby w końcu sięgnąć po jakiś główny tytuł, chłop sobie zasłużył na główny pas i liczę że dadzą mu tą szansę na mistrzostwo.  XDDDDDD BECKY LYNCH przechodzi HEEL TURN! No i nabiła sobie po to statystykę aby dzień później przejść Turn no nieźle, jedyny plus z tego że może wygrać ten pas Women IC i go trochę podpromować.  O nieźle pojawiły się prawie wszystkie kobietki z NXT Gulia, Perez, Vaquer ta trzecia dostała nawet walkę i dość zajebistą cieszą takie smaczki, tak właśnie powinna prezentować się dywizja kobiet mam nadzieje że Gulia już zawita na dłużej do main rosteru.  RUSEV... Wraca jako RUSEV ale we wersji MIRO XD no nie wiem na mnie ten powrót nie zrobił wrażenia, Rusev wraca i rozkłada jobberów.  Dominik Mysterio broni mistrzostwa we swojej pierwszej walce po WM, ale kurde czemu akurat dali tam Pente szkoda go podkładać. No i mamy wisienkę na torcie czyli Rollinsa i Heymana  Coś pięknego gość przeszedł Turn a i tak wszyscy go dalej uwielbiają, Punk wbija i dostaje najbardziej wciry, pojawia też się Roman który też dostał wpiernicz i to od kogo? Od Bron Breakker'a  Tak jak pisałem w poście odnośnie WM 41 że Bron poleci wyżej no i nie myliłem się, szykuje się nam nowa stajnia zapowiada się ciekawy projekt czytałem w necie że to może być coś na wzór Evolution i podobno chcą tam nawet wcisnąć Ludwiga Kaisera  Ale mam dziwne przeczucie że w tej stajni wyląduje Becky nie bez powodu tak szybko przeszła ten turn, chyba na Backlash dostaniemy walkę Tag Team'ową Roman/Punk kontra Rollins/Breakker i tam pewnie dostaniemy nowego członka tej stajni dzięki któremu Rollins i Bron wygrają... Ja i tak mam wrażenie że Roman i tak zniknie i będzie czekać go krótka przerwa od występów gdzie wróci w innym gmmicku.     
  • Dodaj nową pozycję...