Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Football Manager 2016 gra, którą co roku kupuję z olbrzymią przyjemnością. Możnaby się jednak zastanowić czy nie lepiej co sezon po prostu aktualizować składy. Pewnie można ale jednak od tylu lat tnę w FM'a, że nie wyobrażam sobie niezagrania swoją ulubioną drużyną tych kilku sezonów w nowym wydaniu tej gry. Ulepszono sposób prezentowania statystyk, sprawiając, że są one jeszcze bardziej czytelne i przejrzyste, a dodatkowe funkcje jeszcze bardziej ułatwiają zapanowanie nad dużą ilością przerożnych danych. Choroby oraz drobne kontuzje (posegregowane na różne kategorie), te boiskowe, przedstawione są w bardziej realistyczny sposób, tzn. ich wpływ na grę oraz proces rehabilitacji przebiega inaczej aniżeli w poprzednich seriach. Z absolutnych nowości (w które jeszcze nie grałem, ale już odpalałem żeby zobaczyć o co w nich biega) są dwa tryby rozgrywki: fantasy draft i create-a-club. W pierwszym nowym trybie gry budujemy zespół marzeń wybierając spośród tysięcy nazwisk (i te znane i te anonimowe dla większości fanów piłki nożnej) i bierzemy udział w ligach wirtualnych. Bardzo przyjemna opcja. Drugi tryb gry pozwala od podstaw zbudować swój własny klub. Sami ustalimy w jakim mieście będzie się mieścił, wybierzemy jego barwy, herb, itd. Również super opcja - wydaje mi się nawet, że rewolucyjna dla serii.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-394966

Euro Truck Simulator 2 - Kupiłem ją z jakieś dwa miesiące temu na Humble Bundle i przez ten czas nie mogę się od niej oderwać. Dla wielu to tylko jakieś jeżdzenie z punktu A do punktu B, ale dla mnie to idealna opcja do zabijania czasu. Na Steamie mam już 79h grania w to, więc chyba zabiłem dostatecznie dużo czasu. Autorzy co jakiś czas w patchach dodają nowe opcje, jak kontrakty zewnętrzne dostępne w najnowszej łatce. Mapa sama w sobie jest wielka, obejmuje pół Europy, ale niestety z Polski możemy jeździć tylko do Poznania, Wrocławia i Szczecina. Lecz dopiero jak zakupimy oba DLC z mapami i wgramy odpowiednie dodatkowe mapy, to wtedy teren powiększa się nawet dwukrotnie. Tereny zostały odwzorowane prawidłowo: jadąc zakopianką na Słowację mamy górskie serpentyny, na A2 mamy bramki, a niemieckie autobahny aż proszą się o przekroczenie prędkości i jazdę z największą możliwą prędkością, czyli 90 km/h z kagańcem.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-394971

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Na święta zakupiłem sobie The Elder Scrolls V: Skyrim (Steam; za 12 zł w promocji). Do tej pory nie miałem dobrego sprzętu do grania, więc teraz w wolnych chwilach nadrabiam niektóre zaległości z mojej biblioteki Steamowej (m. in. GTA IV Complete Edition, Dead Island, Crusader Kings II, Fallout: New Vegas)
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-394975

Też się zastanawiam nad zakupem jakiejś gry na Steam w okresie tych fajnych promocji, tylko jeszcze nie wiem którą dokładnie.

A póki co, odkurzyłem sobie moją grę młodości, czyli Hearts of Iron 2. Myślę, że jest ona większości znana, a jeśli nie - jest to strategia osadzona w czasach II Wojny Światowej i trochę po niej. Gracz ma do wyboru praktycznie każdą nację, która istniała w owym czasie i każdą z nich może rozpocząć swoją rozgrywkę (choć powiedzmy sobie szczerze, niektóre państwa są agrywalne). Mam całą kolekcję wraz z dodatkami Doomsday i Armageddon i w tym drugim zawarte są dwa dodatkowe scenariusze z alternatywną historią (ale nie wiem na czym oparta). Nigdy nie grałem w te scenariusze, bo jakoś nie ciekawiła mnie gra w tak bardzo odrealnionej rzeczywistości, pełnej ogromnych państw (nie lubię mieć aż tak dużo terenu do ogarnięcia), lecz spróbowałem wczoraj i... grało mi się zaskakująco dobrze i przyjemnie :)

Rozpocząłem grę Prusami i szybko utworzyłem sojusz z Carską Rosją oraz Imperium Osmańskim. Chciałem zaatakować Rzym, ale zauważyłem, że dają bardzo dużo woja przy granicy ze mną, więc zmieniłem mój cel na państwo Kozaków ( :roll: ). To była nawet lepsza opcja, bo było ono w środku, pomiędzy mną i moimi sojusznikami. O dziwo, Kozakom szło bardzo dobrze i już czułem klęskę, bo mimo że to ja byłem agresorem, to oni zaczęli mi zabierać prowincje. Postanowiłem więc nieco uspokoić sytuację i przejść do obrony. W tym czasie moi sojusznicy weszli głęboko w Kozaków, a za jakiś czas nastąpił kontratak i wypchnęli Osmanów pod granice sprzed wojny, a Ruskich zaczęli niszczyć, że nawet podbili Moskwę. Nie wiedziałem co tu zrobić, bo jedno państewko robi co chce z trzema innymi dookoła. Atakowałem czasem kilka razy, ale to nic nie dawało i mój front stał w martwym punkcie. Jednakże w pewnej chwili zaryzykowałem i znowu zaatakowałem i...mój front ruszył! Ruszył tak, że teraz Kozacy się wycofują i jestem już prawie przy ich stolicy (Dniepropetrowsk). Nawet Osmanowie zaczęli sobie lepiej radzić. Gdy już podbijemy południe, trzeba będzie pomóc Rosji.

Ogólnie fanom tego typu gier, bardzo polecam to wydanie. To moja ulubiona część HoI i zawsze chętnie będę do niej wracał mimo upływu czasu.

Edytowane przez Badu
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395025

Grał ktoś z was w Star Wars Battlefront? Jakie wrażenia?
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395030

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Badu, uwielbiam strategie Paradoxu :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395037

• Urządzenie:  Windows

Rzadko łapie za gry z polecenia. Raczej przed każdym miesiącem jest określona grupa tytułów, które mogą mnie zainteresować. Tak jednak pominąłbym Hard West. Zebrało to na szczęście sporo pozytywnych opinii, a do tego wstrzeliło się w moment, kiedy byłem świeżo po Divinity Original Sin, a turówki wręcz pragnąłem. Gra przedstawia wydarzenia - cóż za zaskoczenie - z Dzikiego Zachodu, gdzie w młodym wieku tracisz matkę. Dorastasz u boku samotnego ojca, i tak zaczyna się Wasza przygoda. Mroczna opowieść, ale ona gra mniejszą rolę. Liczy się frajda z tutejszych strzelanin, a szukanie osłon i ostrzeliwanie wroga dawno nie sprawiało mi takiej przyjemności. Są Punkty Akcji, są bronie, jest handel - wszystko w najlepszym porządku. Dochodzi do tego fajny motyw dopisywania sobie umiejętności w formie kart. Jeśli ułożymy z nich pokerowy układ, to dostajemy bonusy - pomysłowe! Nie trudno oswoić się z tą mechaniką.

Jak nie walczymy, to chodzimy po mapie wskaźnikiem, gdzie bierzemy udział w scenkach paragrafowych - wybieramy między dostępnymi akcjami (suchy tekst), nie będąc pewny konsekwencji. Z początku mnie to raziło, ale scenki trzymają poziom, więc daleki jestem od narzekań.

Generalnie polecam. Nie jest to wielki tytuł, nagród żadnych nie zgarnie, ale warto rzucić okiem. Daję temu spory kredyt zaufania i wrzucam na listę Top tego roku - aż tak mi się spodobało!

Trzy pierwsze gry, to absolutne perełki - GTA, bo to lista PC - za które z chęcią bym złapał raz jeszcze - na szczęście nadchodzi druga część dodatku do Pillarsów. Dalej jest nieco gorzej, bo już od Tronu w dół, miewałem potężne zastrzeżenia (Hard West jeszcze na nie nie zasłużył, ale w obawie o monotonie, wolę nie szarżować z nim wyżej na liście - a ma szansę na pozycje za podium). Czy to najlepsze gry? Pewnie nie. Tak jednak wygląda moje subiektywne podsumowanie. Może z samych postów prezentowało się to inaczej, ale taki urok pisania kilka miesięcy po ograniu - działasz na wspominkach, gdzie jedne tytuły wzbudzają uśmiech, inne już politowanie. Do jednych wróciłbyś z większą ochotą niż do drugich - proste.

Top Games (2015)

1. Grand Theft Auto V

2. Pillars of Eternity

3. Life is Strange

4. Game of Thrones

5. Mortal Kombat X

6. Hard West

7. Saints Row Gat Out Of Hell

8. Mad Max

9. SOMA

10. Armikrog

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395051

• Reputacja:   1

Crusader Kings II.

Fajna gierka, która według mnie jest dość trudna, bowiem nie dość, że jest dość dobrze rozbudowana to do tego trzeba skupiać się zarówno na obronie swoich granic jak i na obronie przed zdradzieckimi wasalami. Według mnie największym plusem tej gry jest życie prywatne królów, bowiem sporą frajdą dla mnie było poślubienie kobiety, zrobienie jej trzech dzieci, a potem zamordowani jej i zrobienie dokładnie to samo z kolejną :P. Fajnie także pokazane religie, bowiem biskupi sami mogli robić bunty i zbierać armię nie mówiąc już o krucjatach. Po pewnym czasie to się już trochę nudzi zwłaszcza jak król umiera i potem tron przejmuje jego następca, bo mocno to osłabia państwo i jest coraz trudniej grać. Mimo wszystko gra warta polecenia.

Edytowane przez Arkao
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395054

Sorki, że wracam jeszcze do tematu Steama, ale jakie giery polecacie z zimowych promocji? Chcę przeznaczyć na jakieś gry ok. 50-70zł, ale żeby były to dobrze wydane pieniądze (a nie, że mi się znudzi po dwóch razach). Na pewno się skuszę na Skyrima i Saints Row IV. Myślę też nad Mass Effectem, bo jakoś się złożyło, że nigdy nie miałem okazji zagrać. Dobrałbym jeszcze jedną gierkę, ale nie wiem jaką, więc może ktoś mi coś poleci? Zastanawiam się nad Magicką i Garry Modem, ale nie jestem jeszcze do nich przekonany. Jakieś inne opcje?
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395068

Badu, Z przecenionych gier polecam serie Portal (single, coop i mapy z warszatu) i Mount & Blade Warband. Słyszałem też, że Psychonauts jest ciekawą pozycją, ale nie grałem, więc nie potwierdzę.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395069

Zastanawiam się nad Magicką i Garry Modem, ale nie jestem jeszcze do nich przekonany. Jakieś inne opcje?

Daj szerszą listę nad czym się zastanawiasz, to coś może podpowiem. Magickę... odradzam. Co kto lubi, ale dla mnie to zabugowany potworek, który ma w sobie tonę humoru... i niewiel poza tym. Esencją gry jest odkrywanie czarów na własną rękę, ale przyznam, że jak odkryłem jakieś ciekawsze, to w ferworze walki posługiwałem się nimi. Grałem z kumplem w coopie i szybko się od tego odbiliśmy, przeskakując na Saints Row 3

Słyszałem też, że Psychonauts jest ciekawą pozycją, ale nie grałem, więc nie potwierdzę.

Psychonauts ma genialny pomysł na grę, ale ja jest masa fajniejszych platformówek - przynajmniej dla mnie. Od penetratorów umysłu odbijałem się już wielokrotnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395070

A ja się przy Magicce bawiłem przednio w co-opie. Jasne, są bugi, ale skoro mimo ich wszystkich to ukończyłem nie raz, nie wspominając o dodatkowych kampaniach, to chyba musiało mi się spodobać :)

Psychonautów polecam, bo na PC nie ma zbyt wielu porządnych platformerów 3D, a ten jest naprawdę dobry. Tu mi się nawet chciało szukać wszystkich znajdziek, a jest tego od groma.

Garry's Mod - tylko jak masz zebraną ekipę do multi.

https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395072

Zastanawiam się jeszcze nad Left 4 Dead 2 (też nie zdarzyło mi się grać), może jakiś Crysis albo... Rayman Raving Rabbids. No ale ogólnie po to pisałem, żebyście polecili coś epickiego i niedrogiego :P
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395078

• Reputacja:   1

Jest kilka naprawdę ciekawych tytułów za 20-30 zł na Steam. Masz Bioshock: Infinity, Fallout: New Vegas, Max Payne 3, The Elder Scrolls V: Skyrim, Wiedźmin 2, Hotline Miami 2: Wrong Number, Shadow Warrior, Company of Heroes jeżeli wolisz strategię albo Rocket League pod sportowy co-op.
https://forum.wrestling.pl/topic/4528-w-jakie-gry-teraz-gracie/page/114/#findComment-395085

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Śmiało można mówić, iż premierowe Raw na Netflixie to spory sukces, przynajmniej pod względem zainteresowania. Netflix przekazał, że epizod z 6 stycznia międzynarodowo zebrał 4,9 miliona widzów. W samych Stanach Zjednoczonych show oglądało 2,6 miliona osób. Te statystyki robią wrażenie, bowiem to wzrost aż o 116% względem najchętniej oglądanego odcinka Raw z 2024 roku. Trzeba jednak mieć na uwadze, że ostatni epizod poniedziałkowej tygodniówki był mocno promowany. I sporo osób było zainteresowanych tym, jak będzie to teraz wyglądać na Netflixie. Wkrótce przekonamy się, czy te liczby to będzie mniej więcej stały trend. Eric Bischoff w najnowszej odsłonie swojej audycji "83 Weeks" odniósł się do reakcji publiczności podczas wspomnianego Raw na pojawienie się Hulka Hogana. Rzuciło się w uszy, to jak ikona została wybuczana w Intuit Dome. Bischoff próbował wyjaśnić tę sytuację. Zwrócił uwagę, że wiele osób, których nie było do tej pory w Kalifornii nie jest świadome, jak politycznie nastawiony jest ten stan. A po ostatnich wyborach prezydenckich w USA, Hogan i Donald Trump są jakby "zrośnięci" ze sobą w oczach wielu. Bischoff przyznał, iż Hulk może być rozczarowany. Ale nie powinien być zaskoczony czy zszokowany taką, a nie inną reakcją publiczności na jego osobę. Link do filmu Przeczytaj wpis na portalu Wrestling.pl
    • MattDevitto
      Spadek w jakości kart niestety już był zauważalny w poprzednich miesiącach - szkoda, że z ciekawej, trochę innej federacji od reszty powstaje kolejny identyczny produkt.
    • Grins
      Co ten Lauderdale odpierdala... Może do Allie nic nie mam ale Effy to dno a nie zawodnik, nie chciałem tego widzieć może i dobrze że nie ma już tyle czasu tego śledzić, teraz gdy Gage odszedł z GCW raczej już nie będę tak zerkał na ten produkt tym bardziej jeśli ktoś taki jak Effy jest brany pod uwagę jako Main Eventer gali, pojebało totalnie Brett'a że stawia na ten odpad.   
    • Mr_Hardy
      Private Party te panie do świętowania mogli wybrać ładniejsze... Haha, fajny trolling z wejściem Stricklanda. Te zawiedzione miny 🤣. Genialny motyw z przerzucaniem Ricocheta między Archerem i Hobbsem. 🤣 Harley nie dość, że bardzo ładna, to jeszcze przezabawna. Śmiechłem ja Dax Harwood poślizgnął się i wywinął orła. Przewijałem kilkukrotnie. Bardzo fajne Dynamite, pełne dynamicznej akcji. Te niecałe dwie godziny minęły mi bardzo szybko. Super się to oglądało!
    • Mr_Hardy
      EDIT: Oj nie w tym temacie. Proszę skasować.
  • Dodaj nową pozycję...