Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   30
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

Nie miałem komputera w tamtych czasach, a że chciałem w końcu zagrać w legendę gatunku "na legalu", to z okazji zbliżających się Świąt kupiłem sobie DOOM 3: BFG Edition za około 20 zł. Obecnie gram w pierwszego Dooma i po jego przejściu (kiedykolwiek to będzie, bo poprzeczkę za pomocą poziomu trudności postawiłem sobie wysoko), zabiorę się za D2 i D3 :)

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

• Reputacja:   0
  • Status:  Online
  • Urządzenie:  Windows

The Walking Dead: Michonne

Więcej tego samego - fajny przerywnik dla fanów "gier" Telltale, dla reszty nic, co mogłoby ich przekonać do produkcji studia. Przyjemna historyjka, niezbyt długa, ale też tańsza od reszty.

Mały problem mam tylko z samą Michonne. Na pewno to coś ciekawego dla fanów serialu czy komiksów, tym bardziej że na cel twórcy wzięli wypełnienie pewnej luki fabularnej oryginału. Jednak... to gra o apokalipsie zombie. A jak mam się przejmować losami postaci, która... nie ma prawa tu zginąć? ;)

Worms W.M.D

Nowe, dobre Wormsy - nareszcie można to powiedzieć. Reloaded były OK(ale rozumiem, co się ludziom nie podobało), a każda kolejna... Najlepiej o nich zapomnieć. Na szczęście W.M.D. przerywa pechową passę.

Podstawy rozgrywki zna już chyba każdy - turowe walki robaków, twórcze rozszerzenie idei starych Czołgów(Tank Wars, Scorched Earth). Skupmy się na tym, co się zmieniło w stosunku do paru poprzednich części i dlaczego jest lepiej. W multi możemy grać w 6 drużyn naraz, po 8 robali w każdej - takiej ilości już dawno nie było. Fizyka wróciła do normy - nie wiem, czy jest identycznie jak w Armageddon, ale na pewno bardzo blisko tego. Dzięki temu gra się świetnie.

Poza powrotami mamy też nowe rzeczy. Sporo broni, gdzie prócz klasyków pojawiają się świeże narzędzia destrukcji, a do tego dostajemy crafting, który teoretycznie rozszerza ekwipunek niemal trzykrotnie - na szczęście zasoby są ograniczone, więc nie ma sytuacji, w której ktoś ciągle używa przegiętych spluw. Nadal można też grzebać w stylach gry, więc o balans martwić się nie trzeba. Dochodzą jeszcze mechy i działka stacjonarne. Nie są przesadzone - każdy może wykopać rywala z maszyny i ją przejąć, nie są przesadnie mocne, a niszcząc je, można zadać komuś dodatkowe obrażenia.

Dla singli też się coś znajdzie. 30 misji kampanii, dodatkowe wyzwania do odblokowania(naprawdę pomysłowe, najciekawszy typ zadań) i parę dodatkowych poziomów. Jest też samouczek, który nieźle przedstawia nowe elementy rozgrywki, a i nowicjuszy w serii miło przywita. Gier z innymi nadal nie zastąpi, ale na start jest w sam raz. Przechodząc do multi, mamy losowy generator map, gdzie wybieramy typ terenu i jego styl z paru możliwych, w tym ilość budynków. Kolejna nowość - da się do nich wchodzić, a korytarze w środku widzą tylko drużyny, których robal tam jest, więc można się chować - dobre. A jak losowanie mapy się znudzi, jest Warsztat Steam, z którego pobierzemy nowe. Albo stworzymy własne i podzielimy się nimi ze światem.

Jedyna sprawa, do której bym się przyczepił, to odblokowywanie nowych strojów/muzyki dla drużyn za zdobywanie poziomów. Przejście kampanii w 100% nie daje maksymalnego, rankingowe mecze dają mało doświadczenia. Zbędna sprawa - nie można było tego ułatwić? Levele i tak nie mają większego znaczenia.

Kiedy to piszę, Team17 zapowiedział sporo nowych przedmiotów dla robaczków i styli dla map, a także poprawę trybu rankingowego, powrót trybu fortów i dodatkowe rzeczy typu drużyny kontrolowane przez AI w grach przez sieć. Wszystko w darmowych uaktualnieniach. Wygląda na to, że gra będzie wspierana przez najbliższy rok, a miejmy nadzieję, że i dłużej.

Świetna gra. Niektórzy pewnie nadal będą twardo stali za WA, ale ja z chęcią zostanę przy W.M.D. Oby inni też tak myśleli - bo póki co więcej osób online można spotkać w Worms Armageddon.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Telltale wypuściło dwa pierwsze epizody Walking Dead Season 3. Po słabym Michonne - nawet nie ukończyłem - wracamy na właściwe tory. Dostajemy nowego bohatera, Javiego, który broni swojej rodziny i próbuje przetrwać zarazę. Przypadkiem trafia na znaną wszystkim Clementine - również grywalną postać w grze. Nie weim, co jest w Żywych Trupach, ale tylko Wolf Among Us, dosięga poziomem emocji i klimatu. Każdy kolejny twór Telltale, jestem w stanie odrzucić po paru epizodach, a z tym mógłbym się na dobrą sprawę nie rozstawać. Pierwszoplanową rolę odgrywa tu ciągłość fabularna. Człowiek tak zżył się z małą Clementine, że teraz musi poznać jej dalsze losy. Miałem nadzieję, że będzie odrobinę starsza, a różnica między tutejszą Clem, a tą, którą prowadziliśmy w drugim sezonie, jest bardzo niewielka. To dalej dziecko. Javi, jako nowa grywalna postać, daje radę. Cała jego ekipa też ma ciekawe charaktery, i te pierwsze dwa epizody trzymają wysoki poziom. Sporo się dzieję, a największe novum to to, że nie Zombie są największym wrogiem. Powstała grupa "New Frontier", która terroryzuje innych i szturmem zdobywa kolejne obozy. My już w pierwszej części nadepnęliśmy im na odcisk, więc mamy z nimi na pieńku. Koniec drugiego epizodu jest w stanie wywrócić to wszystko do góry nogami, co też jest ciekawym zabiegiem. Myśle, że nasza przynależność do danych postaci będzie często się zmieniać. Trochę z kwiatka na kwiatek. Czekam na więcej.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   2

Ooo, widzę, że Niko wykupił Injustice. To jak, będzie możliwa kiedyś do zagrania jedna bijatyka? :grin:

75137960457081728a67d7.jpg

LoboTaker napisał(a):
Ooo, widzę, że Niko wykupił Injustice. To jak, będzie możliwa kiedyś do zagrania jedna bijatyka?

Szczerze, to kupiłem jedynie w celach kolekcjonerskich, ale spoko, zainstaluje :wink: Musze tylko sobie przypomniec, co i jak, i coś pewnie się uda zagrać.

W ogole ogarnal mnie zakupowy "szał":

Freedom Force

Freedom Force vs The 3rd Reich

Gorky 17

Grim Fandango Remastered

Mortal Kombat Komplete Edition

Spec Ops: The Line

Super Meat Boy

To The Moon

Unreal Tournement GOTY

Wszystko za grosze naturalnie :wink:

• Status:  Online

Freedom Force było niedocenione. Nie jest to żaden masterpiece, ale całkiem przyjemna nawalanka. A w 3rd Reich jeszcze dodali trochę stuffu. Mam wrażenie, że mało ludzi o tym pamięta przez... X-Men Legends 2 czy Marvel Ultimate Alliance, bo gameplay podobny, a marka - no bez porównania.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Pamiętam Freedom Force vs The 3rd Reich. Bardzo fajna gra i pamiętam że kupiona już te parę(naście?) lat temu za grosze. Jest to też taka stylistyka, że chyba nie powinna nikomu wadzić i śmiało można w nią zagrać.

Takim podobnym odkryciem za grosze - również mocno niedocenianym, był dla mnie Spellforce - bardzo fajny miks RTSa i RPGa. Wiem, że seria ma więcej gier i całkiem sporo dodatków, ale ja grałem tylko w pierwszą część więc ciężko mi się wypowiedzieć o jakości nowszych.

aRo napisał(a):
Freedom Force było niedocenione. Nie jest to żaden masterpiece, ale całkiem przyjemna nawalanka. A w 3rd Reich jeszcze dodali trochę stuffu. Mam wrażenie, że mało ludzi o tym pamięta przez... X-Men Legends 2 czy Marvel Ultimate Alliance, bo gameplay podobny, a marka - no bez porównania.

Tam rzut kamery jest podobny. Gameplay sporo się różnił. Marvel, to prosta - choć fajna - bijatyka. Freedom miał więcej taktyki i RPGa w sobie. Obie lubię :wink:

maly619 napisał(a):
Takim podobnym odkryciem za grosze - również mocno niedocenianym, był dla mnie Spellforce - bardzo fajny miks RTSa i RPGa. Wiem, że seria ma więcej gier i całkiem sporo dodatków, ale ja grałem tylko w pierwszą część więc ciężko mi się wypowiedzieć o jakości nowszych.

Spellforce też robił robotę przy pierwszym podejściu, ale w połowie kampanii mnie jakoś zmulił i nigdy nie skończyłem. Później chyba wyszła kontynuacja, czy tam dwie.

W until dawn ( po raz nie wiem który :v) I kończę kolekcje Nathana Drak

a

w340sw napisał(a):
W until dawn ( po raz nie wiem który :v) I kończę kolekcje Nathana Drak

a

Napisz coś więcej na temat tych gier. O to chodzi w tym temacie by je omówić, ocenić, a nie tylko napisać że się w nie gra.

Until Dawn no po prostu geniusz <3 Kocham gry w stylu opowiadanych filmów podoba mi się w tej grze klimat zimowy :3 A po graniu w takie gry jak Heavy Rain czy Beyond ta gra musiała być przeze mnie zakupiona

Świetny klimat genialny pomysł z efektem motyla polecam każdemu posiadaczu ps4

A Uncharted? Co tu dużo mówic po przejściu 4 ( tak 4 to moje 1 Uncharted) musiałem po prostu przejść pozostałe części no i muszę powiedzieć ze gra się świetnie 1 i 2 skończyłem i zabieram się obecnie za 3 :D

• Reputacja:   1

jakub97sc napisał(a):

I pytanie do osób, które grały w F1 - czy w 15 lub 16 jest opcja zapisania wyścigu w trakcie jego trwania? Bo jeżdżenie kampanii w formie pięciu kółek na jeden wyścig to żadna Formuła 1, zaś wytrzymanie chociaż trzydziestu okrążeń za jednym posiedzeniem to zabójstwo dla chęci grania.

O ile pamiętam już w 14 było, jak najbardziej jest taka możliwość.

2036019559a718103ce0a.png

• 2 tygodnie później...

Gram dalej w Fife (Sezony Online - Liga 3 ; FUT - Liga 4), ale nie o tym. Czysto informacyjnie dla tych, co jeszcze nie grali, a chcieliby pazernie się rzucić na jakiś gratis - Origin (EA) rozdaje Mass Effect 2, czyli najlepszą część kosmicznej trylogii. A jak ktoś skłonny wydać trochę grosza, to ME1 może tam kupić za jakieś 11zł, a ME3 za bodajże 15zl. 26zł i macie całą trylogie. Warto.

N!KO napisał(a):
Mass Effect 2, czyli najlepszą część kosmicznej trylogii..

Szanuję tą opinie. Ja sobie właśnie zacząłem ponownie przechodzić całą trylogię, tym razem full renegat (nigdy tak nie grałem), jako ze premiera Andromedy podobno w marcu (wiadomo, pewnie przesuną). Nadal najlepszy obecnie cRPG, mozna w to grac i grac.

Z tego co zauważyłem, to darmowa ME2 ma jeszcze kilka pakietów i drobnych DLC, które też dopisują się do konta. Niestety - największy problem to wciąż kupienie DLC w rozsądnej cenie, gdyż nie ma ich na Originie, a jedynie w sklepie BioWare :/

Kilka dni temu skończyłem przechodzić Jedynkę - standardowo bliżej mi do tego złego, jednak tym razem nie jako szpieg, a biotyk. Właściwie nie odczułem większej różnicy, znacznie częściej wciskałem spację, ale przyjemność z grania biotykiem jednak była mniejsza. Dograłem też sobie pakiet tekstur, który naprawdę robi robotę. Gra wyglądała jak Dwójka, aż miło się w to grało. I jedynie dynamika dialogów sprawiała, że odczuwałem silnik Jedynki :)

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: WWE LFG Tapings Data: 06.05.2025 Federacja: World Wrestling Entertainment Typ: Event Lokalizacja: Orlandlo, Florida, USA Arena: WWE Performance Center Karta: Wyniki: Powiązane tematy: World Wrestling Entertainment - dyskusje ogólne WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • GGGGG9707
      Mi tam się karta podoba. Każda walka ciekawa i może wyjść dobra. Co do Jey'a to jego pierwszą obronę pasa mogą i przez rok odkładać, im później tym lepiej A SNME i tak nie oglądam na żywo przez przerwy reklamowe które mnie dobijają także przynajmniej będę mógł sobie walkę przewinąć (albo wyłączyć przed jeśli to ME) Choć fakt że Gunther Pat mogłoby nie być i zamiast tego kobiety z RAW
    • Kaczy316
      No generalnie to ja bym zamiast Dom vs Pentagon albo Pat vs Gunther albo najlepiej zamiast obu to tutaj dał właśnie Jey vs Logan/Rollins i Iyo & Rhea vs Giulia i Roxanne, ale no jest jak jest.
    • PpW
      Ledwo Legalne 5, czyli najważniejsza i najbardziej hardkorowa gala w historii polskiego wrestlingu już za miesiąc, więc czas na mega mocne ogłoszenie 🔥🔥🔥 Na to starcie, musieliśmy czekać prawie 2 lata, 2 lata pełne zdrad, deali, zmów, przemocy, porwań i artefaktów, ale w końcu nadszedł czas... Biesiad Strong vs Mister Z - jeden na jednego, w Cieśla Matchu! 👊🪵 "Real Deal" robił wszystko co w jego mocy, aby zniszczyć życie i karierę Biesiada - zabrał mu możliwości walki rewanżowej o tytuł PpW, nasłał na niego karaibskiego najemnika i chciał ogolić go na łyso, gdy Biesiad ponownie stał się Mistrzem PpW, upewnił się że "Maszyna Stworzona do Walki" straci pas zaledwie minuty po jego zdobyciu, utworzył "Zmowę" do utrudniania mu życia, ukartowal jego porwanie i zabrał mu wolność, pośrednio doprowadził do śmierci jego przyjaciela Johnnego Blade'a (sytuacja już chyba w sumie nieaktualna) po czym kazał sobie tą wolność wywalczyć niczym zwierzęciu w Rzymskim Koloseum 🤯☠️ Ale po tych miesiącach upokorzeń i ciągłego rzucania kłód pod nogi, nastał moment na który nasz Cieśla i wszyscy Fanatycy tak bardzo czekali, moment zemsty 😵 Już 7 Czerwca czeka nas "Cieśla Match" czyli wizja brutalnego i hardkorowego meczu, który mógł powstać tylko i wyłącznie w umyśle Biesiada (o szczegóły pytajcie jego, też byśmy chcieli wiedzieć) 🔥 Bilety dostępne na stage24 i ppw-ewenement.pl (link w bio) 🎟 Przeczytaj na fanpage.
    • KPWrestling
      "Więcej, mocniej, lepiej! I na galach na żywo i w telewizji!" 🔥📺 1️⃣? 2️⃣? 3️⃣? 4️⃣? 5️⃣? 6️⃣? 7️⃣? 8️⃣? KPW Arena 29: Czas antenowy 20 czerwca 2025 Nowy Harem Gdynia Bilety dostępne już wkrótce! Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...