Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

I rzeczywiście, FM nadal ma to coś. Pewną magię, którą zrozumie tylko fan serii, ale nadal przyciąga mnie do siebie i sprawia, że w kilka dni nabiłem ponad 80 godzin na Steamie. Football Manager to już od dawna nie jest tytuł, w którym mamy kilka opcji na krzyż, a sama rozgrywka sprowadza się praktycznie do pustego klikania i gry "od meczu do meczu". Obecnie, ogrom różnego rodzaju bajerów i statystyk sprawia, że bardziej niż kiedykolwiek przypomina rzeczywiście symulator życia menedżera piłkarskiego i pozwala wpływać na wiele elementów, a jeśli tego nie robi, to przynajmniej sprawia takie silne pozory.

Gra nie jest jednak pozbawiona wad. Co serię narzekałem na powtarzalność konferencji prasowych i nie jest inaczej i tym razem. Bardzo fajnym motywem jest możliwość ścisłej współpracy z mediami, wypowiedzenia się na praktycznie każdy możliwy temat, niemniej w istocie ma to sens tylko raz, dwa. Kiedy dostajemy po raz kolejny te same pytania, dochodzi do nużącego odpowiadania właściwie bez wgłębienia się w treść, którą znamy na pamięć. Kolejną rzeczą, która mi doskwiera jest sposób rozmowy motywacyjnej z zawodnikami. Jest to kolejny element, który się powtarza. Doskwiera mi, że w przypadku, kiedy nasz zawodnik zaliczy asystę, ale w tym samym meczu przez jego dwa błędy rywale dostaną dwa rzuty karne, to i tak dostanie wysoką ocenę końcową i nie możemy go skrytykować po meczu - bo jak to zrobić, skoro dostał ocenę meczową 8.0? Wg mnie jest to pewnego rodzaju nieporozumienie, bo takich dwóch błędów, które kosztują utratę dwóch bramek, nie da się zakryć jedną asystą, a Sports Interactive zdaje się nie do końca chyba mieć tego wciąż świadomość.

Najgorsze jest to, że jak przegrywasz do przerwy 2-3 i chcesz pochwalić tylko jednego zawodnika za np. 2 gole to da sie to zrobić tylko po ogólnej rozmowie z drużyną... Przez co gdy zjebiesz drużyne to także tego zawodnika z 2 bramkami i już żadne dobre słowa nie pomogą, albo pochwalisz drużyne za to ze straciła 3 bramkami do połowy byleby móc pochwalić w pełni zawodnika za 2 bramki. Niby detale, ale z kazdym meczem mnie to irytuje... Wróc nie z każdym, bo coś tam wygrywam. Ostatnio mistrzostwo Portugalii z Bragą. :grin:

Edytowane przez PH93

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

• Reputacja:   30
  • Urządzenie:  Android

Ostatnio dałem szansę czekającej już trochę na dokładniejsze ogranie Hitman Absolution.

Efekt?

14 godzin na Steamie. Ani jednej minuty w trybie fabularnym. Dlaczego? Gdyż w mojej opinii Tryb Kontraktów jest dokładnie tym, czego było trzeba tej serii przy wejściu w, już poprzednią, generację. Możliwość wykonywania kontraktów stworzonych przez graczy, wraz z takimi warunkami wykonywania zabójstw jak użycie odpowiedniej broni lub odpowiedni strój, to kapitalny pomysł :)

Edytowane przez Michcio

Redaktor Roku 2015

One Half of Wrestling Polska User of the Year Tag Team Champions 2017 :)

Jeśli chodzi o FM 16, to i ja się pochwalę. Chociaż póki co w sumie nie mam czym.

Jestem po 22. kolejkach sezonu 2016/17, gram Lechią. W pierwszym zdobyłem dublet. W finale PP ograłem Legię. Natomiast mistrzostwo zdobyłem rzutem na taśmę, a dokładniej w 37. kolejce w meczu bezpośrednim u siebie z Lechem. Traciłem do nich 3 punkty. Po 30. kolejkach rundy zasadniczej byłem pierwszy, a więc wystarczyło wygrać i ta sztuka mi się udała. W el. do LM w II rundzie trafiłem na FC Kopenhagę. W pierwszym meczu w Danii przegrałem 1:2, a w rewanżu wygrałem 1:0 awansując do III rundy, gdzie trafiłem na dobrze znany Legii Zrinjski. Tu problemów nie było w ogóle, 5:1 w dwumeczu mówi samo za siebie. W play-offach już tak różowo nie było, bo trafiłem na Celtic, który odesłał mnie do fazy grupowej LE, a tam... Szachtar, Celta i Eintracht Frankfurt. Skończyłem na 3 pozycji w grupie, ale zarząd był zadowolony, bo wpadła kasa za puchary.

Zarobiłem na Macierzyńskim (wcale nie dawałem mu grać, po prostu w tej grze ma wysoki potencjał) i Milinkoviciu-Saviciu (był podstawowym GK) po 7.5 mln € za każdego. Macierzyńskiego kupił Man. Utd, a Vanję Chelsea. Zarobiłem też sporo na Stolarskim, Buksie czy Dźwigale.

Teraz przewodzę w lidze z 4 punktami przewagi nad drugim Lechem i trzecią Jagą, którą Probierz bardzo dobrze prowadzi już drugi sezon i zapowiada się na to, że znowu będą na podium. Mój skład prezentuje się tak: Leciejewski - Bereszyński/Dankowski, Bochniewicz/Galovic, Helik/Maloca, Hołownia/Wawrzyniak - Chrapek/Haraslin, Kapustka/Mila - Burzio/Krasić, Wolski/Samaras, Mak/Karachanakov - Matavz/Sabela (17-letni newgen z 15 opanowania i 16 wykańczania akcji, będzie kotem)/Yakubu (tak, ten Yakubu). W odwodzie jest jeszcze Peszko.

Zbroję się ogólnie na LM, bo trzeba zarabiać w ten sposób pieniądze, promować własnych piłkarzy i z sezonu na sezon mierzyć wyżej.

Podpowiedź taka: Przedłużajcie kontrakty z piłkarzami, których i tak się pozbędziecie. Dlaczego? Ładujcie w klauzulę odejścia 10-15 mln za każdego. U mnie to zdało egzamin, bo wiem, że prędzej czy później kogoś tak sprzedam. Póki co martwię się tylko o Bereszyńskiego (2 mln klauzuli, jego agent blokuje możliwość podbicia wraz z nowym kontraktem) i Kapustkę (ma 4,9 mln, więc zarobię, ale z niego też się robi powoli kocur i wyciągnąłbym więcej).

Ja niestety bez zdolności trenerskich, więc w FMie zawsze grałem Realem Madryt. Swoją drogą zajebista sprawa jest z Ronaldo. Gość w wieku 32 lat już nie nadaje się zbytnio na skrzydłowego, których w grze jest cały ogrom. I z każdym sezonem generują się kolejni świetni młodzicy. Co innego z napadziorami, których gra generuje po prostu chujowych. Otóż co z Ronaldo? Po trzecim sezonie przesunąłem go na napad (gram jednym napastnikiem), żeby zrobić miejsce m.in. Depayowi i 18-latkowi ściągniętemu z ManU za 60 patyków (wygenerowany przez grę) i wali bramy aż miło. W wieku 36 lat jest chyba najlepszym napastnikiem w grze.

PS. W mojej karierze Messi mając 32 lub 34 lata został kupiony przez Tottenham za 4 miliony, przegapiłem zajebistą okazję :twisted:

Widzę, że Wy gracie polskimi ekipami. Powiedzcie mi proszę, które ligi najlepiej ustawić jako grywalne (tzn. z najszerszą bazą danych). Nie wiem, czy wybieranie BPL czy BBVA ma sens, skoro i tak nie ściągnę stamtąd zawodników (za drodzy albo nie chcą przechodzić, bo klub ma za niską reputację).

Dodam tylko, że do tej pory preferowałem tryb klasyczny, gdyż w domyślnym nie da się (lub nie potrafię) symulować spotkań, co oszczędza mi masę czasu (i tak wolę się bawić finansami i transferami, niż taktyką :P )

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Powiedzcie mi proszę, które ligi najlepiej ustawić jako grywalne (tzn. z najszerszą bazą danych). Nie wiem, czy wybieranie BPL czy BBVA ma sens, skoro i tak nie ściągnę stamtąd zawodników (za drodzy albo nie chcą przechodzić, bo klub ma za niską reputację).

Rynek latynoski, czyli ligi brazylijskie, argentyńskie. Jeśli chodzi o Stary Kontynent to polecam Czechy, Słowację, Serbię, Włochy oraz Francję.

Edytowane przez NalepRKO

Ja mam pytanie do graczy FM 2016 - chciałem sprawdzić czy ta gra jest dla mnie i czy mnie zaciekawi, bo nigdy wcześniej z żadnym FMem nie miałem do czynienia, więc ściągnąłem scrackowaną wersję. I muszę przyznać że zagrałem miesiąc i gra bardzo mnie wciągnęła i mi się spodobała i szykuje się teraz do kupna na steamie, tylko mam pewno pytanie - podczas grania w pirata co jakiś czas wszystkie nazwiska piłkarzy zmieniają się na jakieś randomowe nazwy. Czy to u mnie jest coś nie tak, czy to po prostu takie anty-pirackie zabezbieczenie i po zakupie gry będę mógł grać bez żadnych przeszkód? :)

12501231434d3da85730ba0.png

Ja mam pytanie do graczy FM 2016 - chciałem sprawdzić czy ta gra jest dla mnie i czy mnie zaciekawi, bo nigdy wcześniej z żadnym FMem nie miałem do czynienia, więc ściągnąłem scrackowaną wersję. I muszę przyznać że zagrałem miesiąc i gra bardzo mnie wciągnęła i mi się spodobała i szykuje się teraz do kupna na steamie, tylko mam pewno pytanie - podczas grania w pirata co jakiś czas wszystkie nazwiska piłkarzy zmieniają się na jakieś randomowe nazwy. Czy to u mnie jest coś nie tak, czy to po prostu takie anty-pirackie zabezbieczenie i po zakupie gry będę mógł grać bez żadnych przeszkód? :)

Tak. Zmiana nazwisk i budżetów to zabezpieczenia mające na celu "odrzucenie" piratów od gry. Są jednak na to patche i różne wersje - musisz poszukać odpowiednich update'ów (najlepiej od skidrow). Ja osobiście nie wiem jak to zrobiłem, ale gram nawet po 4-5 sezonów i zero bugów.

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Mam wgranego patcha bodajże 1.3.1 i gra śmiga bezproblemowo. W zeszłorocznej edycji był bug, który wywalał grę w dniu 13 września 2015 roku. Wtedy brało się jednodniowy urlop w grze i można było grać dalej :D

1047920915357ecfbacc6b.jpg

Pytanie z ciekawości - czy ktoś próbował już Fallout Shelter na PC? Ja dopiero się za to zabrałem szczerze mówiąc i jeszcze za wcześnie u mnie na jakieś szersze wnioski, ale ciekaw jestem, czy jest tu ktoś z jakimś większym doświadczeniem i byłby skłonny udzielić kilku rad, co i jak robić, by było najlepiej :wink:
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.

11985408557829e91eb351.jpg

Kupiłem na allegro dostęp do FMa na steam za 1zł i jak narazie wszystko działa bez zarzutów, także polecam :)

12501231434d3da85730ba0.png

• Urządzenie:  Windows

O piratach już mi się nie chce pisać, ale kupowanie dostępu do konta? :roll:

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Tak, kupowanie złe... Ale sprzedawanie to mnie nie obchodzi. Jak ktoś sprzedaje dostęp za 1 zł (kiedy już się nagrał) to czemu dziwisz się komuś ktoś to kupuje za "nić" zamiast wydawać 50 zł np. Edytowane przez PH93

Dostęp do konta - ktoś może grę zwyczajnie usunąć z konta(każdy z dostępem), co da się cofnąć, ale uprzykrza życie. Poza tym możesz grać online tylko kiedy nikt inny nie używa konta. Ewentualnie w trybie offline, ale...

...to już chyba lepiej to zwyczajnie spiracić, zamiast dawać grosze jakiemuś gościowi, który łamie zasady Steama i można go zgłosić.

Poza tym możesz grać online tylko kiedy nikt inny nie używa konta.

Przypominam ... 1 zł. :grin:

Ale to już naprawdę lepiej piracić. Komuś się wydaje, że jak zapłaci to 1zł i skorzysta z czyjegoś konta, to jest czysty i wszystko jest w porządku? Szkoda nawet tą złotówkę marnować w tej sytuacji.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 025 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 583 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 887 odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...