Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Od jakiegoś czasu ogrywam Shovel Knight i jest to zdecydowanie jedno z przyjemniejszych zaskoczeń tego roku. Platformówka, która zafundowała powrót do przeszłości. Od prostej oprawy graficznej, przez old-schoolową muzykę, aż po to, co najważniejsze - liczne nawiązania do hitów z przeszłości. Głównym skojarzeniem jest seria Mega Man, ale doszukamy sie innych, jak nawet Bomber Man, czy Castlevania. Wszystko to, z małą szczyptą Dark Soulsa. Nie tyle, że chodzimy rycerzem, ale poziom trudności. Gra jest sprawiedliwa, ale potrafi zaleźć za skórę. Szczególnie walki z bossami. Dodaj do tego pełno znajdziek, zróżnicowane mapy i humor, a ja zapytam, czego chcieć więcej... Sprawdźcie, bo warto.

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ja natomiast w końcu ukończyłem Assassin's Creed - Brotherhood. Napiszę tylko, że zrobiłem sobie przerwę od tej gry, bo mi się znudziła, ale gdy powróciłem do niej na finalne dwie sekwencje, to mam ochotę zagrać w Revelations, AC III, no i przede wszystkim Black Flag. Druga część przygód Ezio zakończona, czas na ostatnią - Revelations.

• Reputacja:   52
  • Urządzenie:  Android

Ja natomiast w końcu ukończyłem Assassin's Creed - Brotherhood. Napiszę tylko, że zrobiłem sobie przerwę od tej gry, bo mi się znudziła, ale gdy powróciłem do niej na finalne dwie sekwencje, to mam ochotę zagrać w Revelations, AC III, no i przede wszystkim Black Flag. Druga część przygód Ezio zakończona, czas na ostatnią - Revelations.

Nie chciałbym cię rozczarować, ale według mnie ukończyłeś już tą właściwą serię ac. Z każdą kolejną cześcicą assasin gasł i robił się coraz bardziej przewidywalny. Niektóre misję wręcz skopiowane ze wcześniejszych przygód Ezio. Revo jeszcze ujdzie, ale morskie przygody Brytyjczyka to się już trochę kupy nie trzymają. Natomiast w black flag chyba do tej pory nie pozbyli się bugów takich jak: widzenie przez mury,ściany(bez wzroku orła ofkors)

Takie pytanko , grasz w jakiegoś online?

163870508457e2d890447a3.jpg

Nie chciałbym cię rozczarować, ale według mnie ukończyłeś już tą właściwą serię ac. Z każdą kolejną cześcicą assasin gasł i robił się coraz bardziej przewidywalny. Niektóre misję wręcz skopiowane ze wcześniejszych przygód Ezio. Revo jeszcze ujdzie, ale morskie przygody Brytyjczyka to się już trochę kupy nie trzymają. Natomiast w black flag chyba do tej pory nie pozbyli się bugów takich jak: widzenie przez mury,ściany(bez wzroku orła ofkors)

Takie pytanko , grasz w jakiegoś online?

Właśnie na te morskie przygody się napaliłem najbardziej i nawet jak gra nie będzie trzymała odpowiedniego poziomu, to i tak pewnie przejdę ją do końca, bo po prostu lubię serię AC. :D Co do bugów to nie wiem. Kumpel gra na PC i wszystko mu dobrze śmiga, a ma pirata. Co do online to nie, nie gram w nic online. Jak na razie. :P

Właśnie ukończyłem ostatni epizod Wolf Among Us i jestem pod dużym wrażeniem. Świetnie zamknęli tę opowieść, dając wiele odpowiedzi na nurtujące pytania, i stawiając nas przed wieloma trudnymi wyborami - chyba najtrudniejszymi w serii. Jest też odrobina fajnej akcji, i walka rodem z survival horrorów. Może niekiedy narzekałem na niektóre epizody, ale ten podciągnął poziom całości, i po nim chciałoby się więcej. Szczególnie że końcówka jest niejednoznaczna. Musi być sezon 2! Można ostrzyć kły.

Wiem, że to tylko onet, ale widzieliście?

http://gry.onet.pl/wiadomosci/gry-2k-w-humble-bundle-zal-nie-skorzystac/81vq8

O ile Mafię 2 można dostać na allegro w podobnych cenach (a nawet tańszych), tak na BioShocku można zaoszczędzić.

Wiem, że to tylko onet, ale widzieliście?

http://gry.onet.pl/wiadomosci/gry-2k-w-humble-bundle-zal-nie-skorzystac/81vq8

O ile Mafię 2 można dostać na allegro w podobnych cenach (a nawet tańszych), tak na BioShocku można zaoszczędzić.

Szkoda, że wszystko mam z różnych promocji które były jakiś czas temu :P W innym wypadku brałbym, bo to chyba najlepszy bundle ever.

Może najlepszy ever pod względem tego, jak znane są te tytuły. Jeśli chodzi o jakość wszystkiego, HIB11 to dla mnie nadal król.

...niech nikt nie myśli, że mi się nowa paka nie podoba, fakt jest taki, że wziąłem BTA ;)

A niedługo coś skrobnę o legendarnej grze powstającej 12 lat. Muszę jeszcze dokończyć kampanię z DLC. Swoją drogą, nieporównywalnie lepszą od podstawki.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   2

Dobiegł końca The Wolf Among Us, Fable. Mam wielką nadzieję, że będzie kolejny sezon i wydarzenia mające miejsce tutaj to dopiero początek kłopotów mieszkańców Fabletown. Ostatni odcinek rozwikłał zagadkę morderstw aczkolwiek końcówka pozostawia otwarte bramy do kontynuacji. Oprócz postaci z bajek i legend pojawiła się również postać z creepypasty. Jak widać twórcy chcieli, aby w ostatniej walce powiało grozą. Jak dla mnie istota z historyjek wymyślonych w celu straszaka nie powinna pasować do grona bohaterów baśniowych nawet jeśli ich wizerunek jest utrzymany w klimatach opowieści dla dojrzałych odbiorców, ale tutaj wkomponowali ją idealnie.

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Trudno żeby nie miała się pojawić kontynuacja Wolfa, skoro coś, na podstawie czego to powstało, się tu nie kończy ;)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Opłaca się zagrać w The Wolf Among Us ? Po The Walking Dead mam chrapkę na coś podobnego.

Ma ładną oprawę, podstawowe - lecz wciąż skuteczne - pomysły, i trochę poziomów do pogłówkowania. Nie wiem, czy potrzeba nam więcej w takiej łamigłówce jak MouseCraft. Lemmingi wciaż potrafią bawić, bo to do nich można najłatwiej porównać tę grę. W ramach ciekawostki dodam, że to polska produkcja - studio Crunching Koalas - zbierająca przyzwoite recenzje na całym świecie. Można się pobawić. Możliwość przyspieszania myszy jest bardzo pomocna, bo jakby tak miały człapać do oczywistego finału, to szybko by mnie zaczęły irytować.

Wayward Manor miało się wyróżniać wyjątkowym - Burtonowskim - klimatem, podczas gdy w rzeczywistości, jest tylko koślawą grą niezależną. Wcielamy się w ducha, którego sen został przerwany. Naszym zadaniem jest straszenie kolejnych przybyszów. Wszystko w dość ubogiej, często zabugowanej rozgrywce. Klikamy w kolejne interaktywne przedmioty, niepokojąc delikwentów - tyle. Są "straszaki", które wykonać musimy, są też ukryte, ale nie ma o czym dłużej pisać. Ma to niezłą narrację i niewiele poza tym. Gra spełniła jedno zadanie na medal - zapragnąłem powrócić do Ghost Mastera.

No, Shovel Knight w końcu skończony. Spędziłem w grze ponad 6 godzin - większość pewnie przez moje niskie umiejętności i powtarzanie poziomów milion razy, podejrzewam, że da się przejść całość w ~3 godziny. Gra jest świetna, trudna, ale bardzo uczciwa - zmusza do uczenia się mechanik, bycia ostrożnym, ale też szybkim. W pewnym momencie wyrabia się instynkt, który robi za nas bardzo dużo. 99% moich śmierci wynikało nie z tego, że zabili mnie przeciwnicy, a z tego, że wpadłem do jakiejś dziury czy na kolce. Bawiłem się świetnie, i może kiedyś odpalę New Game+, na razie czas ograć Valiant Hearts i The Wolf Among Us, bo czekałem aż wyjdzie całość.
Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 026 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 103 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 590 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 888 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Przemk0
      Dzień dobry wieczór  Portal Attitude od lat działał na własnoręcznie napisanym przeze mnie skrypcie. Było to rozwiązanie dobre na tyle, że dawało elastyczność i złe, bo w 100% zależało od autora (czyli mnie). Ostatnie przejście forum na nowy skrypt i cała duża praca @ IIL  którą wykonał skusiła mnie do wreszcie ruszenia z tematem przejścia na ogólnodostępny skrypt. Padło oczywiście na WordPress, bo połowa Internetu na tym chodzi i głównym celem było uniezależnienie też portalu od jednego już starszego programisty (znów chodzi o mnie). Starszy programista, który robi to po pracy (... i ma też życie osobiste) to też wolny programista, więc trwało to z rok przynajmniej. Aczkolwiek wreszcie jestem na etapie w którym możemy uruchomić pierwszą wersję portalu. Przeczytajcie jednak ten wątek do końca aby nie było rozczarowań i abyście wiedzieli co tej nowej wersji jest. Po pierwsze jest to tzw. wersja minimalna. Zawiera tylko funkcjonalności, które są absolutnie niezbędne do funkcjonowania portalu (i kilka dodatków). Zatem skupiliśmy się newsach i ich integracji z forum. Stworzyłem narzędzia do przenoszenia danych z starego portalu z zachowaniem grafik, tagów oraz kategorii. Na początek przeniesiemy 2-3 tyś newsów. Wszystkie będą połączone z już istniejącymi tematami na forum. Zatem jeśli skomentujecie temat na forum, ten komentarz pojawi się też na portalu. I tu dochodzimy do największej nowości. Na portalu można się zalogować używając konta na forum. Po prawej stronie zobaczycie taki czerwony przycisk "Zaloguj się przez forum" i dzięki niemu zalogujecie się przez wasze konto na forum. Zobaczycie takie samo podsumowanie i swój avatar co na forum. Dodatkowo możecie wtedy już komentować newsy z poziomu portalu. I taki komentarz pojawi się na forum i oczywiście na portalu. Pełna integracja. Oprócz tego dwa małe widgety do pokazywania ostatnich wideo z naszego kanału na YT oraz ostatnio poruszanych wątków na forum. Mało, może i tak... ale możemy z tym wystartować i dorzucać to za czym najbardziej zatęsknicie. Ach i wygląd? Użyłem gotowca, którego podrasowałem aby przypominał forum. I tak jest ogólnie cel aby portal, forum i cokolwiek ekstra kiedykolwiek będziemy mieli... wyglądało spójnie.  No dobrze, to kiedy startujemy? Planuję zrobić to majówkę. Ruch będzie wtedy mniejszy, aczkolwiek aby zminimalizować ryzyko błędów postanowiłem oddać wam do testów wersję demo. Znajduje się ona pod starym adresem portalu i zawiera zrzut 600 ostatnich newsów. Jest zabezpieczona hasłem. Oto detale jak na nią wejść: www.attitude.pl użytkownik: wrestlingpl hasło: nowekolorowe Uwaga! Zanim się rzucicie na sprawdzanie to jedna kwestia. Jeśli zamieścicie komentarz pod jakimś newsem to pojawi się on na tym forum i w przyszłości będzie się pojawiał na uruchomionym portalu. Oczywiście nie zniechęcam do dodawania komentarzy (bo to też test), ale może jakieś z sensem. Ewentualnie w ramach podziękowania za testy, mogę wam skasować zbędne komentarze zamieszczone tylko dla testu. A co dalej po uruchomieniu? Są trzy moim zdaniem najpilniejsze zadania, które będę chciał wykonać przed okresem letnim: Dodanie widgetu z najbliższymi PPV Dodanie wybranych artykułów (głównie chodzi o archiwum felietonów) Zaimportowanie pełnego archiwum newsów Zrzut ekranu z nowej wersji, dla tych którym się nie chce logować.
    • MattDevitto
      Nie wiem czy obecnie w NXT jest tak naprawdę dla niej miejsce, więc logicznym ruchem będzie kierunek AEW/ROH - przynajmniej teraz. Zahaczając o Stardom - w tym roku jeszcze nie odpaliłem ich gali, ale już czekam z siurem w ręku aż w necie pojawi się dzisiejsza gala tj. All-Star Grand Queendom. Podobno wyszło kozacko, a do tego publika dopisała, bo było ponad 7 tysięcy ludzi. Świetny wynik
    • CzaQ
      Jak dla mnie - Na Backlash Orton wygra przez DQ i feud będzie kontynuowany. Na następnym po Backlash PPV Cena pojedzie Randalla sam albo z pomocą, w międzyczasie w trakcie tego feudu Cody będzie się 'leczył' i w końcu wróci albo po Ortonie albo po jakimś jeszcze przystanku, którego Cena odprowadzi w kwitkiem. Na ostatnim PPV Jasia Blondas go pojedzie, a na WM mamy Rhodes vs Rock. 
    • Mr_Hardy
      Thekla kończy z Japonią. Ciekawe gdzie trafi.   Ehh smutny news.
    • KPWrestling
      Nowy program KPW Kombat TV od maja na Extreme Sports Channel Polska! 📺🔥 Flagowy program federacji Kombat Pro Wrestling emitowany na Youtube w latach 2016-2017 powraca w nowej odsłonie. Najlepsi polscy zawodnicy, goście z zagranicy, wielkie emocje, duża doza szaleństwa - rozrywka na najwyższym poziomie! Dwa nowe odcinki każdego miesiąca na kanale Extreme Channel! Przeczytaj na oficjalnym fanpage KPW.
  • Dodaj nową pozycję...