Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Grasz wszystkie 82 mecze?

Bo u mnie to wygląda tak, że zaczynałem już 42 różne kariery i po pierwszych 3 meczach przewijałem sezon do końca i bawiłem się w draft. Po prostu po pewnym czasie staje się to nudne, tym bardziej, że ja gram 7 minut na kwartę, więc po jednym meczu praktycznie czuje spełnienie NBA 2K w danym dniu.

Zrobiłem dużo dla biznesu:

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Grasz wszystkie 82 mecze?

Tak, długość kwarty 6 min. :D Mi się tam nie nudzi, jeszcze sporo do wygrania. Przede wszystkim pierwsze mistrzostwo, no i różne rekordy. :P

Wczoraj zacząłem grać w South Park: The Stick of Truth i gra jest prze-ko-zac-ka! Wciągnęła mnie totalnie, ale też nie jestem tym specjalnie zaskoczony, bo South Park to mój ulubiony serial animowany, a humor w nim prezentowany to rzecz którą lubię. Fanom tego serialu tak naprawdę nie muszę tej gry polecać, bo ci powinni już dawno wiedzieć, że będą w to grać. A jeśli jeszcze nie wiedzą, to zapewniam - musicie. A co z innymi ludźmi? Wszystko tak naprawdę zależy od tego, czy lubicie taki - niewątpliwie ostry i chamski humor. Jeśli tak, to bez problemów odnajdziecie się w grze.

Sama gra, to tak jakby przeniesienie odcinka South Park do gry. Cut scenki ogląda się tak, jakby miało się włączony serial w TV, a nie grało w grę. Jest to ogromny plus tej produkcji, bo ile razy w życiu człowiek wręcz marzył, by coś z TV przenieśli (i to w takiej samej formie) do świata gier? Tutaj udało się to świetnie.

Gra ogólnie jest łatwa (i mówię tu tak o samej mechanice, jak i poziomie trudności), ale chyba o to właśnie chodzi, bo radość mamy czerpać przede wszystkim z humoru i historii opowiedzianej w grze. Dla fanów tej produkcji gratką będą praktycznie znajdywane na każdym kroku nawiązania do serialu. Wystarczy wspomnieć, że nawet przedmioty-śmieci, czyli służące tylko na sprzedaż są nawiązaniami do serialu (np. w pokoju matki Cartmana znajdujemy cały zestaw dildosów :twisted: a u samego Cartmana jego płytę z muzyką religijną :D).

Osobiście, gorąco polecam tą grę.

• Reputacja:   2

Przez lata byłem wierny tej serii, lecz od ostatnich lat wygrywa PES. Nowa generacja FIFA miała zdeklasować produkcję Konami, ale jest gorzej. 11 i 13 były jedyne, w które dałem radę grać. 14 to kolejne zmiany, innowacje i poprawki błędów z przed roku, powodujące nowe błędy. W tym roku gameplay został jeszcze bardziej zmieniony. Niestety póki, co na gorsze. Gra miała być realistyczna. W tym celu została spowolniona. Niestety nie wyszło to na dobre. Zawodnicy ruszają się jak muchy w smole, mają dziwne ruchy, wciąż małe bugi. Oprócz tego gracze dostrzegają inne błędy jak zanikanie tekstur, piłka przenikająca przez słupki, czy zawodnicy zapadający się w tekstury murawy. Chociaż tego jeszcze nie uświadczyłem. ponad to od lat FIFA ma zaimplementowany skrypt. Tak bardzo chcesz zakończyć dobry mecz wygraną z czystym kontem, ale w końcówce spotkania skrypt się załącza. Przeciwnik przejmuje kontrolę i zdobywa tego jednego gola. Choć bym się zesrał za przeproszeniem to komputera nie powstrzymam. Ba! własnej połowy nie wyjdę. Dobry pomysł z rozwinięciem areny treningowej. Teraz mamy o wiele więcej rodzai ćwiczeń i to duży plus. Co jeszcze dostaliśmy? Ligę Kolumbijską... Przecież Kolumbia gra teraz niezłą piłkę to trzeba im się podlizać. :roll: Pytanie, jednak... Po co mi te bajery skoro gameplay jest do bani? :/ Zagrałem sobie turniej. W KAŻDYM meczu, gdy bramkarz przeciwnika wybija piłkę cała jego drużyna skupia się w bocznej strefie boiska, a ja przejmuje futbolówkę i mam całą połowę boiska wolną do bramki. To samo z moją drużyną. Powiedziałem pas.

"+"

- jak zawsze licencje

- muzyka w pewnym stopniu pasuje do klimatu

- urozmaicony trening

"-"

- liczne błędy graficzne i fizyczne

- słaby gameplay

- bug ze zbieganiem zawodników do linii bocznej - całkowicie rujnuje grę

W tym roku FIFA zawodzi. Grając w 13 bawiłem się dobrze. Do błędów się przyzwyczaiłem i czekałem na poprawę w tym roku. Niestety jest gorzej i to o wiele.

Ocena: 2+/5

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Tak bardzo chcesz zakończyć dobry mecz wygraną z czystym kontem, ale w końcówce spotkania skrypt się załącza. Przeciwnik przejmuje kontrolę i zdobywa tego jednego gola. Choć bym się zesrał za przeproszeniem to komputera nie powstrzymam. Ba! własnej połowy nie wyjdę.

Pograłbyś kilka meczów, ogarnąłbyś grę w defie i na spokojnie będziesz miał czyste konto, nawet na legendarnym.

Dziwią mnie błędy, o których napisałeś Pavlos. U mnie takiego czegoś nie było w grze offline, bo teraz to tylko online w FUT gram, a czasem sezon współpracy ze znajomymi. Jak dla mnie FIFA > PES. Grałem w obie gry i po 2-3 meczach PES został odinstalowany. Jednak tutaj decydują gusta i guściki, a o tych się nie dyskutuje. :P

Oprócz tego gracze dostrzegają inne błędy jak zanikanie tekstur, piłka przenikająca przez słupki, czy zawodnicy zapadający się w tekstury murawy.

Tego też jeszcze nie miałem, a poświęciłem tej grze dużo godzin. Może to wina pirackich wersji?

Edytowane przez NalepRKO

- słaby gameplay

Napisz mi jak oceniłeś gameplay'e w poprzednich wersjach...To może być ciekawe. :D

Tego też jeszcze nie miałem, a poświęciłem tej grze dużo godzin. Może to wina pirackich wersji?

Ja mam, ale tylko online. Swoją drogą nie widzę w tym dużego problemu.

Udział: Youshoot Teddy Long, Youshoot Rikishi, Lapsed Fan Podcast, Wrestling Soup, konwersacje z Dejwem na twitterze... Więc się wypowiadam + jestem w stanie słuchać Russo.

Napisz mi jak oceniłeś gameplay'e w poprzednich wersjach...To może być ciekawe. :D

Też mnie to ciekawi. Dla mnie gameplay tej FIFY jest najlepszy od lat. Gra przez neta to cud, miód, malina. Jedyne co irytuje to te wrzutki, po których prawie zawsze padają bramki. Tutaj jednak też da się nauczyć ich bronić, jak się dobrze ustawisz obrońcą, to uda ci się zażegnać niebezpieczeństwo.

Też mnie to ciekawi. Dla mnie gameplay tej FIFY jest najlepszy od lat. Gra przez neta to cud, miód, malina. Jedyne co irytuje to te wrzutki, po których prawie zawsze padają bramki. Tutaj jednak też da się nauczyć ich bronić, jak się dobrze ustawisz obrońcą, to uda ci się zażegnać niebezpieczeństwo.

Swoją drogą czy obecna FIFA nie jest udoskonalana online jak gramy mecze? Bo widzę ogromną różnice na plus co do animacji meczowej choćby pamiętając jak ta gra wyglądała w listopadzie.

Swoją drogą czy obecna FIFA nie jest udoskonalana online jak gramy mecze? Bo widzę ogromną różnice na plus co do animacji meczowej choćby pamiętając jak ta gra wyglądała w listopadzie.

Było kilka aktualizacji na Originie, też to zauważyłem. Gra się dużo lepiej. Można zagrać jakieś spary jutro lub pojutrze wieczorem. :D

Było kilka aktualizacji na Originie, też to zauważyłem. Gra się dużo lepiej. Można zagrać jakieś spary jutro lub pojutrze wieczorem. :D

Roger That...PW :)

• Reputacja:   2

Pograłbyś kilka meczów, ogarnąłbyś grę w defie i na spokojnie będziesz miał czyste konto, nawet na legendarnym.

Akurat ten skrypt trafia się w każdej części. Być może i da się jakoś wybronić, ale nie zmienia to dla mnie faktu, że jest to rzecz denerwująca, bo drużyna, która przegrywa chociażby to 3:0 na 10 minut przed końcem nie miałaby nawet chęci i siły tak zażarcie atakować, nie mówiąc już o wyższych wynikach. Rozumiem jeszcze, gdyby ta jedna bramka coś im dawała.

Dziwią mnie błędy, o których napisałeś Pavlos. U mnie takiego czegoś nie było w grze offline, bo teraz to tylko online w FUT gram, a czasem sezon współpracy ze znajomymi. Jak dla mnie FIFA > PES. Grałem w obie gry i po 2-3 meczach PES został odinstalowany. Jednak tutaj decydują gusta i guściki, a o tych się nie dyskutuje. :P

Akurat tutaj trafne. Dla mnie lepiej wygląda to w PES'ie. Ruchy i zachowania zawodników itp. Dla kogoś może wyglądać lepiej w grze od EA.

Też tego nie uświadczyłem. W zasadzie to był przykład, co jeszcze może kogoś spotkać, decydującego się na zakup.

W takim razie być może zostało poprawione. Co do pirackich wersji to czasem ściągam, bo wole nie kupować w ciemno. Być może to i wina pirata choć rzadko kiedy miałem problemy od strony technicznej na nie - oryginałach i później oryginałach, jednak przyznaję, że zdarzało się, że pirat działał gorzej niż oryginał (BF 3). Pomijając już kwestię bug'ów itp. gra sama w sobie mi nie podchodzi. Po prostu nie podoba mi się to jak wygląda mecz. Kwestia gustu.

Śmiej się, śmiej. :D Dla mnie był lepszy niż obecny. :D

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

Ja zamierzam sobie pograć w Postala 2 :twisted: .

• Urządzenie:  Android

No i piona bo ja sobie załatwiam postal x ;d

• Urządzenie:  Windows

Kto by pomyślał, że przy całym zamieszaniu w procesie tworzenia, South Park: The Stick of Truth, okaże się grą tak udaną. To, że będzie miała specyficzny dla serii humor, można było zakładać z góry. Jednak ciężko było sobie wyobrazić, jakby ta gra miała wyglądać. Wiadomo było, że RPG, ale niewiele poza tym. Efekt końcowy to produkt, który zadowoli wszystkich fanów serialu, ale też i ludzi lubiących ten gatunek gier. Nie te hardcore'owe RPGi z przesadną ilością statystyk, ale te prostsze, bardziej casualowe, gdzie fundamentem jest fabuła. Najbardziej podoba mi się tu „lekkość”. I w systemie poruszania się i w walce, prostota jest wyraźna, dzięki czemu gra się lekko i przyjemnie – a do tego szybko, co może zabrzmieć dziwnie, ale nienawidze, kiedy (najczęściej w przygodówkach) moja postać nie umie biegać i chodzi bardzo powoli. Sam się sobie dziwie, że jest to gra, w której lootuje wszystko, jak i sprawdzam każdy zakątek miasteczka. Nawet mam zamiar przejść to 2x, dołączając później do obozu Kyle’a. Słyszałem, że zmienia to niewiele, tak samo jak zmiana klasy postaci (gram jako Żyd :wink: ), ale to drobne minusy. Jeśli dalej będzie mnie tak bawić, to będzie mój pierwszy kandydat do gry roku :shock: - który zostanie później wyprzedzony przez Dark Souls 2, ale hej, drugie miejsce też jest ok :wink:

Teraz pytanie z innej beczki - jakieś ciekawe gierki na Androida. Poleca ktoś coś?

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Urządzenie:  Windows

Teraz pytanie z innej beczki - jakieś ciekawe gierki na Androida. Poleca ktoś coś?

Z takich "prostych" - Peggle i Funky Smugglers.

...z drugiej strony, po co się bawić w takie gierki, kiedy można pobrać VCMI. Pozwala to uruchomić na fonie Heroes 3. Trzeba tylko dorzucić na kartę pamięci pliki z wersji PC. Co prawda VCMI to fanowskie odtworzenie całej gry i nie jest jeszcze kompletne, ale już teraz posiada prawie wszystko, co miał do zaoferowania oryginał + parę nowych opcji. I nawet nie żre baterii jak szalone :)

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 026 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 103 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
        • Lubię to
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 590 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 888 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: TNA Rebellion 2025 Data: 27.04.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: Pay Per View Lokalizacja: Los Angeles, California, USA Arena: Galen Center Format: Live Platforma: TrillerTV Komentarz: Matthew Rehwoldt, Tom Hannifan & Arianna Grace Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Attitude
      Nazwa gali: TNA Countdown To Rebellion 2025 Data: 27.04.2025 Federacja: Total Nonstop Action Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Los Angeles, California, USA Arena: Galen Center Format: Live Platforma: YouTube.com Komentarz: Matthew Rehwoldt & Tom Hannifan Official video: Karta: Wyniki: Powiązane tematy: TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
    • Przemk0
      Dzień dobry wieczór  Portal Attitude od lat działał na własnoręcznie napisanym przeze mnie skrypcie. Było to rozwiązanie dobre na tyle, że dawało elastyczność i złe, bo w 100% zależało od autora (czyli mnie). Ostatnie przejście forum na nowy skrypt i cała duża praca @ IIL  którą wykonał skusiła mnie do wreszcie ruszenia z tematem przejścia na ogólnodostępny skrypt. Padło oczywiście na WordPress, bo połowa Internetu na tym chodzi i głównym celem było uniezależnienie też portalu od jednego już starszego programisty (znów chodzi o mnie). Starszy programista, który robi to po pracy (... i ma też życie osobiste) to też wolny programista, więc trwało to z rok przynajmniej. Aczkolwiek wreszcie jestem na etapie w którym możemy uruchomić pierwszą wersję portalu. Przeczytajcie jednak ten wątek do końca aby nie było rozczarowań i abyście wiedzieli co tej nowej wersji jest. Po pierwsze jest to tzw. wersja minimalna. Zawiera tylko funkcjonalności, które są absolutnie niezbędne do funkcjonowania portalu (i kilka dodatków). Zatem skupiliśmy się newsach i ich integracji z forum. Stworzyłem narzędzia do przenoszenia danych z starego portalu z zachowaniem grafik, tagów oraz kategorii. Na początek przeniesiemy 2-3 tyś newsów. Wszystkie będą połączone z już istniejącymi tematami na forum. Zatem jeśli skomentujecie temat na forum, ten komentarz pojawi się też na portalu. I tu dochodzimy do największej nowości. Na portalu można się zalogować używając konta na forum. Po prawej stronie zobaczycie taki czerwony przycisk "Zaloguj się przez forum" i dzięki niemu zalogujecie się przez wasze konto na forum. Zobaczycie takie samo podsumowanie i swój avatar co na forum. Dodatkowo możecie wtedy już komentować newsy z poziomu portalu. I taki komentarz pojawi się na forum i oczywiście na portalu. Pełna integracja. Oprócz tego dwa małe widgety do pokazywania ostatnich wideo z naszego kanału na YT oraz ostatnio poruszanych wątków na forum. Mało, może i tak... ale możemy z tym wystartować i dorzucać to za czym najbardziej zatęsknicie. Ach i wygląd? Użyłem gotowca, którego podrasowałem aby przypominał forum. I tak jest ogólnie cel aby portal, forum i cokolwiek ekstra kiedykolwiek będziemy mieli... wyglądało spójnie.  No dobrze, to kiedy startujemy? Planuję zrobić to majówkę. Ruch będzie wtedy mniejszy, aczkolwiek aby zminimalizować ryzyko błędów postanowiłem oddać wam do testów wersję demo. Znajduje się ona pod starym adresem portalu i zawiera zrzut 600 ostatnich newsów. Jest zabezpieczona hasłem. Oto detale jak na nią wejść: www.attitude.pl użytkownik: wrestlingpl hasło: nowekolorowe Uwaga! Zanim się rzucicie na sprawdzanie to jedna kwestia. Jeśli zamieścicie komentarz pod jakimś newsem to pojawi się on na tym forum i w przyszłości będzie się pojawiał na uruchomionym portalu. Oczywiście nie zniechęcam do dodawania komentarzy (bo to też test), ale może jakieś z sensem. Ewentualnie w ramach podziękowania za testy, mogę wam skasować zbędne komentarze zamieszczone tylko dla testu. A co dalej po uruchomieniu? Są trzy moim zdaniem najpilniejsze zadania, które będę chciał wykonać przed okresem letnim: Dodanie widgetu z najbliższymi PPV Dodanie wybranych artykułów (głównie chodzi o archiwum felietonów) Zaimportowanie pełnego archiwum newsów Zrzut ekranu z nowej wersji, dla tych którym się nie chce logować.
    • MattDevitto
      Nie wiem czy obecnie w NXT jest tak naprawdę dla niej miejsce, więc logicznym ruchem będzie kierunek AEW/ROH - przynajmniej teraz. Zahaczając o Stardom - w tym roku jeszcze nie odpaliłem ich gali, ale już czekam z siurem w ręku aż w necie pojawi się dzisiejsza gala tj. All-Star Grand Queendom. Podobno wyszło kozacko, a do tego publika dopisała, bo było ponad 7 tysięcy ludzi. Świetny wynik
    • CzaQ
      Jak dla mnie - Na Backlash Orton wygra przez DQ i feud będzie kontynuowany. Na następnym po Backlash PPV Cena pojedzie Randalla sam albo z pomocą, w międzyczasie w trakcie tego feudu Cody będzie się 'leczył' i w końcu wróci albo po Ortonie albo po jakimś jeszcze przystanku, którego Cena odprowadzi w kwitkiem. Na ostatnim PPV Jasia Blondas go pojedzie, a na WM mamy Rhodes vs Rock. 
  • Dodaj nową pozycję...