Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

W Jakie Gry Teraz Gracie...

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Obecnie pogrywam trochę w jedną z perełek na PS2, a mianowicie Shadow of the Colossus. Ta gra jest po prostu genialna. Wygląd gigantów, postaci, koń obdarzony własnym AI, no i ten klimat. Mistrzostwo. Kto nie grał, musi wypróbować.

Wszystko co tutaj jest napisane to czysta prawda. Dodatkowo trzeba wspomnieć o bardzo ciężkiej atmosferze panującej przez całą grę a końcówka jest wręcz przygnębiająca. Mało która pozycja obecnie potrafi wywołać takie emocje, szczerze polecam.

Jednak ja o czymś innym chciałem. Niedawno skończyłem po raz, cholera wie który, Chrono Crossa. Mimo, że to zdecydowanie nie jest moja pierwsza przygoda z tą pozycją to ciągle nie mogę wyjść z podziwu jak dobra jest ta gra. Squaresoft udało się połączyć wszystko w praktycznie idealną całość. Świetna, głęboka, wielowątkowa fabuła z mistrzowskim finiszem i zwrotami akcji. Fantastyczny system walki, który pozwala prowadzić rozgrywkę na przeróżne sposoby i stosować masę taktyk. Najlepszy soundtrack w historii gier video (to nie opinia, to fakt). Wszystko to składa się spokojnie na najlepszą grę jaka kiedykolwiek powstała.

Wszystko to piszę bo CC jest jedną z tych pozycji, które bez większej konkurencji wygrywają konkursy pod nazwą 'najbardziej niedoceniana gra wszechczasów'. Wszystko to bierze się jedynie z tego powodu, że gra nie jest tym czego ludzie się spodziewali po kontynuacji Chrono Triggera. Gra oberwała od 'fanów' za brak Crono i reszty ekipy, brak podróży w czasie i wiele innych głupot. Smutne jest to jak gra została przez wielu potraktowana. Squaresoft mogło iść na łatwiznę i wymyślić nową naciąganą przygodę naszej wesołej kompanii z CT ale zamiast tego postanowili zrobić coś o wiele bardziej ambitnego. Szkoda, że nie wszyscy byli w stanie to zrozumieć i stracili tak fantastyczną pozycje. Polecam grę każdemu.

Niedługo zagram w:

FIFA 11

Medal Of Honor

PES 11

Call Of Duty"Black Ops

Dante's Inferno

Final Fantesy XIII

8720720854e4d4c9db4ef5.png

pykam w wwe obecnie, a całe wakacje śmigałem w fife 10.
BULLET CLUB FO FO FO FOR LIVE

171853244354245ca8e4f56.jpg

PS2:

- SmackDown vs RAW 2010

- Fight Night Round 3

- Need For Speed Undercover

- Black

PC:

- TEW

- EWR

• Urządzenie:  Windows

Wreszcie znalazlem troche czasu, zeby sprawdzic kontynuacje mojej ulubionej gry. Mafia 2 jest dobra/bardzo dobra, ale cierpi na jeden mankament - nie uniknie przyrownan do poprzedniczki. Tutaj jest jej najwieksza bolaczka, bo jest gra po prostu slabsza. Fabula juz tak bardzo nie wciaga (w porownaniu do jedynki) i wcale nie ma sie wrazenia, ze wykonuje sie zadania dla Mafii z prawdziwego zdarzenia. Bardziej przypomina to momentami gangsterke z GTA. Jesli juz trzymac sie GTA to naturalnie dostalismy bardzo mala swobode w produkcie 2K Czech, ale tego mozna bylo sie spodziewac. Mimo, ze styl rozgrywki jest w obu produkcjach podobny.. to sa to dwie odmienne gry.

Historia na cale szcescie trzyma poziom, choc dopatrzylem sie sporu zapozyczen z Chlopcow z Ferajny. Nie jest to minus, bo wkoncu jak juz sie maja na kims wzorowac to wybrali bdb. Strzelanie zostalo mocno unowoczesnione, czyli sprowadza sie do systemu oslon, ktory blyszczal szczegolnie w Gears of War. Tutaj jest to po prostu sposob na przezycie i eliminowanie wrogow. W Mafii giniemy dosc rzadko, bo i tworcy musieli pojsc na latwizne i zrezygnowac z "paska zycia", na rzecz odnawialnego zdrowia. To co mnie najbardziej razi w tej grze do teraz (koncze 10 rozdzial) to malo wyraziste postacie. Nie mowie, ze sa one zle, ale w porownaniu (nieuniknionym) do tych z jedynki wypadaja baaaardzo slabo. Nie sadze, zebym to ja byl tutaj winny, gdyz wiem, ze nie mozna mi zarzucic, ze sie "nie wczulem" i teraz narzekam. Klimaty Mafijne to "moje" klimaty i zawsze wszystko dziejace sie w tych czasach zyskuje w moich oczach. Mam jednak wspomnienia z grania w jedynke i pamietam jak tamtejsze postacie byly dopracowane i latwe do zapamietania. W M2 spory nacisk jest polozony na Joe, a reszta jest przedstawiona w malo ciekawy sposob i wcale nie jest prostym ich zapamietac. Podejrzewam, ze miesiac po ukonczeniu bede mial problem przypisac imiona do tych komputerowych facjat.

Mimo uproszczen (w takim kierunku zmierzaja gry i juz sie kazdy powinien przyzwyczaic) jest dla mnie bardzo dobrze (moze zasluga klimatow), choc liczylem na wiecej. Mialem nadzieje, ze moja gra dostanie bardziej epicka kontynuacje. Jeszcze pare rodzialow przede mna, wiec moze jakis fabularny twist bedzie ciekawy i niektore zadania zostana w pamieci tak jak misje z jedynki. Tutaj byl ciekawy motyw z trupem w bagazniku (ale juz lepsze numery w ten deseń świat widzial w GTA4) i "szosty rozdzial", w ktorym trafiamy do wiezienia - mial fajny klimat, ale ucierpial na notorycznie powtarzajacej sie walce wrecz (sytem malo ciekawy i zdecydowanie za bardzo eksploatowany w grze)

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

PSP :

Gladiator - trochę mi się znudziła, ale warto zagrać. Uwaga potrafi ostro wkurzyć !

Takeover - spoko gierka, ale bardzo łatwa

SvR 2010 - sama gra mi się znudziła, ale robienie Caws'ów nie.

PS2 :

Dragon Ball Infite Word - jak byłęm mały bardzo lubiłęm to oglądać .

SvR 2009 - gram na PS2 bo są stoły komentatorskie xD .

PC :

Fifa 11 - fajnie grafę poprawili .

F1 - fajna gierka

Sygna by Filipoo666

Zapraszam do obejrzenia moich prac

http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=32220

10334215544cea8a720a64f.jpg

• 2 tygodnie później...

• Urządzenie:  Windows

Krotka wzmianka co do tegorocznych gier piłkarskich. Jako wieloletni fan PESa musze uznac w tym roku wyzszosc konkurencji i sam gram w Fife. Nadmiar przedziwnych bramek w Pro mnie odepchnela od tej gry. Panowie od EA zapewnili mi chociaz rozgrywke na przyjemnym poziomie przez 2 sezony, bo teraz juz nie stanowi dla mnie wiekszego wyzwania.

Nie mniej jednak ostatnio sprobowalem nowego Medal of Honor. Seria stoczyla sie juz jakis czas temu i zostal przycmiona przez CoDy. Co prawda w ta czesc gralem tylko pare misji, bo szczerze szybko wyczulem, ze to kazda kolejna bedzie strata czasu. W prostych slowach - dupy mi nie urwalo. Bardzo przecietna strzelanka, a od takiej serii, oczekiwalem czegos wiecej. W dodatku po recenzjach zdolalem sie dowiedziec, ze kampania single-player trwa ... ... niecale 4godz!! Ja rozumiem, ze teraz robia krotkie gry, ale MoH tej poprzeczki nawet nie przeskoczyl.

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

Ja ostatnio zacząłem grać w Mafia II -Fajna gra ,ale niestety spodziewałem się czegoś więcej .Grafika mnie nie zawiodła ,ale ogólnie gra nie zaspokoiła moich wymagań .

Ja ostatnio rozpoczełem gnębienie takich tytułów jak:

-Samckdown vs Raw 2010( niemogę się doczekać nabycia SvR 11)

-Assasin Creed II

-Diablo II + LoD na battle net (dobra klasyka się nie nudzi :P )

12959523844cd6e13f4493f.jpg

Aktualnie gram w takie gry jak

-Svr 10 PSP -a za nie długo SvR11 :D

-Age of Empires 3 PC (jakoś lubie strategie)

-The Sims 3-PC

-Gladiator's Begin-to na PSP

[you] Nie spamuj,nie offtopuj-ja się przynajmniej staram

8130909944cbb3bf0ea3e5.jpg

Dzisiaj zacząłem w SvR 2010 .Naprawdę fajna gierka nie mam jej nic d zarzucenia .

Moja lista że tak powiem :D :

Counter Strike 1.6

Gothic 3

Heroes of Might and Magic V - Dzikie Hordy

PES 2010

5832596764e36c6544ac70.gif

Obecnie pogrywam w Prince of Persja zapomniane piaski:) Polecam !

Również PES2011 i czasem włączę GTA4 ;P

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Polecana zawartość

• WWE WrestleMania 41
      Spekulacje i dyskusje na temat największego wydarzenia wrestlingowego roku - WrestleManii 41!
      • 147 odpowiedzi
    • WWE RAW - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Zapraszamy do dzielenia się wrażeniami z Monday Night Raw na Netflix!

W tym wątku użytkownicy forum dyskutują na temat czerwonego brandu od 2010 roku. Pozostaw swoją cegiełkę w temacie, zawierającym 17,9 tyś. odpowiedzi i 2,9 mln wyświetleń. :)
      • 18 026 odpowiedzi
    • New Japan Pro Wrestling - Dyskusja Ogólna
      Miejsce na ogólne dyskusje związane z New Japan Pro Wrestling.
      • 703 odpowiedzi
    • Kobiecy Pro Wrestling
      Ogólne dyskusje na temat pro wrestlingu w wykonaniu płci pięknej.
      • 101 odpowiedzi
    • TNA Wrestling - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce w dedykowane ogólnym dyskusjom na temat TNA/Impact Wrestling!

Wczorajszy IMPACT właśnie się ściąga, więc opinia w późniejszym terminie
      • 9 352 odpowiedzi
    • AEW Saturday Collision - ogólne dyskusje i komentarze
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 147 odpowiedzi
    • AEW Dynamite - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Miejsce gdzie możesz podzielić się wrażeniami z programu AEW Dynamtie!
      • 1 186 odpowiedzi
    • WWE SmackDown! - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z Friday Night SmackDown!
      • 9 585 odpowiedzi
    • WWE NXT - dyskusje, spoilery, wrażenia
      Dziel się wrażeniami z WWE NXT!
      • 4 888 odpowiedzi

• Najnowsze posty

• Attitude
      Nazwa gali: NJPW Wrestling Redzone in Hiroshima Data: 26.04.2025 Federacja: New Japan Pro Wrestling Typ: Online Stream Lokalizacja: Hiroshima, Japan Arena: Hiroshima Sun Plaza Publiczność: 3.018 Format: Live Platforma: NJPWWorld.com Karta: Wyniki: Powiązane tematy: New Japan Pro Wrestling - dyskusja ogólna
    • Attitude
      Nazwa gali: CMLL 69. Aniversario Arena Mexico Data: 25.04.2025 Federacja: Consejo Mundial De Lucha Libre Typ: Event Lokalizacja: Mexico City, Distrito Federal, Meksyk Arena: Arena Mexico Karta: Wyniki: Powiązane tematy: Lucha Libre - dyskusje ogólne
    • IIL
      Dziwi mnie ta walka już na Backlash. Orton byłby dla mnie świetnym oponentem na zakończenie kariery Johna, także zrobienie tego na "już" średnio mnie kręci, ale z drugiej strony zawsze mogą do tego wrócić pod koniec roku. Dynamika w której to Jaś jest heelem, a Randy facem to jakiś alternatywny universe...  W tej walce Cena obowiązkowo wygrywa dając plaskacza sędziemu...    
    • Bastian
      Pierwsze SD po WM zaczęli Orton, z Ceną, który znów żali się, że fani przez 25 lat byli dla niego okropni. John, jeszcze 26 występów do końca kariery, wytrzymaj!  Miewa heel turn Jasia dobre momenty, np. gdy John wyjaśniał, dlaczego nie ma dzieci. Walka Orton - Cena na Backlash, Jaś pewnie wygra kantem w rodzinnym mieście Randy' ego, budując swoją heelową postać. Wraca Nia Jax i atakuje Stratton… Gdzie jest Alexa?  US Title dla Vegi to chyba za pokorną robotę, no bo nie za wsparcie fanów, Zelina zbiera niemal zerową reakcją. Pytanie - co dla Green? Stratton? MITB? Rozłam w jej ekipie? Wrócił Aleister Black, dobrze by się oglądało go w Judgment Day z czasów Ripley i Priesta, do tego Penta z obecnych gwiazd... Zaczął od Miza, celowo całego na biało... Publika szaleje na widok Fatu, a jak na Backlash będzie walczyć z Knightem, Drew i Priestem i wygra, jego panowanie jeszcze nabierze mocy... Wydaje mi się, że feud Bajera z LA ze Szkotem to tylko kwestia czasu. TLC Match… Walka godna WrestleManii... Street Profits chyba na dobre odcięli się od DIY i MCMG. Kto następny? Debiutujące Fraxiom? Hayes i Miz?  
    • KyRenLo
      Jest oficjalnie pierwsza walka:  
  • Dodaj nową pozycję...