Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Battleground 2017 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Pomyśleć, że mając jedną z najlepszych na papierze kart jaką Smackdown może w tym momencie rzucić na szalę i tak wychodzi taki chłam, że się słabo robi.

Liczyłem, że któreś ze starć Owens/Styles, Corbin/Nakamura, Rusev/Cena, Orton/Mahal choć w niewielki sposób pozytywnie zaskoczy, ale wszystkie cztery pojedynki to totalne porażki. Jeżeli Styles z Owensem są zabookowani tak, że nikt z ich walki na PPV nie jest zadowolony to wiedz, że coś się dzieję...

Jedyne dwa pozytywy jakie udało mi się tutaj znaleźć to niezła walka tag-ów. Fajne tempo i zakończenie z przytupem, oby takich walk dywizja tt dostarczała nam więcej. Drugi malutki pozytyw to "starcie" Zayna z Mike'iem. Plus jest taki, że było to krótkie i na temat.

Jedno z najgorszych PPV jakie oglądałem spod szyldu WWE.

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• urbino

3

• TheVillain

3

• DR7

3

• aRo

2

Top użytkownicy w tym temacie

Żeby nie było że jestem jakimś totalnym psychofanem Japonii, i ogólnie NJPW > Reszta wszechświata, nie, nie jest tak, wiem że pare takich osób jest, ale ja do nich nie należe :P

Czy to było dobre starcie? Może. Może ja już jestem tym znudzony, bo New Day wkurwiają mnie od ponad roku, i nimi rzygam (nienawidze po prostu forsowania jednego gimmicku tak cały czas), do tego ten feud już sie dosyc ciągnie, i mielismy kilka ich starc. Ciężko mi jest też znaleźć pozytyw, nawet na siłe w czyms potwornie ostatnimi czasy słabym. Obejrze sobie pod wieczór samą tą walke, może sie przekonam, ale obecnie mam nastawienie, że to było totalnie średnie, i to nawet jak na poziom WWE. Ogólnie wszyscy jakoś słabo w tym dablju wyglądają, taka walka Stylesa z Owensem, to powinno byc swietne, a wyszło jak wyszło. Ludzie piszą że nie ma "chemii" między zawodnikami, ale ta wymówka już się staje męcząca. To kwestia bookingu, czy WWE tak mocno ich wstrzymuje, by nie było kontuzji w najbliższym czasie? W koncu Summerslam sie zbliża.

Kiedy ludzie wychodzą z hali przed main eventem, to wiedz że kurwa coś sie dzieje.

Obstawiam, że gdyby NJPW rozpoczeło agresywną ekspansję na USA, to WWE by sie kopytami nałożyło i Vinnie by z torbami poszedł, bo to co się odwala obecnie w tej federacji, to smiech na sali. Ogólnie z 3 miechy temu nie było tragicznie, dało sie to oglądać, ale odkąd Mahal zdobył pas, to całe SD i ich PPV są nie do oglądania. RAW trzyma jakiś poziom, ale właściwie tylko w ME (Mówcie co chcecie, dobrze mi sie 4 wielkich skurwoli bijących sie o pas ogląda, w szczególności że każdy z nich, no może oprócz nudnego juz nieco Brocka, pokazuje bardzo dużo). No ale dobra, Battleground. Nie wiem co tu dużo pisać, jak już rozpocząłem ten tekst puentą, ludzie spierdalali przed main eventem, jeżeli wierzyć wrestlinginc, a jak doszło do epickiego powrotu, to włąsciwie cisza.

Serio, najlepsze co mogło by sie zdarzyć dla nas wszystkich, jako fanów wrestlingu, to jak napisałem, agresywna ofensywa Japonii na rynek Amerykanski, a biorąc pod uwagę jak ludzie mają dość obecnego produktu Vinca (I nie mówie tu o bandzie polskich smartów z internetu, ale o masie Amerykanów, wystarczy poczytać zagraniczne fora) to było by co najmniej ciekawie.

Battleground 1/10, no szanujmy sie, innej noty nikt dac nie moze. Serio, jest bardzo źle, jak na siłe trzeba propsować takie gówno jak Usosi i New Day na zajebiste starcie, bo w ogóle jakiś pozytyw znaleźć xD

Możesz podać te zagraniczne fora? Z chęcią poczytam.

Najwięcej przeglądam sobie wrestlinginc, i komentarze pod newsami (masa tego jest), nieco mniej wrestlingforum, sporo dyskusji, ale też spore pokłady raka (serio, to co sie czasami tam pojawia woła o pomste do nieba :D), no i wrestlingclique, chyba taki bardziej popularny portal gdzie mozna sensownie podyskutowac

[...]

Możesz podać te zagraniczne fora? Z chęcią poczytam.

Nie do mnie to skierowane jest, ale ja chętnie przytoczę jedno:

Godzinę po obejrzeniu emocje opadły, trochę się pośmiałem oglądając filmiki na YT, jestem już w lepszym nastroju, mogę lepiej opisać moje odczucia.

1. Właśnie obejrzałem 3-godzinną reklamę NJPW, TNA, ROH i wszystkich innych federacji włącznie z KPW, MZW i innymi fedkami o których nikt w Polsce nie słyszał.

2. Usos vs New Day jako jedyne da się oglądać.

3. WWE ma naprawdę wiele największych talentów w biznesie. Nakamura, Styles, Owens, Zayn w przypadku tej gali. Żeby żadna walka z ich udziałem nie była dobra to jest farsa.

4. Kto by się spodziewał, że z tag teamu Ruseva i Jindera, to Rusev będzie Martym Jannetym?

5. Jeśli Orton i Jinder dostaną walkę na Summerslam, to wyślę bardzo niemiłego maila do WWE, w którym ich opieprzę za głupie storyline'y.

6. Jeśli Orton i Khali dostaną walkę na Summerslam, to wyślę bardzo niemiłego maila do WWE, w którym ich opieprzę za głupie storyline'y.

7. Wyjdę teraz pewnie na fanboy'a NJPW, ale wszystkie walki podczas tegorocznego Climaxa były lepsze od 6/7 walk z tego PPV.

Edytowane przez urbino

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

6. Jeśli Orton i Khali dostaną walkę na Summerslam, to wyślę bardzo niemiłego maila do WWE, w którym ich opieprzę za głupie storyline'y.

Akurat to jest jedyne logiczne wyjście z tej sytuacji, jeśli Khali wraca na stałe. Interweniował to Orton będzie chciał z nim walczyć. Druga logiczna opcja to Randy vs. Jinder, ale to jest złe. Bardzo złe. Niech juz lepiej Randall obija się z Khalim na SS.

• Reputacja:   2

Kickoff - Aiden English vs Tye Dillinger

Zupełnie mnie nie porwała ta walka z resztą w ogóle nie obchodziła. Aiden zaczyna płakać i już myślę, że zbliża się jego koniec, a tu uwalili Dilingera, LOL. :lol:

Ocena: 2/5

Pierwsza walka - SmackDown! Tag Team Championship: The Usos © vs Kofi Kingston & Xavier Woods

Xavier w ringu? Akurat jak pojawia się pytanie w typerze o ND i tego, który nie weźmie udziału. :D Tradycyjnie obijany przez większość pojedynku przyczynił się do zwycięstwa. Zaskoczyli tym odebraniem pasów bliźniakom. Wiadomo jaka jest sytuacja dywizji drużyn u niebieskich, więc obawiam się, że będziemy jeszcze spory czas oglądać te dwie ekipy bijące się o mistrzostwo. Przynajmniej walki dają solidne.

Ocena: 3-/5

Druga walka - Shinsuke Nakamura vs Baron Corbin

Zdecydowali się na dyskwalifikację. Trochę to wyglądało jakby Baron miał zamiar podciąć nogę rywala, a nie kopnąć w czułe miejsce, ale zamiar był raczej właśnie odwrotny. W końcu to Heel, który już nie pierwszy raz tak robi. Sam pojedynek... Jakie to było złe. Nakamura niczym nie zaskoczył od debiutu, ale to była zdecydowanie jego najgorsza walka. Pod koniec ciut się ożywiło, ale zazwyczaj w ostatniej fazie starcia dzieje się więcej.

Trzecia walka - o tytuł pretendentki nr. 1 do pasa SmackDown! Women's Championship: Becky Lynch vs Tamina vs Natalya vs Lana vs Charlotte Flair

Zatem bukmacherzy mieli rację i ponownie ostatnie kursy okazały się prawdziwe. Lana jest wciąż tak zieloniutka, że aż przykro patrzeć. Jaka ona była zagubiona przy pierwszym pinie na Charlotte. :lol: W zasadzie trwało to krótko i było to, co się spodziewałem. Współpraca Taminy z Laną. Ta pierwsza ratuje blondynie tyłek i sama przez to odpada. Nie rozumiem czemu córce Snuki tak zależy na partnerce Ruseva, ale trochę zabawnie się to ogląda. Dalej zetknięcie się Charlotte z Becky gdzie było już ringowo o wiele lepiej. W końcówce Natalya także nieźle się spisała. Lubię ją i nie miałbym nawet nic przeciwko daniu jej tytułu, ale faktycznie SummerSlam to duże PPV i powinni tam się znaleźć młodsze dziewczyny.

Czwarta walka - US Championship: Kevin Owens vs AJ Styles ©

To miał być mój cichy faworyt do walki gali. Było poprawnie, ale kompletnie nie potrafiłem się wciągnąć. Było dosyć mozolnie i jeszcze znowu kontrowersyjna końcówka z obustronnym pinem i strata pasa przez P1. Widzieliśmy już to wiele razy.

Ocena: 2+/5

Patrzę na tą lewą rękę Jindera i wątpię, że zbudował sylwetkę rozciąganiem. :?

Piąta walka - Rusev vs John Cena

Niestety, ale ponownie flaki z olejem. Obijanie Ceny to już standard, ale nawet momenty przewagi Jaśka były mdłe. Dopiero pod koniec jakoś się wciągnąłem, ale chyba tylko dlatego, że Rusev rozstawił stoły, a co za tym idzie wydał na siebie wyrok i zaspoilerował rezultat pojedynku.

"Oh, say can you see, John Cena wins, lol".

W końcu coś dobrego, czyli nasza modowa "policja". Opuszczenie pokoju, chwilę przed zgaszeniem światła nie usprawiedliwiło, by mi zbytnio Ascension, no ale to prawdopodobnie nie oni. :roll:

Szósta walka - Mike Kanellis vs Sami Zayn

Mike dużo to tu nie pokazał, a porażka mu nie pomoże. W sumie nie żebym jakoś narzekał, bo ten gimmick i tak mnie kompletnie nie ciekawi.

Siódma walka - WWE Championship: Jinder Mahal © vs Randy Orton

Zaczęło się nawet nieźle i przez parę minut było dynamicznie potem już tempo siadło. Ospała walka gdzie się niemrawo obijają, a gdy Jinder zaczyna mieć kłopoty wkraczają niziołki próbujące pomóc mentorowi (plus za stół komentatorski) i... THE GREAT KHALI. Dobra tu się mocno zdziwiłem. Powraca jako Heel, szkoda, że nie wszedł przy swojej starej muzyce. Wiadomo, że ten kloc piruetów w ringu nie zrobi, ale jako gigantyczny ochroniarz mistrza może się sprawdzi, bo to właśnie jako czarny charakter typek był do oglądania.

"+"

- Tag Team wyróżnił się z poza reszty, bo jako jedyny nie zamulał

- na siłę pojedyncze spoty z kilku pojedynków i powrót Khaliego

"-"

- poziom gali to żart. Baron vs Nakamura, AJ vs KO, Flag match, Punjabi - walki, które miały stanowić o ocenie tego PPV... W sumie stanowią, ale kompletnie inaczej niż powinny

Ostatnio w WWE nawet nie mam za bardzo jak wyróżniać plusów i minusów show. To była jedna z najgorszych gal ostatnich lat i chyba w ogóle historii WWE.

Ocena końcowa: 2/5

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

Tye Dillinger vs Aiden English – Coś ten Dillinger musiał zrobić. Jakoś podpadł. Moczy już nawet w królestwie face’ów, ze śpiewającym klaunem jobberów. Najważniejsze jest jednak to, że jak dwóch utalentowanych workerów chce zaznaczyć swoją obecność i dostać więcej szans wyżej w karcie, to musi pokazać, że są tego warci. Nie pokazali.

Usos vs New Day – Niby tylko obijanie Woodsa, z face’owym happy-endem, ale miało kilka fajnych akcji, a to już coś. Ta kontra, kiedy Xavier skakał z lin – malina. Emocji nie nakreślili przesadnie dużo. Albo ja się nie wczułem.

Shinsuke Nakamura vs Baron Corbin – Słaby brawl, przeraźliwie nudne tempo, kretyński finał. Wypada na SummerSlam zrobić rewanż. Nici z AJ vs Shinsuke. Nakamury mi szkoda, ze musiał się użerać z Corbinem. Jak patrzę na jego niektóre (no dobra, większość) walki, to ja nie wiem, czy chcę, by on inkasował walizkę. Jesli stajnia Hinduska będzie się rozrastać, to ja bym zostawił Jindera.

Fatal 5 Way – Najpierw obserwowanie heroicznej Taminy, która walczy dla swojej nowej Pani, a potem szybka eliminacja wszystkich. Nawet na papierze cięzko wskazać punkt, w którym miały być emocje. Niektóre akcje pokraczne. Jeden kick Lany to tam zahaczył chyba o długie rzęsy Charlotte.

AJ Styles vs Kevin Owens – Nabijamy rekordy? Jeśli to miała być kontrowersyjna/niejednoznaczna/nie krzywdząca końcówka, to srogo się ośmieszyli. Przykro wyglądało, że stosunkowo świeży AJ, nie może przerwać swojego suba i kick-outować. Wyszedł na mega idiote. Jesli miałbym oceniać cały pojedynek, to kilka motywów (no dobra, jeden, jak Owens uciekł z ringu i ściął z nóg Stylesa, kiedy ten wycofał się ze spota z linami) mi się podobało, ale to okrutnie mało. Wypadałoby narzekać, ale że lubię obu, to zadziała kurtuazja – stać ich na więcej.

Rusev vs John Cena – Kretyński ten gimmick match. Mówiłem to wcześniej, powtórzę i tutaj. Tym się mogą rajcować tylko przesadni (chorzy?) patrioci, którzy na dodatek są markami tego biznesu. Faktem jest, że najczęściej słyszałem jakiś pisk nastoletnich dziewczynek. Szkoda, bo parę akcji było naprawdę mocarnych. Bycie Flag Matchem zabiło dobry pojedynek. No i ta końcówka z powolnym Rusevem, który celebrował włożenie pręta do dziury. Cena jak rasowy cockblocker go powstrzymał w ostatniej chwili. Gdzieś ta filmowość WWE wkroczyła na strefę kina kasy B. Nie idźcie tą drogą.

Fashion Files – wciąż najlepsza rzecz na SmackDown. Nawet na PPV #BreezangoTagChamps

Mike Kanellis vs Sami Zayn – Kanellis wyszedł na mega ciote. Dostawał wpierdol cały czas i jeszcze został spinowany. Noski-noski, to raczej nie droga do zwycięstw. Mówiłem w AM, że jak to zaraz nie zacznie się sprzedawać, jak chanty Bryana, czy muzyka Fandango, to gdzieś przepadną. To nie jest projekt, o który WWE będzie dbało. Wrzucili tu ten duet, żeby inne fedki ich nie miały. Tylko dlatego. Spełnianie swoich monopolowych zachcianek. Cięzko brać na poważnie drugoplanowego aktora, i oczekiwać od niego sukcesów. Tam główna rola należy do Marii. Taki podział miałby sens tylko wtedy, gdyby chłopakiem kobiety był jakiś Strowman, który w ringu po prostu robił robotę gabarytami. To jest PMS i Meat.

Jinder Mahal vs Randy Orton – Vince zapomniał, że jednym z powodów wyrzucenia Punjabi, były kłopoty z widocznością. Zmora wróciła, bo tego się oglądać nie dało. Nawet ja miałem problem przy dwoch klatkach, a przecież miejsca mam najlepsze. Fajnie, że wrócił Khali. Jego obecność u boku mistrza ma sens. W tym się sprawdzi. Oby został na dłużej i czekam na kolejne wzmocnienia Hinduskiej stajni. Wtedy może nawet uwalać Jasia na SummerSlam. Solo to mega gamoń, ale z mocarnym składem będzie wyglądał na champa.

50608915156a3743c1fa34.jpg

• Reputacja:   734
  • Styl:  Ciemny

Ej no.. Czemu nikt nie pisze że New Day dało jedną z najlepszych swoich walk, od czasu powstania tego Teamu? Tak trudno to zauważyć, chociaż to dało mi nie co satysfakcje, że zostali fajnie rozpisani i walka była dość dobra, jak nie ich najlepsza, jak napisałem przed.

Ale co do gali to rzeczywiście słabo.. Tego w ogóle nie dało się oglądać, gdyby nie ograniczali akcji, tempa. to każda walka byłaby do zdzierżenia...

A tak to, no masakra, serio tego nie idzie czasami oglądać, SD serwowało tak dobry produkt, aż po czasie ktoś doczłapał się do tego produktu i zaś to zjebał...

Nakamura, Corbin...

No przecież ich można byłoby inaczej rozpisać, przecież Corbin dawał radę nawet Ambrose'em jakoś... A tutaj ja pierdole, no nie wiem co napisać bo ziewałem przy tym chyba z 3 razy ...

Nakamura, jeszcze coś tam pokazywał od siebie, żeby się nie zbłaźnić...

Ale Corbina to oni rozpisali jak drewutnie serio, a można było go lepiej rozpisać ...

Tutaj wina nie leży po Corbina stronie, tylko po stronie kreatywnych i ich ograniczeń...

A do tego te zakończenie, nie mogli zrobić z Corbina mocnego skurwysyna mógł zajebać Nakamurze krzesełkiem żeby jakoś wyglądał, a ten se kopie po jajach, ah...

Jak tak ma wyglądać przyszły mistrz, to ja dziękuje za takie śmieszne projekty ..

Kolejna sprawa to Cena...

Widać że ma więcej wolności od draftu, ale no jeny nie mogli zrobić raz wyjątku i dać wygrać Rusevowi? Po chuj był ten Rematch, po co to wszystko?

Żeby udupić gościa znowu, ten schemat jest tak oklepany że tego nie idzie oglądać, to co że panowie dadzą spoko walkę, jak i tak wynik jest znany już 2 tygodnie przed, to tyle o tej walce, a ten gmmick match to totalny bezsens...

AJ traci pas...

Kolejna jazda, nic nie mam do Owensa ale jak go czasami widzę to mi się srać zachciewa...

Serio gościu mi zbrzygł do potęgi, ile można...

Podobno mieli mu zmienić gmmick a wygląda dalej tak samo, ciągle pierdoli o tym samym, z poczatku gościa trawiłem, w NXT był całkiem fajny, ale od jakiegoś czasu, no go nie trawię, po za tym ciężko mi się już go ogląda pół move-stu ucięte, kompletna padaczka...

Czemu AJ stracił pas? Na co? Serio miał się nim tydzień tylko na cieszyć, ja pierdole zaś się męcz z kolejną ich walką na SummerSlam ...

Main Event...

Nie wiem sam co powiedzieć, bo w sumie najgorzej nie było, było krzesełko, był kijek, była akcja ze stołem, do tego jeszcze był Khali...

Ale no walka dupy nie urwała, tempo. takie se kompletnie nie przemawiał do mnie ten match, a najlepsze jest to, że większość ludzi po prostu sobie wyszła z areny, za nim ta walka się zaczęła ... Więc widać jak leją na ten produkt i to co tam się dzieje...

No bo bądźmy szczerzy, Jobber Champem. Orton od 10 lat w tym samym miejscu, nie ma świeżości, po prostu niczego więc co innego zrobić, niż wyjść i iść się przewietrzyć bo w myślach wiesz już co się wydarzy...

WWE kolejny raz pokazało jak ma na wszystko wyjebane.

Edytowane przez Grins

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

No to o wszystkim krótko po kolei.

Dillinger przegrywa. Z Aidenem Englishem. W pre-show. A jeszcze jakieś 2-3 miesiące wielu było pewnych że czeka go mocny push na Smackdown XD

New Day i Usos zrobili bardzo dobrą walkę. Żadne MOTYC, ale z prostej formuły WWE Tag Team style wycisnęli ile się dało, szczególnie ostatnich ~5 minut świetne i publika też dobrze reagowała. Nie mam nic przeciwko temu żeby na Summerslam doszło do rewanżu, skoro na dobrą sprawę na Smackdown i tak są jakieś 3 tag teamy obecnie. ****

Corbin vs Nakamura – jak to oglądałem to w sumie nie wydawało się być złe, godzinę po gali jednak nie pamiętałem nawet pół pamiętnego spotu. JBL nazwał oczywiście Corbina ŁAN OF DI BEST STRAJKERS IN DE BYZNES, po czym ten pół walki skupia się na Bear Hugach XD Chyba druga poważna najgorsza walka w karierze Nakamury, ta z Gracie dalej na pierwszym. Niby dałem ** ½, ale chyba jednak kurwa nie do końca.

Walka kobit szybka, chaotyczna, i głupia. O ile Lana i Tamina to jeszcze rozumiem, to jaki kurwa jest sens w tym żeby taka Natalya przerywała jakąś akcję skoro to walka eliminacyjna? XD Ostatnie minuty były dobre, reszta nie do końca. Natalya vs Naomi na Summerslam, ale się tym jaram, nie powiedział nikt. **.

O nie, mieliśmy dwie nienajlepsze walki, ta gala nie idzie póki co dobrze, ale czekajcie, AJ Styles i Kevin Owens, to musi być dobre! A jednak, nawet to zjebali XD Po pierwsze, co robi Kevin Owens po tym jak dwie poprzednie walki kompletnie uciszyły publikę! HEADLOCK, HEADLOCK, HEADLOCK, HEADLOCK, i tak przez 5 minut. No kurwa, kto to rozpisał powinien zostać zwolniony. Walka sama w sobie, w sensie nawet nie biorąc pod uwagę zakończenia, była po prostu ok, a od AJ’a i Big Keva na PPV oczekuje się czegoś więcej. A zakończenie to już w ogóle tragedia, nie wiem co to miało być, nie obchodzi mnie to, ale w tym momencie gali już wiedziałem że Battleground jest w ciemnej dupie.** ½

Jak ktoś ci kiedyś powie że wrestling is fake, to…nie pokazuj mu tej walki. Najbardziej „cartoonish” wrestling match jaki w życiu chyba widziałem, a widziałem wiele. Nie ma pinów, submyszynów, niczego, masz po prostu wziąć jebaną flagę i postawić ją na tym podium 10 metrów od ringu, a oni po 3 minutach już ledwo żywi czołgają się po ziemi XD No nie mogłem z tym, takie ślamazarne tempo, nic się przez pierwszą częśc kompletnie nie działo. Potem było już nieco lepiej, końcowy spot uratował walkę przed koszmarem, ale i tak było słabo. * ¾

Sami Zayn vs gość który jest tu tylko dlatego że rucha Marię i w 2014 nie był w stanie zrobić dobrej walki z Hiroshim Tanahashim – no tak, czyli już chyba jasne że tego Bennetta to wysoko nie widzą, jak przegrywa na swoim pierwszym PPV. Czyli w sumie dlaczego tu jest i po co? Zobacz linijkę wyżej. **.

No i Main Event, ten legendarny Punjabi Prison Match który w historii widzieliśmy wcześniej dwa razy, ostatnio dekadę temu, i te ekstremalne zasady, według których masz wspiąć się NIE PRZEZ JEDNĄ KLATKĘ, PRZEZ DWIE!! Więc, naturalnie, w WWE Cage Matchu, który ma za zadanie sprawić że nikt nie wejdzie do środka, ktoś wszedł do środka. Jestem zszokowany. Kto kurwa wymyślił żeby ta walka trwała PÓŁ GODZINY? XD Nie wiem, jak komuś się to podobało to ma zajebiście niskie standardy swojego wrestlingu, bo prawda jest taka że nic w tej walce nie było dobre. Zero emocji, publika chuja widziała ponoć, ja też prawie nic, za długie to było, brawle i wspinaczka bez życia, ciągło się to niemiłosiernie, tylko ten bump Singha na plus, poza tym to było jedno wielkie gówno. Great Khali wraca, nawet już nie będę tego wyśmiewał bo aż szkoda klawiatury na te całą akcję. Ale skoro wraca Great Khali, to wiadomo że prędko się z tym Mahalem nie poddadzą. Oryginalnie dałem tu ½ *, ale chyba nawet to jest za dużo. O Jinderze już każdy wie, że jest chujowy itp., ale ooo boi, Orton w 2017, trochę już tych chujowych walk miał, co nie?

Jedna z najgorszych gal jakie w życiu widziałem. Nie wiem co tam się odjaniepawliło, że tak diametralnie spadł poziom Smackdown w przeciągu ostatnich kilku miesięcy, ale aż ciężko to się ogląda. Na Cagematchu rating gali to jakieś 1.50, na 411 1.9, to chyba też coś mówi. Porównajcie sobie te galę do G1 czy Dragon Gate Kobe World, bo wszystko działo się w ten sam weekend i widać trochę różnice, nie? 2/10.

Edytowane przez RainmakerF7

2036019559a718103ce0a.png

Nawet nie chce mi się wiele pisać o tej gali.

New Day i Usos dali świetną walkę. Widzę że sporo narzekań na wynik. Mi aż tak to nie przeszkadzało. To że New Day prędzej czy później przejmie te pasy było pewne. Ciekawe co dalej (po załatwieniu rewanżu). Mimo że dają świetne walki chyba nie chcę ich na Summerslam.

Nie ma to jak DQ na PPV... i jeszcze zanosi się na to że będą to kontynuować.

Po co laski przerywają submissiony w elimination matchu? I nie przekonuje mnie argument ze współpracą Taminy i Lany (który jest totalnie niezrozumiały dla mnie). To nie walka drużynowa. Everyone for himself.

Zwycięzca walki zaskakujący, ale w sumie nie wiem czy nie chcę jej z pasem. Naomi jest słabym mistrzem.

AJ vs Owens - Czytam, że z tym finiszem to był jakiś fuckup? Że niby nie tak to miało być? Jeśli to prawda to mimo wszystko mam nadzieję że nie zrobią zaraz kolejnej zmiany mistrza. Zostawcie to już tak i nie róbcie niepotrzebnych jaj.

No a jeśli to świadoma decyzja, to totalnie debilna. A walka trochę zawiodła (i i tak była jedną z najlepszych na gali)

Flag Match trochę inny od tego co zawsze widzieliśmy. Niestety wcale nie oznacza to nowej jakości, a wręcz przeciwnie. Sporo tu głupkowatych, niby emocjonujących sytuacji. Sam pojedynek zły nie był.

Fashion Files nic nie wyjaśniło, ale czy to źle skoro tak dobrze się to ogląda :D?

Kanellis vs Zayn - w przypadku takich walk (a raczej wyników) zaczynam zastanawiać się po co federacja sprowadza takiego Mike'a. Nikt mi nie powie że aż tak był im potrzebny by jobbować i dostać kretyński gimmick.

Punjabi Prison Match. Zacznijmy od tego że chuja widać. Druga sprawa, to nienawidzę walk w klatce z ucieczką, bo to powoduje dużo debilizmów. I tu też trochę tego było. Khali wraca i w sumie spoko. Jeśli będzie pełnić rolę bodyguarda i straszaka to jak najbardziej widze dla niego miejsce w aktualnym produkcie federacji.

AJ vs Owens - Czytam, że z tym finiszem to był jakiś fuckup? Że niby nie tak to miało być? Jeśli to prawda to mimo wszystko mam nadzieję że nie zrobią zaraz kolejnej zmiany mistrza. Zostawcie to już tak i nie róbcie niepotrzebnych jaj.

No a jeśli to świadoma decyzja, to totalnie debilna. A walka trochę zawiodła (i i tak była jedną z najlepszych na gali)

Według mnie to nie był fuckup. Zauważ, że puścili muzykę Owensa praktycznie w pół sekundy od końcowego gongu. Albo to, albo koleś od puszczania piosenek ma naprawdę mocarny refleks. Mnie samemu trochę zajęło zanim ogarnąłem co tam się odwaliło.

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

• Reputacja:   429
  • Urządzenie:  Android
  • Styl:  Ciemny

Tam główna rola należy do Marii.

Niestety tak, ale trzeba przyznać, że tyłek Marii dziś wyglądał apetycznie chociaż jest na co popatrzeć Raven zapewne to doceni :D

Najdłużej panujący w historii Attitude Mówi Typer Champion of the world!!!

1. Miejsce - Typer AEW 2020

1. Miejsce - Typer AEW 2021

2. Miejsce - Typer WWE 2020

3. Miejsce - Typer Mistrzostw Świata 2014

3. Miejsce - Typer Ligii Europy 2014/2015

156429637657b4c00661021.jpg

Widzę dużo narzekań na galę i mam do was pytanie:

Czy wy to oglądacie live że nie przewijacie nudnych walk? :twisted:

Ja z tej gali w całości obejrzałem tylko 2 walki. TT i kobiety i zauważyłem coś ciekawego:

Kobiecy wrestling w WWE jest lepszy od męskiego z takiego powodu że u nich się ciągle coś dzieje. Nie wiem czy to dlatego że przyzwyczaiły się do tego że dostają mało czasu ale w występach kobiet naprawdę więcej się dzieje. Od początku walki lecą różnego rodzaju akcje czasami tylko przerywane rest holdami (bo chyba tak się nazywa jak robią kompletnie bezsensowny submision który nic nie wnosi). Podczas gdy walki facetów? Na tym PPV 3 przykłady:

Orton i MAHARADZIA - czy Jinder ma wiecej akcji niż finisher i skaczące kolanko? Serio ich walki to ciągłe lariaty, fake punche, rzucanie w narożnik, kontra łokciem w narożniku. No jak takie gówno mozna oglądać? To jest to całe "big guys draw money"? Przecież ja z kumplami na lekcjach robiliśmy ciekawsze walki.

Corbin vs Nakamura - do znawców NJPW. Czy Nakamura jest hamowany w WWE? Bo jakoś tego Strong Style nie widać. Jego walki wyglądają tak że zbiera oklep > robi jakiś atak kolanem > zbiera oklep > akcja z kolanem > oklep > KINSHASAAAAA > koniec

Tak wyglądała każda jego walka od debiutu. Corbin nie lepszy. Nie wiem oni ich tam nie uczą ACKJI wrestlingowych? Przecież Corban to taki drugi Mahal. Finisher + deep 6 a reszta to punche i rzucanie o narożnik. NUUUUDA

Na koniec to co mnie zasmuciło najbardzeij. Kevan i Styles - ja rozumiem że Kevin chcę być heelem ale podnoszenie kogoś z ziemi i robienie puncha x3 to jest najnudniejszy wrestling jaki widziałem. Nie mogłem oglądać tej walki. Znowu postawili na długość a nie na jakość.

Mam dosyć w WWE tego że ich walki wyglądają tak samo i tak idiotycznie

rzucanie w narożnik x4

kontra łokciem w narożniku x6

zwykły clothesline albo shoudlerblock x8

podniesienie gościa żeby dać mu puncha x12 (WTF)

kopanie w narożniku x15

rzucanie o barykady (po chuj)

wywalanie kogoś z ringu żeby dać mu kilka punchów i wrzucić go z powrotem :?

i te gówno submisiony jak to gdzie ktoś przyciska kogoś kolanem i łapie go za brodę. Przecież nikt nigdy nie wygrał walki w taki sposób więc jaki storyline'owy sens jest w robieniu takiej akcji? O chinlockach i headlockach już nie wspominam bo rozumiem ze czasem trzeba odpocząć i się zastanowić jak dalej będzie przebiegać walka.

"Nie mam czasu na spodnie"

~Johnny Mundo 2017

13924869559388e42a4721.jpg

5. Jeśli Orton i Jinder dostaną walkę na Summerslam, to wyślę bardzo niemiłego maila do WWE, w którym ich opieprzę za głupie storyline'y.

Podpisuję się pod tym!

Tye Dillinger vs Aiden English - Dwóch jobberów. Wydawać się mogło że wygra Tye, ale dupa blada o! Wygrywa ten który... który z nich jest niżej w hierarchii?

Usos vs New Day - Opener świetny, tak trzymać, szkoda że tylko ta walka na tym jakże chu.owym PPV była warta tego PPV. My w Polsce mamy taki plus, że nie musimy żądać zwrotu pieniędzy za zakupione PPV :D

Shinsuke Nakamura vs Baron Corbin - Słaaaaabo. Rozumiem że Corbin nie jest wirtuozem w ringu, no ale jednak jakiś poziom wypada trzymać. Chemii w tej walce nie wiele, fizyki też nie, lipton po prostu.... I jeszcze to zakończenie. Po co to? Dalszy ciąg tego feudu?

AJ Styles vs Kevin Owens - To teraz tak. Najpierw AJ wygrywa battle royal o pretendenta do pasa na Battleground. Po drodze panowie Styles i KO przybywają do Madison Square Garden gdzie walczą, i wygrywa Styles. Na Battleground rolę się zamieniły, i jako pretendent zjawia się KO który.....kroi z pasa jeszcze pachnącego świeżością mistrza, i to po co najmniej dziwnej końcówce. Ja rozumiem że materiał na DVD o Stylesie ważniejsze,no ale po co to? Żeby na Summerslam AJ wygrał ponownie, w wielkiej chwale i glorii, i żeby było więcej materiału do DVD?

Rusev vs John Cena - Flag Matche....po co one są? Kto to wymyślił po raz pierwszy? Zwykle takie walki nie są ciekawe...teraz w mojej opinii było podobnie. AA na dwa stoły z piedestału, o wooooow! I ten tryumf Ameryki nad Bułgarią na jakimś tam PPV, normalnie otwierać szampana, Cena wygrywa! A tak na poważnie to szkoda Ruseva. Wedle plotek miał mieć taką rolę jaką ma teraz Jonderek Mahal. Inne plotki twierdziły że Rusev miał latać z walizką, a teraz jak jest wszyscy widzimy, Rusev w pierwszej walce po powrocie z kontuzji, i jednocześnie swojej pierwszej walce na Smackdown Live przegrywa.

Fashion Files - Jedna z niewielu rzeczy która trzyma poziom czy to na Smackdown czy na tym PPV.

Mike Kanellis vs Sami Zayn -

ale trzeba przyznać, że tyłek Marii dziś wyglądał apetycznie chociaż jest na co popatrzeć

Zamiast pisać coś o tej walce, po prostu podrzucę grafiką w spoilerze

DFd3SEkXYAAUfCJ.jpg

tumblr_mt0yuuUbyc1rgahtro1_400.gif

http://fat.gfycat.com/ScaredColorlessBuck.gif

208_1000.jpg

221_1000.jpg

http://gifyu.com/images/zg1LLLk.gif

http://gifyu.com/images/o1FXzbS.gif

http://gifyu.com/images/maria-kanellis-ass.gif

http://gifyu.com/images/tumblr_ngn2cfceQO1u08gzyo4_400.gif

http://i.imgur.com/GrJn2YA.gifv

Jinder Mahal vs Randy Orton - No i wisienka na tym jakże nie udanym torcie. Nastawiałem się jednak na coś lepszego,no ale wyszło słabo. Piękny ten bump tego Hindusa na stół, to było troszkę niżej niż Shane lądował na stole na Wrestlemanii rok temu. Jak mi Jacek napisał z rana że Khali przylazł to z początku nie uwierzyłem, ale jednak miało to sens, bo jednak Jonderek nawijał że Khali jest jego idolem i takie tam bla bla bla, a Khali to jednak pomysłodawca (czy jak to nazwać) walki w tym Gimmick Matchu. Co jednak nie zmienia faktu, że można...a przepraszam, zapomniałem że wszystkie starcia Orton vs Mahal były do d..y. Tak to jest jak mistrzem jest jeszcze do niedawna jobber, który rok temu o tym czasie włóczył się w Main Eventach....ale co najwyżej Superstars albo Main Eventu. Jak to czas idzie do przodu w tym WWE, szkoda że jednak to wszystko skręca na złe tory, i to jeszcze wprost na inny pociąg. Ciekawe co będzie w WWE za rok o tym czasie? Może być gorzej? Bo w lepiej chyba mało kto wierzy. Albo to ja mam po prostu za wysokie wymagania co do WWE po 5 dniach Climaxa.

Idę się napić, miłej nocy :-)

Mamy mundial 4K: Kolumbia, Kazań, Klęska, a czwarte "K" proszę sobie dopisać - Jacek Laskowski

http://tenzwyklyblog.blogspot.com/ - zapraszam

User dnia - 16 Kwietnia 2016

Recaper roku 2016