Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV Battleground 2017 (dyskusja, zapowiedź, spoilery)

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   396
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Jasny

1. Usos vs. New Day – całkiem fajny opener, gdzie sporo się działo. Między zespołami jest ewidentna chemia i jeżeli bookerzy nie starają się debilnie rozpisywać ich starć, to chłopaki bronią się sami. Trochę podejrzanie mocno rozpisali heeli i na dokładkę wystawili najsłabszy skład New Day (serio? Xawier zamiast Big E.? To tak jakby ktoś wparował nam na chatę chcąc odstrzelić naszą rodzinę, a my, mając Kałacha w szafie, rzucalibyśmy w typa poduszkami :roll: ) – co na odległość mi śmierdziało jakimś „zaskakującym” zwycięstwem Jednorożców (choć nie spodziewałem się, że pasy jednak zmienią właścicieli).

Sama walka przyjemna dla oka, bo było trochę dramaturgii i fajne near fall’e. Trochę szkoda zmiany Mistrzów, bo Usosi bardzo dobrze sprawowali się w tej roli, a New Day targało pasy przez tyle miechów, że na ich ponowny run jest wg mnie zbyt wcześnie.

Mam jednak nadzieję, że to nie koniec programu tych teamów i na SS dostaniemy domknięcie ich feudu w jakimś ciekawym gimmick match’u.

P.S. Jeżeli New Day zadecydowali, że Big E. ma być tym „niewalczącym”, to tak dla wiarygodności mógłby chociaż pilnować, żeby rywale nie kantowali i jakoś wówczas reagować. Ex-Langston miał totalną wyjebkę w tej kwestii i jeżeli wspierał „swoich” to wyłącznie werbalnie lub ewentualnie modlitwą. Bezsensownie to wyglądało.

2. Nakamura vs. Corbin – zabijcie mnie, ale nie jestem w stanie kupić gimmicku Nakamury. Jasne, facet ringowo daje radę i ma kozacki entrance theme, ale nie wiem co ma wspólnego z „Artystą” to jego przegięte gibanie się, niczym jebany rezus, któremu wkruszyli kwasa do bananów? Ja równie „artystycznie” (włącznie z mimiką kogoś o twarzy po porażeniu mózgowym) wyglądam jak rozpiję litra na łeb, z tym, że nikt jakoś wówczas nie docenia mojego „artyzmu” :twisted: Nie jestem po prostu w stanie kupić takiego „Artysty” i Nakamura w tym gimmicku wygląda dla mnie po prostu nienaturalnie i śmiesznie (a chyba nie taki był zamysł twórców tej postaci).

Co do samej walki to była gówniana, że aż dupa boli. Albo Japończyk tłukł Korbę, że aż wióry leciały, a jak Baron dochodził do głosu, to walił rest holdy, jakich by się nie powstydził sam Randal O. Do tego dochodzi denny finisz, z perfidnym low blow'em na oczach sędziego, przez co Baron wychodzi na penera, który wydygał przed mniejszym skosem. www.żal.pl

3. Babki - jakoś mnie to nie porwało. Albo był chaos (jak w ringu było więcej niż 2 sztuki), albo nudna dominacja "teamu" Lany i Taminy. Fajne momenty były tylko jak na przeciwko siebie stanęły Jabłecznikowa i Beczka. Finisz też z dupy. Niby zaskakująco wygrywa Natka, ale pinuje Flair'ówkę po takich mało wiarygodnych popierdółkach, po których - gdy latała jeszcze z pasem - odbijała "na jeden". Szkoda. Wolałbym na SS zobaczyć Naomi naprzeciwko Jabłecznikowej, albo ewentualnie Beczki, bo Anvilównę to ona poskłada jak dorosły Lego Duplo.

4. Owens vs. Styles - kolejne starcie tej zajebistej dwójki, które nie spełniło moich oczekiwań. Nie, no było w miarę przyzwoicie, bo tej klasy zawodnicy nigdy nie zejdą poniżej pewnego poziomu, ale tego kto rozpisał tu ten festiwal rest holdów dla Owensa, oraz zabukował tak wolne tempo zawodnikom, którzy są jak błyskawica w ringu - powinno się wypierdolić w kosmos, bez możliwości powrotu na Ziemię. Wszystko to zabijało tą walkę niczym rak, powodując, że oglądałem ją z dużą dozą irytacji. Dobił mnie jeszcze ten głupawy finisz, gdzie WWE pokazało jak sie kupczy tytułami, żeby tylko "zaskoczyć" fanów - i pas US wraca z powrotem do Owensa (nie ma to jak podbić sobie statystyki). Oczywiście rozpisali to tak, że niby obaj mieli barki na glebie, tak więc - cytując czeczeńskiego klasyka - AJ przegrał, ale lekko.

To co mi się podobało, to to, że Kev nie klepał w subie AJ'a, nawet pomimo tego, że sędzia był znokautowany (a takie tap'owanie to standardzik u heeli).

5. Flag Match - nudy i dłużyzna. Atak na narożnik - powstrzymanie. Atak na narożnik - kontra. I tak do zajebania. Coś się zaczęło dziać dopiero kiedy obaj znaleźli się na rampie, ale wtedy też okazało się, że Jasiek to tajny członek drużyny Avengersów i niczym Kapitan Ameryka, porozbijany w pizdu, niczym rącza sarenka, skika po schodkach z Bułgarskim Klocem na barach, żeby go jebnąć przez stoły. Brakowało tylko amerykańskiego hymnu w tle.

Oczywiście nie dość, że Rusev to ujebał, to jeszcze rozpisali mu tap'owanie, w walce gdzie nie można wygrać w ten sposób (chyba żeby jeszcze bardziej podkreślić, że BezCenny robi go w każdy możliwy sposób). Szkoda chłopa, tym bardziej kiedy się widzi jak taki Mahal notorycznie dyma Ortona i lata ze Złotem.

Poza tym, ciekawe co za kretyn zmodyfikował zasady tego - i tak chujowego - gimmick matchu, gdzie teraz już nie wystarczyło zdjąć flagi z narożnika, ale trzeba było z nią jeszcze popierdalać przez całą rampę, przez co flagi (symbole narodowe, jakby nie było) poniewierały się po glebie i były "patriotycznie" i z szacunkiem deptane przez walczących :roll: Jeżeli już Vince chciał to rozegrać "na ostro", to mógł rozpisać LanaFuckera tak, że kolo wyciąga spod ringu puszkę z naftą, oblewa i pali flagę Hamburgerów, przez co Jachu fizycznie nie może wygrać tego starcia :twisted:

6. Zayn vs. Kannelis - sama walka niczym nie porwała. Najpierw Pantoflarz trochę porozbijał Żółwika Sammiego, a później Ex-Generico miał reaktywację i zaorał Kanalię. Fajnie, że w końcu dają wygrać coś w miarę istotnego Zayn'owi, bo to co z nim do tej pory wyrabia McMahon, permanentnie łamie mi serce (że też można tak spierdolić gotowy produkt, który niczym brakująca część puzzli, mógłby zapełnić lukę po Danielu Bryanie... :roll: )

Swoją drogą jestem ciekaw, czy ten job na PPV to jawny znak, że WWE chciało u siebie wyłącznie Maryję, a jej przydupasa, którego dostali w double packu, będzie traktowało po macoszemu?

7. Punjabi Prison - żadna z tego typu walk nie była ciekawa, tak więc trzeba było być mega optymistą, żeby przy tym gimmick matchu i tak... doborowej obsadzie, spodziewać się, że będzie to coś godnego uwagi. Nie było. Było za to bardzo długo, wolno i w chuj nudno. Ciut się ożywiło jak zawodnicy spylili z pierwszej klatki i się pojawiły Indyjskie Yorki. Jedyny fajny moment to jak się rzucili do nóg wspinającego się Randala. Wyglądało to tak jakby chcieli go pogryźć po kostkach :twisted:

Great Khali? To on żyje??? Miejmy tylko nadzieję, że jakiś mędrek nie postanowi zestawić go z Ortonem na Summer Slam, bo walka roku napisze się sama. Khali wygląda jak zombie i stawiam, że w ringu pokaże podobne skillsy i szybkość. Vince, nie idź tą drogą, bo tego typu stuff to gwarantowany rak oczu dla każdego oglądającego.

Reasumując - uważam za bezczelność rozpisać takie gówno na 3h i 10 minut. Tego typu nic nie warte, "tygodniówkowate" PPV's nie powinny trwać dłużej niż 2 - 2,5h, bo odbierają lata życia skuteczniej niż palenie fajek. Poza fajnym openerem i (od biedy, bo oczekiwań nie spełnili) walką o US Title - wystrzegać się tego jak księdza ze Snickersem w dłoni. Moja ocena 2=/6. Jedno z najgorszych PPV's tego roku.

[ Dodano: 2017-07-25, 02:51 ]

Mike Kanellis vs Sami Zayn -

Cytat:

ale trzeba przyznać, że tyłek Marii dziś wyglądał apetycznie chociaż jest na co popatrzeć

Zamiast pisać coś o tej walce, po prostu podrzucę grafiką w spoilerze

Dupsko Maryjki zawsze na propsie :wink: , ale kozacki jest ten gif, gdzie ona kręci kuprem, a kolo macha łapami. Wygląda to tak jakby laska zasadziła bąka, a kolo usiłował wietrzyć :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• urbino

3

• TheVillain

3

• DR7

3

• aRo

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   1
  • Styl:  Klasyczny

Jak zawsze obejrzałem highlight gali PPV, ażeby nie marnować czasu na gówniane gale ppv czy też tygodniówki, które są słabe od długiego czasu. I nie mam zamiaru marnować czasu na pisanie posta jak to mają inni w zwyczaju, a chcę napisać tylko tyle:

Oto mi właśnie chodziło. Miałem właśnie to w głowie, gdy Mahal zdobył pas WWE. Właśnie o hinduską mafię mi chodziło, ażeby ich najebało tam tylu ilu niestety ciapatych w zachodniej europie. Dzięki czemu na survivor series możemy dostać sensowny 10 man tag team elimination match albo chociażby 8 man.

Edytowane przez 8693

• Reputacja:   0
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Klasyczny

1. WWE SmackDown Tag Team Championship - The Usos (Jey and Jimmy Uso) © vs. The New Day (Kofi Kingston and Xavier Woods) (6)

2. Shinsuke Nakamura vs Baron Corbin (2)

3. Fatal 5-Way elimination match - Charlotte Flair vs. Becky Lynch vs. Natalya vs. Tamina vs. Lana (3)

4. WWE United States Championship - AJ Styles © vs. Kevin Owens (6 )

5. Flag match - John Cena vs. Rusev (4)

6. Sami Zayn vs. Mike Kanellis (with Maria Kanellis) (2)

7. WWE Championship - Punjabi Prison match: Jinder Mahal © (with The Singh Brothers) vs. Randy Orton (4)

Battleground okazało się być bardzo słabą galą, trzy godzinne PPV w którym tylko dwie walki wypadły przyzwoicie. Całkiem niezły opener, dobre tempo, fajne nearfalle. Szkoda że New Day wygrało, oby dostali jakąś stypulacje na SummerSlam. Walka Nakamury fatalna prawdopodobnie jego najgorsza walka w karierze i początek głupiego bookingu. 5-Way elimination kobiet, festiwal debilnego bookingu. Przerywanie subów w elimination matchu, mimo że miały jakiś sojusz bezsensu, i jeszcze Charlotte przegrywająca w taki sposób, serio? Walka o pas US, o tej dwójki wymaga się dużo więcej a było tylko przyzwoicie. Szkoda bo mogło być dużo lepiej, kolejny głupi finisz AJ nie powinni eń przegrać w taki sposób. Flag match to nie mogło się udać, sama stypulacja jest słaba urozmaicenie też nie pomogło. Ehhh a gdyby tak zamienić miejscami Jindera z Rusevem, na pewno było by dużo lepiej. Przedostatnia walka super że Sami wygrał, Mike skończy jako jobber to pewne. No i czas na ME, co tu by napisać słaba walka, która mogła być beznadziejna. Ale niszczenie pomagierów hindusa znowu fajnie wyszło i ten bump był całkiem dobry. Powrót Khaliego całkiem udany, przynajmniej w newsach o nim nie było mowy. Oby tylko został ochroniarzem Mahala, bo jeśli miałby on walczyć z Ortonem na SummerSlam to nie będzie się tego dało oglądać. Galę można kompletnie pominąć, w sumie to nie było nic ciekawego. Nawet walka o pas US wyglądająca świetnie na papierze nie spełniła oczekiwań… Może by tak ograniczyć liczbę PPV może wtedy zyskałby one na jakości, bo na lepszy booking w WWE nie ma na razie co liczyć….

Ocena końcowa: 3

5098708654e2b2a2fd00e6.jpg