Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

WWE PPV - Money in The Bank 2017

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

WWE SmackDown! PPV - Money in The Bank

18 czerwiec 2017

Scottrade Center

St. Louis, Mossouri

220px-WWE_MITB_2017_Poster.jpg

A Golden Opportunity Awaits

Oficjalny utwór gali:

Karta:

http://s2.ifotos.pl/img/20170602M_aqwarps.jpg

WWE Championship:

Single match

Jinder Mahal © vs Randy Orton

http://s2.ifotos.pl/img/20170602M_aqwarhs.jpg

Kontrakt na pas WWE Championship:

Money in The Bank Ladder match:

Kevin Owens vs AJ Styles vs Baron Corbin vs Sami Zayn vs Dolph Ziggler vs Shinsuke Nakamura

http://s5.ifotos.pl/img/20170602M_aqwarre.jpg

Kontrakt na pas Women's SmackDown! Championship:

Money in The Bank Ladder match:

Charlotte vs Natalya vs Carmella vs Becky Lynch vs Tamina

http://s2.ifotos.pl/img/20170602M_aqwarxn.jpg

SmackDown! Tag Team Championship:

Tag Team match:

The Usos © vs Kofi Kingston & Big E

http://s5.ifotos.pl/img/20170606M_aqwarxs.jpg

SmackDown! Women's Championship:

Single match:

Naomi © vs LANA

http://s10.ifotos.pl/img/20170616M_aqaaxwx.jpg

Kickoff:

Tag Team match:

The Hype Bros vs Primo & Epico Colons

Edytowane przez Pavlos

Typerowa zabawa:

I miejsce - Liga Mistrzów 2015/2016

III miejsce (Ex æquo z użytkownikiem filomatrix) - Euro 2016

III miejsce - Euro 2012

6476255635741dfcc53660.jpg

• 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• -Raven-

7

• N!KO

5

• CzaQ

3

• TheVillain

2

Top użytkownicy w tym temacie

• Reputacja:   0

Jakaś parodia z tymi galami... Albo z WWE, że mają obecnie tak słaby produkt, że chciałem sprawdzić z nudów kiedy gala z walizkami w tle a to okazuje się już w najbliższą niedziele. Wchodzę na forum a tu 0 (Z E R O) odpowiedzi do tematu. Sprawdzam więc datę dla pewności - tak, dziś 15 czerwca, a kiedyś tak przez wielu oczekiwana gala już za 3 dni #brand_split

Ale do rzeczy:

1. Jinder Mahal © vs Randy Orton

Czyli prawdziwa ekstaza, wielokrotny mistrz WWE, jedna z największych gwiazd, twarz rozpoznawalna na wszystkich kontynentach, grał również w kilku filmach, zwycięzca prestiżowego Royal Rumble, przeciwnik Ubdertakera czy Triple H na Wrestlemanii, posiadacz jednego z najbardziej znanych "finisherów" po którym mało kto odkopuje VS jobber, jakby go nie promować, ile by nie wygrał walk w miesiąc to ciągle jobber. I można by się śmiać, że amerykański sen i bla bla gdyby nie to, że ten jobber ma pas (bo nie przejdzie mi przez usta słowo MISTRZ) a Orton to na 99% przegra. Vince... :-x

2. Money in The Bank Ladder match:

Kevin Owens vs AJ Styles vs Baron Corbin vs Sami Zayn vs Dolph Ziggler vs Shinsuke Nakamura

Tu krótko: niby faworyt to Corbin ale po cichu liczę na niespodziankę bo może WWE będzie chciało zagrać na nosie bukmacherom i pokazać, że nie ma przecieków itd. Po prostu się łudzę bo liczę na Nakamure i jego pojedynek z Ceną za jakiś czas o pas. A to może (ale myślę, że raczej nie musi) być pierwszy krok. O poziom się nie martwię, tu tylko Baron może dać ciała chyba, że będzie tylko do zrzucania ludzi z drabin.

3. Money in The Bank Ladder match:

Charlotte vs Natalya vs Carmella vs Becky Lynch vs Tamina

Ciekawostka. Tak to jednym słowem można nazwać. Nie śnie nawet o łamaniu drabin czy spadaniu z jej szczytu. Drabina będzie użyta w ostatnich 5 minutach walki, tylko po to aby się po niej wdrapać i ściągnąć walizkę. Pewnie Carmella.

4. Tag Team match:

The Usos © vs Kofi Kingston & Big E

Jeszcze chyba nie teraz, New Day to jednak MARKA w WWE od kilku lat więc spodziewam się teraz kantu a przejęcia pasów na Summerslam. Jarałbym się nawet gdybyśmy mieli to zestawienie w układzie face vs face. Teraz to szału się nie spodziewam.

5.Single match:

Naomi © vs LANA

Lana musisz! Naomi jest jak dla mnie nudna, niczego ciekawego nie pokazuje czy to w segmentach czy w ringu. Kolory robiły robotę raz czy dwa. Na panowanie to za mało. A czy lana ma coś więcej? Po samczemu powiem a nie jako fan wrestlingu: Ooooj ma! :D

==Break the Walls Down==

13131994854e2d396000ad8.jpg

Obok Wrestlemanii oraz Royal Rumble jest to moje ulubione PPV w roku więc wypadałoby naskrobać o nim parę słów.

Naomi vs Lana

Może unpopular opinion... nie chce Lany z pasem... a przynajmniej jeszcze nie teraz. Nie wiem na co ją stać, nie wiem czy będzie dobra jako singlowy projekt... na dobrą sprawę w moich oczach jest w tym pojedynku Jinderem Mahalem. Oczywiście to, że jest tu Jinderem Mahalem jej nie wyklucza(wiadomo jak Jinder skończył, duuuh) ale ja nie chce by ktoś kto dopiero co się pojawił z miejsca zgarniał główne trofeum. Chce by mistrz był kimś ustabilizowanym i nawet jeśli run Naomi jest słaby, niech już pochodzi z tym mistrzostwem do nadejścia ważniejszej pretendentki.

The New Day vs The Usos

Ciężki orzech do zgryzienia. Usosi odżyli po heel turnie, odżyli jako mistrzowie i w ich posiadaniu odżyły pasy Tag Team SmackDown... a może w ogóle się narodziły bo w poprzednich miesiącach w sumie ciężko mówić o tym by były w jakikolwiek sposób ważne. Pocieszne czarnuchy mają szansę ale wydaje mi się, że jeszcze nie teraz.

http://www.youtube.com/watch?v=HbtQ9MNP8rE

Money in the bank Ladder Match kobiet

Czekam... i prawdę mówiąc mam wrażenie, że może to wyjść lepiej niż Ladder Match mężczyzn. W pojedynku o niebieską walizkę udział bierze prawdziwa plejada gwiazd, tam drabiny będą dodatkiem, pojawi się parę lekkich bumpów i to będzie wszystko. Tu, wydaje mi się, że mogę liczyć na coś więcej. Oczywiście nie będzie połamanych drabin ani niczego w ten deseń ale może pojawi się jakiś zniszczony stół komentatorski... ogółem pewnie będę bardziej usatysfakcjonowany tym pojedynkiem, po kobietach nie oczekuje się tak wiele.

Co do zwyciężczyni, rozdarty jestem między Charlotte a Carmellą. W sumie ta druga odwala kawał dobrej roboty i od czasu jej przedraftowania na SmackDown sporo urosła w moich oczach. Walizka może być tym kolejnym krokiem dzięki któremu ucieknie z fazy po prostu wożenia się z Ellsworthem. A i wydaje mi się, że sam James stanie się przyjemniejszą częścią SmackDown gdy Carmella zacznie dostawać więcej czasu. To można wykorzystać. A Charlotte można wrzucić do walki o mistrzostwo w każdej chwili. Flairówna wygrywająca walizkę będzie podobnym zagraniem co wygranie walizki przez Cene w 2012 - zmarnowanym potencjałem.

Money in the Bank Ladder Match mężczyzn

Od samego początku faworytem jest dla mnie Corbin... nie chce tego, nie trawię gościa, jest słaby zarówno za mikrofonem jak i w ringu... Roman Reigns > Baron Corbin. Ale jest promowany od dłuższego czasu, WWE chce by był kimś i choćby z tego tytułu Baron Corbin > Jinder Mahal w kontekście bycia mistrzem WWE. Poza tym jemu walizka się najbardziej przyda. Może to trochę kulawa logika ale zawsze gdy przychodziło Money in the Bank rozkminiałem zwycięzce pod kątem tego, komu to coś da i wywinduje go do pozycji Main Eventera. Nie lubię gdy ten pojedynek wygrywają ustabilizowane gwiazdy a takimi jest reszta plejady. Jeśli komuś takie zwycięstwo może się jeszcze przydać to Zaynowi ale bądźmy ze sobą szczerzy, nie ma priorytetu i nie wygra.

Jinder Mahal vs Randy Orton

Jeśli ktoś jeszcze nie zauważył... nie jestem zbyt wielkim fanem title runu Jindera Mahala :twisted:. Nie podoba mi się też fakt, że w przeciągu pięciu miesięcy mamy piątego mistrza WWE... ale kurwa, jeśli miałbym chcieć by czyjś title run potrwał nie więcej niż miesiąc... to jego :D. Boli mnie dupa, maść nie pomaga, Jinder Mahal z mistrzostwem WWE to żart... muł i wodorosty. Sheamus wygrywający pas parę miesięcy po debiucie miał więcej sensu... przynajmniej wygrywał jakieś pojedynki, miał jakąkolwiek promocje zanim dostał title shota... a tutaj... Primo wygrywa pas Universal. Wyobrażacie sobie Primo pokonującego Lesnara?

No ale jak abstrakcyjny obrazek by to nie był i jak bardzo by mnie on nie zniesmaczał... Jinder to obroni bo hajsik z Indii i wedle newsów WWE planuje dla niego długi title run... eh... autentycznie wolę Ortona... tego równie nudnego jako mistrz, jeszcze słabszego na mikrofonie... ale naprawdę wolałbym by to on był mistrzem. No i poza tym posypała się wizja powrotu i title matchu dla Ruseva.

• Reputacja:   708
  • Urządzenie:  Windows
  • Styl:  Ciemny

Ciąg dalszy pisania jedną ręką, więc krótko i na temat :

Lana vs Naomi :

Na dobrą sprawę to jest , więc Lana nawet w debiucie może zgarnąc pas, żeby na niej zainkasować walizkę i po prostu byłaby 1 dniowym championem. Ale tak się nie stanie. Naomi wygra po o dziwo ciężkim boju i do akcji wkroczy właścicielka walizki.

TYP : NAOMI

New Day vs Usos

Strasznie Dayów promują. Nie wiem czy już teraz czy dopiero później zgarną pasy, ale to ich debiut na SD PPVwięc zapewne zdominują braciaków i albo już wygrają albo tylko DQ będzie.

TYP : NEW DAY

Ladder match kobiet

Pewnie będzie chaos, nie obędzie się bez botchy i pewnie tego samego wieczoru poznamy nową mistrzynię. Obstawiam Carmellę, bo potrzeba mocnego heela na face'ową Naomi, a oczyma wyobraźni widzę Ellswortha wychwalającego pod niebiosa Princess of Staten Iland.

TYP : CARMELLA

Ladder match chłopów

Mocny skład, aczkolwiek zawsze bardziej podobał mi się zamysł sprzed lat na WM - wdupimy 8 midcarderów i niech się zastanawiają kto może być next big wwe thing. Tutaj obstawiam Corbina. Ma to co w WWE lubią i prędzej czy później wykorzysta walizkę na Ortonie.

WWE title match

Nie wiem od kiedy powstał trend, że w swoim rodzinnym mieście dostaję się w dupę (tak, wiem w ostatnim czasie to się zdarzało), ale tutaj Orton wygra. Zacznie się kolejne nabijanie statystyk. I Orton i Cena są już weteranami i ustabilizowanymi gwiazdami, w dodatku nie wiadomo ile powalczą. Coś mi się wydaję, że RKO zdobędzie pas po takiej sobie walce, na którymś SD Singhowie i Mahal mu dojebią po czym Corbin zdobędzie pas za pomocą walizki. Feud z Korbą, odebranie mu pasa, w międzyczasie Rusev się promuje i jako heel w końcu dostaje title shota - wygrywa. RKO potem znowu odzyska pas, a SD pokazuje, że jest land of oportunity bo w końcu i Rusev i Mahal byli w stanie zdobyć złoto. Orton ma 16 raz pas i koniec nabijania statystyk - teraz i Orton i Cena mają najwięcej razy posiadane złoto z aktywnego rosteru i czeka nas superfight na WM o to kto będzie rekordzistą i pierwszy raz zdobędzie 17 raz pasek. Takie dalekosiężne plany.

TYP : ORTON

Hype jest bardzo średni jak na tak ważne PPV. Strasznie zbiedniało MiTB na przestzreni lat.

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

15595422535fc185b8ede06.png

• Reputacja:   396
  • Styl:  Jasny

a SD pokazuje, że jest land of oportunity bo w końcu i Rusev i Mahal byli w stanie zdobyć złoto.

Rusev nigdy nie powąchał Złota. Poza US-ka nigdy nie wyszedł, co jest smutne patrząc na Mahala paradującego z głównym pasem :roll:

Hmmm... pisanie tak długiego posta z jedną łapą w gaciach? Szacun, brachu! :twisted:

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

88278712552c9632374b21.jpg

• Reputacja:   734

Corbin może ma ryj jak Bo Dallas, ta łysina itd. ale no ma coś w sobie, ma coś w sobie więcej niż Roman, taki niby spokojny typek ale za mikrofonem o niebo lepiej niż Roman bynajmniej wie co powiedzieć, po za tym w ringu nie jest aż tak tragiczny i ma całkiem ciekawy Move-St, można czepiać się jego wyglądu, ale ja go kupie z pasem :D Właśnie chce żeby ściągnął tą walizeczkę i się wykazał, ewentualnie mogą nas zaskoczyć i walizkę wygra Nakamura lub Zayn, bo na Owensa i AJ nie liczę. Prawie pewne że Corbin wygra walizkę, chciałbym widzieć End of The Days na drabinę.

MAHAL... najlepszy mistrz jakiego kiedykolwiek widziałem...

Dobra teraz tak na poważnie, niech oni mu ten pas wezmą, bo to jakaś kpina serio...

Orton może być nudny jak flaki z olejem, ale ten to dopiero jest nudny :P To jego Mahaaa coś jak gada, to mam ochotę przyjebać w monitor i powiedzieć " STOP " co się stało z tym WWE? Kiedyś Era PG mogła być normalna, CM Punk, Cena, Kane, Bryan, Ziggler, a teraz? Chuj że ten produkt zniszczył się w 2010 roku, ale kiedyś można było śmiało coś z tego wycisnąć i wszystko trzymało się kupy ... Ten produkt jest tak nudny, że pewnego razu ludzie całkiem z tego zrezygnują.

Na chuj te gwiazdy z NXT są przerzucane do Głównego Rosteru? No po co? Jak nawet Tye nie pokażą na wizji, od draftu nie ma go widać, kompletnie zniknął...

To samo tyczy się American Alpha, po prostu zabili ten Tag Team! A był najlepszym Tag Team w Historii NXT, to samo tyczy się innych gwiazd które upadły i tak będzie kiedyś z Nakamurą że każdemu się przeje...

Nie dziwię się że Triple H jest niezadowolony z tego jak są prowadzone jego perły z NXT, za jakiś czas zablokuje dostęp i nie będzie debiutów w głównym rosterze...

Zamiast Zayna przy pasie czy tam innej gwiazdy z pełnym doświadczeniem to muszę Mahala oglądać i tych jego przydupasów, gdyby mi ktoś powiedział 2 lata temu czy 3 że Jinder Mahal zostanie mistrzem to bym go wyśmiał... Tam nie którzy pracowali na to od lat, co taki Christian musiał poczuć jak zobaczył co się odkurwiło z tym Mahalem? Typek całe życie walczył, dawał z siebie tyle ile mógł, powąchał tylko pas WHC przed jego końcem...

Gdzie został skrojony z pasa, jak zwykła łajza przez Ortona...

Nigdy nie dostał szansy na pas WWE i to jest przykre, że Vince nie potrafił nigdy uszanować kogoś kto się poświęca dla tego biznesu, a taki Mahal zysków trochę przyniósł i co? Z pasem sobie teraz lata...

Na miejscu Krystka nie zjawiałbym się w tej Fedce. pod żadną postacią, CM Punk miał trochę racji, chuj że zachował się jak cham i odszedł bez słowa, ale ja go rozumiem, pewnie nie jeden ma ochotę stamtąd odejść, a za pewnie trzyma ich hajs.

To już mogli zrobić z Pete Dunne od razu mistrza, było by co oglądać, a no nie bo on zysków nie przynosi :neutral: .

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png

ori_3492683_86dfca8de8bf2c0893bc553b3506a3220ee33ce0_photo-frame-collage-picture-frames-template-retro-image-montage-mock.png.e621ddc1d3a89738016122d836f29810.jpg.78214f4cc1b9a4d05cf44c58b1fa86e0.jpg

Ja tam przewiduję taki finał walki o Złoto, że ratlerki Maharadży zaatakują ojca Randala (który ma być ponoć na gali), albo przynajmniej będą próbować to zrobić, odwróci to uwagę Vipera przez co ten znowu wpierdoli się w finiszer Hindusa i będzie "and still..." Edytowane przez -Raven-

Lepiej nic nie mówić i wydawać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.

Błogosławieni ci, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie oblekają tego faktu w słowa...

Rusev nigdy nie powąchał Złota. Poza US-ka nigdy nie wyszedł, co jest smutne patrząc na Mahala paradującego z głównym pasem

No to ja wiem, ale ja mówiłem, że w przyszłości może jeszcze coś zgarnąć, do końca roku jeszcze daleko, a jak nie to do końca jego kariery daleko, a patrząc na to, że takie tuzy jak Mahal śmigają z pasem to jest nawet możliwe, bo na SD za wielu main eventerów nie ma.

1 dobry wygrany feud po powrocie, który podbudowałby go, a potem jeb na mistza i może by coś z tego wyszło. RKO z pasem? Spoko, Lanafucker to heel, więc naturalny feud heel-face, Mahal z pasem? Mieli wspólną historię ze sobą, więc czemu nie?

CzaQ napisał/a:

Hmmm... pisanie tak długiego posta z jedną łapą w gaciach? Szacun, brachu!

No nie, miałeś tyle okazji napisać to samo w dziale z duperami, a spaliłeś w tym temacie :twisted:

"Życie jest za krótkie by oglądać walki z tygodniówek" ~Konfucjusz, 1867, kolorowane.

-Raven- napisał/a:

Rusev nigdy nie powąchał Złota. Poza US-ka nigdy nie wyszedł, co jest smutne patrząc na Mahala paradującego z głównym pasem

No to ja wiem, ale ja mówiłem, że w przyszłości może jeszcze coś zgarnąć, do końca roku jeszcze daleko, a jak nie to do końca jego kariery daleko, a patrząc na to, że takie tuzy jak Mahal śmigają z pasem to jest nawet możliwe, bo na SD za wielu main eventerów nie ma.

Nie widzę innej opcji. Rusev prędzej czy później musi liznąć Złota (choć będąc z Laną, pewnie już to nie raz zrobił :twisted: ) przy podziale na brandy. Obawiam się tylko, że wydymają go w tym wyścigu takie persony jak chociażby RutinosCorbin czy Nakamura. Poza tym Jasiek musi pobić rekord Flair'a... Bułgar może jeszcze niestety sporo poczekać.

-Raven- napisał/a:

CzaQ napisał/a:

Hmmm... pisanie tak długiego posta z jedną łapą w gaciach? Szacun, brachu!

No nie, miałeś tyle okazji napisać to samo w dziale z duperami, a spaliłeś w tym temacie :twisted:

Nie miałoby to takiej mocy. Co innego pisać z łapą w gaciach o duperach, a co innego o Mahalu :twisted: To pierwsze to standard, to drugie - maximum perversum :wink:

Nie miałoby to takiej mocy. Co innego pisać z łapą w gaciach o duperach, a co innego o Mahalu To pierwsze to standard, to drugie - maximum perversum

Miałeś nie mówić publicznie, że trzepie się do Mahaladży! To miało być między nami...już Ci nie ufam :twisted: I tak każdy jest ciekawszy od Ortona :wink:

W kazdym bądź razie gala już dzisiaj w nocy (dla mnie jutro po robocie) i ni chuja nie czuć hype'u na tak ważną gale, bo w końcu walizki to jedne z najbardziej ekscytujących gadżetów w dablju.

Co w sumie widać po ilości postów w temacie. Całe wwe :roll:

Hype Bros wygrali w kickoffie, jakby ktoś pytał. I się nie domyślił.

-Women's MITB- Dały radę. Więcej akcji z drabinami niż oczekiwałem, podobało mi się. Charlotte tradycyjnie zmiata resztę, co jednocześnie zmniejszało jej szanse do zera. Carmella dużo nie zrobiła, ale wykorzystali Ellswortha. W sumie spoko decyzja, a co. Heelowo na maksa (choć bawi, że nadal żadna kobieta nie ściągnęła walizki!). Oby Bryan nie zmieniał wyniku na SD. Cash-in już dzisiaj rozwiązałby problem, ale niestety.

-New Day vs Usos- Na początku myślałem, że będzie zwykłe tygodniówkowe starcie, ale potem się poprawili. Niezłe tempo + parę spoko nearfalli, choć głupio wyszło, że taki Big E leciał na drugą stronę ringu, zamiast pilnować drugiego Usosa przed przerwaniem pinu. Count out też mi nie leży. Nie mają pomysłów, więc przeciągamy feudy.

-Naomi vs Lana- Fajnie się oglądało... nie mówię o walce. Lana pod kątem wyglądu zawsze była gotowa. Ringowo, jak widać, niekoniecznie ;) Ciężko mówić o udanym debiucie. Coś dobrego? Fakt, że widziałem większe szajsy z udziałem kobiet. Cyrki z Carmellą niepotrzebnie to wydłużyły. Szkoda, że nie było cash-inu.

Mike Bennett przyjął nazwisko żony ;) Nigdy za nimi nie przepadałem, ale do Dablju w sumie pasują. Tylko oby to coś, co im puścili, to nie był ich theme song, bo to straszne jest.

-Orton vs Mahal- Supcio mistrz, w środku karty. Choć bardziej mnie dziwiło, że Orton ominie ME u siebie, z drugiej strony - jak ma przegrać, to może lepiej. Jeszcze na oczach legend, w tym ojca. To był moment, by wrócić do Legend Killera, ale nie zrobili tego ;) Sam pojedynek? Zaskakująco niezły. Trochę powtórka, ale tempo (jak na nich, oczywiście) naprawdę spoko, nie zasnąłem. A Bollywood Boyz znowu pokazują, że powstali po to, by ktoś ich rzucał na stoły.

-Breezango vs Ascension- Fashion Vice fajne, ale jakby na tym poprzestali, nikt by nie narzekał. W sensie: po co tu ta walka? Ascension na PPV w walce, która nie jest wieloteamówką. Zrozumiałbym, gdyby wygrali, a tak... Fashion PoPo mają nagrodę za dobrą pracę, niestety dla widzów to niekoniecznie plus.

-MITB- Z początku tak se, ale potem coraz lepiej. Zapamiętałem 3 akcje z drabinami - niezbyt wiele, ale ładne były. Do tego wiszący AJ. Segment Nakamury świetny. Nie wrócił na moment, 1 vs 1 ze Stylesem - nuff said, no i zasiali jego powrotem ziarno wątpliwości co do zwycięzcy. Bo Corbin wydawał się pewniakiem. Wygrał, ale zbili z tropu, gratulacje. Trzeba go teraz przeboleć!

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

Hype Bros vs Colons – W zasadzie jedyne, co mnie zaskoczyło to to, że Zack był obijany, a Mojo wpadł na hot taga. WWE mogło połechać ego powracającego.

Charlotte vs Becky Lynch vs Tamina vs Carmella vs Natalya – To nie było złe, tak jak myślałem. To było bardzo złe! Spodziewałem się, że kobieta, z racji nie bycia przystosowanymi do takiego rodzaju walk, pokażą mało, ale one nie pokazały nic. Charlotte skoczyła z narożnika za ring, co chyba było spotem walki z drabinami (!) Końcówka z Ellsworthem w ogóle nie pomogła. Zamieszanie nie było potrzebne, zabiło emocje. Yyy jakiekolwiek emocje?

New Day vs Usos – Fajnie, że wycisnęli tyle z takiego blitzkriegu. Bo Usosi bardziej po dupie dostać nie mogli. Przyjmowali co chwile mocne uderzenia, by ze wszystkiego jakoś wychodzić. New Day wyglądali jak nietykalni. Z jednej strony żałuję, że nie poszli na całość i nie dali zgarnąć jakiegoś szybkiego roll-upa Usosom, bo publika zaczynała mocno się w to wkręcać i reakcja mogła być przednia. Countout zawsze pozostawia niesmak, choć też jest spoko zagrywką, Dostaliśmy mocno po dupie, spadamy, pasów nie oddamy.

Naomi vs Lana – Słabiutko. Lana w dzisiejszych czasach będzie miała problem z takimi skillsami. Kiedyś to by przeszło i nikt by nawet nie zauważył różnicy. Dziś ten kobiecy wrestling faktycznie poszedl do przodu i potrzeba czegoś więcej. Przeleżała i pokopała ją w parterze. To tak jakby gra WWE 2k17 się zabugowała, przeciwnik nie chciał wstać, a Ty mogłeś tylko wykonywać ruch odpowiedzialny za cios i najprostsze łapanie. Przeciwnik wstał, pad przestał działać, odklepałeś.

Mike & Maria Kanellis – Mike, lubię Cię, widziałem wszystkie Twoje ważniejsze debiuty, i ten który znaczył dla mnie najwięcej, był zdecydowanie najsłabszy. Niekoniecznie takiego Bennetta oczekiwałem. WWE już coś miesza. Gość wyglądał jak Curt Hawkins. Oby nieco więcej wygrywał... Trzeba poczekać, jak to ma wyglądać dalej, ale jak całe ma być takie słodkopierdzące, a finisherem będzie strzała amora, strzał miłości, czy uderzenie z pierścienia miłości, jak w jakimś Kapitanie Planecie, to nie będę pocieszony.

Jinder Mahal vs Randy Orton - Mocne promo przed walką. Nie mój klimat, ale fajny pomysł. Takie rzeczy pomagają w sprzedaży championa. Bo ringowo to on jeszcze swojej wielkiej walki nie miał. Cholera wie, czy takowa w ogóle nadejdzie. Może SummerSlam, może Cena. Tutaj już były fundamenty, ale zbudowali raczej squash z heelową końcówką, niżeli jakiś wyrównany bój. Zachłysnęli się lokalizacją gali.

Breezango vs Ascension - Zawsze powinien być tylko jeden kick-off na gali.

Edytowane przez N!KO

50608915156a3743c1fa34.jpg

Money in the Bank Ladder Match kobiet

Było tak jak myślałem, nie oczekiwałem wiele i się nie zawiodłem. Sam fakt oglądania kobiet napieprzających się drabinami spełnił moją rządzę krwi. Wielkich spotów nie było, było krótko, Charlotte strzeliła kolejnego pięknego moonsaulta, Ellsworth został wykorzystany jak należy. Carmella z walizką to dobry wybór, już w walce o pas pokazała mi, że WWE nie zawiedzie się na swym wyborze.

New Day vs The Usos

Rozkręcili się. Bardzo dobry pojedynek, na początku starcie jak każde ale potem weszli na wyższe obroty. Dobre near falle, udało im się mnie wciągnąć. Wygrana przez count out mi nie przeszkadza, spodziewałem się, że feud obydwóch teamów zostanie przedłużony.

Naomi vs Lana

Ci którzy chcieli by Lana zabrała pas Naomi niech obejrzą tą walkę i zastanowią się jeszcze raz. Dla mnie wbicie Carmelli i zaznaczenie obecności było jej najlepszą częścią. Dobrze, że Usosówna broni, opcje na stratę pasa ma teraz dwie: 1. Charlotte 2. Cash-in

Pojawia się i Bennett razem z żonką. Cieszę się, WWE to miejsce dla niego. Gimmick słodkopierdzącej parki? Będzie denerwujący... i to dobrze. Szybko wzbudzi heat, również u dużej ilości smarków. Kupuje, czekam aż sytuacja się rozwinie. Z theme songiem też nie mam problemu.

Jinder Mahal vs Randy Orton

Skipped ;)

Money in the Bank Ladder Match mężczyzn

No na początku było słabo, użycie drabin minimalne, tempo też nie powalało... robotę w tym starciu właściwie zrobił storytelling. Piękny comeback Nakamury, o mamo, dawno mi się gościa tak dobrze nie oglądało, zrównał wszystkich z ziemią w tak pięknym stylu, że jest to chyba mój ulubiony moment całego pojedynku. 1v1 - Styles vs Nakamura... bajka. A wnioskując po reakcji jaką zgarnął ich staredown... własnie zaklepali sobie walkę na Wrestlemanii. Tym od spotów był Kevin Owens... przyjął parę mocnych bumpów, szczególnie ten DVD na drabinę między schodkami a stołem komentatorskim musiał zaboleć. Ja wiem, że KO nie boi się spotów i że potrafi je przyjmować ale w sumie trochę zaczyna mnie dziwić to, że zawsze tym przyjmującym najcięższe akcje jest Kevin... tacy Zayn i Styles, jestem pewien, że też bez problemu mogliby przyjąć takiego mocniejszego bumpa na drabinę.

Zwycięzca przewidywalny... nie cieszy mnie absolutnie ale cóż... nie mogę powiedzieć, że jestem zawiedziony bo wygrana Corbina była oczywista. SmackDown jest lepszym show ale zdecydowanie pakuje w złe osoby.

O samym PPV... podobało mi się. Możliwe, że jedno z lepszych Money in the Bank ostatnich lat. Choćby dlatego, że dało się coś naskrobać o prawie całej karcie a w poprzednich latach było o to ciężko

szanuję strój lany xD

Było całkiem dużo momentów które mi się konkretnie podobały. Jakichś mega negatywów nie zarejestrowałem więc w sumie było dobrze, nie?

Carmella wygrała po mega heelowskim kancie kiedy walizka sama spadła jej z nieba. Ucieszyły mnie dwie rzeczy - mocno heelowy finish, uwielbiam fakt że CarmEllsworth obsrali ten mega-magiczny moment jakim miało być ukoronowanie pierwszej Miss Mit-B, poprzez pójście na skrót. Po drugie, trzymając się topowego heelowego duetu - do Becky Lynch vs James Ellsworth dodawane są to co raz to nowsze motywy które pozwolą fanom zainwestować swoje emocje w tą walkę, która prędzej czy później. Wspominam o emocjach, a raczej ich braku, bo pomimo że panie przeszły bez walkę poprawnie, tak nie można powiedzieć że Dusty Finish zepsuł tą walkę - tu nie było co psuć, ot zwykły ladder match (.... zwykły ladder match, jak to źle brzmi)

New Day vs Menele, Joł Mennnn - walka miała wszystko poza finishem. Tutaj już bym mógł być zły że Dusty Finishem zabili walkę, bo faktycznie było zabijać. Jednak trzeba zauważyć, że to dopiero początek ich nowej historii więc czysty koniec po prostu nie wypadało robić, mając kontynuację w planach. Walka jak na mój gust bardzo dobra, Day One jest ciągle H także jest git.

Lana vs Naomi - Skandal. Przez duże S. I duże KANDAL. Wycięli z wejściówki Lany jest akcje z krzesłem, to miał być 10-gwiazdkowiec, a była Lana w sukni (w tamtej niebieskiej robiła lepsze wrażenie, choć to może winna "wrestling attire" pod tą .... dla mnie może walczyć w sukni, skoro facet to robił to ona też może #equalrights), a tu nagle Lana bez sukni. Autentycznie się wkurzyłem. Żeby wczuć się w walkę tych pań musiałem obejrzeć wszystkie części Zmierzchu, przestudiować "grę aktorską" Kristen Stewart i stworzyć ze swojej mordy, jej sławetny resting bitch face, i starać się go przełamać patrząć na wyczyny ringowe tych dwóch pań. Niestety, nie udało się, była kaszana. W sumie, to ten bitch face pasowałby do walki Lany, skoro ta się buja z Anną Kendrick, która w tej materii jest tak samo ... bitch-fejs jak Stewart.

Mike & Maria Kanellis w Dabju - trochę to trwało, ale w końcu są w Dabju. Motyw z przyjęciem nazwiska żony baaaardzo intrygujący, dający duże możliwości, ale jednocześnie bardzo niebezpieczny, w końcu to z góry ustawia Majka jako "spódnicę" tego związku. Do tego trzeba delikatności (jak do miłości ... podobno XD), ale znając ostatnie poczynania Dabju jestem negatywnie nastawiony. Tak czy siak, liczę na chłopa, niech mu wyjdzie.

Jinder Mahal vs Randy Orton - fajny motyw z legendami. Lubię takie rzeczy, dodają uroku. Walka .... była. Tego jestem pewien.

Fashion Vice, i Fandango z telefonem Paula E. Dangerously dla mnie wygrało PPV. Walka z Ascension z dupy, ale trzeci w hierarchii tag team w brandzie trzeba pokazywać na gali, żeby przygotować ich pod atak na mistrzów TT, kimkolwiek by oni nie byli, za bliżej nieokreślony czas. Dla mnie, to jest abecadło promocyjne - mistrzowie i tag team nr. 2 się tłuką o pas przez jakiś czas, a w tym czasie przedstawiamy i szykujemy TT nr.3 jako przyszłych pretendentów, albo nawet i mistrzów. Daję lajka.

Mit-B Panów. Walka całkiem niezła, aczkolwiek najbardziej podszedł mi motyw powrotu Nakamury, który z lekka kulejąc uwalił właściwie wszystkich, pokazując że jest/będzie zajebiście poważnym graczem, co od razu naprawia to co zjebali w jego debiucie na poprzednim PPV, gdzie Japoniec był tłem dla Zigglera, który to w ogóle powinien być w pierwszej walce z drabinami, pomylili role tego człowieka. Był też fajny choć mega niebezpieczny spot z AJ-em wiszącym - spadać z takiej wysokości to jednak marny interes, ale przynajmniej sprzedali motyw że nie da się zdjąć walizki wisząc i nie mając drabiny pod nogami, co chyba zawsze, u każdego oglądającego było zagwostką/running gag.

Corbin to wygrał i jakkolwiek chcę gościa lubić to już dawno nie dali mi ku temu powodu. W ringu średnio (maksymalnie), ostatnio umaczał z Zaynem (co przy obecnej postaci rudego terrorysty od razu jest u mnie ujmą na honorze), na majku go właściwie nie ma, ringowe proma średnie (max ... wiem, jest miły), a na Talking Smack to chyba od WM go nie było. Biorąc pod uwagę to jak zwykle bookują Pana Mit-B to jakoś nie mam przekonania czy coś w tej materii się polepszy, ale co jak co title shota ma. Chciałbym aby wykorzystał go w 2018 po WM - w tym roku już było za dużo różnych mistrzów Dabju, będzie na pewno jeszcze jeden (Nakamura), a Corbin to już będzie totalny tłok.

Co będzie to będzie, jest Mahabali jako mistrz, także gorzej nie będzie, Corbin poziomu żadnego tytułu nie podniesie. Myślałem że 2016 rok był chujowy, ale już czekam aż 2k17 się skończy i będzie już czysta karta 2018 roku.