Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Dostep do bota wrestlingowego AI
    Rozbudowane zabawy quizowe
    Typowanie wyników nadchodzących wydarzeń
    Pełny dostęp do ukrytych działów i treści
    Możliwość pisania i odpowiadania w tematach oraz chacie
    System prywatnych wiadomości
    Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    Członkostwo w najstarszej polskiej społeczności wrestlingowej (est. 2001)

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

ECW on Sci Fi! - 8.08.2006

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Styl:  Klasyczny

Jednak nie wyjechałem nad morze, więc mogłem napisać kolejne ECW on Sci Fi, tym razem z lekkim spóźnieniem, ale jak to mówią: lepiej późno niż wcale... ;) Miłego czytania, jak zwykle czekam na Wasze opinie!

ECW on Sci Fi! 8.08.2006

Komentują: Joey Styles i Tazz

[ Video recap ]

Realizator pokazuje nam powtórkę wydarzeń sprzed tygodnia, gdy Test dzięki jednemu z największych oszustw w historii wrestlingu wygrał ECW World Title pokonując w finale turnieju CM Punka. Oprócz tego widzimy jak Sabu i Balls Mahoney wrzucili Sandmana i Justina Credible do bagażnika, zamknęli ich, po czym wyrzucili kluczyki. Następnie widzimy znane nam już postaci siedzące przy stoliku komentatorskim.

Styles: Witamy państwa po raz kolejny w ECW na Sci Fi!

Tazz: Dzisiejszy odcinek ma specjalną nazwę "We're making it BIG!", ponieważ zapowiada nam się największa gala w historii ECW na Sci Fi!

Styles: Już dzisiaj zobaczymy pojedynki Sabu vs Justin Credible, powracający Kurt Angle vs CM Punk, a w main evencie Test będzie bronił swojego świeżo zdobytego ECW World Title w walce z również powracającym RVD!

Tazz: Zapowiada się naprawdę niesamowity wieczór, oprócz tego Big Show i Tommy Dreamer są w tej samej hali i nikt nie potrafi przewidzieć co może się wydarzyć!

Kamera przenosi nas do szatni wrestlerów, w której widzimy wielu ECW Originals szykujących się do dzisiejszego show. Nagle otwierają się i ktoś krzyczy.

Głos: The champ is here!!

Kamera pokazuje nam, że jest to Test, który z bezczelnym uśmiechem na twarzy wchodzi do środka trzymając wysoko w górze ECW World Title, w drugiej zaś ręce trzymając rękę jego dziewczyny, Kelly. Ta oczywiście uśmiecha się ładnie do wszystkich, Test zaś nie bardzo zwraca na to uwagę, dokłada tylko wszelkich starań żeby każdy wrestler w szatni zobaczył jego nowy tytuł. Każdy z wrestlerów patrzy na niego ze zdegustowaną miną, po czym odwraca się i przestaje zwracać na niego uwagę. Wreszcie Test podchodzi do ostatniego z wrestlerów, a jest to siedzący w kącie z kapturem na głowie i obwiązujący ręce taśmą CM Punk! [cheer]

Test [wskazując na swój pas]: Widzisz synku ? To jest pas, którego taki nieudacznik jak ty nigdy nie zdobędzie..

Punk nie wytrzymuje, zrywa się i powala Test Spearem! Kelly zaczyna krzyczeć, a Punk zaczyna okładać Testa, tarzają się po podłodze, a pozostali wrestlerzy próbują ich rozdzielić. W końcu udaje im się odciągnąć Punka, ten jednak łapie ECW World Title i wyrzuca je za drzwi.

Punk [do Testa]: Wypierdalaj! Słyszysz ?! Wypierdalaj!!!

Test patrzy jeszcze chwilę na wrogo do niego nastawionych wrestlerów, bierze Kelly za rękę i oboje wychodzą z szatni. Wracamy do hali.

Styles: Wow, mistrz nie może nawet przebrać się w szatni.

Tazz: Co jak co, ale na bycie mistrzem to on nie zasłużył.. A Punkowi troszkę puściły nerwy, ale nie ma co się dziwić..

Styles: Tymczasem zapraszamy państwa na pierwszą walkę dzisiejszego, wyjątkowego wieczoru!

Tazz: Sabu zmierzy się jeden na jednego z Justinem Credible. Od razu zaznaczam, że Sandmana nie ma dzisiaj w hali, gdyż odniósł lekką kontuzję tydzień temu po ataku Sabu i Ballsa Mahoney'a.

Styles: Sandman pojawi się jednak za tydzień!

Sabu (with Balls Mahoney) vs Justin Credible (with Francine)

Końcówka: Wyrównana walka, po około 5 minutach Justin osiąga przewagę, uderza Sabu Kendo Stickiem i szykuje się do wykonania That's Incredible, gdy nagle Balls bierze mikrofon do jednej ręki, a krzesło do drugiej.

Balls: Hey Justin! Patrz na to!

Justin patrzy na Mahoney'a, który momentalnie odwraca się i powala Francine chairshotem w głowę! [heel heat]

Styles: Oh my Gooood!

Tazz: No trochę przesadził..

Credible od razu puszcza Sabu i krzyczy coś w stylu "ty skurwysynu" do Ballsa, po czym wyskakuje z ringu i rzuca się na niego, zaczyna go okładać pięściami i kopać. Sędzia nic nie może zrobić. Wreszcie Sabu wstaje, wychodzi z ringu i uderza Credible'a kendo stickiem w tył głowy. Dodaje jeszcze kilka uderzeń, po czym wrzuca go do ringu, po czym bierze dwa krzesełka i sam również tam się udaje. Jedno krzesło rozstawia niedaleko lin, a drugie kładzie na Credible'u. Następnie odbija się od lin i wykonuje Triple Jump Moonsault, spadając na Justina i leżące na nim krzesłko! Pin..1..2..3!

Winner: Sabu!

Balls podnosi się i wrzuca do ringu nieprzytomną Francine.

Styles: Nie no, bez przesady, wystarczy już!

Podnosi krzesełko i jeszcze kilka razy uderza Justina. Następnie obraca Credible'a tak żeby leżał na brzuchu i w tej samej pozycji obok niego kładzie Francine. Wyciąga z kieszeni spraya i pisze na ich plecach ogromny napis "CSF" [heel heat]. Następnie obaj z Sabu przybijają piątki i wychodzą z ringu przy ogromnym niezadowoleniu publiczności.

[ Commercial break ]

Widzimy Paula Heymana siedzącego w swoim biurze [cheer] rozmawiającego przez telefon, gdy z hukiem otwierają się drzwi i do środka wchodzi wściekły Justin Credible trzymając nadal nieprzytomną Francine na rękach. Heyman widzi to i od razu kończy rozmowę.

Heyman: Justin, co się stało ?

Credible: Jak to co się stało ? Nie oglądasz kurwa gali ?

Heyman: Akurat miałem ważny telefon..

Credible: Ten skurwiel, Balls Mahoney.. Widzisz co zrobił mojej kobiecie ?! [pokazuje na Francine] Zajebał jej krzesłem! Przecież on jest jakiś chory.. Za tydzień chcę z nim matchu, 1 on 1, zniszczę go!

Heyman: Ok, ok.. Masz ten match, za tydzień jeden na jednego, Balls Mahoney vs Justin Credible [cheer].

Credible: A teraz daj mi tu szybko jakiegoś lekarza..

Paul wybiega z biura, a Credible kładzie Francine na kanapie, patrzy na nią z bólem serca, a po chwili podnosi wzrok i wygląda jakby miał zaraz wybuchnąć ze złości. Wracamy na halę.

Tazz: Nie chciałbym być w skórze Mahoneya za tydzień!

Styles: A tymbardziej ja..

Nagle uderza muzyka Right to Censor [chociaż ciężko to nazwać muzyką, bo bardziej przypomina to jakiś alarm] i do ringu wchodzą ubrani w swoje tradycyjne stroje Stevie Richards, Mike Knox i Jazz, witani dużym heel heatem. Stevie bierze mikrofon od gościa zapowiadającego walki.

Richards: Witam wszystkich zgromadzonych.. [heel heat] Zaczynamy nasz plan, polegający na ocenzurowaniu wszystkiego, co nie powinno mieć miejsca w telewizji, a znajduje się w obecnym produkcie ECW. A zaczniemy od Kelly.. Ten program mogą oglądać dzieci, a to niedopuszczalne żeby mogły one zobaczyć ten żałosny striptiz. Dlatego więc już dziś ta oto wspaniała Jazz [heel heat] sprawi, że już nigdy nie zobaczycie Kelly's Expose!

Tazz: Ja chcę oglądać Kelly's Expose!

Styles: Ja też!

Richards: Ale zanim to nastąpi pozwólcie, że przedstawię wam najnowszego wrestlera Right to Censor.. Jest to kolejny zawodnik, dzięki któremu RTC będzie najpotężniejszą siłą w nowym ECW, przywitajcie go ciepło... CW Anderson!

Tazz: Wow!

Styles: Right to Censor rzeczywiście rośnie w siłę..

Do ringu wchodzi CW Anderson, witany heel heatem, ubrany oczywiście w czarne spodnie od garnituru, białą koszulę i czarny krawat. Wita się z pozostałymi członkami RTC, po czym wszyscy oprócz Jazz wychodzą z ringu. Stevie dosiada się do Tazza i Styles'a.

Styles: Witaj Stevie!

Richards: Błąd! Od dzisiaj już nie Stevie! Koniec z byciem chłopcem do bicia. Od dzisiaj mówcie mi STEVEN Richards.

Tazz: Co się stało, że postanowiłeś reaktywować swój team ?

Richards: Mam szczerze dosyć dostawania po głowie za nic. Koniec z grzecznym Steviem. Od dzisiaj jest Steven, który nauczy was wszystkich szacunku!

Uderza muzyka Testa, przy której do ringu wychodzi Kelly, ale o dziwo nie ma przy niej Testa.

Jazz (with Steven Richards, CW Anderson & Mike Knox) vs Kelly

Kelly biegnie w stronę Jazz, a ta z łatwością powala ją Drop Toe Holdem. Następnie siada na jej pleceach i zaczyna obijać ją crossface'ami.

Tazz: No tylko nie tą słodką buźkę!

Steven: Widzisz Tazz, ty czegoś tu nie rozumiesz. To nie jest konkurs piękności. Tutaj nie mają występować modelki. To jest pieprzony wrestling. Jazz mogłaby pokonać Kelly z zamkniętymi oczami, tylko dlatego, że jest ona 100 razy bardziej utalentowana i nawet tańczy lepiej!

Tazz: Mimo wszystko wolałbym nie oglądać Jazz's Expose..

Jazz tymczasem absolutnie dominuje w ringu, wykonuje Powerbomb, pin..1..2..3!

Winner: Jazz!

Steven wstaje i zaczyna bić brawo, ale jest on jedyną osobą w hali, która tak robi, bo wszyscy raczej "nagradzają" Jazz heel heatem.

Steven: Tak! Właśnie o tym mówię! Brawo Jazz!

Tazz: Taa..brawo..

Steven: Możecie mi nie wierzyć, ale ja wam to udowodnię, Right to Censor BĘDZIE najpotężniejszą stajnią w historii ECW.. Mark my words.. A już za tydzień przedstawię Wam najnowszego członka naszego teamu i możecie być pewni, że będzie to main eventer.

Styles: Ciekawe kto to może być..

Steven: Dowiecie się za tydzień, miłego dnia.

Richards wraz ze swoim teamem opuszcza okolice ringu i później halę, a sędzia pomaga Kelly podnieść się i następnie opuścić ring, żegnana jest ona sporym cheerem.

Tazz: Papa Kelly! Mam nadzieję, że jesteś cała!

Styles: Tymczasem zapraszamy państwa na prawdziwą wrestlingową ucztę - powracający po kontuzji Kurt Angle vs CM Punk!

Kurt Angle vs CM Punk

Końcówka: Po około 14 minutach bardzo wyrównanej walki walki Punk szykuje się do wykonania swojego kończącego combo, szykuje się do Urinage, ale Kurt reversuje to w powietrzu w Arm Drag! Czeka chwilę, aż Punk się podniesie i wykonuje Angle Slam! Pin..1..2..kick out!

Styles: Świetna walka!

Kurt zaczyna się denerwować, zdejmuje ramiączka ze swojego stroju i zakłada Punkowi Ankle Lock! Punker zaczyna krzyczeć z bólu, jednak po kilkunastu sekundach robi przewrót w przód, a Kurt uderza głową w narożnik. Następnie Punker wstaje, mocno kopie Kurta w nogę, ten klęka na jedno kolano, Punk zaś troszkę kulejąc odbija się od lin i wykonuje Shining Wizard! Obaj leżą na ringu, a publiczność nagradza ich brawami za znakomitą walkę. Nagle ni stąd ni zowąd słychać gong.

Tazz: What the fuck ? Ja chcę jeszcze!

Koleś zapowiadający walki ogłasza, że skończył się 15-minutowy limit czasu przeznaczony na tą walkę i dlatego jest to remis!

Draw

Styles: W sumie obaj zasłużyli na zwycięstwo..

Obaj wrestlerzy powoli się podnoszą i są zaskoczeni tą decyzją, ale ostatecznie muszą ją zaakceptować. Obaj podają sobie ręce i podnoszą je do góry, a publiczność nagradza ich wielkim cheerem.

Styles: Śmiem stwierdzić, że to dwójka najlepszych pure wrestlerów w ECW.

Punk i Kurt zadowoleni z siebie opuszczają ring przy owacji fanów.

[ Commercial break ]

Po przerwie widzimy Kurta idącego korytarzem, gdzie spotyka Testa. Ten pokazuje mu swój nowy pas.

Test: Widzę, że nie mogłeś dziś pokonać Punka, Kurt.. Wielka szkoda.. Ja pokonałem go tydzień temu w kilkanaście sekund.. Widzę, że nie zasługujesz na ten pas..

Test znowu pokazuje Kurtowi swój ECW World Title, a ten patrzy tylko na pas, potem na Testa i tylko lekko się uśmiecha. Test patrzy na niego dziwnie i odchodzi.

Styles: Przypomnijmy, że zwycięzca dzisiejszej walki Test vs RVD za tydzień zmierzy się z Kurtem Angle w Submission Matchu, w którym stawką będzie ECW World Title.

Tazz: Kurt zdobył sobie prawo do tej walki pokonując kilka tygodniu temu RVD w walce, po której obaj doznali kontuzji i ECW World Championship musiało zostać zawieszone.

Nagle uderza muzyka Big Showa i właśnie on wchodzi do ringu. Jest cały w plastrach i widać, że nadal jest poobijany, a realizator pokazuje nam atak Tommy'ego Dreamera sprzed dwóch tygodni, w tym jego słynne Death Valley Driver i DDT na pinezki. Big Show ma ze sobą jakąś torbę, bierze mikrofon.

Big Show: Dreamer. Nie będę powtarzał dwa razy. Przyjdź do ringu teraz to pokażę ci, że jestem prawdziwym extreme giantem.

Show wyrzuca mikrofon i czeka na przyjście Dreamera. Nie mija kilka sekund, gdy zaczyna grać muzyka Tommy'ego i właśnie on wchodzi do ringu [mega cheer]. Staje naprzeciwko Big Showa, obaj mierzą się wzrokiem, publika cheeruje.

Styles: To będzie niezłe.

Show wyciąga z torby kij bejsbolowy owinięty drutem kolczastym.

Tazz: O fuck..

Tommy patrzy się na kij i lekko się uśmiecha, patrzy się na Big Showa i już wie jaka przyszłość go czeka. Big Show tylko kiwa głową, Tommy nawet nie próbuje uciekać i za chwilę dostaje uderzenie kijem owiniętym drutem kolczastym w głowę! Tommy pada, a Show nachyla się nad nim i zaczyna rozcinać jego skórę drutem! Z czoła Dreamera zaczyna bardzo szybko płynąć krew..

Styles: This is sick..

Show dodaje jeszcze kilka kopnięć w głowę, po czym rozrywa koszulkę Dreamera i zaczyna obijać go kijem po brzuchu! Po chwili krew pojawia się też na brzuchu Tommy'ego. Big Show podnosi go do Gorilla Press Slamu i rzuca go na kolano!! Dreamer zaczyna zwijać się z bólu trzymając się za brzuch..

Tazz: To się staje trudne do oglądania...

Show podnosi Tommy'ego i wymierza jeszcze jedno celne uderzenie kijem w głowę! Dreamer leży już cały zakrwawiony, a Show przesuwa go jeszcze w stronę narożnika..

Styles: Wystarczy już!

Nagle Tazz opuszcza stanowisko komentatorów i chce wejść do ringu, ale Show dostatecznie odstrasza go machając kijem owiniętym drutem kolczastym. Tazz zmuszony jest zrezygnować..

Show odgania też sędziów i innych oficjeli próbujących pomóc Dreamerowi. Sam zaś kładzie na brzuchu Dreamera kij, wchodzi na narożnik i skacze z Knee Dropem na brzuch Tommy'ego!!! Publiczność jest absolutnie zszokowana, a Dreamer zaczyna pluć krwią...

Styles: O Boże...

Nagle ni stąd ni zowąd do ringu wchodzi nie kto inny jak TERRY F'N FUNK! [mega cheer]

Tazz: To pierwszy raz gdy widzimy Funkera w ECW na Sci Fi!

Terry zaczyna zasłaniać Tommy'ego i krzyczeć do Big Showa żeby przestał go bić. Funk odwraca się do Dreamera, a Big Show uderza go w plecy kijem! [heel heat]

Styles: Przecież on tylko go prosił żeby przestał bić Dreamera...

Show podnosi Terry'ego i wykonuje mu Cobra Clutch Backbreaker!

Tazz: Niech on go zostawi, przecież Funk nie był przygotowany do walki z takim potworem!

Show jednak nie przestaje, podnosi Funka do Gorilla Press Slamu i z tej pozycji wyrzuca go z ringu na podłogę poza ringiem!!! Publiczność już nawet nie reaguje, wszyscy są w totalnym osłupieniu. Terry zaczyna się trząść i wrzeszczeć z bólu, a w ringu Tommy leży już nieprzytomny po wszystkich uderzeniach jakie przyjął. Big Show zaś podnosi ręce do góry w geście tryumfu, a publiczność obrzuca go kubkami, hot dogami i wszystkim czym tylko się da. Show wielce z siebie zadowolony z siebie opuszcza halę przy mega heel heacie, a lekarze wreszcie mogą opatrzeć Tommy'ego i zająć się Funkiem.

Tazz: Nie potrafię skomentować tej sytuacji, jestem w szoku tak samo jak wszyscy zgromadzeni dzisiaj w hali...

Styles: Niech teraz będą reklamy, proszę...

[ Commercial break ]

ECW World Championship:

Test © vs Rob Van Dam

Test jest już w ringu i chwali się swoim pasem, gdy nagle uderza "One of a Kind" i w hali pojawia się Rob Van Dam z krzesłkiem w ręku [mega cheer]. Wchodzi on do ringu, sędzia uderza w gong. RVD zbliża się do Testa, a ten znowu próbuje sypnąć mu białym proszkiem w oczy, RVD jednak zasłania się krzesłem! Sam po chwili rzuca Testowi krzesło i wykonuje Van Daminator! [cheer]

Styles: Czyżby wreszcie oszukiwanie Testa odwróciło się przeciwko niemu ?

RVD wskakuje na narożnik i skacze z Five Star Frog Splashem! Pin..1..2..3! [mega fuckin' cheer]

Winner and the NEW ECW World Champion: Rob Van Dam!

Styles: TAK! Sprawiedliwość zwycięża!

Tazz: Trzeba przyznać, że Testowi się należało.. RVD odzyskuje swój tytuł!

Rob bierze swój pas i zaczyna świętować z fanami ECW.

Styles: Wspaniały powrót RVD po ponad miesiącu nieobecności, ale na szczęście odzyskuje on swój tytuł i jest już 2-krotnym ECW World Champem!

Test z opuszczoną głową opuszcza ring, a RVD wchodzi po kolei na wszystkie narożniki i świętuje odzyskanie tytułu. Nagle jego muzyka zamienia się w muzykę Kurta Angle'a i właśnie Kurt pojawia się przy wejściu do hali! Ze śmiertelnia poważną miną zaczyna się przyglądać Van Damowi. Nic nie mówi i nie zbliża się do ringu, po prostu się przygląda.

Styles: Przypominam, że za tydzień Kurt Angle spotka się z RVD w ECW World Championship Matchu.. A będzie to mecz ze stypulacją, która wyjątkowo faworyzuje Kurta.. Submission Match!

Tazz: I can't wait...

Kamera robi zbliżenie najpierw na Kurta, a później na RVD, który trzyma swój pas wysoko w górze, a publiczność nagradza go owacją na stojąco...

[ Fade to black ]

70480578844af90bfa37be.jpg

• Odpowiedzi 0
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Y2J

1

Popularne dni

Top użytkownicy w tym temacie

• Y2J

Y2J 1 odpowiedź