Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   2
  • Status:  Offline

Co prawda nie zapisywałem swoich ocen Super J Cup, ale nie różniły się one zbytnio od not Euza. Najlepiej oczywiście wypadła walka Ligera i powracającego w wyśmienitej formie Marufujiego. O ile po Naomichim można było spodziewać się wiele, tak postawa sędziwego Thundera przerosła moje najśmielsze oczekiwania. Po raz pierwszy od dawien dawna wykonał on dive z narożnika za ring, ale przede wszystkim ani trochę nie ustępował formą zwycięzcy ostatniego J Cupa.

1/8 turnieju moim zdaniem wypadła przyzwoicie, o ile nie oczekiwało się pojedynków na miarę poprzednich edycji. Poza jobbnięciem Koty oraz przywiązaniem tak małej uwagi do konfrontacji Kanemoto i Hayato wszystkie decyzje bookerskie wydają się rozsądne. To daje nadzieje na utrzymanie podobnego poziomu w kolejnych rundach.

Ponadto podam tu moje gwiazdki z tegorocznego Chikara Young Lions Cup. Nie chciało mi się pisać pełnego raportu, aczkolwiek poziom owego turnieju nielicznych zachęciłby do dłuższych rozważań. Co prawda pojawiła się jedna fantastyczna walka (9-Man Match, któremu dałbym pięć gwiazdek, gdyby nie ilość uczestników), lecz reszta nie wyglądała już tak słodko. Parę solidnych starć, dobra postawa meksykańskich minis, chory spot Cloudy'ego i... to właściwie byłoby na tyle.

Chikara YLC 2009 Night 1:

1. MBT vs. Frightmare *1/2

2. Tim Donst vs. Hydra **

3. Jason Hades vs. Dasher Hatfield **

4. Chimaera vs. Cloudy ***1/4

5. Colin Delaney vs. Stinky The Homeless Guy **1/4

6. Prince Mustafa Ali vs. Lince Dorado ***

7. Brodie Lee vs. Cheech Hernandez ***1/4

8. 2.0 vs. The Colony **3/4

9. 6-Man Elimination Match **1/2

Chikara YLC 2009 Night 2:

1. Yellow Dog vs. Vokoder *1/2

2. Carpenter Ant vs. Soldier Ant **

3. Darin Corbin vs. Ryan Cruz ***1/4

4. Shane Hollister vs. Trik Davis ***1/2

5. Grizzley Redwood vs. El Leonino *1/2

6. Player Uno vs. Player Dos ***1/2

7. Arik Cannon vs. Jigsaw ***

8. Pierrothito vs. Mascarita Dorada ***

9. 6-Man Elimination Match: **1/2

Chikara YLC 2009 Night 3:

1. Dasher Hatfield & Yellow Dog & Player Uno vs. The Sea Donsters & Hydra ***

2. The Roughnecks vs. North Star Express **3/4

3. F.I.S.T. vs. Chiva & Halcon Guerrrero vs. Order of Neo-Solar Temple vs. The Colony **3/4

4. Pierrothito vs. Masarita Dorada ***1/2

5. Frightmare & Turbo vs. Mike Quackenbush & Jorge Rivera ***1/2

6. Eddie Kingston vs. Claudio Castagnoli **3/4

7. Fire Ant & Hallowicked & Arik Cannon vs. The Unstable & Chuck Taylor vs. Future Is Now & Jigsaw ****3/4

8. YLC Final Match: Colin Delaney vs. Player Dos **1/2

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-162321

• Reputacja:   0

Okinawa Pro - 8.11.2009

Mozuku man vs. Eisa 8

Obu wrestlerów wiedziałem pierwszy raz na oczy i wnioskuje, że to jacyś debiutanci. Walka miała potencjał na coś lepszego, było trochę typowych dla lucha libre akcji, reversali itd, gdy się jednak zaczęli rozkręcać walka się skończyła - [*1/2]

Super Delfin vs. Aguh vs. Kigimunah

Komediowy niewypał. Nawet Prezes Super Delfin w żaden sposób nie przyciągnął moich oczu do ekranu. Najkrócej mówiąc to ta walka była zmarnowaniem czasu - [*]

Shisa-Oh & Goya Mask vs. Golden Pine & Mil Mongoose

Dość długi comedy match, który pod koniec zrobił się bardzo dobrym wrestlingowym widowiskiem. Po raz kolejny potwierdziło się, że comedy matche nie muszą wcale być słabe. W końcówce dużo nearfalli i bardzo wymyślnych akcji. Generalnie z wrestlerami miałem już wcześniej do czynienia - Shisa-Oh to nie kto inny jak zamaskowany gimmick długoletniego zawodnika i wychowanka Michinoku Pro - GAINA, który zasłynął m.in tym, że razem z innym zawodnikiem Okinawy ponad rok trzymał pasy tagów w Osaka Pro i zaliczył sporo obron, w tym nawet na jednej z gal BJW. Goya Mask natomiast pamiętam jeszcze z czasów W*ING i IWA-Japan, gdy ten walczył jako Asian Condor i smiało można powiedzieć, że wyróżniał się z tłumu. Polecam - [***1/4]

Okinawa Pro-wrestling Championship - Kaijin Habu-Otoko© vs. Mensore-Oyaji

Po tym jak zobaczyłem przeciwnika Kaijina - Mensore-Oyajiego, spodziewałem się 100% comedy matchu ...a tu miłe zaskoczenie, przez całą tą długą walkę, obaj panowie walczyli równo, jak przystało w walce o główny pas w każdej federacji. Kaijin, który znany był z występów w Osaka Pro jako ZERO, walczył niegorzej nisz jak za czasów gdy razem z GAINA bronił pasów tag w Osace. Świetne widowisko, duża ilość nearfalli, stiffu, różnorodność .. jedyne czego mi tu brakowało to "komentatora z jajami" oraz publiczności, której wiek przekraczałby średni wiek fanów Okinawy (9-10 lat?:) ). Gdyby ta walka odbyła się chociażby w Osace dostałaby zapewne oszałamiającą ocenę...co nie znaczy, że tutaj nie dostanie wysokiej - [****1/4]

FREEDOMS 02.09.2009

GENTARO vs. Takashi Sasaki

Po tej walce trudno jest się dziwić, czemu to właśnie GENTARO został wybrany na uczestnika Super J Cup. Takashiego natomiast bardzo rzadko można zobaczyć w walce bez jarzeniówek, drutów kolczastych czy połamanych stołów. Pojedynek ten to było przede wszystkim tarzanie i kręcenie łapy na wysokim poziomie. Nie obyło się także bez stiffowych kopów i kilku ciekawszych spotów. Bardzo też zostałem zaskoczony, że Takashi jako Prezes całego FREEDOMS, zajobbował słodko dla powracającego do formy zawodnika - [***3/4]

Masashi Takeda & Keita Yano vs. Ricky Fuji & Koji Nakagawa

O Jezu, ostatni raz kiedy widziałem Nakagawe to było chyba jeszcze w FMW... zmienił się nie do poznania. Jego partner Fuji, który kiedyś był nazywany "Shawnem Michaelsem Japonii" też z biegiem lat się zestarzał, ale teraz do Michaelsa to podobny nie jest ani trochę. Co do samej walki, to największe wrażenie w niej wywarł na mnie młody Keita Yano, który dzielnie stawiał czoła alumnom FMW, a jego partner Takeda był tylko dodatkiem. Podsumowując cały mecz to mogło być lepiej....gdyby Nakagawa i Fuji mieli o 5 lat mniej na karku :) - [**1/4]

Abdullah Kobayashi vs. Kamui

No i mamy pierwszy hardcore match na gali. Abby, bardzo niedoceniony w tym roku jak zwykle dawał z siebie w choy i nie raz przyjął drut kolczasty na klate a nawet jaja. Kamui pokazał się również ze świetnej strony i fruwając z narożnika na narożnik, doskonale wczuł się w walkę z o wiele cięższym przeciwnikiem. Polecam - [***1/2]

Brahman Shu, Brahman Kei, & Ken45° vs. Great Kojika, Takashi Sasaki, & Jun Kasai

Oj dawno nie widziałem samego prezesa BJW a akcji :) . Bracia Kei i Shu Sato oraz Ken to na codzień wrestlerzy Michinoku Pro i są już dobrze znani fanom japońskiego Indies. Jak zwykle pokazali się z dobrej strony i równo stawiali czoła weteranom BJW a zarazem zarządcom FREEDOMS - Sasakiemu i Junowi. Jedynie zawiodłem się na końcówce, po tym gdy bracia Sato wykonali Black Mist na sędziwym Kojice i spinowali go. - [***1/2]

TAJIRI & TAKA Michinoku vs. GENTARO & The Winger

To mój pierwszy kontakt z FREEDOMS i bardzo się zdziwiłem, że main event wypadł najgorzej na gali a opener był showstealerem :) . Walka długa i nudna. Nic się nie działo ciekawego i aż rzygać się chciało patrząc na pozbawionego jakiejkolwiek formy Tajiriego i nie wiele lepszego Wingera, a jak wiadomo jeszcze 5-10 lat temu byli świetni. Nawet TAKA, który formę trzyma od dawien dawna i świetny GENTARO nie uratowali tej walki. Nie polecam - [**]

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-162340

Czas nadrabiać straty w oglądaniu gal, a także pisać systematycznie o tym co już widziałem, na pierwszy ogień oczywiście BJW.

BJW 26.03.2009

MEN's Teioh & Makoto Oishi & Shinobu vs Madoka & Tsutomu Oosugi & Hercules Senga

Bardzo dobry opener, trochę szkoda, że w końcówce zadecydowała wymiana roll-upów zamiast stiffowych akcji, ale tego było pod dostatkiem wcześniej. Ogólnie duży plus przede wszystkim za tempo, było trochę latania, a ilość akcji hardcore'owych ograniczona do minimum. Na pewno bardzo przyjemny początek show.

Shadow WX & The Winger & Jaki Numazawa vs Katsumasa Inoue & Kankuro Hoshino & Mototsugu Shimizu

Zbyt krótka walka żeby się nad nią zbyt długo rozwodzić. Kilka niezłych akcji, ale fakt, że walka trwała w okolicach 6-8 minut pokazuje, że ciężko było coś więcej wycisnąć. Kilka spotów z krzesłami, szczególnie jeden w którym Hoshino został, że tak powiem zapięty w submission przez idealnie wykorzystane przez Shadowa krzesło hehe.

Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi & Satoshi Kajiwara vs Yoshihito Sasaki & Shinya Ishikawa & Ryuichi Kawakami

Jako fan Sekimoto byłem zawiedziony tym pojedynkiem. Mało się działo i było ogólnie nudno, Sekimoto było mało w ringu, a jak już się pojawiał to nie pokazywał niczego specjalnego, reszta dopasowała się do jego formy, a szkoda bo wyraźnie było widać, że to nie jego dzień.

Ryuji Ito & Shuji Ishikawa vs Abdullah Kobayashi & MASADA

Też średnio, ale bardziej na plus, bo walka bardzo fajnie się rozkręcała i to co najlepsze stopniowo pojawiało się wraz z trwaniem pojedynku. Kobayashi znów pokazał, że nie jest tylko od rozbijania jarzeniówek, bo potrafi pokazać w ringu ciekawe rzeczy. Mało było w walce Ito, więcej Ishikawy który szczególnie w końcówce zrobił się aktywny. Średnio wypadły akcje z wbijaniem do głowy patyków(coś jak przedłużone wykałaczki), ale nawet w tym Kobayashi odnalazł się idealnie, bo po wbiciu patyków w jego łysą czaszkę wyglądał jak otyły jeż hehe.

Yuko Miyamoto & Takashi Sasaki vs Masashi Takeda & Isami Kodaka

Przedsmak tego co czekało wszystkich dwa miesiące później w finale turnieju(tak, widziałem walkę finałową, bo za bardzo mnie skusiła i olałem kolejność...). Świetnie ta walka pokazała jak Kodaka/Takeda są równorzędnymi przeciwnikami dla Sasakiego i Yuko i trudno się dziwić, że w finale były takie emocje i taki wspaniały pokaz skoro już w tej walce było na co popatrzeć. Zwycięstwo młodych pod koniec było raczej do przewidzenia, bo tak jakoś układała się ta walka, ale bardzo fajne zwieńczenie gali.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-162499

Kilka newsów z ostatnich kilkunastu dni:

- Już w tym miesiącu, a dokładniej w dniach 29-31 stycznia odbędzie się w Los Angeles "WrestleReunion 4" podczas którego swoje gale zorganizuje ROH oraz PWG. Poniżej karty na te eventy, których rozpiski (zwłaszcza PWG) zapowiadają się niesamowicie!

ROH Show - 29.01.2010, Los Angeles, CA

8 Man Tag Team War

The Briscoe Brothers & The Young Bucks (TNA) vs. The American Wolves & The Kings of Wrestling

First Time Ever Non-Title Match!

Austin Aries © vs. Jushin "Thunder" Liger (NJPW)

Grudge Match

Jerry Lynn vs. Kenny King

Special Challenge Match #1

Tyler Black vs. Joey Ryan

Special Challenge Match #2

Human Tornado vs. Kevin Steen

Anything Goes Match

Necro Butcher vs. Erick Stevens

Tag Team Action

El Generico & Colt Cabana vs. Scott Lost & Scorpio Sky

Ponadto mają wystąpić: Roderick Strong oraz Delirious

PWG "Kurt Russellmania" - 30.01.2010, Los Angeles, CA

Sky High Three Way Match

Chris Hero vs. Roderick Strong vs. "The Whole F'N Show" Rob Van Dam

Overboard Tag Team Match

The Great Muta (AJPW) & KAI (AJPW) vs. "The Professional" Scott Lost & Joey Ryan

Big Trouble in Little China Singles Match

El Generico vs. Jushin Thunder Liger (NJPW)

Tequila Sunrise Singles Match

Davey Richards vs. Super Crazy

Escape From LA ~ PWG World Tag Team Championship

The Young Bucks (TNA) © vs. Human Tornado & Chuck Taylor

Captain Ron Singles Match

Brian Kendrick vs. "Mr. Wrestling" Kevin Steen

Tombstone Eight Person Tag Team Match

The Cutler Brothers, Ryan Taylor, & Christina Von Eerie vs. Johnny Goodtime, Malachi "CK" Jackson, Candice LeRae, & Jerome "LTP" Robinson

Stargate Singles Match

Brandon Bonham vs. Brandon Gatson

Ps. Najlepsza karta w historii PWG?! Zdecydowanie TAK!

- 24 stycznia w Burlington, NJ odbędzie się debiut Pro Wrestling Respect czyli Ring of Honor Wrestling Academy. Na gali tej mają pojawić się: Delirious, Ricky Reyes, Daizee Haze, MsChif, Grizzly Redwood, Rayna Von Tosh, Bobby Dempsey, Andy "Right Leg" Ridge, Agent Sly Stetson, Celso Rivera, The Bravado Brothers, Alex Payne, Mr. Ernesto Osiris, Shane Hagadorn, The NINJA, Addicted to Love Rhett Titus, Pelle Primeau i inni.

- Po bardzo ważnym w historii Combat Zone Wrestling 2009 roku, 30 stycznia federacja rozpoczyna 11-rok swojej działalności bardzo ważną galą która będzie nazywać się "High Stakes 4: Sky's The Limit" . Event oczywiście w Filadelfiskim "The Arena" a bardzo wstępna karta poniżej:

The Rematch ~ CZW World Heavyweight Championship

Drake Younger © vs. B-Boy

CZW World Tag Team Championship, High Stakes Ladder Match

The Best Around © vs. BLK OUT

Prawdopodobnie: Eddie Kingston vs. Nick Gage!

- Nieco wcześniej, bo już 16 stycznia w Edison, NJ zadebiutuje nowa federacja czyli EVOLVE ze swoją galą o nazwie "Evolve 1: Richards vs. Ibushi . Obecna karta poniżej.

Official Singles Division Match

Davey Richards vs. Kota Ibushi (DDT)

Official Tag Team Division Six Man Match

Mike Quackenbush, Jigsaw & Hallowicked vs. Gran Akuma, Icarus & Brodie Lee

TJ Perkins vs. Munenori Sawa (BattlArts)

Qualifying Match

Chuck Taylor vs. Cheech

- 23 stycznia JAPW będzie obchodzić 12-te urodziny z tego też powodu odbędzie się bardzo interesująca gala, która imponuje swoją kartą:

JAPW "12th Anniversary Show" - 23.01.2010, Rahway, NJ

International Attraction

Masato Tanaka (Zero-One) vs. Homicide (TNA)

JAPW World Heavyweight Championship

Dan Maff © vs. Eddie Kingston

CZW World Heavyweight Championship

Drake Younger © vs. Ruckus

JAPW World Tag Team Championship, 3 Way Falls Count Anywhere Match

Hillbilly Wrecking Crew (Necro Butcher & Brodie Lee) © vs. H8 Club (Nick Gage & Nate Hatred) vs. The Heavy Hitters (Monsta Mack & Havok)

JAPW NJ State Championship

Archadia © vs. Devon Moore

JAPW Women's Championship

Sara Del Rey © vs. Madison Rayne (TNA)

Best of the Light Heavyweights XII

Egotistico Fantistico vs. Human Tornado vs. Sabian vs. Myke Quest vs. ???

The Rematch

Sami Callihan vs. Corvis Fear

"The King of Old School" Steve Corino vs. Azrieal

South Side Playaz Club (Mo Sexton & Joe Hardway) vs. The Osirian Portal

- Najbliższy poniedziałek (4 stycznia) to prawdziwe święto wrestlingu, dla fanów WWE i TNA, jak puroresu, gdyż NJPW organizuje największą galę w roku czyli "Wrestle Kingdom IV in Tokyo Dome".

NJPW "WRESTLE KINGDOM IV IN TOKYO DOME", 04.01.2010, Tokyo Dome (WPW/PPV)

1. New Japan Pro-Wrestling 2010 Beginning: Super Strong Machine, Wataru Inoue & Mitsuhide Hirasawa vs. Jushin Thunder Liger, Koji Kanemoto & Kazuchika Okada

2. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title ~Amistad combativa~: Ryusuke Taguchi & Prince Devitt © vs. Ultimo Guerrero (CMLL) & Averno (CMLL)

3. IWGP Tag Team Title, 3 Way Hardcore Match ~ Victim and Greed!!!: Team 3D © (TNA) vs. Yujiro & Tetsuya Naito vs. Giant Bernard & Karl Anderson

4. Wrestle Kingdom IV Special Tag Match ~ Blood Stream Blue: Yuji Nagata & Akebono vs. TAJIRI (SMASH) & Masato Tanaka (ZERO1)

5. Wrestle Kingdom IV Special Eight Man Tag Match ~ The legend never rots: Riki Choshu, Terry Funk, Masahiro Chono & Manabu Nakanishi vs. Abdullah The Butcher, Toru Yano, Takashi Iizuka & Tomohiro Ishii

6. Wrestle Kingdom IV Special Singles Match NJPW vs. NOAH Battle Effusions ~Wilderness~: Togi Makabe vs. Mohammed Yone (NOAH)

7. IWGP Jr. Heavyweight Title ~ Highest sky: Tiger Mask © vs. Naomichi Marufuji (NOAH)

8. Wrestle Kingdom IV Special Singles Match NJPW vs. NOAH Battle Effusions ~Radiance~: Hiroshi Tanahashi vs. Go Shiozaki (NOAH)

9. GHC Heavyweight Title ~ NJPW vs. NOAH Battle Effusions ~Blast~: Takashi Sugiura © (NOAH) vs. Hirooki Goto

10. IWGP Heavyweight Title ~ The newest, The strongest: Shinsuke Nakamura © vs. Yoshihiro Takayama (Free)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-162886

AJPW - 30.08.2009 - Pro-wrestling Love in Ryogoku vol.8 - Keiji Mutoh 25 Anniversary Show

- bez spoilerów

Shuji Kondo © vs Kaz Hayashi

Znając możliwości obu wrestlerów, wiele oczekiwałem po tym starciu. Walka od pierwszej minuty zaczęła się z wielkim impetem, spot za spotem, finishery, obaj walczyli jakby byli robotami a jedyne chwile by zregenerować siły to był jakiś dive za ring. Po mniej więcej połowie walki stwierdziłem, że być po może pierwszy raz od 2007 roku dam 5 stara (Tanaka vs Sai), ale dziwne żeby to w federacji, która ma straszny kryzys i spokojnie można ją nominować na najgorszy fed roku. Akcja ciągle toczyła się w znakomitym tempie, do głosu doszły wreszcie masakryczne nearfalle jak za dawnych walk z AJPW. Kolejny szok to shooting star press w wykonaniu Kondo ... i zkickoutowanie go przez Hayashiego. MASAKRA. Końcówki ani zwycięzcy nie zdradzę bo wiem, że jeszcze kilka osób ma zaległości z AJPW. Wystarczy, że podam ocenę tej walki - [*****] [MOTY!]

Satoshi Kojima, KAI & Hiroshi Yamato vs. Kenta Kobashi, Tsuyoshi Kikuchi & Akihiko Ito

Bardzo fajnie było zobaczyć po latach Kobashiego w AJPW, ale nie spodziewałem się raczej dobrego pojedynku ze względu na formę jego i Kikuchiego. Ostro sie zaskoczyłem. Walka od pierwszej minuty to był masakryczny chopfest między Kobashim i Kojimą! Lariaty, backdropy, wszystko to czego obecnie Kobashi nie pokazuje w NOAH w walkach ze słabymi staruchami. Później gdy do głosu doszli juniorzy, mecz nabrał jeszcze większego znaczenia. KAI vs Ito i ich wymiany movesów były czymś pięknym... nawet od czasu do czasu rzucający backdropa albo dropkicka Kikuchi wykazał się pozytywnie. Kolejny plus to świetne double team moves... poezja. Mega-pozytywne zaskoczenie - [****1/2]

Yoshihiro Takayama © vs. Suwama

Nie jestem fanem obecnej formy Takayamy i znów niczego wielkiego po nim nie oczekiwałem a jedyne nadzieje na dobry mecz żywił we mnie niedoceniony Suwama. Walka była solidnym i dobrym powermatchem i bardzo przypominała pojedynki Takayamy z Misawą, które z resztą bardzo wysoko oceniałem. Dużo suplexów, masakryczne backdropy na ogromnym Takayamie no i końcówka... wymiana chyba najbardziej stiffowych punchy jakie widziałem przez cała swoją karierę z puro. - [****1/4]

Keiji Muto & Masakatsu Funaki vs. Masahiro Chono & Minoru Suzuki

Strasznie podjarany jakością tej gali, komentowałem ją sobie na ircu i wszyscy znający się na rzeczy byli zaskoczeni jak na gali AJPW może być aż 3 walki ocenione ponad 4? No i main event, Świetny Mutoh i jego partner, którego nie widziałem od dawien dawna vs panowie nominowani przeze mnie i Bonkola do nagrody na najgorszych wrestlerów roku. Co ciekawa walka była świetna! Chono, który jest na poziomie wrestlerów z WWE, wykonał nawet diving elbow z narożnika a Vaclav zażartował sobie - " tlumaczenie z japonskiego" :) . Gdy na przeciw sobie stanęli Suzuki i Funaki zaczęła się walka w stylu UWF, czyli wpół-MMA. Stiffowe slapy, elbowy, które wyglądały jak punche, suby, aż by się chciało krzyknąć NO KURWA! To i tak nie był koniec, Funaki, który chciał wykonać divy za ring zrobił niezłego botcha i zaplątał się w linach, ale można mu to wybaczyć za długą nieobecność na ringach wrestlingowych. Końcówka poprzedzona ogromem Shining Wizardów też na wielki plus. Ocena - [****]

Podsumowując gala wypadła przezajebiście i nominują ją na Show of The Year. Przenigdy bym się nie spodziewał, że na jednej gali AJPW może paść aż cztery czterogwiazdkowe oceny. Dobrze, że jeszcze nie zrobiłem żadnego Puro Awards albo podsumowania roku bo ominęły by mnie mocne rzeczy. :)

[ Dodano: 2010-01-03, 21:24 ]

http://rapideo.pl/pliki/m/8yb/jwf/Kondo%20vs%20Hayashi.avi - link do walki 5 gwiazdkowej działa bodajże 32 h ale zapierdziela max łączem:)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-163053

Juz pisałem wcześniej o tej gali. Do AJPW podchodze na luzie, ale ten ppv też mnie rozjebał, to prawda jedna z najlepszych gal tego roku, choć dla mnie mimo wszystko gorsza od niektórych gal z tego roku Dragon Gate czy BJW.

Jest na naszym forum do pojechania http://forum.attitude.pl/viewtopic.php?t=22349

4 najlepsze walki.

Dragon Gate- THE FINAL GATE

1. Super Shisa, Shisa BOY & Kotoka vs. KAGETORA, Anthony W. Mori & Mentai*Kid

Dobry opener szybka walka, nie nudzaca, to jest to.

2. "Hollywood" Stalker Ichikawa Survivor Match: "Hollywood" Stalker Ichikawa vs. X

Beznadziejna, ani to juz nie smieszy ani nie jest dobre.

3. Open the Brave Gate Title: Naoki Tanizaki © vs. Kzy

Spodziewałem się że będzie lepsza walka, było nieźle ale tych zawodników a szczególnie Tanizakiego stać na o wiele wiecej.

4. Special Match: Naruki Doi vs. Takuya Sugawara

Średnia walka i to mocno. Pod koniec do matchu niepotrzebnie dołańczali się przeciwnicy Doi'a. Niestety wyszło nic specjalnego.

5. Open the Triangle Gate Title: Akebono, Masaaki Mochizuki & Don Fujii © vs. Yasushi Kanda, Genki Horiguchi & NOSAWA Rongai

Również mocno średnia walka, coś takiego to na tygodniówkach infinity a nie ppv, oj słabo.

6. Open the Twin Gate Unified Tag Title: Shingo Takagi & YAMATO © vs. CIMA & Gamma

Tak ppv było by napewno stratą gdyby nie ten match. Poprostu mistrzostwo, wreście. Najlepsza walka na gali, bardzo dobra, wiele akcji, wyrównany match i dramaturgia.

7. 6 Way Mask vs. Hair Survival Cage Match: Masato Yoshino vs. Dragon Kid vs. BxB Hulk vs. Susumu Yokosuka vs. MAZADA vs. K-ness

Za duzy chaos, wiele wyjść tak poprostu z dupy, końcowy spot zjebany, dlatego nie wyszło to najlepiej. Na plus to wielkie zaskoczenie jesli chodzi o zawodnika który przegrał.

Niestety najsłabsze ppv Dragon Gate w 2009r. Dobry opener, swietna walka o tag team champ ale reszta srednio albo slabo.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-163118

Na temat AJPW - 30.08.2009 - Pro-wrestling Love in Ryogoku vol.8 - Keiji Mutoh 25 Anniversary Show byście może nieco zmienili zdanie gdybyście oglądali pełną galę a nie jej błachą połowę (ukazującą w zasadzie największe plusy tego eventu).

Ja widziałem pełną galę (dla ciekawskich, leży na XWT) i uważam ją za raptem bardzo dobrą i nic poza tym. Shuji Kondo vs. Kaz Hayashi dostało ode mnie z kolei ****3/4 ponieważ ***** daje tylko tym pojedynkom, które staną się legendą, o których będziemy pamiętać za kilka lat (vide Kobashi vs. Sasaki z "Destiny 2005"). O tym pojedynku myślę, że gdzieś za 2 lata po prostu się zapomni.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-163127

Ja tam sie nie bawie w te gwiazdeczki, ale jeśli juz bym wysoko ocenił to z ostatnich walk z puro to Shinsuke Nakamura © Vs. Yuji Nagata z NJPW naprawde warty obejrzenia match, dla mnie lepszy od Kondo-Hayashi, końcówka rozwala, zawodnicy dali z siebie 100%. Polecam :!:
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-163135

byście może nieco zmienili zdanie gdybyście oglądali pełną galę a nie jej błachą połowę (ukazującą w zasadzie największe plusy tego eventu).

Gale mam z XWT i ominąłem jedynie 2 pierwsze walki. Co do gwiazdeczek w moim wykonaniu to jest to 100% subiektywizmu, nie kieruje się ocenami innych ludzi itd, przez co często wynikają przeróżne kontrowersje (patrz. pierwsza gala DGUSA)

Dla mnie Kondo vs Hayashi było najlepszą walką juniorów od dawien dawna, bardziej mi się podobało od serii walk Maru/KENTA czy też od walk z Destiny (KENTA vs Kanemaru) i Departure (Kanemaru vs Liger), które dostały ode mnie ****3/4

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-163159

Mimo, iż nie mam zamiaru nadrabiać (gigantycznych ;d) zaległości z wrestlingu, to postanowiłem obejrzeć kilka gal z minionego roku. Na celowniku między innymi miałem/mam dwa PPV DGUSA. Jedno z nich już zaliczyłem, więc pozwólcie, że podzielę się opinią. ;)

DGUSA - 2009/07/25 - Open The Historic Gate

Fray!

Fakt, iż nie znałem większości zawodników ani trochę mi nie przeszkadzał, bardzo dobrze mi się poznawało uczestników meczu (oczywiście Up in Smoke i Dorado znałem :)). Pierwsi dwaj wrestlerzy IMO dali najlepszy pokaz umiejętności (choć Cheech i Cloudy też świetnie sobie radzili), mimo kilku botchów (w całej walce sie zdarzały, choć zawsze potrafili wybrnąć) to właśnie ich oglądało mi się najlepiej. Denerwował mnie Gargano, który był heelem dla mnie wciśniętym trochę na siłe. Mecz ciągle miał szybkie tempo, taki typowy dla Dragon Gate - **3/4.

Yamato vs BxB Hulk.

Tych dwóch akurat dobrze znam z japońskich gal DG i muszę zaznaczyć, że entrance BxB wygląda lepiej w wersji tamtej. :D

Pierwsza połowa walki była nudna, Yamato ciągle pracował nad nogą Hulka, a szkoda, bo wolałbym pooglądać BxB, którego styl jest po prostu mega efektowny. Im później, tym więcej się działo, jednak sądze, że końcówka nie wynagrodziła do końca początku - **3/4.

Scorpio vs Kenn Doane.

Walka ciut lepsza od poprzedniej. Momentami denerwował mnie brawl Scorpio, który jest po prostu słaby. Moim zdaniem nie ma się co rozpisywać, po prostu dobra walka - ***.

Akuma, Icarus, Amasis & Hallowicked vs Colony.

No, bardzo dobry mecz. Dużo high fly'u, typowy tag dla lucha. Wszyscy spisywali się bardzo dobrze, do żadnego wrestlera nie mam zastrzeżeń, a także nikt się nie wyróżniał. Świetna końcówka - każdy robi jakiś dive, publika dostaje prawie że szału, a Jigsaw kończy mecz - ***3/4.

BTW. Dobrze, że Jigsaw założył spowrotem maskę. :D

Masato Yoshino vs Dragon Kid.

Kolejna dobra walka, "Open the Historic Gate" zapodaje ***+ jeden za drugim. Spodziewałem się gorszej, bo jeszcze rok temu obydwaj panowie dobre walki majstrowali głównie w tagach. Yoshino nadal w dobrej formie, ciągle można go nazwać "najszybszym wrestlerem świata". :) Jak już pisałem, było dobrze - ***1/4.

Young Bucks vs Yokosuka & CIMA.

Po zamulującym początku (ech, te taunty CIMA'y i Yokosuki ;d) nie miałem nadziei na dobrą walkę, ale gdy wrestlerzy rozpędzili się to tempo tylko wzrastało. Świetne nearfalle, dużo dramatyzmu i wspomniane tempo stworzyły świetną walkę, której bez wachania daje ****1/4.

Po walce Matt Jackson dał niezły speech, jeśli Young Bucks nadal będą tak walczyć to mogą być "tag team of present". :)

Shingo vs Naruki Doi.

Niezła walka, ale mnie nie porwała. Widać, że obydwaj się starali, jednak ja jakoś się w walkę nie wkręciłem. Nearfalle były dla mnie mało dramatyczne, walka była dobra, jednak nie zasługuje na tytuł walki wieczoru - ***.

Podsumowując, dobra gala, z kilkoma zaskoczeniami (Bucks vs Yoko & CIMA) jak i zawodami (Main Event). Na tyle dobra, że zasługuje na solidne 6+/10.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-163208

CZW "Cage of Death XI"

CZW Ultraviolent Underground Championship, No Ropes Barbed Wire Death Match: Thumbtack Jack © vs. Nick Gage

Świetny opener COD 11. Działo się naprawdę dużo, było sporo krwii. Sporo akcji z drutem kolczastym, potem z pinezkami oraz bloczkami betonowymi. Widownia głodna dzikości non-stop o sobie dawała znać i przez cały czas była bardzo słyszalna. Po walce ku zaskoczeniu wszystkich, powrócił JC Bailey z Billy'm Gram'em który zaatakował TJ'a. Tak więc chyba kroi nam się bardzo ciekawy feud. (****)

DJ Hyde vs. Nate Hatred

Cholernie obawiałem się tej walki, bowiem Hyde jakimś specjalnie dobrym wrestlerem nie jest a Hatred najlepszy okres ma już dawno za sobą. Jednakże zupełnie niepotrzebnie, bowiem dostaliśmy tutaj klasyczny brawl w publiczności, który mi osobiście bardzo się podobał. Tak więc mieliśmy walki na krzesła, czy też superplex z widowni na stół w wykonaniu Hyde'a na Nate. Dobra walka. (***)

#1 Contender's Match for CZW World Tag Team Titles, 4 Way Scramble Match: BLK OUT vs. Team Macktion vs. Naptown Dragons vs. Azrieal & Bandido Jr.

Tutaj nie szło zrobić złej walki i nie zrobiono. Dużo akcji dwójkowych, zwłaszcza w wykonaniu Team Macktion. Jednakże moim zdaniem najlepiej zaprezentowali się tutaj Azrieal & Bandido Jr., którzy w pewnych momentach dawali niezłego czadu. (***)

CZW World Jr. Heavyweight Championship: Drew Blood © vs. Greg Excellent

Do przewidzenia, słaba walka. Próbowano tutaj nieco wprowadzić elementów fun matchu, jednak nie za bardzo to się sprawdziło. Finish, kiedy Greg robi piledriver na Blood'e na ciasto z kremem przesadzony. Nie podobała mi się ta walka. (**)

#1 Contender's Match for CZW World Heavyweight Title, Golden 4 Way Match: Eddie Kingston vs. Egotistico Fantastico vs. B-Boy vs. Jon Moxley

Tutaj jednakże dostaliśmy chwilami bardzo dobrą walkę. Zero przestojów, tylko non-stop akcja. W pamięci utkwiła mi rezygnacja przez Ego ze swojego koszącego lotu w pelerynie i zafundowanie wszystkim somersault planchy w chyba drugi rząd publiczności. Moxley z kolei jako zwycięzca to jedno z większych zaskoczeń tej gali. (***1/2)

CZW World Tag Team Championship: The Best Around © vs. BLK OUT

Pomimo faktu, że TBA nieco mnie tutaj irytowało, to jednak sam match podobał mi się. Pomimo kilku przestojów, kiedy Around "katowało" Sabiana, ogólnie działo się sporo a sam koniec, kiedy Ruckus leżący na drabinie otrzymał shooting star press double stomp było kapitalne! (***)

CZW World Heavyweight Championship: Drake Younger © vs. Devon Moore

Ciekawie był tutaj przedstawiony Moore, bowiem chwilami odnosiło się wrażenie, że Devon mógłby tutaj dzięki jakiemuś kantowi zdobyć CZW World Title. Mieliśmy zatem interwencję Drew Blood'a, czy też referee bump kiedy oberwał dość mocno z krzesła. Koniec walki, kiedy Younger zrobił drake's landing na stół, tak jak w poprzedniej walce - kapitalny! (***)

Electrified Cage Of Death: Danny Havoc vs. Sami Callihan

Ostatni raz single'owy Cage of Death Match odbył się....w 2002 roku na COD4 (Zandig vs. Lobo). Tutaj walka zapowiadała się nędznie, jednakże tym co się działo, rozwaliła ostatnie dwa COD razem wzięte. Havoc i Callihan bowiem w dwójkę zrobili nam znacznie ciekawsze i dramatyczniejsze widowisko niż na poprzednich edycjach COD. Bumpsy były dzikie a finalny bumps walki to był prawdziwa jazda bez trzymanki. Oglądając galę w jakości dvd sprawiało to niesamowite wrażenie! Do tego doszła bardzo ciekawa konstrukcja klatki (połączenie Cage of Death Matchu z Tangled Web Death Matchem) i jedynie co mogło wkurzać, to dość tandetne wykorzystanie elektyczności w tej walce, którego wogóle nie kupiłem. Moment podczas którego Necro Butcher po walce powrócił do CZW naprawdę świetny! (****)

CZW "Cage of Death XI" to bezwątpienia najlepsza gala (nie licząc TOD) CZW ostatnich lat. Bardzo wyrównane show, w którym tak na dobrą sprawę mieliśmy tylko jedną słabą walkę. Od samego początku do końca oglądało to się jednym tchem i szło się naprawdę dobrze bawić. Event ten pokazał, że DJ Hyde jako nowy szef CZW radzi sobie coraz lepiej i odkupując federację od Zandiga (który jakby już nie miał pomysłu na jej działalność) zaczął pokazywać, co można z niej wykrzesać. Zdecydowanie polecam COD 11!

Ocena gali: 8-/10

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-163631

• Reputacja:   1

http://www.usatoday.com/news/offbeat/2009-12-29-lucha-libre_N.htm <- ciekawa czytanka.

Nie znam sytuacji w Meksyku, więc nie będę komentował. Prosiłbym jednak, żeby ktoś obeznany z sytuacją na tamtejszej scenie napisał (Streetovs np.), czy to rzeczywiście możliwe, żeby WWE zabiło lucha libre w jego kolebce?

Pzdr ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-164052

Przesadzony artykuł z USAToday. Aczkolwiek jak WWE przyjechało ze swoimi houseshow, to bilety sprzedawały się lepiej niz na promocje AAA i porównywalnie do CMLL.

Dzieciarnia z Meksyku z chęcią kupowała koszulki i inne gadżety WWE.

Też prawda ze WWE jest chętnie oglądany w tv Meksykańskiej, a np; takie TNA o wiele mniej co dziwne bo TNA współpracowało z AAA i CMLL, a WWE od dawna nie współpracuje z innymi promocjami, aleza to od dawna w swym składzie ma popularnych meksykanów, Reya Mysterio, Guerrero itp.

Dlatego WWE jest bardzo popularne w Meksyku, to jest fakt, nie mniej troche artykuł przesadza, jak już wspomniałem w pierwszym zdaniu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-164134

Forum przywrócone do pełni sprawności więc pora na garść newsów ze świata "lepszego wrestlingu" :D

- Po świetnym CZW "Cage of Death XI", federacja rozpoczyna 2010 rok już niebawem, bo 30 stycznia galą "High Stakes 4: Sky's The Limit" w Filadelfii. Obecna karta na ten event zaczyna przedstawiać się coraz ciekawiej i podczas tej gali dojdzie do kilku bardzo ciekawych pojedynków.

The Rematch, CZW World Heavyweight Championship

"Psycho Shooter" Drake Younger © vs. "New Age Punisher" B-Boy

CZW Tag Team Championship vs. All rights to the BLKOUT Name, High Stakes "Sky's the Limit" Ladder Match

The Best Around © vs. BLK OUT (Ruckus & Sabian)

Former World Champions Collide

Nick Gage vs. Eddie Kingston

Bailey's Return

JC Bailey vs. xOMGx

The Lariat vs. Chainsaw

DJ Hyde vs. Joe Gacy

- Znany z występów w CZW, Pinkie Sanchez po kilku miesiącach nieobecności na scenie niezależnej powraca na ring. Tym razem zasila szeregi Chikary Pro, wstępując w gimmick Pink Ant'a czyli czwartego z całej kolonii robaków.

- Chikara ogłosiła pierwsze 2 teamy które wystąpią podczas tegorocznego turnieju "King of Trios 2010" (23-25.04.10). Są nimi: F.I.S.T. (Gran Akuma, Icarus & Chuck Taylor) oraz The Colony (Fire Ant, Soldier Ant & Green Ant).

- Poniżej obecne karty na najbliższe eventy Chikary:

Chikara "A Touch of Class" - 31.01.10, The Arena

Titans Tussle

Hallowicked vs. Brodie Lee

Campeones de Pajeras, 2 Out of 3 Falls Match

The Colony (Fire Ant & Soldier Ant) © vs. F.I.S.T. (Gran Akuma & Icarus)

Who is the 8th Member of BDK?

Claudio Castagnoli, Ares & Tursas & ??? vs. Mike Quackenbush, Jigsaw, Lince Dorado & Equinox

Intergender Tag Match

Sara Del Rey & Daizee Haze vs. The Osirian Portal

Trios Action!

Grizzly Redwood, Pelle Primeau & Andy Ridge vs. UltraMantis Black, Crossbones & Delirious

Singles Showdown!

Green Ant vs. Pinkie "Pink Ant" Sanchez

Chikara "The Mint Condition" - 27.02.10, Reading, PA

Mike Quackenbush, Jigsaw, Equinox & Lince Dorado vs. Vin Gerard, STIGMA, Colin Delaney & Brodie Lee

Chikara "A World of Comforting Illusions" - 28.02.10, Pottsville, PA

Intergender Tag Match

Incoherence (Hallowicked & Frightmare) vs. Sara Del Rey & Daizee Haze

- Kevin Gill z Juggalo Championshit Wrestling ogłosił, że federacja rozpoczyna swoją działalność na pełen etat. Do tej pory JCW organizowało swoje eventy co jakiś czas. Od teraz gale prawdopodobnie będą odbywać się co miesiąc. Gill zaznaczył, że organizacja nie ma zamiaru wchodzić w jakąkolwiek konkurencję z ROH czy TNA (czyt. JCW nie będzie w TV). Ponadto zostaje otwarta szkółka wrestlingowa The JCW Wrestling School do której jest już otwarty nabór.

- 22 stycznia na PPV zadebiutuje trzecia gale Dragon Gate USA która będzie nosić nazwę "Freedom Fight". Event jak dobrze wiadomo został nagrany w listopadzie zeszłego roku w The Arena i podczas samego PPV głównym wydarzeniem będzie turniej o Open the Freedom Gate Title.

- Tymczasem taping kolejnego Dragon Gate USA PPV o nazwie "Fearless" odbędzie się 23 stycznia w Chicago. Obecna karta poniżej.

Open The Freedom Gate Championship

BxB Hulk © vs. Dragon Kid

3 Way Elimination Tag Team Dream Match

Shingo & YAMATO vs. The Young Bucks vs. Naruki Doi & Masato Yoshino

Tag Team Challenge Match

CIMA & Super Crazy vs. Mike Quackenbush & Jigsaw

Special Attraction Match

Brian Kendrick vs. Jimmy Jacobs

Na głównej gali ponadto mają wystąpić: Masaaki Mochizuki (obecny FIP World Champion), Davey Richards oraz Gran Akuma.

Przed samym PPV odbędzie się pre show na które ogłoszono 2 walki:

AAW Heavyweight Championship

Silas Young © vs. ???

Six Way Elimination Match

Arik Cannon vs. Lince Dorado vs. Hallowicked vs. Johnny Gargano vs. Kyle O'Reilly vs. Jon Moxley

- W tą sobotę odbędzie się wielce wyczekiwany debiut EVOLVE . Karta poniżej.

The Main Event - Official Singles Division Match

Davey Richards vs. Kota Ibushi

Official Tag Team Division Six Man Match

Mike Quackenbush, Hallowicked & Frightmare vs. Gran Akuma, Icarus & Brodie Lee

TJ Perkins vs. Munenori Sawa

Arik Cannon vs. Ricochet

Jimmy Jacobs vs. Kenn Doane

Official Tag Team Division Match

Dark City Fight Club vs. Aeroform (Flip Kendrick & Louis Lyndon)

Qualifying Match

Chuck Taylor vs. Cheech

Prawdopodobnie pojawią się ponadto: Brad Allen, Chris Dickinson, Bobby Fish, Johnny Gargano, Kyle O'Reilly, Silas Young oraz Mercedes Martinez.

- 31 stycznia po przebytej kontuzji powraca na ring Katsuhiko Nakajima! Jego powrót nastąpi na gali Kensuke Office. Dwie rozpiski na najbliże eventy tej federacji poniżej (main event drugiej gali zapowiada się kapitalnie!).

Kensuke Office "TAKE THE DREAM 2010 IN TATEBAYASHI", 31.01.2010, Tatebayashi Citizen Gymnasium

1. State Pro Offer Match: Masayoshi Motegi & KENJI vs. Hiroshi Shimada & Toshihiro Sueyoshi

2. Kikutaro & Catfish Man vs. Junji Izumida & CHANGO

3. Kamen Shooter Super Rider & Satoshi Kajiwara (Toryumon) vs. Takeshi Minamino & Manjimaru

4. Kento Miyahara vs. Bear Fukuda

5. Katsuhiko Nakajima Return Match: Kensuke Sasaki & Katsuhiko Nakajima vs. Yutaka Yoshie & Go

Kensuke Office "TAKE THE DREAM 2010 IN KORAKUEN HALL", 11.02.2010, Tokyo Korakuen Hall

1. Takashi Okita vs. Takeshi Minamino

2. Takeshi Morishima , Kento Miyahara & Satoshi Kajiwara vs. Yutaka Yoshie, Bear Fukuda & Go

3. Katsuhiko Nakajima vs. Naomichi Marufuji

- NJPW przedstawiło karty na swoje najbliższe gale (tournee "CIRCUIT 2010 NEW JAPAN ISM") , które prezentują się bardzo ciekawie. Dojdzie do kilku świetnych konfrontacji a i samo PPV które odbędzie się 14 lutego zapowiada się bardzo ciekawie. Ponadto w NJPW zadebiutuje Kenny Omega ! Karty z eventów poniżej.

NJPW "EXCITING BATTLE IN OKINAWA 2010", 22.01.2010, Okinawa Prefectural Budokan

1. Special Eight Man Tag Match: Jushin Thunder Liger, Super Delfin (Okinawa Pro), Kaijin Habu Otoko (Okinawa Pro) & Golden Pine (Okinawa Pro) vs. Ryusuke Taguchi, Shisaou (Okinawa Pro), Mil Mongoose (Okinawa Pro) & Menso~re Oyaji (Okinawa Pro)

2. Riki Choshu & Kazuchika Okada vs. Yuji Nagata & Mitsuhide Hirasawa

3. Masahiro Chono & Koji Kanemoto vs. Super Strong Machine & Tiger Mask

4. Togi Makabe & Tomoaki Honma vs. Toru Yano & Takashi Iizuka

5. Manabu Nakanishi, Hirooki Goto & Wataru Inoue vs. Shinsuke Nakamura, Jado & Gedo

6. Hiroshi Tanahashi vs. Tomohiro Ishii

Tournee "CIRCUIT 2010 NEW JAPAN ISM"

NJPW, 27.01.2010 (Samurai! TV), Chiba Port Arena Sub Arena

1. Hirooki Goto, Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. Toru Yano, Jado & Gedo

2. Hiroshi Tanahashi & Kazuchika Okada vs. Yujiro & Tetsuya Naito

3. Manabu Nakanishi, Togi Makabe & Tomoaki Honma vs. Shinsuke Nakamura, Giant Bernard & Karl Anderson

NJPW, 29.01.2010, Shirakawa City Central Gymnasium

1. Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. Hirooki Goto & Kazuchika Okada

2. Hiroshi Tanahashi, Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. Toru Yano, Jado & Gedo

3. Manabu Nakanishi, Yujiro & Tetsuya Naito vs. Shinsuke Nakamura, Giant Bernard & Karl Anderson

NJPW, 30.01.2010 (Samurai! TV), Tokyo Korakuen Hall

1. Taichi vs. Nobuo Yoshihashi

2. Black Cat Memorial Match: Super Strong Machine, Wataru Inoue & Mitsuhide Hirasawa vs. Koji Kanemoto, Tiger Mask & El Samurai

3. Hirooki Goto vs. Kazuchika Okada

4. Riki Choshu, Togi Makabe, Ryusuke Taguchi & Tomoaki Honma vs. Takashi Iizuka, Tomohiro Ishii, Jado & Gedo

5. Special Six Man Tag Match: Yuji Nagata, Yujiro & Tetsuya Naito vs. TAJIRI, Giant Bernard & Karl Anderson

6. Special Tag Match: Hiroshi Tanahashi & Manabu Nakanishi vs. Shinsuke Nakamura & Toru Yano

7. IWGP Jr. Heavyweight Title: Naomichi Marufuji © (NOAH) vs. Prince Devitt

NJPW, 31.01.2010 (SXW), Tokyo Differ Ariake

1. Special Tag Match: Jado & Gedo vs. Kota Ibushi (DDT) & Kenny Omega (DDT)

2. Special Tag Match: Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. TAJIRI & Takashi Iizuka

3. Special Tag Match: Manabu Nakanishi & Hirooki Goto vs. Shinsuke Nakamura & Masato Tanaka (Zero-One)

NJPW, 03.02.2010, Ueda Creation Hall

1. Wataru Inoue, Yujiro & Tetsuya Naito vs. Toru Yano, Giant Bernard & Karl Anderson

2. Hiroshi Tanahashi & Hirooki Goto vs. Togi Makabe & Tomoaki Honma

3. Manabu Nakanishi, Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. Shinsuke Nakamura, Jado & Gedo

NJPW, 06.02.2010, Wing Hat Kasukabe

1. Wataru Inoue & Mitsuhide Hirasawa vs. Yujiro & Tetsuya Naito

2. Hiroshi Tanahashi & Hirooki Goto vs. Toru Yano & Karl Anderson

3. Yuji Nagata & Manabu Nakanishi vs. Shinsuke Nakamura & Tomohiro Ishii

NJPW, 07.02.2010, Welsunpia Tochigi

1. Yuji Nagata & Mitsuhide Hirasawa vs. Yujiro & Tetsuya Naito

2. Hiroshi Tanahashi, Togi Makabe & Tomoaki Honma vs. Toru Yano, Giant Bernard & Karl Anderson

3. Manabu Nakanishi & Hirooki Goto vs. Shinsuke Nakamura & Tomohiro Ishii

NJPW, 08.02.2010, Ota City Nitta Gymnasium Aeris Arena

1. Yujiro & Tetsuya Naito vs. Togi Makabe & Tomoaki Honma

2. Hiroshi Tanahashi, Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. Toru Yano, Jado & Gedo

3. Manabu Nakanishi & Wataru Inoue vs. Shinsuke Nakamura & Giant Bernard

NJPW, 10.02.2010 (SXW), Osaka Central Gymnasium Sub Arena

1. Yujiro & Tetsuya Naito vs. Togi Makabe & Tomoaki Honma

2. Yuji Nagata, Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. TAJIRI, Jado & Gedo

3. Special Six Man Tag Match: Hiroshi Tanahashi, Manabu Nakanishi & Hirooki Goto vs. Shinsuke Nakamura, Toru Yano & Masato Tanaka (Zero-One)

NJPW, 11.02.2010, Gifu Industrial Hall

1. Wataru Inoue & Mitsuhide Hirasawa vs. Yujiro & Tetsuya Naito

2. Hirooki Goto, Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. Masato Tanaka (Zero-One), Jado & Gedo

3. Special Six Man Tag Match: Hiroshi Tanahashi, Yuji Nagata & Manabu Nakanishi vs. Shinsuke Nakamura, Toru Yano & TAJIRI

NJPW, 14.02.2010 (WPW/PPV), Tokyo Ryogoku Kokugikan

1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Ryusuke Taguchi & Prince Devitt © vs. Jado & Gedo

2. Special Singles Match: Yuji Nagata vs. TAJIRI

3. Special Singles Match: Hirooki Goto vs. Masato Tanaka (Zero-One)

4. IWGP Tag Team Title: Yujiro & Tetsuya Naito © vs. El Terrible (CMLL) & El Texano Jr. (CMLL)

5. IWGP Heavyweight Title: Shinsuke Nakamura © vs. Manabu Nakanishi

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-164171

Rzeźnik poprosił. Oto więc opis gali :

BJW/DDT/K-DOJO "TENKA SANBUN NO KAI - NEW YEARS EVE SPECIAL", 12/31/2009 (Samurai! TV)

Tokyo Korakuen Hall

2,010 Fans - Super No Vacancy

1. DDT/Antonio Honda Offer Match, Blindfold Match: Antonio Honda vs. Masa Takanashi

Zwykłe Highlights

2. BJW/D-Dash Offer Match: Shinya Ishikawa & Ryuichi Kawakami vs. Yuji Okabayashi & Takumi Tsukamoto

Zwykłe Highlights

3. K-DOJO/Bambi Offer Match - 4 Way Match: Kunio Toshima & PSYCHO vs. Taishi Takizawa & Randy Takuya vs. Boso Boy Raito & Kaji Tomato vs. YOSHIYA & Yuu Yamagata

Zwykłe Highlights

4. Now Leader vs. New Leader 5 vs. 5 Elimination Match: Great Kojika, Mighty Inoue, Tiger Toguchi, Goro Tsurumi & Gran Hamada vs. TAKA Michinoku , Abdullah Kobayashi, Sanshiro Takagi , MEN's Teioh & Poison Sawada JULIE

W walce wiele chaosu, poziom był raczej na średnim poziomie. Jednak coś przyciągało do ekranu, skoro 15 minutowa walka zleciała nam w 5 minut :). Dobra rozgrzewka przed kolejnym starciem. ***

5. DDT/Kota Ibushi Offer Match - 4 Way Falls Count Anywhere Thunder Fire Street Fight: Kota Ibushi vs. Kenny Omega vs. Michael Nakazawa vs. Dansoku Dino

Dzięki tej walce, w jednym z użytkowników wyrosła miłość do wrestlera Dino, więc to już pierwszy plus. Kilka komediowych akcji, jak chociażby próba nie zniszczenia domino układanego przez innych zawodników. Po początkowym brawlu po arenie, walka wróciła do ringu i okazała się spotfestem od Omegi i Ibushiego, oraz sporą dawką humoru od Dino i Nakazawy. ***3/4

6. K-DOJO Offer Match - Monster Plant vs. Omega: Saburo Inematsu, Makoto Oishi & Shiori Asahi vs. Kengo Mashimo, Daigoro Kashiwa & Hiro Tonai

Dobry pojedynek, któremu nic nie można zarzucić. Do obejrzenia ***3/4

7. BJW/Abdullah Kobayashi Offer Match - 3 Way Death Match: Yuko Miyamoto, Masashi Takeda & Isami Kodaka vs. Ryuji Ito, Shadow WX & "Black Angel" Jaki Numazawa vs. Takashi Sasaki, Jun Kasai & The Winger

Trudno coś napisać, bo walka emanowała w wiele ciekawych spotów. Po szybkim wykorzystaniu "zabaweczek", walka przerodziła się w kolejny dobry pojedynek. Dobry ostatnio spot, kapitalnie wyglądający. ****

8. Daisuke Sekimoto, KUDO & KAZMA vs. Yoshihito Sasaki, Shuji Ishikawa & Yuji Hino

Pokaz dobrego japońskiego wrestlingu. Co tu dużo mówić walka dobra, jak zresztą każda na gali. ****

9. 108 Person Battle Royal

Main Event. 108 ludzi w walce Battle Royal. O samej walce nie można napisać nic racjonalnego, bo był to jeden wielki chaos. W samej walce kilka ciekawych momentów jak np. pojawienie się gwiazdy gali Peach`a!, czy 4-5 krotne pojawianie się Shining Tiger`a. Fajny moment, kiedy o północy wybiegli wszyscy wrestlerzy, życzyli publice dobrego 2010 roku, uściskali się i zawodnicy którzy nie uczestniczyli w walce zbiegli, a battle royal trwał dalej. W walce pop od nas zbierał Dino, który niszczył komediowo. ****1/4

Cała gala na plus. Świetne równe show, z nie odstającymi pojedynkami, więc jeśli ktoś jeszcze nie napił się z kielicha puroresu, to najwyższy czas aby skosztować wspaniałego trunku jakim jest BJW czy DDT.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/98/#findComment-164866