Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

K-DOJO - Super Big Show Chiba Hakkanded (09.08.2009)

Taj Mahal Presents 500,000 Yen Tag Team Royal Rumble: Yuji Hino & Saburo Inematsu, Taishi Takizawa & Hiro Tonai, NOSAWA Rongai & MAZADA, KAZMA & Kaji Yamato, Yuu Yamagata & Ryuichi Sekine, MIYAWAKI & Ryan Taylor, Marlins Mask & Mobara Star Festival 7 and Yasu Urano & Gota Ihashi

Nie spodziewałem się raczej niczego wielkiego po tej walce, szczególnie, że 3/4 wrestlerów biorących w niej udział nawet nie znałem. Pierwsze co mi się rzuciło w oczy, to szybka eliminacja NOSAWY i MAZADA, co w sumie nie wpłynęło źle na przebieg walki. Końcówka była dość ciekawa i bez żadnego zdziwienia wygrał team, który typowałem od początku czyli KAZMA i Yamato. - [**]

UWA Middleweight Title: Quiet Storm © vs PSYCHO

Najlepsza walka na gali, szkoda, tylko, że taka krótka bowiem miała niezły potencjał. Spodziewałem się raczej zaciętego pojedynku i w końcu wygranej Storma. Zdziwiłem się trochę bo końcówka zdecydowanie należała do anorektycznego PSYCHO, który bez większych problemów uporał się z mistrzem. - [***]

Minoru Suzuki vs Kengo Mashimo

Spodziewałem się "trochę więcej" po Suzukim, ale ten tylko przekonał mnie w stwierdzeniu, że miejsce pierwsze w plebiscycie na najgorszego wrestlera roku, należy do niego. Nic w tej walce nie było co mogłoby zaciekawić. Jedyne plusy to 2 stiffowe kopy i 2 armbary, totalnie zeszmaconego w tej walce Mashimo. Mówiąc jednym zdaniem, było to 15 minut sleeper holdów! - [*3/4]

Champion of STRONGEST-K Title: TAKA Michinoku © vs Daigoro Kashiwa

Bardzo krótka walka. Kashiwa bardzo słabo się spisał w tym pojdynku a jego moveset, czyli walenie łbem w różne części ciała przeciwnika w ogóle mi nie podszedł. Walka była trochę bardziej efektowna od poprzedniej i dało się wyczuć, że można byłoby skręcić z tego coś więcej, gdyby dano im więcej niż te marne 12 minut. Plusem meczu na pewno było zwycięstwo TAKi. - [**1/4]

STRONGEST-K Tag Team Title: Makoto Oishi & Shiori Asahi © vs YOSHIYA & GENTARO

No i walka wieczoru. Skład całkiem dobry, jednak znów czas ograniczył znacząco jakość pojedynku. Oishi nie spisał się specjalnie, nie mówiąc o jego partnerze. GENTARO zrobił kilka ładnych i efektownych skoków z narożnika a YOSHIYA zajebał pare chokeslamów. Generalnie można było więcej od nich wyciągnąć, bo wyszło bardzo przeciętnie. - [**1/2]

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-159727

• Reputacja:   1

http://img194.imageshack.us/img194/2518/noah10logo.th.jpg

Znane jest nowe logo NOAH. Jak dla mnie nic specjalnego i nie ma nic wspólnego z nazwą. Dla mnie o wiele lepiej prezentowało się stare logo z arką i gołębiem. Nawiązywało do Noego jak i samych nazw gal, które są nawigacjami. Niby mały szczegół, ale dla mnie zdecydowanie na minus.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-159879

Nowe logo NOAH byłoby ok gdyby wykorzystano motyw z arką i gołębiem. Tymczasem pokazuje ono jakby ewolucję w NOAH, które ma coraz bardziej zmieniać swój produkt.

Kilka newsów:

http://www.czwrestling.com/upcoming/images/121209/CODXIShowGraphic.jpg

- Już tylko 5 dni pozostało do największej gali CZW w roku, czyli "Cage of Death XI" . W sobotę w filadelfijskim The Arena odbędzie się show, które będzie zwięczeniem ostatnich 11 miesięcy. Karta na tą galę została nieco uaktulniona, aczkolwiek nadal przedstawia się stosunkowo nędznie. Spójrzmy na kartę:

Electrified Cage of Death Match

Danny Havoc vs. Sami Callihan

CZW World Heavyweight Championship

Drake Younger © vs. Devon Moore

CZW Ultraviolent Underground Championship, No Rope Barbed Wire Death Match

Thumbtack Jack © vs. Nick Gage

CZW World Jr. Heavyweight Championship

Drew Blood © vs. Greg Excellent

~ Golden Dream ~ #1 Contender's 4 Way Match for CZW World Title

B-Boy vs. Eddie Kingston vs. Egotistico Fantastico vs. Jon Moxley

CZW World Tag Team Championship

The Best Around © vs. zwycięzcy 4 Way Scramble Match'u

~ Tag Team Chaos ~ #1 Contender's 4 Way Scramble Match for CZW World Tag Team Titles

BLK-OUT (Ruckus & Sabian) vs. Azrieal & Bandido Jr. vs. Team Macktion vs. The Naptown Dragons (Scotty Vortekz & xOMGx)

CZW Wired TV Title Tournament - Final

Tyler Veritas vs. Adam Cole

The Lariat vs The Decapitator

DJ Hyde vs. Nate Hatred

- Nowym nabytkiem tworzącej się federacji EVOLVE jest znany z występów w japońskim BattlARTS....Munenori Sawa!

- Poniżej wstępne karty na dwie ostatnie gale ROH w tym roku, które odbędą się za niecałe 2 tygodnie. Podczas tych eventów do Ring of Honor powrócą: Jack Evans, Teddy Hart, Rocky Romero oraz Alex Koslov , którzy od wielu miesięcy walczą w meksykańskim AAA.

ROH - 18.12.09, Manassas, VA

8 Man Tag Team Dream Match

Jay & Mark Briscoe, Jack Evans & Rocky Romero vs. The American Wolves, Teddy Hart & Alex Koslov

The Rivalry Continues

Tyler Black vs. Roderick Strong

Tag Team Challenge Match

ROH World Champion Austin Aries & Kenny King vs. The Young Bucks

Pick 6 Series - Special Challenge Match

(5) Kenny Omega vs. "Addicted to Love" Rhett Titus

Pojawić mają się także: Kevin Steen & El Generico, Steve Corino, Necro Butcher, Colt Cabana, Erick Stevens.

ROH "Final Battle 2009" - 19.12.09, New York, NY

ROH World Title Match

Zwycięzca walki Austin Aries/Colt Cabana vs. Tyler Black

ROH World Tag Team Title Match

The American Wolves © vs. Jay & Mark Briscoe

Grudge Tag Team Match

Jack Evans & Rocky Romero vs. Teddy Hart & Alex Koslov

Tag Team Rematch

Kevin Steen & El Generico vs. The Young Bucks

Pick 6 Series - Special Challenge Match

(3) Roderick Strong vs. Kenny King

Pojawić mają się także: Necro Butcher, Steve Corino, Kenny Omega, Erick Stevens oraz Rhett Titus

- 29 stycznia 2010 podczas "WrestleReunion 4" na galę ROH został zapowiedziany pierwszy pojedynek, a jest nim Grudge Match: Jerry Lynn vs. Kenny King . Ponadto ma powrócić na tym evencie Human Tornado oraz zadebiutować znany z występów w PWG, Scott Lost. Największą atrakcją tej gali ma być jednak występ Jushin Thunder Liger'a.

- NJPW ogłosiło dwie pierwsze walki na największe show federacji w roku, czyli "WRESTLE KINGDOM IV IN TOKYO DOME" , które odbędzie się 4 stycznia 2010 w Tokio:

IWGP Jr. Heavyweight Title: Tiger Mask © vs. Zwycięzca turnieju "Super J-Cup"

IWGP Tag Team Title, 3 Way Hardcore Match: Team 3D © vs. Yujiro & Tetsuya Naito vs. Giant Bernard & Karl Anderson

- 31 stycznia w Tokyo Korakuen Hall wspólna gala BJW, DDT oraz K-Dojo:

BJW/DDT/K-DOJO "TENKA SANBUN NO KAI - NEW YEARS EVE SPECIAL", 31.12.2009, Tokyo Korakuen Hall

1. 108 Person Battle Royal

2. Now Leader vs. New Leader 5 vs. 5 Elimination Match: TAKA Michinoku (K-Dojo), Abdullah Kobayashi, Sanshiro Takagi (DDT), X & X vs. Great Kojika, X, X, X & X

2. K-DOJO Offer Match: Monster Plant vs. Omega

3. DDT Offer Match - 4 Way Falls Count Anywhere Thunder Fire Street Fight: Kota Ibushi (DDT) vs. Kenny Omega vs. Michael Nakazawa (DDT) vs. Danshoku Dino (DDT)

4. BJW Offer Match - 3 Way Death Match: Yuko Miyamoto, Masashi Takeda & Isami Kodaka (Union Pro) vs. Ryuji Ito, Shadow WX & "Black Angel" Jaki Numazawa vs. Takashi Sasaki, Jun Kasai & The Winger

5. BJW Wrestler, X Dramatic Dream Team & X (K-Dojo) vs. BJW Wrestler, X Dramatic Dream Team & X (K-Dojo)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-159917

Nowe logo NOAH beznadziejne i tyle mam do powiedzenia :evil:

Rozdano nagrody tokyo Sports Avards 2009 w Wrestlingu

oto nagrodzeni:

MVP - Tanahashi (NJPW)

Best bout - 11.20 Ito vs Kasai (BJW)

Tag team - Akebono and Hama (AJPW)

Outstanding Performance - Sugiura (noah)

Fighting Spirit - Makabe (NJPW)

Technique - Ibushi (DDT)

Newcomer - Hama (AJPW)

Special service prize - Misawa (noah)

Service prize- Matsunaga Takashi (AJW), Ted Tanabe (Osaka Pro)

Joshi Wrestler - Sakura Emi (Ice Ribbon)

Co sądzicie o wynikach?

według mnie tag team totalne nieporozumienie, Ibushi to dobry wybor a nad reszta musze sie zastanowic.

http://www.youtube.com/user/WarriorsX2000 jest już piątkowe PPV CMLL do obejrzenia.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-159986

What a f*ck?! Te nagrody to jakaś porażka.

MVP - Tanahashi (NJPW)

Tutaj jeszcze bym się zgodził, bo Tanahashi jest w NJPW bookowany prawie jak "bóg", aczkolwiek ostatnie gale pokazują, że bookerzy nieco się opanowują w tej kwestii. Tak na dobrą sprawę nie było ostatnio w puro jakoś mocno wyróżniającego się single wrestlera, który dominowałby na całym polu. Jedynie z Hiroshi'm tak na dobrą sprawę mógłby w tej kategorii konkurować Nakamura, do którego zdecydowanie należy drugie półrocze tego roku jak również Naruki Doi z Dragon Gate, który robi kapitalne walki w obronach Open the Dream Gate Title.

Słucham?! Zdecydowanie tutaj należy się zwycięstwo dla walki Isami & Kodaka vs. Miyamoto & Sasaki - dla mnie póki co, pojedynek roku w puro!

What?! Kurcze, ale są o wiele lepsze i wyróżniające się w tym roku teamy w Japonii. Jednym tchnieniem mogę wymienić takie ekipy jak: Bernard & Anderson, Devitt & Taguchi czy też Sasaki & Morishima.

Wybór z którym mógłbym się nawet zgodzić. Sugiura w tym roku pokazuje prawdziwego pazura, czego zwieńczeniem była ostatnia wielka gala NOAH.

Tutaj Makabe albo Tanaka bez dwóch zdań, więc nie mogę przyczepić się do wyboru.

Technique - Ibushi (DDT)

Ibushi w kategorii "technika"? Powinna być kategoria "high fly". Ja bym tutaj dał nominację dla Munenori Sawa-y.

Newcomer - Hama (AJPW)

Ciekawych debiutantów w Japonii w tym roku było stosunkowo mało, dlatego też wybór Hama-y mnie nie dziwi poniekąd.

Zgadzam się w 100%.

Tutaj podobnie.

Dałbym kogoś innego, np. Haruyama z JWP.

Generalnie rzecz biorąc do tych nagród podchodzę z dużym przymrużeniem oka, bo sam na pewno inaczej bym to rozstawił.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-159999

hmm Ta walka poprostu mistrzostwo!! Właśnie dziś ja obejrzałem. Trudno mi wybrac miedzy nia a druga w tym roku w puro najlepsza walka a więc Isami & Kodaka vs. Miyamoto & Sasaki.

Tutaj walczyli już starzy wyjadacze to co robili w tej walce a szczególnie pod koniec to była 1liga ultraviolent, świetne bumpy, akcja za akcją, dramaturgia.

Mimo wszystko chyba bym dał walke tagów ale jednak dla mnie ten wybór to nie jest porazka jeszcze moge go zrozumieć bo match Ito vs Kasai wyszedł wybornie!!!

Pod wzgledem najlepszych matchy w czołówce zdecydowanie BJW w tym roku.

Na koniec zdjecie z tego pojedynku:

http://homepage3.nifty.com/saruwana37/DIVE3.jpg

MVP powinien być zdecydowanie Naruki Doi.

Devitt & Taguchi w tagach i jeszcze pare zmian bym zrobił

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-160017

PWG uaktulniło kartę na styczniowe "Kurt Russelmania" oraz ogłosiło listę wrestlerów którzy wystąpią na evencie. Zabraknie tylko Kenny'ego Omega'i, który w tym czasie będzie walczył w Japonii. Jednakże mogę powiedzieć jedno - zapowiada się nieprawdopodobna gala! . Lista wrestlerów poraża a już sama wstępna karta która prezentuje 2 walki rozwala wszystkie federacje niezależne razem wzięte!

Potwierdzone walki:

Sky High 3 Way Match

Rob Van Dam vs. Chris Hero vs. Roderick Strong

Big Trouble in Little China Singles Match

Jushin Thunder Liger vs. El Generico

Na gali pojawią się ponadto:

- Great Muta

- The Young Bucks

- Joey Ryan

- KAI (All Japan Pro Wrestling)

- Chuck Taylor

- Johnny Goodtime

- Davey Richards

- Candice LeRae

- Jerome "LTP" Robinson

- Super Crazy

- "Mr. Wrestling" Kevin Steen

- Brandon Gatson

- Brian Kendrick

- "The Professional" Scott Lost

- The Cutler Brothers

- Human Tornado

- Christina Von Eerie

- Malachi "CK" Jackson

Moje marzenie, to zabookowanie walki Davey Richards vs. Great Muta :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-160216

MVP - Tanahashi (NJPW)

Trudno się nie zgodzić. Kolejny świetny rok Tanahashiego. Dużo dobrych walk w tym większość single matchy na ****+ . Gość jest niesamowity i od momentu wygrania w Tokyo Egg Dome pokazywał się znakomicie. Seria walk z Nakamurą, walka z Nakanishim (ta w której Tanahashi stracił pas), pojedynek z Tanaką na Climaxie... to tylko kilka ze znakomitych pojedynków tego pana w tym roku.

Nie oglądałem jeszcze tej walki ze względu na moje zaległości. Na razie moje typy to:

28-05-2009 - Yuko Miyamoto & Takashi Sasaki vs Isami Kodaka & Masashi Takeda - [****3/4] (BJW) ~MOTYC~

06-05-2009 - Hiroshi Tanahashi vs Manabu Nakanishi - [****3/4] (NJPW) ~MOTYC~

28-08-2009 - Ryuji Ito, Takashi Sasaki, Abdullah Kobayashi vs Yuko Miyamoto, Masashi Takeda, Isami Kodaka – [****3/4] (BJW) ~MOTYC~

15-08-2009 – Hiroshi Tanahashi vs Masato Tanaka – [****3/4] (NJPW) ~MOTYC~

+ walka, która się nie liczy bowiem to tylko tylko projekt:

06-11-2009 – Davey Richards vs Shingo Takagi – [****3/4] (DGUSA) ~MOTYC~

Nie wiem czym sugerował się ten ktoś kto dawał nagrodę dla tego tagu. Może mu się pomyliło z najgorszy tag team roku ?

Dla mnie w tym roku był tylko 1 świetny tag team, który przez dosłownie cały rok walczył zajebiście - Yoshinobu Kanemaru & Kotaro Suzuki (NOAH). Daleko za nim byliby Masashi Takeda & Isami Kodaka, Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi (BJW), Takuya Sugawara & Minoru Fujita (ZERO1), Prince Devitt & Ryusuke Taguchi (NJPW).

Zgadza się. Oprócz Takashiego Sugiury trudno by było wybrać kogoś na tą pozycje. Obecnie przychodzi mi na myśl jedynie Ikuto Hidaka (ZERO1), ale jak na koniec roku zrobie podsumowanie, pewnie ktoś mi się jeszcze przypomni.

Makabe już bardziej na MVP roku zasługuje niż na fighting spirit (mimo praktycznie 0 osiągnięć poza Climaxem, był jedną z najważniejszych postaci). Tu bym zdecydowanie #1 dał dla Masato Tanaki i to już 3 rok pod rząd. Inni, którzy mogliby się ubiegać o ten tytuł to Abdullah Kobayashi (BJW), Ryouji Sai (ZERO1), Yoshihito Sasaki (BJW), Shingo Takagi (Dragon Gate).

Technique - Ibushi (DDT)

Bez przesady. Ibushi jest świetny technicznie, ale to spoty są jego głównymi atutami. Moje typy to:

1)Shinsuke Nakamura (NJPW)

2)Ryouji Sai (ZERO1)

3)Minoru (AJPW)

4)Keiji Mutoh (AJPW)

Newcomer - Hama (AJPW)

Jeśli chodzi generalnie o debiutanta to nie mam zdania, jeśli o wrestlera, który z garbagu wdarł się jak burza na wysoką pozycję to:

1)Fujita "Jr." Hayato

2)Masashi Takeda

Nie mam żadnych zastrzeżen.

j.w.

Nie nadrobiłem wszystkich zaległości z Joshi, ale Emi to b. dobry wybór. Walczyła równo przez cały rok i zjadała dupą cały roster starego i czerstwego Oz. Inne typy:

Tomoka Nakagawa (K-Dojo)

Saki Maemura (SUN)

Haruka Matsuo (NEO)

--------

Co do logo NOAH - żenujące. Stare, mimo iż nie powalało to ludzie się bardzo do niego przywiązali. W obecnym ... na siłę można się doszukać arki z liter Noah...i to na tyle. Wielka szkoda.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-160231

Dla ciekawskich wyniki z wczorajszego CZW "Cage of Death 11"

Wyniki z CZW "Cage of Death 11"

6 Way Scramble Match

Ryan Slater def. Joe Gacy, Rich Swann, Drew Gulak, LJ Cruz & Alex Colon

Jon Dahmer def. Ryan McBride

CZW Wired TV Title Tournament - Final

Tyler Veritas def. Adam Cole i został pierwszym w historii CZW Wired TV Championem!

CZW Ultraviolent Underground Title, No Rope Barbed Wire Death Match

Thumbtack Jack © def. Nick Gage przez cross legged brainbuster na cegły. Pojedynek ponoć cholernie dziki i krwawy. Po walce na ringu pojawił się Billy Gram oraz....powracający do CZW - JC BAILEY! JC zaatakował Jack'a, robiąc mu brainbuster na cegły.

Grudge Match

DJ Hyde def. Nate Hatred

4 Way Scramble Match for CZW World Tag Team Title Shot

BLKOUT def. Azrieal & Bandido Jr., Team Macktion & The Naptown Dragons

CZW World Junior Heavyweight Title

Greg Excellent def. Drew Blood © i zdobył CZW World Junior Heavyweight Title! (LOL roku! :)

4 Way Match for CZW World Title Shot at February CZW Show

Jon Moxley def. B-Boy, Eddie Kingston & Egotistico Fantastico

CZW World Tag Team Titles

The Best Around © def. BLKOUT

CZW World Heavyweight Title

Drake Younger © def. Devon Moore. Po walce pojawił się DJ Hyde, który ogłosił, że podczas styczniowej gali CZW dojdzie do rematchu Drake Younger vs. B-Boy! Co więcej, w lutym odbędą się 2 gale CZW tego samego dnia, z czego pierwsza będzie darmowa (na drugiej, z okazji 11-lecia istnienia CZW main eventem będzie walka Drake Younger © vs. Jon Moxley jeśli ten pierwszy obroni pas w walce z B-Boy'em), a w marcu odbędą się 2 gale CZW: #1, 13 marca w ECW Arena odbędzie się swoisty doubleheader z niemieckim wXw (main event: Younger vs. Jack) a 27 marca CZW debiutuje w Indianapolis, Indiana.

Electrified Cage of Death Match (zdjęcie klatki: http://i50.tinypic.com/2ponkhz.jpg)

Sami Callihan def. Danny Havoc. Po walce w hali zgasły światła i kiedy się zapaliły w klatce stał....NECRO BUTCHER!! Necro pomógł Havoc'owi, po czym wypił z nim drinka.

Edytowane przez RVD
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-160565

BJW 20-11-2009

Hardcore Match: MASADA vs. Kankuro Hoshino

Nie spodziewałem się raczej dobrego wrestlingu, szczególnie w wykonaniu MASADY. Myślałem, że walka ograniczy się do paru mniejszych spotów z jakimiś narzędziami, a tu proszę, całkiem niezłe widowisko. Nie jestem fanem MASADY ale przyjemnie mi się go oglądało. Hoshino natomiast cały czas idzie do przodu i łatwo zauważyć, że jest coraz lepszy. Nie dostaje pusha z miejsca tak jak np. Isami Kodaka, ale ciężką pracą i walczeniem z kolejnymi hardcorowcami, zapewnia sobie coraz lepszą pozycję w federacji - [***1/2]

200 Fluorescent Lighttubes Death Match: Takashi Sasaki, Shadow WX & Abdullah Kobayashi vs. Yuko Miyamoto, Masashi Takeda & Isami Kodaka

Która to już walka w tym roku z BJW, którą oceniam na 4 gwiazdki ? W tej promocji nie ma słabych 3vs3 matchy, szczególnie jeśli występują w składzie tacy wrestlerzy jak w tej walce. Dużo ciężkich spotów, stiffowych kopów, 200 połamanych jarzeniówek i co najważniejsze dobry wrestling. - [****]

Yoshihito Sasaki, Shinya Ishikawa & Ryuichi Kawakami vs. Daisuke Sekimoto, "Black Angel" Jaki Numazawa & Yuji Okabayashi

Bardzo przyzwoita walka. Młodziki świetnie sobie radzili w potyczce z dużymi wrestlerami. Szczególnie, bardzo pozytywnie zaskoczył mnie Shuji Ishikawa, który w tej walce "zjechał na równo" 2x większego Okabayashiego swoimi dropkickami i elbowami. - [***1/2]

Razor Board +a Death Match: Ryuji Ito vs. Jun Kasai

Walka na którą bardzo długo czekałem i nadrabiałem zaległości w zawrotnym tempie. Na początku zawodnicy powalczyli w ringu i dość szybko, bo może po 7 minutach był już pierwszy rzut na razorboard. Następnie przenieśli się za ring, czego nie jestem zwolennikiem. Jednak tu panowie pokazali klasę; najpierw kilka rzutów na krzesła a później megaspot wykonany przez Kasaiego - Balcony Dive!! . Szczerze to trochę zwątpiłem czy Ito będzie mógł dalej kontynuować walkę, ale ten robot wrócił na ring i dopiero wtedy zaczął się tak na prawdę pojedynek!. Pinezki, Pearl Harbor Splash na razorboard, frog splash na pack lightubów, kilka innych rzutów na razorboard....w tym jeden twarzą Kasaia ! .. no i końcówka... Kasai wykonuje swój Underhook centralnie na kaktusa! ..masakra! . Publika, która jeszcze przed erą Miyamoto kochała Ito, teraz dopingowała z całej siły Kasaiego. Nie pamiętam kiedy ostatni raz widziałem jak fani tak się bawili! Jako widowisko to jest to 5 star, jako walka - [****1/2]

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-160625

A'propos Miyamoto - main event z gali w Yokohamie (12.04) między nim a Sasakim (o Deathmatch Title), to doskonały przykład na to, że ultraviolent w Stanach ssie (CZW, potworne IWA:EC i całe szczęście, martwe już IWA:MS). Pomijając moje fanbojowskie nastawienie do BJW - nie spodziewałem się że oglądając Lighttube / Scaffold Match doświadczę tak dobrze poprowadzonej walki - świetne build-upy, wzrastające cały czas tempo no i wrestlingowa psychologia na wysokim poziomie (no i oczywiście spoty - które nie przyćmiły całego pojedynku). Prawdę mówiąc, to spora ilość aktualnych gwiazdek US indies mogła by się z tego sporo nauczyć. Nie będzie gwiazdek, ale będzie polecenie: "obejrzeć!".

Swoją drogą, cała gala warta zobaczenia - np. Abby Kobashi w stricte wrestlingowym matchu, dający z siebie 110%, czy jak zwykle rozrywkowy MEN's Teioh.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-161545

PWG speed of sound

Tag Team Match

1. Brandon Gatson & Johnny Goodtime vs. The Cutler Brothers (Brandon & Dustin Cutler)

Świetny opener tym bardziej ze nie ogladalem wielu walk z tymi zawodnikami

i nie znam ich za dobrze. Zaskoczyli mnnie oczywiscie pozytywnie

wyroznial sie glownie Brandon Gatson ktory pokazal wspaniale umiejetnosci

i ktory laczy bardzo wyszukany high flying z praca na macie co naprawde bardzoo lubie.

Dodam jeszcze ze budowanie emocji w tym pojedynku bylo przednie a spoty umieszczone wrecz idealnie

naprawde jest to jeden z lepszych pojedynkow "mlodzikow" ktory ostatnio ogladalem.

Four-Way Match

2. Shane Haste vs. Human Tornado vs. Charles Mercury vs. Jerome "LTP" Robinson

no byl w tej walce haos jak to w takich stypulajach bywa ale mi to nie przeszkadzalo

nie bylo raczej osob wyroziajacych sie raczej trzymali rowny poziom.

Walka sporo gorsza od openera lecz dalo sie obejrzec.

Singles Match

3. Colt "Boom Boom" Cabana vs. Scott Lost

Chyba najgorszy pojedynek gali glupie pajacowanie cabany doprowadzalo mnie do szalenstwa

a przeciez nie tylko to on potrafi, widac ze na macie sobie radzi ale z prowadzeniem pojedynku juz gorzej u niego. Walka slaba a na podlug calej gali obniza poziom okropnie

Podczas ogladania gali radze przewinąć.

Pro Wrestling Guerrilla World Tag Team Championship Title Match

4. The Young Bucks (Matt & Nick Jackson - Champions) vs. Karl "Machine Gun" Anderson & Joey Ryan

Na poczatku chce sie spytac czy Young Bucks walczyli na jakims PPV z braćmi Briscoe ?

bo nie widzialem takiego pojedynku lecz jak by sie odbyl byl by glownym pretendentem do walki roku (przynajmniej u mnie). bracia Jackson pokazali chyba caly swoj repertuar ciosów, pokazali swoja niesamowitą kondycję i potwierdzili fakt ze naleza do najlepszych tag-teamow w USA a moze i nawet na swiecie.

odstawal poziomem Ryan czego mozna sie bylo spodziewac ale trudno nie odstawac w takim pojedynku od wychwalanych juz przezemnie braci :D

Reseda Street Fight

5. El Generico vs. Chuck Taylor

nigdy nie widzialem tak dawającego z siebie wszystko El Generico naprawde pokazal klase w tym pojedynku i ladnie

poprowadzil Taylora. (kurcze ze go nie widzialem na DDW :))

naprawde dobry street fight z nieprzewidywalnymi spotami tj. brawl z kabinie WC czygenerico robiacy DDT asystujacy sie sciana

Singles Match

6. "American Dragon" Bryan Danielson vs. Brian Kendrick

WHAT THE FUCK IS IT ???

naprawde myslalem ze kendrick ma wiecej umiejetnosci niz pokazal w WWE przeciez jako Spanky dawal rade

a to byl jakis squash (kolejny kedricka bo wroceniu do indy) jeszcze do tego z zalosnym zakonczeniem

Naprawde Danielson dal z siebie wszystko zeby ten pojedynek jakos wygladal

(udalo mu sie)

i jeszcze jedna sprawa czemu kendrick nie wystepuje jako Spanky tylko trzyma sie tego dupnego gimmicku z WWE ?

Main Eventu jescze nie zaliczylem bo musze sie jakos na niego przygotowac bo widzac poziom wczesniejszych walk i oczywiscie obsade to bedzie swietny pojedynek

PPV zdecydowanie na plus gdyby nie forma kendricka to wszystkie pojedynki bylyby na praktycznie **** co jest genialnym wynikiem

Obowiazkowa pozycja dla kazdego fana indy.

Edytowane przez Krotos
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-161701

Na poczatku chce sie spytac czy Young Bucks walczyli na jakims PPV z braćmi Briscoe ?

Może nie tyle co na PPV, a raczej w ROH. Nie pamiętam dokładnie, ale albo już walczyli (max tydzień, dwa wstecz) albo widziałęm zapowiedź na styczeń. YB zostali świetnie przyjęci w ROH i jeżeli TNA ich nie przeciągnie na swoją stronę, to pewnie nie raz zobaczymy taki dream match.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-161705

czemu kendrick nie wystepuje jako Spanky tylko trzyma sie tego dupnego gimmicku z WWE ?

Po pierwsze - bo tak się nazywa; po drugie - bo teraz jest o wiele bardziej rozpoznawalny jako Brian Kendrick niż Spanky.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-161746

New Japan Super J Cup '09 - Runda 1

Fujita "Jr." Hayato vs Koji Kanemoto

Panowie zaczęli walkę z grubej rury z niesamowicie stiffowymi kopami, na których to generalnie prawie w całości opierała się ta walka. Gdy akcja ciągle toczyła się w zajebistym tempie a ja miałem nadzieje na spokojnie ponad 4*, Kanemoto szybko poddał młodego Hayato i w sumie bez zaskoczenia przeszedł do kolejnej rundy. Jedynym zaskoczeniem była długość tej walki... 12 mimut ? WTF? - [***]

Jushin Liger vs Naomichi Marufuji

Zdecydowanie najlepsza walka z 1 rundy. Powracający po kontuzji Maru może nie dał z siebie tyle co dawał przed swoją absencją, ale ikona dywizji Jr. Liger.... po raz kolejny mnie zaskoczył. Po beznadziejnie słabej pierwszej połowie roku, z gali na gale Jushin jest co raz lepszy. W tej walce zaprezentował się wręcz genialnie i można było się momentami poczuć jakby oglądając Super J Cup '94. Raczej bez większego zaskoczenia do kolejnej rundy przeszedł Marufuji - [****]

Jado vs Danshoku Dino

Trzecia walka na gali i trzecia, której wynik był łatwy do przewidzenia. Dino czyli Król wszystkich gejów jak zwykle dał popis swoim pedalskim zachowaniem, całując facetów z publiczności, announcera itd. Sama walka była raczej słaba, momentami można było dostrzec jakieś przebłyski Jado... Komediowo jednak bez zarzutów.... a miny jakie strzelał Jado .... ehhh :) . Do następnej rundy przeszedł Dino - [**]

Gedo vs Kota Ibushi

Ten pojedynek to największe zaskoczenie gali i jednocześnie jedyna walka, której wyniku nie udało mi się przewidzieć. Spotfest jak należy, kilka divów, jeden konkretny spot i końcówka, którą totalnie zdominował doświadczony wychowanek Universal Lucha Libre. Przed walką byłem prawie, że pewny wygranej Koty....no i niestety się przeliczyłem. Gedo jako uczestnik m.in edycji J Cup '94 zruchał totalnie Kote w końcówce i przeszedł do kolejnej rundy - [***]

Prince Devitt vs Atsushi Aoki

Walka na poziomie równym innym pojedynkom. Było kilka spotów, sporo dobrego kręcenia łapy od Aokiego i trochę stiffu. Do kolejnej rundy przeszedł strasznie pushowany w tym roku Gaijin - [***]

GENTARO vs Ryusuke Taguchi

Druga najlepsza walka na gali. Zupełnie niewidoczny w tym roku GENTARO dominował pierwszą połowę meczu i nie powiem, że kilka razy bardzo mnie zaskoczył. Taguchi, który przez większą część walki kontrował jedynie ataki GENTARO w końcówce po jak się nie mylę rollupie przeszedł do następnej rundy. Walka do przewidzenia, by można było się później spodziewać walki Taguchiego z jego tag-partnerem Devittem. - [***1/4]

Tigers Mask vs Taichi

Tigers Mask (nie mylić z Tiger "Terrrible" Mask IV) to obecnie główna heelowa postać w Osaka Pro. Walka może i była wyrównana ale gołym okiem było widać, że zawodnik Osaki zjadał umiejętnościami swojego przeciwnika. Zawodnik z trochę ograniczonym swoim gimmickiem, movesetem i tak pokonał Taichiego i przeszedł do następnej rundy - [***]

AKIRA vs YAMATO

Walka, którą z góry skazałem na porażkę ale wyszło całkiem przyjemnie. YAMATO raczej nie popisał się niczym ciekawym, za to wręcz znienawidzony przeze mnie AKIRA pokazał się z bardzo dobrej strony i z rozkręcił pod koniec ten nudny pojedynek. Bez zaskoczenia, do nasepnej rundy przeszedł YAMATO - [**3/4]

Podsumowując, pierwsza runda wypadła zupełnie przeciętnie, jednak o wiele gorzej od edycji z poprzednich lat. Wielkim minusem był czas, który ograniczał się prawie przy każdym z pojedynków do 12-13 minut, jedynie walka Maru i Ligera była dłuższa. Rundy kolejne już się odbyły, ale na szczęście jeszcze jakimś cudem nie udało mi się wyłapać spoilera.

Kogo bym typował na zwycięzce? Myślę, że to będzie albo powracający Marufuji albo ..... GEDO! ..tak GEDO, który rozwalił Ibushiego, jest weteranem New Japan, który tak na prawdę nic wielkiego nie osiągnął. Nie zdziwiłbym się też, gdyby J Cup wygrał Devitt, który w tym roku ma za sobą już 2 finały w turniejach juniorów, co prawda przegrane .. ale i tak dojście tak wysoko jest już sromotnym pushem.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/97/#findComment-162306