Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Drobne typy i nadzieje na najbliższe NJPW "Destruction 2009" PPV

1) Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. Jado & Gedo - troche dziwi mnie, że nie będzie to walka o IWGP Jr. Tag Team Titles, które posiada Apollo 55. Z pewnością podniosłoby to prestiż a i sama walka byłaby wyżej w karcie. Osobiście licze na zwycięstwo teamu Taguchi & Devitt, ale jako, że jest to non-title match, nie zdziwiłbym się jakby wygrał drugi team.

2) Kazuchika Okada vs. TAJIRI - swoisty rematch za pojedynek który ta dwójka stoczyła podczas finałowego dnia G1 Climax. HUSTLE na razie jest zamknięte, więc Tajiri ostatnio coraz częściej walczy w NJPW. Pojawia się także we Freedoms (federacja której właścicielem jest Takashi Sasaki). Tutaj liczę zdecydowanie na zwycięstwo Okady - jest wyróżniającym się cruiserem w tym roku w NJPW (obok Devitta) i jeśli bookerzy chcą dać mu jakiś większy push (w co po cichu liczę), to zdecydowanie pokonanie takiej osoby jak Yoshihiro tylko może mu w tym pomóc.

3) Masahiro Chono, Jushin Thunder Liger & AKIRA vs. Manabu Nakanishi, Takao Omori & Koji Kanemoto - match zabookowany w sumie po to, aby był (w końcu gdzieś trzeba było upchnąć całą szóstkę). Omori od kilku miesięcy zaskakuje wysoką formą. Nakanishi i Kanemoto również w wysokiej formie. Niestety, nie można tego samego powiedzieć o drugim teamie, który powoli "gwiazdorsko" się wypala i można powiedzieć, że czas całej trójki mija. Obstawiam zwycięstwo teamu Nakanishi, Omori & Kanemoto.

4) Yuji Nagata & Wataru Inoue vs. Toru Yano & Tomohiro Ishii - ta walka również zabookowana po to, aby była. Nie wiem co tutaj robią Yano oraz Ishii - nudziaże z nich straszni. Gdybym był włodarzem NJPW, wypieprzyłbym ich na zbity pysk z federacji. Nie można powiedzieć tego o drugim teamie. Nagata nadal prezentuje się okazale, Inoue podobnie. Zdecydowanie liczę na team Nagata & Inoue aczkolwiek logika podpowiada mi, że wygrają heele.

5) IWGP Jr. Heavyweight Title: Mistico © vs. Tiger Mask - no nie! Bookowanie Mask'a do tak ważnych walk to dla mnie pomyłka, bowiem nic ciekawego w ringu nie reprezentuje i to od dawien dawna. Mistico jako IWGP Jr. Heavyweight Champion dla mnie w miarę ok, aczkolwiek nie jest to mój wymarzony posiadacz tego pasa. Match na pewno zapowiada się ciekawie, jako rematch za ich wcześniejszy pojedynek w którym Mistico odebrał pas Tiger'owi. Obawiam się wyniku tego pojedynku, no Mask to taki pupilek bookerów i może dojść tutaj do najgorszego, pas powróci do Tigera. Mam nadzieje, że jednak nie i Mistico potrzyma tytuł tak do "Wrestle Kingdom in Tokyo Dome 2010". Mój typ: Mistico.

6) IWGP Tag Team Title: Team 3D © vs. Giant Bernard & Karl Anderson - w końcu jest niepowtarzalna szansa na to, aby pas po mizernym pobycie w USA (gdzie TNA zmieniło właścicieli tego pasa bez konsultacji z NJPW) powrócił do Japonii. Będzie to również swoisty rematch, bowiem kilka miesięcy temu Bernard & Anderson musieli uznać wyższość Team 3D w walce o pasy. Tym razem logika podpowiada, że właśnie Bernard & Anderson zdobędą te tytuły. Są praktycznie jedynym, mocnym team'em w NJPW i bynajmniej nie taką hybrydą z tyłka wziętą. Poza tym ostatnio otrzymują bardzo duży push, o czym można było się przekonać podczas G1 Tag League. Zdecydowanie stawiam tutaj właśnie na nich jako zwycięzców, licząc przy okazji, że nędzna "współpraca" na linii TNA-NJPW dobiegnie końca (bowiem jedyny plus, to w sumie pojawienie się Motor City Machine Guns w Japonii).

7) Special Singles Match ~ DESTRUCTION AWAKING!!: Hirooki Goto vs. Masato Tanaka - jest szansa, że ta walka obok main eventu będzie najlepsza podczas tej gali! Starcie dwóch świetnych wrestlerów, którzy w brawlu radzą sobie bardzo dobrze, co zwiastuje nam nie lada widowisko. Po tym co pokazał Tanaka podczas Climax'a, jestem tego prawie pewien. Goto i Masato już od pewnego czasu ze sobą feuduja, dużo walka w teamach gdzie u ich boku byli Apollo 55 oraz Jado & Gedo. Trudno wskazać zwycięzce, aczkolwiek wydaje mi się, że NJPW trochę tutaj zadziała na przekór zasadom i wygra Tanaka.

8) Chain Death Match ~ DESTRUCTION BURST!!: Togi Makabe vs. Takashi Iizuka - WTF?! Ten match dla mnie murowana porażka tego eventu. Nie dosyć, że po raz kolejny na PPV będziemy mieli Chain Death Match (w zasadzie jedyny dziksza stypulacja stosowana ostatnimi czasy w NJPW), to jeszcze dennego do granic możliwości Iizuke i to w dodatku bardzo wysoko w karcie (kolejny do odstrzału). Nie wydaje mi się aby Makabe uratował ten pojedynek i odpowiednio go poprowadził (nie ten typ wrestlera). Na ostatnim PPV, Togi jobbnął, więc tutaj obstawiam jego jako zwycięzce.

9) IWGP Heavyweight Title: Shinsuke Nakamura © vs. Hiroshi Tanahashi - main event zapowiada się cholernie ciekawie i zapewne będzie to swoisty show stealer. Tanahashi wrócił kilkanaście dni temu podczas G1 Tag League i przez NJPW został tak zabookowany, że będzie starał się odzyskać to, czego praktycznie nie stracił lecz musiał się zrzec. Na drodze stanie mu Nakamura - moim zdaniem, heel nr.1 w NJPW. Zapowiada się kapitalna walka, która swoim poziomem może być podobna jak ich wcześniejsza konfrontacja z tego roku. Obawiam się jednak jednej i najważniejszej rzeczy: pas powróci do Hiroshi'ego. New Japan już wiele razy w tym roku pokazywało nam, że IWGP Heavyweight Title to praktycznie pas, który może obecnie trzymać Tanahashi, chociażby w mega krótkim, bo jedno miesięcznym title reign'u Nakanishi'ego. Mam nadzieję, że tak się nie stanie, bowiem Hiroshi jest już przesłodzonym wrestlerem do granic możliwości (taki odpowiednik Johna Ceny w NJPW, tylko, że pod względem umiejętności to Cena mógłby się od Tanahashi'ego uczyć całymi miesiącami) i co za dużo, to nie zdrowo (np. reakcja publicznoście podczas walki Tanahashi-Makabe w trakcie tegorocznego G1 Climax). Chciałbym aby wygrał Nakamura ale niestety muszę postawić na Hiroshi'ego mając w pamięci, to co wyprawia NJPW.

Generalnie gala zapowiada się naprawdę dobrze. Może nieco gorzej niż zeszłoroczna edycja, ale na pewno tutaj także będzie ciekawie.

[ Dodano: 2009-11-05, 08:39 ]

------------------------------------

Kilka newsów:

- W związku z tym, że KENTA nabawił się ostatnio dość poważnej kontuzji w NOAH, nie wystąpi na najbliższych galach ROH. Na kilku eventach ma zastąpić go Katsuhiko Nakajima! 13 listopada podczas gali w Novi, MI, Nakajima stoczy pojedynek z Kenny'm Omega. Dzień później, podczas eventu w Mississauga, Ontario dojdzie do swoistego dream matchu: Nakajima vs. Generico!

- Ostatnim uczestnikiem tegorocznego PWG "Battle of Los Angeles 2009" jest zgodnie z przypuszczeniami, Alex Shelley.

- Karta na CZW "Night of Infamy 2009" (14.11.09) prezentuje się coraz ciekawiej. Została dodana kolejna walka. Poniżej obecna rozpiska gali:

6 Man Tag Team Match

Drake Younger, Eddie Kingston & DJ Hyde vs. Jon Moxley & H8 Club

Years in the Making

B-Boy vs. Dan Maff

CZW World Jr. Heavyweight Championship

Drew Blood © vs. Jason Hades

Tag Team Rematch

Team Macktion vs. The Spanish Armada

#1 Contender's Match for CZW World Jr. Heavyweight Title Shot at "Cage of Death XI"

Ryan McBride vs. Greg Excellent

- 28 października w The Arena odbędzie się Dragon Gate USA "Open the Freedom Gate" . Jak już wiadomo, będzie to turniej o pas Open the Freedom Gate. Poniżej praktycznie ostateczna karta.

Bonus Match

Eddie Kingston vs. Hallowicked

Open The Freedom Gate First Round Tournament, Six Way Match - Generation New

Nick Jackson vs. Matt Jackson vs. Jigsaw vs. Lince Dorado vs. Johnny Gargano vs. Gran Akuma

Open The Freedom Gate First Round Tournament, Four Way Match - Salute To Skayde

CIMA vs. Mike Quackenbush vs. Super Crazy vs. Jorge "Skayde" Rivera

Open The Freedom Gate First Round Tournament Match - Next Level

YAMATO vs. Davey Richards

Open The Freedom Gate - First Round Tournament Match - Redemption

Brian Kendrick vs. BxB Hulk

Dragon Kid & Shingo vs. Masato Yoshino & Naruki Doi

Open The Freedom Gate Final Tournament, Four Way Elimination Match

??? vs. ??? vs. ??? vs. ???

- Chikara powoli szykuje się do zakończenia bardzo udanego dla niej roku. W tym miesiącu dwa bardzo ciekawe eventy. Obecne karty poniżej.

Chikara "Throwing Life's Instructions Away" - 21.11.2009, Easton, PA

Grudge Match

Jigsaw vs. Gran Akuma

Loser Leaves Chikara Match!

Hydra vs. Tim Donst

By Order of the Director of Fun!

Claudio Castagnoli, Jorge "Skayde" Rivera & Mike Quackenbush vs. The Order of Neo Solar Temple

Unfinished Business!

Throwbacks vs. F.I.S.T.

Canada vs. Japan!

Player Dos vs. Yujiro Kushida

Points in Play!

The Future is Now vs. The Badd Boyz

Chikara "Three-Fisted Tales" - 22.11.2009, Philadelfia, PA

Campeones de Pajeras, 2 Out of 3 Falls Match

The Colony © vs. Osirian Portal

Respect Match!

Claudio Castagnoli vs. Eddie Kingston

For The Young Lions Cup!

Player Dos © vs. Lince Dorado

Six Man Tag Team Match!

Mike Quackenbush, Jigsaw & Jorge "Skayde" Rivera vs. F.I.S.T.

Aerial Warfare!

Helios vs. Yujiro Kushida

The Inevitable Occurs!

Incoherence vs. The Order of Neo Solar Temple

- Poniżej obecne karty na gale niemieckiego wXw:

wXw "Full Force X" - 07.11.2009, Düsseldorf

16 Carat Gold Participation Match

Bad Bones vs. Jimmy Jacobs

wXw World Lightweight Championship

Tommy End © vs. Mark Haskins

"Tremendous" Emil Sitoci vs. Jigsaw

Carnage vs. Zack Sabre Jr.

Ivan Kiev vs. Steve Douglas

Axeman vs. Karsten Beck

wXw & GHW "United We Stand" - 28.11.2009, Wiesbaden

Big van Walter & Jon Ryan vs. Eric Schwarz & Patrick Schulz

Non-Title Match

Tommy End © vs. Steve Douglas

wXw "9th Anniversary" - 12.12.2009, Oberhausen

I Quit Match - 16 Carat Gold 2010 Qualification Bout

Martin Stone vs. Sha Samuels

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-156680

• Reputacja:   1

Cole, czyli zawodnik w gimmicku geja ze skrzydełkami(LA jest jego strasznym markiem :twisted: ).

Może i mu markuje, ale Ty zwierzałeś mi się, że chciałbyś być w publiczności na gali gdzie występują Christopher Street Connection i dać dla jednego z nich trademark'owego buziaka :twisted: . Nie chciałem tego wywlekać, ale zmusiłeś mnie :D.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-156853

Dragon Gate USA -OPEN THE UNTOUCHABLE GATE

Poprostu swietna gala, na 6 walk żadna nie była słaba.

Najwyżej oceniam match Davey Richards vs SHINGO, najniżej CIMA vs Kendrick.

Według mnie lepiej wyszła gala niz poprzednia, no cóż jak najlepsza promocja Japońska (moim zdaniem) zawitała do USA to poziomem swoich gal rozwaliła calą konkurencje.

Czekam z niecierpliwoscia na kolejne gale Dragon Gate USA, oraz na ppv The Gate Destiny, na który jest już znana karta, a prezentuje się znakomicie

0. Super Shisa & Shisa BOY vs. "Hollywood" Stalker Ichikawa & Kotoka

1. Turboness & Anthony Turbo Mori vs. Kenichiro Arai & Kzy

2. Super Shenlong II 50 Match Series: Susumu Yokosuka vs. Super Shenlong II

3. Masato Yoshino & Dragon Kid vs. Ryo Saito & MAZADA

4. Open the Brave Gate Title, 3 Way Match: Naoki Tanizaki vs. KAGETORA vs. Akira Tozawa

5. CIMA, Gamma & Magnitude Kishiwada vs. Yasushi Kanda, Genki Horiguchi & Dr. Muscle

6. Open the Twin Gate Unified Tag Title: YAMATO & Shingo Takagi vs. Masaaki Mochizuki & Don Fujii

7. Open the Dream Gate Title: Naruki Doi vs. BxB Hulk

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157330

Również zaliczyłem ostatnie Dragon Gate USA PPV i powiem szczerze, że ta federacja zaczyna mnie "przerażać" :lol: Jak dalej będą robić tak kapitalne PPV's, to ja chyba zawału dostane z emocji :)

Dla mnie "match of the night" i murowany kandydat do MOTY to zdecydowanie Naruki Doi vs. Bryan Danielson - kapitalny pokaz techniki, strong style'u i budowania emocji. Walce tej daje ze spokojem ****3/4. Nieco niżej, bo na ****1/2 zasługuje u mnie Shingo vs. Richards. Po tej gali i po tym co pokazał Davey, mogę z całym sumieniem stwierdzić, że to on w chwili obecnej zasługuje na Open the Freedom Gate Title. Zapaśnikiem jak na amerykańskie warunki jest niesamowitym i śmiało mógłby rąbać w Japonii klasyki w jr. heavyweight division z takimi nazwiskami jak KENTA, Nakajima, Kotaro Suzuki czy chociażby Kanemaru.

Jak już wiadomo, Gabe Sapolsky wraz z Davey Richardsem oraz Salem Hamaouri formują nową federację o nazwie EVOLVE. Jestem cholernie ciekawy co z tego co wyjdzie, bo w końcu jak za coś bierze się Sapolsky to syfu z tego nie będzie. Pytanie jest jednak jedno: Czy jest w tej chwili miejsce dla kolejnej federacji niezależnej, która docelowo prezentuje (bo zapewne tak będzie) unikalny jak na amerykańskie warunki poziom? Moim zdaniem jest, aczkolwiek jak tak dalej pójdzie, to faktycznie Ring of Honor padnie (w co po cichu liczę, niestety).

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157342

Moim zdaniem jest, aczkolwiek jak tak dalej pójdzie, to faktycznie Ring of Honor padnie (w co po cichu liczę, niestety).

Federacją która zaasługuje na rozwiązanie ze względu na spadek poziomu jest TNA - w wypadku ROH wstrzymałbym się od życzenia jej zakończenia działalności, ze względu na to, że straciła ona ostatinio swoje dwie największe gwiazdy. Mam nadzieję że podziała to na federację Silkina jak kubeł zimnej wody i poziom gal się podniesie. Nie wiem jakie ratingi zbiera tygodniówka ROH, ale do osiągnięcia przyzwoitego ratingu pewnie trochę im brakuje, a utrata dwóch najbardziej charyzmatycznych zawodników raczej im tego zadania nie ułatwi. Dlatego też mam nadzieję, że ROH zwróci się na powrót w stronę smartów. Karty na nadchodzące show prezentują się bardzo ciekawie i miejmy nadzieję. że booking będzie stał na odpowiednio wysokim poziomie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157379

Kilka newsów z ostatnich dni:

- EVOLVE , czyli nowa federacja która powstaje z inicjatywy Gabe'a Sapolsky'ego, Davey Richards'a oraz Sal'a Hamaouri'ego prawdopodobnie swój debiut będzie miała 16 stycznia 2010 w Rahway, NJ.

- Jack Evans ma powrócić do Ring of Honor na "Final Battle 2009".

- Jason Hades niestety nie wystąpi na CZW "Night of Infamy 2009" . Federacja znalazła już nowego przeciwnika dla Drew Blood'a, którym okazał się znany z występów w IWC - Troy Walters. Blood będzie walczył z nim w non-title matchu. Poniżej prezentuje mocno uaktulnioną kartę na tą galę, która odbędzie się już w tą sobotę w The Arena w Filadelfii i będzie ostatnim "przystankiem" przed największym show CZW w roku, czyli "Cage of Death XI".

6 Man Tag Team Elimination Match

Drake Younger, Eddie Kingston & DJ Hyde vs. Jon Moxley, Nick Gage & Nate Hatred

Years in the Making

B-Boy vs. Dan Maff

Non-Title Match

Drew Blood © vs. Troy Walters

Battle for Naptown Honor

Scotty Vortekz vs. Devon Moore

Danny's Revenge?

Danny Havoc vs. "Chainsaw" Joe Gacy

Switchblades vs. Dragons

Sami Callihan vs. xOMGx

Tag Team Rematch

Team Macktion vs. The Spanish Armada

#1 Contenders Match for the CZW World Jr. Heavyweight Title at "Cage of Death XI"

Ryan McBride vs. Greg Excellent

Opportunity Knocks

Azrieal & Bandido Jr. vs. Zero Gravity (CJ Esparza & Brett Gakiya)

- W dniach 21-22 listopada odbędzie się ostatnio mocno promowany turniej Jeff Peterson Memorial Cup 2009 . W przeszłości wygrywali go tacy wrestlerzy jak chociażby: Chris Sabin, Chris Hero, Erick Stevens czy też znany z występów w NJPW, Milano Collection AT. W tym roku, w turnieju weźmie udział 16 uczestników, którzy reprezentują 4 federacje: CZW, AAW, HPW oraz FIP. Poniżej karta na ten turniej (w oczy rzuca się mega ciekawe starcie na linii Davey Richards-Drake Younger!).

Block A

- Davey Richards (FIP) vs. Drake Younger (CZW)

- Scotty Vortekz (CZW) vs. Egotistico Fantastico (CZW)

Block B

- Arik Cannon (AAW) vs. TJ Perkins (FIP)

- Shane Hollister (AAW) vs. Flip Kendrick (Hybrid)

Block C

- Dave Cole (Hybrid) vs. Silas Young (AAW)

- Brad Attitude (FIP) vs. Jon Moxley (CZW)

Block D

- Johnny Gargano (AAW) vs. Chris Jones (FIP)

- Louis Lyndon (Hybrid) vs. Marion Fontaine (Hybrid)

- Davey Richards wystąpi w grudniu podczas tournee Dragon Gate w Japonii, gdzie m.in. będzie bronić FIP World Title!

- Po kilku miesiącach nieobecności, do BJW wraca MASADA, który ostatnio nabawił się kontuzji i nie mógł wystąpić na IWA EC "Masters of Pain 2009" . Wystąpi on 20 listopada podczas gali w Korakuen Hall i zmierzy się z Kankuro Hoshino, z którym od wielu miesięcy prowadzi feud. Karta na ten event poniżej.

BJW, 20.11.2009, Tokyo Korakuen Hall

1. Shinobu & Takumi Tsukamoto vs. Kamui & Kazuki Hashimoto

2. Daikokubo Benkei & Atsushi Ohashi vs. Kikutaro & Yuichi Taniguchi

3. MEN´s Teioh & Onryo vs. Makoto Oishi (K-Dojo) & Tsutomu Oosugi

4. Hardcore Match: MASADA vs. Kankuro Hoshino

5. Death Match: Yuko Miyamoto, Masashi Takeda & Isami Kodaka vs. Takashi Sasaki, Shadow WX & Abdullah Kobayashi

6. Daisuke Sekimoto, "Black Angel" Jaki Numazawa & Yuji Okabayashi vs. Yoshihito Sasaki, Shinya Ishikawa & Ryuichi Kawakami

7. Razor Board +α Death Match : Ryuji Ito vs. Jun Kasai

- W Pro Wrestling NOAH rozpoczyna się tournee "Winter Navigation 2009", które prowadzić będzie do PPV, które odbędzie się 6 grudnia w Tokyo Nippon Budokan (potwierdzony powrót Marufuji'ego oraz Shiozaki vs. Sugiura o GHC Heavyweight Title). Podczas tego tournee obejrzymy powrót do NOAH, Chris'a Hero, który zmierzy się chociażby z Go Shiozaki'm, Takeshi'm Rikio, Mohammed'em Yone czy też zaliczy kilka tag team matchy.

- NJPW z kolei tournee "CIRCUIT 2009 NEW JAPAN ALIVE" , w dniach 22.11-05.12.2009 odbędzie się aż 11 gal! Finałem będzie PPV 5 grudnia. Obecne karty na najciekawsze eventy poniżej:

NJPW, 23.11.2009 (Samurai! TV), Tokyo Korakuen Hall

1. Jushin Thunder Liger & AKIRA vs. Koji Kanemoto & Taichi

2. Manabu Nakanishi & Takao Omori vs. Tiger Mask & Kazuchika Okada

3. Togi Makabe, Tomoaki Honma, Ryusuke Taguchi & Prince Devitt vs. Giant Bernard, Karl Anderson, Jado & Gedo

4. Aogi-gun vs. CHAOS 4 Singles Match Series I: Super Strong Machine vs. Takashi Iizuka

5. Aogi-gun vs. CHAOS 4 Singles Match Series II: Mitsuhide Hirasawa vs. Toru Yano

6. Aogi-gun vs. CHAOS 4 Singles Match Series III: Wataru Inoue vs. Shinsuke Nakamura

7. Aogi-gun vs. CHAOS 4 Singles Match Series IV: Yuji Nagata vs. Tomohiro Ishii

8. Special Tag Match: Hiroshi Tanahashi & Hirooki Goto vs. TAJIRI (HUSTLE) & Masato Tanaka (ZERO1)

NJPW, 04.12.2009 (SXW), Osaka Prefectural Gymnasium #2

1. IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Title: Ryusuke Taguchi & Prince Devitt © vs. Jado & Gedo

2. Aogi-gun vs. CHAOS Elimination Match II: Yuji Nagata, Wataru Inoue, Super Strong Machine & Mitsuhide Hirasawa vs. Shinsuke Nakamura, Toru Yano, Giant Bernard & Karl Anderson

3. Special Elimination Match: Hiroshi Tanahashi, Togi Makabe, Hirooki Goto & Tomoaki Honma vs. TAJIRI (HUSTLE), Masato Tanaka (ZERO1), Takashi Iizuka & Tomohiro Ishii

NJPW, 05.12.2009 (WPW), Aichi Prefectural Gymnasium

1. Special Singles Match: Wataru Inoue vs. Toru Yano

2. Special Singles Match: Hirooki Goto vs. Masato Tanaka (ZERO1)

3. Special Singles Match: Hiroshi Tanahashi vs. TAJIRI (HUSTLE)

4. IWGP Heavyweight Title: Shinsuke Nakamura © vs. Yuji Nagata

- w AJPW czas na kolejne turnieje: jednodniowy "Taiwan Cup" , który odbędzie się podczas gali AJPW na Tajwanie oraz "Real Tag League" . Karta na galę AJPW na Tajwanie poniżej:

AJPW, 20.11.2009 (GAORA TV), Taipei National Taiwan University Gymnasium, Taiwan

1. Taiwan Cup - Round 1: Suwama vs. Ryota Hama

2. Taiwan Cup - Round 1: Seiya Sanada vs. Manabu Soya

3. Taiwan Cup - Round 1: Taiyo Kea vs. Masayuki Kono

4. Taiwan Cup - Round 1: Osamu Nishimura vs. Shuji Kondo

5. Great Muta vs. Zodiac

6. Satoshi Kojima, KAI & Hiroshi Yamato vs. Minoru Suzuki, Yoshihiro Takayama & NOSAWA Rongai

7. Taiwan Cup - Semi Final:

8. Taiwan Cup - Semi Final:

9. Riki Choshu, Masakatsu Funaki, Akebono & Kaz Hayashi vs. TARU, Minoru, Joe Doering & Toshizo

10. Taiwan Cup - Final:

"Real Tag League" odbędzie się w dniach 23.11-06.12.2009. Lista uczestników poniżej:

- Keiji Muto & Masakatsu Funaki

- Satoshi Kojima & Zodiac

- Suwama & Masayuki Kono

- Osamu Nishimura & Seiya Sanada

- Riki Choshu & Manabu Soya

- Akebono & Ryota Hama

- Taiyo Kea & Minoru Suzuki

- Yoshihiro Takayama & NOSAWA Rongai

- TARU & Joe Doering

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157394

Real Tag League zapowiada się żenująco. Żaden tag team nic sobą nie reprezentuje, zawodnicy do siebie nie pasują, a jak już pasują to i tak nie mogę na to patrzeć (Muto i Funaki :-x )

Satoshi Kojima i Zodiac , wtf ?

Suwama i Kono , wtf ?

Akebono i Ryota Hama , wtf ? pasują do siebie tylko wyglądem.....zaniżą strasznie poziom i tak pewnie żenującej ligi.

Taiyo Kea i Minoru - jedyny w sumie możliwy pretendent do wygrania turnieju i tag z prawdziwego zdarzenia. Reszta do wyjebania

=======

btw. nie mogę się już doczekać Razor Board +α Death Match : Ryuji Ito vs. Jun Kasai. Ostatni Razor Board był mega hardcorowy, a zdjęcie pleców Kasaja po upadku na żyletki na długo zagościło w avatarach fanów. Dwie największe ikony federacji, dwóch wrestlerów z najbardziej poharatanymi plecami w pro-wrestlingu. Pozostaje już tylko czekać!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157417

Postanowiłem raz jeszcze obejrzeć Dragon Gate USA "Untouchable" PPV, gdyż za pierwszym razem oglądałem galę w nocy i zdawało mi się, że pewnie ze zmęczenia coś przeoczyłem :) Po raz pierwszy doszło do sytuacji w której postanowiłem zmienić swoje opinie o kilku walkach, ale o tym poniżej.

Masato Yoshino vs. Dragon Kid

Starcie o wiele lepsze niż z pierwszego PPV. Już od samego początku walki, zawrotne tempo. Duży popis high risk moves oraz lucha, zwłaszcza w wykonaniu Kid'a, który zrobił takie akcje jak chociażby niesamowite deja vu, czy bardzo efektowny frankensteiner. Po walce Yoshino po raz kolejny nie chciał podać ręki Dragon'owi, a to oznacza (patrząc chociażby po karcie na najbliższą galę DG USA), że feud ten potrwa dalej. Sama walka bardzo dobra, miejscami wręcz świetna.

Ocena walki: ****1/4

Mike Quackenbush & Jigsaw vs. YAMATO & Gran Akuma

Średnio zapowiadał się ten match i w sumie wyszedł tak sobie. Źle nie było, aczkolwiek liczyłem na nieco więcej. Początek walki zbytnio mnie nie przekonywał, kiedy dominowali heel'e. Był to praktycznie najnudniejszy moment podczas tego matchu, który rozkręcał się z minuty na minutę. Największy plus tej walki, to świetny występ Quackenbush'a oraz Akuma'y. YAMATO nie błyszczał już tak, jak podczas walki z BxB Hulk'em w debiucie DG USA. Dobra walka ogólnie, aczkolwiek, tak jak wspomniałem, liczyłem na więcej.

Ocena walki: ***1/4

Non-Title Match: Naruki Doi © vs. Bryan Danielson

W pierwszej chwili uważałem ten match za najlepszy podczas tej gali, jednak po ponownym obejrzeniu Doi-Danielson oraz Shingo-Richards, zmieniłem zdanie. Pojedynek był świetny. Bardzo dużo zagrań technicznych i co ciekawe, początek pomimo, że zdominowany przez te elementy, to stosunkowo szybki. Później dramaturgia do samego końca z kilkoma niewiarygodnymi near fallami. Trzeba jasno powiedzieć, match kopie dupsko i to ostro! Praktycznie idealny finish kariery na scenie niezależnej przez Danielson'a, aczkolwiek Shingo-Richards miało tak naprawdę skraść show.

Ocena walki: ****1/2

CIMA vs. Brian Kendrick

Niestety, ale tutaj otrzymaliśmy raptem skrót z walki. Szkoda, bo match zapowiadał się na bardzo ciekawy, zwłaszcza, że była to jedna z pierwszych walk Kendricka po zwolnieniu z WWE. Już na samym początku match został przerwany i pokazano nam drobną zadymę backstage, gdzie głównymi aktorami byli Dragon Kid oraz Yoshino (Kid nie mógł pogodzić się z tym, że Masato nie podał mu ręki po walce).

Ocena walki: N/A

Shingo vs. Davey Richards

"Match of the Year!", "Match of the Year!", "Match of the Year!" - nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to najlepszy pojedynek tego roku stoczony w USA i obok finału BJW "Maximum Tag League", najlepszy pojedynek na świecie. Już na początku walki pierwszy szok - Shingo zgolił włosy! A później walka poszła takim torem, który mnie zszokował. To co się działo, zwłaszcza ostatnie minuty rozniosły mnie kompletnie. Nieprawdopodobne near falle, Richards szalejący z kopniakami i Shingo, próbujący zniszczyć Davey'a killerskim lariatem i innymi akcjami. Nieprawdopodobny, niezwykle zażarty match! Match który przy okazji pokazał nam, że o miano "Best in the World" śmiało może ubiegać się Davey Richards, bowiem jest niebywałem talentem. Zdecydowanie match typu "must see!".

Ocena walki: ****3/4

The Young Bucks vs. Genki Horiguchi & Ryo Saito

No i pora na main event, który z lekka mnie rozczarował. Obsada dosyć ciekawa, jak i sam wynik walki. Jednak po kolei. Początek niezbyt mnie porwał, jednak dobitnie było widać, że match z minuty na minutę się rozkręca. Nieco poszaleli heel'e (Horiguchi & Saito), jednak kiedy Bucks'i przejęli inicjatywę, match wyglądał tak, jak miał. Wkurzył mnie referee bump, który odbył się w przewidywanym momencie - Bucks'i rozpoczynający wykończenie walki. Jednak najbardziej denny był finisz, którego po prostu nie kupiłem. Poza tym, liczyłem na nieco bardziej dramatyczną walkę, zwłaszcza po bardzo pochlebnych opiniach na temat tego matchu w internecie. Generalnie źle nie było, aczkolwiek mogło być znacznie lepiej.

Ocena walki: ***3/4

Podsumowanie: Dragon Gate USA "Untouchable" PPV to kapitalna gala, z pojedynkiem Shingo vs. Davey Richards który na długo pozostanie w pamięci. Zaledwie druga gala DG USA i poziom moim zdaniem wyższy od poprzedniej. Gabe Sapolsky jako główny booker federacji sprawdza się kapitalnie, pokazując produkt nieco inny i bardziej przemyślany niż to, co obecnie serwuje ROH. Jedyny minus gali, to akustyka hali gdzie się odbyła bowiem momentami irytowało mnie wyraźnie słyszalne echo.

Ocena ogólna gali: 9/10

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157458

Dokładnie, zresztą juz pisałem o tej gali, też ją jeszcze raz obejrze, a walka SHINGO vs Davey to match of the year jak narazie zdecydowany!!

DDT "WELCOME TO NEVER LAND 2009", 25.10.2009 (Samurai! TV)

Tokyo Korakuen Hall

1,346 Fans - No Vacancy

Z tej gali widziałem tylko matche:

KO-D Tag Team Title: KUDO & Yasu Urano © vs Sanshiro Takagi & Ultraman Robin

Średni match, choć źle nie było. Nie obyło śie od jakiś dziwnych sytuacji, głosów za światów itp

Young Drama Cup - Final: Keisuke Ishii vs Sasaki And Gabbana

Dobry match , cały czas cos sie działo pod koniec, ogólnie chyba turniej na plus.

UWA Trios Title: Francesco Togo, PIZA Michinoku & Antonio Honda © vs HARASHIMA, Hoshitango & Yukihiro Abe

Średni match, troche przewinołem.

KO-D Openweight Title & Iron Man Heavy Metal Title: Kota Ibushi ©vs YOSHIHIKO ©

Zabawy Ibushiego ze szmaciana lalką a stworzył z tego niezłe widowisko :shock: :D

Najlepsza akcja to chyba 6 czy 7 krotny cannadian destroyer, tak to wyglądało jakby lalka robiła na Ibushim te destroyery :D

Napracował sie sam ze soba Ibushi, dla mnie wszystko osiągnoł w DDT, fajnie jakby przeszedł do promocji mniej jajcarskiej, najlepeij do Dragon Gate.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157461

Zabawy Ibushiego ze szmaciana lalką a stworzył z tego niezłe widowisko :shock: :D

Najlepsza akcja to chyba 6 czy 7 krotny cannadian destroyer, tak to wyglądało jakby lalka robiła na Ibushim te destroyery :D

Napracował sie sam ze soba Ibushi, dla mnie wszystko osiągnoł w DDT, fajnie jakby przeszedł do promocji mniej jajcarskiej, najlepeij do Dragon Gate.

Ibushi przecież wystepuje regularnie w NOAH gdzie wedlug mnie jest najlepszym jr. heavy i to on powinien przejac pas po Kencie no ale coz sa gusta i gusciki

Co do gali to ogladalem do pojedynku richardsa z shingo bo chce ten pojedynek obejrzec jutro na spokojnie , patrzac na komentarze poprostu zżera mnie ciekawosc co do tego pojedynku.

Jak narazie to gala miodna oprocz 2 rzeczy :

-walka teamow gdzie dobrze pokazal sie tylko yakuma. Quackenbush cos sie nie wczul w pojedynek, no i Yamato ktorego poprostu niecierpie jest sztywny powolny i przepushowany poprostu nie moge go ogladac w ringu bo mi humor psuje (a moze tak powinno byc wkoncu jest tym zlym - heelem :P )

-walka cimy z kendrickiem to byl tylko skrot tak ?? zaciekawilo mnie tez ze brian jest dalej z tym syfiastym gimmickiem co jest poprostu zalosne chcialem zobaczyc w jakiej jest formie a tu nic , a przeciez z takim przeciwnikiem jak Cima nie da sie zrobic slabej walki

Ps. Street nic sie nie stalo, zdarza sie :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157467

No niestety, CIMA vs. Kendrick to skrót a szkoda. To pokazuje, że DG USA PPV's są po prostu za krótkie i moim zdaniem zamiast trwać ok. 2 godzin, śmiało można byłoby dorzucić tutaj chociażby z te 20 minut dodatkowo. No ale cóż, PPV's rządzą się swoimi prawami i raczej nic w tej kwestii się nie zmieni.

Generalnie rzecz biorąc, po obejrzeniu dwóch DG USA PPV's jestem ciekaw na jakim poziomie będzie stało trzecie, zwłaszcza, że to turniej o Open the Freedom Gate Title. Karta zapowiada się kapitalnie i w mojej ocenie jest to jedna z najlepszych w tym roku kart na scenie niezależnej w USA, o ile nie najlepsza. Nie ujmuje nawet temu zapowiadany udział w turnieju Super Crazy'ego, którego ostatnio forma stoi na słabym poziomie. Myślę, że Gabe'owi uda się cały turniej tak poskładać, że za jakiś czas wszyscy będziemy zachwycać się kolejnym świetnym PPV.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157472

Dragon Gate USA "Untouchable" - gali nie widziałem jeszcze całej, bo oglądam ją najwolniej jak się da, odwlekając moment w którym zostanę w tym roku pozbawiony dobrego amerykańskiego wrestlingu :D

Nie oglądałem jeszcze tylko main eventu, ale to co zobaczyłem póki co, na długo zostanie mi w pamięci. Nie będę tu oryginalny - walka Shingo i Richardsa była po protu świetna. Masa spotów, szybkie tempo, genialna końcówka. W pamięci szczególnie utkwił mi mongolian chop Shingo i to jak Davey go sprzedał - coś pięknego. A takich momentów była cała masa. Oglądam głównie indy USA i ta walka najpewniej jest najlepszą która stoczona została w tym roku na amerykańskiej ziemi.

Walka Dragona i Doi nie była może tak masakryczna, ale również świetna. Pokazała dobitnie, że techniczny wrestling, jeśli odpowienido go przedstawić, może być bardziej porywający od high-flyingu :)

Najbardziej zawiodła mnie walka Jigsaw&Quack vs Yamato&Akuma, chociaż nie oznacza to oczywiście, że walka była średniakiem. Po prostu spodziewałem się więcej. Jigsaw fajnie sprzedawał kontuzję nogi. Nieźle wypadł spot w którym posadził on Akumę na ramionach i ze względu na uszkodzoną nogę ledwo dotaszczył go do narożnika, aby Quack wykonał na nim diving move.

Walka Yoshino i Dragon Kida wypadła lepiej niż na poprzednim PPV. Solidny opener.

Long live Dragon Gate USA! Ciekawi mnie, jak wyglądać będzie polityka tej firmy w pzyszłym roku. Częstsze PPV? Może jakieś house showy?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157478

Ibushi przecież wystepuje regularnie w NOAH gdzie wedlug mnie jest najlepszym jr. heavy i to on powinien przejac pas po Kencie no ale coz sa gusta i gusciki

Regularnie to on w NOAH nie wystepuje, nie należy nawet do głównego rosteru. To że był na turnieju i miał parenaście wystepów w tym roku to nie znaczy że należy do NOAH :wink:

Tak jak w tym roku wystepował w NJPW był na turnieju Chikary a teraz bedzie w K-Dojo na paru galach, to wszystko wystepy w gościnne.

Należy do DDT i tam ma regularne wystepy.

Ja bym chciał jego w DG bo tam zaczynał w Toryumon i wtedy gościł w Meksyku, wwygrana w wystepie na Young Dragons Cup.

Polubiłem promocje DDT, ale ubolewam nad tym że paru takich zawodników jak Ibushi musza się bawić lalkami na ringu (choc akurat Ibushiemu ta zabawa wyszła mistrzowsko, polecam ten match :wink: ), zamiast walczyć w promocji która do nich pasuje.

A tu akcja z tego matchu

http://i37.tinypic.com/29ekgi.gif

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157485

• Reputacja:   228
  • Urządzenie:  Windows

Faktycznie Dragon Gate USA "Untouchable" kopie tyłki! Cała gala niesamowicie trzyma poziom i nawet ta nieszczęsna (ze względu na czas trwania) walka Kendrick'a z CIMĄ rokręcała się na prawdę ekstra i szkoda, że nie poświęcono na nią więcej czasu.

Co do najlepszego pojedynku na tym PPV, to mimo wszystko nie gloryfikowałbym tak walki Richards vs. Shingo kosztem starcia Danielson vs. Doi. Jeżeli chodzi o całokształt, to chyba nawet o oczko bardziej podobał mi sie pojedynek Dragona (zawsze byłem markiem technicznych starć, zwłaszcza w tak zajebistym tempie), chociaż jeżeli chodzi o końcówkę, to znowu pojedynek Richardsa skradł cały show.

Czy tylko mi Richards zaczyna coraz bardziej przypominać Low Ki? Ta stifowość walki, repertuar kick'ów, mimika, "spojrzenia spod byka", i specyficzny sposób poruszania się... Normalnie Low Ki, jak w mordę strzelił! :D Davey zawsze był top'owym wrestlerem i jak widać nie spoczywa na laurach, tylko jeszcze bardziej się rozwija. Szkoda, że w RoH nigdy nie powalczył "na poważnie" o złoto.

P.S. To co mnie bardzo zaskoczyło in minus (w porównaniu do DG USA "Enter The Dragon") to brak replay'ów podczas całego PPV. Zajebiście mi się podobały powtórki miodnych akcji (a było tego na hektary) podczas pierwszej gali DG USA i liczyłem, że ta "tradycja" zostanie podtrzymana podczas kolejnych PPV's a tu niestety zonk.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157608

Trzy bardzo ciekawe newsy ze sceny ultraviolentowej:

- Jedna z legend hardcore'u - Tarzan Goto powraca! 24 grudnia organizuje galę w Shin-Kiba 1st RING. Potwierdzony match na ten event to Street Fight Match: Atsushi Onita & Tarzan Goto vs. Mr. Pogo & Leatherface!

- Z kolei 29 grudnia swoją galę organizuje Mr. Gannosuke również w Shin-Kiba 1st RING. Potwierdzone walki na ten event to: Masato Tanaka (ZERO1) & Mineo Fujita vs. TAJIRI & Asian Cougar (Osaka Pro) oraz 2 Out of 3 Falls Match: GENTARO (Freedoms) vs. Munenori Sawa (BattlARTS)

- DTU ogłosiło kartę na galę, która odbędzie się 28 listopada i podczas której wystąpią wrestlerzy z CZW (Havoc & Younger). Poniżej plakat z kartą na tą galę. Zapowiada się świetne show!

http://img21.imageshack.us/img21/4703/dtuczwposter.jpg

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/95/#findComment-157640