Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Powiem Ci, że mam tak samo :P Po prostu nie wiedziałem, że brakuje jakichś gal więc ją zacząłem oglądać...i już przy pierwszym meczu zoorientowałem się, że coś nie gra :/ Miejmy nadzieje, że chociaż ROH będzie regularnie wrzucane bo bez tego ciężko.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137419

Ja tylko daję rade PPV zasysać bo jak widzę te party z rapida to mnie kurw*ca strzela ale teraz widzę, że kolega ROH 7th Anniversary Show ma na MU to z miłą chęcią zasysam :D Mam tylko nadzieję, że i 9 walka się znajdzie
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137421

• Urządzenie:  Windows

Oby jak najszybciej rozwiązali sprawe. Coś czuje, że nagle sobie uświadomili czemu oni muszą płacić za oglądanie gali a inny mogą oglądać za darmo. Jakby nie było zawsze pojawiał się ktoś nowy, ale WTO wrzucało gale wszystkich najważniejszych fedów i to bardzo szybko. Nawet ostatnio nie ściągałem pociętych walk ROH PPV (szczególnie, że karta nie zachęcała), bo myślałem, że niedługo wrzucą wydanie DVD, a tu się okazuje, że już nie kilku ostatnich DVD. Jak napisał LA, jak nikt nie wrzuca nowych gal ROH to już jest spory problem. Bo jeżeli nikt nie wrzucał CZW czy IWA-MS to głównie, że prezentowały te federacje niski poziom i mało kto wrzucał gale. Jednak ROH dalej trzyma poziom, choć zdarzają mi się słabsze gale. Niech WTO przestanie marudzi i zacznie wrzucać gale, bo oprócz ROH, dwie nowe gale Chikary czekają. :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137430

• Reputacja:   2

Pociechą jest to, iż błyskotliwy pomysł WTO raczej nie wypali. Userzy przyzwyczaili się do tego, iż płacą jedynie za prąd i raczej tak łatwo się nie przestawią. Powód takiej decyzji jest co najmniej debilny. Hit'n'running istniał zawsze. Jeśli go wykryli - wystarczy zgłosić adminowi. Co do thanksów - ja bym się bardziej sugerował ilością seederów. Bo chyba ściągnięcie gali i sumienne dzielenie się nią niejako świadczy o wdzięczności za nią. Przyznam, iż potwornie cierpię niemogąc obejrzeć nowej Chikary. Nie wie ktoś może, jak im się powodzi na tym trackerze?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137434

Echh...a ja zachodziłem w głowę czemu jeszcze nie wypłynęły 2 gale Chikary z kwietnia...Jeśli to się jakoś nie rozstrzygnie pozytywnie dla nas to będzie kiepsko. Co jak co, ale bez fedu Quackenbusha to długo nie wyrobie. Oby się wyjaśniło szybko bo już niedługo majowe DVD trafią do sprzedaży, na których na 99% mrówki ogolą łeb Chuckiemu :) Raczej nie widzi mi się ten deal WTO z haraczem 13 baksów, szybko wrócą na XWT z podkulonym ogonem ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137446

kurwa, szkoda, ze tak olano sobie release dwoch marcowych DVD z ROH, bo moglismy obejrzec kolejna czesc rozpadu Age of the Fall i face turn Deliriousa, oraz jego walke z Jacobsem w No-Dq matchu. lipa, lipa, lipa. przeoczylismy koncowke chyba najlepszego w tym roku storyline'u ROH :(
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137457

Poszukałem i wrzuciłem linki do kolejnych dwóch, niestety niepełnych gal ROH. Oczywiście postaram się znaleźć brakujące matche i je wrzucić. Na szczęście w tych matchach które są jest ujęty storyline z Deliriousem i rozpadem AotF.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137467

BRKSTtles uprzediłeś mnie, bo gdyby nie chwilowy brak neta to też bym te linki wrzucił na forum.

Co do RoH to sądze, że gale będą się pojawiały w całości, albo chociaż w postaci pojedynczych walk. Federacja jest zbyt popularna, aby nikt się nie zajmował upload'em ich eventów. Gorzej jest z Chikarą i PWG, choć również prezentują kawałek solidnego wrestlingu. Sądzę, że znajdzie się jakaś grupa, która wejdzie na miejsce WTO. Ewentualnie oni sami podkulą ogon i wrócą na XWT.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137470

Poszukałem i wrzuciłem linki do kolejnych dwóch, niestety niepełnych gal ROH. Oczywiście postaram się znaleźć brakujące matche i je wrzucić. Na szczęście w tych matchach które są jest ujęty storyline z Deliriousem i rozpadem AotF.

dzieki :)

trzeba przyznac, ze alians zakonczyl sie dosc krwawo :) dla urealnienia nawet Haze sie pociela :shock:

Edytowane przez johniss
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137481

wilq_7, WTO zaczęło od Steel City Clash, powinni też wrzucić dwie ostatnie które wrzucił BRKSTyles
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137482

Steel City Clash to jak zapowiedziano ostatnio gala jaką WTO wrzuci na XWT. Następne gale jak pisaliśmy wyżej mają pojawiać się na ich trackerze. Pewnie niektórych też to zirytowało i sprawa była już wałkowana wiele razy. Przestańcie sypać bez ostrzeżenia spoilerami storylinemi i wynikami ostatnich gal. Po to jest skrypt ze spoilerem by go używać.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137484

o przepraszam, ale ten topic jest najezony niezabezpieczonymi spoilerami, wiec uznalem ze nie ma z tym problemu. ale ok, zedytuje
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-137486

• Reputacja:   2

Breaking news - na XWT pojawił się wXw 16 Carat 2009! Nie wiem, czy to oznacza return WTO, czy też sprytny szwindel jednego z ich userów, ale jedno na pewno - nadzieję na nowe indy. To jak Maxi, w tym roku również oglądamy najlepszy europejski show :-) ?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-138019

Powoli się przełamują, więc jest szansa, że powrocą z wrzucaniem gal. Oczywiście będę oglądał Carata, szczególnie, że obsada bardzo zachęcejąca. Udało im się ściągnąc gwiazdy japonskiego wrestlingu, co na pewno urozmaicie gale. Teraz sesja na studiach, ale myśle, że znajdzie się chwilka by w najbliższym czasie chociaż pierwszy dzień obejrzec.

[ Dodano: 2009-06-11, 11:38 ]

Kryzys zażegnany. Dwie osoby nie związane z żadną grupą wrzuciły trzy nowe gale ROH. Na razie są to wersje DVD, ale to kwestia czasu gdy pojawi się rip. Zniknie też problem z wrzucaniem ROH PPV, bo ROH zrezygnowało z niego. Patrząc na to, że nie mieli pomysłu jak połaczyć PPV z TV i duże koszty wydania PPV to dobra decyzja.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-138029

Jak dobrze, że pojawia się nowe ROH i indysy :) Ufff ^ ^ .

Od razu krótka recka nowej gali PWG.

PWG One Hundred

Pro Wrestling Guerrilla World Tag Team Championship Title Match

1. The Young Bucks (Matt & Nick Jackson, Champions) vs. The Cutler Brothers (Brandon & Dustin Cutler)

Opener to totalna sieczka ^ ^ . Wiedziałem, że będzie dobre show: gwarantują to Bucks'i. Jednakże i Cutlersi pokazali się(kolejny raz) z dobrej strony. Mecz powala szalonym tempem i jakością akcji a gdy wydaje się, że lepiej być nie może zawodnicy wrzucają piąty bieg i dopierdalają typową guerillską końcówka: mnóstwo spotów, kick outy itd. Wygrywają rzecz jasna bracia Jackson po klasycznej kombinacji rolling firemans carry slam + 450 + moonsault. Piękna walka. Najlepszy na ringu(a wszyscy pokazali się z najlepszej strony) był Nick: piękne hurricanrany i obłędny sky twister z narożnika po za ring. Wielki plus.

Singles Match

2. Scott Lost vs. Roderick Strong

Bardzo przyjemny dla oka meczyk, chociaż bez żadnych rewelacji ;) . Ci dwaj zawodnicy nie schodzą po prostu poniżej pewnego poziomu. Ciekawi mnie czemu Scott nie walczy w ROH.. nie chce czy po prostu szefostwo tego fedu nie chce dać mu szansy? W każdym razie zobaczyłbym go tam chociaż na gościnnych występach. A wracając do walki: było troche ciekawych akcji, tiger feint kick Losta z użyciem narożnika, ciekawie przez niego wykonany double foot stomp, cutter na podłodze, backbreakery Stronga i jego kończący kick. Była też fajna kombinacja counterów: z gutbustera w sharpshooter, z sharpshootera w roll up.

Singles Match

3. "American Dragon" Bryan Danielson vs. Kenny Omega

Świetne starcie ^ ^ . Głównie ze względu na aspekt rozrywkowy: obaj panowie mają niesamowity talent komediowy. Nigdy nie zapomne niedogolonego Omegi płaczącego w kiblu po stracie pasa w JAPW( na bodajże "Jersey City Rumble") i właśnie ten jego gimmick uwielbia. Takiego wiecznego jajcarza-cwaniaczka-oportunisty. Dragon, wbrew pozorom tez potrafi nieźle pożartować daje tu o sobie znać jego niesamowita charyzma i kontakt z publiką. Był też fajny pokaz umiejętności obu wrestlerów-jak chociażby wymiana uderzeń podczas stania na głowie :P . Były i zapadające w pamięć spoty: dropkick Smoka w spadającego z crossbody Omege, czy springboard moonsault Omegi po za ring. Wygrywa Danielson po kopach w głowe i triangle choke.

Singles Match

4. Paul London vs. Joey Ryan

Nie wiem walka nie była zła ale jakoś mnie nudziła momentami...Paul pokazał się już z lepszej strony niż przy debiucie w PWG, Joey też wypadł spoko ale czegoś tej walce zabrakło. Było sporo pięknych hurricanran Londona jego skoki poza ring czy świetne shooting star pressy. A wygrywa Ryan po interwencji Scotta Losta i myśle, że jest to sprawiedliwy wynik. Paul musi wrócić do pełni formy, zaaklimatyzować się w PWG i wtedy może dostać push. A swoją drogą: wie ktoś coś na temat powrotu Londona do ROH?

Six-Person Tag Team Match

5. Austin Aries, Chuck Taylor, & Human Tornado vs. B-Boy, Candice LeRae, & Scorpio Sky

Dobrze, chociaż spodziewałem się więcej po takiej obsadzie :) . Głównym elementem było znęcanie się drużyny heeli nad Candice(ciekawa wersja five knuckle shuffle Ariesa :P a potem you can't see me i fu B-Boya). Mina Chucka po tym gdy Aries go przypadkiem pocałował po prostu bezcenna, mistrzostwo absolutne. Z ciekawych akcji warto wymienić moonsault Candice czy jej suplex z przytrzymaniem za jaja na Ariesie, kilka kopniaków Tornado i Scorpio, loty nad linami czy poprzedzający brainbuster stiffowy kopniak w głowe LaRae.

Singles Match

6. Tyler Black vs. Davey Richards

Zawiodłem się...jakoś tak nudnawo jak na taką dwójke. Davey rozdawał chętnie zajebiście stiffowe kopy był też piękny german z jego strony, Tyler w widowiskowy sposób przeleciał nad linami, wykonał też mój ulubiony phoenix splash...ale nietrafiony :/ . Jak na moje mogliby walke jeszcze troche przeciągnąc dodatkowe kilka minut dobrze by zrobiło. No i wygrana przez roll up..a ja takich wygranych nie kupuje :P .

Singles Match

7. Sonjay Dutt vs. El Generico

Na początku nieciekawie ale potem się rozkręciło. Zaskoczył mnie Sonjay który odkąd walczy w TNA stracił swoją forme a tu wypadł całkiem nieźle. Dwa ciekawe leg dropy, moonsault czy piękny superkick na plus dla niego. Generico nie pokazał nic szczególnego-może oprócz końcowego bardzo ładnego brainbustaaah-nic powyżej swojego zwyczajnego wysokiego poziomu. Źle nie było ale mogło być lepiej.

Pro Wrestling Guerrilla World Championship Title Match

8. Chris Hero (Champion) vs. Colt "Boom Boom" Cabana

Nuuuda :( ME był najsłabszą walką na gali... Cabana po powrocie jest trudny do oglądania w ringu, nie pokazuje nic ciekawego. Nawet Chris nie potrafił z niego wiele wyciągnąć a to już coś znaczy :P Na szczęście tytuł nie zmienia właściciela i po efektownym rolling elbow Hero zwycięża. Po walce pojawia się Ryan i Lost a także Danielson.

Ostatni segment to brutalna napaść Omegi i Taylora na Generico ^ ^ .

Reasumując gala udana, kolejna w 2009 roku. Niestety, ME zawiódł ale po za tym było spoko co dobrze wróży na przyszłość.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/79/#findComment-138677