Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

niech IWA:MS / CZW sie juz tak nie kompromituje.

Poprawiłem, bo CHIKARA to chyba aktualnie ostatni indy fed, o którym napisałbym, że się kompromituje.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-83577

Po pierwsze to słowo 'kompromitacja' jest nadużyciem ;)

IWA-MS pauzuje do pierwszego marca. Stawiam, że przez kłopoty finansowe (zawsze je mieli). Ale trzeba przyznać, że 500-na gala na karcie zapowiada się wybornie (jutro zapodam newsa). CZW coś tam niby próbuje naprawić, niby szuka nowych wrestlerów itd. ale póki co to za mało widzieliśmy (od nowego roku) aby coś powiedzieć więcej.

Jeżeli juz to ostatnim indy fedem, który się ""kompromituje"" jest PWG i ROH ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-83582

Poprawiłem, bo CHIKARA to chyba aktualnie ostatni indy fed, o którym napisałbym, że się kompromituje.

Popraw raczej swoj wpis, bo puste frazesy ja tez moge sobie rzucac :roll:

A teraz do rzeczy- Chikara, tak Ona sie kompromituje, Quack jezdzil po Meksyku(walczyl w AULL, IWRG), napewno moglby zaprosic na King Of trios kogos znanego-NIE daje wrestlerow z niskiej polki.

Byl w Europie rez tam zebral kontakty i co tam to samo co w przypadku Meksyku- zapomina ze z roku na rok jego federacja jest coraz bardziej nudna, bardziej blyszcza zawodnicy z Chikary wlasnie w IWA czy innych indys.

W tamtym roku Lions Cup i wlasnie 1-edycja King Of trios wyszla dobrze, reszta gal nisko, bardzo ponizej oczekiwan-federacja reklamuje sie stylem lucha/puro z tego pierwszego nic juz nie zostalo, bo cyrk Lucha Va Voom nawet zjada Chikare pod wzgledem poziomu i zaproszonych wrestlerow z Meksyku.

Mimo wszystko wedlug mnie KoT bedzie swietny, sadze ze LC tez ilicze ze Chikara poprawi sie i reszte gal zrobi lepiej niz w zeszlym roku, zacznie choc raz na zasrany ruski rok zapraszac zawodnikow liczacych sie z lucho/puro/indys to wtedy zmienie zdanie co do kompromitacji i tyle w temacie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-83616

HAHAHAH. Heheheh, nie... Przepraszam. Pomyliłem tematy i trafiłem do tego z dowcipami.

Jeżeli ostatni rok przyniósł tylko dwie "dobre" gale, to nie mamy już o czym rozmawiać.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-83655

Fakt faktem - nikt konkretny z Meksyku nie został zaproszony na KoT... szkoda, ale to nie powód aby pod tym kątem podsumowywać Chikarę. Oglądałem 6 - 7 gal z 2007 roku i narzekać na poziom nie mogę. Nie tylko dwie turniejowe gale trzymają wysoki skill. Szczerze, to nawet przez myśl nie przeszło mi żeby psioczyć na Chikarę... czego też nie czynię ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-83661

HAHAHAH. Heheheh, nie... Przepraszam. Pomyliłem tematy i trafiłem do tego z dowcipami.

Jeżeli ostatni rok przyniósł tylko dwie "dobre" gale, to nie mamy już o czym rozmawiać.

Pisalem-podaj argumenty, to z toba sie nie da rozmawiac jak wrzucasz tego typu posty zalosne jak wczesniejsze i naucz sie czytac ze zrozumieniem bo widac ze tego nie potrafisz. Wyraznie napisalem ze reszta gal ponizej oczekiwan-a nie ze byly tylko 2dobre gale- bo wszystkich nie widzialem z tych co widzialem taki wniosek wysnulem bo porownujac do roku chodzby 2006 to jest gorzej, jak masz inne spostrzezenia to je uzasadnij, ale po co wystarczy haha napisac, tia :D

Z ostatniego roku obejrzalem 6 gal- 2-3dobre walki na kazdej oprocz Lions Cup i KoT, coraz mniej stylu jakim Chikara sie reklamuje, nie jest zle ale jest gorzej niz jak bylo w latach poprzednich.

A i uzasadnij czemu CZW i IWA MS wedlug ciebie sie kompromituja?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-83674

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

A i uzasadnij czemu CZW i IWA MS wedlug ciebie sie kompromituja?

O iel w kwestii Chikary głosu zabrać nie moge (nie widizałem ani jednej walki z tego fedu :( ) to w sprawie CZW i IWA:MS mogę coś napisac. J - Ro, wszyscy widzimy że CZW odnotowuje spadek spowodowany kiepskim bookingiem, a IWA: MS ma przerwę spowodowaną stanem finansów, ale pod żadnym względem powiedzieć nie można że oba fedy się kompromitują. Ich produkt jest nadal ciekawy i przyciąga uwagę.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-83694

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   2

Mam takie pytanko. Dlaczego na gali ROH Weekend of Thunder 2004 Night 1 przy entrancie Punka publiczność skandowałoa "Fuck TNA" (pytam w tym dziale, bo przydałoby się go rozruszać)?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-85035

Widze dwie możliwości:

1 Punk został zwolinony przez TNA w związku z kłótnią bodajze z Jimim Hartem. Kibice dali wyraz tego, co sądzą o takim traktowaniu Punka.

2 Punk występował jeszcze w TNA, co nie podobało się kibicom. Sam chant miał wyrazić to, że uwazali oni ROH za lepsze miejsce dla niego.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-85048

Było kilka takich sytuacji. Np. podobna reakcja gdy AJ Styles walczył w TNA i w PWG (przed zakazem), Kaz podobnie. Z Punkiem mogłoby byc inaczej (sprawa Harta), ale w większości przypadków fani w ten sposób dają do zrozumienia co jest lepsze i gdzie dany wrestler powinien walczyć ;)

A tak już z innej beczki...

Nie wiem czy zauwazyliście, ale TNA od pewnego czasu zaczyna mięknąć. Sabian i Shelly dostali pozwolenie na występ(y?) w ROH, Samoa Joe również. Shelly brał udział w BOLA w 2007 organizowanym przez PWG. Wiem tez, że Kaz dgy walczył już w TNA, walczył również w PWG (Joey Ryan smiał się z niego, że na jakimś Impact nie pokazali go w TV... czyli już był w TNA). O występach zawodników TNA w Jersey All Pro Wrestling nawet nie wspominam, bo tam karty są czysto TNA'owskie. Może to oznacza mały powrót do przeszłości? Bardzo bym się ucieszył :D Samoa Joe, Shelly, Sabian, AJ Styles, Kaz, może Sonjay Dutt ponownie na scenie Indys w ROH i PWG na czele. To byłoby piekne!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-85051

Nie wiem czy zauwazyliście, ale TNA od pewnego czasu zaczyna mięknąć. Sabian i Shelly dostali pozwolenie na występ(y?) w ROH, Samoa Joe również. Shelly brał udział w BOLA w 2007 organizowanym przez PWG. Wiem tez, że Kaz dgy walczył już w TNA, walczył również w PWG (Joey Ryan smiał się z niego, że na jakimś Impact nie pokazali go w TV... czyli już był w TNA). O występach zawodników TNA w Jersey All Pro Wrestling nawet nie wspominam, bo tam karty są czysto TNA'owskie. Może to oznacza mały powrót do przeszłości? Bardzo bym się ucieszył Samoa Joe, Shelly, Sabian, AJ Styles, Kaz, może Sonjay Dutt ponownie na scenie Indys w ROH i PWG na czele. To byłoby piekne!

Podejrzewam że ta zmiana jest przemyslanym posunięciem - jeśli TNa chce mieć w miare stałę źródlo mlodych wrestlerów (chociażby do squashy, ew. na większą ilość występów), to nie może stawiać ich przed koniecznością wyobru pomiędży nimi a Indys. Wiadomo, że tacy wrestlerzy chcą gdzieś dorobić.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-85058

• Reputacja:   584
  • Urządzenie:  Android

Czytałem gdzieś, że TNA gdy zabroniło występować części wrestlerów w organizacjach jak ROH czy PWG chciało upodobnić się do WWE, których to gwiazdy nie mogą występować nigdzie lub prawie nigdzie, pamiętam tylko jeden występ Takera w NJPW bodajże z Hakushim. Wracając do TNA, ostatnio w sieć wypłynął news o powrocie World X Cup, może federacja chce się tym zbliżyć do innych fedów, po to by nawiązać współprace i zwerbować kilka ich gwiazd na owy turniej.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-85065

• Reputacja:   2

Mam taką prośbę. Obejrzałem bardzo mało gal CZW tj:

CZW Stretched in Smyrna 2001

CZW Ultraviolent Freedom of Expression 2002

CZW Cage of Death 6 2004

CZW Tournament of Death 4

CZW Seven Years Strong 2006

CZW Redemption 2007

CZW TOD Fast Forward 2007

CZW Cage of Death 9 2007

Nie wszystkie mi się podobały (właściwie tylko COD 6 i TOD 4 zrobiły na mnie bardzo dobre wrażenie), a słyszałem, że CZW nieco wcześniej miało swój najlepszy okres. Moglibyście mi polecić jakieś gale z lat świetności tego fedu?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-85658

Sprawdź to:

When 2 Worlds Collide

Od pierwszych ToD i CoD (choć muszę przyznać, że pierwszy CoD nie porywa), tak samo z Best of the Best

Un'f'belivable

Extreme 8

H8 Club Dead?

Deja Vu 1

Night of Infamy 1

High Stakes 2 (jedynka też może być)

They Said It Couldn't be Done

[ Dodano: 2008-03-10, 01:06 ]

Trzy tematy od obgadania...

wXw - 16 Carat Gold 2008 - Wasze opinie na temat tego turnieju (wyniki w dziele Raporty i Wyniki)

Obecna sytuacja w CZW od początku roku, czyli po trzech galach. Coś się zmieniło na lepsze czy może raczej 'same old shit'?

Gala XPW, czyli pośmiertne bęknięcie truposza. Wiadomo już kto wystapi na gali.

Będą to m.in. Sabu, Supreme, Sandman, Raven, Homeless Jimmy, Vampiro, "White Trash" Johnny Webb, Kaos, Vic Grimes, GQ Money, Angel, Pogo the Clown, Altar Boy Luke, MDogg 20, Nosawa, Scorpio Sky and, for the first time in over a decade, The Gangstas reunited as New Jack and Mustafa.

Padła również propozycja aby wrócić do starej tradycji na IZ'ie i spojlować do woli. Ma to na celu rozkręcenie tego działu, tak aby można było swobodnie wypowiadać się na dany temat. Bonkol kiedyś zaproponował aby nie spojlowac i po kilku postach zniknął bez śladu...

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-85686

wXw Cara Gold- po karcie i opiniach na forum niemieckim w tym roku swietny turniej, bardzo dobra obsada, zwyciestwo zawodnika europejskiego. Ale Danielson w finale a Generico walczyl o pas.

wXw pokazuje ze obecnie po spadku 1PW jest wedlug mnie najlepsza Europejska federacja, jedyny minus to cpraz mniej hardcore w tej promocji.

W CZW na lepsze zmienil sie booking, na gorsze? wsumie nadal b.malo UV do czego niestety bedzie trzeba sie przyzwyczajac, tez do tego ze coraz wiecej walk mlodych zawodnikow.

O XPW juz sie wypowiadalem, nie chce zeby wrocilo, ale ta gala na "raz" jak walczyc bedzie Vampiro, Sandman, Raven wiec mozna zobaczyc.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/50/#findComment-86320