Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

U la la, ile tu pajęczyn i kurzu... o, i nawet kawałek zasuszonej pizzy się znalazł :D Dawno nikt tutaj nie pisał. Czas na małe ressurection :D

Na początek stycznia PWG szykuje kolejny All Star Weekend. Z oficjalnie podanych walk, póki co wiadomo, ze Danielson będzie bronił pasa w walce przeciwko CIMA. ten ostatni wygrał tegoroczny BOLA, więc ttle shot się należy.

Jeżeli CIMA wygra pas to na następny dzień będzie walczył przeciwko Jack'owi Evansowi. A jeżeli Danielson obroni pas to stanie do walki z Roderickiem Strongiem.

Jak widac możliwości jest wiele. Jakie są wasze typy?

P.S. Zapowiedziana jest jeszcze walka o pasy tag team. Dragon/Richards vs. Ryan/Lost. Tu sprawa jest raczej przesądzona, bo wątpię zeby od european vacation pas zmienił właścicieli. To nie CZW :twisted:

P.S.2. Ludzie PISZCIE posty na naszej IZ'ie :D

[ Dodano: 2007-11-26, 23:28 ]

Co do All Star Weekend 6 to trochu się pozmieniało w temacie. Zapraszam na http://www.prowrestlingguerrilla.com/ASW6/ Zapowiada się mocno solidnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-76018

• 2 tygodnie później...

Alex Koslov znowu w PWG :!: no no w CMLL spisuje sie swietnie, do tego z Dragon Gate Susumu w walce z El Generico to bedzie dopiero lucha :grin:

Wolalbym zeby pas zdobyl CIMA, wtedy jego walka z Evansem byla by ciekawa, zreszta napewno zrobia niezla walke.

Danielson to tak za to tylko ze zaczol sie pojawiac w PWG dostal pas, zadnego wypromowania (juz zaczynam pisac jak fani wwe), no ale cos w tym jest.

Niedlugo tez CZW-Cage Of Death, patrzac na karte, to mam obawy bo zapowiada sie tak sobie. Szczegolnie spiepszyli sam main-event pare zawodnikow tam nie pasuje.

Narazie karta naprawde nie powala, a przeciez to jest najwazniejsza gala w roku w CZW :shock:

Ostatnio ciekawa gala odbyla sie w BJW, Main event 200 Fluorescent Lighttubes Death Match: Ryuji Ito & Shadow WX vs "Black Angel" Jaki Numazawa & MASADA i mozna juz sie

domyslec ze bylo bardzo hardcorowo

W Dragon Gate jak juz podawalem w newsach, odbyla sie swietna gala "THE GATE OF DESTINY" nic tylko czekac az bedzie w sieci.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-76655

Gdyby Pas zdobył CIMA to ogólna całość miałaby wówczas sens. CIMA wygrywa BOLA, tym samym ma prawo do wali o pas i go wygrywa. A że jestem za sensownymi rozwiazaniami to również chciałbym wygranej CIMY. Danielson pomimo tego, ze jest swietnym wrestlerem to nie mozna zaprzeczyć, ze robił on takze za "wabik" na fanów. Na gali, na któej wygrał z Generico PWG zanotowało rekord frekwencji, na owa gale przyszło 500 osób. To jak dla mnie tłumaczy szybko zdobyty pas przez Danielsona.

Co do CoD i nie pasujacych tam wrestlerów to chciałbym tylko powiedziec, ze juz prędzej z mojego penisa byłby lepszy flet poprzeczny niz ze Scotty'ego Vortekza dobry heel. Nie mam pojecia co on tam robi. Jaki miało sens rozłączenie Naptown Dragons? A heel turn Vortekza na ToD: Fast Forward i styl w jakim to zrobiono zostawie bez komentarza. Cieszy powrót Lobo i Hatreda (ciekawe na jak długo ;) ) zobaczymy w jakiej sa formie. Jeżeli LuFisto wygra Jr. heavyweight title to osobiście napiszę maila Zandigowi, w którym przeczyta, ze jest totalnie jebniety :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-76658

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Tez jestem za zwycięstwem CIMY i zdobyciem przez niego title'a. Danielson świetnie spisywał się jako champion, ale czas na zmiany.

Tyle w kwestii PWG, czas na federacje bliższą memu sercu - CZW. COD już za kilka tygodni i muszę powiedzieć, że to już nie te same emocje co kiedyś. Na gali znów dojdzie do powrotu Lobo (w roli świętego mikołaja - daje fanom prezent w postaci swego pojawienia się). Czemu nie może się skupić na regularnych (chociażby w miarę) występach? Nie wiem. Przeciwnik też nie najlepiej dobrany. Co do składu Teamów w Main Evencie, to co tam robi DJ Hyde, Havoc i Vortekz? Cholera wie. Kwestię Lufisto przemilczę

[ Dodano: 2007-12-04, 21:19 ]

Kolejny (666 :twisted: ) post chciałbym poświęcić kwestii powrotu na ring Kenty Kobashiego. Po obejrzeniu walki ( daje jej 7,5/10) - Kobashi & Takyama vs Misawa & Akiyama, mogę stwierdzić że Kobashi jest w znakomitej formie. Z wyglądu w ogole się nie postarzał, a jego chopsy nadal wyglądaja solidnie. Zaprezentował kilka dobrych suplexów (w całej walce nie było wiele rzutów - głownie wymiana uderzeń i duszenia) i nawet wykonał Moonsault! To co działo się po walce, to coś pięknego - doszło do uścicsku dloni pomiędży wszystkimi uczestnikami walki, potem Takyama i Akiyama prysiedli na drugiej linie, by Kobashi mógl łatwiej przejść na rampę. W drodze do wyjścia dostał dwa bukiety kwiatów od fanów. W międzyczasie fani cały czas chantowali: Kobashi, Kobashi... Na prawdę się ciesze, że Kenta powrócił.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-76682

• 2 tygodnie później...

Streetovs właśnie zapodał w newsach cała kartę na CoD9. Macie może jakieś głebsze przemyślenia co do tego jak wypadnie ta gala? Oczywistą oczywistością ;P jest to, ze kazda z tych walk (poza main eventem) mogłaby robić - jakieś dwa lata temu - za opener CoD, co juz nam pokazuje w jakiej sytuacji znajduje się CZW.

Gulak, Frazer i reszta mocno wiernych Zandigowi pure wrestlerów, jakoś nigdy mnie nie porywali w swoich walkach. Debiutantów, powrotowców itd. pomijam i czekam na konkrety, choć muszę przyznać, że nie spodziewam się żebym się mile zaskoczył. Lobo i Nate Hatred to duchy przeszłości w beznadziejnie zabookowanych walkach. Main Event może być całkiem, całkiem. Ogólnie słabizna, że aż w oczy szczypie.

:cry:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77089

Do dupy COD 9 sie zapowiada, nawet main event nic ciekawego, to juz mogli zostawic samego Youngera i Damage i zrobic single match.

Nie wiem co pisac, od PWU i tak CZW jest lepszy, ale to ze wzgledu na to ze moim zdaniem PWU jest chujowa nudna federacja (oprocz paru ciekawych zaw. nie maja nic)-wiec nie sadze zeby w swoim miescie stracili panowanie, ale booking w CZW kuleje i nie tylko to, niestety.

W IWA-MS zaskoczylo mnie decyzje w sprawie pasow, co ma niby byc?

Szczegolnie Kongston jako HW? Debilna decyzja, to sobie potrzymal Quack, pasy.

No Kenta powrocil, tez zaskoczyl mnie niezlym przygotowaniem.

Dragon Gate bardzo ciekawy turniej King Of Gate, jestem ciekaw kto wygra CIMA i Dragon Kid napewno sa w gronie faworytow.

W nowym roku mozliwe ze bedzie feud miedzy CMLL a Dragon Gate, chodza takie ploty, jak narazie obydwie fed. spotykaja sie w ramach gal Toryumon, ale zrobic osobny oficjalny feud to bylo by cos.

W tym roku juz CMLL zrobilo taki z Michinoku Pro i wyszla swietna gala.

Widze Majonez ze zadebiutowales w roli newsmana-gratuluje! to jak dzielimy tort wkoncu :?: :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77091

Widze Majonez ze zadebiutowales w roli newsmana-gratuluje! to jak dzielimy tort wkoncu :?: :D

Nom, na zlocie :D Teraz do newsowania bardzo zmobilizowała mnie sytuacja na naszej scenie. Otóż wszystkie polskie sajty o wrestlingu (poza Attitude) perfidnie olewają scenę indys, nie bacząc nawet na to, że powoli wychodzi ona z cienia (przykład ROH i gale PPV). I choć za nami dopiero trzecia ich gala PPV, to widać już że są osoby, które mają cos ciekawego do powiedzenia w tym temacie, choć nigdy np. nie wypowiadały się na temat CZW czy innych indy fedów. ROH powoli zaczyna robić za kolejny po TNA "pomost" między sceną indys, a nieco bardziej komercyjnym wrestlingiem. Wielcy mocarze polskich wrestligowych sajtów zdaje się, ze tego nie widzą. Kij im w oko. Att sceną indys silną będzie ;) Widocznie brak laserów, hali na 20.000 miejsc i świadomości czy wrestlerzy walcza "o dziewczynę" czy z chęci "zemsty" jest barierą nie do przeskoczenia ;) Choć w przypadku ROH feudy i storyline'y są dobrze i ciekawie prowadzone. Ale po co się zagłębiać w temacie jak można wyjść ze starego uklepanego założenia, że indys to praktycznie backyard z nieco lepszym jakościowo ringiem. Także, brak słów.

Troszku offtopnąłem, ale tak to widzę własnie... i chooy ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77093

Na ludzi jesli chodzi o ROH,, dzialaja te 3magiczne litery PPV.

TNA bylo dobra federacja i stanowilo swietny pomost do zapoznania sie z indys dopoki nie zaczyna sie z tej federacji robic drugie WCW, czyli branie odpadkow i gwiazd z WWE i na nich glownie skupiac czas, promocje antenowa, X-Division gdziesz na dalszy plan, albo zawodnicy z indys pojobuja "gwiazda". Wole juz obecnie WWE.

Z indys wiadomo mimo malego zainteresowania to pare osob spojrzy na ROH, CZW czy PWG.

Jeszcze gorzej jest jesli cho o Puro czy Lucha Libre tu zainteresowanie jest prawie zadne, garstka osob. Glownie chodzi tu o dostepnosc, w fed indys, puro czy lucha trzeba sie nameczyc z szukaniem gal czy miec satelite, a WWE i TNA jest szeroko dostepne, a ROH coraz bardziej, dla mnie ROH wyszlo z cienia od dawna. Inni jeszcze nie siegna nigdy po indys/puro/lucha bo nie patrza na wrestling pod wzgledem poziomu tylko pod wzgledem romantica-aspect-entertainment

Jesli cho o inne strony z polskim wrestlingiem to dawno je nie ogladalem, spojrze niedlugo z ciekawosci to sie wypowiem.

No i po CZW-CAGE OF DEATH zapraszam do newsow looknac na wyniki- pare niespodzianek mimo wszystko bylo, na plus zmiana pasow wrescie!!! Trzeba zobaczyc jak wyjdzie to w praniu.

Dzis juz faza finalowa Kings Of Gate, polfinaly i final, tak to wyglada:

King of Gate - Semi Final: Gamma vs. Dragon Kid

King of Gate - Semi Final: CIMA vs. Masaaki Mochizuki

i w finale:

King of Gate - Final: Gamma/Kid vs. CIMA/Mochizuki

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77102

Co do Cage of Death 9 to cieszy mnie kilka rzeczy:

1. Nick Gage, Lobo, Nate Hatred, Messiah i Wifebeater znowu na jednej gali ;)

2. Pas dla Gage'a! Wrócił do CZW i dostał pas. Największy plus tej gali. Tu chyba każdy się ze mną zgodzi.

3. LuFisto przegrała z Sabianem ;)

Największa ftopa to Tag Title dla Jona Dahmera i Danny'ego Demanto :roll:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77105

Zgadzam się z Majonezem w 100% Strach pomyslec, jakim champem byłaby LuFisto. Gage na pas zasłużył juz dawno temu.

Co do Indy na innych stronach, sprawa jest prosta - indy istnieje tylko na Attitude. Wiem, bo czasami zaglądam na forum Wrestlefans (nie jestem aktywnym userem). Chyba dzieje się tak z dwóch powodów: 1 To wspomniana dostepnośc. 2 Mniejsza dawka entertainmentu w galach Indy. Wiadomo, łatwiej jest oglądac galę zapodaną w efektowniejszy sposób.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77106

Jest koncowka roku, moze jakies podsumowanie zrobic, kazdy swoje typy poda (najlepsza fed. , zawodnik, najleszy powrot, najwieksze zaskoczenie itp) w temacie indys/puro/lucha?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77291

Ok, ale ustalmy pierw konkretne zagadnienia, tak żeby każdy z nas ocenił te same tematy. Może inicjator Streetovs zapoda takowe? :D

Ludzie, a może takie podsumowanie wrzucić do ogólnego działu 'dyskusje'? Na IZ-ie doczekamy się trzech odpowiedzi ;) Na ogólnym liczę na nieco więcej. Co Wy na to?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77296

Można by wrzócic do Dyskusji. Jest więcej ludiz, którzy coś tam z Indy obejrzą, pośledzą losy federacji a tu nie zajrzą.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77299

Moje propozycje:

Najlepsza federacja w 2007r (tutaj robimy osobnew kategorie dla stylow)

ogolnie Indys

HC/UV

Lucha

Puro

Najlepszy zawodnik i tu tez osobno ze wzgledu na styl:

Ogolnie z indys

HC/UV

Lucha

Puro

Najlepszy tag-team tu byl zostawil bez stylow

Najlepsza gala

Najwazniejszy powrot

Najciekawszy feud (tu znow moglby byc podzial na style)

Spadek formy federacji (tu tez podzial na style)

Moze jeszcze kategorie najlepsza walka, turniej a moze cos jeszcze innego dodac?

Podajcie swoje pomysly, cos czym mozna uzupelnic i mozna wrzucac temat na ogolnym.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77316

Ogólnie podane przez ciebie typy pasują, ja bym tylko nie wprowadzał podziału na style jeśli chodzi o feudy.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/47/#findComment-77332