Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   15
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Chłopaki, a co wam szkodzi zakładać tematy o Indy w tym dziale w którym jesteśmy "Dyskusje". Przecież właśnie to tutaj mają się odbywać dyskusje o wrestlingu, a nie dyskusje tylko o WWE/TNA w tym o Indy w jednym temacie i nigdzie dalej :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-66347

• Reputacja:   0

Rozwine nieco temat o Super Dragonie. ostatnio cos sie nie pojawia, ja bym widzial jego powrot do CZW, wkoncu tam swego czasu byl gwiazda i posiadal nawet HW Champ.

Niezle sie pushowal w PWG :D ale jakos zawsze w tag-team, ostatnio fakt przytyl juz tak robil sie tluscioch od jakiegos czasu, moze dlatego narazie nie pokazuje sie, jak widzialem go kiedys w poczatkach kariery to byl chudy latal po ringu niezle. Wciaz jest dobry co potwierdzil min; wystepem na zeszlorocznym BOLA.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-66567

Jedno co mi sie w jego stylu nie podoba to setki head dropow w ciagu walki... w zwiazku z tym wrestlerzy robia kick outy po naprawde zabojczych akcjach, co znacznie zmniejsza ich prestiz..
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-66615

Nie pojawiał się, bo z tego co wiem to miał kontuzję kostki. A tak poza tym to raczej regularnie pojawia się na galach. Już większy problem jest raczej z Excaliburem, kolejnym który trzyma w łapie PWG. On to już całkiem od święta występuje ;)

Zandig zapowiedział już na gali Restore to Order, że Super Dragon wróci do CZW jako jedno z lekarstw na obecny stan jego federacji. Oczywiscie jestem za takim rozwiązaniem.

Od 31 sierpnia do 2 września odbędzie się gala Battle of Los Angeles. Na oficjlanej stronie PWG stopniowo ujawniani są kolejni zawodnicy, którzy wezmą w niej udział.

Z tego co już wiadomo, to zobaczymy takich zawodników jak: Joey Ryan, Doug Williams, Susumu Yokosuka, Dragon Kid, Human Tornado, Jack Evans, Tyler Black, Matt Sydal, Scott Lost, Chris Bosh, Davey Richards, Jimmy Rave, Chris Hero, Pac, Roderick Strong, El Generico. Brakuje jeszcze ośmiu zawodników.

Z tego co już podali, to nie widzę tutaj żadnego "słabego ogniwa" ;) Gala zapowiada się bardzo ciekawie.

Poza tym cieszy mnie nadal dobra współpraca PWG z Dragon Gate.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-66657

IWA-MS "Chris Candido Memorial Cup"

Night 1

1. Brandon Thomaselli vs. Metal Master

2. Chuck Taylor vs. Devon Moore

3. Michael Elgin & Ash vs. Naptown Dragons (Drake Younger & Vortekz)

4. Basham & Damaja vs. Silas Young & Dysfunction

5. 2.0 vs. North Star Express

6. B.J. Whitmer & Davey Richards vs. BLK OUT (Sabian & Joker)

7. The Iron Saints vs. Havana Pitbulls

8. Axl Rotten & Mickie Knuckles vs. Z-Barr & Ricky Morton

9. Up in Smoke (Cheech & Cloudy) vs. Super Dragon & El Generico

10. The Rottweilers (Homicide & Low Ki) vs. Matt Sydal & Josh Abercrombie

Night 2

1.Pierwszy ćwierćfinał

2.Drugi ćwierćfinał

3.Trzeci ćwierćfinał

4.Czwarty ćwierćfinał

5.Metal Master vs Devon Moore

6.5 vs 5 Match

7.Pierwszy półfinał

8.Drugi półfinał

9.Chuck Taylor vs Tank

10.3 vs 3 Elimination Match

11.Finał

Jeżeli chodzi o drugą nockę to sam wypisałem kartę żeby obyło się bez spoilerów ;)

Jeżeli chodzi o turniej to wypadł naprawdę bardzo dobrze, oczywiście nie wszystkie walki były dobre, ale te o których myślę to tylko wyjątki potwierdzające regułę ;) Bardzo spodobało mi się połączenie Whitmer'a i Richards'a doskonały wybór o czym na gali mogliśmy się dobitnie przekonać. Osobiście inaczej rozpisałbym drabinkę turniejową, bo troszkę zdziwiły mnie pary w dalszej części turnieju, no ale cóż, bywa :P Czasami jest tak, że walki "nie turniejowe" są ozdobami gal, a czasami, że zupełnie odstają poziomem, teraz było po środku. Druga nocka zdecydowanie lepsza i walki które nie były turniejowymi też lepsze. Piszecie, że Super Dragon trochę przytył, ale komu to tak naprawdę przeszkadza skoro ciągle jest w formie i w ringu nie zawodzi ? :) Ogólnie bardzo polecam te gale, bo warto je obejrzeć nie tylko przez pryzmat dobrych walk, ale także przez to, że była to gala na cześć wielkiego zapaśnika jakim był Chris Candido ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-66689

Niezle zapowiada sie nastepna gala wXw True Colours ktora bedzie 7lipca oto karta:

wXw World Heavyweight Championship

Ares © vs Bad Bones

wXw World Lightweight Championship

Pac © vs Dragon Kid (Dragon Gate, JAP)

Power Clash!

Big van Walter vs TAKESHI RIKIOH (Pro Wrestling NOAH)

International Dream Match

CIMA (Dragon Gate) vs "Tremendous" Emil Sitoci

Tag Team Match

Adam Polak & Lazio Fé vs Baca Loco & Bruisin' Marc Slater

Singles Match

El Generico vs Tommy End

paru wrestlerow z mojej ulubionej promocji z Japonii czyli Dragon Gate +niezle zapowiadajace sie walki o pasy, oj przydaloby sie wyskoczyc do Niemiec na urlop ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67064

Karta choć skromna to jednak treściwa. Trzeba przyznać, że coraz lepiej radzi sobie niemiecka federacja. Może kiedyś w przyszłości zrobią galę np. w Berlinie, a takiej okazji to już bym nie przegapił ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67081

Karta choć skromna to jednak treściwa. Trzeba przyznać, że coraz lepiej radzi sobie niemiecka federacja. Może kiedyś w przyszłości zrobią galę np. w Berlinie, a takiej okazji to już bym nie przegapił ;)

Ja też bym chętnie na taką gale wyskoczył :) I nasz rodak walczy :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67115

wXw obok niektorych brytyjskich(ale wzasadzie jakos to najlepsza federacja w Europie. Z tego co pisali eksperci kiedys byl tam wiekszy nacisk na HC a szczegolnbie ultraviolent.

No ale to jest dobre ze czesto sie tam pojawiaja zawodnicy z fed. USA czy np; jak teraz z Japonii i to DG!!!

Co do DG to ciekawie bylo w ten weekend, ale zeby nie robic spoilerow, zapraszam do newsow.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67123

PWG "European Vacation 2006"

1. Disco Machine, Ronin & Excalibur vs. Aviv Mayaan, Spud & Topgun Talwar

2. Ricky Reyes vs. Martin Stone

3. Quicksilver vs. Scorpio Sky

4. Frankie Kazarian vs. Andy Simmonz

5. PWG Title: Joey Ryan © vs. Jonny Storm

6. Kevin Steen vs. El Generico

7. AJ Styles vs. Joey Fleisch

8. PWG Tag Titles: Super Dragon & Davey Richards © vs. Chris Bosh & Scott Lost

Po prostu rewelacja, rozkosz dla oczu. Wyszła kapitalna gala od początku do końca trzymała poziom, gdy myślałem, że już lepiej nie może być to kolejna walka była lepsza od swojej poprzedniczki i tak do samego końca ;) Nie będę nic więcej pisał, spójrzcie na kartę i zadecydujcie czy warto ściągnąć i obejrzeć galę, w każdym razie ja gorąco polecam ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67408

Chris Bosh

ten z Toronto Raptors :P

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67409

PWG "European Vacation 2006"

1. Disco Machine, Ronin & Excalibur vs. Aviv Mayaan, Spud & Topgun Talwar

2. Ricky Reyes vs. Martin Stone

3. Quicksilver vs. Scorpio Sky

4. Frankie Kazarian vs. Andy Simmonz

5. PWG Title: Joey Ryan © vs. Jonny Storm

6. Kevin Steen vs. El Generico

7. AJ Styles vs. Joey Fleisch

8. PWG Tag Titles: Super Dragon & Davey Richards © vs. Chris Bosh & Scott Lost

Po prostu rewelacja, rozkosz dla oczu. Wyszła kapitalna gala od początku do końca trzymała poziom, gdy myślałem, że już lepiej nie może być to kolejna walka była lepsza od swojej poprzedniczki i tak do samego końca ;) Nie będę nic więcej pisał, spójrzcie na kartę i zadecydujcie czy warto ściągnąć i obejrzeć galę, w każdym razie ja gorąco polecam ;)

Ta gala odbyła się w Niemczech czy w Anglii? "European Vacation' składało się z dwóch gal właśnie, które odbyły się w w/w krajach. Stawiam jednak, że jest to gala w Anglii ;) Mam ją w swoich zbiorach i choć nie pamietam jej tak dobrze, to raczej mnie nie zawiodła ;) Chanty fanów rozbrajają ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67416

PWG wogole jest swietna promocja,Ja ostatnio ogladalem CMLL gran alternativa 2007, z roku na rok coraz lepszy turniej.

czekam na AAA-Triplemania.

Juz pewnie kazdy obejrzal, debiut ROH w PPV. Jak oceniacie? Czy wyszlo im to dobrze? czy dobry dobor walk?

ja swoje zdanie napisze pozniej :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67421

Juz pewnie kazdy obejrzal, debiut ROH w PPV. Jak oceniacie? Czy wyszlo im to dobrze? czy dobry dobor walk?

Ja jeszcze nie oglądałem. Czekam aż ROH wyda DVD, bo nie widzę sensu oglądać gali skoro nie ma tam wszystkich walk, które odbyły się na gali. ;)

Ta gala odbyła się w Niemczech czy w Anglii?

Anglia ;)

Chanty fanów rozbrajają

Fanów jak fanów, ale to co wyprawiał Scorpio Scy doprowadzało mnie do szalonego śmiechu :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67426

Chanty fanów rozbrajają

Fanów jak fanów, ale to co wyprawiał Scorpio Scy doprowadzało mnie do szalonego śmiechu :D

Chodzi Ci miedzy innymi o motyw z jego brzuchem? :D Przednie xD

Galę PPV z ROH mam na dysku ale jeszcze nie oglądałem. W sumie nie wiem kiedy to zrobię, bo jakoś tak ostatnio brakuje mi czasu.

Co do PWG to znani sa już wszyscy zawodnicy, którzy wystąpią na tegorocznym BOLA 2007. Na chwilkę rzuciłem okiem na oficjalną stronę PWG i muszę powiedzieć, że w jakikolwiek sposób ułoży się karta, gala zapowiada się wyśmienicie. Brak zawodników z TNA na tak ważnej gali, już chyba definitywnie przekreśla szanse na to, że zobaczymy ich u Super Dragona. W sumie szkoda, ale jak widać PWG poradziło sobie z tym ;) Jak dla mnie jest to jedna z najciekawiej zapowiadających się gal. W sumie to BOLA jeszcze nie zawiodło ;)

Lil Abyss - dobry początek ;)

[ Dodano: 2007-07-06, 18:10 ]

uważam tak jak kolega wyzej

No a jak :D

Zaległych słów kilka na temat:

IWA-MS "Chris Candido Memorial Cup"

Night 1

1. Brandon Thomaselli vs. Metal Master

2. Chuck Taylor vs. Devon Moore

3. Michael Elgin & Ash vs. Naptown Dragons (Drake Younger & Vortekz)

4. Basham & Damaja vs. Silas Young & Dysfunction

5. 2.0 vs. North Star Express

6. B.J. Whitmer & Davey Richards vs. BLK OUT (Sabian & Joker)

7. The Iron Saints vs. Havana Pitbulls

8. Axl Rotten & Mickie Knuckles vs. Z-Barr & Ricky Morton

9. Up in Smoke (Cheech & Cloudy) vs. Super Dragon & El Generico

10. The Rottweilers (Homicide & Low Ki) vs. Matt Sydal & Josh Abercrombie

Do tego co napisał Bonkol mógłbym dodać, że po raz kolejny pozytywnie zaskoczyli mnie Drake Younger i Vortekz. Choć ten ostatni coraz częściej wystepuje w IWA-MS w "czystych" walkach, to zawsze Ci dwaj wrestlerzy kojarzą mi się z ultraviolentem. Naptown Dragons w "czystym" pojedynku zrobili na mnie pozytywne wrażenie, co dowodzi temu, że są to bardzo utalentowani wrestlerzy. Zepsutego spota wybaczam ;) ( <-- to chyba nie spojler, nie? ;) )

Team B.J. Whitmer & Davey Richards to raczej żadko występujące zjawisko... a szkoda, bo walka przeciwko BLK OUT była świetna. Jeżeli Davey częściej będzie się pojawiał w IWA-MS to za każdym razem chciałbym widzieć go w teamie z B.J.-em. Może spotkanie w ROH na którejś tam gali PPV :D? Gdzie bądź, walka była pozytywna.

Cheech & Cloudy, którzy w CZW stoczyli między sobą już chyba kilkanaście walk, w teamie również spisują się bardzo dobrze. Ciekawą końcówkę miał match przeciwko Super Dragonowi i El Generico. Nie napiszę oczywiście co i jak... ale było ciekawie.

Nie będę komentował każdej z walk tym bardziej, że jest to turniej. A pozatym chyba nikt nie wątpi, że np. walka The Rottweilers (Homicide & Low Ki) vs. Matt Sydal & Josh Abercrombie mogła rozczarować ;)

Gala godna polecenia ;)

[Nadal mimo wszystko, chciałbym aby komentarze do gal indys pojawiały się w innym (również stosownym) miejscu niż IZ. Dlatego, że: 1. Wyjdziemy z tym do ludzi (czyli poza IZ). 2. Takie posty mogące pomóc mniej zorientowanym w temacie, nie zostaną za chwilę przysypane postami o wrestlerach, nadchodzących galach czy kontuzjach. Bonkol, kuna, czyń powinność i przenoś te posty! Będzie dobrze, troszku wiary ;) ]

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/42/#findComment-67437