Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Nawet w tym smiesznym mtv wsx wystepowal :grin: choc z drugiej strony program ten mimo iz byl rozrywkowy, i glupi a walki trwaly po 3minuty to dzieki wlasnie zawodnikom z fed. niez. poziomem zjadal impacty, rawy,smacki :D

W Meksyku Bardzo lubiany zawodnik, przeciez mial sukcesy co zadko sie zdarza tam obcokrajowcom, a mi zapadlo w pamieci jego feudy z Canekiem czy w CMLL jak zdobyl Light Heavy NWA. To on tez wyprowadzil FILL jedna z ciekawszych fed. indys z Meksyku.

teraz dziwi mnie czemu gdzies nie osiadzie na stale (oby tylko nie tna ale i tak maloprawdopodobne), nie zapominajmy ze lata juz swoje ma.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65573

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Ale mi chodziło o jego aktualną sytuacje w Meksyku, pozycja w karcie, itp.

Hmm, a masz jakieś materiały z FILL?

WSX może i było głupkowate, ale to mialo potencjał - walki oferowały więcej atrakcji niż te z WWE. No i żadnych głupich banów na high - flyingowe ruchy nie wprowadzili.

Spokojnie, w jednym z wywiadów (znajdziesz go na naszej stronie) wspominal, że do TNA nie pujdzie, bo tam jest bajzel na zapleczu, a do WWE też nie, bo niechciałby być zmuszany do robienia rzeczy, ktorych by nie chciałby robić, np. zmiana gimmicku.

Sądże, że jak będzie musial przystopowac i skupić się na występach w "zaledwie" kilku fedach to wybierze Meksyk, czasami pojawiałby się w Japonii.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65574

Dawno nie widziałem Vampiro na ringu. Pomijając czasy WCW, widziałem kilka walk z jego udziałem, ale i tak ciężko mi określić w jakim okresie one się toczyły. Niemiałbym nic przeciwko gdyby pojawiał się w Meksyku (skoro ma tam pewną pozycję) i np. w IWA-MS. Walki z Low Ki, Nate Webb czy El Generico byłby przynajmniej dobre. A i konkretny push w którymś z amerykańskich fedów wyszedłby na dobre dla obu stron ;)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65575

Wstukaj w youtubie "Kawada" i "Vampiro" - znajdziesz ich walkę z AJPW z przed kilku miesięcy. Majonez, w Ameryce nie ma na razie czego szukać - WSX mu zamkneli, o TNA i WWE wspomniałem w poprzednim poście, czasami pojawia się w federacjach Indy (raz w PWU, walkę z Ravenem anulowano bo TNA zmusiło go do porzuczenia PWU)

Szkoda, że nie pojawia się w żadnej z większych federacji, bo dzięki swemu gimmickowi mógłby zrobić jeszcze wiele ciekawych angli, walki też byłyby dobre, bo hardcore zakrywałby ewentualne skutki posuwania się w wieku.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65576

Ostatnio pojawia sie w Meksyku ale w indys, wlasnie w FILL, XLAW wszystko to obecnie wystepy jako gosc-jednorazowe.

Aktualna pozycja jest taka ze Vampiro ewidentnie czeka na propozycje. Dosc niedawno goscil na jeden z gal CMLL ale narazie nic nie podpisano.

Co do WSX sie zgodze zreszta pisalem o tym, na 20minutowy program, a byl lepszy niz te nudne przegadane programy z tez wzasadzie 90% krotkimi i wiekjszosci slabymi pojedynkami znanych federacji z USA(kazdy wie o kogo chodzi :grin: )

Majonez no wsumie pasowalby, dlatego chcialbym zeby Vampiro gdzies sie na dluzej zadomowil, a czy to bedzie Meksyk, USA, Kanada czy Japonia to schodzi na drugi plan wazne zeby w jakiejs dobrej i ciekawej fed.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65578

Hmm, mym zdaniem najbardziej realne w poszczególnych krajach wydają się:

USA:

IWA: MS - pasuje stylem

PWU - jeśli chciałby tam wystepować to nic nie powinno stać na drodze

XPW (?) - jeśli doszloby do reaktywacji, to byłyby duże szanse, że wystepowalby tam, gdyż California jest tą częścią USA, gdzie przebywa najczęściej.

Kanada:

IWS - pasuje stylem, pozatym jest Kanadyjczykiem i napewno jako taki "Natonal Hero" dostałby push.

Meksyk:

CMLL - ma znajomości i wiele lat występowania w tej federacji.

Japonia:

AJPW - federacje prowadiz jego znajomy - Great Muta. Parę miesięcy temu pojawił się

w roli "najemnika" Muty, by walczyć z Kawadą, z którym tamten feuduje.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65581

Wczoraj Vampiro pojawil sie znow na gali CMLL w walce Dr. Wagner, Shocker, Vampiro vs Atlantis, Olimpico, Universo 2000 wygranej przez team w ktorym byl Vampiro.

No moze wkoncu nadluzej zostanie w CMLL, jak dla mnie byloby super :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65902

Hmm, to Dr. Wagner jeszcze walczy? :shock: Rzeczywiście, może teraz pozostanie dłużej w CMLL, bo widze ze teraz tam najczęściej się pokazuje. Też bym się cieszył, gdyby gdzieś zaczął występować regularnie i otrzymał push, bo zasługuje na to.

Fajnie się w Indy Zone zrobiło nawet, nie tylko komentujemy aktualne wydarzenia, ale także gadamy o ciekawszych wrestlerach z sceny nieżaleznej. I tak powinno być, jeśli chcemy zachować ten dział przy życiu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65942

• Reputacja:   2

Tylko szkoda, że niektóre federacje np. CMLL wychodzą nieregularnie jeśli w ogole do ściągnięcia (chyba, że ktoś ma jakieś źródło do linków tej federacji ;). Bo tak niby gadamy o tym i w ogóle ale nie możemy się tym nacieszyć :???: Co do Independent Zone to faktycznie dobrze, że się trochę rozruszało. Może nie piszę za dużo, ale zawsze lubię tu poczytać o aktualnych wydarzeniach (chyba, że chodzi o ROH, bo nie chcę się na spoilery natknąć przypadkiem). A tak w ogóle to nie wiecie co się dzieje obecnie z Arsenalem? Nigdzie nie mogę znaleść świeżych informacji o nim :/
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65952

Arsenal? Chyba nadal się rozbija w IWS, ale pewny nie jestem.

Milos, ja też nie mogę się poszczycić mianem eksperta w Indy, ale liczy się aktywność i chęć poznania, a rozeznanie samo przyjdzie.

Fakt, linków trochę brakuje, ale cóż poradzić? Na zagranicznych forach więcej chyba stuffu z indy nie mają, po prostu trudno dostepny, ale jak ci coś wpadnie w rączki, to masz satysfakcje, że masz prawdziwy rarytas w swej kolekcji.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65957

Oczywiscie to Dr. Wagner Jr. czyli syn zmarlego Dr. Wagnera. Jego syn juz wystepuje poprostu jako Dr. Wagner i to bardzo dlugo, debiut mial w latach 80-tych wtedy kiedy jego ojciec stracil maske, by po tem nagle na kolejnej gali pojawil sie bez maski ale przedstawiajac swojego nastepce czyli syna majacego taka sama maske czyli Dr. Wagnera Jr.

Syn wystepuje juz dlugo, ma juz wiecej pasow na swoim koncie niz ojciec, wierny CMLL choc tez mial wystepy i to z sukcesami w NJPW czy WWC.

Co do fed. Mex. to niestety sa problemy z galami, mam to szczescie ze zalapalem sie na forum torrentowe LL gdzie daja gale, niestety obecnie rejestracja tam tylko na zaproszenia(ktorych nie mam za male ratio :mad: ), oprocz tego galavision jeszcze jest.

Jak znajde wiecej czasu, to napisze felieton podsumuwujacy mijajace pol roku 2007 w fed. Meksykanskich, albo caly rok wtedy zrobie to znow na koniec roku,jesli wogole to ktos przeczyta :grin:

Milos bez spoilerow powinen byc ten temat tez tak uwazam, sam spoilerowalem tutaj pare razy jesli cho o ROH ale nie tylko, teraz tez uwazam to za zbedne.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65962

Pisz Street, pisz, z chęcią przeczytam.

Hmmm, wiem że Wagner (syn) występował w Japonii, ale myślałem że był tylko jeden i dlatego się zdziwiłem.

A ja, skoro tak lekko markuje Vampowi, to chyba jego polskie bio zmajstruje (o ile znajdę jakieś lepsze źródło informacji niż Wikipedia).

Jako iż to jest jedyny temat o Indy, nie spojlujmy, bo wszyscy będą się bać zajrzeć i nikt się nie zaciekawi Indy wrestlingiem.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-65971

Dzięki Street za newsa z wynikami. Jak zapatrujecie się na trwający właśnie KotDM? Znamy już wyniki pierwszej rundy. Jakie sa wasze typy na finał tego prestiżowego turnieju? Stawiam na finał Brain Damage vs. Drake Younger, to chyba żadna nowość ;)

W takim przypadku zwycięzcą mógłby zostać Drake. Ten zawodnik jest pushowany chyba na wszelkie sposoby, ale to raczej przez to, że na scenie ultraviolentowej nie ma nowych twarzy. Wracają znani wrestlerzy, przy czym wydaje mi się, że to za mało. Poza tym (o ile pamięć mnie nie myli) Drake posiada w IWA-MS Hardcore Title ;)

Z drugiej zaś strony kolejne jego zwycięztwa mogą lekko nudzić fanów. Zobaczymy jak to się potoczy z tym, że na jakąś niespodziankę raczej nie liczę.

Vortekz znowu odpadł w pierwszej rundzie :/ Czy tylko w CZW może dostać jakikolwiek push? Lipa :/

P.S. A propos IWA-MS. Oglądał ktoś z Was galę 'Chris Candido Memorial Cup'? Odbyła się ona około półtora miesiąca temu. Karta prezentuje się wyśmienicie, zaraz zrobięsobie kawę i zabieram sięza oglądanie :D Jeżeli będą chętni to obgadamy temat tej gali ;)

P.S.2

Nie wiem czy jest już taki temat/dział gdzie userzy mogliby dawać swoje oferty co do wymiany jakimiś galami. Wiadomo jak ciężko czasami zdobyć starsze już praktycznie nie uploadowane gale. Napewno każdy z nas chętnie uzupełniłby sobie swoje zbiory, a nowi fani sceny indy będą mieli do nich łatwiejszy dostęp, co nam wyjdzie tylko na zdrowie ;)

Pozdrawiam wszystkich z IZ-ki ;) innych już nie, bo nie zaglądają tutaj ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-66061

majonez - daj znac jak ta gala IWA-MS wypadla, bo tez mam zamiar ją ogladnac, mam nadzieje ze na tygodniu dam rade..
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-66084

Cześć chłopaki. Ja tym razem nie napiszę o wrestlingu, a o naszym forum. Wczoraj całkiem przypadkowo zgadałem się na shoutboxie z Bonkolem. Okazało się, że nasz kolega również ogląda scenę niezależną, ale nie udziela się w Independent Zone z obawy przed spojlerem, których jest tutaj wiele. Była już o tym mowa kiedyś i o ile mnie pamięc nie myli to Koper również z tego powodu nie zagląda tutaj. Być może więcej jest takich ludzi.

W związku z tym wpadłem na pomysł i zaproponowałem rozdzielenie IZ. Np. tutaj, w tym miejscu będzie można spojować do woli; komentować newsy z wynikami danej gali itd. Zaś w przyklejonym drugim temacie, opisywalibyśmy jedynie oglądane gale i powstrzymalibyśmy się od spojlowania.

Przez to nasz kochany dział na Attitude byłby bedziej czytelny. Osoby, które nie chcą czytać spojlo-postów nie będą wchodziły tam gdzie one są, proste.

Bonkol i ja stwierdziliśmy, że będzie to dobry pomysł. Jak Wam się podoba takie rozwiązanie?

ulvhedin - na temat gali 'CCMP' dzisiaj wypowie się Bonkol, jak tylko przyklei odpowiedni temat ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/40/#findComment-66285