Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 10

B BLOCK : Katsuhiko Nakajima vs. YOSHI-HASHI

Kilka dobry kopnięc oraz rzutów i udał im się ten pojedynek. Publika co raz lepiej reaguje na Yoshiego.

B BLOCK : Yuji Nagata vs. Michael Elgin

Obaj dobrze prezentują się w turnieju, ale tutaj niewiele z tego wyszło. Przeciętny pojedynek, gdzie po raz kolejny Elgin imponował publiczności swoją siłą.

B BLOCK : Katsuyori Shibata vs. Toru Yano

Co roku muszą na Climaxie zrobić taką żenadę w udziałem Yano.

B BLOCK : Kenny Omega vs. EVIL

Przedstawiciele dwóch heelowych stajni, ale nic z tego nie wynikło. Kenny nie sprawił, że EVIL wyglądałby jak dobry wrestler. Jedynie nabawił się rozcięcia na plecach.

B BLOCK : Tomoaki Honma vs. Tetsuya Naito

Main event to zrobili dłuższy pojedynek od poprzednich. Nie przełożyło się to za bardzo na emocje. Dobrze znany Homna kontra ignorant Naito.

Miał być słaby dzień i tak było, do pominięcia. Punkty rozdane i tyle.

Najlepsze walki G1 Climax 26

1. Kazuchika Okada vs. Naomichi Marufuji (Day 1)

2. Hiroyoshi Tenzan vs. Tomohiro Ishii (Day 1)

3. Katsuyori Shibata vs. Katsuhiko Nakajima (Day 4)

4. Hiroshi Tanahashi vs. Hirooki Goto (Day 9)

Konkurencja dla ROH w Londynie.

13895489_979216402176424_5718816445202685645_n.jpg?oh=7921fb1fedbf032d419688af72c26e68&oe=58241DC3

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408006

NJPW G1 Climax 2016: dzień 10

Faktycznie na karcie ten dzień zapowiadał się bez fajerwerków, ale dostaliśmy 4 naprawdę solidne walki które warto obejrzeć. O Toru Yano vs Katsuyori Shibata nawet nie warto przeznaczać zdania, choć właśnie to zrobiłem. Honma vs Naito to jeden ze słabszych main eventów tego turnieju, nie potrafiłem się w to wkręcić. Omega z Evilem nieco zawiedli, Nagata i Elgin więcej zdziałać nie mogli a Nakajima zauroczył mnie swoimi kopnięciami. Yoshi Hashi już nie by tak zjawiskowy jak we wcześniejszych dniach.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408059

• Reputacja:   1

Day 10

Katsuhiko Nakakajima vs Yoshi-HASHI - ****

Walka dnia! Nakajima już w NOAH pokazywał bardzo dużo, ale Yoshi ma jak na razie zdecydowanie najlepszy moment w karierze. Pokazuje bardzo duże umiejętności, a do tego fani jakoś na niego reagują.

Yuji Nagata vs Michael Elgin - *** i 1/2

Było dobrze. Elgin nie zwalnia tempa i odnosi już trzecie zwycięstwo z rzedu. Dla mnie jego zwycięstwo byłoby głupotą. Gość ma pas IC, a tak wielki push nie jest raczej możliwy dla kogokolwiek.

Toru Yano vs Katsuhiko Nakajima

Nie komentuje.

Kenny Omega vs Evil - *** i 3/4

Kolejna już dobra walka Evila na tym turnieju. Można powiedzieć, że z Kennym każdy wykręci dobre starcie, lecz Watanabe zrobił w ten rok duży postęp. Fajnie że Kenny tov wygrał, bo nadal jest jednym z głównych kandydatów do wygranej. Kolejna walka z Shibatą i to może być rewelacyjne.

Tetsuya Naito vs Tomoaki Honma - *** i 1/2

Były lepsze możliwości na main event tego dnia. Było fajnie, ale jakoś się nie wkręciłem. Naito odnosi pewne zwycięstwo i nadal jest głównym kandydatem do wygrania bloku. Honma dobrze zaczął turniej, ale teraz miał trzy porażki z rzędu i w tak wyrównanej grupie nie ma już szans.

Top 5 Walk Climaxa

Hirooki Goto vs Hiroshi Tanahashi - **** i 1/2 (9)

Michael Elgin vs Tetsuya Naito - **** i 1/2 (4)

Naomichi Marufuji vs Kazuchika Okada - **** i 1/2 (1)

Michael Elgin vs Kenny Omega - **** i 1/4 (8)

Naomichi Marufuji vs Tomohiro Ishii - **** i 1/4 (7)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408163

Day 11

Bad Luck Fale vs Hiroyoshi Tenzan - **

Bardzo marne starcie. Typowe dla Fale'a, który odniósł mało ważne zwycięstwo.

Tama Tonga vs Hirooki Goto - *** i 1/2

Tonga po uwaleniu Tanahashiego i Ishiiego mógł zrobić dokładnie to samo z Goto. Hirooki przerywa streak trzech porażek i wraca do turnieju jako jeden z kandydatów do finału. Czy chłop ma jeszcze szanse? W sumie zostali mu łatwi przeciwnicy i kto wie czy przy remisie ostatniego dnia między Okadą i Hiroshim to właśnie nie były mistrz IC trafi do finału.

Naomichi Marufuji vs Sanada - *** i 3/4

Mogło być bardzo dobrze i było. Sanada kolejny raz pokazał kunszt debiutanta, a Maru zgarnął zwycięstwo, które nie wyklucza go z walki o końcowy triumf. Maru z każdą walką przekonuje mnie, że powinien zmienić federacje, bo w NOAH się marnuje.

Tomohiro Ishii vs Hiroshi Tanahashi - **** i 3/4

Kozak pojedynek. Jak na razie najlepsze starcie turnieju. Gdyby Ishii odkopał po Frog Splashu to możliwe, że dałbym 5. Tana idzie jak burza i już ma bilans 3-3. Pewne własciwie jest, że o wszystkim zadecyduje pojedynek z Okadą. Mi to się jednak wydaje za proste i szukam trzeciego kandydata do wygrania bloku.

Togi Makabe vs Kazuchika Okada

Wpadłem na spoiler więc nie oglądałem.

Top 5 Walk Climaxa

Tomohiro Ishii vs Hiroshi Tanahashi - **** i 3/4 (11)

Michael Elgin vs Kenny Omega - **** i 1/4 (8)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408301

NJPW G1 Climax 26: dzień 11

Hiroyoshi Tenzan vs Bad Luck Fale To już jedenasty dzień turnieju, ależ ten czas zapierdala! I w sumie tyle chciałem napisać o tej walce :lol:

Hirooki Goto vs Tama Tonga Tonga znów daje dobrą walką i znów z jednym lepszych Japońców na świecie. Przypadek? Przyjemnie sie oglądało, bez glupiego zakończenia bo Tama i tak już zrobił więcej niż musiał.

SANADA vs Naomichi Marufuji Było dobrze, choć za krótko. Spodobał mi się ten techniczny początek, ale ten motyw też mogli przedluzyć. Bez fajerwerków, poprawne, dobre starcie. Szkoda, ze Sanada po sensacyjnym poddaniu Tany za wiele nie znaczy a po tkim zwycięstwie powinien lepiej być rozpisany.

Hiroshi Tanahashi vs Tomohiro Ishii

Zgadzam się, że to jest walka turnieju przynajmniej jak na razie. Ishii to nie lotnik a własnie takich akcji (oraz technicznych) mi tu brakowało. Ale to taki mały zarzut. Walka pełna emocji, publika też dała nieco od siebie. BRAWO! Masa bardzo wiarygodnych nearfalli, masa!

Togi Makabe vs Kazuchika Okada Wynudziłem się. Moze to przez poprzednią walkę. Emocje mimo wsyzstko były, z całego serca zle życzyłem Makabe i na szczęście Okada czyściutko go pokonał!

Dobry dzień, wreszscie dostaliśmy walkę, których w Climaxie powinno być więcej.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408310

b]NJPW G1 CLIMAX 26 Day 11[/b]

A BLOCK : Hiroyoshi Tenzan vs. Bad Luck Fale

Fale mocno się stara by zostać najgorszym wrestlerem tegorocznego Climaxa.

A BLOCK : Hirooki Goto vs. Tama Tonga

Znów trzeba pochwalić Tongę. Świetna końcówka w stylu Tongi, znakomicie to wykorzystali i wyszło bardzo efektownie.

A BLOCK : Naomichi Marufuji vs. SANADA

Obaj zrobili furorę pierwszego dnia i czekałem na to zestawienie. Duże oczekiwania i liczyłem na więcej. Kilka ciekawych akcji, ale nie udało im się zbudować większych emocji.

A BLOCK : Hiroshi Tanahashi vs. Tomohiro Ishii

Po trzech porażkach i problemach zdrowotnych byłem przekonany, że Tanahashi nie będzie walczył na pełnych obrotach. Dzieje się inaczej, żadnego oszczędzania, wręcz przy takich slapach widać było energię. Jedna z lepszych walk w tym turnieju.

A BLOCK : Togi Makabe vs. Kazuchika Okada

Ciężko przy Okadzie wyglądać słabo. Forma Makabe pozostawia wiele do życzenia, ale tutaj wyszło dobrze. Togi zaczął przegrywać, ale walki robi lepsze.

1. Kazuchika Okada vs. Naomichi Marufuji (Day 1)

2. Hiroyoshi Tenzan vs. Tomohiro Ishii (Day 1)

3. Katsuyori Shibata vs. Katsuhiko Nakajima (Day 4)

4.Hiroshi Tanahashi vs. Tomohiro Ishii (Day 11)

5. Hiroshi Tanahashi vs. Hirooki Goto (Day 9)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408315

Igrzyska się rozpoczęły więc i Climax jest na drugim miejscu. Dzień 12ty leciał w tle, więc jakoś nie byłem w stanie skupić się w pełni na tej gali. Yano vs Nagata w ogóle nie oglądałem, nawet nie wiem kto wygał. Nie mam zamiau tego nadabiać. Elgin musiał wygrać, zrobił to po dobej walce. Shibata vs Omega to dla mnie lekkie rozczarowanie tak jak Naito vs Nakajima. Spodziewałem się czegoś niesamowitego a dostaliśmy "jedynie" bardzo dobre walki. I prawie zapomniałem.. Evil vs Honma. Skoro nie mogłem sobie przypomnieć po paru godzinach kto walczył z Evilem to niezbyt to dobrze świadczy o poziomie tej walki.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408344

Day 12

Yuji Nagata vs Toru Yano

Pomysłowe, nie ma co.

Yoshi-HASHI vs Michael Elgin - **** i 1/4

Wspaniala walka. Hashi w tym momencie stał się najwiekszym odkryciem Climaxa obok Nakajimy prześcigając Evila, Tonge i Sanade. Elgin to Elgin i potrafi zrobić bardzo dobre starcie co pokazał właśnie tutaj. Myślałem że po tym trafionym Sentonie to będzie koniec, ale Mike odkopał i wygrał. Brawo.

Evil vs Tomoaki Honma - *** i 1/4

Średnie starcie. Honma zaprezentował się słabo, a jedyne co pamiętam to kilka fajnych akcji od Evila.

Katsuyori Shibata vs Kenny Omega - ****

Jestem mocno wkurwiony. Kozak walka z kapitalną psychologią ringową, gdzie to heelowy Omega obija nogę Katsuyoriego. Ten gdy zaczął się odpłacać kopniakami w rękę to byłem już w raju, ale tutaj było potrzebne jeszcze 10 minut. Mogła być walka turnieju, a skończyło się na bardzo dobrym starciu.

Katsuhiko Nakajima vs tetsuya Naito - **** i 1/2

Początek był spokojny, ale jak się rozpędzili to ciężko było ich zatrzymać. Naito pod względem poziomu walk na tym turnieju jest w absolutnej czołówce. Nakajima miał robić za prospecta, a bije na głowę większość osób z rosteru. Chłopak tak samo jak Marufuji powinien odejść z NOAH do NJPW, bo w federacji Jado zwyczajnie się on marnuje.

Top 5 Walk Climaxa

Katsuhiko Nakajima vs Tetsuya Naito - **** i 1/2 (12)

[ Dodano: 2016-08-07, 16:21 ]

Day 13

SANADA vs Tama Tonga - *** i 3/4

Dwaj debiutanci pokazali, że są odkryciami tego turnieju. Tama Tonga rozwinął się do tego stopnia, że to on tutaj nadawał warunki i według mnie był tym lepszym zawodnikiem. SANADA też się super pokazał i te dwa talenty zasługują na brawa.

Togi Makabe vs Bad Luck Fale

Przewinąłem.

Hiroyoshi Tenzan vs Hirooki Goto - *** i 1/2

Każda walka Goto to dla mnie wielkie nerwy. Gość w każdym momencie może już przestać liczyć się w walce o awans, ale na szczęście pokonuje drugiego niewygodnego przeciwnika z rzedu. Bardzo dobry pojedynek zwłaszcza dzięki emocjom, bo gdyby Tenzan to wygrał to nikt by się nie zdziwił.

Tomohiro Ishii vs Kazuchika Okada - *****!

Piekielnie ciężko będzie to przebić. Kapitalny pojedynek od pierwszej do ostatniej minuty i wielkie emocje. Gdy Okada pod koniec walki masowo nie trafiał z Rainmakerami to wręcz wstałem z krzeszła. Tomohiro raczej się już nie liczy w rywalizacji, ale dzięki temu zwycięstwu w grupie robi się bardzo ciekawie.

Hiroshi Tanahashi vs Naomichi Marufuji - **** i 1/4

Było bardzo dobrze, ale po wcześniejszym pojedynku nie mogłem się skupić na tym starciu. Tanahashi pokonuje kolejnego bardzo dobrego wrestlera z rzedu i wraca do rona faworytów. Czy to wygra? O tym poniżej.

W rywalizacji został lider czyli Okada, a także Fale, Makabe, Marufuji i Goto. Makabe możemy odrzucić natychmiast z grona potencjalnych zwycięzców. Okada w kolejnej walce zawalczy z Falem, jeżeli wygra to zwycięstwo może mu zabrac tylko Tanahashi. Mam jednak nadzieje, że przegra, bo wtedy będzie dużo ciekawiej. BLF może wtedy przegrać kolejnego dnia z Tongą. Wtedy jeżeli Tanahashi pokona Okade to wchodzi do finalu. Według mojej teori jednak w finale powinien być remis i wtedy przy korzystnych wynikach 15 dnia do finału awansuje zwycięzca pojedynku goto vs marufuji. Wiele wyjaśni kolejny dzień, ale w tym roku emocje na Climaxie są wielkie.

Top 5 Walk Climaxa

Tomohiro Ishii vs Kazuchika Okada - ***** (13)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408368

G1 Climax - Dzień 13

SANADA vs Tama Tonga

To była średnia walka, która w sumie nawet nie chciała mnie w nią wciągnąć. Najlepsza walka Tamy podczas tego G1, jego przeciwnik wiadomo, czołówka. Nawet nie wiem czemu nie dali wygrać Sanadzie.

Togi Makabe vs Bad Luck Fale

Zadziwiająco dobra walka jak na nich.

Hirooki Goto vs Hiroyoshi Tenzan

Nie mogłem się wciągnąć w tą walkę. Może trochę poza końcówką, z której i tak niewiele pamiętam.

Kazuchika Okada vs Tomohiro Ishii

Babciu, to jest zajebiste!!! Okada na stałym poziomie, ale z Ishiim wyciągnęli genialną walkę. W końcówce już zaczynałem markować. Naprawdę uważam, że to powinno dostać 5 gwiazdek od Meltza.

Hiroshi Tanahashi vs Naomichi Marufuji

Jedna z najlepszych walk Climaxa, ale nie aż tak dobra, jak poprzednia. Tana teraz potrzebuje niebywałego szczęścia, jeśli ma zamiar dotrwać do finałów.

[ Dodano: 2016-08-08, 11:57 ]

G1 Climax - Dzień 14

Toru Yano vs Michael Elgin

Walka w której New Japan pokazało, że na Elgina będzie stawać, że jest ich przyszłym main event... ALE JAK TO YANO WYGRYWA!!!??? Te jego roll-upy były fajne za pierwszym razem, może nawet i za drugim, ale teraz to on idzie po zwycięstwo w bloku. No dobra, muszę przyznać, że Yano próbujący złapać za włosy Elgina było nawet śmieszne.

YOSHI-HASHI vs Katsuyori Shibata

Zauważyłem coś ciekawego u Hashiego. Za każdym razem jak kogoś uderza, to patrzy w publikę, tak jakby chciał, żeby ktoś go lubił. Nie Yoshi-Hashi, nikt cię nie będzie lubił, jeśli na dupie masz napisane "luźna eksplozja". I dlatego dostałeś wpierdol od Shibaty. Masz za swoje gacie i sentona przy którym zawsze się prawie zabijasz.

Katsuhiko Nakajima vs Tomoaki Honma

Nakajima miał minę, jakby ktoś mu nasrał do torby, zaś Honma wygląda jak spalony hot-dog i wali tyle headbuttów, że skończy jak Chris Benoit. Niezbyt ciekawa walka.

Kenny Omega vs Yuji Nagata

Omega mnie zawiódł. Myślałem, że w Climaxie pokaże na co go naprawdę stać, a tak naprawdę tylko walkę z Elginem zaliczę do lepszych. Dobrze, że chociaż tu dał radę z dziadkiem Nagatą.

Tetsuya Naito vs EVIL

Powoli sytuacja się zaczyna klarować i widać, że w tym bloku planowane jest zwycięstwo Naito. Najwyżej Shibata i/lub Omega mogą zremisować z nim punktami, ale spodziewam się potyczki Chaosu i Ingobernables w finale. Spodziewałem się, że Watanabe się położy, albo zrobią Fingerpoke of Doom, ale niezła walka nie jest zła.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408385

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 12

Yuji Nagata vs. Toru Yano

Takie pojedynki zabijają sens wrestlingu. Wystarczy zawiązać taśmą nogi przeciwnika i wszystko się wygra, dobrze że pasa tak się nie zdobędzie.

Michael Elgin vs. YOSHI-HASHI

Jest Elgin i jest reakcja. Publika kupowało wszystko co robiło i przez to walka dużo zyskała na tym. Yoshi znów bardzo dobra postawa.

Tomoaki Honma vs. EVIL

Ciężko odnaleść Homnę z poprzednich dwóch Climaxów, szczególnie z takim przeciwnikiem jak EVIL.

Katsuyori Shibata vs. Kenny Omega

Czegoś brakuje Omedze w tym turnieju i to jest kolejny przykład. Walka była dobra, ale nie było zbyt wiele aspektów nad którymi można sie zachwycać.

Katsuhiko Nakajima vs. Tetsuya Naito

Zdecydowanie pojedynek wieczoru. Naito świetnie odnajduje się z różnymi wrestlerami i z takim Nakajimą wszystko wypaliło. Naito nie wdawał sie wymiany kopniaków i narzucił swój styl.

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 13

SANADA vs. Tama Tonga

Dwóch największych objawień w tym bloku. W tej rywalizacji obaj wyszli na remis i nie pokazali niczego więcej co do tej pory wiedzieliśmy, szkoda.

Togi Makabe vs. Bad Luck Fale

Kiedyś musieli się spotkać, a ja na szczęście już nie pamiętam o tym pojedynku.

Hiroyoshi Tenzan vs. Hirooki Goto

Powoli uchodzi powietrzę z Tenzana, na awans nie ma już szans i niestety w z takim przeciwnikiem jak Goto nie pokazał się lepiej niż w poprzednich walkach.

Kazuchika Okada vs. Tomohiro Ishii

Listę na najlepszą walkę na G1 Climax można zamykać? Pewnie Okada i Tanahashi będę mieli dużo do udowodnienia i pozostaje jeszcze finał. Niesamowity pojedynek, to co się działo w końcówce to było szaleństwo. Aż się przestraszyłem, że po piledrivie coś się stało Okadzie. Nie było to perfekcyjnie, ale na szczęscie jest dobrze. Furtka została otwarta na rewanż o pas IWGP Heavy, czekam.

Hiroshi Tanahashi vs. Naomichi Marufuji

Świetne ukoronowanie dnia. Dwie siły napędowe swoich federacji na przeciwko siebie. Tym razem lepszy okazał się przedstawiciel New Japan. Hiroshi w dalszym ciągu pozostaje w grze o awans do finału.

1. Kazuchika Okada vs. Tomohiro Ishii (Day 13)

2. Kazuchika Okada vs. Naomichi Marufuji (Day 1)

3. Hiroyoshi Tenzan vs. Tomohiro Ishii (Day 1)

4. Katsuyori Shibata vs. Katsuhiko Nakajima (Day 4)

5. Hiroshi Tanahashi vs. Tomohiro Ishii (Day 11)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408422

Dzień 14 był marny i najsłabszy w turnieju więc nie chce mi się o nim pisać. Naito prowadzi więc pewnie ujebie w środę.

Day 15

Tama Tonga vs Naomichi Marufuji - *** i 1/2

Marufuji zostaje w grze. Realne było zwycięstwo Tongi, ale na szczęście gwiazda NOAH liczy się jeszcze w końcowej rywalizacji. Tonga i tak już tutaj bardzo dużo osiągnął i sporo wyniósł z tej rywalizacji.

Tomohiro Ishii vs SANADA - ****

Super pojedynek. Troszkę śmieszne, że Ishii, który dopiero co po kozackiej walce pokonał Okadę teraz upierdala z Sanadą. Z drugiej strony Seiya pokonał na tym turnieju kilka wielkich nazwisk. Emocji nie było wielkich, bo to chyba pierwsze w tym turnieju starcie o nic.

Hiroyoshi Tenzan vs Hiroshi Tanahashi - ***

Tanahashiemu idzie tak dobrze, ze tego ostatniego dnia musi się mu powinąć noga. Zresztą o tym troszkę później. Myslałem że Tenzan osiągnie więcej w ostatnim turnieju, a tutaj ma nadal tylko dwa zwycięstwa na koncie.

Kazuchika Okada vs Bad Luck Fale - ***

Nie myślałem, że kiedykolwiek będę się cieszył ze zwycięstwa Fale'a nad Okadą. Tutaj jednak kibicowałem gigantowi, bo dzięki temu sytuacja w bloku staje się arcy ciekawa. Sam Fale nadal ma duże szanse na końcowy triumf, ale myśle, że ostatniego dnia uwali go kumpel ze stajni.

Hirooki Goto vs Togi Makabe - *** i 1/2

Rok temu markowałem jak pojebany Andersonowi. Karl odszedł więc znalazlem sobie nowego ulubieńca i stał się nim Goto. Chłopak po trzech porażkach z rzędu odnalazł się i teraz gromi. W piątek wielka walka z Marufujim i emocje beda gigantyczne. Przy Knee Dropie przestraszyłem się, że będzie koniec ale na szczęście Hirooki wyszedł z opałów.

Ale mamy burdel w bloku :o. Okada, Tanahashi, Fale, Marufuji i Goto mają realną szanse na awans do finału, bo każdy ma 5 zwycięstw i 3 porażki. W piątek mamy dwie wielkie walki – Okada vs Tana i Goto vs Marufuji oraz walkę ludzi z Bullet Club – Fale vs Tonga. Trzeba więc teraz przeanalizować szansę danych zawodnikow.

Kazuchika Okada – Chłop według mnie nie ma szans, bo jest mistrzem. Awans do finału to zabicie emocji. Pokonując Tanahashiego i tak nie będzie miał pewnego awansu, bo musi patrzeć na wyniki innych walk. Zwycięstwo Fale'a lub Marufujiego wyrzuca z turnieju Okade. Jednak przy zwycięstwie zarowno Fale'a jak i goto oraz Okady cała trojka będzie miala tyle samo punktów i każdy pokonał jednego rywala więc powinna odbyć się dogrywka. Mimo wszystko to mało realne.

Hiroshi Tanahashi – Hiroshi ma taką sytuację, że musi tylko wygrać. Pokona Okadem pokonał Fale'a, Goto i Maru, a więc tym samym ma pewny awans do finału. Jest to jednak dla mnie za łatwe i dlatego Tana nie wygra ostatniej walki. Realny jest remis.

Naomichi Marufuji – Jeżeli pokona Goto, Fale uwali z Tamą, a Tana z Okadą to złote dziecko NOAH będzie w main evencie. Rownie dobrze może być remis razem z Falem i coraz bardziej się zastanawiam czy nie postawią właśnie na tego zawodnika.

BLF – Pokonał Okade i Maru, a uwalił z Goto i Taną. Tak więc widac kogo zwycięstwo wyrzuca go z turnieju. Może być także remis z Goto i Okadą. Mimo to nie wierzę w zwycięstwo giganta.

Hirooki Goto – Mój faworyt! Przy pokonaniu Marufujiego i remisie w main evencie Hirooki wchodzi do finału. Chłop na to zasłużył i od samego początku pisałem, ze realne jest Shibata vs Goto w ostatniej walce rywalizacji.

Moje przewidywania – Według mnie Fale pokona Tonge, ale nic mu to nie da ponieważ Hirooki Goto pokona Marufujiego, a w main evencie będzie remis lub zwycięstwo Okady. Przy tej drugiej opcji dojdzie do dogrywki Kazuchiki Goto i Fale'a, ale myslę, że to Goto wyjdzie z turnieju jako zwycięzca.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408444

G1 Climax - Dzień 15

Naomichi Marufuji vs Tama Tonga

Walka się po prostu odbyła, nic ciekawego nie można napisac.

Tomohiro Ishii vs SANADA

Najlepsza walka gali. Ishii i Sanada dalej nie rozczarowują w turnieju.

Hiroshi Tanahashi vs Hiroyoshi Tenzan

Słaba walka, gdzie Tanahashi był tym bardziej heelowym zawodnikiem, co zbyt często się nie zdarza. Tenzan znowu się prawie zabił przy moonsaultcie.

Bad Luck Fale vs Kazuchika Okada

Fale spisuje się w turnieju średnio (co dostosowując do jego umiejętności oznacza, że bardzo dobrze), a Okada jakoś mnie nie kręci w tym turnieju. Obaj panowie dali średnią walkę.

Hirooki Goto vs Togi Makabe

Makabe i Goto dali kolejną marną walkę podczas tego najgorszego dnia. Sam nawet nie wiem, dlaczego zrobili z tej walki main event. Niestety to sprawiło, że walka była dłuższa, niż powinna być, co nie jest zbyt dobre dla Makabe.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408461

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 14

B BLOCK : Michael Elgin vs. Toru Yano

Jakoś smutno mi się nie zrobiło po tej walce.

B BLOCK : Katsuyori Shibata vs. YOSHI-HASHI

Yoshi może kolejną walkę zapisać do udanych. Shibata pokazał, że nadal jest o klasę lepszym wrestlerem.

B BLOCK : Tomoaki Honma vs. Katsuhiko Nakajima

Nakajima nie sprawił, że Honmę się dobrze oglądało, typowy przeciętniak.

B BLOCK : Yuji Nagata vs. Kenny Omega

Omega robi kolejną walkę do zapomnienia. Z Nagatą nie spodziewałem się czegoś wielkiego, ale liczyłem na coś lepszego.

B BLOCK : Tetsuya Naito vs. EVIL

Muszą razem dużo trenować, bo EVIL pokazał wiele spotów, które na codzień nie używa. Nie bawili się w żadne oddawanie punktów, a EVIL już matematycznie nie miał szans na awans.

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 15

A BLOCK : Naomichi Marufuji vs. Tama Tonga

Marufuji włączył się w zabawę w bieganie po ringu, szkoda że nic więcej nie wynikło w tym pojedynku.

A BLOCK : Tomohiro Ishii vs. SANADA

Ishii znów kradnie show, a Sanada pokazuje swój ogromny potencjał.

A BLOCK : Hiroshi Tanahashi vs. Hiroyoshi Tenzan

Publiczność buczy na Tanahashiego? Podawał się trochę w heela i tyle można wyciagnąć z tego pojedynku.

A BLOCK : Kazuchika Okada vs. Bad Luck Fale

Okada ma to coś, że nawet z takim wrestlerem jak Fale walka potrafi wyglądać dobrze.

A BLOCK : Togi Makabe vs. Hirooki Goto

Jakim cudem Makabe znów ląduje w main evencie. W żaden sposób nie można powiedzieć, że walka się obroniła. Mógł w tym miejscu znaleźć się Sanada i o wiele więcej zyskać niż ta dwójka.

[ Dodano: 2016-08-11, 23:45 ]

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 16

B BLOCK : Katsuhiko Nakajima vs. Kenny Omega

Dobra dynamiczna walka, powraca nadzieja w Omegę. Oby z Naito pokazał najwyższą formę. Nakajima już pożegnał się z turniejem, ale może go uznać za udany.

B BLOCK : Toru Yano vs. EVIL

Yano przed walką miał jeszcze szanse na awans. Można sobie żartować, ale Yano w finale to byłby bardzo kiepski żart.

B BLOCK : YOSHI-HASHI vs. Tetsuya Naito

Jak na dwóch wrestlerów, którzy bardzo dobrze prezentują się w turnieju to pojedynek wyszedł znacznie poniżej oczekiwań.

B BLOCK : Katsuyori Shibata vs. Yuji Nagata

Mając w pamięci ich niedawny emocjonalny pojedynek to tutaj wyszło o wiele słabiej. Tym razem walk spokojna i z ciekawym zakończeniem w wykonaniu Shibaty.

B BLOCK : Tomoaki Honma vs. Michael Elgin

W zeszłym roku i walka była jedną z lepszych na poprzednim Climaxie. Nie było aż tak dobrze, ale to było najlepsze starcie tego dnia.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408530

G1 Climax - dzień 17

Krótko, bo nie chce mi się zbytnio pisać. Tenzan i SANADA nie porwali, ale ładny moment z pożegnaniem Tenzana z G1. Ishii i Makabe to typowa dla nich walka dwóch silnych gości, która wciągnęła bardziej, niż ich walka z WK9. Tonga nie oddał punktów Bad Luckowi i jeszcze go wyeliminował z turnieju. Fajnie pomagasz swoim ziomkom Tama. Goto i Marufuji było emocjonujące, ale tylko w końcówce. Ale przechodzimy do creme de la creme tego turnieju. Okada vs Tanahashi VIII (?) to dla mnie drugi murowany 5 star tego turnieju. Zdziwię się, jęsli Dave im tych pięciu gwiazdek nie da. Genialna walka. A ta emocjonująca końcówka, to po prostu mistrzostwo! Niespodziewanie to Goto awansuje do finałów i teraz widzę tylko dwa wyjścia na jutrzejszej gali. Przechodzi Naito i mamy kulminację feudu LIJ z Goto, gdzie obaj panowie mają po jednym zwycięstwie. Albo przechodzi Shibata i mamy walkę o zwycięstwo pomiędzy dwoma przyjaciółmi z dzieciństwa. Nie mogę się doczekać dwóch następnych dni.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408644

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 17

A BLOCK : Hiroyoshi Tenzan vs. SANADA

Tenzan dostał swoje pożegnanie i przy okazji jeszcze wypromował Sanadę. Niesamowite jak over przez cały turniej był Tenzan.

A BLOCK : Togi Makabe vs. Tomohiro Ishii

Szalejący Ishii niewiele pomógł na będęcego w słabej formie Makabe.

A BLOCK : Bad Luck Fale vs. Tama Tonga

Była zabawa w oddawanie punktów, może kiedyś to się uda Bullet Club. Później trochę powalczyli i ostatecznie Fale nie będzie mieszał w awansie do finału.

A BLOCK : Hirooki Goto vs. Naomichi Marufuji

Długo się rozkręcali i dopiero w końcówce zrobiło się ciekawie. Znów niektóre akcję Goto wygladały jakby nie miały mocy i niewiele robiły przeciwnikowi.

A BLOCK : Hiroshi Tanahashi vs. Kazuchika Okada

Świetna walka, ale czego innego można było się spodziewać po tej dwójce. Udały im się wszystkie przyśpieszenia gdzie było mnóstwo okazji do zakończenia pojedynki. Przy tak długim starciu dobrze zmieniali tempo. Postawie wyżej jednak na walkę Okada vs Ishii gdzie mieliśmy szaloną końcówkę.

Po Tanahashim Goto wydaje się być najbardziej rozsądną opcją z bloku A. Tylko coś nie mogę się przekonać do jego dyspozycji w ostatnich walkach i mam obawy, że finałowy pojedynek nie będzie świetnym widowiskiem. Oprócz Elgina to wolę by ktoś z pozostałem trójki bloku B został zwycięscą całego turnieju.

2. Kazuchika Okada vs Hiroshi Tanahashi (Day 17)

3. Kazuchika Okada vs. Naomichi Marufuji (Day 1)

4. Hiroyoshi Tenzan vs. Tomohiro Ishii (Day 1)

5. Katsuyori Shibata vs. Katsuhiko Nakajima (Day 4)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/223/#findComment-408657