Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline

Day 6

Yuji Nagata vs Yoshi-HASHI - *** i 1/4

Walka niby dobra, ale nie było to nic wielkiego. Zarówno jeden jak i drugi toczyli już poczas tego turnieju dużo lepsze walki. Zwycięstwo Nagaty nie jest niczym dziwnym, bo przeciez Yoshi jest jakby nie patrzeć debiutantem.

Katsuhiko Nakajima vs Evil - *** i 1/2

Bardzo lubię zarówno jednego jak i drugiego. Nakajima to ringowy kozak, który w tym roku otrzymał duży push w NOAH i przeniesiono to na NJPW. Evil za to jest bardzo dobrą personą, a i między linami nie jest tragiczny. Starcie na plus.

Tetsuya Naito vs Toru Yano - **

Ważne zwycięstwo dla Naito. Yano pewnie sprawi jeszcze inną niespodziankę podczas turnieju.

Kenny Omega vs Tomoaki Honma - ****

Najlepszy pojedynek dnia. Były emocje i fajne akcje, a do tego ważne zwycięstwo dla Kennego. Honma szedł jak burza, ale się zatrzymał i dobrze, bo nie wyobrażałem sobie jego zwycięstwa nad liderem Bullet Club.

Michael Elgin vs Katsuyori Shibata - *** i 1/2

Dla mnie zawód. Poprzedniego dnia obaj mieli kozackie pojedynki, a teraz gdy rzucono ich na siebie to wyszło to tylko dobrze. Szkoda że Shibata upierdolił, bo to już druga porażka i moja teoria o Goto vs Shibata w finale staje się mało realna.

Top 5 Walk Climaxa

Michael Elgin vs Tetsuya Naito - **** i 1/2 (4)

Naomichi Marufuji vs Kazuchika Okada - **** i 1/2 (1)

Katsuhiko Nakajima vs Katsuyori Shibata - **** i 1/4 (4)

Kazuchika Okada vs Hirooki Goto - **** i 1/4 (5)

Sanada vs Hiroshi Tanahashi - **** i 1/4 (1)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407780

• Reputacja:   0

G1 Climax 2016 - Dzień 7

Togi Makabe vs Hiroyoshi Tenzan

Ciekawa ciekawostka! Makabe ma swój własny program w krajowej telewizji, gdzie łazi po cukierniach i je ciasta. To chyba jedyne wyjaśnienie dlaczego jeszcze nie przegrał w tegorocznej edycji Climaxa. Obżeranie się słodkościami nie pomogło tej walce, bo in Makabe i Tenzan do zrobienia zjadliwej walki potrzebują kogoś szybszego i ciekawszego. I ani Makabe, ani Tenzan nie są szybcy, ani ciekawi.

Hirooki Goto vs SANADA

Obaj nieźle zaczęli i dawali nadzieję na zrobienie dobrej walki. Porobili fajne spoty w tej walce, ale niestety nie wyszło aż tak dobrze, jak myślałem. Może gdyby dostali kilka minut więcej.

Naomichi Marufuji vs Tomohiro Ishii

Fajna walka między dwoma zawodnikami przenentującymi odmienne style. Powoli dochodzimy do momentu, gdzie wszyscy zawodnicy są wykończeni tym turniejem, ale z tego co widzę, to najlepiej się trzyma jeszcze Ishii.

Kazuchika Okada vs Tama Tonga

Tonga dzisiejszego dnia najlepiej sobie pomalował twarz ze wszystkich swoich dotychczasowych występów w G1. Szkoda tylko, że walczy w spodniach od piżamy. Tempo walki wolniejsze, niż myślałem, nawet mimo, że Tama jakiś wybitnie szybkich walk nie robi. Ale w sumie Okada też nie pomógł. Przez całą walkę się wydawało, że najbardziej wygrać chciałby ją Gedo, który chyba jako jedyny wyrażał nią zainteresowanie. Chyba najgorsza walka tego turnieju.

Hiroshi Tanahashi vs Bad Luck Fale

Fale wyszedł w jakiejś podróbie maski BUSHIego. Albo dołącza do Ingobernables, albo przechodzi w styl lucha. Jeśli zrobiłby 450 Splasha, to z miejsca stałby się moim ulubionym wrestlerem w historii. Tanahashi wreszcie zdobywa zwycięstwo. W sumie nawet dobrze, jak wchodził do ringu, to wyglądał na smutnego.

Pozdrowienia dla pana streamera/komentatora z Chin, dzięki któremu mogłem obejrzeć drugą połowę gali na żywo. Jego komentarz tak niszczył, że dalej chce mi się śmiać z jego reakcji na Sanadę :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407787

• Urządzenie:  Windows

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 7

A BLOCK : Togi Makabe vs. Hiroyoshi Tenzan

Są gorsi w turnieju, ale bilans 4 zwycięstw oraz żadnej porażki powinien zobowiązywać do lepszej postawy. Wiadomo, że nie awansuje nawet do finału, ale forma jest nie adekwatna do wyników.

A BLOCK : Hirooki Goto vs. SANADA

Dobry pojedynek, ale liczyłem na trochę więcej od Sanady. Świetnie wygląda dobicie moonsaultem po submissionie.

A BLOCK : Tomohiro Ishii vs. Naomichi Marufuji

Strasznie długo Marufuji się rozkręcał z chopsami. Weszli w wymiane, a one na początku wyglądało słabo. Później już po obu stronach chopsy miał swoją moc. Brak sellingu Ishiiego w tym pojedynku pasował do jego postaci i takim sposobem dostaliśmy najlepszą walkę dnia i wysoko ją można umieści w całym turnieju.

A BLOCK : Kazuchika Okada vs. Tama Tonga

W poszukiwaniu odkrycia G1 Climaxa 26 Tonga wysuwa się na prowadzenie. Tama stanął przed niemożliwym czyli wygraniu w ciągu kilku dni z Tanahashim i Okadą. Poprzeczka nie była zawieszona zbyt wysoko, ale to najlepszy pojedynek Tongi w karierzę.

A BLOCK : Hiroshi Tanahashi vs. Bad Luck Fale

Ich drogi często się krzyżują i wiadomo, że nie pokaża niczego nowego. Obejrzałem jednak pojedynek, bo chciałem zobaczyć czy Tanahashi będzie gonił za jedynym zwycięstwem czy dalej będzie walczył z matematyką i liczył się w rywalizacji w bloku. Hiroshi ma przed sobą pojedynki z Goto, Ishii oraz Okadą. Jeżeli wygra z nimi będzie miał przewagę nad nimi w małej tabeli. Jeżeli Tanahashi awansuje do finału to szacunek za ułozenie tego.

Najlepsze walki G1 Climax 26

1. Kazuchika Okada vs. Naomichi Marufuji (Day 1)

2. Hiroyoshi Tenzan vs. Tomohiro Ishii (Day 1)

3. Katsuyori Shibata vs. Katsuhiko Nakajima (Day 4)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407789

NJPW G1 Climax: dzień 6

Yuji Nagata vs YOSHI-HASHI Yoshi po tym Climaxie może sporo zyskać. Naprawdę zaskakuje swoją formą. Walka jak na opener miała wiele emocji, kilka razy byłem pewny że to koniec ale oni wciąz walczyli. Bardzo fajny początek dnia.

Katsuhiko Nakajima vs EVIL Dobry pojedynek. Największym plusem walki było tempo, od początku do końca coś się działo. Cieszę się, że Evil to przejebał, nienawidzę tego gościa a raczej gimmicku bo faktycznie w ringu odwala kawał dobrej roboty.

Toru Yano vs Tetsuya Naito Już o ,,komedii" Yano wiele sie napisałem. DObrze, że tak krótko, dobrze ze bez niespodzianki.

Tomoaki Honma vs Kenny Omega Wkręciłem się dopiero pod koniec, szkoda że nie potrwało to parę minut dłużej. Znakomite starcie, z wieloma zmianami przewagi i kontrami. Do tego piękne akcje i trochę strong style. Homna czaruje, Omega na stałym, bardzo dobrym poziomie.

Katsuyori Shibata vs Michael Elgin Elgin to mistrz IC więc to on był faworytem ale całym sercem byłem za Shibatą, który po prostu jest szmacony, bo co on tak naprawdę wygrał? Pas Never? Walka na bardzo wysokim poziomie ale zdecydowanie za krótka.

Bardzo udany dzień, kolejny już z rzędu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407795

Day 7

Togi Makabe vs Hiroyoshi Tenzan - ** i 3/4

Zarówno jeden jak i drugi musi mieć bardzo dobrego przeciwnika, by pojedynek wypadł dobrze. Tutaj niestety tak nie było i do tego Makabe ma już cztery zwycięstwa na koncie. Trochę to śmieszne, ale i tak nie wierzę w końcowy triumf byłego mistrza.

SANADA vs Hirooki Goto - ****

Starcie na znakomitym poziomie, ale chętnie zobaczyłbym jeszcze kilka minut. Dla SANADY to już trzeci świetny pojedynek i jest on odkryciem tego turnieju. Szkoda że Goto umoczył już drugi raz, bo jego szanse mocno maleją (kolejna walka będzie z Tanahashim).

Naomichi Marufuji vs Tomohiro Ishii - **** i 1/4

Dla mnie świetne od samego startu i jedna z najlepszych walk do tej pory. Szkoda że trwało to tylko 12 minut, bo to był kandydat nawet do walki turnieju. Ishii odnosi zwycięstwo i jako jeden z faworytów bloku wraca do gry o końcowy triumf. Będzie mu jednak bardzo trudno.

Tama Tonga vs Kazuchika Okada - *** i 1/2

Świetnie mi się to oglądało. Tonga miał szansę na drugą sensacje z rzedu ale finalnie wpadł na Rainmaker (szkoda że tak przewidywalnie). Okada ma na końcie już sześć pkt, ale myślę, że kolejne starcie będzie już porażką (chyba że dadza go do finału co będzie głupie)

BLF vs Hiroshi Tanahashi

Wpadłem na spoiler więc nie lukałem. Tana wygrywa i wiele zalezy od kolejnej walki z Goto. Jak przegra to definitywny koniec, jeżeli wygra to może wygrać cały turniej.

Top 5 Walk Climaxa

Naomichi Marufuji vs Tomohiro Ishii - **** i 1/4 (7)

Kazuchika Okada vs Hirooki Goto - **** i 1/4 (5)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407857

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 8

B BLOCK : Tomaoki Honma vs. Toru Yano

Jak na potencjał komediowy Honmy nie postarali się z bookingiem. To już sie widziało wiele razy.

B BLOCK : YOSHI-HASHI vs. EVIL

Czy to była dobra walka czy publika sama tak sie nakręciła? Proste akcje i dobry selling sprawił, że niektórym podobał sie ten pojedynek. Pozytywne zaskoczenie, ale nie ma co przesadzać z pochwałami.

B BLOCK : Yuji Nagata vs. Katsuhiko Nakajima

Nakajima przy Nagacie to wręcz gówniarz. Katsuhiko młodo zaczynał i miał takich sytuacji pełno, więc wpada w pojedynek bez żadnego respektu. Od razu mocno zaczęli, jeden szalał z kopnięciami, drugi z suplexami. Momentem walki była wymiana slapów, nie oszczędzali się przy tym.

B BLOCK : Michael Elgin vs. Kenny Omega

Przy dwóch porażkach Elgina była to dla niego bardzo ważna walka by nie stracić szansy na awans do finału. Nie udało im się przebić Ladder Matchu, ale wyszło im to dobrze. Elgin znów szalał ze swoimi powermovesami, ale Omega pokazał, że też ma dużo siły. Dobry moment jak obaj skradli swoje finishery. Szkoda, że w rywalizacji Kanadyjczyków wygrywa były mistrz ROH.

B BLOCK : Katsuyori Shibata vs. Tetsuya Naito

Trudny turnieju dopadły Shibatę, pełno plastrów, a Naito atakował nogę gdzie one się znajdowały. Przez to Naito długo dominował w tej walce. Shibata nie był agresywny jak zwykle. Ciekawie to zakończyli, ale zabrakło kilku minut by powiedzieć, że to był świetny pojedynek.

Przed galą to było najlepsze zestawienie bloku B, szczególnie trzy ostatnie pojedynki. Gala nie zawiodła jako całość, jak ktoś wybiórczo ogląda Climaxa to musi po nią sięgniąć. Liczyłem, że dorzucę coś do mojej topki, ale niestety tak się nie stało.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407862

G1 Climax 26 - dzień 8

Tomoaki Honma vs Toru Yano

Honma przed turniejem miał gimmick komediowego gościa, który ciągle nie trafia Kokeshi. Teraz dalej nie trafia headbutta, ale teraz chociaż dochodzi do tego jakaś determinacja w zwycięstwie. Yano wygrywa po raz pierwszy, a ciekawe czy Honma do końca turnieju coś wygra.

EVIL vs YOSHI-HASHI

Walnęli szybkie tempo, jak na ten turniej i było widać, że ta walka ich mocno wymęczyła. Nie było żadnych fajerwerków, ale co najwyżej ta walka była średnia. Ale i tak muszę powiedzieć, że HASHI się dzięki temu turniejowi wybije wyżej w karcie.

Katsuhiko Nakajima vs Yuji Nagata

Walka starej gwardii z młodzieniaszkiem. Po jego dobrych walkach stałem się fanem Nakajimy, który akurat w tej walce starał się udowodnić, że czas starych już przeminął. Ale to właśnie dzięki dziadkowi Nagacie, Katsuhiko wykręcił jego najlepszą walkę podczas tegorocznego Climaxa w chwili obecnej. Uważam, że gość z NOAH lepiej się tu sprawuje, niż nadworny kopacz New Japan, czyli Shibata.

Kenny Omega vs Michael Elgin

Zaczęli trzecią walkę z ich kanadyjskiej trylogii z grubej rury. Najpierw trochę powalczyli na całej arenie, a potem jak wrócili do ringu to Omega się wykazał naprawdę dużą siłą. Cała walka była bardzo dobra. Top 3 najlepszych talk tegorocznego Climaxa.

Tetsuya Naito vs Katsuyori Shibata

Shibata podobno ma kontuzję ramienia, ale to Shibata, więc na nim to nie robi różnicy. Najwyżej Gedo złoży nowego Shibatę :D Naito to wykorzystywał, ale i tak poległ w tej walce.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407892

Day 8

Toru Yano vs Tomoaki Honma - **

Bardzo krótko i fajnie. Dobrze że Toru nareszcie wygrał, bo lepiej by urwał teraz punkty Honmie niż później jakiemuś faworytowi.

Yoshi-HASHI vs Evil - *** i 1/4

Kolejna bardzo dobra walka Evila. Gość dobrze się rozwija i może nie jest aż tak dobry jak SANADA, ale należą się mu wielkie gratulacje. Yoshi także może zaliczyć ten turniej do udanych, bo nie byłem zwolennikiem by się tutaj znalazł, ale chłop spisuje się zaskakująco dobrze.

Katsuhiko Nakajima vs Yuji Nagata - *** i 3/4

Kapitalne slapy na ryj. Nakajima ma świetny rok. Najpierw pokonał w NOAH Minoru Suzukiego sprawiając wielką sensacje, a potem otrzymał szansę walki o pas. Tutaj odnosi już trzecie zwycięstwo i wychodzi na prowadzenie w turnieju. Finał dla tego chłopaka byłby świetną sprawą, lecz to nie jest możliwe. Mimo to ja chcę go widzieć w New Japanie, bo walcząc w NOAH nie mam okazji widzieć go tak często.

Kenny Omega vs Michael Elgin - **** i 1/4

Chłopaki mają świetną chemię ringową między sobą. Z trzech walk ta była chyba najsłabsza, lecz dostała zdecydowanie najmniej czasu. Elgin wraca do rywalizacji, ale Omega jeszcze z niej nie wypada. Michael w tym turnieju pod względem ringowym prezentuje się znakomicie, bo po wspaniałej walce z Naito teraz ponownie starcie na najwyższym poziomie.

Katsuyori Shibata vs Tetsuya Naito - ****

Nie przebili poprzedniego starcia, ale mimo wszystko bardzo dobrze. Shibata zostaje w grze i to świetna wiadomość. Naito uwala drugą walkę, ale podobnie jak Omega nie dyskwalifikuje go to z dalszej rywalizacji. Dostali bardzo wiele czasu, lecz Naito na początku miał typową grę wstępną. Potem zrobiło się bardzo fajnie.

Bardzo fajna sytuacja w tym bloku. Najwięksi faworyci: Naito, Elgin, Shibata i Omega mają dwa zwycięstwa i dwie porażki i każdy z nich ma spore szanse na końcowy triumf.

Top 5 Walk Climaxa

Michael Elgin vs Kenny Omega - **** i 1/4 (8)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407894

NJPW G1 Climax 26: dzień 7

Togi Makabe vs Hiroyoshi Tenzan Makabe mnie po prostu nudzi, tak samo Ishii. Powoli mam dość ich walk, ale to nie znaczy że nie doceniam ich skilli bo to co prezentują to najwyższczy, prefekcyjny poziom stiffu. Togi idzie jak burza, zaczynam szczerze się bać tego co on odpierdala.

Sanada vs Hirooki Goto Spokojnie mogli kończyć ten dzień. Nie było tak znakomicie jak by się wydawało, ale to był kawał dobrego wrestlingu, warto zerknąć. Goto przegrywa, Sanada wygrywa, niby dobrze że Sanada się pokazuje i wygrywa a z drugiej lczyłem że Hirooki będzie czarnym koniem i zzajdzie do finału. Szanse na to mizerne.

Naomichi Marufuji vs Tomohiro Ishii Kontynuując wywód z pierwszej walki, Ishii nudzi ale akurat walka z Naomichim bardzo mi się spodobała. Tego pierwszego rzadko oglądam, więc każda jego walka w tym Climaxie jest dla mnie czymś nowym i zawsze coś nowego w nim odkrywam.

Tama Tonga vs Kazuchika Okada Tonga świetnie się zaprezentował z Taną i Kazuchiką, co nie jest przypadkiem zę to akurat z nimi wykręca naprawdę dobre walki. W tym starciu byłem kilka razy pewien, że Tonga po raz drugi z rzędu sprawi sensacje, było inaczej...naszczęście.

BLF vs Hiroshi Tanahashi Wynudziłem się za cały turniej, do przewinięcia. Nie wiem co oni robią z Tanahashim, ze nawet takiego Bad Lucka na spokojnie nie przypnie. Ale z drugiej strony dobrze, bo nie mam ochoty widzieć kolejnej walki Okada vs Tanahashi o pas IWGP na WK, niech odpoczną od siebie a i samego Tanahashiego nie chce nawet widzieć w finale Climaxa.

Dzień dość dobry, bez fajerwerków, jak poprzednie.

PS: Sędzia po uderzeniu headbutem przez Honme otrząsnał się w parę sekund (po jednym z mocniejszych ciosów tego zawodnika). W WWE leżałby tam z parę minut. Szczegół, ale jaki ważny :twisted:

[ Dodano: 2016-07-31, 19:27 ]

NJpW G1 Climax 26: dzień 8

Toru Yano vs Tomoaki Honma Toru Yano? niech to się kończy jak najszybciej. Wygrać z kimś musiał..

Yoshi Hashi vs EVIL Przyjemna w oglądaniu waalka, na pewno nie miałem chęci przewijać. Yoshi powoli staje się moim ulubieńcem.

Katsuhiko Nakajima vs Yuji Nagata Bardzo mi się to spodobało, choć zbytwiele emocji i efektownych akcji nie było. Mocne, stiffowe kopnięcia aż mnie przed ekranem bolały.

Kenny Omega vs Michael Elgin Zgodzę się, że już dawali lepsze walki ale na to trzeba rzucić okiem. Baaardzo dobry pojedynek, najlepszy w tym dniu. Widać że ich feud jeszcze trochę potrwa.

Katsuyori Shibata vs Tetsuya Naito Spodziewałem się nieco więcej. Za cholerę nie mogłem się wkręcić a 2, 3 minuty które mnie porwały nie przełożą się na lepsze spojrzenie na to sttarcie. Był potencjał na 5*, niestety mnie zawiedli co nie znaczy że było zle. *** 3/4*

Edytowane przez smartfan
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407895

Day 9

Tomohiro Ishii vs Tama Tonga - *** i 3/4

Poszli na całość i wyszła najlepsza indywidualna walka Tongi w karierze. Chłopak się cały czas rozwija i zwycięstwo nad Ishiim to kolejny kredyt zaufania. Tomohiro mimo porażki nadal ma szansę na końcowy triumf, bo sytuacja w tym bloku jest tak popierdzielona.

Bad Luck Fale vs SANADA - *** i 1/4

Sanada wyciągnął ze swojego rywala zaskakująco dużo. Fajnie wyglądała walka na arenie, gdzie to człowiek Naito kilka razy otrzymał cios barierkami. Gigant finalnie odniósł zwycięstwo i dobrze, bo trzeba budować go jako potwora, który musi być wysoko.

Togi Makabe vs Naomichi Marufuji - ****

Najlepsza walka Makabe do tej pory. Marufuji pokazał klase, a do tego okazał się pierwszym wrestlerem, który uwalił Togiego. Makabe teraz powinien dostawać regularnie po dupie i promowac innych, bo na końcowy triumf nie ma żadnych szans.

Hiroyoshi Tenzan vs Kazuchika Okada - *** i 3/4

Tenzan ponownie pokazał się bardzo dobrze. Kazuchika idzie jak burza, ale nadal mam nadzieje, że to nie on wygra blok, bo to zwyczajne marnowanie potencjału. Hiroyoshi z drugiej strony nie powinien zwyciężać, bo na loigikę później miałby otrzymać pojedynek o pas.

Hirooki Goto vs Hiroshi Tanahashi - **** i 1/2

Do tej pory najlepsza walka turnieju. Czułem emocje, bo ten pojedynek decydował o przyszłości Tany. Goto niestety mocno się cofa, bo to już trzecia porażka, ale z drugiej strony w tym bloku jest taki burdel, że chłop ma spokojnie jeszcze szanse. Gdyby chłopaki dostali jeszcze kilka minut i Hirooki odkopał po finisherze to mogliby się nawet zakręcić koło piątki. Mimo to i tak było super.

Top 5 Walk Climaxa

Hirooki Goto vs Hiroshi Tanahashi - **** i 1/2 (9)

Michael Elgin vs Kenny Omega - **** i 1/4 (8)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407924

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 9

A BLOCK : Tomohiro Ishii vs. Tama Tonga

Świetna postawa Tongi, coś nowego w New Japan i z takim Ishii taki styl wypalił. Po Climaxie Tama powinien podziękować Camacho i rozpocząć singlową karierę. Jak tak dalej będzie się rozwijał to shot na pas NEVER będzie bardzo zasłużony.

A BLOCK : SANADA vs. Bad Luck Fale

Znów to samo Fale stoi coś tam rękom ruszy, a Sanada skakał, biegał wokół niego.

A BLOCK : Togi Makabe vs. Naomichi Marufuji

Chyba najlepszy występ Makabe w turnieju, ale dalej to przeciętna forma. Cztery zwycięstwa z rzędu to teraz czas na pięć przegranych z rzędu. Będzie zabawnie jak teraz zacznie robić dobre walki. Marufuji znów klasa i dzięki niemu dało się oglądać ten pojedynek.

A BLOCK : Hiroyoshi Tenzan vs. Kazuchika Okada

Z taką formą kończyć karierę? Młodzi mogą sie uczyć i zazdrości. W ostatnich miesiącach Tenzan odżył. Przyszła forma fizyczna i jak doda się do tego świetną psychologię ringową to te pojedynki ogląda się bardzo dobrze. Po drugiej stronie Okada, więc w tej dziedzinie było łatwo. Brawa dla obu wrestlerów.

A BLOCK : Hiroshi Tanahashi vs. Hirooki Goto

Zdecydowanie walka wieczoru. Tanahashi walczący o przetrwanie w każdym pojedynku jest bardzo zdeterminowany i publiczność ma dodatkowe emocje. Pleców nie oszczędza, bo nawet wykonał high fly-flow zrobił poza ring. Nie ma mowy o ustępowaniu miejsca innym, tylko walka o zwyciestwo w całym turnieju. Zupełnie nie podoba mi się sekwencją kończąca Goto, brakuje w tym siły i dynamiki.

W ciemno 5 kolejka będzie należeć do bloku A, jutro fatalna karta jak na standardy Climaxa. Ciężko ustalawić gorsze zestawienie z tej dziesątki.

4. Hiroshi Tanahashi vs. Hirooki Goto (Day 9)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407927

NJPW G1 CLIMAX 26 Day 9

Cały dzień całkiem porządny, oczywiście oprócz tego nieszczęsnego Bad Luck Fale'a, którego obecność w Climaxie jest dla mnie totalnym nieporozumieniem :/ Fajna walka Ishiego z Tongą na rozgrzewkę. Miejsce dla Tamy w turnieju to był strzał w dziesiątkę i pokazuje coraz więcej z walki na walkę. Szkoda tylko, że dotąd ma dwa zwycięstwa. Natomiast pozostałe trzy pojedynki stały dla mnie na dobrym, wysokim poziomie, choć chyba jednak najbardziej do gustu przypadło mi starcie Tenzana z Okadą.

Spoglądając na tabelę na ten moment wydaje się, że w Bloku A walka może rozstrzygnąć się między Makabe, Okadą i Marufujim. Przy tym stanie rzeczy Okada jest dla mnie zdecydowanym faworytem. No chyba, że pod koniec zaczną mieszać i tak jak Tanahashi przegrywał walki w początkowym etapie turnieju, tak teraz on będzie to robić.

Nie spodziewałbym się, że to napiszę, ale starcie Omegi z Evilem jutro w Bloku B wygląda dla mnie najlepiej na papierze. Reszta prezentuje się dość przeciętnie, choć walka Nagaty z Nakajimą podobała mi się, więc może tym razem równie dobrze spisze się z Elginem.

Top 3:

1. Tanahashi - Goto (Day 9)

2. Tenzan - Ishii (Day 1)

3. Elgin - Naito (Day 4)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407933

G1 Climax - Dzień 9

Tama Tonga vs Tomohiro Ishii

Niezła walka, niezły miks stylów. Tama wreszcie pokazał jakieś ciekawe ruchy, a Ishii, jak to Ishii siłowo nadrabiał. Niech Tonga przestanie walczyć w tych spodniach od piżamy.

Bad Luck Fale vs SANADA

Czy SANADZIE uda się wyciągnąć dobrą walkę z Falego? Oczywiście, że nie. Biedak z Ingobernablesów sobie pobiegał, coś próbował porobić, ale finalnie i tak poległ.

Togi Makabe vs Naomichi Marufuji

Makabe wreszcie się popisał, ale i tak był to słaby poziom. Już się nawygrywał, to już pora na jobbnięcie każdemu do końca turnieju. Na szczęście Marufuji jest o trzy klasy lepszy i dzięki niemu dało się to oglądać.

Kazuchika Okada vs Hiroyoshi Tenzan

Tenzan zaskakująco dobrze, jak na swój stan. Okada idzie pewnie po zwycięstwo w bloku.

Hiroshi Tanahashi vs Hirooki Goto

Najlepsza walka tej marnej karty. Były emocje, bo to była walka o być, czy nie być Tanahashiego. Goto w sumie nie miał nic do stracenia, bo i tak bloku by nie wygrał. Mogli dostać jeszcze z kilka minut więcej.

Edytowane przez urbino
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407959

Jestem już trochę zmęczony tym Climaxem przez co cięzko skupić się na walkach, więc 9 dzień w skrócie :twisted:

Najlepsza walka to zdecydowanie Goto vs Tanahashi. Okada z Tenzanem dali kawał dobrego wrestlingu ale nie lubię Tenzana jako zawodnika i nie oglądało mi się tego tak dobrze jak main eventu. Największy plus tego dnia to przegrana Makabe, będę kibicował jego rywalom aż do końca. Reszta walk nie była warta uwagi. Tonga spisuje się coraz lepiej a BLF wygrywa z Sanadą - brak logiki.

Dzień dość udany. Zauważyłem, żę tegoroczny Climax trzyma stały, bardzo wysoki poziom ale jeszcze nie było walki o której bym pamiętał przez wiele miesięcy, w zasadzie oprócz Elgin vs Naito i Goto vs Tana to nie wiele zapamiętałem z tego Climaxu (chodzi o poziom walk). Zdecydowanie brakuje Nakamury, Stylesa, Karla i Ibushiego.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407962

G1 Climax 26 - Dzień 10

Katsuhiko Nakajima vs YOSHI-HASHI

Nic specjalnego się nie wydarzyło. Poobijali sobie swoje już poobijane części ciała, jakieś ruchy fajne były. Taki stały poziom Climaxa.

Michael Elgin vs Yuji Nagata

To czego można było się spodziewać. Wiele mocnych ciosów, kopnięć itd. Nie było jakichś skomplikowanych spotów, czy akcji. Taka podstawowa można powiedzieć walka.

Toru Yano vs Katsuyori Shibata

5 gwiazdek.

http://static1.squarespace.com/static/52349a54e4b08b149afb55bf/t/54d1c30ee4b0a08a86a7fe1a/1423033102857/

EVIL vs Kenny Omega

Jednoskrzydlaty Anioł vs Książe Ciemności. Brzmi epicko. Omega już na początku się nieźle poturbował przyjmując back body drop na krzesło. Ranę na plecach miał niezłą. Ale na szczęście nie przeszkodziło mu to w zrobieniu dobrej walki. Nie mam się do czego przyczepić u Kenny'ego. Niech przestanie latać z miotłą i można z niego w przyszłym roku robić main eventera pełną gębą.

Tetsuya Naito vs Tomoaki Honma

Strasznie wolny początek walki pomiędzy tymi dwoma uwielbianymi nie tylko przez japońską publiczność zawodnikami. Szkoda tylko, że publika po przegranej Shibaty była martwa. Nie był to jakiś specjalny pojedynek, ale oglądać się dało.

Super J-Cup 2016 - Runda 1

Matt Sydal vs Kaji Tomato

Nie mam pojęcia kim jest pan Pomidor, ale mi się spodobał. Myślałem, że Sydal się przejedzie po nim, jak po łysej kobyle, ale reprezentant K-Dojo jakiś opór stawiał. Nawet się dobrze zaprezentował. Tylko szkoda, że nie wiem, cze to jego normalny poziom, czy to akurat była walka jego życia.

Kenou vs Gurukun Mask

Taka sama sytuacja jak z Tomato, miała miejsce w tej walce, tylko, że z oboma zawodnikami. Kenou mi się spodobał, zaś Gurukun był najgorszym zawodnikiem w tym turnieju, ale chociaż próbował, więc walka taka zła nie wyszła. Było nawet miło.

Taichi vs Yuma Aoyagi

Taichi ssie. Aoyagi jest zbyt słaby, żeby z niego coś wycisnąć. Laska Taichiego jest fajna.

Jushin Thunder Liger vs Eita

Myślałem, że dadzą reprezentantowi DG zwycięstwo. Nawet by pasowało jako zaskoczenie 1 rundy. Walka była bardzo krótka. Ale poza tym, to nie zawiedli. Eita się mocno wykazał, a Liger będąc już po 50-ce, dalej daje radę. Dobra walka, ale niestety ze złym zwycięzcą.

Will Ospreay vs Titan

Dwóch high flyer'ów dało nam świetny pokaz ich atletyczności. Pomimo tego, że lubię Ospreay'a, to jednak wolałbym, żeby ktoś z NJPW na tej pierwszej rundzie się zatrzymał. I niech Will przestanie robić tego spinning kicka, na klęczącym przeciwniku, bo on tego NIGDY nie trafia. Im dłużej to robi, tym ląduje jeszcze dalej od przeciwnika.

Yoshinobu Kanemaru vs BUSHI

BUSHI rozwalił swojego przeciwnika i ringowo i zaangażowaniem. Średnia walka.

Ryusuke Taguchi vs Daisuke Harada

Taguchi zdumiewająco dobrze się spisał w BOSJ, ale niestety nie przełożyło się to na jego występ w tej walce. I znowu wygrywa osoba, której nie chcę, żeby wygrała. Ale w przeciwieństwie do Ligera, to ja Taguchiego nie znoszę. Znowu średnia walka. Próbowali coś, ale nie wyszło.

KUSHIDA vs Taiji Ishimori

Walka, która miała być najlepszą, była najlepszą. KUSHIDA ma świetny ten rok, zaś Ishimori to bardzo dobry zawodnik co mi udowodnił w Lucha Libre World Cup. Ale wracając do KUSHIDY, to zaczynam uwielbiać gościa. Lubię jego loty, lubię jego grappling. Słyszałem ploty, że w najbliższych latach miałby dołączyć do dywizji wagi ciężkiej. Z chęcią bym go tam zobaczył.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/222/#findComment-407995