Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

NJPW PRESENTS CMLL FANTASTICA MANIA

Obejrzałem 2 dni 22 i 24 i 24 zdecydowanie lepszy.

Walka pewnie i całego touru to

Kamaitachi vs Dragon Lee ,kelna odsłona ich feudu i kolejny świetny match. Ogólnie 3 ostatnie matche singe tego dnia do obejrzenia, bo są przyjemne, choć w ostatnim Volador vs Mephisto troche tepo spadlo, a Mistico vs Ultimo Guerrero, ten pierwszy wyraznie mial wiecej zapłonu, zreszta z obecnych Mistico, ten zdecydowanie lepszy od orginału.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-397121

NJPW/CMLL FantasticaMania - Dzień 5

Sho Tanaka & Yohei Komatsu vs Titan & Mascara Dorada

Było kilka fajnych momentów, ale jednak był to taki typowy opener. Tak jak dnia poprzedniego były nudnawe, mimo, że cała czwórka próbowało coś zdziałać. Sho i Yohei chyba po raz pierwszy walczyli tak, że wyglądało, że mogą mieć jakąkolwiek szansę na zwycięstwo.

Juice Robinson & KUSHIDA & Fuego vs YOSHI-HASHI & El Hechicero & Gedo

Kolejny typowy tag match, jednak w tym było trochę komedii, trochę tańca, trochę technicznej walki, czyli dla każdego coś miłego.

The Panther & Guerrero Maya Jr. vs Bobby Z & OKUMURA - CMLL Arena Colliseo Tag Team Championship

Było bardzo słabo. Ringowo było nawet pozytywnie, ale publika nie mogła się wkręcić w tą walkę. Poza jakimiś dive'ami siedzieli cicho jak na miedzy. I tak, wiem, że japończycy nie są tak jak kibice w Ameryce, czy w UK, ale oni mieli tą walkę w dupie. Tak jak ja.

Ryusuke Taguchi & Stuka Jr. vs Shinsuke Nakamura & Barbaro Cavernario

Kompletna odwrotność porzednich meczy. Widać było, że wszyscy się bawią tą walką, było dużo energii i była to najfajniesza część tego show. Na początku było trochę komedii, ale jak zaczęli na poważnie, to było to widowisko na poziomie. Team Nakamury i Barbaro wygląda tak absurdalnie, że chciałbym, żeby Nakamura został w NJPW (albo Barbaro poszedł do NXT) i tam razem w drużynie byli.

BUSHI & EVIL & Tetsuya Naito vs Tiger Mask & Jushin Liger & Atlantis

Ingobernablesi dominowali i próbowali ściągnąć przeciwnikom maski. Raczej to było do podbudowania gimmicku heeli, niż do jakiejś dobrej walki.

Dragon Lee vs Virus - CMLL World Lightweight Championship

Krótko, ale bardzo dobrze, jak na dany im czas. Publika w przeciwieństwie do poprzedniego title matchu, bardzo żywiołowo reagowała na poczynania obydwu zawodników. Ale najważniejsze zdarzyło się po walce, gdzie Kamaitachi wyzwał Dragona na walkę o pas podczas następnego dnia.

Hiroshi Tanahashi & Volador Jr. & Mistico vs Kazuchika Okada & Mephisto & Ultimo Guerrero

Typowy przed-main-event z większych gal NJPW tutaj się dostał do pozycji walki wieczoru. Ale dzięki uczestnikom tej walki, była ona najlepszą tego dnia. Cała szóstka współpracowała bardzo dobrze ze sobą i dzięki temu publika była zaciekawiona tą walką.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-397421

• 2 tygodnie później...

Czy od BOLA 2015 od PWG nic się na torrentach nie pojawiło? :shock: :shock: :shock:
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-397926

• Reputacja:   1

smartfan, Odbyły się 3 gale ale żadna się jeszcze nie pojawiła.

[ Dodano: 2016-02-06, 22:48 ]

Dragon Gate Truth Gate 2016 - Day 2

Jimmyz (Genki Horiguchi HAGeeMee, Jimmy Susumu & Ryo Jimmy Saito) vs VerserK (Naruki Doi, Shingo Takagi & YAMATO) - *** i 3/4

Podbudowa dla Susumu, który tutaj pokazał się z bardzo dobrej strony przypinając mistrza i doprowadzając do porażki najmocniejszego możliwego składu VerserK. Osobiście dla mnie Saito oraz Genki tutaj nie istnieli i mogli sobie pójść już na samym starcie. W tym momencie można uwierzyć, że Takagi może stracić pas właśnie na rzecz Jimmy'ego. Poziom cały czas stał na bardzo wysokim pułapie i ważne, że nie opadł.

Losing Unit Disbands 12 Man Three Way Tag Team Elimination Match - VerserK vs Monster Express vs Dia.HEARTS - **** i 3/4!!!

Mimo trzydziestu minut akcji nie nudziłem się ani przez sekundę. Właściwie każdy oprócz Kotoki, (który wyleciał strasznie szybko) miał tu swój moment i nawet Syachihoko mnie zszokował wyrzucając z walki Takagiego. Kilka sekund później mógł zrobić dokładnie to samo z Doim, lecz wtedy to on wypadł. Ostatecznie walkę zakończyli YAMATO oraz Doi, a do tego godnie z oczekiwaniami Die HEARTS wylatuje, ale nie jest to nic dziwnego. Tak liczne walki w DG to w sumie norma, lecz nie wszystkie stoją na tak kosmicznym poziomie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-397927

• Urządzenie:  Windows

Dragon Gate Truth Gate 2016 - Day 2

Losing Unit Disbands Elimination Match: (MONSTER EXPRESS) Masato Yoshino, Akira Tozawa, T-Hawk, Shachihoko BOY vs. (Dia.HEARTS) Masaaki Mochizuki, Dragon Kid, Kzy, Big R Shimizu vs. (VERSERK) Shingo Takagi, Naruki Doi, YAMATO, Kotoka

Zobacz tutaj

Ale jazda :shock: Tak to wygląda, jak 12 gości daje z siebie 100%. 30 minut nieustannej akcji z momentami zabójczym tempem. Komu to się może nie podobać?

Shachi dostaje swój mały moment, mistrz dostaje wpieprz po raz drugi tej nocy(właśnie, niektórzy mieli tu 2 walki a i tak zapieprzali jak gdyby nigdy nic) w TT matchu, więc wiele nie traci, jedna z ekip się rozpada, a YAMADoi nadal są bookowani na killerów. TT z największą ilością obron tytułów, nie podkładają ich w innych walkach, w tym Elimination Matchu zostali do końca w dwójkę... Piękne.

Do tego na koniec powrót Brata YASSHIego. Gość był tam za czasów Toryumona, bodaj pierwszy partner Yoshino. I podejmie z nim mistrzów w marcu. W drodze też Takagi vs Susumu... DG mocno zaczęło rok i chyba utrzyma poziom.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-397959

Za kilka dni podwójne ppv od New Japan. Wszystkie najważniejsze pasy będą bronione, ale przez podział na dwa dni będzie dużo nieistotnych pojedynków. Dlatego skupię się tylko na walkach mistrzowskich. Mamy tak dużo rewanżów, że obie gale można nazwać Wrestle Kingdom 10 podzieloną na dwie części.

NJPW “THE NEW BEGINNING in OSAKA” 11.02.16

NEVER Openweight 6 Man Tag Championship Match: [1st Champions] Toru Yano, Jay & Mark Briscoe vs. [Challengers] Bad Luck Fale, Yujiro Takahashi & Tama Tonga

Pierwszy rewanż i dostajemy znaki, że nie ma pomysłu na ten tytuł. Można zestawić mnóstwo Tag Teamów, a dostajemy to samo zestawienie. Jeżeli Bullet Club nie wygra pasów to nie widze sensu robienia tego pojedynku.

IWGP Junior Tag Championship 3WAY Match: [44th Champions] Matt & Nick Jackson vs. [Challengers] Kyle O’Reilly & Bobby Fish vs. [Challengers] Ricochet & Matt Sydal

Wyrzucili RPG Vice i jedziemy znowu. Można mówić, że od dłuższego czasu cała dywizja kręci się wokół tych samych drużyn. Tylko na szczęście jest to światowa czołówka i ich pojedynki ogląda się bardzo dobrze. Young Bucks mogli by trochę dłużej potrzymać pasy i są na to duże szanse, bo wiadomo Bullet Club.

NEVER Openweight Championship Match: [10th Champion] Katsuyori Shibata vs. [Challenger] Tomohiro Ishii

Takie pojedynki mogą robić i 10 razy. Na WK ich walka miała bardzo charakterystyczny styl. Ciekawi mnie czy teraz znów pójdą w tą samą stronę i ile można zmienić w bookingu by zaskoczyć fanów i pokazać coś nowego. Tym razem mają mniejszą konkurencję i są dużym faworytem do show stellera. Ishii od kilku lat nie może się oderwać od pasa NEVER i teraz dostaniemy pytanie czy wreszcie to nastąpi. Pora by poszedł w inną stronę, a Shibata został sprawdzony jako mistrz.

IWGP Heavyweight Championship Match: [63rd Champion] Kazuchika Okada vs. [Challenger] Hirooki Goto

Szykują się zmiany w New Japan, ale jeszcze nie na samym szczycie. Okada po roku udanie zrewanżował się Tanahashiemu. Wygrał być może swoją najważniejsza walkę w karierze i miałby przegrać w pierwszym pojedynku po takiej wygranej? NJPW potrzebuje innego mistrza niż Okada albo Tanahashi. Nie można tak wiecznie ciągnąc. Goto nie byłby przypadkowym mistrzem, ale ja nie chce by wygrał pas, szczególnie w tym momencie. Czy ten pojedynek może być czymś więcej niż dobrym?

NJPW “THE NEW BEGINNING in NIIGATA” 14.02.16

IWGP Junior Heavyweight Championship Match: [73rd Champion] KUSHIDA vs. [Challenger] BUSHI

Naito tworzy stajnie, robi dużo zamieszania, a to BUSHI jak pierwszy dostaje title shota. Przy takich dwóch kartach ten pojedynek to duży powiem świeżości. Osoba Naito to jedyna nadzieja na wygraną Naito. Tylko pas IWGP Junior to nie jest coś wokół czego można zbudować dominującą stajnie. BUSHI wraca po kontuzji, długiej przerwie i jego forma to duża zagadka.

IWGP Tag Championship Match: [69th Champions] Togi Makabe & Tomoaki Honma vs. [Challengers] Karl Anderson & Doc Gallows

Już prawie pewne jest odejście Andersona i Gallowsa. New Japan chce wycisnąć z nich jak najwięcej i po raz drugi przegrają z nowymi mistrzami. Znów będzie przeciętnie i dopiero w następnych pojedynkach będzie można określić jak będzie sprawować się dwójka Makabe Honma. Karl i Doc to kawał historii w NJPW i liczę, że dostaną jakieś pożegnanie, oby nie kolejny atak pozostałych członków stajni.

IWGP Intercontinental Championship Decision Match: Kenny Omega vs. Hiroshi Tanahashi

Najciekawsza walka i największa zagadka tej gali. Po tym jak ogłosili, że Omega będzie pierwszym walczącym o pas IWGP IC wielu już przyznało mu wygraną z byle kim miałby walczyć. Jednak Tanahashi to nie byle kto. Wygranie pasa przez Omegę to byłby duży przeskok. Teraz okazuje się, że przy okazji musi pokonać Tanahashiego w main evencie ppv. Taka wygra to byłby wystrzał w kosmos. Mam obawy, że NJPW pójdzie na łatwiznę, nie starczy im odwagi i Hiroshi zgarnie pas. Tym samym dwa najważniejsze tytułu będzie posiadał Tanahashi i Okada. Na krótką chwilę dwie największe gwiazdy z pasami to dobre rozwiązanie. Tylko ile tak można ciągnąć? Omega to idealne połączenie reprezentanta dla japońskich i amerykańskich fanów. Bardzo dobrze mówi w obu językach, świetnie radzi sobie w nowym gimmicku.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398011

NOAH Great Voyage 2016 In Yokohama

GHC Junior Heavyweight Tag Team Title Match - Momo No Seishun Tag (Atsushi Kotoge & Daisuke Harada) © vs Suzuki-gun (Taichi & TAKA Michinoku) - *** i 1/2

Bardzo dobra walka w dywizji drużynowej co w ostatnim czasie nie było zawsze na porządku dziennym. Wiadomo że Kotoge oraz Harada są bardzo dobrym zespołem, a ich przeciwnicy przynajmniej starali się tutaj dorównać im kroku dzięki czemu mimo tego, że była to długa walka to nie zanudzała i spokojnie dało się ją obejrzeć.

GHC Junior Heavyweight Title Match - Taiji Ishimori © vs Kenou - *** i 3/4

Zawodnicy kategorii lekkiej są dziś w bardzo dobrej formie. Wiadomo jak dobry w ringu jest Ishimori, a Kenou starał się mu dorównywać i co by nie mówić wyszło mu to bardzo dobrze. Wiadomo że zmiana posiadacza pasa mistrzowskiego była mało realna, bo Taiji dopiero co zgarnął ten tytuł. Kto kolejnym przeciwnikiem? Pewnie ktoś z Suzuki Gun, lecz całe szczęście Taichi jest zajęty walkami drużynowymi.

GHC Tag Team Title Match - Killer Elite Squad (Davey Boy Smith Jr. & Lance Archer) © vs Katsuhiko Nakajima & Mohammed Yone - ** i 1/2

Straszne jest to jak ta dywizja upadła. Przez odejście TMDK oraz logiczny upadek Dangan Yankees (Sugiura i Tanaka) tak naprawdę w tej dywizji zostali tylko KES. Dlatego federacja musi składać zespoły kompletnie z dupy wzięte tak jak to było tym razem. Wiadomo było, że taka łapanka nie będzie wstanie przerwać dominacji mistrzów, którzy trzymają ten pas już jakiś rok. Mimo to wcale nie są oni dobrymi mistrzami i fajnie by było gdyby powstał jakiś nowy zespół, lecz musi on być z prawdziwego zdarzenia.

Minoru Suzuki vs Go Shiozaki - **** i 1/4

Gdyby nie kilka minut spędzonych za ringiem to ocena byłaby jeszcze lepsza. Mimo to jestem pewien, że dojdzie do rewanżu, bo końcówka i zdrada Kanemaru sprawiła, że druga walka między nimi nikogo nie zdziwi. Suzuki oraz Shiozaki mimo że są świetnymi zawodnikami to dobrze, że nie idą walczyć o tytuł, bo jeden go dopiero miał, a drugi niedawno wrócił i jeszcze jest za wcześnie. Dawno już w NOAH nie było tego, że singlowa walka bez tytułu na szali może być stawiana na równi z main eventem o pas.

GHC Heavyweight Title Match - Takashi Sugiura vs Naomichi Marufuji © - **** i 3/4

Title Match o główny pas w noah to pewność znakomitego widowiska i dokładnie tak samo było tym razem. Trzydzieści minut walki na bardzo wysokich obrotach i do tego pod koniec wielkie zamieszanie oraz ostatecznie zmiana mistrza. Sugiura jako mistrz powinien być równie dobry co Suzuki, a jeżeli dojdzie do starcia między dwoma członkami stajni to będzie to kosmiczna rywalizacja. Kto kolejnym pretendentem? Jeżeli Maru zostanie usunięty z głównego obrazka to na przeczekanie dobry będzie ktoś nowy czyt. - Nakajima lub Kitamiya.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398014

CHIKARA Days of The Phoenix

Poprzedni sezon zakończyłem na Anniversario, bo do tego momentu nie zauważyłem żadnego ciekawszego storyline'u. Może w tym roku będzie lepiej.

The Proletariat Boar of Moldova vs Arctic Rescue Ant

Średnia walka, ale jednak zbyt długa. Taki dłuższy squash, żeby mołdawski dzik zgarnął zwycięstwo. Niezbyt dobry start nowego sezonu, ale jeśli Boar ma zostać ważną postacią tego sezonu, to nie mam z tym większego problemu.

Lewis Ryan & Ben Macklemore vs Rock Lobster & Hermit Crab

Debiut dwóch walczących skorupiaków, który się dobrze spisali. Jeden z nich jest bardziej komediowy, za to drugi pokazuje więcej ringowych umiejętności

Jaka vs Amasis

Dobra walka w której Jaka kontrolował swojego zamaskowanego rywala. Jednak końcówka lekko z dupy wzięta i nie pasowała do tej walki.

The United Nations (Juan Francisco de Coronado & Prakash Sabar) vs Dasher's Dugout (Dasher Hatfield & Heidi Lovelace)

Nareszcie wystąpił ktoś, komu kibicuję. No ale jak tu nie doceniać najwolniejszego człowieka na świecie Coronado i pakistańskiego X-paca, Sabara? Heidi się kręci od dłuższego czasu w Chikarze, ale jeszcze nie miałem okazji zobaczyć jej w akcji. Trochę mi nie pasowały poczyniania teamu face'ów, ale poza tym to też ta walka mogła być i nic więcej

Jakob Hammermeier vs Soldier Ant

Mogło być. Więcej o tej walce powiedzieć nie można nic.

N_R_G (Race Jaxon & Hype Rockwell) vs Nightmare Warriors (Hallowicked & Frightmare) - CHIKARA Campeonatos of Parejas

Jest jakiś powód, że fani wybuczeli fejsowych mistrzów? Pierwszy fall zaczął się solidnie, z bardziej techniczną walką, jednak pod koniec tempo przyspieszyło. Nightmare Warriors dobrze współpracują ze sobą jako drużyna i mają wiele fajnych ruchów. N_R_G jednak też się dobrze spisywali, lecz nie tak dobrze jak ich przeciwnicy. Widać, że muszą jeszcze nabrać doświadczenia pomiędzy sobą.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398166

NJPW “THE NEW BEGINNING in OSAKA” 11.02.16

David Finlay Jr. vs. Jay White

Obaj dobrze się zaprezentowali w tym pojedynku. Tylko pozostaje pytanie jak długo będą tak ciągnąć? Czy wiecznie będą otwierać gale czy może ktoś dostanie szansę w dywizji junior?

Kazushi Sakuraba, YOSHI-HASHI & Gedo vs. Jushin Thunder Liger & Tiger Mask IV & Ryusuke Taguchi

Każdy pokazał kilka swoich akcji, a największą reakcję zgarniały wygłupy Taguchi. Jak był nijaki to wygrywał w dywizji junior, a w komediowej postaci walczy w pojedynkach, które mało kogo interesują.

Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima vs. Yuji Nagata & Manabu Nakanishi

Pojedynek dla fanów z bardzo długim stażem, bo panowie są już dawno od szczytowej formy.

Tetsuya Naito, EVIL & BUSHI vs. Michael Elgin, Juice Robinson & KUSHIDA

Robinson do swojej długiej listy jobowań w New Japan może doliczyć Watanabe. Stajnia musi pokazywać siłę i zgarniać zwycięstwa nad przypadkowo dobraną trójką. Czy pas Junior będzie ich pierwszą zdobyczą? Naito bez garniaka to nie ten sam Naito.

NEVER Openweight 6 Man Tag Championship Match: [1st Champions] Toru Yano, Jay & Mark Briscoe vs. [Challengers] Bad Luck Fale, Yujiro Takahashi & Tama Tonga

Było gorzej niż WK i pisałem prędzej jedyny sens tej walki było przejęcie pasów przez Bullet Club. Skład drugoplanowy, ale cieszę że Yano nie będzie miał przez dłuższy czas nic do czynienia z tym tytułem. To jest dobry moment na wypromowanie Tongi, co raz bardziej mi się podoba i widać, że robi postępy. Pozostała dwójka swoje już wygrała w ostatnich miesiącach i niech ten pasa NEVER im wystarczy.

IWGP Junior Tag Championship 3WAY Match: [44th Champions] Matt & Nick Jackson vs. [Challengers] Kyle O’Reilly & Bobby Fish vs. [Challengers] Ricochet & Matt Sydal

Jesteś nowy to za chwilę dostaniesz pas, chyba że jesteś przeciętnym teamem jak VPG Vice. Chyba Bullet Club nie mogą mieć zbyt dużo pasów, jeden wygra by za chwilę znów inny stracić. Trochę szkoda, bo można była zrobić dłuższy run Bucksów. Zastanawia mnie przyszłość nowych mistrzów. Czy Ricochet będzie walczył w ROH? Wydaje się to mało realne, bo ma kontrakt z Lucha Underground i mogą mu na to nie pozwolić. Na następnym ppv Sydal & Ricochet vs. Young Bucks i znów zmiana mistrzów? Poziom do jakiego przyzwyczaiłem się w tej dywizji. Dobry motyw z serią nie trafionych akcji z narożnika.

NEVER Openweight Championship Match: [10th Champion] Katsuyori Shibata vs. [Challenger] Tomohiro Ishii

Liczyłem na coś nowego i nie zawiodłem się na wymianie brainbusterów (jeżeli o tym motywie nie zapomniałem). Poszli w stronę większej ilość rzutów i akcji co dobrze wpłynęło na sam pojedynek, który nie był już tylko festiwalem łokci i kopnięć. Zdecydowanie najlepszy pojedynek tego wieczoru i prosi się o jeszcze więcej, bo jestem przekonany że dostaliśmy by coś innego niż poprzednio. Może nie od razu, ale na Climaxie jak najbardziej.

Hiroshi Tanahashi, Togi Makabe & Tomoaki Honma vs. Kenny Omega, Karl Anderson & Doc Gallows

Niezbyt dobrze to wróży przed niedzielą. Taka maskara na Tanahashim może oznaczać jego wygraną i zgarnięcie pasa. Omega wyszedł na mocnego gościa i z perspektywy to dobra promocja i umocnienie go go jako realne zagrożenie dla Hiroshiego. Tylko wiele razy to kończyło się porażką w tym najważniejszym pojedynku.

IWGP Heavyweight Championship Match: [63rd Champion] Kazuchika Okada vs. [Challenger] Hirooki Goto

Dużo włożyli przemianę w Goto i heel turn im się udał. Maska i malunki na twarzy od razu sugerowały jedną osobę. Jak na warunki NJPW feud był bardzo dobry. Tylko zupełnie nie mogłem sie wkręcić w ten pojedynek. Jedynie ostatnie 5 minut mnie rozruszało. To mnie po raz kolejny utwierdziło w przekonaniu, że nie chce oglądać Goto jako najważniejszego mistrza. Koncówka tego nie zmieniła, bo ona przy takiej stawce musiała wygenerować emocje.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398289

NJPW New Beginning in Osaka

NEVER Openweight Six Man Tag Team Title Match - BULLET CLUB (Bad Luck Fale, Tama Tonga & Yujiro Takahashi) vs Briscoe Brothers (Jay Briscoe & Mark Briscoe) & Toru Yano © - ** i 1/2

Poziom właściwie taki sam jak w styczniu, a różnica jest tylko taka, że Bullet Club zgarniają pasy, a największy jobber z możliwych odbija się od dna zdobywając pin dla swojego zespołu. Briscoes mieli więc te pasy tylko przez miesiąc, lecz i tak mogą być zadowoleni. Wiele osób chciałoby wejść do new japana na miesiąc i jeszcze po drodze zgarnąć tytuły. Na kolejnym ppv liczę na jakiś ciekawych rywali dla BC.

IWGP Junior Heavyweight Tag Team Title Match - Matt Sydal & Ricochet vs Young Bucks (Matt Jackson & Nick Jackson) © vs reDRagon (Bobby Fish & Kyle O'Reilly) - **** i 1/4

Mimo że usunęli Roppongi to walkę oglądało mi się dużo lepiej niż tą z WrestleKingdom, gdzie to było aż za dużo tych drużyn. Tutaj każdy dostał swoją chwilę i najmniej aktywni byli reDRagon co zakończyło się pod koniec wyniesieniem Kyle'a za ring. Zmiana mistrzów trochę dla mnie szokująca, bo myślałem, że skoro nie zrobili tego na WrestleKingdom to nie zrobią tego także tutaj. Rico i Sydal mogą być bardzo dobrymi mistrzami o ile utrzymają je przez dłuższy czas.

NEVER Openweight Title Match - Katsuyori Shibata © vs Tomohiro Ishii - **** i 1/2

Najlepsza walka dnia i godne zakończenie feudu. Teraz Shibata powinien poznać nowego przeciwnika, lecz to się stanie pewnie dopiero po New Japan Cup. Co dla Ishiiego? Chętnie zobaczyłbym go właśnie jako zwycięzce tego turnieju, bowiem walczący Tomohiro o główny pas na jednym z ppv byłby tak samo przyjemny jak rok temu Kota Ibushi. Sama walka znakomita i chyba nawet przebiła tą z WrestleKingdom.

IWGP Heavyweight Title Match - Kazuchika Okada © vs Hirooki Goto - **** i 1/4

Uwielbiam taki styl walki jaki widzieliśmy w początkowej fazie, gdzie to Hirooki skupiał się na powolnym obijaniu ręki rywala. Do tego doszła fajna technika i była bajka. Potem w odpowiednim momencie przeszli na wyższy bieg i zaczęli budować emocje dzięki czemu gdy doszło do wymiany finisherów wiadomo było, że wiele może się stać. Goto miał tutaj szansę, lecz jak widać to jeszcze nie jest jego czas. Trochę szkoda, lecz z drugiej strony widzę w nim jednego z głównych faworytów tegorocznego Climaxa.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398412

Goto miał tutaj szansę, lecz jak widać to jeszcze nie jest jego czas. Trochę szkoda, lecz z drugiej strony widzę w nim jednego z głównych faworytów tegorocznego Climaxa.

Ja to widzę tak że Goto (który na gali dostał propozycję wejścia do Chaos) staje się wreszcie członkiem grupy Okady i zaczyna się jego push na ICka. Napiszę wprost - o ile Hirooki świetnie się spisywał jako mistrz Interkontynentalny w zeszłym roku tak nie widzę go jako mistrza Wagi Ciężkiej. Możliwe że NJ da mu jednak taki push, niemniej uważam że to byłoby mało prawdopodobne. Dostał teraz shota bo Okada nie miał z kim walczyć. Marzy mi się walka Okada vs. Ishii na Invasion Attack, takie walki zawodników z jednej stajni są dla mnie szczególne i z chęcią coś takiego zobaczę.

Tak swoją drogą, Daisuke Sekimoto będzie walczył w tegorocznej edycji AJPW Champion Carnival (bodajże w bloku A). Arkao, wiem że lubisz tego jegomościa, więc jak oceniasz jego szanse na wygranie nie tylko turnieju ale i na zdobycie Potrójnej Korony? :P

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398417

Tak swoją drogą, Daisuke Sekimoto będzie walczył w tegorocznej edycji AJPW Champion Carnival (bodajże w bloku A). Arkao, wiem że lubisz tego jegomościa, więc jak oceniasz jego szanse na wygranie nie tylko turnieju ale i na zdobycie Potrójnej Korony? :P

Bardzo szkoda mi, że Sekimoto odszedł z NOAH, bo jego aktualne walki z np. Suzukim czy Sugiurą jeszcze bardziej wywindowało by NOAH vs Suzuki Gun. Skoro idzie do AJPW to bardzo fajnie, bo to sprawi, że Champion Carnival nareszcie obejrzę w większości. Czy je wygra? Bez wątpienia dzięki swoim występom w np. BJW jest jednym z bardziej znanych japońskich wrestlerów (występy w wXw o tym świadczą). Może on się tam stać naturalnym zastępcą Shiozakiego. Tak więc pewnie szanse są i będzie to plus zarówno dla federacji jak i dla zawodnika :)

[ Dodano: 2016-02-14, 23:20 ]

PROGRESS Chapter 25: Chat Shit Get Banged

PROGRESS Title No Disqualification Match - Will Ospreay © vs. Marty Scurll - **** i 1/2

Druga ich wspaniała walka na przełomie ostatnich tygodni. Tutaj było minimalnie gorzej niż w Revolution Pro Wrestling, bo wydaje mi się, że trochę przeciągnęli tą końcówkę. Mimo to wiele razy pokazywali jak wspaniała jest ich ringowa współpraca, a wręcz od samego początku do końca była to jazda bez trzymanki. Scurll zgarnia tytuł i to raczej dobra wiadomość, bo gość jest niesamowity i jestem pewien, że będzie bronił tego tytułu w walkach równie dobrych co te Willa.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398421

Maska i malunki na twarzy od razu sugerowały jedną osobę.

Skąd te nawiązania do Shinzakiego/Hakushiego?

Najlepszą walką gali w Osace była ta z udziałem Shibaty oraz Ishiiego. Z dwóch walk wieczoru obydwu gal New Beginning preferuje tą o IWGP IC Title. Wygrana Omegi to lekkie zaskoczenie, ale może cięcia kadrowe wymuszą w końcu promocję nowych nazwisk w NJPW.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398507

No, no, no, dawno się tak dobrze nie bawiłem przy wresllingu i - już klasycznie - kilka uwag.

Czy wiecie, że Osaka jest japońską stolicą grindcore'u (taki gatunek muzyczny)? Bo Ishii i Shibata na pewno wiedzą! Ich pojedynek był tym o co chodzi w pasie NEVER - wojna, zniszczenie, emocje. Mimo tego, że mamy dopiero luty, to ja już mam swojego kandydata na pojedynek roku. Coś niesamowitego, tę dwójkę mogę oglądać na każdej gali i nie ma możliwości znudzenia materiału. Panowie zostawili trochę swego życia w ringu i jestem im dozgonnie wdzięczny za to, o taki wrestling mi chodzi.

Więc mówicie, że KO to taki heel, że hoho? Tss, przy Naito wypada blado jak dupa aryjskiego syna. Faceta można nienawidzić i jeszcze bardziej potęguje to jego obraz. Z nikogo NJPW zrobili heela którego stawiam obok pana Pentagóna Juniora.

Walki "młodych lionów" są dla mnie takimi otwarciami gal, które mają zapchać dziurę, ale nie tym razem! White i Finlay dali cholernie świetną walkę, w której było wszystko czego można żądać od NJPW i to w przyśpieszonym tempie. Po gali w Osace nabrałem szacunku dla tej dwójki i myślę, że oficjele NJPW także widzą, że panowie są gotowi na poważniejsze wyzwania.

Sakuraba się nie starzeje!

Goto jest grzebany, oj, jest. Jasne, trzy rainmakery niby wiele znaczą, ale...

... Niigata trochę obniżyła poziom, a z Goto zrobiła małego pokemona. Nawet Shibata wkurwiony jego nastawieniem. Czyżby oferta złotego chłopca miała być w końcu zaakceptowana i zobaczymy Goto w CHAOS? Wtedy Shibata go zabije. Na wizji. I będziemy temu kibicować.

Nie kupuję Bushiego. Heel z niego średni, wrestler - jak na standardy NJPW - przeciętny i jedyne co robi wrażenie to kombo mgiełki i suicide dive'a. O EVILu nawet tego nie powiem. Różowe zło, no...

CJ Parker mnie znów irytuje, mam nadzieję, że nie przedłużą z nim kontraktu, a jego "kurwowanie" do publiki, czy zawodników jest takie słabe i tandetne. Tak słabe jak promo Tongi, ech... ale przynajmniej zaciekawił, bo kogo może dostać BC?

Zresztą, może to i nawet być jakiś odrzut z NXT/TNA, bo to wszystko jest nieważne. Kenny umie gadać, zna zapasy i - co najważniejsze - umie śpiewać. A do tego sponiewierał Tankę, więc to wszystko dobrze wygląda, a brak AJa nie jest aż tak odczuwalny.

A, i nie wiem, czy zwróciliście uwagę, ale w trakcie walki braci Briscoe jeden z komentatorów podał imię Haruka. I chyba wszyscy wiemy co to oznacza. ME WK11 poznany, wielki rewanż!

Edytowane przez Gaca
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398511

Bardzo szkoda mi, że Sekimoto odszedł z NOAH, bo jego aktualne walki z np. Suzukim czy Sugiurą jeszcze bardziej wywindowało by NOAH vs Suzuki Gun. Skoro idzie do AJPW to bardzo fajnie, bo to sprawi, że Champion Carnival nareszcie obejrzę w większości. Czy je wygra? Bez wątpienia dzięki swoim występom w np. BJW jest jednym z bardziej znanych japońskich wrestlerów (występy w wXw o tym świadczą). Może on się tam stać naturalnym zastępcą Shiozakiego. Tak więc pewnie szanse są i będzie to plus zarówno dla federacji jak i dla zawodnika :)

Uff bardzo dobrze ze długo nie zabawił w nudnym NOAH, ale z deszczu pod rynne i trafił, do max chujowego obecnie AJPW. +dla tej podupadłej promocji bedzie, ale napewno nie dla zawodnika.

Ten zawodnik zasługuje, w koncu na wybicie do jakiejs prawdziwej promocji, w BJW naprawde mial dobre runy, ale ta promocja, tez podupada, ja bym go najcetniej zobaczyl w NJPW, jedynie tam jesli cho o dalsza kariere w Japonii( bo do DG nie pasuje)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/213/#findComment-398520