Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

To jest szczyt, ze tak bogata fedka , daje gale z jednej kamery. Odechciewa sie ogladac.

IWA MS KOTDM

Tegoroczny KOTDM tez byl pokazany z jednej kamery. Ale to indys, a nie najlepsza promocja Japonii :wink: Akcji dobrych malo, slaba gala oprocz paru momentow. Na miejsce gali wybrali parking, plac gdzie spotykaja sie raz w tygodniu emeryci wojenni. W tle ville, podobno w jednej z nich mieszka wrestler ze sceny indys, walczyl pod domem.

IWA EC Master of Pain, gala tragiczna oprocz finalu. W ktorym krolowaly szyby, ale bylo dziko, Nick Gage zrobil swoje, po powrocie sie nie oszczedza pokazujac, jak powinien wygladac prawdziwy ultraviolent. On poprowadzil final i zrobil to dobrze, szkoda ze tylko on...

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387247

G1 Climax 25 - Dzień 3

Satoshi Kojima, Jushin Thunder Liger, Tiger Mask & Yohei Komatsu vs. Michael Elgin, Mascara Dorada, Jay White & David Finlay

Nawet fajna walka. Najlepiej tu wypadł Elgin, ale inni dorównywali mu kroku. Od razu lepiej się oglądało, gdy użyli więcej niż jednej kamery, do kręcenia dzisiejszej gali.

CHAOS (Tomohiro Ishii & YOSHI-HASHI) vs. Bullet Club (Yujiro Takahashi & Cody Hall)

Walka nie była zła, ale też nie porwała. Publika też lepsza, niż dnia wczorajszego, ponieważ zareagowali jakoś na Yujiro.

Hirooki Goto & Captain New Japan vs. Bullet Club (Karl Anderson & Tama Tonga)

Anderson i Goto mają bardzo dobrą chemię w swoich walkach. Zawsze lubiłem oglądać ich walki. Stawiam na to, że jutro to Goto wyjdzie zwycięsko, ale Anderson może zająć miejsce na podium w swojej grupie.

Yuji Nagata, Tomoaki Honma & Ryusuke Taguchi vs. CHAOS (Shinsuke Nakamura, Kazuchika Okada & Gedo)

Mam tendencję do oglądania wszystkich gal i walk jakie wychodzą. Ta walka jest jednym z powodów dlaczego to robię. Na pewno najlepsza walka tag-teamowa jak na razie w Climaxie. Prawdę mówiąc to z dzisiaj, można obejrzeć wszystkie walki z dolnej części karty, ale tej to na pewno nie można ominąć.

G1 Climax 2015 Block A Match: Kota Ibushi vs. Doc Gallows

Nawet dobra walka z tego wyszła. Nic specjalnego, ale zanudzić się nie dało. Szkoda tylko tego zbotchowanego finishu walki.

G1 Climax 2015 Block A Match: Togi Makabe vs. Bad Luck Fale

Fale tworzy sobie swój własny streak. Jego wynik wynosi 2-0 w ilości gównianych walk w tegorocznym Climaxie. Mam tylko nadzieję, że ewentualna walka między nimi o pas NEVER będzie lepsza, niż to.

G1 Climax 2015 Block A Match: Toru Yano vs. AJ Styles

Ta walka przeszła moje oczekiwania. Nie spodziewałem się, że zobaczę dobrą walkę pomiędzy nimi. AJ się zaadaptował do komediowych zagrywek Yano. Nie chętnie to mówię, bo Yano nie lubię, ale on wyrasta na najbarwniejszą postać tego turnieju.

G1 Climax 2015 Block A Match: Katsuyori Shibata vs. Tetsuya Naito

Wspaniała walka. Dobrze, że Shibata wygrał. G1 w tym momencie wszedł na wyższy bieg i oby w późniejszych dniach były tylko walki na takim poziomie. Myślałem, że Naito będzie walczył w spodniach od garnituru, jak Kane :grin:

G1 Climax 2015 Block A Match: Hiroshi Tanahashi vs. Hiroyoshi Tenzan

Dobra walka. Oczywiście nie dosięgła poziomu dwóch poprzednich, czy nawet ostatniej walki tag-teamowej, ale obaj panowie trzymają taki poziom, że złej walki to nie zrobią między sobą. Według mnie o zwycięstwie w tym bloku przesądzi walka Stylesa i Tanahashiego w ostatniej kolejce.

Według mnie najlepsza gala tegorocznego Climaxa. Tylko jedna walka była zła, a publika nie spała jak wczoraj.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387249

Dopiero oglądnąłem dzień drugi. Karta jakoś nie powalał, więc i wielkiej motywacji nie było.

Walki tag teaowe na dobrym poziomie. Nic więcej nie mogliśmy się spodziewać

Kojima vs Ishii

Walka, która bardzo mi sie podobała. Zresztą gdy w ringu jest Tomohiro to można uznać pojedynek za dobry. Kojima dodał coś od siebie i dostaliśmy przyjemny stiffowy wrestling, który jednak nie raził pzrepychem jak to było podczas walk Ishii vs Makabe.

Takahashi vs Goto

Yujiro jest jednym ze słabszych ogniw Bullett Clubu. Goto to świetny zawodnik. Mimo kiepskich skilli, Takahashi pokazał chyba maxa swoich umiejętności. Nie był to gnioy i na pewno nie zanudzali. Spodziewałem się czegoś gorszego.

Honma vs Nagata

Walka dwóch weteranów. Ale zaraz zaraz. Honma ma przecież 38 lat! Przed G1 przy pisaniu zapowiedzi dla innej strony z ciekawości sprawdziłem wiek tego zawodnika. Zaskoczenie potężne. Dawałbym mu tyle lat co Nagacie a tu proszę. W każdym bądź razie kolejny solidny pojedynek. Baardzo dobrze mi się go oglądało i upewniam się w przekonaniu, że Honma jeszcze zasługuje na wielki push. Zbiera ogromną reakcję a i w ringu przeżywa swoje najlepsze lata (jak dotąd).

Elgin vs Okada

Debiut Elgina w Climaxie wypadł niezwykle dobrze. Może trochę przesadziłem, ale podobał mi się jego booking. Nowa twarz, pierwsza walka z ikoną NJPW a mimo to przez wiele czasu był dominatorem. Pewnie to się sończy po kilku galach, ale zawsze miło się ogląda takich cichych morderców. Zawsze uważałem, że Michael w ringu potrafi nie mało, ale niestety jest tak nijaki, że nawet porządny ring skill go nie ratuje w USA. W Japonii fani go przynajmniej docenią :)

Nakamura vs Anderson

Poziom walki nie powalił. Spodziewałem się czegoś lepszego. Na moje oko było zbyt wiele przestojów. Zakończenie jednak sprawia, że zapamietamy tą walkę do końca turnieju. Ktoś się spodziewał takiego obrotu spraw? No może arkao :lol: Czyli Okada też musi przynajmniej raz przegrać, bo zapewne walka z Nakumrą w ostatni dzień będzie o wejście do finału. Takie niespodzianki są mile widziane

Dzień drugi dupy nie urwał, ale trzymał solidny poziom. Jeśli każdy dzień ma wyglądać podobnie (czyt. jedna/dwie walki niech będą bardzo dobre, a reszta na tym poziomie co w dzień2) to turniej będziemy niezwykle miło wspominać. Nawet dobrze mi się oglądało z jedną kamerą, jednak komentatorzy Japońscy muszą być! Wkur***ał mnie tylko ta dziewczynka/chłopiec/kobieta (tam kazdy ma piskliwy głos...) co w walce wieczoru ciągle ,,szinske" krzyczała...

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387279

• Reputacja:   1

Day 4

Tomohiro Ishii vs. Yujiro Takahashi - *** i 1/2

Zaskakująco dobra walka. Wiadomo że Ishii jest osobą, która zrobi dobrą walkę z każdym ale tutaj muszę przyznać, że wycisnął z Yujiro wszystko to co najlepsze. Mieli już lepsze starcie między sobą na King of Pro Wrestling 2014 ale trzeba przyznać, że zaskoczyli mnie. Oczywiście to tylko przystawka przed ważniejszymi i zapewne lepszymi pojedynkami tego dnia.

Michael Elgin vs Satoshi Kojima - *** i 3/4

Bardzo dobra walka. Nie spodziewałem się absolutnie, że dwójka ta pokaże aż tak bardzo dobry wrestling. Elgin znowu przegrał ale wielkie brawa dla niego, że drugi już raz pokazuje, że jednak nie zapomniał jak się walczy. Szkoda trochę, że Satoshi wygrał ale Elgin to pewnie jeszcze sobie odbije.

Hirooki Goto vs Karl Anderson - ****

Anderson ! Anderson ! Anderson ! 4 pkt już na jego koncie i to znakomita wiadomość. Gość jest kozakiem pod każdym względem i mam nadzieje, że kiedyś dostanie na serio dużo push. Sama walka wolno się rozkręcała ale gdy już weszli na największy bieg to ciężko ich było zatrzymać. Widać że byli kiedyś zespołem, a za wygraną Karla podnoszę ocenę.

Shinsuke Nakamura vs Yuji Nagata - **** i 1/4

Dali z siebie absolutnie wszystko i walka wyszła znakomicie. Nakamura to już musiał wygrać i reakcja jaką ten człowiek dostaje wręcz stawia włosy na głowie. Zaczęli technicznie ale cały czas było bardzo dobrze i mniej więcej w środku walki mocno ruszyli okładając się swoimi potężnymi kopniakami. Ciekawi mnie czy Main Event zdoła to przebić.

Kazuchika Okada vs. Tomoaki Honma - **** i 1/4

Kolejna znakomita walka tego dnia. W normalnej sytuacji emocji by tutaj nie było ale wiadomo, że skoro Nakamura przegrał już raz to i Kazuchika to zrobi. Honma jednak poległ mimo, iż reakcje ciągle otrzymuje wręcz znakomitą. Było wiele kontr i znakomicie zakończyli ten dzień. Okada jest liderem bloku razem z Andersonem i Ishiim, więc trzeba przyznać, że jest ciekawie.

Top 5 Walk Climaxa do tej pory

Tanahashi vs Ibushi (1)

Styles vs Shibata (1)

Nakamura vs Nagata (4)

Okada vs Honma (4)

Anderson vs Goto (4)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387301

• Urządzenie:  Windows

G1 Climax 25 Day 3 24.07.15

G1 Climax - Block A: Kota Ibushi vs. Doc Gallows

Kota trochę poskakał, ale bez szaleństw. Gallows momentami wyglądał, że najlepsze co może zrobić to tylko mu nie przeszkadzać.

G1 Climax - Block A: Togi Makabe vs. Bad Luck Fale

Ciężko się to oglądało. Jednak Makabe nie należy do tych geniuszy co wyciągną 200% z Fale.

G1 Climax - Block A: Toru Yano vs. AJ Styles

Długo się Styles męczył z Yano i czyżby takie walki oglądali, a nie krótkie 3-4 minutowe starcia. Interesująca wygrana Stylesa przez submission, byłoby świetnie jakby wykreowali go na wiarygodny finisher.

G1 Climax - Block A: Katsuyori Shibata vs. Tetsuya Naito

Jedna z tych walk, którą zaznaczyło się w terminarzu. Niestety niepotrzebnie. Coś musi być z tą kontuzją Shibaty, bo duży zawód dla mnie ta walka. Po raz kolejny ciekawsze jest to co Naito robi ze swoją postacią niż w ringu.

G1 Climax - Block A: Hiroshi Tanahashi vs. Hiroyoshi Tenzan

Main event i Tanahashi się wysilił, dzięki czemu Tenzan zrobił swoją najlepszą walkę od miesięcy. To też jeden z powodów dla których Hiroshi wymieniany wśród najlepszych. Wyciąga z innych maksimum ich możliwości.

G1 Climax 25 Day 4 25.07.15

G1 Climax - Block B: Tomohiro Ishii vs. Yujiro Takahashi

Ishii niesamowicie ośmieszał przeciwnika swoim no sellingiem. Yujiro wykonał cały swój arsenał, a wyglądało jakby w ogóle nie zagroził Tomohiro, który jak już atakował to jakby chciał zniszczyć przeciwnika. Takie coś mi się podoba.

G1 Climax - Block B: Satoshi Kojima vs. Michael Elgin

Elgin swoimi dobrze znanymi akcjami jakoś się wyróżnia i widać, że japońscy fani to jeszcze kupują. Tylko 7 przegranych i moja prognoza 0 dla Elgina się sprawdzi.

G1 Climax - Block B: Hirooki Goto vs. Karl Anderson

Wow co za początek turnieju Andersona. Nakamura i Goto odhaczeni to tylko Okada powinien mu zagrozić. Jak zacznie masowo przegrywać to będzie głupi booking. Finał dla Karla to dalej dla mnie dalej fantastyka, ale 3 miejsce w bloku jest jak najbardziej realne. Pojedynek w miarę dobry z rewelacyjnym cutterem na koniec.

G1 Climax - Block B: Shinsuke Nakamura vs. Yuji Nagata

Podobnie jak ich starcie o pas IC nie podeszła mi ich walka. Jakoś nie widzę chemii pomiędzy nimi.

G1 Climax - Block B: Kazuchika Okada vs. Tomoaki Honma

Honma jak wychodzi z komediowego gimmicku (sam finisher sprawia, że nie do końca się da) to potrafi dać bardzo dobrą walkę i nie dziwię się, że ten pojedynek znalazł się w main evencie. Niestety porażka w pierwszej kolejce Homny sprawiła, że małe szansę były na niespodzienke. Jednak jak wchodzi na rożnik człowiek się wkręca, że może tym razem trafi.

Dorzucę swoją listę walk, które warto obejrzeć z Climaxa 25

Hiroshi Tanahashi vs. Kota Ibushi (D1)

AJ Styles vs. Katsuyori Shibata (D1)

Shinsuke Nakamura vs. Karl Anderson (D2)

Hirooki Goto vs. Karl Anderson (D4)

Kazuchika Okada vs. Tomoaki Honma (D4)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387332

Mam pytanie do kogoś kto ogląda AAA. Chciałbym obejrzeć Triplemanie 9 sierpnia, ale nie wiem o której, a co najważniejsze na jakiej stronie można znaleźć streama do tego. Pomoże ktoś?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387339

Mam pytanie do kogoś kto ogląda AAA. Chciałbym obejrzeć Triplemanie 9 sierpnia, ale nie wiem o której, a co najważniejsze na jakiej stronie można znaleźć streama do tego. Pomoże ktoś?

http://taima.tv/r/wooo

Tutaj możesz obejrzeć o 13 polskiego czasu

EDIT: Nie umiem rozróżnić am od pm. Oczywiście, że zacznie się o pierwszej w nocy.

[ Dodano: 2015-07-26, 12:17 ]

G1 Climax 25 - Dzień 4

Captain New Japan, Tiger Mask, Jushin Thunder Liger vs Cody Hall, Tama Tonga, Doc Gallows

Kilka dni temu fajną drużynę stworzyli Hall, Fale i Gallows, więc myślałem, że Tonga sprawi, że tą walkę też będzie się dobrze oglądało. Niestety myliłem się, była to tylko zwykła, nudna walka tag-teamowa.

David Finlay, Mascara Dorada, Hiroyoshi Tenzan vs Gedo, YOSHI-HASHI, Toru Yano

Lepsza walka, niż opener. Bardzo w tym pomogli Gedo i Yano. Cieszę się, że to YOSHIHASHI zgarnął pinfall. Lubię gościa, w ringu też widać, że jest jakiś. Chciałbym, żeby dali mu push, albo dali wystąpić w następnym Climaxie.

Jay White & Kota Ibushi vs AJ Styles & Bad Luck Fale

Główne gwiazdy tej walki popisały się dużo bardziej, niż myślałem. Przecież oni mają walkę na następnej gali pomiędzy sobą. Fale przypina White'a co zaskoczeniem nie jest w ogóle.

Ryusuke Tagushi, Katsuyori Shibata, Hiroshi Tanahashi vs Yohei Komatsu, Togi Makabe, Tetsuya Naito

Średnia walka, nie była to noc dobrych walk tag-teamowych. Nikt się nie starał tutaj, by wejść na wyższy bieg.

G1 Climax B Block Match: Tomohiro Ishii vs Yujiro Takahashi

Yujiro nie jest dobrym wrestlerem, to na pewno wiecie, tak naprawdę to lepiej walczył, niż normalnie, ale dlaczego on miał tyle przewagi nad Ishiim, gościem większym od niego ze dwa razy i silniejszym z jakieś 592 razy, z gościem, którego selling jest świetny i jest popularny wsród fanów w przeciwieństwie do Takahashiego. I jeszcze jedna kwestia. Co było nie tak z tancerką Yujiro? Wiem, że przygarnął jakąś nową, ale to co ona robiła, to słów nie ma. Zamiast siedzieć i się urzeć lub podniecić, to się z niej zacząłem na cały głos śmiać, z powodu tych pseudo kocich ruchów :D

G1 Climax B Block Match: Satoshi Kojima vs Michael Elgin

Elgin pokazuje, że taki zły nie jest. Elgin jest nie tylko niespodzianką tego turnieju, ale jednym z najlepszych wrestlerów w nim. Bardzo dobra walka, trzymająca napięcie do samego końca.

G1 Climax B Block Match: Hirooki Goto vs Karl Anderson

Anderson dominował cały czas i walnął finishera praktycznie znikąd. Walka nie była dobra, ale jeśli to prowadzi do jakiegoś dużego pushu dla Andersona, to jestem za.

G1 Climax B Block Match: Yuji Nagata vs Shinsuke Nakamura

Lepsza walka od tej z lutego. Bardzo wolny start, ale na szczeście walka zaczęła się rozkręcać, aż do mocnego finishu. Z walkami Nakamury w tym turnieju jest problem, że zamulają, a dopiero zakończenie robi się ciekawe.

G1 Climax B Block Match: Kazuchika Okada vs Tomoaki Honma

W przeciwieństwie do poprzedniej walki, ta trzymała wysoki poziom od początku do końca. Honma zbiera ogromną reakcję, mimo, że każdy wie, że przegra. Myślałem, że to będzie ładne zwycięstwo dla Okady, porzuca Honmą przez kilka minut, walnie Rainmakera i tyle, ale tak się nie stało i mistrzowi ledwo co udało się wygrać te dwa punkty. Ciekawe czy Honma w tym roku ugra więcej punktów niż rok temu.

No to jak wszyscy, to ja też podam najlepsze walki tego turnieju według mnie.

1. Hiroshi Tanahashi vs Kota Ibushi (Dzień 1)

2. Kazuchika Okada vs Tomoaki Honma (Dzień 4)

3. Katsuyori Shibata vs Tetsuya Naito (Dzień 3)

4. AJ Styles vs Katsuyori Shibata (Dzień 1)

5. Hiroshi Tanahashi vs Hiroyoshi Tenzan (Dzień 3)

Edytowane przez urbino
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387342

http://taima.tv/r/wooo

Tutaj możesz obejrzeć o 13 polskiego czasu

EDIT: Nie umiem rozróżnić am od pm. Oczywiście, że zacznie się o pierwszej w nocy.

Co ty pierdzielisz zacznie się o 13 Czasu Polskiego...

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387348

Co ty pierdzielisz zacznie się o 13 Czasu Polskiego...

O 7 rano w Meksyku ?

Wygaśnie

Obrazek

Sam sobie odpowiedziałeś. Ten screen w przeliczeniu na polski czas pokazuje coś koło 1 w nocy.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387354

G1 Climax 25 Day 5 25.07.15

Na początku ogłosili, że Nakamura doznał kontuzji lewego łokcia i przez to doszło do zmian w undercardzie. Nie wiadomo czy będzie mógł wystąpić w dalszej części turnieju.

A BLOCK: Doc Gallows vs. Bad Luck Fale

Są takie walki, które nie zazdroszczę roboty bookerom. Muszą sięgać po takie rzeczy jak najpierw Gallows rzucił Fale w barierkę, następnie uderzył nią przeciwnika, a potem Fale zrobił dokładnie to samo. Dobrze, że już po wszystkim.

A BLOCK: Hiroyoshi Tenzan vs. Toru Yano

Miało być śmiesznie i bezpiecznie, a skończyło się rozbitymi głowami i zalaniem krwią po headbucie Tenzana. Widać było, że zaraz po tym gadają o skróceniu pojedynku, bo od razu mieliśmy kończący pin.

A BLOCK: Togi Makabe vs. Katsuyori Shibata

Po raz trzeci odnoszę wrażenie jakby Shibata pokazał tylko próbkę swoich możliwości. Kllka interesujących wymian, ale dla mnie było tego za mało. Nie podoba mi się końcowa sekwencja Shibaty. Prawie minutę trzyma przeciwnika w sleeperze, a potem kopnięcie. Zabija to całkowicie dymikę, nie jest zbyt efektowne, a sleeper nie kojarzy się obecnie z groźnym submissionem.

A BLOCK: AJ Styles vs. Kota Ibushi

O to chodziło, mnóstwo świetnych spotów, wymian kontr. Pewnie jakby walczyli ze sobą 10 razy to dalej to by było świetną rozrywką i wymyślali by coś nowego. W końcówce obawiałem się, że dojdzie do ostrego botcha jak obaj stali na narożniki. Jednak wyszło im to dobrze. Dla mnie to była do tej pory najlepsza walka turnieju i przebiła pojedynek Tanahashi vs. Ibushi. Stawiałem na zwycięstwo Stylesa, ale nie dziwi mnie jego porażka. Po prostu zrewanżował się za ich ostatnią walkę, której stawką był pas IWGP Heavy.

A BLOCK: Hiroshi Tanahashi vs. Tetsuya Naito

Jak na japońskie warunki Naito świetnie pracuje jako heel. Oprócz zwycięzcy to właśnie niemu może najwięcej dać ten turniej. W pierwszych dwóch walkach w ringu nie poszalał, ale przed nim jeszcze starcia ze Stylesm i Ibushim. Podobała mi się historia w tej walce. Może w ringu nie było szaleństw jak w co-me, ale fajnych momentów kilka mieliśmy. Trzy osoby ucieszyły się, że Naito wygrał. Czyżby rodziny czy raczej smarci? Jest to niespodzianka, spodziewałem się, że Styles i Tanahashi będą robić za terminatorów w tym bloku, ale szybko zostali sprowadzeni na ziemię. Robi się co raz ciekawiej. Najlepszy dzień, ale liczę, że długo nie utrzyma tego miejsca.

Chronologiczna lista walk, które warto obejrzeć z Climaxa 25

AJ Styles vs. Kota Ibushi (D5)

Hiroshi Tanahashi vs. Tetsuya Naito (D5)

Najlepsze walki na G1 Climax 25

1. AJ Styles vs. Kota Ibushi (D5)

2. Hiroshi Tanahashi vs. Kota Ibushi (D1)

3. Hiroshi Tanahashi vs. Tetsuya Naito (D5)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387360

Day 5

ABLOCK: Doc Gallows vs. Bad Luck Fale - ** i 1/4

Mogło być mimo wszystko o wiele gorzej. Walka wypadła nawet przeciętnie, a przy tej dwójce jest to sporym plusem. Wygrał Bad Luck i nie jest to jakieś wielkie zaskoczenie, bo ostatecznie pewnie więcej on osiągnie w bloku niż Gallows.

ABLOCK: Hiroyoshi Tenzan vs. Toru Yano - ** i 3/4

Wielkiej tragedii nie było. Polało się nawet sporo krwi i wiadomo było, że Yano raczej wygra skoro przegrał już dwie walki. Tenzan miał już wygraną z Gallowsem więc mógł tutaj stracić punkty. Oczywiście zarówno jeden jak i drugi nic wielkie nie osiągnął ale coś tam pokazują

ABLOCK: Katsuyori Shibata vs Togi Makabe - ****

Kawałek świetnego wrestlingu typowego dla Japonii. Po nich jednak można było się tego spodziewać zwłaszcza, że Shibata chyba już wyleczył kontuzję, z którą zmagał się do tej pory. Bardzo fajnie, że Katsuyori znowu wygrywa, bo ma cztery punkty i trzeba przyznać, że idzie mu do tej pory bardzo dobrze zwłaszcza, że przegrał tylko ze Stylesem.

ABLOCK: AJ Styles vs Kota Ibushi - ***** !!!

Wspaniały pojedynek na kosmicznym poziomie. Wręcz rewelacyjna walka i świetny wynik, bo zwycięstwo Koty otwiera mu drogę do bycia w pierwszej dwójce-trójce, bo Tanahashi też kiedyś musi przegrać. Cały czas zawodnicy dawali z siebie wszystko i trzeba przyznać, że ich kontry były wręcz epickie. Nowy numer 1 w Climaxie.

ABLOCK: Tetsuya Naito vs Hiroshi Tanahashi - *** i 1/2

Walka nawet nie mogła się równać ze Styles vs Ibushi. Jednak kolejna wielka niespodzianka, bo Tanahashi przegrywa. Poziom tylko momentami był zadowalający, bo przez większość walki oglądaliśmy średnie starcie, gdzie to Naito używa wielu heelowych sztuczek by wygrać. Myślałem że będzie to lepsze, a jeżeli nie to mogli chociaż zamienić dwie ostatnie walki miejscami.

Styles vs Ibushi (5)

Tanahashi vs Ibushi (1)

Styles vs Shibata (1)

Nakamura vs Nagata (4)

Okada vs Honma (4)

[ Dodano: 2015-07-27, 14:02 ]

Evolve 45

Caleb Konley vs Gary Jay - ** i 1/2

Średni opener. Konley w ostatnich miesiącach bardzo obniżył loty zresztą tak samo jak jego partner z drużyny. Gary pokazał całkiem sporo i chyba nawet spisał się lepiej niż bardziej znany przeciwnik. Te openery w Evolve bardzo często wyglądają właściwie tak samo przez co emocji w nich właściwie nie ma.

Trent Baretta vs Rich Swann - *** i 1/2

Skoro Trent robi za face'a zarówno w RoH jak i w NJPW to tutaj oglądanie go jako heela jest jakąś alternatywą. Oczywiście nie pasuje on do roli tego złego ale w ringu pokazuje bardzo dużo zresztą podobnie jak jego dzisiejszy przeciwnik. Zrobili kawałek dobrej roboty i przebili zdecydowanie swoich poprzedników co zresztą nie było jakieś bardzo trudne.

Andrew Everett vs Anthony Nese - *** i 1/2

Tony jakiś czas temu się zablokował i coś nie może wrócić do starej formy. Być może to przez granie heela ale prawda jest taka, że to jego rywale muszą z niego wyciągać wszystko co dobre. Całe szczęście dzisiaj dostał wręcz znakomitego lotnika dzięki czemu wyszło to bardzo dobrze. Pierwsze fragmenty walki jakoś na kolana mnie nie powaliły ale potem było coraz lepiej.

Chris Hero vs Trevor Lee - ****

Dwie osoby, które bardzo dobrze pasują do siebie stylem. Trochę szkoda, że dali tutaj wygrać Chrisowi, który z jednej strony ciągle pokazuje bardzo wiele ale z drugiej już dawno stracił swoje momentum. Fajnie że Trevor jest na coraz to wyższej pozycji już nie tylko w PWG ale także w innych federacjach sceny niezależnej takich jak właśnie Evolve.

Zack Sabre Jr vs Roderick Strong - **** i 3/4

Wspaniały pojedynek techniczny. Bardzo lubię tego typu pojedynki, a starcia, w których to znajduje się Brytyjczyk właściwie nigdy nie zawodzą. Muszę przyznać, że kolejny już raz Strong pokazuje w jak genialnej ostatnio znajduje się formie. Główny mistrz w PWG, najważniejszy pretendent w Ring of Honor oraz jedna z głównych gwiazd w Evolve. Sabre pewnie dostanie walkę o główny pas i mimo że go nie zdobędzie to jednak poziom walki może być niesamowity.

Main Event - Evolve & Open the Freedom Gate Title Match – Drew Galloway vs Timothy Thatcher - ****

Sensacja roku. Gość który w federacji stał na poziomie Busicka, Gulaka, Trevora czy Chrisa Hero zdobywa dwa pasy i kończy prawie roczny run Drew Gallowaya. Mimo wszystko jestem cholernie ciekawy jak to wyjdzie, bo bardzo lubię Timothy'ego i jego techniczne starcia np. z Zackiem Sabrem mogą wyjść wspaniale. Tak więc jest się z czego cieszyć, bo Galloway trochę opadł jako mistrz w ostatnich miesiącach.

Gala wypadła bardzo dobrze i będzie zapamiętana zwłaszcza przez fakt, że poznaliśmy nowego podwójnego mistrza.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387370

G1 Climax 25 - Dzień 5

G1 Climax 25 A Block Match: Bad Luck Fale vs Doc Gallows

Spodziewałem się, że to będzie gówniana walka i taka była, nie mam się do czego przyczepić. Tak, był to nudny brawl w publice. Tak, odbijali się wiele razy od siebie. Tak, finisz był skopany, a walka była nudna, ale nie mam się do czego przyczepić, bo wiem, że oni między sobą nic lepszego nie stworzą.

G1 Climax 25 A Block Match: Toru Yano vs Hiroyoshi Tenzan

Nie jestem fanem krwi w wrestlingu, ale jej połączenie wraz z trollowaniem Tenzana przez całą walkę, sprawiły, że nie wyszła z tego katastrofa i oglądało się nawet przyjemnie.

G1 Climax 25 A Block Match: Katsuyori Shibata vs Togi Makabe

Zestawiono tu dwóch legit twardzieli w dziesięcio minutowej walce i też było tak jak się spodziewałem. Dwóch gości walczyło, jeden był twardszy i wygrał.

G1 Climax 25 A Block Match: AJ Styles vs Kota Ibushi

Po nich to trzeba oczekiwać co najmniej pretendenta do walki roku i dostaliśmy pretendenta do walki roku. Dali długą walkę, która przez cały czas jej trwania, nie straciła mojego zainteresowania nią, no ale takie walki w NJPW to Styles zawsze robi. Nie ważne, czy walka trwa 10, czy 30 minut, zawsze będzie ciekawie.

G1 Climax 25 A Block Match: Hiroshi Tanahashi vs Tetsuya Naito

To była bardzo dobra walka, której jedynym mankamentem, było to, że w karcie była wyżej od poprzedniej walki, ale głównym punktem tej walki, było podkreślenie heel turnu Naito. Tetsuya wygrywa i na szczycie tabeli robi się ciasno.

[ Dodano: 2015-07-28, 15:17 ]

Captain New Japan, Jushin Thunder Liger, Tiger Mask vs. Ryusuke Taguchi, Jay White & David Finlay

Nic ciekawego, ale czego można było się spodziewać, po takim openerze? Taguchi świetnie zagrał tu heela, mimo, że pewnie nie miał tego na myśli. Gówniane ataki, słaby gimmick i nabijanie się z Nakamury, na gali, której głównym wydarzeniem jest kontuzja Nakamury.

CHAOS (Toru Yano & YOSHI-HASHI) vs. Bullet Club (Doc Gallows & Cody Hall)

Yano wygląda gorzej, niż myślałem po tym headbuttcie. Krew zakryła, to jak duża ta rana była. Dobra walka to była, kolejną dobrą walkę miał YOSHI-HASHI i zebrał kolejne zwycięstwo.

Kota Ibushi, Togi Makabe & Mascara Dorada vs. Katsuyori Shibata, Hiroyoshi Tenzan & Yohei Komatsu

W takich momentach docenia się te undercardowe tag-teamy, w których uczestnicy Climaxa mogą trochę odpocząć. Dorada i Yohei dobrze udźwiegnęli tą walkę. Była to pierwsza dobra walka tego dnia, na pewno nie ostatnia.

Hiroshi Tanahashi, Tetsuya Naito & Michael Elgin vs. Bullet Club (AJ Styles, Bad Luck Fale & Tama Tonga)

Dobra walka, najlepsza walka tag teamowa tegorocznego G1 jak na razie. Nie wiem co mi się podoba w nowym gimmicku Naito. Może to przez to, że jest leniwy (jak ja) albo nie lubi się pokazywać bez koszulki (jak ja), ale ten gimmick kupuję.

G1 Climax 2015 Block B Match: Yuji Nagata vs. Yujiro Takahashi

Yujiro musiał w tym turnieju zebrać z jakieś 6 punktów, a to był odpowiedni moment, by zgarnąć pierwsze 2 punkty. Ale, czy od niego jest ktoś gorszy w NJPW? Nawet Cody'ego Halla mi się dużo lepiej ogląda. Publika też się zgadza z moim zdaniem, bo on nie zbiera żadnej reakcji.

G1 Climax 2015 Block B Match: Hirooki Goto vs. Tomoaki Honma

To była świetna walka. Wynik nie był niespodzianką, ale fajnie się ogląda Honmę dopingowanego przez każdego na arenie. Ciekawe, czy kiedyś dostanie on jakiś większy push? Zawsze daje świetne walki, ale niestety wynik jest dla niego niekorzystny.

G1 Climax 2015 Block B Match: Tomohiro Ishii vs. Karl Anderson

Ta walka była niesamowita, zdziwiłbym się, gdyby main event był lepszy od tej walki. Dwóch z moich ulubionych wrestlerów dali dobre widowisko. To było świetne, tak się robi świetne finisze. Podobało mi się nawiązanie do ich zeszłorocznej walki, gdzie ramię Ishiiego nie dało rady podnieść Andersona do superplexa.

G1 Climax 2015 Block B Match: Kazuchika Okada vs. Satoshi Kojima

Dobra walka. Oczywiście była ona gorsza od poprzedniej, ale źle się jej nie oglądało. Ogólnie dobre show wyszło, widać, że Climax wchodzi na wyższy bieg.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387419

G1 Climax 25 Day 6 28.07.15

G1 Climax - Block B: Yuji Nagata vs. Yujiro Takahashi

Najciekawsze było uderzenie w ring Cody Halla. Na to on liczy? Publika miała klaskać do tak trudnego rytmu, nie tutaj. Nie mógł Takahashi wszystkiego przegrać, bo 0 jest zarezerwowane dla Elgina w tym bloku. Pojedynek przeciętny, choć trochę lepszy niż poprzednie Yujiro

G1 Climax - Block B: Hirooki Goto vs. Tomoaki Honma

Dwóch wrestlerów, którzy mieli zrobić dużo zamieszanie w blokach, ale start mieli nie za dobry. Przez to był to bardzo istotny pojedynek. Podobało mi się to starcie, szalenie wyrównane z wieloma near fallami. Homna po raz kolejny bardzo poważny i znów kradnie show. Niestety z pushu nici i oby znów nie wymyslili sobie powtórki z zeszłego roku.

G1 Climax - Block B: Tomohiro Ishii vs. Karl Anderson

Piękna bajka Andersona na Climaxie dobiegła końca. Na szczęście nie został przejechany przez czołg, jak to wyglądało z pierwszymi walkami Ishiego. Przez wiele chwil to właśnie Anderson dominował i próbował wykorzystać kontuzję Tomohiro, który jednak mimo to wyszedł z tej walki zwycięsko. Obaj bardzo dobrze się zaprezentowali, ale było gorzej niż w poprzedzającej walce.

G1 Climax - Block B: Shinsuke Nakamura vs. Michael Elgin

Idealny sposób w jaki Elgin mógł zdobyć pierwsze punkty na Climaxie. Nakamura dalej kontuzjowany, ale ma wystąpić w sobotę. Może uda się go doprowadzić do stanu używalności. Robi się ciekawa sytuacja, Nakamura ma już 2 porażki i jeżeli ma wygrać blok to jest co raz mniejsze pole manewru z jego bookingiem.

G1 Climax - Block B: Kazuchika Okada vs. Satoshi Kojima

Był to main event tylko ze względu na Okadę, bo poprzednie walki były lepsze. Kazuchika poniżej pewnego poziomu nie schodzi, ale tym razem to był jego dół. Niby ringowo było dobrze, ale jakoś bez specjalnych emocji.

Chronologiczna lista walk, które warto obejrzeć z Climaxa 25

AJ Styles vs. Kota Ibushi (D5)

Hiroshi Tanahashi vs. Tetsuya Naito (D5)

Hirooki Goto vs. Tomoaki Honma (D6)

Tomohiro Ishii vs. Karl Anderson (D6)

Najlepsze walki na G1 Climax 25

1. AJ Styles vs. Kota Ibushi (D5)

2. Hiroshi Tanahashi vs. Kota Ibushi (D1)

3. Hiroshi Tanahashi vs. Tetsuya Naito (D5)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387442

Day 6

B BLOCK: Yuji Nagata vs. Yujiro Takahashi - ***

Mogło być gorzej. Dość niespodziewana wygrana Takahashiego ale z drugiej strony on także musiał kiedyś zwyciężyć. Poziom nie był co ciekawe jakiś strasznie słaby, mimo że Cody Hall kilka razy zaatakował Nagate. Żaden wrestler z tej dwójki nie ma żadnych szans na wygraną w bloku więc i emocji nie było za wiele.

B BLOCK: Hirooki Goto vs. Tomoaki Honma - *** i 3/4

Bardzo dobra walka. Wygrana Goto była wręcz oczywista zwłaszcza patrząc na fakt, że Goto staje się jednym z głównych faworytów swojego bloku jeżeli nie będzie Nakamury do końca. Innymi są Anderson oraz Okada, który jednak ma pas więc jego wygrana nie ma sensu. Sam poziom był bardzo ale to bardzo dobry zwłaszcza gdy zaczęli wymieniać ciosy.

B BLOCK: Tomohiro Ishii vs. Karl Anderson - *** i 3/4

Druga dzisiaj bardzo dobra walka. Nakamura jeszcze nie opuścił definitywnie Climaxa więc może być w tym bloku cholernie ciekawie. Sam pojedynek stał na bardzo dobrym poziomie ale rozkręcał się dość powoli, bowiem Anderson dominował bardzo dużo czasu, a pod koniec Ishii mocno go osłabił i ostatecznie wygrał. Takie walki aż chce się oglądać.

B BLOCK: Satoshi Kojima vs. Kazuchika Okada - *** i 1/4

Liczyłem na wiele więcej. Okada to oczywiście klasa sama w sobie i wrestler, który zasłużenie jest posiadaczem IWGP Title. Kojima za to mimo, że jest legendą to w ringu ciągle trzyma bardzo dobry poziom. Tylko że tutaj coś im nie zagrało i pojedynek między Tanahashim i Tenzanem był lepszy. Nie ma co jednak tego porównywać tylko szkoda, że akurat to wpadło do Main Eventu. Okada oczywiście wygrywa.

Ten dzień wypadł trochę gorzej niż kilka ostatnich ale to jest spowodowane chyba tym, że odbyły się tylko cztery walki turniejowe. Mimo to dostaliśmy dwie bardzo dobre walki i jest się z czego cieszyć.

Styles vs Ibushi (5)

Tanahashi vs Ibushi (1)

Styles vs Shibata (1)

Nakamura vs Nagata (4)

Okada vs Honma (4)

[ Dodano: 2015-07-29, 21:55 ]

Day 7

Doc Gallows vs. Toru Yano - ** i 1/2

Wiadomo jak będzie to wyglądało zwłaszcza, że Doc miał zero punktów więc musiał trochę nadrobić. Poziom dupy nie urwał, bo był kiepski czego można było się po tej dwójce spodziewać. Żaden z nich i tak nie ma szans na wygraną w bloku

Hiroyoshi Tenzan vs. Togi Makabe - *** i 1/4

Bardzo solidna walka, która zdecydowanie mogła się podobać mimo, że jak doskonale wiadomo Tenzan ma już swoje lata. Jednak stylem świetnie pasował do Makabe, który wygrywa i odnosi dość ważne zwycięstwo. Togi to dobry wrestler i jego walki ze Stylesem czy Tanahashim mogą stać na świetnym poziomie, lecz do tej pory był chyba lekko oszczędzany.

Katsuyori Shibata vs. Kota Ibushi - **** i 1/2

Można było się spodziewać świetnej walki i właśnie tak było. Kawałek bardzo znakomitego wrestlingu, gdzie to jeden atakował potężnymi kopniakami, a drugi odpowiadał efektownymi lotami. To kolejne już znakomite walki tych zawodników w tym turnieju, zwłaszcza Ibushi robi kawałek świetnej roboty. Dziwne trochę, że wygrał tutaj Katsuyori ale z drugiej strony to dość dobra wiadomość.

Bad Luck Fale vs. Hiroshi Tanahashi - ***

Sensacyjne zwycięstwo Fale'a. Tanahashi przegrywa już drugi raz pod rząd i ciekawi mnie czy to on będzie zwycięzcą bloku. Poziom nie był tragiczny, bowiem Tana wyciągnął sporo ze swojego rywala i spokojnie dało się to oglądnąć. Hiroshi pewnie będzie musiał teraz odrabiać straty i absolutnie nie wypadł jeszcze z gry.

AJ Styles vs. Tetsuya Naito - *** i 3/4

Bardzo dobra walka, która miała trochę wolną pierwszą fazę walki ale potem z każdą sekundą było coraz lepiej i już pod koniec emocje były bardzo duże. Naito uwala drugie wielkie nazwisko pod rząd i jest na szczycie swojego bloku razem z Shibatą oraz Falem. Dość sensacyjne wyniki ma na razie ten Climax. Jednego dnia przegrywają Styles, Tanahashi i Ibushi, jest cholernie ciekawie.

Styles vs Ibushi (5)

Tanahashi vs Ibushi (1)

Styles vs Shibata (1)

Ibushi vs Shibata (7)

Nakamura vs Nagata (4)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/201/#findComment-387451