Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   66
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

WK tylko na żywo na NJPW World? Jesli tak, to wolę torrenta pobrać w hd :)

O ile się nie mylę to teraz wszystkie gale NJPW będą na żywo na NWorld. Jestem ciekaw jak będzie ze streamem bo jednak teraz jest jakiś inny serwer i przy dużym zainteresowaniu może coś lagować albo wgl paść i nie być transmitowane jak niegdyś ROH na iPPV. Oby jednak obyło się bez takich akcji.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-371821

• Reputacja:   0

Ale czy będą inne streamy, czy tylko na NJPW World? Jak wiemy wuwue ma swoje network, ale są też inne strony ze streamami za darmo. Czy w tym przypadku będzie tak samo?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-371831

Ale czy będą inne streamy, czy tylko na NJPW World? Jak wiemy wuwue ma swoje network, ale są też inne strony ze streamami za darmo. Czy w tym przypadku będzie tak samo?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-371832

Nie liczyłbym na nielagalne streamy. Dragon Gate,ROH i inne fedki też maja iPPV a nie da się za free znaleźć streama.WWE to inna liga.NJPW przecież już streamowało gale iPPV i też nie było przecieków.Lepiej poczekać na torrent i przez ten czas nie wbijać na fejsa bo spoilery z takich gal są wszędzie...
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-371834

Odbiegając od NJPW. Czy tylko ja nie widzę fenomenu (aż tak wielkiego, jaki mu przypisują) Jeffa Jarretta? Gimmick w WWF w 98 roku miał bardzo słaby. Double J jakoś mnie nie przekonywał, wręcz irytował. Dopiero po SummerSlam (o ile dobrze pamiętam) gdy obcięto mu włosy coś zaczęło się z nim dziać. W WCW był w 4 Horseman, jednak też niee powalał.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-371891

Fajnie prezentuje się też gala NOAH “NEW YEAR Navig. 2015”, 1/10/2015,co prawda NOAH nie prezentuje regularnie takiego poziomu co obecnie NJPW czy Dragon Gate, jednakże main eventy stoją tam naprawdę wysoki poziomie.Jestem przekonany że i tym razem w walce o GHC Heavyweight Championship pomiędzy Naomichi Marufujim a reprezentantem New Japana Satoshi Kojimą będziemy mogli obejrzeć bardzo dobry pojedynek.Mogłoby się się wydawać że Satoshi niema żadnych szans na zdobycie tytułu gdyż jest "wypożyczony" z NJPW. Jednakze NOAH strasznie na niego stawia a publika świetnie go odbiera.Tak więc skoro Nagata mógł wygrać tytuł to czemu Kojima miałby mieć mniejsze szanse?

Do tego dochodzi walka o GHC Tag Championship Match która nie wywołuje u mnie takich emocji jak main event ale i tak pewnie będzie dobra.

Cała karta:

(1) Yoshinari Ogawa vs. Hitoshi Kumano

(2) Zack Sabre Jr. vs. Jonah Rock

(3) Muhammed Yone & Taiji Ishimori vs. Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi [both BJW]

(4) Maybach Taniguchi, Kenou [MichiPro] & Hajime Ohara [FREE] vs. Yoshihiro Takayama [FREE], Akitoshi Saito & Genba Hirayanagi

(5) GHC Junior Prelude Match: Atsushi Kotoge & Katsuhiko Nakajima [DIAMOND RING] vs. Daisuke Harada & Quiet Storm [FREE]

(6) Mitsuhiro Kitamiya Rugged Fortitude Single 5 Match Series: Mitsuhiro Kitamiya vs. Takeshi Morishima

(7) GHC Tag Championship Match: [31st Champions] “Dangan Yankees” Takashi Sugiura & Masato Tanaka vs. [Challengers] “TMDK” Mikey Nicholls & Shane Haste

~ 5th title defense.

(8) GHC Heavyweight Championship Match: [22nd Champion] Naomichi Marufuji vs. [Challenger] Satoshi Kojima

~ 6th title defense.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372033

Fajnie prezentuje się też gala NOAH “NEW YEAR Navig. 2015”, 1/10/2015,co prawda NOAH nie prezentuje regularnie takiego poziomu co obecnie NJPW czy Dragon Gate, jednakże main eventy stoją tam naprawdę wysoki poziomie.Jestem przekonany że i tym razem w walce o GHC Heavyweight Championship pomiędzy Naomichi Marufujim a reprezentantem New Japana Satoshi Kojimą będziemy mogli obejrzeć bardzo dobry pojedynek.Mogłoby się się wydawać że Satoshi niema żadnych szans na zdobycie tytułu gdyż jest "wypożyczony" z NJPW. Jednakze NOAH strasznie na niego stawia a publika świetnie go odbiera.Tak więc skoro Nagata mógł wygrać tytuł to czemu Kojima miałby mieć mniejsze szanse?

Do tego dochodzi walka o GHC Tag Championship Match która nie wywołuje u mnie takich emocji jak main event ale i tak pewnie będzie dobra.

Cała karta:

(1) Yoshinari Ogawa vs. Hitoshi Kumano

(2) Zack Sabre Jr. vs. Jonah Rock

(3) Muhammed Yone & Taiji Ishimori vs. Daisuke Sekimoto & Yuji Okabayashi [both BJW]

(4) Maybach Taniguchi, Kenou [MichiPro] & Hajime Ohara [FREE] vs. Yoshihiro Takayama [FREE], Akitoshi Saito & Genba Hirayanagi

(5) GHC Junior Prelude Match: Atsushi Kotoge & Katsuhiko Nakajima [DIAMOND RING] vs. Daisuke Harada & Quiet Storm [FREE]

(6) Mitsuhiro Kitamiya Rugged Fortitude Single 5 Match Series: Mitsuhiro Kitamiya vs. Takeshi Morishima

(7) GHC Tag Championship Match: [31st Champions] “Dangan Yankees” Takashi Sugiura & Masato Tanaka vs. [Challengers] “TMDK” Mikey Nicholls & Shane Haste

~ 5th title defense.

(8) GHC Heavyweight Championship Match: [22nd Champion] Naomichi Marufuji vs. [Challenger] Satoshi Kojima

~ 6th title defense.

Kojima i dobra walka hmmm pożyjemy zobaczymy...

NOAH Year End in Korakuen 2014

Tag Team Match

BRAVE (Atsushi Kotoge & Taiji Ishimori) vs. No Mercy (Daisuke Harada & Genba Hirayanagi)

Pierwszy opener który mi się podobała,była na jakimś poziomie.Walka dobra itp itd

Tag Team Match

Cho Kibou-Gun (Maybach Taniguchi & Takeshi Morishima) vs. Masao Inoue & Yoshinari Ogawa

Przeciętna walka drużynowa, bardzo krótka, ale nie była taka zła.

Tag Team Match

Hitoshi Kumano & Quiet Storm vs. Yankee Two Kenju (Isami Kodaka & Yuko Miyamoto)

Dobra fajna walka, na poaczątku troche "tarzania się", "przytulania". Walka była wyrównana no i troche za krótka jakby była kilka minut dłuższa myśle że była by lepsza.

Mitsuhiro Kityamiya Fortitude Bokutotsu Five Match Series Match

Daisuke Sekimoto vs. Mitsuhiro Kitamiya

Fajnie dla odmiany zwykły singles match.Słabiutka walka za większość walki to "sleeper wrestling" dużo siłowania się itp. Nudziłem się przez całą walke.

GHC Junior Heavyweight Tag Team Title TLC Match

Cho Kibou-Gun (Hajime Ohara & Kenou) © vs. Crazy Dynasty (Pesadilla & Super Crazy)

Zapowiada się ciekawa walka TLC, stłoy,krzesła,drabiny mam nadzije, że wykręcą świetną walkę bądź dobrą.Cray Dynasty wszyło przy theme songu ECW :D. WOW zajebista walka od samego poczatku przedmioty poszły w ruch całą walke były w ruchu. Nie był to klasyczny TLC match bo zostały użyte nie tylko te 3 przedmioty. Jedeny minus tej walki to że twarz Pesadilli została pokazana nie lubie jak zamaskowany wrestler traci maske i każdy już wie jak on wygląda.

Tag Team Match

No Mercy (Akitoshi Saito & Takashi Sugiura) vs. TMDK (Mikey Nicholls & Shane Haste)

Kolejna bardzo dobra walka.... ble ble itp tid

Six Man Tag Team Match

BRAVE (Katsuhiko Nakajima, Mohammed Yone & Naomichi Marufuji) vs. TenKoji (Hiroyoshi Tenzan & Satoshi Kojima) & Yuji Nagata

NJPW vs NOAH. Skład po stronie New Japan bardzo słaby żaden z tych 3 gości nie powala..

TOP 3

1.Cho Kibou-Gun (Hajime Ohara & Kenou) © vs. Crazy Dynasty (Pesadilla & Super Crazy)

2.No Mercy (Akitoshi Saito & Takashi Sugiura) vs. TMDK (Mikey Nicholls & Shane Haste)

3.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372035

• Reputacja:   1

Fajnie prezentuje się też gala NOAH “NEW YEAR Navig. 2015”, 1/10/2015,co prawda NOAH nie prezentuje regularnie takiego poziomu co obecnie NJPW czy Dragon Gate, jednakże main eventy stoją tam naprawdę wysoki poziomie.

Tutaj sie nie moge zgodzić, dla mnie NOAH trzyma lepszy poziom niż Dragon Gate. DG to federacja w której jest bardzo dużo lotów, momentami aż za dużo. NOAH za to ma bardzo fajny roster który uzupełniają stare gwiazdy NJPW. Ogólnie lepiej mi sie ogląda NOAH mimo iż do NJPW nie mogą się nawet równać

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372036

Fajnie prezentuje się też gala NOAH “NEW YEAR Navig. 2015”, 1/10/2015,co prawda NOAH nie prezentuje regularnie takiego poziomu co obecnie NJPW czy Dragon Gate, jednakże main eventy stoją tam naprawdę wysoki poziomie.

Tutaj sie nie moge zgodzić, dla mnie NOAH trzyma lepszy poziom niż Dragon Gate. DG to federacja w której jest bardzo dużo lotów, momentami aż za dużo. NOAH za to ma bardzo fajny roster który uzupełniają stare gwiazdy NJPW. Ogólnie lepiej mi sie ogląda NOAH mimo iż do NJPW nie mogą się nawet równać

A u mnie odwrotnie lepiej mi ogląda się Dragon Gate niż NOAH pewnie przez te loty co wspomniałeś. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372037

A u mnie odwrotnie lepiej mi ogląda się Dragon Gate niż NOAH pewnie przez te loty co wspomniałeś. :D

Kwestia gustu

Co do Satoshiego to może nie jest on jakąś wielką gwiazdą ale jak na weterana to potrafi coś pokazać i uważam że w single matchu z Marufujim jest naprawdę stanie stworzyć bardzo fajny pojedynek.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372038

Kojima i dobra walka hmmm pożyjemy zobaczymy...

A co może Kojima robi słabe walki? Dla fanów typowego high flyuingu może i owszem, Kojima będzie robił słabe walki ale prawda jest taka, że z tych starszych zawodników, Kojima prezentuje się najlepiej. Wystarczy spojrzeć na jego walki z ostatniego Climaxa.

.Mogłoby się się wydawać że Satoshi niema żadnych szans na zdobycie tytułu gdyż jest "wypożyczony" z NJPW. Jednakze NOAH strasznie na niego stawia a publika świetnie go odbiera.Tak więc skoro Nagata mógł wygrać tytuł to czemu Kojima miałby mieć mniejsze szanse?

Dokładnie to samo miałem napisać. Jeżeli tytuł w NOAH mógł zdobyć Nagata to może to zrobić również i Kojima. Jedyną różnicą jest status zawodników. Nagata w NJPW był właściwie nikim tzn nie miał żadnego z ważnych pasów w ostatnim czasie. Kojima trzyma pasy i to może byc jedyna przeszkoda w zdobyciu tytułu.

Powiem tak. Zależy kto na co patrzy. Obie federacje są różne jednak pod względem ogółu dla mnie w dalszym ciągu lepiej prezentuje się Dragon Gate. Nie znaczy to jednak, że NOAH jest słaba. NOAH to i tak jest o wiele wiele wiele lepsza federacja od tej sprzed chociażby dwóch lat. Różnica jest zauważalna. NOAH i tak jest wieki przed takimi federacjami jak BJW czy AJPW.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372047

Kojima będzie robił słabe walki ale prawda jest taka, że z tych starszych zawodników, Kojima prezentuje się najlepiej.

Czy najlepiej to nie wiem bo ciągle jest świetny Yuji Nagata, ale faktem jest to że Kojima to jak na swoje lata znakomity wrestler. Stwierdzić to można po ostatnim Global League gdzie to większość jego walk dochodziło do "czterech" gwiazdek.

Dla mnie NOAH jest lepsze od DG bo te wszystkie loty które są w Dragonie mogę zobaczyć w innych federacjach. (Nie zmienia to faktu że DG też sie swietnie ogląda)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372056

Co jest obecnie takiego w NOAH?

Moim zdaniem prezentują już poziom zbliżona do AJPW, w zasadzie tylko main eventy czasami wychodzą oraz walki o jr. albo jak wezmą zawodnika z innej fedki.

Na takiej pełnej gali poziom trzyma 2-3matche na galach DG prawie wszystkie, ot różnica, ale fakt wszystko kwestia gustu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372063

Moim zdaniem prezentują już poziom zbliżona do AJPW, w zasadzie tylko main eventy czasami wychodzą oraz walki o jr. albo jak wezmą zawodnika z innej fedki.

Na takiej pełnej gali poziom trzyma 2-3matche na galach DG prawie wszystkie, ot różnica, ale fakt wszystko kwestia gustu.

Dokładnie od nie dawna oglądam NOAH, ale tylko zdarzyła się jedna gala żeby jakieś początkowe walki były fajne. Normalnie to 2-3 ostatnie trzymają jakiś poziom. No, ale są różne gusta.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372067

Masa świetnych wrestlerów, Sekimoto, Marufuji, Sugiura czy Tanaka. Są to osoby których nie zobacze w NJPW a prezentują oni świetny poziom. Jeżeli spotkają się w jednym ringu dwie takie osoby to poziom jest wręcz niesamowity. Dragon Gate to też masa świetnych starć, tylko że te loty mogę zobaczyć w wielu innych federacjach.

[ Dodano: 2015-01-02, 16:41 ]

NOAH ful.Gift.In.Differ.2014

Takeshi Morishima vs. Katsuhiko Nakajima - ** i 3/4

Lubię tą dwójkę, tylko że tutaj widocznie coś im nie wyszło, dało się to oglądać ale mimo to szału nie było. Morishima to człowiek który potrafi świetnie wykorzystać swoja masę, Nakajima za to jest typowym wrestlerem który kręci się w okolicach Main Eventerów. Tutaj było to widoczne, Katsuhiko miał przewagę właściwie cały czas ale ostatecznie to i tak bardziej znany wrestler wygrał.

Akitoshi Saito vs. Genba Hirayanagi vs Muhammed Yone – DUD

Nawet tego nie będe komentował, bo to troche straszne że tacy wrestlerzy musieli babrać się w komedii.

Taiji Ishimori vs. Super Crazy - ** i 3/4

Ponownie krótko ale fajnie, tutaj spotkało się dwóch efektownych wrestlerów którzy są jednak jakby po dwóch różnych etapach. Crazy to już bardzo doświadczony wrestler po którym widać że ma troche lat. Ishimori to jest jednak klasa sama w sobie, tutaj pomógł on starszemu koledze i zrobili oni zjadliwy pojedynek.

Quiet Storm, Takashi Sugiura & Maybach Taniguchi vs. Pesadilla, Daisuke Harada & Hitoshi Kumano - *** i 1/4

Ci „mniejsi” tutaj nie istnieli, wszyscy patrzyli na konflikt Maybacha ze swoimi partnerami. Ciekawym pomysłem było dodanie czołowego heela federacji. Do tego zdziwiłem się że Storm zakonczył ten pojedynek, to dla mnie typowy Midcarder, ale nawet go lubię. Na razie jest to najlepsza walka na gali, pewnie cos to przebije ale i tak można to zaliczyc do plusów.

Kenou & Hajime Ohara vs. Shane Haste & Mitsuhiro Kitamiya - *** i 1/2

Kitamiya wadził mi tutaj cholernie, Haste to geniusz który tutaj pokazał swój talent. Gość jest w chuj wielki a do tego wykonuje masę świetnych akcji, Kenou i Ohara zresztą też są świetnym Tag Teamem. Szkoda więc że nie było tutaj Nichollsa bo starcie mogło by przebić granice czterech gwiazdek. Mówi się trudno, mimo to była to bardzo przyzwoita walka która polecam zobaczyć.

Atsushi Kotoge vs. Mikey Nicholls - *** i 1/2

Przespali to starcie, mogło wyjść znakomicie a było tylko dobrze. Początek był bardzo dziwny, spokojne tempo i ganianie po arenie, druga część walki to było już to co chcę zobaczyć. Tylko że ostatecznie jestem mocno zawiedziony, liczyłem na coś podobnego do tego co na jednej gali Global League zaprezentowali Sabre z Haradą. Mimo wszystko walkę jak najbardziej warto zobaczyć.

Main Event - Naomichi Marufuji vs Yoshinari Ogawa - ***

Japoński Don Roid powinien zostać tam gdzie jego miejsce czyli w openerach, przez niego ta walka była mocno średnia. Marufuji to świetny wrestler który tutaj nie za bardzo miał jak naprawić to starcie. Do tego końcówka gdzie to mistrz musiał trzymać się nogami o liny jest dla mnie mocno komiczna, źle to rozegrali.

Karta nie powalała, gala nie należała na pewno do tych ważnych. Mimo to było trochę porządnego wrestlingu który sprawił że nie było tak źle.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/180/#findComment-372073