Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Swietna gala sie zapowiada w CZW.

Ja bardzo licze na walke Ultraviolent Undeground bo to ze wygra Young to jest prawie pewne,ale napewno bedzie dobra walka.

Kolejna walka na ktora licze to CZW World Heavyweight Championship i zwyciestwo Paina. To ze mu sie nalezy tytul,nie ulega watpliwosci zreszta Kingston mi nigdy niepodchodzil jako champ.

Reszte walk no moze oprocz Tag-Team,zapowiada sie rowniez swietnie.

Aha wczoraj na ROH walczyl Cabana(wygral z Ravem) :grin:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-49526

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Aha wczoraj na ROH walczyl Cabana(wygral z Ravem)

No to cieszę się że Colt powrócił. Teraz będę żył nadzieją, że zdobędzie ROH Title

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-49572

• 2 tygodnie później...

No i po "Night of Infamy V". Karta na "Cage of Death 8" póki co przedstawia się średnio. Osobiście jak na razie to mnie zawodzi "Cage of Death Match", gdyż myślałem, że będziemy mieli coś ciekawszego, niż kolejną walkę Zandig vs. Gage vs. Lobo.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-49941

• Reputacja:   1

EEE, RVD to klasyk jest. Ale rzeczywiście, mogli by to jakoś bardziej rozkręcić
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-49964

No dla mnie osobiście póki co karta zapowiada się średnio.

Hallowicked vs. Sexxxy Eddy - może być tylko dobrym matchem (patrząc na gabaryty Hallowicked'a), ale czuję, że wygra właśnie on. Wogóle, szkoda, że Jigsaw jest kontuzjowany, bo taki 3 Way Dance Match byłby z pewnością ciekawszy.

Falls Count Anywhere Match: Cloudy vs. Cheech - oni już ze sobą od roku feudują i dla mnie to już jest nudne. Oboje w teamie robią świetne walki w Chikarze i nie wiem dlaczego CZW nie pozwoli im na więcej. Bądź co bądź, nie jestem zbytnio przekonany do tej walki, no chyba, że będą wymiatać jak we wspomnianej CHIKARZE.

Team AnDrew vs. New Jersey All-Stars - myślę, że będzie to przeciętna walka, zwłaszcza, że Andy Sumner i Drew Gulak to zapaśnicy lubujący w mat wrestlingu.

Necro Butcher vs. Drake Younger - to może być niezła, dzika jadka. Sądzę, że wygra Butcher, który pod koniec roku wreszcie zaczyna zwyciężać.

Zandig vs. Lobo vs. Nick Gage (Cage of Death) - napewno będzie to dziki pojedynek - nie ma co do tego wątpliwości. Myślę, że CZW będzie musiało wymyślić na potrzeby tego Cage of Death Matchu nową klatkę, bo oczywiście ta z zeszłego roku została "zużyta" na CZW "Trapped" i chyba podczas COD - Team CZW vs. Team ROH. Osobiście marzy mi się w tej walce powrót Nate Hatred'a ale mało to prawdopodobne.

Eddie Kingston vs. Chris Hero vs. Justice Pain (CZW World Title) - osobiście mam wielką nadzieję, że wygra Pain, który w tym roku powrócił do swojej dawnej formy i chwilami jest wręcz niesamowity.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-49998

No jak dla mnie COD prezentuje się nieźle. Jedyną walką,która jak narazie mi nie pasuje zbytnio do całej gali jest wspominany i już wałkowany dłuuugi okres czasu nie tylko w CZW match: Cheech vs. Cloudy. Reszta prezentuje się całkiem dobrze wraz z Cage of Deaty matchem (ja nie narzekam w przeciwieństwie do RVD bo jestem ciekaw tej walki). Żałuje tylko,że Necro Butcher nie wystąpi w tej walce,ale za to napeno w walce z Younger'em odbije to fanom. Niestety nie widzi mi się w karcie na tą galę Toby Klein,a szkoda bo liczyłem na jego występ. Sądze,że gala może nie powali,ale chyba będzie lepsza niż przed rokiem. Oby!
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50038

No niestety, ale po zeszłorocznym COD (które było nudne), mam prawo nieco narzekać :)

Ciekawi mnie tylko ile widzów w tym roku pojawi się na gali, po patrząc na frekwencję w tym roku, to myślę, że nawet 900 nie będzie.

Napewno ostatnio fajnie dzieje się w Zero-One. Znów NRBW match z Matsunagą, który nie ma wciąż dosyć. Fajnie by było gdyby pojawił się w CZW, bo chyba nie jest już związany z BJW.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50107

Cóż Matsunaga jest chyba jednym z nielicznych z starej gwardi, który jeszcze walczy w miarę okazyjnie (no jeszcze Nobutaka Araya chyba gdzieś się pojawia,ale on nie był aż tak bardzo "związany" z ultraviolentem). Ale wątpie aby się w CZW pojawił :).

Czytam ostatnio tak te wyniki co RVD dajesz z WSX i muszę powiedzieć,że występują tam konkretni wrestlerzy z różnych federacji,głównie PWG czy też kilku z CZW i Dragon Gate. Całkiem nieźle nawet to wygląda.

No i w JAPW dojdzie w zasadzie do jednego z dream matchy: Necro Butcher vs. Homicide. Szkoda,że nie będzie to deathmatch jak za starych czasów w JAPW to się działo,ale zapewne będzie stiffowo oraz hardcorowo.

Przypomina,że w tym tygodniu sporo się będzie działo w PWG (All Star Weekend!!) oraz w IWA EC (może trochę mniej ciekawie,ale i tak będzie zapewne nieźle).

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50108

Jak nie ciekawa gala IWA EC. A walka z udziałem Fukimoto? :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50109

Tak troszke nie na temat sie wypowiem:

1) Dejv, RVD: Mialem ostatnio okazje obejrzec ECW Heatwave 1998... bardzo dobra gala, a pojedynek RVD&Sabu vs Hayabusa&Shinsaki - genialny... w zwiazku z tym mam pytanko: czy walk miedzy tymi wrestlerami: konkretnie chodzi mi o udzial Hayabusy i RVD, odbylo sie wiecej? jesli tak, to moglibyscie jakies polecic ;-) ??

2) wybieram sie (przed powrotem do PL) na gale FWA... nie znam jeszcze pelnej karty (choc to jutro), ale na pewno odbeda sie walki: UK Pitbulls v The Manchester Massive i Stevie Knight v Stixx... w zwiazku z tym, ze wizyta na tym show wymagac bedzie ode mnie pewnego wyrzeczenia (zwiazanego ze spaniem i takie tam, bo pracuje wieczorami i nocami, dluuuga historia), zastanawiam sie, czy wg Was, takie nazwiska gwarantuja wysoki poziom?

pozdrawiam

PS: W karcie jest tez walka Johnny Phere vs Dirk FeelGood, wlasnie znalazlem w gazecie...

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50124

Więc zacznę od końca :)

Na galę FWA możesz śmiało iść, bo obok 1PW to w chwili obecnej moim zdaniem najlepsza federacja na wyspach brytyjskich.

Co do walk RVD & Hayabusa. Sam Hayabusa za dużo walk w ECW stoczył. Napewno oprócz tej walki o której wspomniałeś, doszło także do walki RVD & Sabu vs. Hayabusa & Tommy Dreamer w ECW. Poza tym, Hayabusa stoczył jedyny singlowy pojedynek z Sabu, który odbył się w FMW.

Pojedynek Sabu & RVD vs. Hayabusa & Dreamer masz pod poniższym linkiem:

http://video.google.com/videoplay?docid=4679033831741139154&sourceid=searchfeed

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50129

RVD: No tak tak,ale nie powiesz chyba,że ogólnie karta jest bardziej powalająca niż do tej pory,a konkretniej w tym roku IWA EC nam serwowało :) ? Bo jak dla mnie już lepsze karty były serwowane (niczym w restauracji ;)).

Też polecam galę FWA chociaż w ostatnim czasie nie śledziłem zbytnio coś się dzieje w tej federacji bo mi głowę zaprzątneło 1PW :). Ale raczej nie odpuścili za bardzo z tonu mam nadzieje tak więc wiesz GrimReaper jakiś recap jak co to zdaj :).

CZW daje nam na COD Human Tornado vs, Ruckus - dobre posunięcie i ciekawa walka z tego wyjdzie na pewno! Oby tak dalej!

PWU i JCW oraz ich wspólna gala zapowiada się smakowicie. Corporal Robinson vs, Rude Boy chyba nie mieli okazji walczyć w IWA EC tak więc teraz jest to zapewne niezle wydarzenie dla fanów chociaż ja jakoś nie oczekuje powalającej walki, tylko przynajmniej dobrej. The SAT vs. All Money is Legal - raczej nie trzeba się martwić o poziom tej walki tak samo jak dziko zapowiadającej się walki Moore vs. Azrieal. Oj będzie się działo! W dodatku występujący prawie,że cały czas w JCW Mad Man Pondo, Juggulator, Ian Rotten oraz Joker,który do końca chyba nie jest jednak tym wrestlerem w PWU (UWA Hardcore to chyba teraz jego główna federacja) dają nam pewność,że będzie hardcorowo!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50133

Jasna sprawa... Moze nawet zagadam z jakims fanem-lokalesem, to zrobimy wspolny recap z ocenkami a'la D.Meltzer ;-)

Ogolnie tu w UK, w hotelu ogladam sobie nockami kanal 427 Total Wrestling Channel... od cholery dobrego wrestlingu: TNA, ROH + Indy (1PW, jakies londynskie fedy)... Ogolnie zajebista sprawa, w Polsce niestety bez szans, zeby taki kanal sie pojawil na jakiejkolwiek platformie

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50223

Karta na galę Cage of Death 8 ciągle nabiera wspaniałych kształtów to jest fakt niezaprzeczalny. Oczywiście musiała się pojawić rzecz,która to psuje czyli walka DJ Hyde vs. Mana, ale psuje w niewielkim stopniu. Ale takie walki jak Blackout © vs. Rainman & Onyx

czy

8 Man Lucha Tag Team Match:

Max Boyer, Niles Young, Gran Akuma & Icarus vs. Beef Wellingtom, Player Uno, Richochet & Chuck Taylor - to nadrabiają.

Dobra jedziemy dalej. PWG raczej nie zawiodło. Aaa nie chwila wróć. Pod względem całych gal na pewno nie zawiodło,ale pod względem pasów to jednak jest błąd. Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego B-Boy i Super Drago odebrali pasy świeżo "tytułowanym" mistrzom w postaci Richardsa i Stronga ? Bezsensowny ruch! Druga sprawa to Ryan,który już od kilku ładnych miesięcy mnie nudzi i co gorsza nie traci pasa na czyjąś rzecz. Quicksilver nie byłby złym mistrzem bo to zapaśnik,który już nie raz pokazywał,że potrafi robić bardzo dobre walki czy to w PWG czy Revolution Pro czy APW. Niestety,ale Ryan ciągle ma pas i sądze,że nie potrzyma go długo bo albo straci go jeszcze w tym roku (o ile PWG zrobi galę,ale raczej tak bo np. takie MAW już w tym roku nie organizuje gali poza listopadową),albo na początku przyszłego.

W kwestii Chikara Pro raczej nie ma za wiele do gadki bo nie zdażyło się tam nic co by w jakimś wielkim stopniu zaskoczyło jej fanów. Ale gala wydaje się bardzo solidna jak nie więcej.

No i dosyć oczekiwana (przynajmniej przezemnie pomimo,że nie jestem zbyt wielkim fanem ani to PWU ani to JCW) wspólna gala PWU i JCW. Patrząc po wynikach było dosyć dziko,ale tego się właśnie spodziewaliśmy. I raczej cieszy to,że PWU stara się nawiązywać kontakty z innymi federacji oraz to,ze te kontakty są udane (nie tak jak w przypadku XLAW).

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50328

Więc tak.

Chikara Pro to tutaj zbytnio nie trzeba się rozpisywać, albowiem ostatnie dwie gale tej federacji z tego weekendu z tego co czytałem, wyszły po raz kolejny bardzo dobrze. W tym roku moim zdaniem federacja pokazuje chwilami świetny wrestling, a jej produkt jest skierowany do każdego fana, nawet tego najmłodszego.

PWU i JCW współpracują razem i na następnej gali będzie to samo, albowiem według scenariusza "Insane Clown Posse nawiedziło PWU". Nie będę ukrywał, że nie lubię PWU (przypomina mi się drugie 3PW) dlatego też, ta współpraca na mnie nie wywarła jakiegoś większego wrażenia. Wiadomo, że ICP zbytnio nie umieją walczyć, dlatego są wpychani w hardcorowe jadki.

Coraz bardziej pozytywnie zaskakują mnie ostatnie gale MSX, albowiem federacja zaczęła wprowadzać nieco dziksze stypulacje rodem z Japonii! Tak, tak (wyniki w newsboard'e), to w MSX doświadczymy takich walk jak Piranha Tank Match (!) czy też Exploding Cage Match!!! Co prawda to nie jest Japonia i znane z tego typu pojedynków FMW czy też BJW, ale warto odnotować, że pewnego rodzaju większą przemoc można emitować spokojnie w USA w TV, w tym wypadku w MTV. To jest pewnego rodzaju znak dla CZW aby pchać się do TV, bo przecież samo MTV było (jest?) zainteresowane emisją turnieju IWA MS "Queen of the Death Matches"! Trzeba tylko znaleźć stację, która zainteresuje się tym, nawet gdyby to miał być jakiś późny slot w TV.

Co do CZW "Cage of Death 8" to na razie się nie wypowiadam, albowiem w przygotowaniu mam felieton :)

PWG - faktycznie głupi pomysł z pasami tag teamów. Joey Ryan to wydaje mi się, że jest promowany na kolejnego Samoa Joe, ale w tym wypadku w wersji PWG. Generalnie zauważyłem, że w PWG nigdy nie było zapaśnika mającego oszałamiający winning streak. Teraz już jest...:)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/14/#findComment-50400