Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Sądze,że takie federacje jak IWA MS czy ROH zrobią dla niego jakieś specjalne gale gdzie przekażą mu pieniądze zresztą należało by się takiemu wrestlerowi jak Colt Cabana bo w końcu przelał mnóstwo potu na ringach sceny niezależnej szczególnie w IWA Mid-South.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49400

• Urządzenie:  Macintosh

A zatem COLT CABANA MUSI MIEC AMBUTACJĘ NOGI! Szok

O czym Ty mówisz.. Z tego co wkleiłeś wynika że amputowali mu jeden palec u nogi, a nie całą nogę.. Bez jednego palca można być wrestlerem, spokojnie :).

Co do tego, kto będzie następnym mistrzem ROH rozważam taką możliwość że Samoa Joe wygra na początku grudnia pas od Danielsona w cage match'u po czym straci go na Final Battle 2006 na rzecz Homicide'a.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49444

Długo minie zanim Colt Cabana (jesli wogole)wroci na ring :mad:

Wielka szkoda.

Co do pasu dla Samoy to sadze ze predzej dostanie HW w TNA niz obecnie w ROH. Tez jestem za tym zeby nastepca byl Homicide.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49460

Co to by był za sens jakby Samoa Joe znów zdobył pas choćby nawet na chwilę ? Dla mnie żaden.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49461

• Urządzenie:  Macintosh

Samoa Joe ma od kilku miesięcy feud z Danielson'em. Bryan niejednokrotnie atakowal Joe, głównym punktem ataku była kontuzjowana noga Joe. Mimo tych przeciwności Joe 2 razy zremisował z Danielson'em, a ostatnio nawet wygrał w non-title match'u. Logicznym rozwiązaniem byłoby to że wreszcie uda mu sie pokonać Danielson'a, który straci pas po kilkunastu miesiącach. Pozatym Bryan ostatnimi czasy jest trochę oszczędzany z powodu konuzji. ROH będzie chciało mieć main event Final Battle 2006 na najwyższym poziomie, dlatego też walka Homicide va Samoa Joe lepiej by wypadła niż Homicide vs Danielson. W ostatnich miesiącach Homicide walczył w jednym team'ie z Joe. Jednak trzeba pamiętać że obaj wrestlerzy mieli ze sobą duży feud w 2004. Feud ten może się odnowić, lecz tym razem to Homicide wyjdzie zwycięsko. Odnowienie tego feud'u może się rozpocząc pod koniec listopada gdy Joe i Homicide znowu będą w team'ie przeciwko Briscoes.

Ja tak to widze, jak to nie ma sensu to cóż, wasza sprawa :) .

Z tym Caban'ą to tak nie dramatyzujcie, myśle że max kilka tygodni i znowu będzie walczył. Jednak pasa narazie nie dostanie, nie jest wystarczająco promowany.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49462

Gdzie jets napisane, ze obcieli mu noge? Ja wyczytalem w tym, ze po prostu jeden palec u nogi zostal zmiazdzony wiec go amputowali. Wiem ,ze to zupelnie burzy balans blednika itd itd, ale itak lepiej tylko palec niz cala noga - bedzie walczyl! :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49463

• Reputacja:   1
  • Urządzenie:  Windows

Szkoda, wielka szkoda. No to muszę poszukac innego faworyta do Roh title'a. Ale mym zdaniem to właśnie Cabana zasługiwał na tytuł, za te wszystkie lata wytrwałej pracy i wierności Roh
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49486

Fakt mój błąd i wielkie niedopatrzenie :lol:

Szczerze powiedziawszy to nie za bardzo wiem dokąd zmierza obecnie booking ROH związany z walką o ROH Title. Dla mnie sensownym rozwiązaniem byłby 3 Way Dance Match o ROH World Title: Bryan Danielson © vs. Samoa Joe vs. Homicide - trójka zapaśników, która ze sobą feudowała, bądź feuduje (Danielson/Joe). Myślę, że byłaby to wielka walka.

Ostatnio także ciekawie przedstawia się karta na CZW "Night of Infamy V", gdzie Eddie Kingston będzie walczyć z Justice Pain'em o CZW World Title. Osobiście chciałbym aby jeszcze trochę potrzymał Kingston a później aby finalnie trafił do Pain'a, który w tym roku robi naprawdę dobre walki.

[ Dodano: 2006-11-02, 12:56 ]

No, ale karta na galę zapowiada się jak dla mnie bardzo ciekawie.

Oto rozpiska:

http://www.czwrestling.com/Home/Images/1.jpg

Junior Heavyweight Showdown

Gran Akuma vs. Niles Young vs. Hallowicked vs. Sexxxy Eddy vs. Trik Davis vs. Max Boyer vs. ??? (warto zauważyć udział obecnego mistrza IWA MS T. Davis'a oraz Boyer'a, który ostatnio zdobył YLC Cup w Chikara'e)

6 Man Tag Team Match

New Jersey All Stars & Cheech vs. Team AnDrew & Cloudy

CZW Ultraviolent Underground #1 Condender's Match

Nick Gage vs. "Zandig's Choice"

CZW World Tag Team Championship

Kings of Wrestling © vs. Ruckus & Sabian

CZW Ultraviolent Underground Championship

Drake Younger © vs. Danny Havoc (będzie rzeź! :)

CZW World Heavyweight Championship

Eddie Kingston © vs. Justice Pain

Myślę, że w tym roku "Cage of Death 8" będzie naprawdę ciekawe, zwłaszcza, że CZW organizuje przed nim fan fest!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49488

Też wydaje mi się,że lepiej jak już zrobić 3 Way Dance o ROH Title: Danielson vs. Joe vs. Homicide,ale jak się to potoczy to zobaczymy pod koniec roku.

Faktycznie - wszelkie znaki na niebie i ziemii wskazują,że CZW koniec roku będzie miało świetny i lepszy niż koniec zeszłego. Na jakieś konkretniejsze wzmianki dot. COD poczekajmy jeszcze,ale powiem,że chciałbym zobaczyć znów Necro Butchera i Toby Kleina w Cage of Death matchu. Niestety nie sądze aby "Mr. Insanity" miał się w tej walce pokazać. Ale to narazie zostawmy bo Nigh of Infamy się prezentuje okazale:

Junior Heavyweight Showdown

Gran Akuma vs. Niles Young vs. Hallowicked vs. Sexxxy Eddy vs. Trik Davis vs. Max Boyer vs. ??? - tutaj nie ma się bo obawiać o jakość walki. Fajnie,że się zjawią Davis i Boyer,który jak widac ostatnio w USA robi karierę. Ciekawe czy kiedyś w CZW pojawi się Pac ?

6 Man Tag Team Match

New Jersey All Stars & Cheech vs. Team AnDrew & Cloudy - hmmm tutaj też może być całkiem ciekawa walka.

CZW Ultraviolent Underground #1 Condender's Match

Nick Gage vs. "Zandig's Choice" - co by nie mówić spodziewac się można mocnej walki kto kolwiek zostanie wystawiony do walki

CZW World Tag Team Championship

Kings of Wrestling © vs. Ruckus & Sabian - odebrania pasa ledwo po zdobyciu byłoby bezsensem (ale CZW nas atakowało już takimi bezsensami) tak więc o wynik raczej jestem spokojny podobnie jak i o poziom walki.

CZW Ultraviolent Underground Championship

Drake Younger © vs. Danny Havoc - faktem będzie tutaj rzeź!

CZW World Heavyweight Championship

Eddie Kingston © vs. Justice Pain - Pain w sumie przeżywa lepszy okres swojej kariey od kilku lat zaryzykowałbym stwierdzenie. Jednak czy poraz kolejny warto dać mu pas. Sądze,że posunięcie takie nie byłoby wcale głupie,ale też przydałoby się zapushować np. takie Nate Webb'a, któremu także nawet CZW World Heavyweight Championship by się należało.

Będzie ciekawa gala !

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49500

Gala zapowiada się przepysznie, 2 walki Ultraviolent Underground, (Kto będzie mystery opponentem?) świetny Junior Heavyweight showdown (mnóstwo dobrych wrestlerów, stawiam na Eddyego) a co do Heavyweight title, to jakoś przechylam się w stronę Paina. Fajnie by było, jakby H8 powrócił do formy z przed kilku lat

[ Dodano: 2006-11-03, 14:13 ]

Gala zapowiada się przepysznie, 2 walki Ultraviolent Underground, (Kto będzie mystery opponentem?) świetny Junior Heavyweight showdown (mnóstwo dobrych wrestlerów, stawiam na Eddyego) a co do Heavyweight title, to jakoś przechylam się w stronę Paina. Fajnie by było, jakby H8 powrócił do formy z przed kilku lat.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49511

Mystery oponentem jest Necro Butcher. Doszła także niestety walka,która troszke psuje całą kartę,a mianowicie DJ Hyde vs. Mana (znów ?) :| . Ale to i tak tylko niewiele umniejsza tej świetnej karcie.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49518

No to mamy kolejny mocny punkt karty. Ciekaw jestem czy znów zostanie UU champem?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49519

Czyli walka o którą na początku tego roku był mały feud w końcu będzie miała miejsce, tj. Butcher vs. Gage. Nie wiem jak wam, ale mi chętnie odpowiadałby heel turn Butcher'a, który doprowadziłby do powrotu Toby Klein'a (reaktywacja TCB) a następnie do powrotu Hatred'a (reaktywacja H8 Club) i taki pojedynek na COD8. Ach, rozmażyłem się :)

DJ Hyde vs. Mana - BORED! :?

[ Dodano: 2006-11-03, 16:37 ]

Nieźle, Claudio Castagnoli dostał ofertę z WWE odnośnie podpisania kontraktu rozwojowego!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49521

Taki nowy H8 (Pain, Gage, Necro i Tony) to byłoby coś świetnego. A gdyby po drugiej stronie stanął Zanding i friends, to mielibyśmy kolejnego klasyka na COD
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49523

Ja bym się wcale nie zdziwił jakby Necro przeszedł heel turn i dołączył do H8Club. Chyba,że H8Club będą face'ami i się razem z Necro będą feudować z kimś innym np. wspomnianym Zandigiem. Bardzo bym chciał powrotu do CZW Toby Kleina i reaktywacji TCB bo ten team uwielbiam oraz jakiegoś feudu z Zandigiem i kimś jeszcze np. Lobo chociaż by to było już za bardzo wymarzona sytuacja (móglby powrócić Messiah nawet). Wydaje mi się,że jak narazie najprawdopodobniejszy może być występ na COD Necro Butchera i Gage. W sumie bym powiedział,że jestem pewny ich występu w głównej walce na COD,ale raczej nie 1 vs. 1.

Nie wiem czy ktoś widział wstępna kartę na galę IWS "Born To Bleed",która ma się odbyć 4 listopada czyli jutro. Jako,ze karta jest skromnie podana to nie robię newsa bo nie ma sensu. Ale pomimo małej ilości walk prezentuje się całkiem ciekawie :

IWS Heavyweight Title Last Man Standing Match:

Viking© vs Max Boyer vs Jake Matthews - coś czuje,że Viking może stracić zaniedługo pas. Być może nie będzie to na tej gali,ale spodziewałbym się na gali grudniowej takie posunięcia. Zobaczymy!

IWS Tag Team Title Match:

The Hardcore Ninjaz© vs Cheech & Cloudy - podobna sytuacja jak powyżej. Hardcore Ninjaz stracą zapewne zaniedługo pas,ale wątpie aby to było na rzecz Cheech'a i Cloudy'ego skoro oni dopiero co się pojawiają w IWS. Fajnie by było jakby stracili pasy w jakimś deathmatchu. Jakby tak była zmiana tych dwóch pasów to by było prawie jak w NOAH bo tam też z reguły na jednej gali dochodzi do zmiany posiadaczy pasów :).

Beef Wellington vs Excess - kolejny bardzo mocny punkt gali. Pomimo,że oni już w tym roku walczyli ze sobą to napewno będzie to ciekawa walka i nie zanudzi fanów.

3 Way Dance:

Player Uno vs Shayne Hawke vs Stupefied - ciężko określić zwycięzcę,ale sądze że będzie to Shayne Hawke.

Czekam na wyniki z gali oraz na pozostałe walki :).

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/13/#findComment-49524