Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Mondo lekko mówiąc olał CZW i pod koniec 2004 roku nieźle nawywijał, przy okazji wszystkim robiąc uzasadnione nadzieje związane z jego powrotem.

a co takiego robil dokladnie jak mozna wiedziec?ciekaw jestem :P

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48805

No bo pod koniec 2004 wiele się mówiło o powrocie Mondo do wrestlingu i był też plotki o rzekomym jego powrocie do CZW. Nawet Justice Pain na jednej z gal wygłosił promo mówiąc o tym,że Mondo wcale nie odszedł z wrestlingu. Potem miał walczyć w Europie dokładniej w jakiejś angielskiej federacji z Super Dragonem,a później w niemieckim WxW z Thumbtack Jack'em w jakimś deathmatchu. Jak wiadomo nigdy do tego nie doszło.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48808

No to po weekendzie CZW i dwoch galach. Moje spostrzezenia na szybko: Tag-Team Turniej musial byc niezly,szkoda ze w finale niewystapil Gace rozumiem ze odpoczynek przed ciezka nastepna walka,czy rozlam w teamie?(nie czytalem jeszcze zagranicznych relacji) i niestety H8 Club w finale reprezentowal tylko Pain. Dobrze ze z teamu Blkout dali Tornado a nie Rukusa w zamian za Caga,nowi Tag-Team no ciekawy Team napewno wole Hero jako tag-team champa niz hw :wink:

Ciekawy jestem jak wyszla walka Kingston vs Necrobucher wynik byl wiadomy.

Druga gala juz po nazwach byla HC napewno ciekawa walka i zdobycie tytulu przez mlodego zawodnika jakim jest Drake Younger. Ale widze ze zenada z LuFisto trwa w najlepsze,babka dostala ladny push osmiesza sie CZW podkladajac takich zawodnikow jak DJ Hyde,zalosc :evil:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48960

W sumie poza LuFisto ciągle trzymającą Iron Man Title CZW postąpiło słusznie z pozostałymi pasami. Kingston'e pokonujący Necro - nic nowego i walka raczej też zapewne nie wbijająca w podłogę. The Kings Of Wrestling wygrywający Tag Team Title - chyba najrozsądniejsze bo prawde mówiąc ciężko jakiś inny team byłoby tutaj dać na posiadaczy Tag Team Title. Drake Younger wygrywający Ultraviolent Underground to świetne posunięcie. Sądze,że teraz CZW powinno znacznie częściej robić deathmatche o ten pas bo za czasów trzymania go przez Gage'a były bardzo rzadkie niestety. No i Younger się jeszcze bardziej wypromuje. Zapewne tutaj zobaczymy jakieś walki z Necro,Toby Kleinem może Bailey'em. Powinno być ciekawie nawet bardzo.

Co do urodzinowej gali IWA Mid-South to wydaje się,że wszystko na miejscu było (no może poza Bailey'em oraz Bull Pain'em,którzy mieli się ponoć na gali zjawić,a nie byli ale nie znam szczegółów). Fajnie,że na gali doszło do walki "starych wyjadaczy" jak American Kickboxer i Tarek the Great,którzy dokładnie 10 lat temu toczyli świetne walki między sobą. No i Suicide Kid jako special referee - szkoda,że nie walczył bo bym zobaczył znów go w jakiejś dzikiej walce. Szkoda,że nie pojawił się także Rollin Hard,ale ten nie był w ogóle zapowiadany. Za to fajnie,że na gali pojawili się zawodnicy z IWA DS tacy jak Insane Lane & The Freakshow. No cóż czekamy na pozostałe dwie gale urodzinowe.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48962

• Reputacja:   1

Zielonego pojęcia nie man, co wyprawia CZW z Lufisto. Nie żebym był feministą, ale mało kobiet nadaje się do wrestlingu, a hardcore zwłaszcza. Co do pasów TTT to podzielam zdanie, że słuszna decyzja zapadła, KOW mają całkiem sporą renomę jako Tag Team.

No może Necro nie mia szans z Eddie Kingstonem, ale jego czas jeszcze nadejdzie.

A co do gali IWA: MS, to mamy małą wycieczkę od początków federacji do dnii obecnych. Czekam na kolejne gale i ewentualny występ Spider Net Webb'a

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48963

Zielonego pojęcia nie man, co wyprawia CZW z Lufisto. Nie żebym był feministą, ale mało kobiet nadaje się do wrestlingu, a hardcore zwłaszcza.

No tu sie z toba niezgodze. LuFisto jest naprawde dobra w HC Wrestlingu (wystarczy przejzec jej walki np; Meksyku w Lucha Libre Kobiecym czy w federacjach kobiecych w Kanadzie)

Dlatego jestem przeciw LuFisto w CZW bo jestem przeciw mieszanym wrestlingu a najgorsze jeszcze jak dobrzy zawodnicy sa podkladani kobiecie,to wyglada niestety zalosnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48964

Wiecie co chłopaki? Tak sobie czytam te Wasze posty i bardzo chciałbym wbić się w Wasze rozmowy ale jest mały problem. Chodzi o to, że nie oglądam regularnie gal fedów indy. Bardzo bym chciał to robić, bo cenię sobie ponad wszystko scenę indy, ale niestety jakoś nie mam ku temu warunków. Staram się jak mogę sciągać poszczególne walki np. z mojego ukochanego IWA-MS, ale widząc to co Wy piszecie to wychodzi na to, że i tak zbyt mało tego oglądam:/. Jeżeli możecie mi jakoś pomóc w rozwiązaniu mojego problemu przez np. podanie linków do najnowszych gal, tematycznych stronek (torrent raczej odpada - łącze wysiada) lub tego typu rzeczy to prosiłbym Was o to. Sory za offtopa, ale niech mody przyjmą to za akt rozpaczy z mojej strony i niechaj okażą choć trochu zrozumienia hehehehhe;). Pozdro i mam nadzieję, że 'do przeczytania':)

Nie chcę robić śmietnika i napiszę to tutaj. Jeżli ktoś może i chce mi pomóc (patrz poniższy post Dejva) to niech pisze do mnie na gg. Zapraszam:)

Edytowane przez majonez
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48965

Majonez: Tutaj musisz pogadać z tymi co regularnie ściągają gale wrestlingu :). Teraz wiem dlaczego nie uczestniczysz w dyskusjach, ale mam nadzieje,że w przyszłości będziesz się tutaj szerzej wypowiadał :).

Zgadzam się z tym co napisał Streetovs o LuFisto. Jest dobrym wrestlerem,ale za cholere mi nie pasuje do CZW (podobnie jak w IWS - też nie potrafie oglądać tam walczących pań). W IWA MS jeszcze jakoś zdzierze walki kobiet chociaż i tak większość oglądam na przewijaniu,ale CZW i kobieta wrestler tym bardziej posiadająca Iron Man Title ? Help! Przecież są tacy wrestlerzy jak Sexxxy Eddie, Nate Webb czy Toby Klein,którzy zasługują na ten pas.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-48980

• 2 tygodnie później...

No to ciekawy weekend na scenie niezaleznej poza nami.

Gale ROH widzac po wynikach takie sobie,kazdy napewno sie zastanawia kto bedzie nastepca Danielsona ktory przegral w ten weekend z Samoa Joe ale w non-title,moze bedzie rewanz na normalnych zasadach? Ale Malo prawdopodobne aby obecnie Samoa dostal pas,wiec raczej napewno trzeba bedzie poczekac jeszcze.

Gale PWG zapowiadaja sie naprawde swietnie. Widac Super Dragon stara sie :wink:

Sonyaj Dut zwyciesca turnieju w federacji UWA? Myslalem ze pushowany tak bardzo Puma jest pewniakiem.

W Kanadzie w ten weekend odbyl sie jeszcze jeden turniej Stranglehold Wrestling Death-Match Tournament Blood Stuck czy jakos tak,wystapilo sporo gwiazd a pisze o tym bo caly turniej wygrala LuFisto pokonujac w finale Necrobutchera w Barbed Wire Ropes & Lighttubes matchu :twisted:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-49366

Tak i doznałem szoku jak zobaczyłem,że LuFisto jest tak pushowana i wygrywa w finale z Necro Butcherem czy też w pierwszej rundzie z Juggulatorem. Co nie zmienia faktu,że turniej bym sobie bardzo chciał zobaczyć w końcu wystąpili w nim też Viking, Mad Man Pondo czy Sexxxy Eddie (przegrał z Pondo).

Sądze,że gale PWG wypadną bardzo dobrze. Jak pisałem w newsie "ASW" zawsze wychodzily conajmniej przyzwoicie,ale chyba żadna z tych odsłon nie miała aż tak ciekawej karty na tegoroczna. No zobaczymy jak to będzie.

Dobrze,że Samoa Joe nie wygrał od Danielsona pasa ROH chociaż zapewne malo kto przypuszczał,że tak się stanie. Ciężko znaleźć kogoś teraz kto mógłby zagrozić Danielsonowi poza tymi co już kiedyś pisałem,ale nawet oni chyba nie mają jak narazie za wielkich szans.

Turniej UWA Hardcore - oj to była chyba naprawdę mocna jazda. Patrząc na to jak gale wyszły raczej nikt nie spał na tej gali :). Do załatwienia :)!

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-49373

• Reputacja:   1

I ja napisę, że jestem zaskoczony i zachęczony do gali PWG. Widać mnóstwo gwiazd, świetną galę, zapowiada się hit.

Hmmm, jak nie Samoa to kto ma zostać next ROH champem? Mój faworyt (Kenta) odpada, możę więc Colt Cabana?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-49375

U mnie wchodzą w rachubę szczególnie Cabana i Homicide chociaż też ostatnio myślałem na Aries'em.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-49384

Jestem w szoku!

Stan zdrowia Colta Cabany nie jest zaciekawy (wypadek samochodowy po gali ROH!). Oto jego wiadomośc z jego blogu na myspace:

Hi.

I've gotten more comments and questions about an accident I had than I have gotten "When you going to WWE...When you going to TNA...Blah blah blah..."

So here's the straighten upper....

I was driving back to Chicago with Adam Pearce and Dave Prazak after the ROH Dayton show. Although some people consider Adam a "rulebreaker" in ROH, I have zero beef with him when it comes to ROH. My focus WAS completely on tagging with Jimmy and now is on making him pay...but that's a whole different story.

It had been raining all weekend. We hit a wet patch and all I can say is the car started hydroplaning. I was driving my car. I tried to turn the wheel back but by this time it had gone out of control. Luckily everyone had their seatbelt on. The car did a bunch of rotations sideways, no flipping. We crashed into the median 4 or 5 times. Luckily, no cars hit us from behind or were involved in an accident.

The car was wrecked and we're taken to the hospital. I, like an idiot always drive with no shoes, actually mashed my small left pinky toe. The doctor thought it would be best to amputate, so I only have 9 toes now. Sillyness, I know. Adam, Dave and I were all treated for back and neck pains.

We all came to Chicago the next day in a rental through my insurance. We all hurt, but we're all in the business we love the most. And not a car accident or anything would stop me from wrestling for ROH in Chicago.

Last I talked to the other guys, they were seeking medical treatment from thier personal doctors, so I can't speak much for them. For me, I'm sore and toeless, but I have my life, which is most important.

There's been a lot of deep-thinking since that happened. At the end of the day, I'm a pro wrestler. I do and I've done what I love. Each day forward is another day to do something special. I'll see ya'll at the matches...keep supporting pro wrestling.

A zatem COLT CABANA MUSI MIEC AMBUTACJĘ NOGI! Szok :sad:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-49396

Bardzo zła wiadomość :( .
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-49398

Niestety, ale takie już jest życie. Szkoda, że dotknęło to Cabany (tak zasłużonego dla sceny niezależnej wrestlera). Ah, nawet nie chce mi się komentować ostatnich wydarzeń. Może zrobię to po świętach.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/12/#findComment-49399