Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

CMLL Copa Jr.

Turniej genialny, od dawna markuje Averno wiec i tym razem jestem za nim :)

Chikara Pro - ,, The Germans '' 2010.11.21

Dopiero teraz dorwałem się do tej gali :)

1.Soldier Ant Vs. Pinkie 'Pink Ant' Sanchez

Typowy dobry opener. Nic dodać nic ująć :) 3/6

2.Arik Cannon Vs. Lince Dorado

Dobra walka. Niestety patrze na nią przez pryzmat botch'a Lince Dorado przy Springboard Moonsault. Niektórym mogło się to wydawać śmieszne. 4-/6

3.Colin Delaney Olsen & Jimmy Olsen Vs. Vin Gerard & STIGMA

Walka sprostała moim wymaganiom, zawodnicy pokazali parę ciekawych akcji. 4/6

4.Hallowicked Vs. Tim Donst

Kolejna dobra walka, końcówka dobrze zabookowana choć chyba wolałbym inny koniec. 4/6

5.Falls Count Anywhere Match: UltraMantis Black Vs. Ares

Nigdy takich walk nie lubiłem ale ta walka bardzo mi się podobała. Nawet brawl wśród kibiców. 5-/6

6.Mike Quackenbush & Jigsaw Vs. Chuck Taylor & Icarus Vs. Ophidian & Amasis Vs. Sara Del Rey & Daizee Haze

Genialna walka Tag Teamów, jednak myślę że gdyby zamiast Sary i Daizee dać np. Antów , walka wyszła by lepiej. A tak ,,tylko'' 5/6

7.Frightmare Vs. Johnny Gargano

Dobre tempo walki, kilkanaście ładnych akcji, bardzo dobra walka. 5-/6

8.Eddie Kingston Vs. Homicide

Nigdy nie trawiłem walk Eddiego,moim zdaniem tym razem też pokazał że nie zasługuję na ME. Słaba walka jak na ME. 3+/6

Ogólnie gala wypadła dobrze , gdyby nie Main Event ocena była by wyższa. 4/6

Perros Del Mal 20.12.2010

1.Dinastía vs. Konamy vs. Black Fire

Dobra walka , przyjemnie się oglądało. Należy wspomnieć że żaden z nich nie ma nawet 20 lat :) 4/6

2.Zumbi vs. Cosmico vs. Turbo vs. Bestia 666 vs. X-fly vs. Tony Rivera vs. Super Crazy vs Radge vs. Pesadilla

Dobry jak na Lucha Libre Hardcore Match. Stawką meczu był Perros del Mal Hardcore Title. Ocena ? 4+/6

Kolejna dobra gala w wydaniu Perros Del Mal. Oceniam ją na solidne 4/6

Jeśli dobrze zrozumiałem Super Crazy miał pas jakiejś chillijskiej federacji. Ktoś może coś wie na ten temat?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214321

No tak to kolejny dobry odcinek Perros. X-Fly ma pas Mex Nactional o ten Ci chodzi?

Najstarszy pas w Meksyku, kiedys najwazniejszy, teraz prestizowy.

Euz moim zdaniem ostatni turniej NJPW Super Jr Tag tez napewno zasluguje na bycie w tej kategorii.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214336

Czekaj, czekaj, bo mi chodziło o ten co wygrali Kanemoto z Samuraiem, a Tobie chyba o jakiś nowszy o którym jedynie czytałem, hehe ;D

Btw. obaj zapomnieliśmy o NOAH ntv cup, który według mnie wypadł całkiem nieźle (szczególnie finałowa walka)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214352

Koji Kanemoto i El Samurai wygrali "Super J Tag Tournament" :) Sam turniej dupy mi nie urwał, ale jeśli w kolejnej edycji będą ciekawe teamy (np. Ibushi & Omega), to może być ciekawie. Bo w tegorocznym to mieliśmy jedynie praktycznie dwa teamy: Ryusuke Taguchi & Prince Devitt oraz Fujita "Jr." Hayato & Taro Nohashi. Reszta wzięta z dupy (np. Kota Ibushi & Austin Creed).
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214410

Już wiem o jaki pas mi chodziło. O XNL Title :)

IWRG - 19.12.2010

1.Chico Che Vs. Comando Negro

Dobre show, była krew, była wspaniałą reakcja kibiców, były latające kubki i chyba nawet 2 krzesła, jednak zawodnikom mecz wyszedł średnio. Stąd tylko 4-/6

2.Pirata Morgan Vs. Mascara Ano 2000

To była walka ? No chyba że ja coś przeoczyłem. Jedynie dlatego że byłą krew 3/6

3. Team AAA Vs. Team IWRG

Bardzo dobra walka, kilka fajnych chair shootów było,nawet sędzia oberwał jednym:). Walka spełniła moje oczekiwania. 5/6

Ogólnie gala dobra ale nic poza tym. A szkoda bo można było zrobić lepsze show. 4-/6

Warto wspomnieć że gala była poświęcona niedawno zmarłemu El Hijo Del Cien Caras'owi. Na stronie głównej nie widziałem wpisu a myślę że wypadało dać przynajmniej krótką notkę.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214428

DDT "Campsite Pro Wrestling 2010" 12/09/2010

4 Way Tag Match: Dick Togo & Kota Ibushi Vs Keisuke Ishii & YOSHIHIKO Vs Michael Nakazawa & Mammoth Handa Vs Sanshiro Takagi & Muscle Sakai

Na gali się odbyła tylko jedna walka,ale za to jaka.Akcja toczyła się w plenerze,konkretniej-w lesie.Co prawda nie zobaczyliśmy genialnego pojedynku z movesami na najwyższym poziomie.Za to DDT dało nam co innego,niesamowity klimat.W pewnych momentach nie mogłem wytrzymać ze śmiechu.W tej walce było wszystko:zabawa na huśtawce,pływanie na pompowanej zabawce czy rzucanie się petardami(chyba to były petardy :D ).

Świetny match. :-)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214483

• Reputacja:   2

Breaking news - w 2011 roku BattlARTS kończy działalność!

Oficjalne potwierdzenie pojawi się po Nowym Roku. Mówi się o wielkiej gali zamykającej historię tej federacji.

BattlARTS, choć od jakiegoś czasu nie mogło się pochwalić zapełnionymi po brzegi trybunami, z pewnością przysłużyło się dla wrestlingu poprzez wypromowanie takich zawodników jak Munenori Sawa, Ikuto Hidaka, Daisuke Ikeda, MINORU itd.

News w wersji oryginalnej: http://blog.livedoor.jp/ring_staff/archives/51568685.html

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214679

Rzeczywiście mocne. Zaraz trzeba będzie dodać newsa na główną. Mało kto wie, że takich świetnych wrestlerów jak własnie wymienieni przez Ciebie Milos "stworzyło" BattlARTS. Ponadto zawodnicy NOAH - Mohammed Yone i Takuma Sano to także wrestlerzy tej

legendarnej promocji.

Dodam od siebie jeszcze, że jakoś specjalnie nie dziwie się zrezygnowaniu z gal. Ishikawa i tak dawał radę przez ostatnie lata gdy federacja straciła slot na Battle Station, ten organizował gale tylko max 1 w miesiącu, a czasem nawet mniej. Na show przychodziło ~100 osób (ale to względy wielkości hal), a jak wiadomo z samej sprzedaży kokosów zbijać się nie da, jednak na przykładzie właśnie BattlARTS czy FU-TEN, potrzymać się na rynku japońskim można.

Świetne feudy - MINORU vs Hidaka, Sano vs Ikeda, legendarne walki jak np. Ikeda vs Backlund na pewno na zawsze pozostaną w mojej pamięci.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214690

Zawsze szkoda jak upada jakakolwiek federacja, a co dopiero gdy upada federacja, która prezentowała swój własny unikalny styl od kilku lat. Oczywiście miała swoje gorsze i lepsze momenty, ostatnio było więcej tych słabszych, ale jak ktoś sięgnie po klasyczne starcia to w wielu wypadkach szczęka może mu opaść z wrażenia(zresztą nawet w tych czasach określonych przeze mnie jako gorsze można wyszukać wiele perełek). W tym roku początek był słaby, turniej na zasadach B-Rule zdecydowanie mi nie odpowiada, ale później było już o wiele lepiej(cały czas pamiętam świetne starcie Katsumi Usuda vs Yuta Yoshikawa bodajże z lutego tego roku, czyli shoot style w najlepszym znaczeniu tego słowa), ale też nie zawsze, bo jak każdej federacji zdarzały się wzloty i upadki, ale nie ma co wspominać poszczególnych gal i walk. Myślę, że jak na ringu pojawiali się Munenori Sawa albo Keita Yano to każdy chętnie zasiadał przed monitorem. ;)

PS: Jako, że śledzę tylko poszczególne newsy, żeby nie wpadać na spoilery to niech mi ktoś powie bez zbędnego opisywania, czemu Anthony W. Mori kończy karierę ?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214878

Nie mam pojęcia. Też mnie to ciekawiło i szukałem po googlach informacji ale niczego nie znalazłem. Wg. mnie mogło to być związane z jego niską pozycją w karcie.

Elegant Heart 4 Ever <3

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-214904

Ostatnio dzięki użytkownikowi Dj.IcE nadarzyła się okazja aby uzupełnić moją bardzo skromną kolekcję gal CZW. Do tej pory oglądałem tylko ToD oraz CoD. I tutaj mam skromną prośbę do osób obeznanych z CZW: Które gale z lat 2007 - 2009 ( oprócz ToD i CoD ) są godne uwagi?

PS. Pobrałem właśnie galę CZW: Tornament of Death Rewind i w tej gali nie ma komentatorów. Wszystkie wersje takie są czy moja jest jakaś felerna?

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-215213

Dj.IcE tylko uploaduje gale. Nie ma wpływu na takie rzeczy. Nie wiem czy inne gale też takie są, ale w żaden sposób nie jest to felerność. Po prostu ripper ustawił kopiowanie bez komentarza (bo w oryginalnym DVD można go włączać i wyłączać).

BTW. Ja tą galę ściągałem zaraz po jej pierwszym wstawieniu w 2009 i też była bez komentarza.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-215238

Z gal CZW z lat 2007-2009 mogę polecić:

Rok 2007:

- CZW "Out With The Old, In With The New 2007"

- CZW "Tournament Of Death 6"

- CZW "Best Of The Best 7"

- CZW "TOD: Fast Forward"

Rok 2008:

- CZW "New Year's Resolutions"

- CZW "Tournament Of Death 7"

- CZW "A Tangled Web"

- CZW "Deja Vu IV"

- CZW "Cage Of Death X"

Rok 2009:

- CZW "Open Book"

- CZW "Total Havoc"

- CZW "TOD 8"

- CZW "Tangled Web 2"

- CZW "TOD: Rewind"

- CZW "Cage Of Death XI"

Pozostałe gale do obejrzenia, ale bez rewelacji. Jeśli chcesz jednak mieć wgląd w rozwój feud'ów oraz storyline'ów musiałbyś obejrzeć je również.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-215268

• Reputacja:   1

RVD bardzo mi przykro ze w 2009 nie uwzględniłeś gali "Severed Ties". Chodzi mi głównie o main event, który jest moją walką roku CZW, jak dla mnie najlepszą walką stricte wrestlingową jaką wyprodukowało Combat Zone od dłuższego czasu i jedną z najlepszych walk roku 2009 na nie tylko scenie niezależnej USA, ale ogólnie USA ;). Mowa tu oczywiście o Drake Younger vs. B-Boy o pas CZW :).
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-215382

Nareszcie oglądnąłem jedną z najważniejszych gal w Combat Zone Wrestling.Chodzi oczywiście o CoD.To już dwunasta odsłona gali. :)

Opener wyszedł bardzo ładnie.Walka była toczona w dość szybkim tempie.Wiele ciekawych akcji.Ciekawy kontry.Dziwi mnie zwycięzca,którego w ogólnie znam.

Akuma wygrał

Pojedynek o miano nr 1 contendera do CZW Heavyweight Title nawet niezły.Choć trzeba było kawałek czasu poczekać,a coś się zacznie dziać.Po pewnym czasie Callihan i Anthony się rozkręcili.

Ciesze się,że Robert wygrał.Anthony ostatnio trzyma formę i zasługuje na title shota

Na gali zobaczyliśmy dwa mecz o CZW Junior Championship.Cole zawiódł mnie.Wyglądał na takiego zmęczonego,ospałego.Za to bardzo mi się podobał AR Fox,który poprowadził tą walkę.

Czas na walkę o pasy tag teamowe.Stracie Osirian Portal z Jokerem i Sabianem to istny majstersztyk.Walka między tymi drużynami nie mogła wypaść kiepsko.Fantastyczne widowisko.Chyba najlepsza walka gali.Super był ten taniec w wykonaniu zawodników Chikary.

Markowałem jak cholera dla zamaskowanych.Wygrali jednak Philly Most Wanted.Wielka szkoda.

Ten pojedynek był zwieńczeniem genialnego turnieju tag teamów.

Po walce pojawili się Briscoe Brothers.I będę mili walkę o tytuł.Zapowiada się kolejna super walka w dywizji tagów.

Homicide vs Moxley.To ma być walka najważniejszy pas federacji.No bez jaj.Walka wyszła tragicznie.187 jest kompletnie bez formy.Bezapelacyjnie najgorsza walka tegorocznego CoD.

Gage vs Miyamoto.Walka nie najlepsza pod względem technicznym.Zobaczyliśmy parę fajnych akcji jak upadek Miyamoto z balkonu czy Moonsault w wykonaniu Japończyka.

Zaskoczył mnie wynik tego meczu.

Czas na min event.Walka bardzo długo się rozkręcała.Na początku zalatywało nudą.Ciekawiej się zrobiło gdy się pojawił Younger.Myślałem,że kosiarka,która przyniósł Scotty zostanie użyta :(

Cieszy mnie,że jedynym ocalałym został Moore.Gość ostatnio dostaje konkretny push,na który zasługuje,ma umiejętności.

Gala dobra.Najlepsze walki to main event i TT Match.

Moja ocena to 4/6.

Używałem tagu spoiler,ponieważ nie chcę nikomu psuć zabawy.Gala od niedawna krąży po necie,więc na pewno jeszcze nie każdy zainteresowany oglądnął. :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/113/#findComment-216285