Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   1
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Windows

Muszę się zgodzić z RVD. ROH wylansowało sobie wizerunek "anty hardcore" fedu, więc jak by to wyglądało, że wrestler z pewnym dorobkiem hardcorowym zdobywa ich główny tytuł? Mogli go dać Kencie, byłoby to bardzo mądre posunięcie, a i troche zaskakujące.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47896

• Reputacja:   0

Antyhardcore fed, który miał w swojej historii No Rope Barbwire Matche,Street Fight'y, team Carnage Crew i feud z największą amerykańską federacją ultraviolentową CZW zakończony wiadomo jaką walką i w jakiej federacji. Cóż to kwestii osobistego podejścia do tematu ja jednak nie mam nic przeciwko temu aby Homicide zdobył ROH World Title chociaż i tak najbardziej bym wolał aby posiadaczem tego pasu został Colt Cabana.

A Kenta z miejsca odpadał bo by musiał bardziej się skupić na występach w ROH niż NOAH.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47899

Fakt, ROH zahaczał kilka razy o hardcore, ale zawsze będzie federacja pure wrestlingowa, tak więc Homicide jako champ wydaje się tak średnio realny.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47902

Dlaczego bo ma przeszlosc troche HC? przestancie :grin: Tutaj w ROH nie walczy w stylu HC bo jest to szeroko stylowo nastawiony zawodnik. To jaka ma przeszlosc jest malo istotne liczy sie to jak sie pokazuje w takiej federacji.

RVD idac twoim tokiem rozumowania to ROH juz dawno stracil wiarygodnosc i przez to ze pare tam walk zachaczalo o HC i tez to ze zatrudnia zawodnikow ktorzy walczyli w HC.

Podsumujac nHomicide jak najbardziej mi sie widzi jako Champ :wink:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47906

• Urządzenie:  Macintosh

Musze się tu wypowiedzieć bo jak czytam niektórye opinie to aż mnie trzęsię :P. Po pierwsze KOMPLETNIE nie zgadzam się z RVD i Vaclavem. Homicide jak najbardziej pasuje na champa ROH, pzrecież nie jest on tylko hardcore'owym wrestlerem, to świetny all-rounder. Można zaobserwować u niego zarówno pure wrestling, jaki i dużą dawke hardcoreu i odrobine high flying'u. Tak naprawde przeszłość Homicide'a nie ma tu NIC do rzeczy. Ultraviolent w wykonaniu Homicide'a nigdy w ROH nie był eksponowany (no chyba że ewentluanie no rope barbed wire match ze Steve'em Corino) tak więc w żaden sposób nie stoi to na przeszkodzie idei pure wrestlingu ROH (Homicide pzrecież walczył o Pure title z McGuiness'em). Sam angle jest prowadzony w taki sposób że Homicide zdobędzie pas na Final Battle 2006 i szczerze powiedziawszy trudno mi sobie wyobrazić inne rozwiązania tego angle'u. Mimo oczywistego wyniku, sądzę że angle będzie bardzo ciekawie przeprowadzony (podobna sytuacja już była w przypadku zdobycia pasa przez CM Punk'a i James'a Gibson'a).

Co do hardcore'u w ROH, służył on raczej do rozstrzygnięcia najbardziej zaciekłych feud'ów. Jesst dość dość żadki w ROH, ale mimo wszystko stanowi integralną część.

Kolejna kwestia, Jacobs jako mistrz ROH? PLEASE..! Jeżeli Jacobs zdobędzie ROH World title, to ja przestaje oglądać ROH... Mimo że wiem że jest to dobry wrestler, to "nie kupuję" tego wretslera i jak dla mnie, mógłby w ogóle nie walczyć w ROH.

Kings Of Wrestling jako mistrzowie tag team - szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się że tak szybko zdobędą pasy, myślałem że ich feud z Aries'em i Strong'iem troche potrwa, a tu taka niespodzianka. Z jednej strony Aries i Strong już swoje zrobili dla pasów, które zyskały miano World. Teraz mam nadzieje że w niedługim czasie KOW będą feudować z Briscoes i pasy trafią prdzej czy później do prawowitych właścicieli :).

CZW Heavyweight Championship - znacznie bardziej wolałem Chri's Hero jako mistrza niż Eddie' Kingstona. Osobiście walki Hero mi się nie nudzą i jak dla mnie mógłby być mistrzem jeszcze kilka miesięcy. Może mam takie wrażenie bo jego walk jeszcze tak dużo nie widziałem. Natomiast Kingstone nie pasuje mi na mistrza, jak dla mnie to conajwyżej przeciętny wrestler.

CZW powinno trochę więcej podróżować, bo teraz sprawia wrażenie lokalnej promocji jakich jest wiele. Gale tylko raz na miesiąc, a feudy jakieś takie chaotyczne. Oglądam CZW regularnie od kilku miesięcy, ale jakoś nie sprawia na mnie dobrego wrażenia.

I to by było na tyle z mojej strony :).

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47910

Przynajmniej Koper się ze mną zgadza w jakimś procencie :).

Co do Kingstone'a jako CZW World Champa to ja bym tam poczekał co pokaże.

Również się zgadzam z stwierdzeniem,że CZW powinno się wyrwać i trochę popodróżować po USA (na początek niech wróci do tego Delaware,a może potem coś ciekawego Zandig wykombinuje).

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47916

Tourne CZW po USA? Brzmi fajnie, a i byłoby świetnym środkiem promocji fedu. Może by stało się federacją ogólnokrajową(oczywiście w swoim czasie)?
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47917

Do kwestii ROH World Heavyweight Title nie wypowiadam się, bo już dośc powiedziałem. Swoje wiem i zdania nie zmienię w tej kwestii.

Koper - to widzę, że znasz tylko i wyłącznie dobre walki Hero, a to moim zdaniem źle. Jest także druga strona medalu w kwestii Chrisa Hero. Sam Dejv może zaświadczyc, że Hero potrafi zrobi nudne aż do bólu pojedynki. Daleko nie trzeba szukac, np. walka z PWG "All Star Weekend 2005" (dzień 1) - Chris Hero vs. Chris Sabin. Na papierze ta walka wyglądała świetnie a jak wyszła? Kompletny niewypał. Hero od dłuższego czasu ma dobre walki (np. w IWA East-Coast, czy Chikara'e Pro) jak i te złe. Niestety, ale naoglądałem się nieco kiepskich pojedynków w wykonaniu Hero (nawet w IWA MS, gdzie był jednym z najlepszych zapaśników) i ja osobiście nie powiem, że walki w wykonaniu Hero mi się podobają, bo tak nie jest ogólnie rzecz biorąc. Co prawda ostatnio miał w CZW bardzo dobre, tudzież świetne matche (vs. Claudio Castagnoli, vs. Necro Butcher, vs. Eddie Kingston) ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Radzę porozglądac się za występami Hero w innych federacjach (np. w BJW jeszcze 2 lata temu) i potem obiektywne wnioski wyciągac.

Co do Eddie'go Kingston'a to ja jestem absolutnie ZA tym, że jest CZW World Heavyweight Championem. Jest to w chwili wrestler najbardziej "nasycony" pure wrestlingiem w całym CZW (nie dziwie się osobiście, bo trenował go między innymi Mike Quackenbush). Z tego co zauważyłem, to Kingston cały czas się rozwija i jego walki w CZW czy też w Chikara'e Pro stoją conajmniej na dobrym poziomie. Pomimo, że z nadwagą, ja widzę Kingstone'a jako długofalowego mistrza (chociaż pewnie i tak za czas jakiś straci pas).

Kwestia organizowania gal przez CZW - tutaj zgadzam się w 100% z Koprem :)

Zastanawiam się, kto teraz będzie nowym członkiem Blackout w CZW. Myślę, że CZW pójdzie dalej w swoich poczynaniach i po ściągnięciu jednego zapaśnika z ROH (Ricky Reyes), chyba ściągnie kolejnego. Byc może będzie to Jay Lethal, który może i obecnie nie walczy dla ROH, ale ma w miarę bogatą przeszłośc w tej federacji.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-47919

Oczywiście,że potwierdze fakt słabych walk Hero i to kilka mu się zdarzyło w PWG. W CZW za to nie było aż tak źle jeszcze podobnie jak w IWA EC jednak uważam,że najlepsze walki ten zapaśnik robił w całej swojej karierze w IWA MS.
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-48052

Lekko opóźnione wyniki z gali ZERO - ONE MAX z 22 września

Results - ZERO-ONE MAX 9/22 Korakuen Hall event

09/22/06-10:39

ZERO-ONE MAX ran their September 22nd rally in Tokyo at Korakuen Hall, claiming 1,500 paid. Results:

1. Osamu Namiguchi defeated Shota Takanishi in 6 minutes, 15 seconds with a crab hold.

2. Tomoaki Honma, GENTARO, & Kamikaze defeated Masato Tanaka, Rikiya Fudo, & Fuyuki Takahashi in 9 minutes, 22 seconds when Honma used a diving body press on Takahashi.

3. Shinjiro Ohtani defeated Lingerie Mutoh in 7 minutes, 20 seconds with a Spiral Bomb. There was no retirement match for Shinsuke Sumiya.

4. Wataru Sakata & Ryoji Sai defeated Toshiaki Kawada & Kazushi Miyamoto in 17 minutes, 35 seconds when Sai used his "nachi-no-taki" finisher on Miyamoto.

5. Kazunari Murakami & Mitsuhiro Matsunaga defeated Takao Omori. The match started out as Omori vs. Murakami, but then turned into a handicap match after a violent display back and forth. After Omori was pinned, Yoshihito Sasaki came out to yell at Matsunaga.

6. NWA UN Heavyweight Title match: Kohei Sato defeated Tomohiko Hashimoto in 11 minutes, 59 seconds with a German Suplex Hold.

7. Tatsuhito Takaiwa, Ikuto Hidaka, & Yoshihito Sasaki defeated Minoru Fujita, Takuya Sugawara, & KAGETORA in 15 minutes, 57 seconds when Sasaki used a lariat on Sugawara.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-48186

O - widze, że Matsunaga jednak tak całkiem na emeryturę nie poszedł i w Zero-One sobie walczy.

Z tego co czytałem, to main event ciekawie wyszedł.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-48224

Zapewne to był tylko okazyjny występ Matsunagi tak jak i kilka wcześniejszych w innych federacjach tak wiec nie ma się czym podniecać nawet jakby jeszcze kilkukrotnie wystąpił w Z-1.

No i w zbliżający się weekend świetnie zapowiadające się IWA MS Ted Petty Invitational. Narazie jednak nie obstawiam zwyciescy to raczej będzie można zrobić dopiero po pierwszym dniu turnieju.

Za to zbliżające się też CZW Tag Team Tournament zapowiada się przeciętnie.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-48244

No i po IWA:MS TPI. Turniej wygrał jeden z moich faworytów: Low Ki!
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-48640

Dobre posunięcie ze strony IWA MS. Teraz trzeba czekać na "trzydniowe" show urodzinowe (10 lat!) IWA MS,a odbędą się całkiem ciekawie się zapowiadające walki. Zapewne pojawią się jeszcze stare gwiazdy jak pisałem już w newsie w końcu to wielka "uroczystość". Ciekawe co się tam będzie działo (mam nadzieje,że federacja nie zawiedzie).
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-48642

Ja dla IWA:MS mam wiele szaczunku, gdyż mimo kłopotów finansowych i mniejszej promocji(w porównaniu z CZW, czy ROH) dają fanom świetny produkt. A co do 10lecia, to szkoda, że nie będzie CM Punka, by stoczył walkę z Chrisem Hero(jak za dobrych, starych lat)
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/11/#findComment-48644