Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Natan - powiedz co się dzieje z ircem? postaram się pomóc.

Żeby nie offtopować powiem, że jestem na 2giej z 7 nocy Champion Carnivalu i jak na razie słabo jak rok temu. Najlepsza walka jak do tej pory - Suwama vs Funaki dostała ***1/3, druga najlepsza - Kojima vs Senada - ***. Reszta niestety tylko w okolicach **

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185338

Yamato radzi sobie nie najgorzej, ale według mnie to czas gdy pas w koncu powinien dostac Masato Yoshino.

Reaktywowano HUSTLE, jestem ciekaw gal jak obecnie to wyglada. Mam nadzieje że ktoś uploaduje je.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185339

Macie tutaj wyniki NJPW Best Of The Super Juniors XVII ~ Strike Gold-dzień 7 (uwaga spoiler)

Best Of The Super Juniors XVII Block A Match

Davey Richards [8] pokonał Tiger Maska [0] walkowerem

Best Of The Super Juniors XVII Block B Match

Ryusuke Taguchi [4] pokonał Fujita Hayato [6] walkowerem

Sox Man Tag Team Match

AKIRA, Jushin Thunder Liger & Ryusuke Taguchi pokonali Davey'a Richardsa, King'a Fale & Tamę Tongę (8:11)

Kenny Omega [8] pokonał Nobuo Yoshihashi [2] (14:30)

KUSHIDA [4] pokonał Gedo [2] przez DQ (10:00)

Ten Man Tag Team Match

CHAOS (Takashi Iizuka, Tetsuya Naito, Tomohiro Ishii, Toru Yano & Yujiro Takahashi pokonali Blue Justice Army (Wataru Inoue & Yuji Nagata), Hirooki Goto, Hiroshi Tanahashi & La Sombra (13:06)

Tag Team Match

Go Shiozaki & Mohammed Yone pokonali Great Bash Heel (Togi Makabe & Tomoaki Honma) (13:07)

Koji Kanemoto [6] pokonał Taiji Ishimori [4] (13:13)

Main Event

Kota Ibushi [8] pokonał Prince'a Devitta [8] (10:59)

Aktualna tabela:

Block A:

1. Jushin Thunder Liger [8]

-. Davey Richards [8]

-. Kota Ibushi [8]

4. Prince Devitt [6]

5. La Sombra [4]

-. KUSHIDA [4]

7. Gedo [2]

8. Tiger Mask [0]

Block B:

1. Kenny Omega [8]

2. AKIRA [6]

3. Koji Kanemoto [6]

4. Fujita "Jr." Hayato [6]

5. Taiji Ishimori [4]

-. Tama Tonga [4]

-. Ryusuke Taguchi [4]

8. Nobuo Yoshihashi [2]

Jak chcecie więcej wyników to tutaj napiszcie,a jak nie to nie xP.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185721

Udało mi się obejrzeć TripleManie XVIII i jestem o dziwo miło zaskoczony bowiem event wyszedł na pewno lepiej niż ten sprzed roku. Kilka ciekawych walk, zwłaszcza match o pas wagi lekkiej który zdobył Jack Evans (po walce biegał po ringu okryty...meksykańską flagą). Walka o tag team titles miała na początku drobny szkopuł a dokładniej przy wejściach, kiedy wchodzili Shiozaki & Aoki a puszczono im theme Beer Money Inc. Cage Match średni. Średnia również walka Vampiro & Zorro vs. Cibernetico & Abyss (przedstawiony jako Abbys :) Efektowny TLC Match dywizji minis chociaż oczekiwałem większej dzikości. Walka pomiędzy na linii Elektroshock-Wagner Jr. nawet przyzwoita. Jednak najwięcej emocji było w main evencie gdzie spotkały się dwie La Parki. Match z dużą dozą emocji, próbami zerwania maski etc. Jednakże zaskoczył mnie sam koniec czyli inwazja Perros Del Mal! Nie znam niestety hiszpańskiego ale widzę, że kroi się feud AAA vs. Perros Del Mal (pojawiły się największe persony PDM z Aguayo na czele).

Może coś więcej wie i powie Streetovs na ten temat :)

Generalnie gala in plus. Miłe zaskoczenie w porównaniu chociażby z poprzednim rokiem, aczkolwiek mega cudów tutaj nie było. Największy plus to zdecydowanie końcówka gali oraz Evans z pasem.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185737

Niedawno AAA prowadziło współprace z IWRG. Już odbył sie jeden show AAA vs IWRG, i wypadł nieźle.

Współpraca z PDM rozpoczeła się kiedy zarząd AAA, odblokował pas Mexican Heavy, który miał wówczas Charly Manson, który przeszedł do Perros.

Ten pas posiada promocja PDM i co by nie mówić to najstarszy pas wrestlingowy na swiecie a więc prestiź duży, choć feud o ten pas: Manson vs X Fly - był krawy to niestety poziomem był mierny.

Feud wiąże się z tym że LA Park opuścił CMLL dla Perros i zaproponowano ciekawe rozwiązanie La Parka vs La Parki , o miano prawdziwego La Parki.

la pARKe w programach PDM WSPIERALI W SPOTACH CZŁONKOWIE GRUPY Perros, ich inwazja na Triplemani była niespodzianką , ale efektowna.

Feud między Parkami będzie trwał dalej bo komisja DF Box Y Lucha Comission, nie uznała zwycięstwa i uznała walke za nierostrzygnięta.

Mam nadzieje ze feud miedzy AAA vs PDM, bardziej sie rozwinie, zapowiada sie wrescie ciekawie.

Poziom triplemani w tym roku lepszy, dobre walki to mini, cruiser, walka w klatce gdzie było sporo spotów i walka Parków.

Reszta słaba, albo mocno średnia.

IWRG zaczeło współprace z Dragon gate, będą odwiedziny DG w Meksyku. A CIMA w piątek zdobył pas Welter w tej promocji.

W CMLL na 15 zapowiada się bardzo ciekawy pojedynek między Ephesto a Rey Bucanero o pas Light Mexico. Czołówka luchadorów, co by nie mówić.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185813

• Reputacja:   2

Przed chwilą skończyłem oglądać return KENTA'y z NOAH Navigation with Breeze. Tradycyjny co dwuletni pojedynek jego i Marufujiego nie zawiódł i tym razem. Nawet w tak ssącym dla NOAH roku pokazali nam oni najwyższej klasy wrestling z charakterystyczną dla nich realistyczną psychologią zarabiając u mnie ****1/2 (ocena może i minimalnie zawyżona, lecz przecież to ten tak długo wyczekiwany powrót pana Busaiku :)). Miło widzieć, jak po kontuzji KENTA wraca w pełnym blasku.

Obejrzałem również walkę YAMATO vs. Masaaki Mochizuki. Niestety, to kolejny po starciu Shingo vs. Richards super-hiper Dragon Gate'owy pojedynek, który niezbyt do mnie przemawia. Wystawiłem ***3/4, co i tak świadczy o wysokim poziomie tegoż meczu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185827

Dragon Gate Infinity 177

May, 13, 2010

YAMATO vs. Masaaki Mochizuki - po opiniach jakie czytałem o tej walce spodziewałem się czegoś niepowtarzalnego, czegoś co przebije Marufuji vs Kanemoto, ale się przeliczyłem. Sama walka w sumie od samego początku była ciekawa. Zajebiście brutalny Mochizuki i w tej walce pokazał klasę i wykrzesał cały stiff drzemiący w YAMATO. Generalnie walka mogła być dłuższa. YAMATO nie pokazał nawet swojego trademarkowego suplexa wyprowadzonego ze Sleeper Holda. Zakończenie też jakoś nie przypadło mi do gustu. Myślę, że gdyby dostali jeszcze 5-10 minut mecz nabrałby większej dramatyczności, bo wiadomo, że YAMATO najlepszy jest wtedy gdy już ledwo stoi na nogach, nie da się odklepać i kickoutuje po holyfuck spotach. Ocena i tak wysoka ale mogło być dużo wyżej - [****1/4]

May, 28, 2010

Naruki Doi, Masato Yoshino & PAC vs. YAMATO, Shingo Takagi & KAGETORA

Świetna walka. Zdecydowanie najjaśniejszym jej punktem był Pac, który napierdalał takie spoty, że kilka razy aż chciało się krzyknąć OMFG. Szybkość meczu była powalająca i można było mieć wrażenie, że zawodnicy idealnie wykorzystali czas, który

im dano. - [***3/4]

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185903

Walka KENTY z Marufujim miała absolutnie fenomenalny początek. Specjalnie, mimo że miałem na to ogromną chęć, postanowiłem nie oglądać wcześniej ich poprzednich walk i myślę, że był to dobry ruch. Panowie, może nie zaskoczyli mnie, ale na pewno miejscami pokazali coś czego nie spodziewałbym się nawet po genialnym Maru. O ile środek walki trochę przysypiał, to końcówka absolutnie genialna i daje z wielką radością - zawyżone ****3/4. Trochę odmulenia w środku walki i byłaby pierwsza ***** od początku lutego.

Pojedynek YAMATO vs Mochizuki oglądałem razem z Uosiem i Euzem, za co im niezmiernie dziękuję ;) Walka bardzo dobra pod względem ciągłości akcji. Niewiele chwil w których odrywało się oczy od ekranu, nawet submity przysparzały emocje. Sporo fajnych i zaskakujących kontr oraz szalenie stiffowy Mochizuki powodują, że walkę uznaję za naprawdę bardzo dobrą. DG to znakomity fed jeśli chce się zobaczyć coś na stałym, równym poziomie. Świadczy o tym chociażby kolejna walka z Infinity 177, która zanadto nie odbiegała poziomem od poprzednika (PAC to pieprzony Bóg!). Dla walki o pas daje ****1/2, a dla pojedynku 3v3 ***3/4.

A w skrócie - znakomity dzień z Puro, kocham to ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-185904

KENTA vs Marufuji wyszło bardzo fajnie. Widać było gołym okiem, że KENTA po kontuzji powrócił do świetnej formy, a już na pewno do lepszej aniżeli tej, którą miał w 2009 roku. Jak tak dalej będzie to może wróci tak zajebisty jak za czasów swoich walk z Kanemaru, Ligerem i Marufujim sprzed 3-5 lat. Marufuji w walce nie popisał się specjalnie. Wykonał wprawdzie tylko Shiranui, Coast To Coast i Tiger Frosion i przynudzał trochę swoimi stiffowymi kickami. Zabrakło mi tej dramatyczności i kickoutów KENTY po Shiranui Kai czy Pole Shiftcie. Walka jak na razie najgorsza ze wszystkich walk KENTA vs Marufuji, które widziałem, bo nie było tak fenomenalnej końcówki jak zawsze. [****1/4]
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-186122

Po serii wybuchów śmiechu przy oglądaniu mojej ostatniej gali spod szyldu federacji Takagiego postanowiłem wstać wreszcie z podłogi i wspomnieć o tym fenomenalnym odcinku :D

Dramatic Fantasia 275, bo o tą galę chodzi, zapisze się na długo w mojej pamięci, ale i zapewne na kartach historii tej federacji jak i Comedy Matchów z całego świata. Nie było tu fenomenalnych starć pełnych stiffowych kopniaków i dramaturgii do ostatnich chwil, a mimo to uważam, że był to jeden z najlepszych odcinków DDT w tym roku. Było sporo walk, bodaj wszystkie to w stopniu większym lub mniejszym digesty (choć na szczęście, wycięte były tylko początki walk, nie fragmenty w środku), ale w oczy rzucają się dwie zajmujące największą część tego odcinka:

Kenny Omega vs YOSHIHIKO

Powrót zabawnej lalki jest wydarzeniem które powinno być promowane jak walka Maru z KENTĄ. Ja tymczasem dowiedziałem się o tym dzień przed obejrzeniem gali. Emocje nie urosły więc do zenitu, ale i tak od początku ostro markowałem kukle podziwiając jednocześnie skille Omegi. Walka ta tylko udowadnia jak znakomitym TT jest Ibushi i Kenny, obaj przeprowadzili z YOSHIHIKO znakomite walki co mimo całego popu który zbiera lalka jest niewątpliwie trudne. Omega wykonał wiele znakomitych spotów, walka była bardzo ciekawa, szkoda jedynie, że lalka jobuje, ale liczę, że będzie pojawiać się częściej i skopie tyłki zawodnikom pokroju Hondy, Abnormara czy Aznable. Podsumowując, ogromna radość z tego, że możemy zobaczyć YOSHIHIKO znów w ringu! W połączeniu z dobrym zawodnikiem jest to nie tylko znakomita postać komediowa ale i wykręcacz znakomitych meczów :D ***1/4

Dino vs GENTARO

Danshoku walczył tutaj o odzyskanie straconego niedawno tytułu DDT Extreme. Z początku stypulacja walki nie wiele mi mówiła, jednak szybko okazało się, że jest to wręcz genialna parodia 'I Quit' Matchu. Przegrywał ten, który jako pierwszy oznajmi zmianę swojej orientacji seksualnej :D Dino miał powiedzieć, że jest hetero, GENTARO, że jest gejem. Cała walka była absolutnie rozbrajająca, Dino swoją charyzmą potrafił rozbawić mnie do łez, powtórzono pare znanych już spotów ale pojawiły się także nowe. Oprócz tego fajne jest to, że obaj panowie pokazali przyzwoite ring skille, choć okazji do tego nie było zbyt wiele. Jeśli nie chcesz znać wyniku drogi czytelniku - nie czytaj dalej :D Kapitalny był finish walki, w którym Dino po ściągnięciu już wszystkich gaci, których ma zwyczaj nosić co najmniej kilka przy Danshoku Driverze wpakował przeciwnika pod te bezpośrednio graniczące z przyrodzeniem ikony DDT i znakomicie wykonał swój finisher. To mu jednak nie wystarczyło i wylądował gołym tyłkiem na twarzy GENTARO, a ten bezsilnie wyszeptał 'I'm gay...'. Sytuacje po walce również komiczne i warte obejrzenia, fenomenalny Comedy Match, aż ciężko wyobrazić sobie lepszy. ***1/2

Teraz wiem już na pewno, DDT jest moją ulubioną federacją ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-186272

• Reputacja:   2

Również obejrzałem Dramatic Fantasie 275 i pod opinię, iż był to jeden z najlepszych epizodów w tym roku, podpisuję się obiema rękami :)

Starcie Omegi z YOSHIHIKO jest odtąd moim ulubionym single matchem tego pierwszego. Takagiemu należą się gratulacje za to, że ponownie sprowadził najbardziej nieobliczalnego członka stajni Dino. Za chore spoty (nie będę wymieniał, to trzeba zobaczyć!) i emocje daję ****1/4.

Gay or Straight match natomiast oficjalnie dołączył do kanonu moich ulubionych stypulacji. Końcowym Danshoku Nightmare Dino udowodnił, że nadal ma wiele asów w majt.. w rękawie. GENTARO przyznający się do zmiany orientacji - bezcenne. Przychylam się do oceny ***1/2.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-186485

Chyba ostatni dzień NJPW Best Of The Super Juniors XVII ~ Strike Gold ~,czyli jedenasty.

Wyniki:

Tag Team Match

Mitsuhide Hirasawa & Tomoaki Honma pokonali Kyosuke Mikami, Manabu Nakanishi (7:37)

Singles Match

Toru Yano pokonał KUSHIDĘ (2:57)

Best Of The Super Juniors XVII Semi Final Match

Prince Devitt pokonał Taiji'ego Ishimori (6:56)

Best Of The Super Juniors XVII Semi Final Match

Kota Ibushi pokonał Ryusuke Taguchi (10:14)

Tag Team Match

Davey Richards & La Sombra pokonali Jushina Thundear Ligera & Nobuo Yoshihashi (10:57)

Tag Team Match

Kenny Omega & Tama Tonga pokonali AKIRĘ & Koji'ego Kanemoto (8:32)

Ten Man Tag Team Match

Blue Justice Army (Wataru Inoue & Yuji Nagata), Hirooki Goto, Hiroshi Tanahashi & Togi Makabe pokonali CHAOS (Takashi Iizuka, Tetsuya Naito, Tomohiro Ishii, Toru Yano & Yujiro Takahashi) (17:29)

Best Of The Super Juniors XVII Final Match

Prince Devitt pokonał Kotę Ibushi'ego (14:34)

Publiczność:2.005 osób

Z mojej strony jest mi przykro,że to Kota Ibushi nie wygrał,lecz muszę się pogodzić ze zwycięstwem "Księcia".

Ponawiam pytanie z mojego pierwszego tutaj postu z wynikami.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-186512

Sorry za off-top ;)

Mam prośbę głównie do RVD,Milosa i Euzebiusza ;)

Moglibyście polecić 5 najlepszych walk z Puro z lat 2007-08 które trzeba obejżeć przed śmiercią :D Albo ogólnie najlepsze walki ,ale głównie chodzi mi o rocznik 07/08 :)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-186514

Z mojej strony jest mi przykro,że to Kota Ibushi nie wygrał,lecz muszę się pogodzić ze zwycięstwem "Księcia".

Dzięki za spoiler - WARN. Ciesz się, że mam dobre serce i nie będzie to ban, ale musisz mieć świadomość, że dzięki tobie straciłem całą przyjemność oglądania NJPW.

Noface - trzymaj moją listę:

18-03-2007 - GAINA vs Shinji Nohashi - [****1/4] (Michinoku Pro)

02-08-2007 - Masato Tanaka vs Ryouji Sai - [*****] (ZERO1)

24-08-2007 – Masato Tanaka vs Shijiro Otani – [****1/2] (ZERO1)

2008

01-01-2008 - Masato Tanaka vs Daisuke Sekimoto - [****1/4] (ZERO1)

11-02-2008 - ZERO & GAINA vs Tsubasa & Asian Cougar – [****1/4] (Osaka Pro)

11-02-2008 - Tigers Mask vs Black Buffalo – [****1/4] (Osaka Pro)

11-03-2008 - Shuji Kondo vs Naomichi Marufuji – [****1/2] (AJPW)

19-02-2008 – Mammoth Sasaki vs Daisuke Sekimoto – [****1/2] (BJW)

20-03-2008 - Taiji Ishimori & KENTA vs Shingo Takagi & BxB Hulk – [****1/2] (Dragon Gate)

08-04-2008 - ZERO & GAINA vs Daisuke Sekimoto & Katsumasa Inoue – [****] (BJW)

04-09-2008 - Hiroshi Tanahashi vs Kohei Suwama – [****1/2] (AJPW)

05-05-2008 - Naruki Doi vs KENTA - [****1/2] (Dragon Gate)

06-05-2008 - Masato Tanaka vs Daisuke Sekimoto – [****1/2] (BJW)

03-06-2008 - Kengo Mashimo & Madoka vs MEN’s Teioh & Shinobu – [****1/2] (BJW)

13-06-2008 - KENTA vs Katsuhiko Nakajima – [****1/2] (Kensuke Office)

13-06-2008 - Kensuke Sasaki vs Naomichi Marufuji – [****1/2] (Kensuke Office)

17-08-2008 - Kenta Kobashi & KENTA & Atsushi Aoki & Akihiko Ito vs Kensuke Sasaki & Takashi Okita & Katsuhiko Nakajima & Kento Miyahara – [****1/2] (Kensuke Office)

11-08-2008 - Manabu Nakanishi vs Satoshi Kojima – [****] (NJPW)

11-08-2008 - Hirooki Goto vs Toshiaki Kawada – [****1/4] (NJPW)

11-08-2008 - Hiroshi Tanahashi vs Togi Makabe – [****1/4] (NJPW)

14-08-2008 - Shinjiro Otani vs vs Togi Makabe – [****] (NJPW)

14-08-2008 - Hiroshi Tanahashi vs Satoshi Kojima – [****] (NJPW)

15-08-2008 - Wataru Inoue vs Satoshi Kojima – [****1/4] (NJPW)

15-08-2008 - Hiroyoshi Tenzan vs Yuji Nagata – [****] (NJPW)

15-08-2008 - Hiroshi Tanahashi vs Giant Bernard – [****1/4] (NJPW)

16-08-2008 - Shinjiro Otani vs Satoshi Kojima [****] (NJPW)

29-08-2008 - Shinjiro Otani vs Yuji Nagata – [****] (ZERO1)

29-08-2008 - Hirooki Goto vs Giant Bernard – [****] (NJPW)

29-08-2008 - Minoru & Prince Devitt vs Yujiro & Tetsuya Naito – [****1/4] (NJPW)

29-08-2008 - Masato Tanaka vs Yuji Nagata – [****1/4] (NJPW)

29-08-2008 - Keiji Mutoh vs Shinsuke Nakamura – [****] (NJPW)

29-08-2008 - Hiroyoshi Tenzan vs Takashi Iizuka – [****] (NJPW)

31-08-2008 - Hideyoshi vs Billyken Kid – [****] (Osaka Pro)

14-09-2008 - Daisuke Sekimoto & Mammoth Sasaki vs Jun Kasai & Jaki Numazawa - [****1/4] (BJW)

14-09-2008 – KENTA & Kota Ibushi vs Naomichi Marufuji & Katsuhiko Nakajima – [****] (ROH)

24-10-2008 – SteenErico vs L.A.X. vs Chris Hero & David Richards vs Jimmy Jacobs & Tyler Black – [****] (ROH)

25-10-2008 – Katsuhiko Nakajima, Kota Ibushi , Kensuke Sasaki vs Taiji Ishimori, Ricky Marvin, Mitsuharu Misawa – [****1/4] (NOAH)

25-10-2008 - KENTA vs Naomichi Marufuji – [****3/4] (NOAH)

25-10-2008 – Briscoe Brothers vs L.A.X. – [****1/2] (ROH)

27-10-2008 - Daisuke Sekimoto & Mammoth Sasaki vs Katsumasa Inoue & Hiroyuki Kondo - [****] (BJW)

16-11-2008 - Masato Yoshino vs Dragon Kid – [****1/4] (Dragon Gate)

16-11-2008 - Shingo Takagi vs Susumu Yokosuka - [****1/4] (Dragon Gate)

07-12-2008 - Yoshinobu Kanemaru & Kotaro Suzuki vs KENTA & Taiji Ishimori – [****1/4] (NOAH)

12-12-2008 - Yoshitsune vs Fujita “Jr.” Hayato – [****1/2] (Michinoku Pro)

19-12-2008 - Daisuke Sekimoto & Mammoth Sasaki vs Jushin Liger & AKIRA – [****1/4] (BJW)

19-12-2008 - Shadow WX vs Yuko Miyamoto – [****] (BJW)

28-12-2008 - Shingo Takagi vs. Naruki Doi – [****1/2] (Dragon Gate)

31-12-2008 – Makoto Oishi, Shinji Nohashi, Daisuke Masaoka, Tigers Mask vs KUSHIDA, KAGETORA, Shinobu, Hiroshi Yamato – [****] (Indy Summit)

31-12-2008 – Mammoth Sasaki, Yoshihito Sasaki, Shuji Ishikawa vs Daisuke Sekimoto, Kengo Mashimo, Atsushi Aoko – [****1/4] (Indy Summit)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-186525

Z mojej strony jest mi przykro

Gdybysmy chcieli sobie zobaczyć wyniki, wiemy gdzie ich szukac, nie błysnąłeś tym postem... :/ I dzięki za spoil... Przyjemność z oglądania poszła się jebać.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/107/#findComment-186538