Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   584
  • Status:  Offline
  • Urządzenie:  Android

W dniu 30.09.2023 o 16:47, DarthVader napisał(a):

Jakby taka współpraca mogła wyglądać?

W dniu 30.09.2023 o 19:35, Mr_Hardy napisał(a):

R.I.P NOAH 

WWE próbuje się od dawna bardziej agresywnie wbić na japoński rynek. Składali już kiedyś oferty wykupienia NOAH i innych federacji, ale do niczego nie doszło. Były też podchody do otwarcia jednostki NXT Japan swego czasu. 

Nie jestem pewien jak miałoby to wyglądać. Rok temu można by było bardziej odważniej spekulować, ale obecnie, gdy WWE to już nie tylko WWE, ale również TKO i rola Vince McMahona jest niejasna, ciężko cokolwiek powiedzieć.

Wydaje mi się jednak, że to dobry news. Kto wie, może pójdą w jakąś szerszą współpracę i odpalą jakieś grubsze, wspólne gale. Na początku lat '90, WWF organizowało gale w Japonii z New Japan, All Japan i SWS. Byłoby ciekawie, gdyby i tym razem wynikło z tego coś podobnego. Mogliby tym ubiec AEW, które powinno już dawno temu ogłosić kolejne All In w Tokyo Dome z New Japan. Mam nadzieję, że na koniec NOAH nie sprzeda się całkowicie WWE, bo z tego nie wyniknęłoby raczej nic dobrego...

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-618882

19 godzin temu, IIL napisał(a):

WWE próbuje się od dawna bardziej agresywnie wbić na japoński rynek. Składali już kiedyś oferty wykupienia NOAH i innych federacji, ale do niczego nie doszło. Były też podchody do otwarcia jednostki NXT Japan swego czasu. 

Nie jestem pewien jak miałoby to wyglądać. Rok temu można by było bardziej odważniej spekulować, ale obecnie, gdy WWE to już nie tylko WWE, ale również TKO i rola Vince McMahona jest niejasna, ciężko cokolwiek powiedzieć.

Wydaje mi się jednak, że to dobry news. Kto wie, może pójdą w jakąś szerszą współpracę i odpalą jakieś grubsze, wspólne gale. Na początku lat '90, WWF organizowało gale w Japonii z New Japan, All Japan i SWS. Byłoby ciekawie, gdyby i tym razem wynikło z tego coś podobnego. Mogliby tym ubiec AEW, które powinno już dawno temu ogłosić kolejne All In w Tokyo Dome z New Japan. Mam nadzieję, że na koniec NOAH nie sprzeda się całkowicie WWE, bo z tego nie wyniknęłoby raczej nic dobrego...

Nie to nie jest dobry news. Współpraca z WWE to jak na własne życzenie zarazić się HIV czy innym dziadostem.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-618900

wXw potwierdziło obecność Masato Tanaki podczas 16 Carat Gold 2024!

16-Carat-Gold-2024-Annoncement-Masato-Ta

Chętnie wybiorę się ponownie do Oberhausen z tego powodu. Widziałem go kiedyś na żywo w ZERO1 i NOAH i miło to wspominam. Jest to w końcu już jedna z nielicznych wciąż regularnie występujących legend puroresu... ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-618912

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   168
  • Urządzenie:  iPhone

Na Wrestlecade Supershow pod koniec listopada zapowiedziano Andrade El Idolo vs El Hijo del Vikingo. To dopiero jest dream match, zwłaszcza dla fanów Lucha Libre 

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-619246

• Reputacja:   605
  • Urządzenie:  Windows

32 minuty temu, HeymanGuy napisał(a):

zwłaszcza dla fanów Lucha Libre 

Pozdrawiamy wszystkich trzech w Polsce, 3majcie się tam panowie:twisted:

• Haha 2
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-619249

• Reputacja:   66

REVOLVER Women's Grand Prix 2023 Obejrzyj online

Od dawna nie śledziłem  wrestlingu kobiet, a nawet jeśli robiłem to sporadycznie, to zawsze wybierałem federacje joshi. Jeśli chodzi o amerykańską scenę, kilka lat temu zdarzyło mi się obejrzeć kilka gal federacji typu SHIMMER czy SHINE, które niestety nie przypadły mi do gustu. Wrestlerki tam występujące były utalentowane, ale poziom walk przypominał mi mecz damskiej piłki nożnej, podczas gdy na innym kanale trwał mecz Ligi Mistrzów. . Te wydarzenia zapadły mi w pamięć jako walki o spokojnym tempie i stosunkowo prostych akcjach w ringu w większości pojedynków.

Dlatego też z niezwykłym entuzjazmem piszę ten post, ponieważ to, co ujrzałem na tym turnieju, całkowicie zmieniło moje podejście. Mieliśmy tu do czynienia z kameralnym 8-osobowym turniejem, w którym wzięły udział głównie młode talentowane zawodniczki. Turniej nie trwał zbyt długo, bo tylko około 2 godziny, ale od dawna nie oglądałem tak interesującego show. Wszystkie walki były na wysokim poziomie, a już od pierwszego pojedynku dostaliśmy szybkie tempo i mnóstwo emocji. W tym wydarzeniu wszystko się zgadzało: organizacja, pasjonujący fani reagujący żywiołowo na każdy moment, oraz sposób, w jaki zaplanowano cały turniej, mimo że wcześniej nie miał on żadnego historycznego tła.

Jedyne zastrzeżenie, jakie miałem podczas trwania wydarzenia, dotyczyło czasu trwania niektórych walk. Jednak później okazało się, że była to świadoma decyzja bookerów.

Szczerze polecam zapoznać się z tym wydarzeniem. Warto poznać te zawodniczki, z których kilka zapewne zagości w przyszłości na scenie kobiecego wrestlingu WWE i AEW, tworząc przyszłość dywizji kobiet.

Bardzo dobre:

Women's Grand Prix First Round Match

Billie Starkz vs. Rachel Armstrong

Women's Grand Prix Semi Final Match (Drugi półfinał)

Spoiler

Trish Adora vs. Billie Starkz

Dobre:

Women's Grand Prix First Round Match

Allysin Kay vs. Vert Vixen

Women's Grand Prix Final Match

Spoiler

Marina Shafir vs. Billie Starkz

• Lubię to 2
  • Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-619559

• Reputacja:   211

In the battle of the stoners:

Rob Van Dam vs Matt Riddle:ganja:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-619711

4 godziny temu, DarthVader napisał(a):

Rob Van Dam vs Matt Riddle:ganja:

Chciałbym zobaczyć film z przygotowań tej dwójki do walki:-D Swoją drogą do marca jeszcze kupa czasu i zawsze może to się wysypać np. z powodu kontuzji.

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-619719

• 2 tygodnie później...

Już dzisiaj Jericho debiutuje w ddt - jakby mi to ktoś powiedział x lat temu to bym gościa wyśmiał i uznał za wariata;-) Czekam teraz na jakąś walkę w japońskim pociągu:lol: Poniżej karta:

F-pnetQWMAAAzta?format=jpg&name=medium

• Dzięki 1
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-620030

• Reputacja:   66

O dzięki za info! Y2J może świetnie pasować do komediowego stylu DDT. Event wrzucam do mojej watchlisty.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-620032

• 3 tygodnie później...

• Reputacja:   168
  • Urządzenie:  iPhone

Pamiętacie taką stajnię jak SAnitY? Mieli zostać dominującą frakcją w WWE, zaczynając od NXT, gdzie nawet w developmental im się to udawało, tak w Main Rosterze przepadli. W jej skład wchodzili: Eric Young, Nikki Cross, Alexander Wolfe, Killian Dain czy nawet Sawyer Fulton. Przyzwoity czas za sobą mieli w NXT. Wolfe i EY zresztą nosili pasy NXT Tag Team, zanim ich przeniesiono do Main Rosteru. Jednak coś nie pykło i wszyscy poza Nikki Cross zostali z WWE pogonieni, ciekawe swoją drogą dlaczego akurat Nikki została.

Do czego zmierzam? SAnitY po raz pierwszy od czterech (chyba) lat pojawili się razem na gali PROGRESS Wrestling, jeśli dobrze widzę w składzie EY, Big Damo (Dain), no i Axel Tischer (Wolfe). Jak ktoś dobrze wspomina - to zawsze miło takie widoki spotykać, jakiegoś wielkiego sentymentu nie mam, ale się uśmiechnąłem. Mogło z nich wyjść coś zdecydowanie lepszego, niz wyszło.

spacer.png

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-620499

Ibushi vs Marufuji podpisane na NOAH „The New Year” 2024

:icon_eek:

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-620727

• 2 tygodnie później...

Rozdano nagrody Tokyo Sports 2023 Awards:

• MVP: Tetsuya Naito
  • Best Match: The Great Muta vs. Shinsuke Nakamura
  • Women’s Grand Prize: Tam Nakano
  • Outstanding Performer: Hiromu Takahashi
  • Fighting Spirit Award: Kenoh
  • Technique Award: Yuma Aoyagi
  • Best Tag Team: Hirooki Goto & YOSHI-HASHI
  • Rookie of the Year: The Saito Brothers (Rei & Jun Saito)

Naito zasłużenie zdobył nagrodę MVP za wygranie G1 Climax i walkę pożegnalną z Keiji Muto.

Muta vs Nakamura jako walka roku wydaje się co najmniej naciągane, ale brane jest tutaj również pod uwagę znaczenie historyczne i rozgłos. Walka Nakamury na ringach NOAH będąc związanym z WWE to było coś wielkiego.

• Lubię to 1
https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-620929

• Reputacja:   211

44 minuty temu, IIL napisał(a):

Best Match: The Great Muta vs. Shinsuke Nakamura

Kenny vs Ospreay z WK, Ospreay vs Naito z G1 i Naito vs Okada z G1 były dużo lepsze. No ale fajnie było zobaczyć Shinsuke znów w Japonii... ;) 

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-620930

New Japan Pro-Wrestling ogłosiło dzisiaj powstanie United Japan Pro-Wrestling - nowe konsorncjum branżowe reprezentujące pro wrestling w Japonii - w który skład wchodzi aktualnie dziewięć federacji:

• New Japan Pro-Wrestling (New Japan Pro-Wrestling Co. Ltd.)
  • All Japan Pro-Wrestling (All Japan Pro-Wrestling Co. Ltd.)
  • Pro-Wrestling NOAH (Cyber Fight Co. Ltd.)
  • DDT Pro-Wrestling (Cyber Fight Co. Ltd.)
  • Ganbare ☆ Pro-Wrestling  (Cyber Fight Co. Ltd.)
  • Big Japan Pro-Wrestling (Yotsuba Industries Ltd.)
  • DRAGONGATE (DRAGONGATE Co. Ltd.)
  • STARDOM (BushiRoad Fight Co. Ltd.)
  • Tokyo Joshi Pro-Wrestling  (Cyber Fight Co. Ltd.)

Bezprecedensowy kryzys pandemii COVID-19 uwypuklił potrzebę konsolidacji i precyzyjnego przekazywania informacji oraz najlepszych praktyk operacyjnych między promocjami, a także skutecznego komunikowania się z rządami krajowymi i lokalnymi. W celu lepszego przewidywania i dostosowywania się do zmian społecznych w przyszłości, dziewięć wspomnianych wyżej federacji będzie ze sobą współpracować.

Członkowie zachowają swoje indywidualne tożsamości biznesowe i konkurencję na rynku, ale UJPW będzie stanowić przestrzeń do dyskusji na tematy dotyczące całej branży oraz wymiany informacji w celu dalszego rozwoju. Utworzenie Grupy zostanie uwieńczone specjalną galą, która odbędzie się 6 maja 2024 roku w Nippon Budokan pod szyldem United Japan Pro-Wrestling.

Wszelkie dochody z komercyjnego wykorzystania UJPW będą dzielone między jej członków. 

Więcej tutaj:

https://www.njpw1972.com/166568

Jest to WIELKI news. Biznes w Japonii kręcił się przed covidem bardzo dobrze i nie da się ukryć, że od tamtej pory każda federacja wraz z liderem, New Japan, dostała ostrej zadyszki. Tego typu współpraca może im tylko wyjść na dobre i już zacieram ręcę na wspólne gale specjalne pod szyldem UJPW. Mogą przypominać dawne "All Together", ale w zupełnie nowym, większym formacie. Zacieram ręcę i oby wszystkim wyszło to na dobre, a szczególnie nam fanom. ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4420-independent-zone/page/243/#findComment-620958