Skocz do zawartości
  • Witaj na forum Attitude

Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!

Jeżeli masz trudności z zalogowaniem się na swoje konto, to prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum@wrestling.pl

Independent Zone

Dyskusje, spekulacje i recenzje na temat federacji niezależnych, lucha libre i puroresu

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

mogliby częściej sprowadzać Lenne Hardt do zapowiadania walk. Aż się gęba cieszy, gdy się słyszy nazwiska wrestlerów wypowiadane w taki sposób.

100% mojego poparcia (nie, że ono w ogóle coś daje). Coś niesamowitego, kiedy słyszy się wręcz śpiew tej babki.

Odnośnie wyżej tego co kolega napisał - to jak, panowie władcy atti, znajdzie się temat dla puro?

mogliby częściej sprowadzać Lenne Hardt do zapowiadania walk. Aż się gęba cieszy, gdy się słyszy nazwiska wrestlerów wypowiadane w taki sposób.

100% mojego poparcia (nie, że ono w ogóle coś daje). Coś niesamowitego, kiedy słyszy się wręcz śpiew tej babki.

Odnośnie wyżej tego co kolega napisał - to jak, panowie władcy atti, znajdzie się temat dla puro?

Jeśli o mnie chodzi to nie widzę potrzeby nowego tematu - wystarczy popatrzeć na to ile osób chce tego tematu. Zrobienie tematu dla samego tematu to żadna sztuka, poza tym już w tym temacie można podyskutować. A jeśli nie tu, to gdy zawsze wydarzy się coś ciekawszego to można o tym pisać pod newsami Maxiego.

Powiem tak - wszystko zależy od frekwencji, jeśli będzie więcej chętnych ludzi to założymy, jeśli to ma być zabawa dla trzech osób to nie ma sensu.

• Urządzenie:  Windows

Temat puro nie jest potrzebny. Nie wpłynie on na większą dyskusję, a pewnie nie raz byłby tam miesiąc przerwy między postami. W IZ też zdarzają się dni bez żadnych postów i póki nie trzeba się przebijać przez ogromne ilości postów by poczytać o puro nie widzę potrzeby wydzielania nowego tematu. Stwierdzenie Independent Zone nie za bardzo pasuje to takich federacji jak NJPW czy Dragon Gate, ale założenie tematu było aby pisać o innych federacjach niż WWE, TNA czy ostatnio ROH.

Jeżeli ktoś ma problem z brakiem dyskusji, to czemu sam nie zadana jakiegoś pytania, napiszę jakąś opinię o danej sytuacji. Podobnie z ciekawymi informacjami można wrzucać tutaj od razu. Ja w newsach robię paczkę z kilku dni i część z nich jest już trochę czasu jest znana.

1575893877482df76acc17a.jpg

A jaki jest sens z zakładaniem nowego tematu do puro?

Jeżeli chodzi o puro to tutaj udziela się od kilku do nawet kilkunastu osób w zależności od gali czy też ważniejszych wydarzeń. Mamy oddzielny temat do Lucha Underground, do Ring of Honor a to powoduje, że takie tematy jak Lucha Libre czy też scena niezależna zostają właściwie na wymarciu.

Jeżeli już to zamiast robić oddzielne tematu proponowałbym zmienienie tematu na Indy/Puro/Lucha. Nazwa Independent Zone nie będzie tak kuła w oczy.

Dość narzekania na temat, tu też możecie prowadzić dyskusje ;)

Karta na Dragon Gate Kobe World Festival, 20 lipca:

1, U-T, Kotoka, El Lindaman vs. Super Shisa, Shachihoko BOY, Mike Sydal

2. K-ness, Cyber Kong, Mondai Ryu, Punch Tominaga vs. Jimmy Kanda, Mr. Quu Quu Tanizaki Naoki Toyonaka Dolphin, "Hollywood" Stalker Ichikawa, Yosuke♡Santa Maria

3. Open the Brave Gate Championship Match: Akira Tozawa vs. Eita

4. Shingo Takagi, Masato Tanaka (Zero1) vs. BxB Hulk, Big R Shimizu

5. Open the Triangle Gate 3 Way Championship Match: CIMA, Gamma, Don Fujii vs. Masaaki Mochizuki, Dragon Kid, Kzy vs. Ryo "Jimmy" Saito, Jimmy Susumu, Genki Horiguchi H.A.Gee.Mee!!

6. Open the Twin Gate Championship Match: YAMATO, Naruki Doi vs. Ricochet, Matt Sydal

7. Open the Dream Gate Championship Match: Masato Yoshino vs. T-Hawk

Nie licząc typowych zapychaczy w postaci dwóch openerów(i tak pewnie dostaną w sumie 15 minut), to wygląda ekstra. Walka o Twin Gate Championship chyba trzeci rok z rzędu skradnie show.

Nie leży mi tylko trochę ME, na pewno będzie to dobre, ale T-Hawk dopiero z Masato przegrał w finale KING OF GATE, dzięki czemu Speed Star zdobył pas. Jak go tu straci, to ten reign będzie zwykłym nabijaniem statystyk. A kolejna porażka Hawka też niczemu nie służy.

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

• Reputacja:   1

aRo, Faktycznie dwie pierwsze walki to absolutne zapychacze, w których to wsadzono ofiary losu pokroju Tominagi czy Santy Marii. Jednak im dalej w las tym o wiele lepiej. Sam udział w gali Tanaki napawa mnie wielkim optymizmem ale i ciekawością, bo cholera ona tam nie pasuje :D Świetnie że Rico powrócił do Dragon Gate i jednocześnie do NJPW. Kto wie może powróci jeszcze kiedyś na szczyt tej federacji. Yoshino pas zdobył stosunkowo nie tak dawno więc jego porażka nie jest chyba za bardzo realna. Mimo wszystko gala zapowiada się rewelacyjnie.

Spoiler z wczorajszej gali Evolve

Timothy Thatcher został nowym podwójnym mistrzem i dla mnie jest to wielki szok. Lubię gościa i cieszę się, bo bardzo dobrze ogląda mi się walki techniczne ale wiele osób może mieć inne odczucia

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Spoiler z wczorajszej gali Evolve

Kliknij tutaj aby zobaczyć wiadomość (Uwaga! może zawierać spoilery)

Duża niespodzianka i o to chodziło. Karta tej gali była zmieniana przez kontuzję Busicka i Richards. W sobotę Galloway miał bronić dwóch pasów w dwóch walkach, a stracił oba z Thatcherem. Gabe chciał pokazać, że w Evolve może się wszystko zdarzyć i niczego nie można być pewnymm. Timothy wrestlingowo obroni się podczas swojego runu, tylko że on idealnie pasuje do pojęcia kolesia w gaciach. Spodziewałem się, że Busick może być tym co zgarnie tytuł.

Cała gala zapowiada się na pozycję obowiązkową. Redaktor pwtourch dał walce Strong vs Sabre Jr. **** 3/4, Hero vs Lee **** 1/4 oraz main eventowi ****. Już nie mogę się doczekać tej pierwszej walki czyżby było lepiej niż w PWG. Evolve dało filmik z celebracji Thachera i wygląda to słabo, pop jest, ale mało ludzi, w małej sali i nawet jak na obecne standardy indy to przypomina jakąś lokalną galę.

Cała gala zapowiada się na pozycję obowiązkową. Redaktor pwtourch dał walce Strong vs Sabre Jr. **** 3/4, Hero vs Lee **** 1/4 oraz main eventowi ****

Koleś z 411 takze ocenia tą galę cholernie wysoko. Tak więc najbliższe tygodnie szykują się wręcz znakomicie. Evolve ostatnio popadło mocno w rutynę ale taką bombą jak ta zmiana mistrza mogą pokazać, że tam także jest coraz bardziej ciekawie.

Edytowane przez Arkao

Progres Roku 2014

User Roku 2017

Redaktor Roku 2017

Progres Roku 2017

Tekst Roku 2017

WTF Roku 2017

678495320589e09e4eecd1.jpg

Panowie, warto obejrzeć Dragon Gate ,,Rainbow Gate"? jest to jakaś ważna gala? Nie oglądam DG, dopiero zaczynam i po prostu nie wiem czy warto. PS: Kiedy ta gala Kobe World Festival?

24571150556b9ddab2c677.jpg

Panowie, warto obejrzeć Dragon Gate ,,Rainbow Gate"? jest to jakaś ważna gala? Nie oglądam DG, dopiero zaczynam i po prostu nie wiem czy warto. PS: Kiedy ta gala Kobe World Festival?

2 ostatnie walki mogą być dobre a reszta średniaki. Oglądaj oglądaj :D

Edytowane przez JHardy

Jak wyżej, dwie ostatnie walki powinny być dobre, resztę jak tam chcesz. Nic bardzo ważnego, ostatni przystanek. Nic innego przed Kobe nie wypuszczą. A ta gala odbędzie się 20 lipca.

Oni ogółem mają sporo gal, ale niewiele nagrywają - poczytaj sobie teksty na iheartdg.com, tam nawet proma tłumaczą, żeby ogarniać co się dzieje. Story strasznie dużo nie ma, temu warto je czytać.

Edytowane przez aRo

...bo jeden Straight Edge na forum to zdecydowanie za mało.

Typer WWE 2018 - 3 miejsce

Typer NXT 2018 - 1 miejsce

105504318959183a35d96e9.jpg

Okej, dzięki. Na pewno rzucę okiem :smile:

24571150556b9ddab2c677.jpg

Oni ogółem mają sporo gal, ale niewiele nagrywają - poczytaj sobie teksty na iheartdg.com, tam nawet proma tłumaczą, żeby ogarniać co się dzieje. Story strasznie dużo nie ma, temu warto je czytać.

A jest stronka podobna do tej, tylko, że o NJPW?

"You're just a boy in a man's world. And I'm a man who loves to play with boys" - Kurt Angle

1x WrestleCircus Sideshow Champion

1575015285565e157eedb15.jpg

A jest stronka podobna do tej, tylko, że o NJPW?

http://newjapankingdom.tumblr.com/