Skocz do zawartości
  • Dołącz do najstarszego forum o pro wrestlingu w Polsce!  

Dostęp do pełnej zawartości forum wymaga zalogowania się. Możesz przyśpieszyć proces logowania lub rejestracji używając konta na wspieranych przez nas serwisach.

W przypadku problemów z dostępem do konta prosimy o kontakt pod adresem mailowym: forum(@)wrestling.pl

Co ostatnio oglądaliście?

Rekomendowane odpowiedzi

• Reputacja:   0
  • Status:  Offline

Postanowiłem wykorzystać okazję i w weekend obejrzeć kilka DVD, które udostępniło nam TNA. Nie spodziewałem się, że tyle ich obejrze, bo w ostatnim czasie obejrzenie gali PPV było czasem trudnym wyzwaniem. Dlatego właśnie nie opisywałem każdej walki osobno, a jedynie dawałem oceny i krótki komentarz o całym DVD.

Nevermore The Best Of Raven

images?q=tbn:ANd9GcRBMvFP2H2tca7MFMoP2DE6QU7w0R1cAurgmA6EYzUJfqXwV8mF

MATCH #1: Clockwork Orange House of Fun Match – Raven vs. The Sandman, TNA Weekly Pay-Per-View, 3.05.03 ***

MATCH #2: Hardcore Ladder Match – Raven vs. AJ Styles, TNA Weekly Pay-Per-View, 3.19.03 *** i 1/2 *

MATCH #3: NWA World Title Match – Raven vs. Jeff Jarrett, TNA Weekly Pay-Per-View, 4.30.03 **** i 3/4 * ( ocena za całokształt, proma itp )

MATCH #4: Hair versus Hair Match – Raven vs. Shane Douglas, TNA Weekly Pay-Per-View, 9.17.03 ** i 3/4 *

MATCH #5: Dream Blood / Gallows of Retribution / Hangman's Horror Match – Raven vs. Vampiro, TNA Weekly Pay-Per-View, 10.29.03 ** i 1/4 *

MATCH #6: Last Man Standing Match – Raven vs. Father James Mitchell, TNA Weekly Pay-Per-View, 11.05.03 *

MATCH #7: Raven vs. Abyss, TNA Weekly Pay-Per-View, 12.10.03 *** i 1/4 *

MATCH #8: Fatal Four Way Match – Raven vs. Abyss vs. Ron Killings vs. AJ Styles, TNA Weekly Pay-Per-View, 3.31.04 *** i 1/2 *

MATCH #9: Raven vs. AJ Styles vs. Ron Killings vs. Chris Harris, TNA Weekly Pay-Per-View, 5.19.04 *** i 1/2 *

MATCH #10: Raven's Rules Match – Raven vs. Sonjay Dutt, TNA Weekly Pay-Per-View, 6.16.04 *

MATCH #11: Raven vs. Sabu, TNA Weekly Pay-Per-View, 8.04.04 *** i 1/4 *

Jak zobaczyłem listę wszystkich DVD, które są do obejrzenia to od razu pomyślałem o tym. Kilka z tych walk już widziałem podczas oglądania Weekly PPV, a dokładnie 4 pierwsze walki. Mimo wszystko postanowiłem obejrzeć całość, aby przypomnieć sobie tamte pojedynki. Podobał mi się Ladder Match AJ Styles vs Raven. Od samego początku walka stała na dobrym poziomie i w ringu dużo się działo. Pamiętam ten okres między tą walką a walką Ravena o pas z JJ, podobały mi się proma oby zawodników i fajnie podbudowali napięcie przed tą walką. Samą walkę Raven vs JJ oceniłem aż na **** i 3/4 po części ze względu na całe to zamieszanie. Bardzo podobała mi się ta walka i to, że JJ mimo wszystko wygrał ( ogólnie bardzo go lubie ). Troche przyterminatorzył, ale tym większe było dla mnie zaskoczenie jak wygrał. Dobrze dobrali ostatnią walkę, bo dali pojedynek, który wcześniej nigdy się nie odbył. Sama walka wypadła ok. Ogólnie DVD nie było zbyt porywające, ale było niezłe.

Global Impact TNA vs Japan

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/1/10/Global_impact.JPG

Christian Cage, AJ Styles and Petey Williams vs. Milano Collection AT, Minoru and Prince Devitt

Ocena: *** i 1/4 *

IWGP JR. HEAVYWEIGHT TITLE MATCH: Christopher Daniels vs. Wataru Inoue ©

Ocena: *** i 1/4 *

Abyss vs. Manabu Nakanishi

Ocena: **

Team 3D (Brother Ray and Brother Devon) vs. Togi Makabe and Toru Yano

Ocena: ** i 1/2 *

IWGP TAG TEAM TITLE MATCH: The Steiner Brothers (Rick and Scott) vs. Tomko and Giant Bernard ©

Ocena: ** i 3/4 *

IWGP 3rd Generation Title Match: Kurt Angle © vs. Yuji Nagata

Ocena: ****

Zastanawiałem się czy oglądać to czy skupić się na innych DVD, ale jako, że trwało to 2 godzinki to postanowiłem się skusić. Widać, że w Japoni jest całkiem inna kultura. Pierwsze dwa pojedynki całkiem przyjemnie się oglądało. Christian Cage, AJ Styles i Petey Williams to osoby, które zawsze lubiłem oglądać w TNA, a tu dostałem ich wszystkich od razu w openerze. Christopher Daniels jak to Daniels oczywiście musiał przegrać, ale nie ma się czego dziwić skoro jego rywalem był mistrz. Po tych dwóch walkach nadszedł czas na 3 gorsze, aby później wszystko zakończyć walką gali na wysokim poziomie. Kurt Angle pokazał się z bardzo dobrej strony i dobrze współpracował z Nagata. Mnóstwo submissionów i najróżniejszych kontr sprawiło, że gale skończyłem oglądać z uśmiechem na twarzy. Nie żałuje tych 2 godzin.

Best Of The Bloodiest Brawls - Volume 2

http://wrestlingsuperstore.com/images/products/detail/wrestlingvideos/tnadvd63.jpg

Turning Point 2005 - NWA World Heavyweight Title - Jeff Jarrett vs. Rhino: **** i 1/4

Lockdown 2006 - Lethal Lockdown - Sting's Warriors (Sting, "The Phenomenal" AJ Styles, Ron "The Truth" Killings & Rhino) vs. Jarrett's Army (Jeff Jarrett, Scott Steiner & America's Most Wanted): ****

Bound For Glory 2006 - NWA World Tag Team Titles - Six Sides of Steel - "The Phenomenal" AJ Styles & "The Fallen Angel" Christopher Daniels vs. LAX (Homicide & Hernandez): ****

TNA iMPACT! (11/16/06) - Barbed Wire Six Sides of Steel - Rhino vs. Christian Cage: ****

Genesis 2006 - Kurt Angle vs. Samoa Joe: **** i 3/4 *

Destination X 2007 - Last Rites Match - Sting vs. Abyss: *** i 1/4 *

Sacrifice 2007 - Texas Death Match - "Cowboy" James Storm vs. "Wildcat" Chris Harris: *****

Slammiversary 2007 - No DQ Match - Abyss vs. Tomko: *** i 1/2 *

Against All Odds 2008 - Barbed Wire Massacre Match - Abyss vs. Judas Mesias: *** i 3/4 *

Chyba najlepsze DVD jakie widziałem w tym tygodniu. Jako, że bardzo lubie takie hardcore matche z dużą ilością krwi, więc miło spędziłem te kilka godzin. Kilka z tych walk widziałem już wielokrotnie jak np: Lethal Lockdown z LD2006, Samoa Joe vs Kurt Angle z Genesis 2006 ( jedna z najlepszych walk w historii TNA ) czy moja ulubiona walka w TNA – Texas Death Match z Sacrifice 2007. W przeciwieństwie do większości ( tak mi się wydaje przynajmniej ) podobał mi się Last Rites Match. Poziom ringowy nie był jakiś cudowny, ale klimat samej walki był rewelacyjny i tym razem ten pojedynek oglądała ze mną mama i bardzo jej się podobało. :D Pozostałe walki dobrze było sobie przypomnieć, bo kilka z nich już zapomniałem, a są godne obejrzenia i oprócz walki Abyss vs Tomko wszystkie zapisały się w historii TNA.

TNA's Ultimate Matches

http://ecx.images-amazon.com/images/I/51VYxKGITCL._SY300_.jpg

King of the Mountain:

Slammiversary 2006

Christian Cage © vs. Sting vs. Jeff Jarrett vs. Ron Killings vs. Abyss with James Mitchell ****

Slammiversary 2007

AJ Styles vs. Chris Harris vs. Samoa Joe vs. Christian Cage vs. Kurt Angle **** i 1/4 *

Slammiversary 2008

Samoa Joe © vs. Rhino vs. Robert Roode vs. Booker T vs. Christian Cage **** -

Ultimate X:

Final Resolution 2005

Petey Williams © with Scott D’Amore vs. Chris Sabin vs. AJ Styles **** i 1/2 *

Destination X 2005

AJ Styles © vs. Christopher Daniels vs. Elix Skipper vs. Ron Killings **** i 1/2 * -

No Surrender 2006

NWA World Tag Team Championship Match

Christopher Daniels & AJ Styles vs. LAX, Homicide & Hernandez © with Konnan **** i 1/4 *

Victory Road 2007

Gauntlet Match

Christopher Daniels vs. Jay Lethal vs. Frankie Kazarian vs. Homicide vs. Sonjay Dutt vs. Shark Boy vs. Elix Skippe vs. Puma vs. Senshi vs. Petey Williams **** i 1/4 *

Bound for Glory 2007

Tag Team Match

Triple X, Senshi & Elix Skipper vs. LAX, Homicide & Hernandez ****

Steel Cage:

Turning Point 2004

Tag Team Match

Triple X, Christopher Daniels & Elix Skipper vs. America’s Most Wanted, James Storm & Chris Harris *****

Lockdown 2005

AJ Styles vs Abyss **** i 1/2 *

Lockdown 2006

NWA World Heavyweight Championship

Christian Cage © vs. Abyss with James Mitchell *** i 3/4 * +

Full Metal Mayhem:

Against All Odds 2005

Jeff Hardy vs. Abyss ***

Sacrifice 2006

NWA World Heavyweight Championship

Christian Cage © vs. Abyss ***

Monster’s Ball:

Bound for Glory 2005

Rhino vs. Abyss with James Mitchell vs. Sabu vs. Jeff Hardy ****

Bound for Glory 2006

Abyss with James Mitchell vs. Samoa Joe vs. Brother Runt vs. Raven *** i 3/4 *

Ladder Match:

Genesis 2007

Fight for the Right Tournament Final

Ladder Match

Christian Cage vs. Frankie “Kaz” Kazarian ****

W tym DVD mamy ładnie pokazane za co ludzie aktualnie tęsknią w TNA. Brakuje mi teraz King of the Mountain, Ultimate X matchy, w których zawodnicy dają z siebie 100 % i korzystają z lin. W tym przypadku warto zobaczyć Destination X 2005 AJ Styles © vs. Christopher Daniels vs. Elix Skipper vs. Ron Killings. BME z lin, gdzie zawieszony był pas widziałem tylko raz i to właśnie w tej walce, a dodatkowo później AJ popisał się ładnym acz pokracznym skokiem z lin. Ogólnie poziom tych dawnych Ultimate X matchy był dużo lepszy niż teraz, ale tak można powiedzieć praktycznie o każdej walce. Steel Cage Match AMW vs Triple X to jedna z moich ulubionych walk w TNA i najlepszy TT match jaki widziałem. Świetne widowisko przez bodajże niespełna 30 minut. Szkoda, że nie dali więcej walk Ladder Matchy, ale nie pamiętam nawet czy TNA miało jakieś wybitne Ladder Matche, więc wybór jednej walki nie powinien dziwić. Bardzo dobre DVD z wieloma świetnymi pojedynkami, które warto zobaczyć.

Zacząłem jeszcze oglądać TNA Wrestling Greatest Moments, ale po 40 minutach internet nie wytrzymywał zajebistości Hulka Hogana i postanowił co kilkanaście sekund wstrzymywać oglądanie, więc się poddałem. :D

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-339111

• 2 tygodnie później...

WCW World War 3 (1997)

The Barbarian & Meng vs Ernest Miller & Glacier Nie pamiętam żebym którego z walczących widział wcześniej, a w tej walce nie zrobili na mnie zbyt dużego wrażenia. No może ciut lepsi byli Miller i Galder, bo byli ciut szybsi i mniej ociężali w ringu, co zdecydowanie mogę powiedzieć o ich rywalach, którzy pomimo że wygrali, dominowali i byli więksi, to sprawiali wrażenie gorszych. Ci mniejsi przynajmniej zwiększali trochę tempo tej walki i zaliczyli jeden skok za ring, co w minimalny sposób poprawiło jakość tej walki. Ocena: 3/10

Perry Saturn vs Disco Inferno Wiedziałem że obaj w ringu tragiczni nie byli, więc spodziewałem się że to będzie lepsze od openera. I rzeczywiście było, bo pomimo że nie mieli małych gabarytów to i tak potrafili utrzymać tępo, które nie powodowało u mnie efektu z nudzenia. Lepszy według mnie był Saturn, który przez większość walki dominował jego akcje wyglądały bardziej wiarygodnie. No może prócz submissionu, który założył na końcu, bo za bardzo nie wiem co miało przy nim boleć. No ale był efektywny, bo blokował obie ręce rywala i uniemożliwiał próby złapania rękami za lin, co zdecydowanie czyni się częściej niż próby dotknięcia nogami. Jedna głupia rzecz rzuciła mi się w oczy. Wiem że czasem jak zawodnik stoi na apronie to rywal wrzuca go z powrotem przez pociągniecie lin, ale robi to stojąc blisko rywala, a tymczasem Disco stał bardzo daleko i wyglądało to mega niewiarygodnie. Ocena: 4,5/10

Yuji Nagata vs Ultimo Dragon Przyjemna walka, choć moim zdaniem głównie za sprawą Dragona, mimo że miał rzadziej przewagę od rywala. Podobały mi się buty w plecy od Dragona, bo były mocne i wyglądały wiarygodnie. Z drugiej strony piledrivery Nagaty były kiepskie, bo mimo że wykonał dwa to i tak nie przyniosły rezultatu. Ale podobała mi się ta walka, bo miała dobre tempo i akcja trzymała się kupy. Ocena: 5,5/10

The Steiners vs Steven Regal & Dave Taylor Cóż, Stefan Żądełko razem ze swoim partnerem nie dali rady dwóch wielbicielom koksów. Ale mimo że przez większość walki byli obijani, to czasem mieli swoje momenty, ale to była rzadkość. Nie wiem co by się musiało stać żeby technik, czyli Regal dał radę przeciwstawić się takim koksom. Bo to Jednak Stefan był bardziej widoczny od swojego partnera. W sumie nie była to zła walka, ale jednak podobna do wszystkich, w których swój udział mieli bracia Steiner. Pomimo ze bracia mają swoje gabaryty, to nawet finisher fajny mieli, to znaczy mają. Teraz już koksy robiące walki w takim, czyli nienajgorszym tempie, to jest jednak rzadkość. Ocena: 5/10

Raven vs Scotty Riggs Piękna to ta walka nie była. Jedynie używanie krzesła przez jakieś dwie minuty do kilku akcji dodało troszkę emocji, ale ogólnie to skupiali się na banalnym motywie, czyli jedna lub dwie akcje i próba pinu. A takie coś nie pozwala rozwinąć skrzydeł. No i ta końcówka, w której Raven wykańczał rywala przy pomocy DDT mówiąc do mikrofonu, to nie zdarza się zbyt często, ale wybitnie ciekawe nie jest, bo już po pierwszym wiedziałem że Scotty już się nie podniesie. Ocena: 4/10

Steve McMichael vs Alex Wright Ze względu na krótki czas trwania i praktycznie stałą dominację McMichaela to tą walkę można podciągnąć pod kategorię squash-u. Bo Wright nie miał wiele do powiedzenia. Po prostu pobiegali trochę, tombstone i Nara. Ocena: 3/10

Eddie Guerrero vs Rey Mysterio Zdecydowanie najlepsza jak do tej pory walka na gali. Choć spodziewałem się więcej po młodym Rey’u i Eddy’m. Ale i tak miło się ogląda Mysterio szczupłego i w pełni sprawnego. W sumie to zrobili ciekawą walkę, w której często dochodziło do zmian przewag, poszły skoki za ring, a i w nim działo się niemało, szczególnie gdy Eddie męczył Reya, a potem go odliczył. Przyjemna walka, którą śmiało mogę polecić do obejrzenia. Ocena:7/10

Curt Henning vs Ric Flair Nie porwała mnie ta walka. Zresztą Flairowi nigdy się to nie udawało. Praktycznie tylko końcówka jest warta uwagi, bo najpierw Ric przygotowywał nogę Curta pod finisher, a potem Henningowi udało się odzyskać przewagę i wygrać. Nie podobało mi się to i nie polecam. Ocena: 2/10

3 Ring Battle Royal Trudna to była walka jeśli chodzi o oglądanie. Za dużo się działo i nawet komentatorom się mieszało co na którym ringu się dzieje. Zresztą wszystko opierało się na prostych akcjach i ciosach, przez co pomimo obecności dużej liczby zawodników nie czuje satysfakcji z obejrzenia tej walki, bo był zwyczajnie przerost formy nad treścią. Dopiero pod koniec jak ringi się przeczyściły to dało się to oglądać. Ocena: 5/10

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-340465

• Urządzenie:  Windows

KC Wrestling's Most... Despised - Lubię ten koncept, gdzie ludzie głosują w różnych kategoriach na wrestlerów czy innych ludzi związanych z tym fachem, a potem wiele gwiazd komentuje ich wybór. Nie są to 3godzinne wywiady z jedną osobą[ja jestem w stanie takie coś oglądać, choć niekoniecznie w 1 podejściu, ale nie dziwię się że niektórych to zraża], tylko godzinka wymieszanych opinii wielu ludzi.

Chodziło o to, kto jest najbardziej znienawidzonym człowiekiem w biznesie. Oczywiście raczej na backstage'u, a nie w TV. I lista wyszła dosyć dziwnie. Dość powiedzieć, że ludzie posądzani o morderstwo byli niżej niż choćby McMahon - świetna była reakcja pana The Blue Meanie w tej sprawie. Najciekawszy segment związany był z nr3, Benoitem. Ciekawie się słucha historii z nim związanych, opowiadanych przez taką grupę - zwykle jeśli już ktoś o nim wspomni, to raczej mała kropla w kałuży, a tutaj jest więcej info.

...i tak ogólnie, najbardziej na plus z komentujących wysuwa się Stevie Richards, a najgorszy jest zdecydowanie New Jack. Że też on nie trafił na listę :twisted: Za co go lubić? Wydaje się palantem na backu, a w ringu... Posłuchajcie któregokolwiek Kevin Steen Show, to wam goście powiedzą, czy chcieliby z nim walczyć.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-340898

• Reputacja:   1

Wrestlemania 17

Chris Jericho vs William Regal - ***

Dobra walka ale mało czasu, wiele fajnych akcji. Chris polatał po ringu, Steven pokazał fajną technikę i wyszedł z tego fajny opener który rozgrzał mnie przed dalszym show. Wiadomo że gdyby ci panowie dostali więcej czasu to mogło być jeszcze lepiej, jednak walka była ok. Lepiej nie można było wykorzystać czasu którego nie było wiele, więc bardzo fajny początek tej gali.

The APA & Tazz vs. Val Venis, Bull Buchanan & The Goodfather - *

Zdecydowanie za krótko by jakkolwiek to ocenić.

Raven vs. Kane vs. Big Show - *** i 1/2

Świetna walka, zawodnicy praktycznie nie byli w ringu. Akcja toczyła się wszędzie, trzech gigantów którzy zrobili bardzo fajne starcie. Poszło wiele ścian, zawodnicy jeździli nawet samochodzikami na zapleczu. Wiele ryzykownych akcji i dlatego tak wysoka ocena. Nie ma aktualnie w WWE takich walk, a szkoda bo tutaj ci zawodnicy mimo iż wirtuozami ringu nie byli nigdy zrobili bardzo, bardzo fajną walkę.

Eddy Guerrero vs. Test - ** i 3/4

Porządny pojedynek o pas Europy, obydwaj zawodnicy spisali się tutaj fajnie. Było sporo emocji, interwencji, kilka fajnych walk od Eddiego. Tylko że tutaj także zdecydowanie zabrakło czasu, bo siedem minut to zdecydowanie za mało. O wiele lepiej by było gdyby dołożyć im jeszcze z trzy minuty, a na pewno by przebili oni granicę trzech gwiazdek.

Chris Benoit vs Kurt Angle - ****

Wow ! Techniczny geniusz, dwóch świetnych zawodników, Angle oraz Benoit, ta walka nie mogła być zła. Doszło tutaj kilka fajnych akcji, Diving Headbutt, Moonsault a także sporo heelowych sztuczek Kurta. Do tego mnóstwo Submissionów, walka ta to była po prostu uczta dla osób które lubią taki wrestling. Było tutaj sporo psychologi ringowej, i zawodnicy spisali się w takim pojedynku rewelacyjnie. Brawo dla tych zawodników by zrobili świetne show.

Chyna vs. Ivory - 1/4 *

Squash

Vince McMahon vs. Shane McMahon: - *** i 3/4

Nie było tutaj wiele akcji typowo wrestlingowych, chodziło głównie o emocje. Wiadomo że Shane tradycyjnie już dla siebie wykonał kilka hardcorowych akcji, była tam jeszcze wmieszana Sthepanie, Linda, Trish czy Mick Foley. Mnóstwo emocji, Vince oczywiście przegrał. Jednak było to fajne, mnóstwo przedmiotów, nie trafiony Diving Elbow Drop na stół komentatorski czy Trish bijąca najpierw Vince'a a potem Stephanie. Bardzo mi się to podobało.

The Dudley Boys vs. Edge & Christian vs. The Hardy Boyz - *****

Według mnie 5 Star Match, genialna walka. Coś niesamowitego, nie było ani sekundy nudy. Mnóstwo genialnych akcji, wiele lotów, przedmioty użyte w 100 %. Interwencje, do tego wiadomo że takie akcje które na zawsze przeszły do historii tego biznesu. Spear Edga z drabiny dla Jeffa który trzymał się pasów, Swanton Bomb z drabiny od Hardego czy lot na stoły Raya oraz Matta. Jedna z najlepszych walka w historii Wrestlingu, być może nawet najlepsza. To był według mnie właśnie idealny TLC Match, ponieważ nie wiem czy jakiś stół jeszcze po walce był cały. Widać że także fani szaleli przy tym starciu.

Battle Royal - *

Wiadomo, Battle Royal nigdy wielkiego poziomu ringowego nie mają.

HHH vs. Undertaker - ****

Kolejne wielkie starcie na tej gali, i kolejna niesamowita walka. Akcja nie była tylko w ringu, najwięcej się właśnie działo na trybunach na tej wielkiej konstrukcji. Uderzenia młotem, czy Chokeslam po których walka się nie zakończyła. Oberwał sędzia, ta walka to po prostu kolejne świetne starcie które zobaczyłem oglądając tą Wrestlemanie. To jedna z najlepszych walk Takera na Wrestlemani, bo nie oszukujmy się w tamtym okresie jego pojedynki na najważniejszej ze scen nie były czymś wielkim.

Steve Austin vs. Rock - *****

Druga walka na tej gali której dałem pięć gwiazdek, tylko że to było jeszcze lepsze niż TLC Match. Coś niesamowitego, być może najlepsza walka w historii wrestlingu. Main Event który pokazał jak wielka była ta gala, Rock dzielnie walczył ze Stone Coldem oraz Vincem McMahonem jednak po wielu ciosach krzesełkiem przegrał. Sama walka była jednak czymś niesamowitym, wiele finisherów, submissionów czy interwencji Chairmana. Dla mnie chyba najlepsza walka którą widziałem (tak mi się chociaż wydaje). Bo tyle krwi ile tutaj było, poświęcenia zawodników, zniszczony stół, mnóstwo przedmiotów. Po prostu wielkie starcie, które chyba każdy fan wrestingu widział kilka razy. Dla mnie to najlepsza walka w historii tego biznesu.

Ocena gali - **** i 1/2 (Najlepsze PPV w historii)

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-341039

...i tak ogólnie, najbardziej na plus z komentujących wysuwa się Stevie Richards, a najgorszy jest zdecydowanie New Jack. Że też on nie trafił na listę :twisted: Za co go lubić? Wydaje się palantem na backu, a w ringu... Posłuchajcie któregokolwiek Kevin Steen Show, to wam goście powiedzą, czy chcieliby z nim walczyć.

Polecam ci aRo zobaczyć sobie youshoot w New Jackiem od KC lub inne shooty, to może nie tyle zmienisz zdanie na temat jego osoby, co na pewno wyda ci się on wartościowym rozmówcą i "story-teller'em" który na prawdę ma ogromną wiedzę o wielu osobach z tego biznesu.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-341042

Polecam ci aRo zobaczyć sobie youshoot w New Jackiem od KC lub inne shooty, to może nie tyle zmienisz zdanie na temat jego osoby, co na pewno wyda ci się on wartościowym rozmówcą i "story-teller'em" który na prawdę ma ogromną wiedzę o wielu osobach z tego biznesu.

Nie wątpię że facet się zna i wgl, ale, nie umniejszając jego wiedzy, po paru filmach od KC zwyczajnie gościa nie trawię.

Kevin Steen Show with Drake Younger - "rain of sunshine", #PMA. Najbliżej Youngerowi chyba do Piotrka Żyły. Nie chodzi o śmiech czy durne teksty, ale o to, jak jest niesamowicie pozytywny. Mimo że zbyt wielu ciekawych informacji z tego show się nie wyniesie, to jest to spora dawka pozytywnej energii. Drake'a nie da się nie lubić.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-341216

Odsłuchałem sobie 2 shoot interviews...

Chris Hero - bardzo długie. Odpalałem sobie w tle podczas grania, bo nie interesowało mnie to aż tak bardzo. Przez większość czasu Chris mówił o tym, jakie to wszystko w WWE jest dobre. Nie ma się co spodziewać jakichś mocnych słów, ataków. Najciekawszy moment dla mnie był na 2 płycie, kiedy Hero wygłaszał opinie na temat różnych gwiazd z NXT. Ogółem - całości nie polecam, chyba że jest jakiś wielki fan exOhno.

AJ Styles - krócej i ciekawiej. Jakie tematy były poruszane? Każdy, kto ogląda[ł] TNA, może się domyślić. M.in. porzucenie 6-kątnego ringu, PacMan Jones, Elevation X[w pozytywnym świetle!], Claire Lynch, gra od TNA... Nie będę wymieniał wszystkiego, szkoda czasu, który można poświęcić na oglądanie. Warto po to sięgnąć.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-341486

Chris Hero - bardzo długie. Odpalałem sobie w tle podczas grania, bo nie interesowało mnie to aż tak bardzo. Przez większość czasu Chris mówił o tym, jakie to wszystko w WWE jest dobre. Nie ma się co spodziewać jakichś mocnych słów, ataków. Najciekawszy moment dla mnie był na 2 płycie, kiedy Hero wygłaszał opinie na temat różnych gwiazd z NXT. Ogółem - całości nie polecam, chyba że jest jakiś wielki fan exOhno.

AJ Styles - krócej i ciekawiej. Jakie tematy były poruszane? Każdy, kto ogląda[ł] TNA, może się domyślić. M.in. porzucenie 6-kątnego ringu, PacMan Jones, Elevation X[w pozytywnym świetle!], Claire Lynch, gra od TNA... Nie będę wymieniał wszystkiego, szkoda czasu, który można poświęcić na oglądanie. Warto po to sięgnąć.

Obaj wyraźnie nie chcieli palić za sobą mostów. Ich odpowiedzi były w większości mocno polityczne, oklepane, nijakie i nudne. Jeśli o mnie chodzi, to nie polecam ani jednego, ani drugiego. AJ Was zawiedzie - choć garść odpowiedzi/opowieści było wartościowych - a Hero położy do snu długością. Przy okazji tego drugiego Pana, zdecydowanie lepiej sięgnąć po Kevin Steen Show.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-341487

• 3 tygodnie później...

Kevin Steen Show with Nigel McGuinness - dłuższe niż zwykle, ale to nie minus. Zazwyczaj większość show zabiera omawianie kariery zawodnika, oczywiście przerywane różnymi historyjkami, a tutaj to bardziej wyglądało na luźną rozmowę na tematy wszelakie. Jakby Kevin po prostu odwiedził Nigela... Coś w tym jest, bo to było u Nigela :D Poruszyli też parę kwestii związanych z TNA i WWE. W tym drugim wypadku chodzi bardziej o Steena. Ogólnie - żadne must-see, ale przyjemnie spędziłem przy tym czas.

[swoją drogą, pojawiły się newsy, że Steen i Elgin mogą trafić na tryouty w WWE, ładny moment trafiłem by to obejrzeć]

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-343717

• Reputacja:   3
  • Urządzenie:  Macintosh

ECW It Ain't Seinfeld 1998 - Całkiem niezła gala. Oglądałem ją z ogromnym zaciekawieniem, ale nie głównie ze względu na walki, a z uwagi na niesamowitą nowojorską publiczność. Same pojedynki na gali nie były jakieś wybitne, większość trzymała poziom. Jeśli miałbym wybierać najlepsze starcie, to były to opener: Jerry Lynn vs. Justin Credible. Kilka spotów, naprawdę niezłych, polecam! Wracając do publiki, to ona nakręcała tą galę...co chwila niesamowite chanty..magia! Ile bym dał, żeby tam być :) Przed main eventem mieliśmy niesamowity speech Dudleysów...w którym co chwila padały niecenzuralne słowa w kierunku fanów, na szczęście fani ECW nie dali sobą pomiatać i skutecznie im odpowiadali :P Genialne :D
https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-343774

Kevin Steen Show with Chris Hero - sporo gadania o nickname'ach wrestlerów[Faces of Death wymiatają :D], mnóstwo pierdół upchniętych w dwóch godzinach. Był fajne historyjki, ta z bobasem przy ringu to coś, co najlepiej zapamiętałem i byłaby dobra w AM, o ile jeszcze jej nie było :P Ciekawe 2 godzinki + walka Steena z Hero z PWG Kurt Russell Reunion II - dobra, choć w mojej wersji był skopany dźwięk.

...jedyna rzecz, jaka może się nie podobać w show Steena, to fakt, że nie ma szans na odcinek z Generico ;)

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-344235

• 2 tygodnie później...

KC Wrestling's Most... Crappy Gimmick - jak sama nazwa wskazuje :P Tak jak w poprzednich video kręconych przez nich, zaczęło się od ankiety, gdzie ludzie wybierali najgorsze gimmicki, a potem wrestlerzy komentowali Top 5 z tej listy. Wyszło ciekawe zestawienie, numeru 2 nie kojarzę kompletnie. Jedynki można się było domyśleć[i tu padały chyba najlepsze teksty]. No i wszyscy przypomnieli pewien gimmick, który jakimś cudem nie dostał się na listę. Całość to tylko 45minut, spędzonych całkiem przyjemnie.
https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-345518

• 2 tygodnie później...

Kevin Steen Show with Jimmy Jacobs - w sumie to zawsze mi się wydawało, że Jimmy ma sporo do czynienia z kobietami. I to tu widać. Poza jego miłosnymi historyjkami były też poruszane inne sprawy, jak hejt na ACHa czy inne drobnostki(Generico i jego Nintendo), ale w znacznie mniejszym stopniu. Ogółem - bardzo przyjemnie spędzony czas :)
https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-346455

• 2 tygodnie później...

Kevin Steen Show with Truth Martini - laski, Al Snow, kontuzje, menedżerowanie. Sporo historyjek, parę naprawdę mocnych[część była w AM], z bonusowym story, które opowiedzieli już po segmencie z pytaniami z Twittera. Dla mnie to jeden z ciekawszych odcinków, polecam :D
https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-347048

• 2 tygodnie później...

Kevin Steen Show with Chuck Taylor - tym razem znów można się było czegoś dowiedzieć o karierze gościa. Nie skupiali się tak bardzo na pierdołach, ale parę historyjek też się znalazło. Ciekawe show, oglądało mi się lepiej niż większość poprzednich.

Kevin Steen Show with Davey Richards - chyba najkrótszy show ze wszystkich(nie widziałem tylko tych z Colem i Elginem). I może najmniej rozrywkowy. Był zabawne historie(Ricky Marvin!), ale już na początku pojawił się też poważniejszy temat. I całość sprawiła, że mam trochę inne zdanie o Richardsie, wcześniej kojarzył mi się z typowym bucem :D

Całość jest krótka w porównaniu do reszty Kevinowych filmów, ale na koniec dorzucili za to 2 walki ze sceny niezależnej.

WWE Signature Sounds: The Music of WWE - spokojnie mogliby to puścić jako kolejny odcinek WWE Countdown. Upchnęli 25 segmentów w niecałej godzinie, kiedy normalnie jest ich 10, ale ileż można mówić o tych piosenkach? Dobrze to wyszło, a największym plusem jest fakt, że był w to zaangażowany Jim Johnston. Warto obejrzeć.

https://forum.wrestling.pl/topic/4407-co-ostatnio-ogl%C4%85dali%C5%9Bcie/page/14/#findComment-348078